|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Re: olejek rycynowy
Świetne! Niezwykle uniwersalny produkt: na rzęsy, paznokcie, włosy.
Wszystkie operacje wypróbowałam ze skutkiem bardzo, ale to bardzo pozytywnym. Włosy zgęstniały i zrobił się sprężyste i lśniąte. Rzęsy wydłużyły się i 'zczerniały' ![]() Polecam, polecam i jeszcze raz polecam
|
|
|
|
#3662 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Olejek rycynowy do włosów
jeżeli dajecie olejek na rzęsy i brwi to go po jakis czasie zmywacie czy zostawiacie go??
|
|
|
|
#3663 |
|
Przyczajenie
|
To moze moj jakis przeterminowany ze zamiast przyciemnic rozjasnia ? ale data jest ok. ja go kupiłam w UK - Castor oil- ale to nie powinno miec znaczenia bo jest napisane na etykiecie ze zawartosc 100 % rycyny
nastepny kupie w Polsce---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- najlepiej zostawic na cała noc czytałam |
|
|
|
#3664 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) ale jeśli chodzi o brwi,to potrzymałabym ze 2-3 godzinki i zmyłabym...---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Ale wiecie co? Oprócz rzęs i włosów stosuję również na paznokcie i dalej się rozdwajają i łamią... :/ Wit.A+E też nic...
|
|
|
#3665 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3666 |
|
Wtajemniczenie
|
czy olejek rycynowy przed nałożeniem na włosy należy podgrzać?
|
|
|
|
#3667 |
|
Raczkowanie
|
Nie trzeba, ale jak podgrzejesz to się o wiele lepiej nakłada. Ja wstawiam na kilka minut do gorącej wody (spod kranu) i jest ok.
A dziś siedzę z olejkiem na głowie od południa
|
#3668 |
|
Zakorzenienie
|
Nie , nie ma takiej potrzeby.I tak owiniesz glowe folia i recznikeiem same sie nagrzeja a luski wlosow sie otworza i pobiora to co najlepsze.
|
|
|
|
#3669 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3670 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3671 | |
|
Zakorzenienie
|
to może i ja zawitam w rycynowym wątku. Pierwszy raz testowałam rycynę ok 12 lat temu. Pamiętam że było ok, ale wtedy nie bardzo miałam samozaparcie do jakiejkolwiek pielęgnacji.
Teraz mam zamiar wrócić do rycyny, jak tylko ją gdzieś dostane. Cytat:
|
|
#3672 |
|
Wtajemniczenie
|
to ja sobie chyba dzisiaj zafunduję taki zabieg ;D Tylko mi jeszcze powiedzcie, czy nałożenie olejku na skalp nie pogorszy mojego problemu z przetłuszczaniem włosów? A może rycynka w ogóle nie nadaje się dla tłuścioszków?
|
|
|
|
#3673 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ja mam skalp i włosy tuż przy nim przetłuszczające się a reszte suche więc nakładam tylko na włosy |
|
|
|
|
#3674 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i właśnie siedzę zaolejowana, w foliowej reklamówce (czepka brak) i ręczniku i ledwo utrzymuję tą wieżę na głowie..Tak sobie pomyślałam, czy nie byłoby dobrze od czasu do czasu podmuchać na ta konstrukcję ciepłym powietrzem z suszarki, żeby spotęgować działanie? Czy któraś z Was tak robi?
Edytowane przez Charlotte95 Czas edycji: 2010-02-06 o 16:19 |
|
|
|
|
#3675 |
|
Raczkowanie
|
ja zaczęłam kurację z olejkiem od lutego. nie mam problemu z miękkością włosów, tylko z końcówkami i brakiem wzrostu ;\
mam nadzieje że pomoże ![]() zrobiłam maseczke: żółtko, olejek (chyba 2 łyżki), kilka kropel cytrynki. na noc pod folią i czepkiem. rano zmyło się bez problemu. troche sie obawiam bo mam strasznie cienkie włosy .. i na końcówki nakładam. na rzęsy też nałożyłam. troche miałam problemy z widzieniem bo chyba za dużo rano w sumie już nic nie było ale i tak zmyłam żelem do twarzy.mam nadzieje że bedzie dobrze. efekty kuracji opiszę ;D
|
#3676 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zaprzestuje stosowania na wlosy. Mam wrażenie że ściemniały,a niestety staram się zejść do jasnego blondu i tu mi się szyki psują.
Na rzęsy za to regularnie codziennie na noc nakładam. Póki co tylko ściemniały i wydaje mi się że już tak nie wypadają
|
#3677 |
|
Wtajemniczenie
|
ponawiam pytanie: Tak sobie pomyślałam, czy nie byłoby dobrze od czasu do czasu podmuchać na ta konstrukcję ciepłym powietrzem z suszarki, żeby spotęgować działanie? Czy któraś z Was tak robi?
|
|
|
|
#3678 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Skoro siedzisz z głową owiniętą w ręcznik to już nieco zatrzymuje ciepło przy skórze. Ja, jak pisałam wcześniej, podgrzewam olejek trochę przed nałożeniem w gorącej wodzie.
|
|
#3679 |
|
Przyczajenie
|
Kocurzyca olejek kupiłam na stoisku aptecznym w Morrissonie, kosztował niewiele ponad 2 funty, ale wczoraj poszłam do polskiego sklepu i zakupiłam juz polski , mam nadzieje ze ten bedzie ok ( polski kosztował ponad 3 funty - fakt ze wieksza buteleczka ) Zobacz w Tesco jak nie masz Morrisona, tez powinien byc
Edytowane przez Justyn12 Czas edycji: 2010-02-06 o 20:53 |
|
|
|
#3680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam wyjątkowego pecha. Byłam aptece w Azdzie, w Tesco, we wszystkich Bootsach, które mam w pobliżu. Wszędzie Out of stock. I nie wiedzą kiedy będzie. Jeszcze pójdę do apteki w mojej przychodni. Oni wydają się być w miarę dobrze zaopatrzeni.
|
|
#3681 |
|
Przyczajenie
|
to zobacz w skepie polskim w Birmingham lub jak nie bedzie to zapraszam na wycieczke do uroczego Stratford-upon-Avon - tu jest a to nie daleko np. na wycieczkę "przyjemne z pożytecznym"
|
|
|
|
#3682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będę cierpliwie pytać w aptekach a jak nie dostane przed końcem lutego to TŻ mi z Polski przywiezie
|
|
#3683 |
|
Konto usunięte
|
oleje rycynowy......... Ja taka miksturę. olejek ryc.cytryna, zółtko stosowałam dawno ........i długo........, bez konkrętnych rezultatów , tłuściły mi sie włosy jescze bardziej. Natomiast kupiłam w aptece odzywkę do włosów jest ciemnych i jasnych, ale teraz zapomniałam jak sie nazywa to taki krem, który nakładało sie na włosy na 20 min i potem myło włosy nie było to tanie ale dla mnie rewelacja. Przy tym zażywałam zestaw witam, na przemian, magnez lub zamiast witamin teraz jest belissa i wlosy przestały wypadać i były zdrowe.. Napewno rzadkie nigdy nie zostana naturalnie gestę..........
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3684 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3685 |
|
Zakorzenienie
|
Będę się cierpliwie dopytywać, aż w końcu gdzieś będzie dostawa
|
#3686 |
|
Zakorzenienie
|
Tak jak mówiłam. Apteka w mojej przychodni jest dobrze zaopatrzona.
|
#3687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3688 |
|
Raczkowanie
|
a mnie czasami śmieszy wzrok niektórych pań aptekarek jak prosze o największą butelkę olejku rycynowego. Jego podstawowe zastosowanie to chyba na przeczyszczenie jest
![]() A swoja droga ile zuzywacie tak na raz?bo ja bam dość gęste włosy do ramion i przynajmniej taką małą buteleczkę musze na łeb wylać żeby całe włosy były pokryte. Macie jakiś sposób pod czym trzymać czupryne w nocy? Ja zawsze zakładam jakąś koszulke, recznik czepek materiałowy ale wszystko na nic bo i tak mi się to z głowy zsunie i całą poduszke mam upaćkaną tłustym olejem
|
|
|
|
#3689 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
i nie trzymam w nocy, bo później bym go nie domyła za tyle godzin trzymam w dzień 3-4 godziny pod folią i ręcznikiem a nie wiem może poszukaj jakiś czepków fryzjerskich albo coś takiego Edytowane przez kolezankaa Czas edycji: 2010-02-11 o 14:46 |
|
|
|
|
#3690 |
|
Zakorzenienie
|
kupiłam olejek i mam zamiar w sobote zrobić maskę: łyżka olejku, łyzka oliwy (+- cytryna) i żółtko.
Tylko mam pytanie - czy taka papkę nakłada się na suche, czy zwilżone włosy? ![]() Bo jak na suche, to chyba całą miskę tej mazi bym musiała zrobić, zeby to moją czupryne pokryło
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-02-11 o 15:07 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:12.

nastepny kupie w Polsce

Un cuore. Cosi poco che mi serve...

61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80
- 82
15.04.2013