Maturzystki 2010 cz. V - 'nikt nie ma takiej nadziei jak ja' - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-03, 22:18   #3421
mtynai
Zakorzenienie

Dot.: Maturzystki 2010 cz. V - 'nikt nie ma takiej nadziei jak ja'

Cytat:
Napisane przez star15 Pokaż wiadomość
No ja też nie rozumiem, jak ludzie mogą się ot tak, z lekkim sercem pozbywać. To jest nieludzkie. Tak jakby ktoś silniejszy od nich ich wyrzucił w samym środku zimy do lasu i powiedział: radź sobie sam.
Ojej, jjak wzruszająco napisałaś.. A Sonia akurat śpi na kapciach mojego taty () obok łóżka, ja z mamą siedzimy przy komputerach - mama przy jednym, ja przy drugim. ;p

Wybaczymy
dobrze Martyna rzecze. kwiatki i tak zwiędną, a butla.. butla wiecznie żywa.

to już będzie suczka tatusia już wybrała pana domu
moja też na ojca stopach/kapciach zawsze się układa.

w ogóle taka smieszna sytuacja. bo rodzice nie chcieli mi kupić psa w sumie.. bo wiedzieli, że co najmniej rok jeszcze pomieszkamy w bloku.. ale ja przyszłam i mówię, że u państwa M. się Wera oszczeniła i mówię, żebyśmy chociaż poszli zobaczyć w 5 kl. podstawówki byłam.. i to był jakoś maj.. sam początek bo Perła 17 kwietnia rodzona.

i ojciec zadzwonił do pana M. i mówi, że słyszał, że dziadkiem został i czy możemy wpaść zobaczyć pieski.. i poszliśmy chyba następnego dnia.
i usiedliśmy na kanapie.. a te pieski tam koło Wery leżały (były trzy bo jeden czy dwa się martwe urodziły).. i zaczęły się bawić ze sobą, a Perła przyszła i się położyła mojemu tacie na stopy i już nie było siły, musiała być nasza nawet tacie serce zmiękło

i miałam ją dostać na 1 czerwca, ale nie mogłam wytrzymać i już 31 maja o 22:00 po nią poleciałam
i to była taka mała kuleczka, takie puci puci na jednej dłoni mi się mieściła, a teraz taka krówka, że muszę ją dźwigać niemalże

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

http://demotywatory.pl/844903/Mama

Warren Buffet
mtynai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 22:23   #3422
malenstwo5
Wtajemniczenie

Martyna, mam do Ciebie prośbę PW

malenstwo5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 22:23   #3423
star15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mtynai Pokaż wiadomość
to już będzie suczka tatusia już wybrała pana domu
moja też na ojca stopach/kapciach zawsze się układa.

w ogóle taka smieszna sytuacja. bo rodzice nie chcieli mi kupić psa w sumie.. bo wiedzieli, że co najmniej rok jeszcze pomieszkamy w bloku.. ale ja przyszłam i mówię, że u państwa M. się Wera oszczeniła i mówię, żebyśmy chociaż poszli zobaczyć w 5 kl. podstawówki byłam.. i to był jakoś maj.. sam początek bo Perła 17 kwietnia rodzona.

i ojciec zadzwonił do pana M. i mówi, że słyszał, że dziadkiem został i czy możemy wpaść zobaczyć pieski.. i poszliśmy chyba następnego dnia.
i usiedliśmy na kanapie.. a te pieski tam koło Wery leżały (były trzy bo jeden czy dwa się martwe urodziły).. i zaczęły się bawić ze sobą, a Perła przyszła i się położyła mojemu tacie na stopy i już nie było siły, musiała być nasza nawet tacie serce zmiękło

i miałam ją dostać na 1 czerwca, ale nie mogłam wytrzymać i już 31 maja o 22:00 po nią poleciałam
i to była taka mała kuleczka, takie puci puci na jednej dłoni mi się mieściła, a teraz taka krówka, że muszę ją dźwigać niemalże

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

http://demotywatory.pl/844903/Mama
Nie no ja będę o nią dzielnie walczyć nie może być tatusiowa!
A widzisz, mojemu tacie też serce zmiękło... chociaż na co dzień takie znowu strasznie twarde nie jest.
Gryzła Perła na początku kapcie? Obawiam się, że to będzie nasza zmora..

Oglądam te Wyznania gejszy i oglądam, co chwila przerywam jestem w momencie, w którym ta kobieta chce odkupić Chiyo. Świetny film. Ale aż odwracałam wzrok, jak ta Mama biła Chiyo, jak była malutka.. jestem zbyt miękka.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka
star15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 22:30   #3424
malenstwo5
Wtajemniczenie

Cytat:
A widzisz, mojemu tacie też serce zmiękło... chociaż na co dzień takie znowu strasznie twarde nie jest.

Oglądam te Wyznania gejszy i oglądam, co chwila przerywam jestem w momencie, w którym ta kobieta chce odkupić Chiyo. Świetny film. Ale aż odwracałam wzrok, jak ta Mama biła Chiyo, jak była malutka.. jestem zbyt miękka.

O Wyznania Gejszy Świetny film i książka też.. Teraz czytam ją kolejny raz, bo to jedna z moich lektur na ustną z polskiego Jestem w momencie jak już oficjalnie stała się młodszą siostrą Memehy

Stary 2010-02-03, 22:32   #3425
star15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malenstwo5 Pokaż wiadomość
O Wyznania Gejszy Świetny film i książka też.. Teraz czytam ją kolejny raz, bo to jedna z moich lektur na ustną z polskiego Jestem w momencie jak już oficjalnie stała się młodszą siostrą Memehy
Memeha to chyba ta, co ją przyucza już w tym drugim domu dla gejsz?
A jaki masz temat, że pasuje ta książka? ;>
Książki nie czytałam, ale zamierzam. Wiem, że to powinno być w odwrotnej kolejności - najpierw powieść, potem film, ale teraz czytam tyle książek na raz, że z kolejną już bym zwyczajnie nie wyrobiła.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka
Stary 2010-02-03, 22:39   #3426
malenstwo5
Wtajemniczenie

Cytat:
Memeha to chyba ta, co ją przyucza już w tym drugim domu dla gejsz?
A jaki masz temat, że pasuje ta książka? ;>
Książki nie czytałam, ale zamierzam. Wiem, że to powinno być w odwrotnej kolejności - najpierw powieść, potem film, ale teraz czytam tyle książek na raz, że z kolejną już bym zwyczajnie nie wyrobiła.
Tak, to ta Rywalka Hatsumomo.

Temat: "Kobieta, jej życie, problemy, pragnienia. Omów problem analizując wybrane działa literackie."

No i mam Wyznania właśnie, Kwiat Pustyni i Spaloną Żywcem, bo chciałam to robić ta, że pokazać życie kobiety w różnych kulturach. No ale moja polonistka mi kazała coś polskiego wrzucić (Nigdy w Życiu) Trochę mi koncepcję popsuła, no ale trudno..

Stary 2010-02-03, 22:44   #3427
star15
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, to ta Rywalka Hatsumomo.

Temat: "Kobieta, jej życie, problemy, pragnienia. Omów problem analizując wybrane działa literackie."

No i mam Wyznania właśnie, Kwiat Pustyni i Spaloną Żywcem, bo chciałam to robić ta, że pokazać życie kobiety w różnych kulturach. No ale moja polonistka mi kazała coś polskiego wrzucić (Nigdy w Życiu) Trochę mi koncepcję popsuła, no ale trudno..
Fajny temat, też mam o kobietach. (femme fatale w literaturze)
Świetne książki wybrałaś, aż sama bym chętnie Twojej prezentacji posłuchała jak już będzie gotowa.
I co polskiego zamierzasz wrzucić ;>?

Studentka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-03, 22:47   #3428
mtynai
Zakorzenienie

Cytat:
nie, moja Perła nic nie poniszczyła w domu
tzn. zdrapała wykładzinę na przedpokoju, ale dlatego, że ktoś coś tam wylał (jakiś sos) i pachniało.. po prostu..bo była plama nieuprana.
i wydrapała trochę, ale wykładzina stara i tak do wyrzucenia

i miałam w mieszkaniu jeszcze takie klepki.. nie parkiet tylko takie klepki..i jedna sie ruszała.. to oczywiscie wydrapała całe 5 które były w jednym takim kwadraciku

a poza tym zniszczeń brak.

kup Soni jakieś zabawki nie będzie wtedy nic w domu niszczyła.
i jak zobaczysz, ze coś niszczy to od razu karć, tzn. mów podniesionym głosem :"nie wolno", nie krzycz i nie podnoś na nią ręki żeby się nie bała. Mów spokojnie, ale tak trochę bardziej uniesionym głosem.

Ola, zaraz zerknę na PW.

Warren Buffet
mtynai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 22:54   #3429
star15
Zakorzenienie

Cytat:
nie, moja Perła nic nie poniszczyła w domu
tzn. zdrapała wykładzinę na przedpokoju, ale dlatego, że ktoś coś tam wylał (jakiś sos) i pachniało.. po prostu..bo była plama nieuprana.
i wydrapała trochę, ale wykładzina stara i tak do wyrzucenia

i miałam w mieszkaniu jeszcze takie klepki.. nie parkiet tylko takie klepki..i jedna sie ruszała.. to oczywiscie wydrapała całe 5 które były w jednym takim kwadraciku

a poza tym zniszczeń brak.

kup Soni jakieś zabawki nie będzie wtedy nic w domu niszczyła.
i jak zobaczysz, ze coś niszczy to od razu karć, tzn. mów podniesionym głosem :"nie wolno", nie krzycz i nie podnoś na nią ręki żeby się nie bała. Mów spokojnie, ale tak trochę bardziej uniesionym głosem.
No właśnie bić jej nie zamierzam w żadnym wypadku.. byłła już bita, swoje w życiu (króciutkim swoją drogą) przeżyła, nie będę jej fundować więcej takich wrażeń. Już dziś się trochę oswoiła, to wzięliśmy ją na ręcę i wynieśliśmy na balkon, żeby tam się załatwiła. I załatwiła się, ale na początku tak strasznie drapała łapką o szybę, piszczała.. no ale nie ma wyjścia. ;] na początku musi być na balkon.
Dzięki za rady. ;** jestem strasznie przejęta swoją nową rolą.

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ----------

Dobra Żbikowe Ludki, idę spać. Jutro skończę oglądać, dziś już padam na twarz.

Karaluchy! ;**

Studentka
Stary 2010-02-03, 23:23   #3430
malenstwo5
Wtajemniczenie

Cytat:
Fajny temat, też mam o kobietach. (femme fatale w literaturze)
Świetne książki wybrałaś, aż sama bym chętnie Twojej prezentacji posłuchała jak już będzie gotowa.
I co polskiego zamierzasz wrzucić ;>?
Polonistka wybrała za mnie (stara panna, strach się sprzeciwić) "Nigdy w Życiu" Grocholi. Czytałam, więc dam radę, ew. film sobie obejrzę

---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ----------

Uciekam spać..
Dobranoc

Stary 2010-02-04, 09:27   #3431
effciaa16
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blue_apple Pokaż wiadomość
no właśnie o tym mówię, często trafiają się takie zwierzaki, że na prawdę trudno je nauczyć czegokolwiek...

może nie lubi yeti
a tak serio, pewnie źle mu się kojarzy

ja jestem zbyt wrażliwa chyba, ale ostatnio oglądałam na polsacie Dom nie do poznania i budowali dom ludziom, którzy własnie zwierzętom pomagali... I też tak sobie myślałam, że czułabym się spełniona w czymś takim, ale ile łez bym wylała too

jakie poświęcenie dla 6
ten pies był strasznie uparty

haha yeti powiem siostrze, że może dlatego Oskar jej nie lubi. A tak na serio to nie wiem co mu odwaliło.

też jestem strasznie wrażliwa. Co mnie czasem dobija, bo nie potrafię przejść obok i się tym nie przejąć.

noo jak mi podwyższy średnią.
Cytat:
w USA to normalne, że jak się nie umiesz zająć psem to Ci go zabierają.
tak samo, jak chcesz mieć psa w mieście musisz mu wyciąć struny głosowe.. przynajmniej w niektórych Stanach
u nas też powinno być takie coś ;-/ tam się nie bawią. Z resztą zabierają im zwierzęta słusznie, ludzie zaniedbują zwierzaki masakrycznie.
No co ty, wycinają struny?! to mi podchodzi pod znęcanie.

Cytat:
miała chyba ciążę urojoną bo był czas, że tak jakby trochę urósł jej brzuch, chodziła taka otępiała, mleko jej ciekło tak trochę no i nie dawała dotykać zabawek.. i trzymała je wszystkie w swoim legowisku..
i wiecie , myśleliśmy, że serio ciąża to przez miesiąc pies na najlepszych szyneczkach, najlepsze jedzonko, wszyscy tylko nad nią cmokali, co chciała to robiliśmy a tu się okazuje, że wkręciła nas mendziorka mała.
no i w sumie ma już..hmm.. zaraz skończy 7 lat.. i nie była w ciąży
z tą ciąża nie ma śmiechu. Mojej mamy kol. suczka miała z tym duże problemy. Uroiła sobie i łaziła z jedną zabawką. Często miała i w ogóle, musiała jeździć do weta na zastrzyki. Problemy z tym było. Niedawno zdechła coś jej się stało. Pani to przeżyła, bo zabrała ją, bo ktoś chciał ją uspać, ona ją uratowała. Teraz wzięła inne psiaka, że zapełnić tą pustkę, psiak jest świetny. Przyszła do nas z nim, latał on po całym mieszkaniu. ADHD to mało powiedziane. W ogóle go nie obchodziło, że koty na niego warczały i prychały i tak chciał się bawić.

Cytat:
O kurcze to już piąta część Tak myślę, czy przygarniecie mnie ponownie do siebie, bo troszkę dawno mnie nie było.. Chętnie bym do Was wróciła i zaczęła się udzielać, a nie tylko podczytywać
noo ewentualniee. nie no żartuję, oczywiście wracaj. pisz częściej!

Cytat:
mój pies gryzł nogi. ale jak to to gilgało. Kapcie, żeby niszczył to nie pamiętam.

dzień dobry.;*
czuję się lepiej, ale jednak głowa troszkę mnie pobolewa. Coś mnie wzięło.
idę się ubrać i do roboty trzeba się zabrać, matma, wos itd.;/

Edytowane przez effciaa16
Czas edycji: 2010-02-04 o 09:32
effciaa16 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-04, 09:55   #3432
Justys0321
Raczkowanie

Hej, mam nadzieję,że trafiłam na dobre forum Mianowicie chodzi mi o niewielką pomoc-jakąś mała podpowiedz,bo jestem normalnie zielona(tzn. wybrałam kilka utworów niby,tylko nie wiem ,które beda najtrafniej opisywały/przedstawiały temat mojej pracy maturalnej).

Temat:Metafora drogi i jej rola w kulturze. Omów wybrany topos/motyw dokonując analizy porównawczej ujęć literackich i plastycznych tego samego toposu/motywu.

Za wszelka pomoc góry dziękuje
Justys0321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 10:13   #3433
star15
Zakorzenienie

Dzień dobry. ;*

Cytat:
Polonistka wybrała za mnie (stara panna, strach się sprzeciwić) "Nigdy w Życiu" Grocholi. Czytałam,
Aha, rozumiem., bo myślałam, że to "nigdy w życiu" to komentarz do tego, że ona Ci sugeruje wziąć coś polskiego. a Ty nie chcesz.
A to jakiś dziwny zbieg okoliczności, że wiele polonistek to stare panny.. nie wiem skąd to się bierze, może nie chcą mieć męża, bo wtedy nie miałyby czasu na książki? ;>

Cytat:
Napisane przez effciaa16 Pokaż wiadomość
z tą ciąża nie ma śmiechu. Mojej mamy kol. suczka miała z tym duże problemy. Uroiła sobie i łaziła z jedną zabawką. Często miała i w ogóle, musiała jeździć do weta na zastrzyki. Problemy z tym było. Niedawno zdechła coś jej się stało. Pani to przeżyła, bo zabrała ją, bo ktoś chciał ją uspać, ona ją uratowała. Teraz wzięła inne psiaka, że zapełnić tą pustkę, psiak jest świetny. Przyszła do nas z nim, latał on po całym mieszkaniu. ADHD to mało powiedziane. W ogóle go nie obchodziło, że koty na niego warczały i prychały i tak chciał się bawić.

mój pies gryzł nogi. ale jak to to gilgało. Kapcie, żeby niszczył to nie pamiętam.

dzień dobry.;*
czuję się lepiej, ale jednak głowa troszkę mnie pobolewa. Coś mnie wzięło.
idę się ubrać i do roboty trzeba się zabrać, matma, wos itd.;/
Mam nadzieję, że moja Sonia też będzie takim szaleńcem jak ten piesek, którego opisałaś.

Sonia po nogach liże, nie gryzie na razie.

Wracaj do zdrowia całkowicie. ;**

Cytat:
Napisane przez Justys0321 Pokaż wiadomość
Hej, mam nadzieję,że trafiłam na dobre forum Mianowicie chodzi mi o niewielką pomoc-jakąś mała podpowiedz,bo jestem normalnie zielona(tzn. wybrałam kilka utworów niby,tylko nie wiem ,które beda najtrafniej opisywały/przedstawiały temat mojej pracy maturalnej).

Temat:Metafora drogi i jej rola w kulturze. Omów wybrany topos/motyw dokonując analizy porównawczej ujęć literackich i plastycznych tego samego toposu/motywu.

Cześć.
Może mit o Odyseuszu? Był jeszcze kiedyś taki o złotym runie też. ;> ale to ma być metafora drogi, więc nie wiem, czy podaję dobre pomysły. Może życie jako droga do przebycia? I wtedy coś z baroku bierzesz, Morsztyn chyba pisał o życiu.

---

Ale dziś jest pięknie! a wieczorem na dysko idę.

Studentka

Edytowane przez star15
Czas edycji: 2010-02-04 o 10:14
Stary 2010-02-04, 10:15   #3434
Justys0321
Raczkowanie

Powiem Ci,że też myslałam o podobnych Mimo wszytsko dziekuję za pomoc
Justys0321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 10:46   #3435
201604200942
Konto usunięte

Cytat:

"ferdydurke"- tam jest ta wędrówka Józia.
Moja koleżanka ma podobny temat i polonistka zaproponowała jej drogę krzyżową i transport ludzi na rzeź podczas II wojny światowej.
Kordian, podróż do piekła w "Boskiej Komedii"
Jeśli chcesz wziąć pod uwagę podróż do własnego "ja", możesz wziąć "Sklepy cynamonowe"

----------------------------------------------------------------------
od dziś biorę się za siebie!
zrobię sobie plan, codziennie będę robiła powtórki z jednego z przedmiotów maturalnych
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 12:05   #3436
malenstwo5
Wtajemniczenie

Hej
Szukam od wczoraj moich butów ze studniówki i nie ma

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Znalazłam

Stary 2010-02-04, 13:10   #3437
Claaire
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez effciaa16 Pokaż wiadomość

wiecie co zrobiłam? zapisałam się na konkurs z religii, wiedza o Biblii, św. Jan. 6 na koniec mnie pokusiła. Trzeba mieć 50 % pkt.

dobra dziewczyny, cały dzień leżę, nie idę do szkoły. Idę spać, pa Liski;*
Hehe no nieźle nieźle, tylko po co Ci 6 z religii ? w sumie moja wiedza z religii jest niewielce niewielka, od małego miałam z tym problem xd

Cytat:
Napisane przez KaasiaaK Pokaż wiadomość
łatwo powiedzieć

wiem, że muszę się jakoś z nim jeszcze spotkać

a póki co to wiem, że mam stracone ferie i nic mądrego w trakcie nich nie zrobię, poza testami z chemii, które każe mi zrobić babka od korków
Wcale nie musisz mieć straconych ferii, możesz np. spotkać się ze 100wkowym kolegą :P dobra już nic nie mówię

Cytat:
O kurcze to już piąta część Tak myślę, czy przygarniecie mnie ponownie do siebie, bo troszkę dawno mnie nie było.. Chętnie bym do Was wróciła i zaczęła się udzielać, a nie tylko podczytywać
Cześć, ja Cię chyba nie kojarze choć w sumie to nie wiem, to nic może mam zaćmienia, ostatnio to mi się niestety zdarza

Cytat:

Motyw drogi hm.. to całkiem fajny temat, bo prosty tak mi się zdaje Na pewno powinnaś wziąć ze starożytności Odyseję, bo to chyba taka jakby 'podstawa'. Wydaje mi sie, że w "Przedwiośniu" też bohater przechodzi taką jakby przemianę - Od Baku do Warszawy Później jest jeszcze Boska Komedia, jeśli chciałoby Ci się to przeczytać Weź też coś w stylu Ulisses, gdzie masz drogę w głąb siebie swoich wspomnień Taki motyw drogi we własną osobowość i pamięć jest też w "Panny z Wilka" oraz w "Poszukiwaniu straconego czasu" A no i Mały książę tak na dobrą sprawę Masz naprawde duży wybór.

A ja jutro w końcu mam jakiś luźny dzień, aż w to nie wierzę
Wiecie co zrobić, żeby czas nie leciał tak szybko? Strasznie mnie to dołuje... wydaje mi się, że kiedyś leciał wolniej :P

Edytowane przez Claaire
Czas edycji: 2010-02-04 o 13:13
Claaire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 13:16   #3438
khloe_
Zadomowienie

cześć maturzystki ;D
ja również w tym roku zdaje i mam w głowie kompletny chaos...
zdaje polski, angielski, matme, wos i historie - wszystko na PP..
gorzej,że nie wiem co potem???
moje ewentualne opcje na studia to stosunki międzynarodowe, europeistyka, polityka społeczna na UW wszystko.
orientujecie sie czy to dobre kierunki? co można po nich robić? niestety od zawsze jestem humanistką i nawet nie chce myśleć o czymś bardziej ścisłym...

pozdrawiam

khloe_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 13:20   #3439
martus9191
Zakorzenienie

U zaznaczałam cytowanie ale nic nie mam Ale ogólnie rzecz biorąc to nie jestem w temacie bo ( tu będzie groźny wzrok z Waszej strony :P) nie lubię psów :P Tzn może nie tyle nie lubie, co się ich strasznie boję, ale to już mam taką traumę z dzieciństwa bo kiedyś wielki wilczur na mnie skoczył i byłam calutka podrapana i od tego czasu psy omijam z daleka... ;]

Miałam dzisiaj skrócone lekcje I mieliśmy próbę Gaudeamus Igitur ( chłopcy wyją nie śpiewają ) to porażka będzie. Wynegocjowaliśmy z dyrkiem że możemy powiesic na suficie materiał jeżeli będzie on niepalący się tzn chyba tiul nam został. Zabulimy kasy na to no ale cóż ;]

Idę do fizy bo jutro się poprawiam (chyba:P bo w koncu nie wiem czy mi nie przepisał oceny z półrocza ) Miłego dnia

01.06.2020
62 kg

01.01.2021
54 kg

cel: 46 kg
martus9191 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 13:23   #3440
Claaire
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez khloe_ Pokaż wiadomość
cześć maturzystki ;D
ja również w tym roku zdaje i mam w głowie kompletny chaos...
zdaje polski, angielski, matme, wos i historie - wszystko na PP..
gorzej,że nie wiem co potem???
moje ewentualne opcje na studia to stosunki międzynarodowe, europeistyka, polityka społeczna na UW wszystko.
orientujecie sie czy to dobre kierunki? co można po nich robić? niestety od zawsze jestem humanistką i nawet nie chce myśleć o czymś bardziej ścisłym...

pozdrawiam
A nie czujesz się w czymś mocniejsza, tak żeby móc to zdawać na rozszerzeniu? Można jeszcze zmienić.. a miałabyś dużo większe możliwości
Jak ktoś czuje, że jest super w tym w czym jest i wie, do czego wykorzystać swoją wiedzę po studiach, to wszystkie są dobre A tak to jest się kolejnym 1000 magistrem.. humanistyczne kierunki takie niestety są

Edytowane przez Claaire
Czas edycji: 2010-02-04 o 13:28
Claaire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 13:29   #3441
khloe_
Zadomowienie

nie bardzo, boje sie bo np. na wosie liczą punkty za całe zadanie dobrze zrobione, a na podstawie za punkty w zadaniu... mam fatalna nauczycielke od wosu i musze sie uczyć sama w domu.. (
z historii i tak jest za dużo materiału na podst. a co dopiero coś więcej pisać...
planowałam rozszerzony polski,ale zrezygnowałam bo też te dodatkowe zajecia kiepsko wychodziły...
nie mam pojęcia.
jak patrzyłam na UW to w sumie z podstawą powinnam sie dostać na te kierunki tylko nie wiem co one mi dadzą w przyszłości i czy są bardzo trudne.
zastanawiam sie czy lepiej na dzienne czy zaoczne?

Stary 2010-02-04, 13:35   #3442
Claaire
Wtajemniczenie

Cytat:
nie bardzo, boje sie bo np. na wosie liczą punkty za całe zadanie dobrze zrobione, a na podstawie za punkty w zadaniu... mam fatalna nauczycielke od wosu i musze sie uczyć sama w domu.. (
z historii i tak jest za dużo materiału na podst. a co dopiero coś więcej pisać...
planowałam rozszerzony polski,ale zrezygnowałam bo też te dodatkowe zajecia kiepsko wychodziły...
nie mam pojęcia.
jak patrzyłam na UW to w sumie z podstawą powinnam sie dostać na te kierunki tylko nie wiem co one mi dadzą w przyszłości i czy są bardzo trudne.
zastanawiam sie czy lepiej na dzienne czy zaoczne?
Wiesz co, polski możesz pisać R - nic Ci nie szkodzi, a podstawę i tak będziesz miała Nigdy nie wiadomo, może akurat pójdzie Ci lepiej. A wiedza na rozszerzenie, przyda Ci się też na podstawie, myśle że warto
Nie wiem, jakie są przeliczniki na UW? tzn. za ile liczona jest podstawa, a ile rozszerzenie? Bo na UJ za 100 % PP ma się 100 pkt, a za 100% PR 200 Więc tam z podstawą na większość kierunków nie da się dostać.. Z resztą na pierwszej lepszej uczelni tak jest, niestety. Lepiej się zaznajom ze wszystkim dokładnie, żebyś później nie miała niespodzianki
A myślałaś o jakichś innych kierunkach? Bo gadałam z dziewczyną, mówiła, że na stosunkach międzynarodowych jest straszne lanie wody i że mnie przestrzega przed tym kierunkiem
Zawsze wydawało mi się, że lepiej studiować dziennie, ale to przecież zależy jak kto woli itp. Choć pewnie pracodawcy wolą studentów dziennych, ale może to tylko taki stereotyp.
Stary 2010-02-04, 13:40   #3443
khloe_
Zadomowienie

kurcze mam straszny mętlik w głowie... teraz to już i tak przepadły mi jakiekolwiek rozszerzenia bo mam już ferie i ostateczne deklaracje trzeba było złożyć do konca stycznia.
moja mama sugerowała jakieś kierunki o krajach śródziemnomorskich, mówiła coś,ze nawet bez włoskiego czy hiszpańskiego sie dostane (ona pracuje na UW) więc już nie wiem... bardziej mnie interesuje co mi dadzą te studia, a nie o czym będą bo jakoś dam sobie rade i je skończe

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-04, 13:42   #3444
anniaa

Mój brat studiuje europeistykę. on pisał na bank historię rozszerzoną z reszty nie pamiętam. Szczerze to nie wiem co on będzie robił po tych studiach - nigdy się o to nie pytałam ale jeśli chcesz to mogę się go spytać .

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

anniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 13:43   #3445
Claaire
Wtajemniczenie

To już nie możesz iść do szkoły i zmienić czegoś? Niefajnie
A może kulturoznawstwo ze specjalizacją właśnie o takich krajach? Tylko mi się wydaje, że po kulturoznastwie to tak średnio z pracą.. ale nigdy nic nie wiadomo
Stary 2010-02-04, 13:49   #3446
khloe_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anniaa Pokaż wiadomość
Mój brat studiuje europeistykę. on pisał na bank historię rozszerzoną z reszty nie pamiętam. Szczerze to nie wiem co on będzie robił po tych studiach - nigdy się o to nie pytałam ale jeśli chcesz to mogę się go spytać .
a gdzie studiuje?? jak możesz to podpytaj szczególnie jakie miał wyniki i jakie były warunki dostania sie na ten kierunek bo on mi sie wydaje interesujący

Cytat:
Napisane przez Claaire Pokaż wiadomość
To już nie możesz iść do szkoły i zmienić czegoś? Niefajnie
A może kulturoznawstwo ze specjalizacją właśnie o takich krajach? Tylko mi się wydaje, że po kulturoznastwie to tak średnio z pracą.. ale nigdy nic nie wiadomo
chyba nie bardzo
też mysle,ze po tym nie znajde dobrej pracy, chociaż teraz wcale tak dużo od studiów nie zależy, a raczej od kierunku. tyle ludzi ma wykształcenie w danej dziedzinie a robią zupełnie co innego..
ja chce mieć magistra zrobionego na UW w jakimś w miare dobrym kierunku, a praca nie koniecznie musi być z tym związana

Stary 2010-02-04, 13:59   #3447
KaasiaaK
Zakorzenienie

Cytat:
Wcale nie musisz mieć straconych ferii, możesz np. spotkać się ze 100wkowym kolegą :P dobra już nic nie mówię

mama dzisiaj do mnie (bo pogoda śliczna) "dzisiaj się trzeba było umówić" no normalnie miałam ochotę jej coś zrobić jak mnie noooooosiiiiiiiiiiii

chciałam dziś wreszcie tą chemię dokończyć, ale no nie da się, nie da. nie mogę się skupić. miałam we wtorek zawieść babce.. chyba w końcu dokończę, zadzwonię jutro i ew. powiem, że miałam nagły, niespodziewany wyjazd (moja koleżanka, jak jej o tym powiedziałam - "wyjazd
14:56:50
dobre
14:56:58
chyba do innego świata"

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-04, 14:16   #3448
Karmenka
Zakorzenienie

Dzień Dobry

Cytat:
A jak tak jesteśmy przy przyroście naturalnym, to wiecie, że mają wprowadzić w Polsce zniżki na bilety autobusowe dla rodzin wielodzietnych? Tzn. rodziny z co najmniej 6tką dzieci będą płacić tylko 25% ceny normalnej za bilet, będą mieli zniżki na bilety do kina, do muzem, itp. Faza.

Także starać się o bejbosze, starać, dziewczyny.

Naczytałam się tego Newsweeka i TŻ dzisiaj się tylko ze mnie śmiał.
O, też o tym czytałam.
Cytat:
No i czy Wy wybaczycie ? Co wolicie czy ?
Hmm... trudny wybór, ale nie będę taka, niech będzie
Bo to i Ty i ja skorzystamy

Łaa, już po szkole.
Wychowawca darł się na nas o deklaracje i tyle, połowa klasy tego poprawić nie umiała.
Stary 2010-02-04, 14:18   #3449
201604200942
Konto usunięte

khloe_ nie martw się na zapas. Jeśli nie możesz już poprawić deklaracji, skup się na tych przedmiotach, które zdajesz, aby napisać je jak najlepiej.
Może się uda i dostaniesz się na ten kierunek, jaki będziesz chciała
W ostateczności możesz złożyć dokumenty na uczelnię, do której będziesz miała pewność, że się dostaniesz
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 14:19   #3450
star15
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem Ci,że też myslałam o podobnych Mimo wszytsko dziekuję za pomoc
Nie ma za co.
A jeśli wziąć pod uwagę drogę z "gorszego ja" do "lepszego ja" to jeszcze
Dama kameliowa A. Dumasa. Książka o kurtyzanie. która się zakochała i porzuciła ten tryb życia. [ale potem do niego wróciła, więc.. sama oceń.]

Cytat:
Wiesz co, polski możesz pisać R - nic Ci nie szkodzi, a podstawę i tak będziesz miała Nigdy nie wiadomo, może akurat pójdzie Ci lepiej. A wiedza na rozszerzenie, przyda Ci się też na podstawie, myśle że warto
Nie wiem, jakie są przeliczniki na UW? tzn. za ile liczona jest podstawa, a ile rozszerzenie? Bo na UJ za 100 % PP ma się 100 pkt, a za 100% PR 200 Więc tam z podstawą na większość kierunków nie da się dostać.. Z resztą na pierwszej lepszej uczelni tak jest, niestety. Lepiej się zaznajom ze wszystkim dokładnie, żebyś później nie miała niespodzianki
A myślałaś o jakichś innych kierunkach? Bo gadałam z dziewczyną, mówiła, że na stosunkach międzynarodowych jest straszne lanie wody i że mnie przestrzega przed tym kierunkiem
Zawsze wydawało mi się, że lepiej studiować dziennie, ale to przecież zależy jak kto woli itp. Choć pewnie pracodawcy wolą studentów dziennych, ale może to tylko taki stereotyp.
Z pogrubionym się jak najbardziej zgadzam, sama robię na takiej zasadzie.
Na UW to zależy jaki kierunek.
Stosunki międzynarodowe -
Język polski (poziom podstawowy) waga = 10%
Matematyka (poziom podstawowy) waga = 5%
Język obcy (poziom podstawowy) waga = 15%
Dwa przedmioty do wyboru spośród trzech następujących: historia, wiedza o społeczeństwie, geografia (poziom podstawowy albo rozszerzony)
waga = po 35% * - Oceny z poziomu podstawowego zostaną pomnożone przez współczynnik 0,5.

Europeistyka - tu już musisz zdawać historię, polski i wos. Obowiązkowo. Poziom R liczy się jako 2x. [ale znalazłam dane na rok 2009/2010, na 2010/2011 nie ma. ]

Cytat:
kurcze mam straszny mętlik w głowie... teraz to już i tak przepadły mi jakiekolwiek rozszerzenia bo mam już ferie i ostateczne deklaracje trzeba było złożyć do konca stycznia.
moja mama sugerowała jakieś kierunki o krajach śródziemnomorskich, mówiła coś,ze nawet bez włoskiego czy hiszpańskiego sie dostane (ona pracuje na UW) więc już nie wiem... bardziej mnie interesuje co mi dadzą te studia, a nie o czym będą bo jakoś dam sobie rade i je skończe
Możesz jechać do szkoły i zmienić. Do 7-mego lutego się składa ostateczną deklarację. A szkoła na pewno jest otwarta w ferie.

Cytat:
Napisane przez KaasiaaK Pokaż wiadomość

mama dzisiaj do mnie (bo pogoda śliczna) "dzisiaj się trzeba było umówić" no normalnie miałam ochotę jej coś zrobić jak mnie noooooosiiiiiiiiiiii

chciałam dziś wreszcie tą chemię dokończyć, ale no nie da się, nie da. nie mogę się skupić. miałam we wtorek zawieść babce.. chyba w końcu dokończę, zadzwonię jutro i ew. powiem, że miałam nagły, niespodziewany wyjazd (moja koleżanka, jak jej o tym powiedziałam - "wyjazd
14:56:50
dobre
14:56:58
chyba do innego świata"

Studentka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości