![]() |
#751 |
Przyczajenie
|
Dot.: Wasze opisy na gg, część XVI
*** w poduszkę wsiąkają wypłakane uczucia. Proszę pana, czy może mi pan powiedzieć jakiego koloru są słowa? Wyobrażała sobie, że jest mangową dziewczyną z komiksu. Mam niebieskie oczy, a Ty pewnie chciałbyś bym miała brązowe.. fizyka? matematyka? bzdury. naucz mnie wzoru na szczęście. ciekawe, o czym myślisz w tym momencie.. i przyniosłam mu całe niebo w swoich dłoniach, nadal nic nie rozumiał...
zawsze chciałam być gangsterką! Edytowane przez Natalka122 Czas edycji: 2010-01-29 o 12:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#752 |
Zadomowienie
|
I mogę cię mieć w tę dziką noc..
Absurdem jest dzielić ludzi na dobrych i złych.Ludzie są tylko czarujący i nudni.
![]() |
#753 |
Zadomowienie
|
I w jednej chwili tracąc wszystko, zyskałam jeszcze więcej.
Już nigdy nie będzie tak samo, teraz będzie tylko lepiej. Teraz już pozostało mi przekroczyć cienką linię między rzeczywistością a nadrealnością, między Tobą a mna... Bądź obecny Są takie chwile, kiedyś czyjaś pomocna dłoń jest niezbędna, czyjaś obecność jest ratunkiem, wybawieniem, otuchą, pocieszeniem. Jak dobrze, że jest ktoś, do kogo możesz zwrócić się o pomoc. Jak dobrze, że ty jesteś, by komuś przyjść z pomocą, po prostu przy nim być, gdy tego potrzebuje. Jak dobrze, że jesteś... (M.Stolarska) Nie bój się rozstań A kiedy przychodzi czas rozstania, nie zawsze umiesz godnie stawić mu czoła. Zanurzony w smutku, rozstajesz się z ludźmi, których kochałeś, z domem, marzeniami, porami roku... Nie trwaj w nim bezustannie. Rozstania mają swoje miejsce w twoim życiu. Są jednak chwilą, z którą musimy się rozstać, tak jak przyroda rozstaje się z jesienią, aby kiedyś znów powitać wiosnę. (M.Stolarska)
#754 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Ojej... ![]() ![]() ![]() I to w takim boskim gronie ![]() ![]() - zakochałaś się.!
- a skąd wiesz.? - to aż tak widać.? - nom. Wpadłaś jak śliwka w kompot i to z cukrem ![]() mogę Cię przytulić i nazywać moim.? ![]() słodko-gorzka prawda Miłość to ściema... istnieje tylko w filma i kiepskich książkach...
![]() |
#755 |
Raczkowanie
|
Natalka122 ---> Jestem mistrzynią burzenia dobrego nastroju..
Panną `mi nie zależy` ! Kradnę ;] ![]() ____________ ===> WaRiAtKoWo !s HerE... ZaPraShaM <== Boże nie myśl o mnie źle czasem jestem normalna ![]() Mamo,Tato patrzcie jakie ja mam rączki... A co jest do nich wbite??? ![]() *... gdybym była czarodziejką ...* Maxymalnie Cie lubię... Nawet bardziej niż truskawki ![]() Nie myślę a jestem ![]() Mój świat szaleje to Ty też szalej ![]() ____________ Smakujesz jak truskawki Kochanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#756 |
Przyczajenie
|
Dzień dobry! Witam po X czasie
![]() Wolę ranić, niż być ranioną. Gdy kobieta czuje w sobie mężczyznę, to jes seks. Gdy mężczyzna czuje w sobie kobietę, to jest Miłość. Zycze Wam abyscie dobrze wykorzystaly Ferie, a te ktore mialy oby byly wypoczete! ![]()
#757 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() _ 'Mieści się Twój uśmiech w mojej torebce .
'ongaku -muzyka . 'Płakałam tylko z tego powodu że nie znalazłam swojego szczęścia . 'Pomarańczowe zaćmienie serca . 'Każesz się lubić ,tak?Ja osobiście mówię że Cię nienawidzę . 'Dalej rób z niej idiotkę ,w końcu się skapnie . 'Tańczyła na parkiecie pełnym wody . ______ IhateU,Rilen,Zussska,TIS, CaMa,dontgivemenames,blon dii69,ciiri,agattee,ajem, otojest,nieliczylamwcales ie,inquiring,blacknovice, Pani_Czekoladowa,Primadon na,always be yourself,Ruda wiewióra,_Panna_Migotka_, Drift,CookieCrisp,Magari9 1,apodyktyczna,kamisha,_m andarynka,grise,nydee,mrs unfabulous . <3. Pewnie o kimś zapomniałam ![]()
![]() |
#758 |
Rozeznanie
|
witam w nowej części po dosyć długiej przerwie.
![]() nagle kolana Ci się uginają na widok walącego się świata. a przecież przed chwilą wszystko było okej. ej, mógłbyś mi przypomnieć jak to było gdy mnie jeszcze kochałeś? kiedyś byłam szczęśliwa, pamiętasz? to wszystko miało jakiś określony sens, każda rzecz miała swoje miejsce, zbyt szybko mijał czas. teraz jest chaos, a po środku tego nieszczęścia ja.
#759 |
Raczkowanie
|
Issuee dziękuuję misiek za pochwałę
![]() ![]() Plastikowy świat, pełen plastikowych Barbie. Jeszcze tak niedawno mogłam na niego liczyć i był punktualny. A przecież wcale nie wzięliśmy żadnego głupiego ślubu, po którym mężczyzna zaczyna się spóźniać, rzucać skarpetki byle gdzie i nie naprawiać uszczelki pod zlewem. Miłość daje skrzydła nie po to, by chmury gonić. Miłość daje skrzydła po to, bym mogła Cię ochronić. Podaj dłoń, gońmy ją, potem brońmy ją, to tońmy w niej. Chodź ze mną, to nasz dzień.. - tak proszę pana . nie mam już siły . wygląda na to, że zgubiliśmy się w pewnej rutynie.. rozwiej wreszcie wątpliwości . Coś było nie tak, on nie chciał wytłumaczyć powodów... - jestem. - no wybacz Twoja szansa już minęła. w takie ponure wieczory chciałabym abyś przyszedł .. Kryminalista, ale absolutnie uroczy. Spojrzała na niego ujmująco, jak Królewna Śnieżka, tyle że jadąca na kokainie. Człowiek jest jak ziarnko piasku - ginie pośród miliona innych ziaren..
![]() |
#760 |
Zakorzenienie
|
kochał jej kocie spojrzenie i włosy przesiąknięte dusznym zapachem dymu. z wełnianych rękawiczek, zbyt długich nogawek i płytkich kieszeni wyciągamy inspiracje. W plątaninie myśli ułożonych odnajdziesz sens. Zatapiam się w ciszy i rozpływam w każdej pojedynczej kropli deszczu. Dziś ktoś mi powiedział, że kiedy się nie śmieję, niebo pochmurnieje. ale to nieprawda. Uśmiechnęłam się do swoich myśli po przebudzeniu... i parę minut później spadł deszcz...
#761 |
Rozeznanie
|
Jeszcze nie tak dawno bawiłam się zabawkami. To były czasy.! Problemem stawała się zepsuta lalka... A teraz,gdy problemy zmieniły się, pozostała ta sama rzecz: ten sam zawód z powodu utraty nadziei,że szczęście nie trwa wiecznie...
-Ułóż mi serce z klocków -Chciałbym.ale nie.. Budowlę z klocków można rozwalić jednym dotknięciem ręki. A ja nie chcę,by tak się stało z nasza miłością.. Teraz za miłość zapłacę najwyższą cenę: rozczarowaniem.. Nie każda blondynka to idiotka. A i nie każda idiotka to blondynka. Nigdy nie czułam samotności. Zawsze otaczali mnie bliscy. Ich miłość mi wystarczała..Jednak,gdy pojawił się,wszystko się zmieniło. Ich miłość była ważna,lecz bardziej zależało mi na nim. Nadszedł i dzień,w którym powiedziałeś: żegnaj. Pierwszy raz czułam ból,smutek i samotność. Na szczęście mam ich-kochających mnie ludzi,na których miłość zawsze mogę liczyć. Nie zapełni ona pustki po nim,jednak otwiera mi oczy na rzeczywistość..
Edytowane przez Malinowa Girl Czas edycji: 2010-01-29 o 13:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#762 |
Zakorzenienie
|
kartka189
czyta czyta ;D te mi się bardzo podobają! okradłam Cie ;D i sie przyznaje;p ![]() o kurdę ![]() ![]() _______ - Dlaczego Ty jesteś tak wyjątkowa? - Bo 90 % mnie to choroba psychiczna, a pozostałe 10 to głupota. xd idziemy razem na rękę i każdy na nas patrzy. chcę , abyś oszalał na moim punkcie. ![]() imponderiabilia - to dzikość serca. <3 ja przyklejam plaster z najczulszych słów. po uszy . na zawsze . ! Ty wiesz . ![]() Edytowane przez limitowanaa Czas edycji: 2010-01-29 o 13:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#763 |
Zadomowienie
|
IhateU - ja również .
![]() ________________________ Oferuję Panu miłość , czułość , ciepło oraz zaufanie za niewielką opłatą . musi Pan wymienić się ze mną sercem . < 33 Więc chodź ze mną na spacer , narysujemy razem na śniegu serce . Ty narysujesz jedną połowę , a ja drugą . ;* wciąż powtarzam sercu że jest strasznie głupie ! ; ( Dzień Dobry . Poproszę urządzenie do rozmrażania . Właśnie zamarzło mi serce , chyba za dużo płakałam . A gdybyś tak wiedział jak bardzo cię kocham . Kiedyś wykrzyczę Ci prosto w twarz jak bardzo Cię kochałam .. Bo pluszowy misiek nie zastąpi mi Ciebie.. tylko iść i się pochlastać .. ![]()
![]() |
#764 |
Raczkowanie
|
"...I choć zawiodłam wielu.. nadal słysze "Przyjacielu..."
"... But everything is nothing if I ain't got You ... " ...Lecz wszystko jest niczym jeśli nie mam Ciebie.. If it’s bitter at the start, then it’s sweeter in the end(...) Jeśli z początku jest to gorzkie, na końcu będzie to słodsze. Taka mała... a... jednak... taka duża.... Ciemność... Długi tunel... I światełko na jego końcu.. I'm a fallen angel... / Jestem upadłym aniołem... " Będę śpiewać o tym jak, zaczaruję cały świat..." ![]() niegrzeczna i grzeszna tak ... Edytowane przez Nienor_malna Czas edycji: 2010-01-29 o 13:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#765 |
Raczkowanie
|
xxgroszek07xx - jesteś świetna mała
![]() absurdalnie - zatkało mnie. motywujesz. dziękuje złootko i podziwiam za pomysły <3 Tak masz rację. Nie potrafię oddychać ustami. A to tylko dlatego, że usta mam zajęte czym innym. <3 ♥ Zdejmij to, zdeejmij to, zdeeejmij. Zostaw przyjaciół, nie są Ci potrzebni. ♥ Dobrze wiem, że czujesz to. i vice versa. ♥ Wiesz, mam styl lepszy niż twoja eks. ♥ Sprawdź to lub prowadź życie szare Mówię skręć, odpal, odleć jak najdalej . <3
![]() |
#766 |
Raczkowanie
|
To mój pierwszy post tutaj. Witajcie więc wszyscy!
![]() Moje "opisy" to po prostu rozmowy z przyjacielem lub wycięte zdania z nich. Lubie Twój spokój w takich sytuacjach. Uczucia to słabość! -Na czym opierasz swoje zdanie, że jestem silna? -Z tego co Cię znam. -Wydawało mi się, że Ty lubisz ciszę. Tak samo jak prawdę, prawda? -Lubię. Prawdę cenie. Tak jak i Ty. -Będziesz w życiu pracoholikiem? -Zauważyłeś, że jeśli spędzasz czas ze znajomymi, to generalnie wszystko "gra"? A gdy wracasz do domu, to znów przychodzi to o czym na chwile zapomniałeś? Gdy jest się pracoholikiem nie ma tego problemu. Bo poza pracą nic więcej się nie liczy. -A czas dla przyjaciół? Kino, spacery? Obiecane bałwany? -Pracoholizm pozwala zapomnieć, albo uciec od wspomnień. Gdy nie ma się czasu, nie dopada nas samotność. -Więc warto się "poddać" i całe życie być w hibernacji od wspomnień? Jak... Maszyna? Nie, nie użalam się nad sobą jak wydawać by się mogło... To w końcu nie w moim stylu. Przecież jestem twarda. Ale po prostu tego nie ogarniam! Ani głową, rozumem, ani sercem, emocjami... I co z tego, że tu na Widokówce uciekam od myśli? Oddycham wolnością i marznę? Bez względu na to jak bardzo pragnęłabym się uwolnić od tego świata - wciąż trwam. I co z tego, że chciałabym do Ciebie teraz zadzwonić i móc chociaż "wypłakać" się do słuchawki? Co z tego...? -Pasujesz mi do pisarki XX lecia. Mieszasz czasy, cofasz do przeszłości, a po chwili piszesz o przyszłości. Tak o. -Czy to w takim razie dobrze, że mamy teraz XXI wiek? -Czasu nie zmienisz. -A siebie? -Bardziej możliwe. -Będę Twym parasolem! -Parasol chroni tylko od deszczu. -Czapką, nausznikami, szalikiem, bluzą z kapturem, kurtką, rękawiczkami, spodniami ortalionowymi, grubymi bawełnianymi skarpetami i kaloszami. Tym ja będę. -Nawet nie zauważysz, że mnie nie będzie. -Jak śmiesz tak mówić?! Ty byś nie zauważyła słońca wstając rano, że go nie ma? Gwiazd kładąc się spać?
#767 |
Wtajemniczenie
|
TajemniczaPanna -
![]() JednaNaMilion - no nareszcie! ![]() --------------------- kocham na ciebie patrzeć, odrywając wzrok od książki, siedząc na szkolnym parapecie. myślę, że fajnie byłoby Cię mieć. Marzę o cofnięciu czasu. Chciałbym wrócić na pewne rozstaje dróg w swoim życiu, jeszcze raz przeczytać uważnie napisy na drogowskazach, i pójść w innym kierunku. Wszystkiego czego ona teraz potrzebuje to inny mężczyzna. potrzebuję odrobiny miłości, właśnie teraz, w tym momencie i choć wiem, że czasem nie da sie spełnić wielu chęci, to i tak wierze, że zaraz usłysze przyjemne wibracje, i po przeczytaniu sms-a uśmiechnę się szeroko. |
![]() ![]() |
![]() |
#768 |
Zakorzenienie
|
Według mojej filozofii rzeczy są tak złe na jakie wyglądają.
Czy wierzysz w miłość, tak jak ja wierzę w ból? Chciałabym, żebyś nie był taki nieswój, kiedy zbliżam się do Twoich ust. Jestem gotowa stanąć naprzeciw przeciwnościom, za Ciebie. Mrs Unfabulous - aa, już zapomniałam jak to jest być przez Ciebie okradaną ![]()
#769 |
Zadomowienie
|
jeeeeejuuuuu ile pochwał <33
ja nie zasłużyłam . kooocham wy moje smerfy każdego bardzo bardzo bardzo i dziękujeee ![]() . Nie przejmuj się tym co o tobie piszą.
Ważne ile- po prostu mierz co w centymetrach ! Edytowane przez _mandarynka Czas edycji: 2010-01-29 o 13:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#770 |
Zakorzenienie
|
Nadal przesiąknięta mieszanką uczuć próbuję wycisnąć do ostatniej kropli
własną naiwność. Samym byciem dał mi więcej niż to możliwe. Tęsknię za czymś czego nie miałam, nie znałam, a potrafiło jednym spojrzeniem uszczęśliwić i uwolnić serce od conocnych rozpaczy. Nie używając żadnego słowa, nie wydobywając z siebie ani jednego dźwięku. Taki był. Jego uśmiech był coraz piękniejszy. Ponieważ był dla mnie. Pozostawił po sobie własnej roboty aluzję na coś na prawdę pięknego, nadzieję na dłuższe chwile uniesień. Nawet nie wiesz jak bardzo mnie uszczęśliwiłeś, jak przywróciłeś do życia, bo ono wtedy miało sens. Drift, Natalka122 czytanie własnego nicku, a szczególnie pochwał dla takiej szarej myszki jak ja, daje takie ciepełko w serduszku, które jest wręcz niedoopisania. ![]() dziękuję, dajecie powód do dalszego pisania. ;*
#771 |
Zakorzenienie
|
z racji że to mój 500 post [
![]() ![]() NieidealnaJa,Issuee,snide1,dontgivemynames,dreams_x33, TajemniczaPanna,kartek,Tusilla,libri,hotiie,kaate90,grise,ciiri,Sharmila, 3martyna3,TiScatteroUnaFoto,IhateU,blondii69,Drift,xxgroszeko7xx, nydee, lose myself,CaMa,Niereformowana,CookieCrisp, _Panna_Migotka_,Plotkaraa,Siatkarka18, modlisque, _midnnight,Toogather93,_ZaagubiOna,Pani_Czekoladowa, caroline060,Rilen, Kinderka13, z innej bajki, grise, chocapic,12stonka,papergirl,lall,kamisha, kama2704,inquiring,Magari91,otojest,MalinowaGirl, ruda wiewióra,_mandarynka Jesteście wielkie ![]() ♥- dla każdej z was.! ![]() "Życie to nałóg, z którym bardzo trudno zerwać" Terry Pratchett
Bywa że nieraz stajemy w obliczu prawd, dla któryh brak słów.. - A gdybyśmy się jednak przez przypadek pokochali.? -nie wierzę w przypadki.. - a gdyby jednak.? - jest to niemożliwe...
#772 |
Rozeznanie
|
nowy rozdział . z kimś wyjątkowym któregoś dnia obudzisz się tęskniąc za mną .. zrozumiesz ile dla Ciebie znaczę .. lecz wtedy ja obudzę się tęskniąc za kimś kto nie potrzebował aż tyle czasu aby to zrozumieć przygryzam usta kiedy tęsknie moje serce już nie wali na Twój widok tak jak kiedyś . daj poczuć , że jeszcze jestem Ci bliska
#773 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, ależ Wy lecicie z tymi opisami .
![]() ![]() Zastanawiam się, jak w Twoich ustach smakują lody poziomkowe. Kobieta powinna wiedzieć, jak daleko może iść za daleko. Już wkrótce pojmiesz subtelną różnicę między trzymaniem za rękę a spętaniem duszy. Kto nie ma kłopotów, wypada z gry. ♥ Doprawdy, serce to rzecz pojemna.♥
![]() |
#774 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() to, że twoja wrażliwość uczuciowa mieści się w łyżeczce od herbaty, nie świadczy o tym, ze wszyscy są tak upośledzeni...
-Ale żyć trzeba, Wiem to banał. Ale trzeba. Życie mija, wstaje nowy dzień, przynosi coś nowego, świat się zmienia, Pojawiają się nowe problemy, ale tez nowe rozwiązania. Co o tym sądzisz? -Myślę podobnie. Ale czasem po prostu brak mi sił, by żyć. Prawdziwą twarz mężczyzny poznaje się dopiero wtedy, kiedy się z nim zrywa! Archeolog to wymarzony mąż, im starsza żona tym bardziej się nią interesuje. Boli mnie, boli mnie jak cholera. Boli mnie brak ciebie. Nie sądziłam, że aż tak. Że aż tak bardzo i bez wyjścia.
![]() ![]() |
![]() |
#775 |
Rozeznanie
|
Voici -
![]() Missi_16 - dziubuś ![]() ____ Od czubka głowy po palce stóp i z powrotem Kocham Cię. Rozwierasz się we mnie, rozszczepiasz pocałunkami. Myślałam, że jestem twarda jak skała - myliłam się, jestem krucha jak porcelanowa lalka. Ścisnęła mocno piąstki, przyjęła ostrą krytykę i wyszła...Idąc przed siebie z lekkim różowym rumieńcem na twarzy. Potrzebuję korepetytora z chemii, by wytłumaczył mi czym jest MIŁOŚĆ. " - Podczas seksu zawsze jestem na pierwszym piętrze. Wliczając parter i piwnicę." Kilka spojrzeń, garstka pocałunków i szczypta dotyków - nic wielkiego - a jednak pozwoliłeś mi czuć przez chwilę, że nic więcej mi nie potrzeba.. Nie mam zamiaru stać do ciebie w kolejce, byś raczył przyjąć moje serce. Ludzie to rzeczowniki, a rzeczownikami rządzą przypadki. ...i nawet gdybyś założył ciepły sweter, przed chłodem innych serca nie uchronisz |
![]() ![]() |
![]() |
#776 | |
Wtajemniczenie
|
no zapomniałaś- o sobie Złotko
![]() ![]() ![]() Cytat:
dziękuję Słoneczko ![]() ![]() ![]() ![]() ------- Kochanie, gdy już się zobaczymy, nie pozwól mi się zapomnieć. Przypominaj mi nieustannie, ze jesteśmy tylko przyjaciółmi. Chyba że i Ty się zapomnisz. Jeśli tak, to mi nie przypominaj. Takie zapomnienie może zdarzyć się nawet najlepszym przyjaciołom.
Dał mi poczucie, że jestem dla niego kobietą najważniejszą i że wszystko co robię, ma dla niego znaczenie. Każdego ranka, spaliśmy ze sobą, całował mi dłoń na powitanie. Czy Ty wiesz, że oddałabym wszystkie Twoje za.srane anioły za jedną godzinę z nim?! Tą jedną, jedyną godzinę?! Żeby mu powiedzieć to, czego nie zdążyłam. Czy Ty wiesz, co powiedziałabym mu jako pierwsze?! Powiedziałabym mu, że najbardziej żałuje tych wszystkich grzechów, których nie zdążyłam z nim popełnić.
![]() |
#777 |
Raczkowanie
|
mam własną wolę, omijam kontrolę.
Mój 200. A to moja top lista z tej okazji <3 : ♥ _midnight_ ♥ _mandarynka bez zmian. ♥ ruuuda też bez zmian ![]() ♥ TiScatteroUnaFoto ♥ TajemniczaPanna ♥ dontgivemenames ♥ libri ♥ ciiri ♥ Mrs Unfabulous ♥ agattee od zawsze na zawsze <3 ♥ suve ♥ agrr ♥ absurdalnie
![]() |
#778 |
Zadomowienie
|
ruda wiewiora, kamisha, TiS, KaMa2704, grise, panna_miodowa, TajemniczaPanna, Drift, Panna Bezczelna, nydee, abunee, cirii, CookieCrisp, dontgivemenames, Toogether93, CaMa, keeendy, agattee, Issuee, IhateU, Mrs Unfabulous, Primadonna, _mandarynka, latin, agrr, absurdalnie, Nensie, always be yourself , minimum4znaki, suve, ajem < 3 wzruszyłam się! ________________ Duszący zapach kłamstwa w otchłani ciemną noc, trzymając mnie za rękę zbyt mocno, zmusza abym mówiła słowa raniące serce. Jak mocna kawa uderzasz i niszczysz cały mój ład. Skąpana w twojej miłości. opuszkami smakuję Ciebie. zbudujmy piramidę miłości z trasą do krainy namiętności. stwarzasz fatamorgany szczęścia, licząc że chociaż muśniesz tej oazy.
#779 |
Zadomowienie
|
Dot.: (:
Primadonna- kocham Cię
![]() ![]() I am malami- dziękuje ![]() joyeuse- ![]() __________________ Czasami trzeba usiąść obok i czyjąś dłoń zamknąć w swojej dłoni, wtedy nawet łzy będą smakować jak szczęście. —Wacław Buryła To niewiarygodne, jak można czuć się szczęśliwą przez tyle lat, mimo tylu kłótni, tylu upierdliwości i tak naprawdę, ****a, nie wiedzieć, czy to miłość czy nie. —Gabriel García Márquez
nic nadzwyczajnego ♥ Edytowane przez panna_miodowa Czas edycji: 2010-01-29 o 14:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#780 |
Raczkowanie
|
Dziś wiem, życie cudem jest, co chcę mogę z niego mieć.. <33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.