![]() |
#121 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Nowoczesna antykoncepcja - implant
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Przyczajenie
|
No wlasnie chirurg bo ginekolog czy pielegniarka nie maja o tym jeszcze pojecia i musi to robic wyzszej klasy specjalista,gdzie w UK to robota dla zwyklej pielegniarki.pozdro
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny . mam pytanko . w piatek mialam zakladany implant . wszystko ladnie pieknie ale jest jeden problem chyba. mam go w lewej rece ktora jest dominujaca czyli pisze nia itp. przed zabiegiem nikt mnie o to nie pytal . jak wrocilam do domu przeczytalam ulotke i tam pisze ze implant powinien byc wlozony w niedominujaca reke . czy myslicie ze to zaszkodzi dzialaniu tego implantu ??? dopowiem jeszcze ze robilam to w angli i mam implanon. prosze o odpowiedz . z gory dzieki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Przyczajenie
|
dzieki za odpowiedz . tez tak myslalam . ale lepiej sie upewnic . a ktos mial taka sama sytuacje jak ja ??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Przyczajenie
|
Dziwne, że nie zapytali przed zabiegiem. Zgadzam się z przdmówczynią. Na pewno nie ma to wpływu na działanie a jedynie na komfort. Szczególnie w pierwszych paru dniach kiedy ręka jest obolała i może to przeszkadzac np. w pracy itp.[COLOR="Silver"]
![]() Edytowane przez karomimbla Czas edycji: 2009-05-27 o 22:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() Okolo 2 kilo mniej ale waga stoi w miejscu jak zakleta. Pozatym to lepsze samopoczucie....no i dzisiaj dostalam pierwszy od 2 lat normalny okres....ah zapomnialam jak to brzuch boli ![]() pozdrawiam wszystkie forumowiczki. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny! A ja jutro ide na zalozenie implantu. wiele czytalam na ten temat - zdania sa podzielone ale mysle ze nie ma sie oc sugerowac czyims zdaniem, bo na kazdy organizm moze reagowac inaczej. Jub bylam u lekarza na pierwszej wizycie. Dowiedzialam sie ze moge sie zle czuc przez pierwsze 3 miesiace, ale to minie. Jesli nie to bede miala przepisane tabletki ktore mialyby unormowac m.in. zle samopoczucie czy nieregularne krwawienia.
Jutro juz ide ![]() ![]() Tabletki lykam juz od okolo 6 lat, nie chce sobie niszczyc watroby, poza tym czesto mi sie zdarza zapomniec. A co do implanta to zawsze bedzie mozna go wyjac. jolus07 dzieki za posta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Przyczajenie
|
Hej ja tez w koncu w czwartek mam termin na usuniecie i mam nadzieje ze po schudne i nie bede juz wiecej krwawic
![]() ![]() pzdr! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
Ja juz mam implanta zalozonego. Szczerze mowiac to myslalam ze bardziej boli ten zabieg ale jestem mile zaskoczona - nic nie bolalo, tylko lekkie uklocie przy znieczuleniu.
No coz, zobacze jak moj organizm zareaguje. jestem przygotowana na czestsze krwawienia ale nie wyobrazam sobie powrocic do tabletek. W koncu kazda antykoncepcja ma jakies plusy i minusy i kazdy inaczej reaguje. Zobaczymy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
BAN stały
|
Wy wszystkei za granicą te implanty zakładacie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
Ja to robie w Anglii, bo tutaj jest za darmo, a w |Polsce chyba nadal ta metoda nie jest dostepna wiec wielkiego wyboru nie ma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no to nie kumam....lekarze czy robotnicy sredniej klasy?? mam pytanie - co sie robi w przypadku, gdy ma sie taki implant, a chce sie 'ominąć' okres??? bierze sie dodatkowo tabletki wtedy??
![]() |
![]() |
#134 |
Wtajemniczenie
|
zarobki lekarzy w Polsce = zarobki robotnikow sredniej klasy we Francji.
Pojecia nie mam, poniewaz ogolnie przy tego typu implancie przez pierwszy rok okresu nie ma sie w ogole, a potem pojawia sie comiesieczne (lub w odstepach ok. 15 dni) plamienie. Z czasem implant wydziela coraz mniejsza dawke hormonow i pamietam, ze pod koniec 1ego implantu, po 2 latach, zaczelam "znow" miec normalne miesiaczkowanie.
![]() |
#135 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
hej i jak tam toje wloski?? mam nadzieje , ze juz lepiej !! moje dalej wypadaja niestey , ale na szczescie juz mniej i tak jak juz pisalam najbardziej przed " okresem" ja niestety nie znalazlam nic na ta przypadlosc i mysle , ze nic nie ma takiego poniewaz to jest wplyw dzialania hormonu i tyle jedyne co pozostaje go wyjac ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczynki
![]() Mam implant już rok...dokładnie w lipcu minął roczek jak został założony właśnie w Anglii ![]() ![]() ![]() ![]() Szkoda tylko, że u nas nie ma nikogo dosłownie kto mógłby chociaż to wyjąć... ale kto wie może do 2 lat (kiedy będzie trzeba wyjąć ów implancik) jakiś ginekolog się zainteresuje tą nowocześniejszą formą antykoncepcji.... Buziaczki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
Ja tez jestem bardzo zadowolona. Zadnych skutkow ubocznych. Cera ladna, nic nie boli a nawet jesc sie chce mniej! POLECAM zdecydowanie! i na 3 latka spokoj...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrowienia dla wszystkich i dajcie znać czy pojawiło się to cudo w Polsce ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Zadomowienie
|
Ja sie naczytalam o cudownosci implantu i tez zalozylam. Jakos kolo roku czasu temu. W czawrtek mam nadzieje to gowienko mi wyjma. Nie dla mnie widac hormony. Mam ciagle problemy z cera. Moje kilka peknietych naczynek na nogach zamienilo sie w cala siatke, oplatajaca lydki, nie moge schudnac (przed implantem waga mi spadala bardzo ladnie), chocbym nie wiem jak sie starala. Do tego ciagly cmiacy bol w brzuchu. Dziekuje za taka antykoncepcje.
Dzis wyczytalam do tego na stronie NHS, ze nie ma dokladnych danych dzialania tego wynalzaku na organizm, gdyz jest to rzecz stosunkowo nowa. A w przychodni, w ktorej mi to zakladali nasluchalam sie o samych dobrodziejstwach implantu. Do tego teraz pisza o wiekszej ilosci skutkow ubocznych, niz wtedy, kiedy ja sie po niego zglosilam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie kobietki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Zadomowienie
|
Nie ma co polecac czegos, co sie dopiero 'nabylo'. Ja mialam ponad rok i dopiero zauwazylam skutki uboczne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Przyczajenie
|
![]()
Implant mam już ponad 2 lata. Jestem naprawdę zadowolona. Pisałam już to wcześniej. Na każdego działa on inaczej i tak też zostałam poinformowana. Moja koleżanka miała okres jak miała go włożonego, ja przez rok nie miałam nic. Przestałam mieć migreny i dla mnie to jest ogromnym plusem, bo nie mogłam normalnie funkcjonować. Kto miał migreny to wie. Zawsze będę go polecać. Wydaje mi się, ze dla tych kobiet, które dobrze reagują na tabletki anty to i na to będą dobrze reagować, ale to też nie musi tak być.
Pisałam wyżej, ze każda sama musi spróbować zanim powie, ze to jest be, takie forum jest fajne, bo można zobaczyć co może być i jak coś się dzieje to można przypisać to implantowi,ale naprawdę taka nagonka nie jest dobra,a może to konkurencja czy coś tam podobnego takie coś pisze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Raczkowanie
|
Ja mam implant jak na razie 3 miesiace ale zadnych efektow ubocznych!
Dla mnie to rozwiazanie jest idealne bo dosc czesto zdarzalo mi sie zapominac o tabletkach. Czuje sie bardzo dobrze, zadnych problemow z cera czy waga. No coz, na kazdego dziala inaczej. Ja jestem bardzo zadowolona! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Zadomowienie
|
Kiedy mi wkladano implant, zostalam poinformowana o pewnych skutkach ubocznych. ostatni na sronie NHS znalazlam ich wiecej. Poza tym hormony niezbyt dobrze wplywaja na naczynia krwionosne i, jesli ktos ma problem pekajacych naczynek, tym bardziej sa niewskazane. Niedawno wlasciwei znalazlam jakis artykul na ten temat. Na poczatku sie bardzo nie pzrejelam, ale na moich nogach pojawila sie siec 'pajaczkow'.
Teraz, po wyjeciu, zaczynam sie czuc jakos lepiej. Cera mi sie powoli poprawia, chociaz to dopiero tydzien, jak sie implantu pozbylam. No i mam nadzieje schudnac. Po ciazy zgubilam 10kg, a zaraz po zalozeniu implantu waga mi skakala i zadna dieta, ani cwiczenia nie pomagaly. Ogolnie mialam wiecej problemow i przypuszczam, ze tabletki tez nie sa dla mnie. A dzieczynom, ktorym implant sluzy gratuluje, bo to bardzo wygodna forma antykoncepcji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Przyczajenie
|
witam was dziewczyny jestem tu nowa i chce pozdrowic wszystkie laseczki
pisze bo chcialabym zebyscie mi pomogly a mianowicie chodzi mi o to ze mialam zalozony implant dzien po miesiacze i wspolzylam w 6 dniu po zalozeniu,sadzicie ze bylam juz zabezieczona,czy on juz zaczal dzialac 6 dnia bo gdzies wyczytalam ze powinno sie czekac 7 dni,teraz mam stracha ze moglam zajsc w ciaze dodam ze pielegniarka mowila ze dziala od razu ale potem znajoma mowila ze dziala od razu jak jest zalozony w trakcie miesiaczki a ja bylam dzien po miesiaczce,sadzicie ze moglam zjasc w ciaze czy tego 6 dnia on juz dzialal,ale sie boje teraz ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- mam nadzieje ze mi troche rozjasnicie sprawe bo widze ze jestescie obeznane w tym ![]() ![]() ![]() Edytowane przez toffijka Czas edycji: 2009-11-18 o 11:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
BAN stały
|
Ja mam implant od wrzesnia tamtego roku.Z poczatku wszystko bylo ok oprocz dosc silnych skorczow brzucha przez pierwsze 2 tyg.Potem wszystko sie unormowalo.Zalozylam go 2 miesiace po urodzeniu dziecka ,przez rok karmilam.Okresu przez ten czas nie mialam.Nie wiem czy to przez -karmienie czy implant...
Miesiac po zalozeniu implantu zaczelam rozjasniac wlosy...dlatego nie moge podpiac sie z czystym sumieniem pod wypowiedz dziewczyn ktorym zaczely wypadac.Ale stracilam okolo 75 %wlosow!!!Nie zartuje... ![]() Moge za to z czystym sumieniem stwierdzic,ze powoduje ... : -depresje -placzliwosc -bole brzucha -niechec do seksu -problemy z waga Pierwszy okres dostalam po okolo 2 tyg. po wlozeniu implantu(Trwal 2 tyg.) Potem spokoj przez ponad rok Miesiaczkowanie jednak wrocilo(trwalo okolo 2tyg) Nastepne krwawienie wrocilo mniej wiecej po miesiacu.Trwalo 4 tygodnie i 1 dzien. Nastepne sie zaczelo po 2 dobach ,trwa do tej pory czyli 7dzien... Jest juz mniej obfite ale jest... Do tego od 2tg znow czuje sie zle,wszystko mnie drazni...Dodam ,ze nie mam zadnych zyciowych problemow.Boje sie ,ze moj zwiazek moze w koncu na tym ucierpiec,moja hustawka nastrojow jest gorsza niz kobiety w ciazy...lub przynajmniej taka sama... Na dluzsza mete jest to meczace nie tylko dla mnie ale i osob w moim otoczeniu.. Jeszcze 2 lata mi zostaly.Nie wiem ,czy tyle wytrzymam.Nawet te okresy moglabym zniesc ale nie moje fatalne samopoczucie ... ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- mam nadzieje ze mi troche rozjasnicie sprawe bo widze ze jestescie obeznane w tym ![]() ![]() ![]() Nie zamartwiaj sie na zapas,przede wszystkim wylicz sobie dokladnie kiedy mialas dni plodne jesli by implant mial nie zadzialac.Czasem nawet w dni plodne nie dochodzi do zaplodnienia... Mysle ,ze male ryzyko... ![]() I 6 dni to tak w normie ,juz pewnie dzialal implant ![]() Edytowane przez TiNi87 Czas edycji: 2009-12-12 o 14:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Zadomowienie
|
Ja jestem jakis miesiac z groszem po usunieciu i u mnie wszystko powoli wraca do normy. Jedna z wazniejszych rzeczy-waga-stanela w miejscu. Teraz moge powoli zaczac ponowne odchudzanie, bo z implantem wszystkie wysilki szly na marne. Nie widze sensu meczenia sie z takim dziadostwem, tylko dlatego, ze jest wygodna metoda antykoncepcji. W sumie slaba to wygoda, jesli ma tyle skutkow ubocznych.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Przyczajenie
|
Ja zalożylam implanta w UK za darmo, alr po pol roku stosowania musialam jego wyciągnąc bo mdlalam w pracy, mialam problemy z cerą i włosy zaczely mi strasznie wypadać.Także ja ze swojej strony mialam zle doświadczenia z implantem.A swoją drogą co do implantów w Polsce, to slyszalam że jest zakazany implant.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zadomowienie
|
Zakazany? Z jakiego powodu? To jak mam implant i wjade do Polski, to mnie aresztuja
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
dziewczyny a ile kosztuje w Polsce założenie takiego implantu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:56.