Maturzystki 2010 cz. V - 'nikt nie ma takiej nadziei jak ja' - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-03, 19:30   #3391
parodia
Zakorzenienie

Dot.: Maturzystki 2010 cz. V - 'nikt nie ma takiej nadziei jak ja'

Cytat:
Napisane przez Claaire Pokaż wiadomość
No pamiętam Dusiołka, też popatrzyłam sobie na opracowanie i reakcja podobna. Ci ludzie, którzy zajmują się fachowo interpretacją wierszy byli nie lepsi od tych poetów
Oni mają najlepsze zioło
Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
ja właśnie lubię poezję Leśmiana, on właśnie w swoich wierszach umieszczał sporo symboli.
Jak dla mnie to to powinno być na rozszerzenie. Mam zbyt racjonalne podejście do życia, żeby jakieś $#%%@% symbole odczytywać
Cytat:
nie, ale mam dwie fazy w domu. W innych domach pewnie jest podobnie
No i jedna faza jest z jednej części wsi, a druga idzie na drugą część. jest chyba jeszcze inna, która prowadzi na trzeci koniec wioszy
Ja mam trzy! To znaczy w samym domu dwie, jedna na parter, chyba na piętro ta sama. A druga na piwnicę i połowę łazienki (bo się pralka buntowała) jak czasami coś pierdyknie i u sąsiada jest, a u nas, nie to wiadomo, że jednej, dwóch fazy nie ma chociaż już dawno tak nie było.
Cytat:
Napisane przez BeaS Pokaż wiadomość
Pozdro dla P.
On wie, że go lubisz
Cytat:
Napisane przez mtynai Pokaż wiadomość
można psa od razu nauczyć żeby nie robił
mój nawet na kanapy nie włazi.
tak samo ma zakaz wstępu do sypialni rodziców, łazienki rodziców, kuchni i na górę domu.
więc w sumie może się poruszać tylko po salonie i takim korytarzu.. w sumie nie wiem jak wytłumaczyć wam taka otwarta przestrzeń między przedsionkiem a salonem o. no taki szeroki korytarz
więc szaleje mój pies, teraz musieliśmy jej połozyć przy legowisku matę antypoślizgową bo się bała wchodzić i wychodzić z barłogu a czasami jak się rozpędzi z tego korytarza do drzwi tarasowych.. to nie zdąży wyhamować i nosem w szybę uderza albo jak jej coś odbije.. to tak w miejscu startuje jak Pluto wiecie o co chodzi że przebiera łapami, a nie może ruszyć bo jej się łapy ślizgają na podłodze
Nie może wchodzić do Ciebie?
Cytat:
Napisane przez star15 Pokaż wiadomość
Jaki TŻ. Mój nigdy u kosmetyczki nie był. ;> a z jakich usług korzysta, z oczyszczania cery?
Najlepsze jest to, że ja byłam aż dwa razy - raz na hennie, drugi raz na makijażu przed 18.
Coś tam mu robiła chyba oczyszczanie. A teraz jest taaaki czerwony, ma takie place za 2-3 dni ma przejść...
Przy okazji pojechałam z nim i poszłam do solarium i znowu jestem czerwona
I jeździłam po mieście golfem Tżta taty jak tam siedział 1,5 h
Cytat:
Napisane przez effciaa16 Pokaż wiadomość
cześć
dzisiaj jestem wrakiem człowieka. głowa mi pęka i w dodatku mam odruchy wymiotne. świetnie.
muszę ogarnąć chemię, której nienawidzę. fluorowcopochodne (nawet nie mam przerobionego materiału, nie ma w podr.) i alkohole.
w ogóle się dzisiaj wkurzyłam, bo w klasie wymyślają, że w piątek mamy ubrać sukienki, które miałyśmy na studniówce.(na czołówkę, pod koniec)Wymyślają. oni myślą, że wystarczy ubrać sukienkę i voila.
Dziwnie, to już nie ten sam efekt...

Cytat:
Napisane przez martus9191 Pokaż wiadomość
On nie zabił się bo chybił Jak Emo to Emo Nawet śmierc mu nie wychodzi :P
Dokładnie, w łeb se nie trafił
Cytat:
Napisane przez blue_apple Pokaż wiadomość
aach, Justyna chyba zapomniałam wspomnieć, że te Twoje buty sa ideaaalneee

przez to, że nie mają czubka będą nadawały się na lato

i torebka mimo, że dla mnie taka zwykła, ale ogólnie ok, to pasuje do Twego sukna
poza tym za taką cenę

[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;16938885]moja nie jest w ogóle zgrana;] dlatego nie będzie mi żal jak bedzie koniec roku, wręcz przeciwnie

nie doszliście do ładu z tą czołowką ?

no.ogólnie to pozytywnie. w przyszłym tygodniu mam egzamin ( oł yeaah ) . w ogóle myslałam że dzisiaj nie wyrobię na religii. kurde tak szczerze to nie moge słuchac tego co ksiądz mówi. bo niby skąd on może wiedziec jak to jest w małżeństwie itp.itd.wg niego wszystko jest kolorowe. drażni mnie on. ehh. [/QUOTE]
Koleżanki co na to?

Daj spokój, jakbyśmy nie mieli forum klasowego zablokowanego, to bym się tu spaliła ze wstydu za niektórych (nie chodzi taki do szkoły, a później wielkie pretensje, oczywiście do mnie i jeszcze jednej dziewczyny, za to, że my wszystko organizujemy. To jeszcze gorzej. Nie zrobię - to nie będzie. Zrobię - to wielki żal, że źle ) jak jutro dotrę do szkoły, to będzie ->
Ale jak wyjdzie, to będziemy mieli ala Teleexpress

Kiedy, kiedy?
To nie wiedziałaś, że oni wiedzą najlepiej? Nigdy nie zapomnę, jak mi ksiądz dowalił na religii "nie będę z kobietami o aborcji rozmawiał" to nie, z innymi księdzami se rozmawiaj

parodia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 19:30   #3392
inc0rrect
Zakorzenienie

Cytat:
a taka ciekawostka.. wiecie, że mój pies nigdy nie macha językiem? w sensie, że nie liże po rękach/twarzy/nogach.
chyba, że masz umazane ręce czymś słodkim/słonym i chce to zlizać, ale tak to nie uświadczysz z jej strony takiej miłości, dzięki Bogu.
bo wszystkie psy jakie znam to skaczą zaraz na Ciebie, rzucają się, ślinią itepe. czego bardzo nie lubię zawsze mnie to brzydzi jeszcze jak ktoś o psa nie dba i pies (i jego ślina!) śmierdzą
masakra.
to mojego TŻ pies- ma yorka tak zawsze wszystkich lize ze masakra;/
brrr ja tam u niego chodze myc rece co 5 min bo ciagle mam wylizane i mokre....wdodatku taki nadpobudliwy jakis, jak np szalik sciagam to skacze mi za szalikiem i na glowe wskakuje, strach sie bac
i ciagle jak lezymy wchodzi nam do lozka, a jak TŻ wyjdzie z pokoju (bo jego jeszcze sie slucha) to on odrazu wskakuje mi na brzuch i zaczyna zabawe ze mna, taki maly pies a czasem rady sobie nie moge dac, jak zaczyna mnie gryzc po rekach itd

az mam dosc tego psa czasem, dobrze że moje sa spokojne, grzeczne, jaka pani takie psy

Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM

W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
inc0rrect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 19:40   #3393
star15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez parodia Pokaż wiadomość
Najlepsze jest to, że ja byłam aż dwa razy - raz na hennie, drugi raz na makijażu przed 18.
Coś tam mu robiła chyba oczyszczanie. A teraz jest taaaki czerwony, ma takie place za 2-3 dni ma przejść...
Ja byłam jeden raz, na makijażu przed studniówką. Nie wspominam tego jakoś super,. bo fotel był niewygodny - bez oparcia. A oczy łzawiły, jak się tylko je ruszyło tuszem [sama na co dzień maluję i nie mam z tym problemu ].
TŻ nie był nigdy i nie sądzę, by poszedł nawet namawiany.
Ty murzynie jeden! tylko solarium i solarium ;*

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Cytat:
Napisane przez inc0rrect Pokaż wiadomość
brrr ja tam u niego chodze myc rece co 5 min bo ciagle mam wylizane i mokre....wdodatku taki nadpobudliwy jakis, jak np szalik sciagam to skacze mi za szalikiem i na glowe wskakuje, strach sie bac
i ciagle jak lezymy wchodzi nam do lozka, a jak TŻ wyjdzie z pokoju (bo jego jeszcze sie slucha) to on odrazu wskakuje mi na brzuch i zaczyna zabawe ze mna, taki maly pies a czasem rady sobie nie moge dac, jak zaczyna mnie gryzc po rekach itd

az mam dosc tego psa czasem, dobrze że moje sa spokojne, grzeczne, jaka pani takie psy
Skromniacha

Wiecie co, kupiłam Newsweeka... wiecie, że dzieci polskie są najbiedniejsze w całej Europie? ;] w sensie, że mieszkamy w najbardziej przeludnionych mieszkaniach/domach. Jakieś mało to prawdopodobne się wydaje, nie? ;>
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka

Edytowane przez star15
Czas edycji: 2010-02-03 o 19:42
star15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 19:41   #3394
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41
Konto usunięte

Cytat:
Koleżanki co na to?

Daj spokój, jakbyśmy nie mieli forum klasowego zablokowanego, to bym się tu spaliła ze wstydu za niektórych (nie chodzi taki do szkoły, a później wielkie pretensje, oczywiście do mnie i jeszcze jednej dziewczyny, za to, że my wszystko organizujemy. To jeszcze gorzej. Nie zrobię - to nie będzie. Zrobię - to wielki żal, że źle ) jak jutro dotrę do szkoły, to będzie ->
Ale jak wyjdzie, to będziemy mieli ala Teleexpress

Kiedy, kiedy?
To nie wiedziałaś, że oni wiedzą najlepiej? Nigdy nie zapomnę, jak mi ksiądz dowalił na religii "nie będę z kobietami o aborcji rozmawiał" to nie, z innymi księdzami se rozmawiaj
no wiedzą o tym i cieszą się razem ze mną . nie no a tak na poważnie to naprawdę czekam na koniec roku. dosyc mam mojej klasy. a pomyslec że kiedys było tak fajnie . oczywiście kontakt bedę utrzymywała z tymi co chcę, a na resztę że tak powiem brzydko bedę miała wylane

oj znam takie niezorganizowanie. szału można dostac. łeee szkoda że nie będzie co mi tam na gg opisywałas .

niewiem jeszcze dokładnie .

teraz już wiem. w gimnazjum miałam super księdza lubiłam go. a ten to normalnie mnie do szału doprowadza.
to Ci pojechał.
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 19:46   #3395
effciaa16
Zakorzenienie

Cytat:
powariowali z tymi suknami ?
a weź się z nimi dogadaj, w ogóle ta czołówka mi się nie podoba.
Cytat:
jak to jak? tak jak nauczyłaś kota, ze robi się do kuwety
jak widzisz, że pies szuka miejsca żeby zrobić siku w domu to go bierzesz szybko na ręce i lecisz na podwórko, a jak nasika w domu i go złapiesz na gorącym uczynku to mówisz takim donośnym głosem, że NIE WOLNO (z czasem pies się uczy tego, że podniesiony ton głosu i Twoja nieciekawa mina oznacza, ze robi źle).
dokładnie.
Moja siostra kiedyś wzięła psa z schroniska. Pies świetny, ale trochę głupi. Bo siedział na dworze godzinę, a i tak w domu zrobił. W mieszkaniu masakra była, w całym pokoju się wypróżniał. Siostra za każdym razem dawała mu do zrozumienia, że nie WOLNO i wychodziła z nim od razu na dwór. Trudny pies.

W ogóle jakich głupich masz sąsiadów. Biedny pies. Ludzie są strasznie nieodpowiedzialni. Jak widzę krzywdę zwierzaka to od razu mi się gotuje w środku.

Wczoraj oglądałam na animal planet "ASPCA in Phoenix" (czy jakoś tak) no i był taki facet co jego szczeniakowi złamała się łapka. Nie pozwolił założyć psu opatrunku, powiedział, że się nim zajmie. No i oni go sprawdzili, i tak gada z policjantką, że ma na koncie 50 000$, ale żal mu wydać na weta 600$ na porządne unieruchomienie nogi. Oczywiście opatrunek zrobił na odwal i jeszcze pogorszył sprawę. Zabrali mu psa. Taki idiota, cwaniaczek. -.-' W ogóle taka praca jest w sam raz dla mnie czułabym się w pełni spełniona.

Ja mam jamnika długowłosego Oskarka, ma już ok 10 lat. Staruszek troszkę. Wychodzi 3 razy w ciągu dnia. Gdy jest ciepło to go wypuszczam do takiej zagrody. Może się tam wybiegać. Ale ogólnie on jest taki, że jak nikogo nie ma to szczeka. Ponad to nie znosi on mojej siostry Asi, nie raz na nią warczał i ją prawie ugryzł. ;/ Ale to rzadko, jak mu się coś nie spodoba. Szczególnie na niego działa jej strój zimowy i jak wraca skądś tam do domu.

wiecie co zrobiłam? zapisałam się na konkurs z religii, wiedza o Biblii, św. Jan. 6 na koniec mnie pokusiła. Trzeba mieć 50 % pkt.

dobra dziewczyny, cały dzień leżę, nie idę do szkoły. Idę spać, pa Liski;*

Edytowane przez effciaa16
Czas edycji: 2010-02-03 o 19:50
effciaa16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 19:49   #3396
201604200942
Konto usunięte

Cytat:

Jak dla mnie to to powinno być na rozszerzenie. Mam zbyt racjonalne podejście do życia, żeby jakieś $#%%@% symbole odczytywać

Ja mam trzy! To znaczy w samym domu dwie, jedna na parter, chyba na piętro ta sama. A druga na piwnicę i połowę łazienki (bo się pralka buntowała) jak czasami coś pierdyknie i u sąsiada jest, a u nas, nie to wiadomo, że jednej, dwóch fazy nie ma chociaż już dawno tak nie było.
bo wiesz, z poezją jest jak z kobietą. Jest napisane jedno, ale interpretować trzeba inaczej

U mnie na jednej fazie tak słabo świeciło. Pierwszy raz tak miałam, myślałam, że lodówka się zepsuła, bo radio grało, a lodówka nie świeciła
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 19:52   #3397
rehab4181
Zadomowienie

Cytat:
A wiesz, że chyba do Ciebie mam najbliżej z wszystkich dziewczyn?
a Karolina ?
zapraszam do mnie
Cytat:
U Tżta to samo. I mi mówi "dwa razy w tym roku nie poszedłem do szkoły przez śnieg i akurat na te dwa dni miałem umówioną kosmetyczkę, bo znowu trzeba było odwołać" mój facet chodzi do kosmetyczki częściej niż ja
powinien zabierać Cie ze sobą
Cytat:
A co do Discovery ja na youtube znalzałam 2 kanały gdzie dodają programy wlaśnie z tej stacji Tyle że ja się skupiam bardziej na tych medycznych nie geograficznych ale jak chcesz to mogę Ci podesłac linki
ja mogę poprosić ?

hello;*
byłam dzisiaj u TŻ 1. raz sama autem, oczywiście cała rodzinka przeżywała jak ja wrócę sama w nocy (25km)
ahh, jak ja ich uwielbiam, szczególnie TŻta mamę, która wszystko widzi w czarnych barwach
tylko tata TŻta we mnie wierzył

w szkole nudy, chodzę na wybrane lekcje sobie
a co mi tam

bziii ♡.
rehab4181 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-03, 19:54   #3398
inc0rrect
Zakorzenienie

Cytat:

Skromniacha

Wiecie co, kupiłam Newsweeka... wiecie, że dzieci polskie są najbiedniejsze w całej Europie? ;] w sensie, że mieszkamy w najbardziej przeludnionych mieszkaniach/domach. Jakieś mało to prawdopodobne się wydaje, nie? ;>

a mozliwe, wsumie sie zaliczam do tych biednych dzieci, normalnie tyle ludzi w domu ciagle halas brak warunkow do nauki

a na takiej ukrainie a nawet bialorusi to przyrost naturalny sporo mniejszy niz w Polsce, wiec mozliwe ze to my mamy najgorzej w tym wzgledzie,
chodz jak wedlug prezydenta jestesmy na 18 miejscy najbogatrzych panstw swiata...dobrze uslyszalam dzisiaj w wiadomosciach czy mi sie cos przeslyszalo?

Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM

W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
inc0rrect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 19:58   #3399
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
a mozliwe, wsumie sie zaliczam do tych biednych dzieci, normalnie tyle ludzi w domu ciagle halas brak warunkow do nauki

a na takiej ukrainie a nawet bialorusi to przyrost naturalny sporo mniejszy niz w Polsce, wiec mozliwe ze to my mamy najgorzej w tym wzgledzie,
chodz jak wedlug prezydenta jestesmy na 18 miejscy najbogatrzych panstw swiata...dobrze uslyszalam dzisiaj w wiadomosciach czy mi sie cos przeslyszalo?
świata? niemożliwe
Stary 2010-02-03, 20:03   #3400
star15
Zakorzenienie

Cytat:

A tego to nie wiem. ;> nie oglądałam dzisiaj Wiadomości, ale to możliwe, bo Polska jako jedyna z Europy ma PKB na plusie. ;> no, ale to Europy.. a cały świat? W sumie nie wiem.

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

A jak tak jesteśmy przy przyroście naturalnym, to wiecie, że mają wprowadzić w Polsce zniżki na bilety autobusowe dla rodzin wielodzietnych? Tzn. rodziny z co najmniej 6tką dzieci będą płacić tylko 25% ceny normalnej za bilet, będą mieli zniżki na bilety do kina, do muzem, itp. Faza.

Także starać się o bejbosze, starać, dziewczyny.

Naczytałam się tego Newsweeka i TŻ dzisiaj się tylko ze mnie śmiał.

Dobra, to jak już przyszpanowałam (), to idę oglądać Wyznania gejszy. ;>
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka

Edytowane przez star15
Czas edycji: 2010-02-03 o 20:05
Stary 2010-02-03, 20:12   #3401
blue_apple
Zakorzenienie

[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;16939583]
no wiem że opisała no ale jak wyglądała ta wizyta ?

a właśnie jak z Twoim prawkiem ? po maturze walczysz dalej [/QUOTE]

nie będę tu opisywać

chyba tak
tak jakby od zera - 5 godzin, testy
najchętniej rzuciłabym to w kąt.

Cytat:
Napisane przez Weronika112 Pokaż wiadomość

Musieliście trochę czasu poświęcić, żeby wychować psa . Podczas czytania przypomniał mi się program "ja albo mój pies" (Tvn Style). Tam babka, Victoria chyba, uczy jak radzić sobie z psem. Ciekawe to jest
ja oglądam, właśnie było przed chwilą, a ja zmuliłam i myślałam, że o 21:30

Cytat:
zaaa-kooo-chaaaa-naaaa paaaa-raaaa ;***
może warto spróbować?

poza tym sznaucery to bardzo mądre psy szybko łapią nowe rzeczy, szybko się uczą
mój dziadek miał cudownego psa, starsza była o rok ode mnie, niestety zdechła.
zapierał się, że nie będzie miał już więcej psów.
ale na urodziny dostał od syna i jego żony (maniaczka psów ) właśnie sznaucera.
jak ostatnio miała biegunkę () i był z nią u weta, to właśnie mówił, że te psy wszystko rozumieją, o czym się rozmawia, co się mówi do nich.
mądre są
a to już ułatwia uczenie ich wszystkiego.

fajna jest, ciągle chce się bawić i gryzie tak bezbolesnie

Cytat:
Napisane przez KaasiaaK Pokaż wiadomość
narazie to ja przepadłam
ja bym brała takiego faceta teraz zaraz xd
to bierz

Cytat:
Martyna, a Wy steryzowaliście Perłę? Jak to jest z cieczką u suczek? Bardzo uciążliwe? Wiem, że trzeba pilnować. Zastanawiamy się właśnie nad sterylizacją, bo nie chcemy mieć raczej szczeniaków.
Nie wiem jak u psów, ale pewnie podobnie, jak u kotów - jeśli nie chce się mieć małych zwierzaczków, to wręcz trzeba sterylizować, bo może się zwierzakowi na mozg rzucić
ale ze nie jestem pewna, to juz sam fakt, że to męczy - i zwierze i właściciela...

Cytat:
z tym psem Twoim sasiadow to starszne rzeczy opowiadasz az sie serce kraja ;/
kurcze najgorsze że to nie pojdeynczy przypadek, czesto tak ludzie robia, np moj sasiad podobny przypadek, wogole nie puszczal swojego psa ze smyczy (czasem moj tata wchodzil na jego podworko i go spuszczal - pies bardzo mily i lagodny byl bo wtedy czasem moj tata dawal go na nasze podworko skoro oni juz nie chcieli na swoje podworko go spuszczac) wkoncu sasiad dal go do szopy calkiem zamknietej, bez okien, nic;/
masakra, nawet nie chce mi sie tego wspominac potem zdechl;/

ja tez mam problem z jednym psem i mi go strasznie zal, bo musi byc przywiazany na podworku
ale dlatego że mam dwa psy i one sie ze soba strasznie gryzą aż do krwi, jedyna rada byla taka że jednego przywiazac do budy od tej pory sie nie gryza.
Spuszczamy go na noc na podworko jak ten drugi pies spi, rano troche do domu poki tamten nie wstanie (spi na gorze) żeby troche pobyl z nami, ale żal mi go strasznie bo juz troche sie dziki zrobil, np nie patrzy mi w oczy..

a nie wiem co zrobic z nimi, nie wiem czemu sie gryza wogole
wsumie wygladalo na to że ten starszy mial zawsze dominacje nad tym mlodszym, moze ten mlodszy chcial przejac dominacje?
przez 2 lata zyli sobie razem w domu, spali razem w lozku, bawili sie, a nagle zaczeli sie gryźć
ojej

z tymi Twoimi psami, to strasznie przykre, że tak zdziczał... nie lepiej było go oddać gdzieś? żeby był szczęśliwy? albo oddać tego młodszego? może poczuł się zagrożony?
może faktycznie, ten młodszy chciał dominować
smutne.
blue_apple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 20:12   #3402
blue_apple
Zakorzenienie

Cytat:

Ty masz psa Perłę?
Mój znajomy kiedyś miał taką sunię i Młoda, jeszcze jak nie umiała dobrze mówić wołała na nią Pierła
Ja miałam parę lat temu spanielka, który kładł się na grzbiet, gdy tata mówił "łapki." Zawsze tak mówił, gdy wracał do domu z podwórka i tata mu czyścił te łapki
pierła

Cytat:
jeździłaś przez 1,5h sobie tak o ? hah

Cytat:
wiesz, że nawet nie

Cytat:
dokładnie.
Moja siostra kiedyś wzięła psa z schroniska. Pies świetny, ale trochę głupi. Bo siedział na dworze godzinę, a i tak w domu zrobił. W mieszkaniu masakra była, w całym pokoju się wypróżniał. Siostra za każdym razem dawała mu do zrozumienia, że nie WOLNO i wychodziła z nim od razu na dwór. Trudny pies.

Wczoraj oglądałam na animal planet "ASPCA in Phoenix" (czy jakoś tak) no i był taki facet co jego szczeniakowi złamała się łapka. Nie pozwolił założyć psu opatrunku, powiedział, że się nim zajmie. No i oni go sprawdzili, i tak gada z policjantką, że ma na koncie 50 000$, ale żal mu wydać na weta 600$ na porządne unieruchomienie nogi. Oczywiście opatrunek zrobił na odwal i jeszcze pogorszył sprawę. Zabrali mu psa. Taki idiota, cwaniaczek. -.-' W ogóle taka praca jest w sam raz dla mnie czułabym się w pełni spełniona.

Ja mam jamnika długowłosego Oskarka, ma już ok 10 lat. Staruszek troszkę. Wychodzi 3 razy w ciągu dnia. Gdy jest ciepło to go wypuszczam do takiej zagrody. Może się tam wybiegać. Ale ogólnie on jest taki, że jak nikogo nie ma to szczeka. Ponad to nie znosi on mojej siostry Asi, nie raz na nią warczał i ją prawie ugryzł. ;/ Ale to rzadko, jak mu się coś nie spodoba. Szczególnie na niego działa jej strój zimowy i jak wraca skądś tam do domu.

wiecie co zrobiłam? zapisałam się na konkurs z religii, wiedza o Biblii, św. Jan. 6 na koniec mnie pokusiła. Trzeba mieć 50 % pkt.
no właśnie o tym mówię, często trafiają się takie zwierzaki, że na prawdę trudno je nauczyć czegokolwiek...

może nie lubi yeti
a tak serio, pewnie źle mu się kojarzy

ja jestem zbyt wrażliwa chyba, ale ostatnio oglądałam na polsacie Dom nie do poznania i budowali dom ludziom, którzy własnie zwierzętom pomagali... I też tak sobie myślałam, że czułabym się spełniona w czymś takim, ale ile łez bym wylała too

jakie poświęcenie dla 6

Martyna, lubię bardzo wyznania gejszy

a z tym najbogatszym krajem w Europie to ciekawe bardzo
z takim deficytem?

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

przepraszam, że dwa posty, aleee...
blue_apple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 20:14   #3403
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
A tego to nie wiem. ;> nie oglądałam dzisiaj Wiadomości, ale to możliwe, bo Polska jako jedyna z Europy ma PKB na plusie. ;> no, ale to Europy.. a cały świat? W sumie nie wiem.
fakt, PKB na plusie, ale przecież pod uwagę powinno się wziąć warunki życia ludności i % jaki idzie z pensji na żywność.

W Angorze nawet jest fajny dowcip na ten temat:
Obecnie tylko jeden kraj w Unii Europejskiej może pochwalić się wzrostem gospodarczym. pozostałe 26 państw potrafią poprawnie wyliczyć PKB

Cytat:
pierła

weź wyobraź sobie takiego pyrtka, który krzyczy do psa "Pierła"

Edytowane przez 201604200942
Czas edycji: 2010-02-03 o 20:17
Stary 2010-02-03, 20:22   #3404
mtynai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KaasiaaK Pokaż wiadomość
narazie to ja przepadłam
ja bym brała takiego faceta teraz zaraz xd
to bierz :sex:

Cytat:

Martyna:

A oglądasz Travel Channel? Od 15:00 do 16:00 jest Obieżyświat. Jak ja uwielbiam ten program! a jak mówili o Japonii, to myślałam, że się rozpłynę..
Też mam dużo kanałow, a mam pakiet złoty w Vectrze.

co do pieska - myślę, że szybko się ogarnie maleństwo i będzie otwarte.
moja Perła piszczała za matką 2-3 dni. Mieszkaliśmy w tym samym bloku co matka i siostra mojej Perły.. ale raczej unikałam tego żeby spotykała się z matką.. bo bardzo piszczała i nie chciała wracać do domu.

po 3 latach odwiedził nas właściciel matki Perły.. i ze szczęścia (zapach poczuła) się posikała jak go tylko dorwała przed domem

czasami oglądam

nie wiem co to ta Vectra
ale domyslam się, że jakiś dystrybutor telewizji

Cytat:
to az tyle tego? a na ktorym discovery sa te programy geograficzne?
do mnie niestety nie dochodzi kablowka bo mieszkam na obrzezach miasta
travel&living, channel, science.. hmm chyba wsio.
chociaż to też zależy
warto oglądać nawet History jeśli chodzi o maturę z geo

Cytat:
Ty masz psa Perłę?
Mój znajomy kiedyś miał taką sunię i Młoda, jeszcze jak nie umiała dobrze mówić wołała na nią Pierła
Ja miałam parę lat temu spanielka, który kładł się na grzbiet, gdy tata mówił "łapki." Zawsze tak mówił, gdy wracał do domu z podwórka i tata mu czyścił te łapki
u mnie zawsze jest "na kocyk" do wyschnięcia i stoi jak ta truśka i się nie rusza ogon skulony, uszy też

Cytat:

yorki są nieobliczalne, chyba każdy jest taki kręcony

Cytat:

no w większości krajów europejskich jest ujemny przyrost naturalny (bodajże Irlandia i Albania mają najwyższe przyrosty naturalne), a u nas w Polsce jest minimalnie na plusie, ale jest dodatni poza tym gęstość zaludnienia

122os/km^2 chociaż Holandia czy Belgia .. coś koło 350os/km^2.

no i jeszcze czynnik ilości mieszkań

Cytat:
w USA to normalne, że jak się nie umiesz zająć psem to Ci go zabierają.
tak samo, jak chcesz mieć psa w mieście musisz mu wyciąć struny głosowe.. przynajmniej w niektórych Stanach

Warren Buffet
mtynai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 20:25   #3405
KaasiaaK
Zakorzenienie

Cytat:
to bierz
Cytat:
to bierz :sex:
łatwo powiedzieć

wiem, że muszę się jakoś z nim jeszcze spotkać

a póki co to wiem, że mam stracone ferie i nic mądrego w trakcie nich nie zrobię, poza testami z chemii, które każe mi zrobić babka od korków

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-03, 20:28   #3406
star15
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem jak u psów, ale pewnie podobnie, jak u kotów - jeśli nie chce się mieć małych zwierzaczków, to wręcz trzeba sterylizować, bo może się zwierzakowi na mozg rzucić
ale ze nie jestem pewna, to juz sam fakt, że to męczy - i zwierze i właściciela...
No właśnie tu chyba chodzi o instynkt, nie? ;> i nie ma czegoś takiego jak hamowanie popędu.
No, trochę będzie nas ten pies kosztował, trzeba na wściekliznę zaszczepić, u weterynarza zbadać czy wszystko ok, sterylizacja.. a sterylizację robi się już wtedy, jak osiągnie dojrzałość płciową, nie? Czy można wcześniej/ ;>

Cytat:
Martyna, lubię bardzo wyznania gejszy

a z tym najbogatszym krajem w Europie to ciekawe bardzo
z takim deficytem?
Ja właśnie oglądam. Tylko co chwila się odrywam, żeby zobaczyć, co tu napisałyście. ale niee, ja nie jestem uzależniona, no co Wy..
Nie no, nikt nie powiedział, że najbogatszy kraj w Europie, tylko, że jedyni wyszliśmy obronną ręką z kryzysu. ;> a o jakim konkretnie deficycie mówisz? ;>

Cytat:
fakt, PKB na plusie, ale przecież pod uwagę powinno się wziąć warunki życia ludności i % jaki idzie z pensji na żywność.

W Angorze nawet jest fajny dowcip na ten temat:
Obecnie tylko jeden kraj w Unii Europejskiej może pochwalić się wzrostem gospodarczym. pozostałe 26 państw potrafią poprawnie wyliczyć PKB
Zgadzam się. dlatego nie rozumiem, jak możemy być na 18-tym miejscu. Aż zaraz wygooglam i zobaczę, o co kaman.

Hahahaha.

Studentka
Stary 2010-02-03, 20:29   #3407
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
u mnie zawsze jest "na kocyk" do wyschnięcia i stoi jak ta truśka i się nie rusza ogon skulony, uszy też

w USA to normalne, że jak się nie umiesz zająć psem to Ci go zabierają.
tak samo, jak chcesz mieć psa w mieście musisz mu wyciąć struny głosowe.. przynajmniej w niektórych Stanach
Mnie zawsze było szkoda jak widziałam mojego psa po kąpieli. Taki skulony, trzęsący.

co? wycinają im struny głosowe?
Stary 2010-02-03, 20:35   #3408
mtynai
Zakorzenienie

Justyna - Perła czasami do mnie wchodzi, ale rzadko. Jak jest burza to ją wpuszczam pod łóżko.
a tak to przylezie czasami się przywitać z gośćmi, obada teren i spadywa.
ale z reguły jej nie pozwalamy wchodzić i zastawiamy wejście na górę.

Martyna, pytałaś o tą sterylizację.
My nie sterylizowaliśmy Perły.. chcieliśmy żeby miała szczeniaki, nawet jej fagasa znaleźliśmy, była z 5 razy na randce na małe co nieco.. ale nic nie wyszło.. latała, kokietowała tego pieska.. a jak co do czego, on na nią bryk.. a ona ogon podkulała i go próbowała gryźć. To kupiliśmy kaganiec na kolejne spotkanie , ale wszystko jedno nie dała się..
taka cnota z niej jakaś.

miała chyba ciążę urojoną bo był czas, że tak jakby trochę urósł jej brzuch, chodziła taka otępiała, mleko jej ciekło tak trochę no i nie dawała dotykać zabawek.. i trzymała je wszystkie w swoim legowisku..
i wiecie , myśleliśmy, że serio ciąża to przez miesiąc pies na najlepszych szyneczkach, najlepsze jedzonko, wszyscy tylko nad nią cmokali, co chciała to robiliśmy a tu się okazuje, że wkręciła nas mendziorka mała.
no i w sumie ma już..hmm.. zaraz skończy 7 lat.. i nie była w ciąży

mówi się, że jak pies ma cieczkę to psy wyją pod oknami i takie tam.
nigdy nie zauważyłam.. nawet jak idą po ulicy i mijam jakieś psy.. a pachnę przecież na pewno Perłą, w sensie, że pies powinien czuć, że moja suczka ma cieczkę.. to w sumie nigdy mi się nie zdarzyło, żeby mnie któryś obwąchiwał albo coś

poza tym teraz to nawet nie wiemy kiedy Perła ma cieczkę.. jak była mlodsza to często gdzieś było widać na panelach albo terakocie w przedpokoju jakąś kropelkę krwi, albo często zażywała toalety w sensie, że się wylizywała.. ale teraz jakoś nie.. tzn. można zauważyć dopiero po kilku dniach.. jak jest taka bardziej na pieszczoty podatna, ze przyłazi żeby głaskać.. no i jak zbyt często się wylizuje.. ale mówię..to trzeba bardzo obserwować żeby w ogóle pojąć, że ma cieczkę.

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
Mnie zawsze było szkoda jak widziałam mojego psa po kąpieli. Taki skulony, trzęsący.

co? wycinają im struny głosowe?

tak, albo ma po prostu nie szczekać

mojej cioci sąsiadka miała psa.. i wiecie tam w Stanach rzadko ktoś ma ogrodzoną posesję od ulicy bo od tego płaci się wyższy podatek.. no i sąsiadka wypuszczała psa rano na ten trawniczek przed domem.. i szła babka z dzieckiem i pies zaczął szczekać, ale wiecie, nie tak,żeby ugryźć, tylko z radości babka zwróciła uwagę, że sobie nie życzy żeby pies na nią szczekał i jak jeszcze raz to zrobi to zadzwoni na policję. Sąsiadka przeprosiła, powiedziała, że się nie powtórzy.. ale za kilka dni sytuacja się powtórzyła.. i sąsiadka dostała mandat 500$ i nakaz wycięcia strun głosowych psu

Warren Buffet
Stary 2010-02-03, 20:39   #3409
star15
Zakorzenienie

Cytat:
moja Perła piszczała za matką 2-3 dni. Mieszkaliśmy w tym samym bloku co matka i siostra mojej Perły.. ale raczej unikałam tego żeby spotykała się z matką.. bo bardzo piszczała i nie chciała wracać do domu.

po 3 latach odwiedził nas właściciel matki Perły.. i ze szczęścia (zapach poczuła) się posikała jak go tylko dorwała przed domem

nie wiem co to ta Vectra

no w większości krajów europejskich jest ujemny przyrost naturalny (bodajże Irlandia i Albania mają najwyższe przyrosty naturalne), a u nas w Polsce jest minimalnie na plusie, ale jest dodatni poza tym gęstość zaludnienia

Już powoli się przyzwyczaja. będzie już tylko lepiej.

Posikała się? hah.

Tak, dystrybutor.

No, bo na Łotwie, Ukranie, ktore są biednymi krajami jest niski przyrost naturalny i mniejsza gęstość zaludnienia, dlatego Polska wypada gorzej.. masakra. -.-

Studentka

Edytowane przez star15
Czas edycji: 2010-02-03 o 20:44
Stary 2010-02-03, 20:39   #3410
star15
Zakorzenienie

Cytat:

nie wiem co to ta Vectra

Posikała się? hah.

Tak, dystrybutor.

No, bo na Łotwie, Ukranie, ktore są biednymi krajami jest niski przyrost naturalny i mniejsza gęstość zaludnienia, dlatego Polska wypada gorzej.. masakra. -.-

A pytałam jeszcze o sterylizację. ;>

Studentka
Stary 2010-02-03, 20:41   #3411
201604200942
Konto usunięte

Cytat:

tak, albo ma po prostu nie szczekać

mojej cioci sąsiadka miała psa.. i wiecie tam w Stanach rzadko ktoś ma ogrodzoną posesję od ulicy bo od tego płaci się wyższy podatek.. no i sąsiadka wypuszczała psa rano na ten trawniczek przed domem.. i szła babka z dzieckiem i pies zaczął szczekać, ale wiecie, nie tak,żeby ugryźć, tylko z radości babka zwróciła uwagę, że sobie nie życzy żeby pies na nią szczekał i jak jeszcze raz to zrobi to zadzwoni na policję. Sąsiadka przeprosiła, powiedziała, że się nie powtórzy.. ale za kilka dni sytuacja się powtórzyła.. i sąsiadka dostała mandat 500$ i nakaz wycięcia strun głosowych psu

już sobie wyobrażam jak policja reaguje bo psy sąsiada szczekają na mnie jak idę wynieść śmieci
no a pies się nie męczy po tym zabiegu? No bo czasem chce sobie poszczekać, a tu taka lipa
a jak dziecko by jej przeszkadzało, to też wyprosiłaby o nakaz wycięcia mu strun głosowych? :/
zero zrozumienia dla zwierząt.

Edytowane przez 201604200942
Czas edycji: 2010-02-03 o 20:43
Stary 2010-02-03, 20:48   #3412
star15
Zakorzenienie

Cytat:
Martyna, pytałaś o tą sterylizację.
My nie sterylizowaliśmy Perły.. chcieliśmy żeby miała szczeniaki, nawet jej fagasa znaleźliśmy, była z 5 razy na randce na małe co nieco.. ale nic nie wyszło.. latała, kokietowała tego pieska.. a jak co do czego, on na nią bryk.. a ona ogon podkulała i go próbowała gryźć. To kupiliśmy kaganiec na kolejne spotkanie , ale wszystko jedno nie dała się..
taka cnota z niej jakaś.

miała chyba ciążę urojoną bo był czas, że tak jakby trochę urósł jej brzuch, chodziła taka otępiała, mleko jej ciekło tak trochę no i nie dawała dotykać zabawek.. i trzymała je wszystkie w swoim legowisku..
i wiecie , myśleliśmy, że serio ciąża to przez miesiąc pies na najlepszych szyneczkach, najlepsze jedzonko, wszyscy tylko nad nią cmokali, co chciała to robiliśmy a tu się okazuje, że wkręciła nas mendziorka mała.
no i w sumie ma już..hmm.. zaraz skończy 7 lat.. i nie była w ciąży

mówi się, że jak pies ma cieczkę to psy wyją pod oknami i takie tam.
nigdy nie zauważyłam.. nawet jak idą po ulicy i mijam jakieś psy.. a pachnę przecież na pewno Perłą, w sensie, że pies powinien czuć, że moja suczka ma cieczkę.. to w sumie nigdy mi się nie zdarzyło, żeby mnie któryś obwąchiwał albo coś

poza tym teraz to nawet nie wiemy kiedy Perła ma cieczkę.. jak była mlodsza to często gdzieś było widać na panelach albo terakocie w przedpokoju jakąś kropelkę krwi, albo często zażywała toalety w sensie, że się wylizywała.. ale teraz jakoś nie.. tzn. można zauważyć dopiero po kilku dniach.. jak jest taka bardziej na pieszczoty podatna, ze przyłazi żeby głaskać.. no i jak zbyt często się wylizuje.. ale mówię..to trzeba bardzo obserwować żeby w ogóle pojąć, że ma cieczkę.
Oo, czyli z tą cieczką to jednak wcale nie jest tak uciążliwe, przynajmniej w wypadku Twojej Perły. ;> to mnie pocieszyłaś. No, ale chyba i tak wysterylizujemy. Bo ja jakoś nie wyobrażam sobie za nią latać.

Fajna sprawa mieć pieska...

Studentka
Stary 2010-02-03, 21:20   #3413
rehab4181
Zadomowienie

ja tylko na chwilkę ;*
Marta dziękuję za linki

wycinanie strun psom? straszne

bziii ♡.
rehab4181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 21:38   #3414
malenstwo5
Wtajemniczenie

O kurcze to już piąta część Tak myślę, czy przygarniecie mnie ponownie do siebie, bo troszkę dawno mnie nie było.. Chętnie bym do Was wróciła i zaczęła się udzielać, a nie tylko podczytywać

malenstwo5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 21:46   #3415
mtynai
Zakorzenienie

Cytat:

Posikała się? hah.

Tak, dystrybutor.

tak, posikała się ze szczęścia popuściła

Cytat:

już sobie wyobrażam jak policja reaguje bo psy sąsiada szczekają na mnie jak idę wynieść śmieci
no a pies się nie męczy po tym zabiegu? No bo czasem chce sobie poszczekać, a tu taka lipa
a jak dziecko by jej przeszkadzało, to też wyprosiłaby o nakaz wycięcia mu strun głosowych? :/
zero zrozumienia dla zwierząt.
no widzisz, takie prawo mają ..

Cytat:
Oo, czyli z tą cieczką to jednak wcale nie jest tak uciążliwe, przynajmniej w wypadku Twojej Perły. ;> to mnie pocieszyłaś. No, ale chyba i tak wysterylizujemy. Bo ja jakoś nie wyobrażam sobie za nią latać.

Fajna sprawa mieć pieska...
no w przypadku mojej Perły nie jest to uciążliwe.

a powiem Ci, że mojej mamy znajoma sterylizowała swoją suczkę kilka lat temu (pies ma jakieś 5-6lat), a niedawno się oszczeniła nie wiem jakim cudem, ale śliczne maluchy

pies to takie miłe stworzenie.. chociaż mój nie liże, nie skacze, nie szczeka.. ale pomyśl jak to cudownie kiedy wracasz do domu zrąbana po całym długim dniu.. wsadzasz klucz w zamek, przekręcasz..i słyszysz jak za kolejnymi drzwiami słychać już Twojego psa, który się cieszy, że wróciłaś.. a potem łasi się do Ciebie, ociera, piszczy z radości.. albo jak leżysz chora , sama w domu.. na kanapie przed tv, ani ręką, ani nogą.. a pies przychodzi i kładzie się na podłodze koło kanapy.. i co chwilę wstaje sprawdzić czy wszystko okej i czy się odzywasz.. a jak zaśniesz to stoi z pyskiem na kanapie i czuwa.
kurcze, to czasami aż wzruszające jest..jak wielką miłością pies Cię darzy..

edit: nie potrafiłabym skrzywdzić mojej Perełki. nie wiem jak bardzo ludzie są wyzbyci uczuć pozostawiając swoje psy gdzieś na śmietnikach/ w lesie/ pod sklepem.. bo jadą na wakacje, bo dzieci podrosły i przestały się zajmować.. etc,etc..

Cytat:
Napisane przez malenstwo5 Pokaż wiadomość
O kurcze to już piąta część Tak myślę, czy przygarniecie mnie ponownie do siebie, bo troszkę dawno mnie nie było.. Chętnie bym do Was wróciła i zaczęła się udzielać, a nie tylko podczytywać
Ola, gdzieś Ty była ?!

Warren Buffet

Edytowane przez mtynai
Czas edycji: 2010-02-03 o 21:48
Stary 2010-02-03, 21:51   #3416
malenstwo5
Wtajemniczenie

O Martynko
A w sumie to nigdzie Jakoś tak odpoczywałam od komputera..
Teraz mam ferie i siedzę w domu z bratem małym, złamało biedactwo piszczel na nartach.. Ja też byłam(uczyłam się) i ja jestem cała Miałam studniówkę i było tak średnio.. No i wróciłam do tego mojego chłopaka co pisałam, że ze mną zerwał.. Oddałam ostateczną deklarację maturalną i próbuję się uczyć do tej mojej matury

Wybaczysz Martynko moją nieobecność? Co wolisz czy ?
No i czy Wy wybaczycie ? Co wolicie czy ?

Stary 2010-02-03, 21:54   #3417
martus9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rehab4181 Pokaż wiadomość
ja tylko na chwilkę ;*
Marta dziękuję za linki

wycinanie strun psom? straszne
Nie ma za co, mam nadzieję że się przydadzą

Cytat:
O proszę Wracaj tu wracaj i pisz jak najwięcej

A ja dobranoc juz na dzisiaj mówię Idę czytac "Ferdydurke" (podoba się to mnie xD)

01.06.2020
62 kg

01.01.2021
54 kg

cel: 46 kg
martus9191 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-03, 21:57   #3418
mtynai
Zakorzenienie

Cytat:
O Martynko
Teraz mam ferie i siedzę w domu z bratem małym, złamało biedactwo piszczel na nartach.. Ja też byłam(uczyłam się) i ja jestem cała Miałam studniówkę i było tak średnio.. No i wróciłam do tego mojego chłopaka co pisałam, że ze mną zerwał.. Oddałam ostateczną deklarację maturalną i próbuję się uczyć do tej mojej matury

a no to dobrze, że wszystko dobrze bratu życz powrotu do zdrowia i ładnie się nim opiekuj

a między Tobą i Tż wszystko już dobrze?

sprawa prosta, wybór prosty !

Warren Buffet
Stary 2010-02-03, 22:01   #3419
malenstwo5
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie ma za co, mam nadzieję że się przydadzą

O proszę Wracaj tu wracaj i pisz jak najwięcej

A ja dobranoc juz na dzisiaj mówię Idę czytac "Ferdydurke" (podoba się to mnie xD)
Będę, będę

Cytat:
a no to dobrze, że wszystko dobrze bratu życz powrotu do zdrowia i ładnie się nim opiekuj

a między Tobą i Tż wszystko już dobrze?

sprawa prosta, wybór prosty !
Bratem się opiekuję bardzo mocno, nosić go muszę, karmić itd.. Ale daję radę

Powiedzmy, że dobrze wszystko, raz lepiej, raz gorzej, ale ogólnie to na plusie

No to wiesz muszę wpaść na Mazury Albo Ty pozwiedzać śliczną Opolszczyznę

Stary 2010-02-03, 22:02   #3420
star15
Zakorzenienie

Cytat:
no w przypadku mojej Perły nie jest to uciążliwe.

a powiem Ci, że mojej mamy znajoma sterylizowała swoją suczkę kilka lat temu (pies ma jakieś 5-6lat), a niedawno się oszczeniła nie wiem jakim cudem, ale śliczne maluchy

pies to takie miłe stworzenie.. chociaż mój nie liże, nie skacze, nie szczeka.. ale pomyśl jak to cudownie kiedy wracasz do domu zrąbana po całym długim dniu.. wsadzasz klucz w zamek, przekręcasz..i słyszysz jak za kolejnymi drzwiami słychać już Twojego psa, który się cieszy, że wróciłaś.. a potem łasi się do Ciebie, ociera, piszczy z radości.. albo jak leżysz chora , sama w domu.. na kanapie przed tv, ani ręką, ani nogą.. a pies przychodzi i kładzie się na podłodze koło kanapy.. i co chwilę wstaje sprawdzić czy wszystko okej i czy się odzywasz.. a jak zaśniesz to stoi z pyskiem na kanapie i czuwa.
kurcze, to czasami aż wzruszające jest..jak wielką miłością pies Cię darzy..

edit: nie potrafiłabym skrzywdzić mojej Perełki. nie wiem jak bardzo ludzie są wyzbyci uczuć pozostawiając swoje psy gdzieś na śmietnikach/ w lesie/ pod sklepem.. bo jadą na wakacje, bo dzieci podrosły i przestały się zajmować.. etc,etc..
No ja też nie rozumiem, jak ludzie mogą się ot tak, z lekkim sercem pozbywać. To jest nieludzkie. Tak jakby ktoś silniejszy od nich ich wyrzucił w samym środku zimy do lasu i powiedział: radź sobie sam.
Ojej, jjak wzruszająco napisałaś.. A Sonia akurat śpi na kapciach mojego taty () obok łóżka, ja z mamą siedzimy przy komputerach - mama przy jednym, ja przy drugim. ;p

Cytat:
O Martynko

Wybaczymy
dobrze Martyna rzecze. kwiatki i tak zwiędną, a butla.. butla wiecznie żywa.

Studentka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości