|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4051 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
ja na chwilkę
![]() gdzie sie Pysia podziała ? słońce a może Ty na porodówce jesteś ? ![]() dziś byłam z Zuzią u mamy na obiedzie ![]() teraz jesteśmy same w domu , bo mąż pojechał do Brzegu po samochód przed chwilą przyszła teściowa i mnie tak zdenerwowała że chyba i Zuzce sie udzieliło bo zrobiła się nagle nerwowa ![]() dowiedziała się że chcę ochrzcić Małą nie w swojej parafii , tylko u księdza co nam udzielał ślubu ( a już od miesiąca trąbie że tam będę rozbić ) a ona do mnie z takim tekstem " ty chyba żartujesz że zrobisz na Drutarni chrzest , co ty chcesz żeby potem mnie pół wsi obgadało i ksiądz na ambonie wygłosił?" ![]() ![]() no myślałam ze ją zatłukę i tłumaczę jej ze z naszej parafii ksiądz nienawidzi dzieci i robi wieczne problemy a ten nasz ze ślubu to anioł nie ksiądz i to nasza decyzja gdzie będziemy robić ![]() to stwierdziła , że jej się nie to niepodoba i będzie musiała z Łukaszem ( moim mężem porozmawiać ) ja ją uduszę , niech lepiej nie pokazuje się mi na oczy sorki , ale musiałam się wygadać ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4052 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I tu masz racje - jak dzidzia zje 20 to jest to sygnal dla piersi, ze tylko 20 potrzebowala (ale taka wlasnie jest prawda ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4053 |
Rozeznanie
|
Mam wieści od Pysi. Spędziła na IP 3h. Zepis ktg ok i jest w domu. Ma problem z internetem.
#4054 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4055 |
Zakorzenienie
|
Witam,
Zaglądam a tu kolejne nowe mamuśki ![]() ![]() Bardotka, Lenka1000, youyou, serdecznie Wam gratuluję maluszków ![]() ![]() ![]() strippi malutka śliczna ![]()
#4056 | |
Zadomowienie
|
Lila, ale ja nie wstawiałam żadnego zdjęcia
![]() ![]() Ślicznie ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Śliczny ![]() ************************* I to by było na tyle mojego nadrabiania, bo goście mi się zjechali... Może uda mi się później. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4057 |
Zakorzenienie
|
Ula tesciowa to bym
![]() ![]() Celka mialam na mysli, ze z drugiego cyca zje tylko 20 (bo tyle zabraklo w 1).No i na nastepne karmienie w drugim cycu jest wtedy za malo ( bo mu sie wydaje, ze dzidzia potrzebuje tylko 20).U mnie tak wlasnie bywa i wtedy musze dokarmic Malinka thx za info od Pyski ![]() Czy my mozemy lyknac cos na bol glowy ? Bo mnie od wczoraj tak napier..., ze juz nie wytrzymuje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4058 |
Zadomowienie
|
witam,my dzis spalismy do 11ej
![]() w dzien mało spi i budzi sie głodna a jak jej daje cyca to zasypia,hmmm czemu nie wiem. jutro mam zamiar wybrac sie do lumpka,bo juz wariuje w domu!!!sciągne dziś pokarm i jutro jak tż wróci z pracy to ide,może sobie jakieś przejsciowe jeansy kupie i cosik dla małej. czy wasze maluszki też tak troche jakby charcza przez nosek po jedzonku?bo zauwazyłam ze moja tak po cycusiu ma. aldii nie mam pojęcia,chyba apap lub paracetamol mozna.zauważyłam ze mam też ostatnio czeste bóle głowy,co w ciązy rzadko sie zdarzało. Edytowane przez filka2 Czas edycji: 2010-02-07 o 16:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#4059 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4060 |
Zadomowienie
|
youyou wielkie gratulacje kochana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4061 |
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny!
Ja zawsze jak chce wejść na wizaż to akurat Mała się budzi i domaga sie uwagi ![]() Ze mną średnio - pękły mi 2 szwy i mam nakaz leżenia aby to się zrosło. Z Małą wszystko ok, je, śpi zaczyna marudzić ale jakoś sobie dajemy radę. gratuluję wszystkim mamusiom no i popędzam te w kolejce do rozpakowania się ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4062 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam ogromny dylemat dotyczacy karmienia: pisałam Wam, ze Bartuś jest przekarmiony (jest na piersi) i ma jeść co 3 godziny, szczególnie w nocy (wcześniej jadał co 2 godziny ). A jak on aż płacze z głodu po 2 godzinach, to nie mam serca go trzymać i daję mu jeść. Mam w takich sytuacjach próbować go przetrzymać i podawać wodę - jakoś to nie mieści się w moich przekonaniach. On ma już 7 tygodni i chyba dalej powinnam go karmić na żądanie.
Jak to wygląda u Was i jakie są Wasze opinie? On przybrał na wadze 1300 gr w ciągu mieisąca a powinien przybrać 800 gr, z tym, ze urósł też bardzo. Strasznie mnie to męczy.... nie chciałabym, aby męczyły go naprężenia, które miał wcześniej z przejedzenia ale też nie chcę żyć z zegarkiem i go męczyć... |
![]() ![]() |
![]() |
#4063 |
Rozeznanie
|
Patka u mnie jak puścił jeden szew - nie wiem jak to u Ciebie wygląda ale u mnie była to po prostu dziurka głęboka może na pół cm o średnicy opuszka małego palca lub ciut większa - to położna poleciła mi robić nastrzykiwania z soli w płynie kupuje sie w aptece w ampułkach i strzykawką z igłą nastrzykuje z odległości kilku cm w to miejsce gdzie popekało troche szczypie ale na prawde pomaga ja robiłam rano i wieczorem czyli przez 5 dni wcale nie leżałam za specjalnie a super się zrosło teraz narosł nowy naskorek i jest ok
![]() Acha to jest roztwor do tzw. przymoczków i jeszcze miałam gaziki i po każdym nastrzykiwaniu strzykawką 10cm zostawiałam 2cm na ten gazik i przykładałam go na jakieś 15min. Może Tobie też by pomogło żeby to sie szybciej zrosło. Edytowane przez oliviaoO Czas edycji: 2010-02-07 o 16:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4064 |
Zadomowienie
|
ja na chwilę, bo na jednej ręce trzyma marudę
![]() lila - w nocy na pewno bym sobie odpuściła i karmiła na żądanie, natomiast w dzień próbowałabym jakoś przetrzymać do tych 3 godzin A co do wody np.żywiec, to czytałam w necie że powinno się ją najpierw przegotować "Bez względu na to, jakiej wody użyjesz – uzdatnionej z kranu, mineralnej czy oligoceńskiej – przed podaniem jej maleńkiemu dziecku zawsze ją gotuj co najmniej 10 minut (i wystudź!) – chyba, że producent umieścił na opakowaniu informację, że jest gotowa do bezpośredniego podania." https://mamotoja.pl/karmienie_napoje_artykul,3856.html Ale a propos wody Gerber znalazlam jeszcze coś takiego http://www.wodadlazdrowia.pl/pl/9103...o_ukrycia.html aldii jak daję małemu drugiego cyca i mało z niego zje to potem nie odciągam, tylko przy następnym karmieniu do niego przystawiam najpierw Edytowane przez addicted to wizaz Czas edycji: 2010-02-07 o 16:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#4065 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4066 |
Zakorzenienie
|
Celka,Filka
![]() ![]() Filka pewnie ma zanieczyszczony nosek.Psiknij woda morska i odciagnij to co tam zalega.Powinno pomoc.A jak ma sapke, to moze to byc tez pierwszym objawem alergii PatkaM biedactwo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4067 |
Zadomowienie
|
Addicted, Agape no ja mam podawać tylko wodę, wcześniej podawałam herbatkę dla oszukania głodu ale zawiera cukier, wiec mogę tylko wodę. Kurcze, dieta odchudzajaca dla takiego Maluszka....
---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Aldii ja łykam Paracetamol, ten najzwyklejszy, bo też miewam bóle głowy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4068 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A o co chodzi z tymi gazikami? Bo nie zrozumiałam tego??? Położna powiedziała, że pękły przez to, że siedziałam normalnie prosto. Ale nikt mi nie powiedział, że tak mam nie siedzieć... W szpitalu też tak siedziałam i lekarze nic nie mówili a widzieli to.
![]() ![]() |
![]() |
#4069 |
Zakorzenienie
|
lila - a mi sie zupelnie nie podoba teoria, zeby dziecku limitowac jedzenie (oczywiscie jesli nie dokarmiasz i jest tylko na piersi). Udalabym, sie na Twoim miejscu do jakiejs poradni laktacyjnej. Pierwszy raz slysze, zeby dziecku ograniczac piers (zwlaszcza, ze jak piszesz to wcale nie wisi na piersi nonstop tylko sie domaga co 2 godz). Nie wierze, ze dziecko moze miec nadwage przez to!
Musze az poszukac jakichs artykulow w necie. Co innego, jakby synek latwo dal sie oszukac woda (co tez mi sie nie podoba, bo piers powinna wystarczyc i tyle. Po co sobie zmniejszac laktacje). Ale walka i "odchudzanie" niemowlaczka....szok |
![]() ![]() |
![]() |
#4070 |
Zakorzenienie
|
Hey
![]() Jestem i nie urodziąłm ![]() Malinko dzieki za przekazanie info ![]() A więc dziś od rana nie mamy połęczenia z netem ...dopiero popoludniu mąz zadzwonił do operatora....i musieli zdalnie nam podnosić router ![]() Ale jestemmmmm ![]() Na KTG pojechaliśmy o 10 ...myslałam że będzie luzik bo niedziela ...a tu ZONK ....masa ludzi....ehhhhhh chyba ponad 3 h siedzenia dobrze że bylam z mężem bo inaczej bym korby dostała ![]() Ogólnie Wszystko OK zapis , tętno malej i moje ciśnienie OK... Rozwarcie nadal na 2-2,5cm.... Lekarka z IP po badaniu.... powiedziała że jej zdaniem powinnam w ciągu kilku dni urodzić ![]() ![]() No i powiedziąła że mam boskie warunki do rodzenia ....więc jak siezacznie akcja ze skurczami lub wodami to powinno pojść gładko ![]() Usmiałam się że trzymam ją za słowo ![]() ![]() ![]() Ottttttttt i jak nic się nie będzie działo to dopiero we wtorek na kolejne KTG i kontrolę ![]() ___________________ A w takim razie koniecznie muszę jutro zapylać do lekarza ...bo L4 mam tylko do dziś do dnia terminu porodu ![]() Ehhhhhhhh przepraszam, że tak o sobie ....ale troszkę mi zajmie i nie wiem czy dam radę nadrobić cały dzisiejszy dzień ![]()
#4071 |
Zakorzenienie
|
lila - tu ze strony Komitetu Upowszechniania Karmienia Piersia
Warto prawidłowo postępować Tylko dobra technika i prawidłowe postępowanie w laktacji zapewnia odpowiednią produkcję mleka. Podane niżej zasady dobrego postępowania w okresie karmienia piersią zapewniają utrzymanie produkcji mleka przez długi czas, a dzięki temu długie i skuteczne karmienie dziecka kobiecym pokarmem. • Należy karmić często, przynajmniej 8 razy na dobę • Należy karmić według potrzeb dziecka (gdy jest głodne) i potrzeb matki (gdy piersi są przepełnione) • Karmienie powinno trwać do zaspokojenia głodu dziecka i opróżnienia piersi matki • Nie należy podawać nic poza matczynym pokarmem przez pierwsze 6 miesięcy • Należy unikać stosowania smoczków, kapturków itp. • Moment karmienia powinien być momentem relaksu • Nie trzeba stosować specjalnej diety. Pić i zjadać takie ilości pożywienia, żeby zaspokoić pragnienie i głód • Należy kontynuować karmienie mimo choroby matki lub choroby dziecka • W drugim półroczu należy rozszerzać dietę dziecka o pokarmy stałe w oparciu o lokalne produkty: warzywa, owoce, kasze bezglutenowe i in. nie zastępując nimi karmień z piersi • Utrzymać karmienie piersią do drugiego roku życia lub dłużej. Mleko matki zapewnia skuteczną osłonę immunologiczną, szczególnie ważną w okresie wprowadzania do diety dziecka pokarmów uzupełniających. http://www.laktacja.pl/index.php?opt...358&Itemid=113 |
![]() ![]() |
![]() |
#4072 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=lila12;17027188]Addicted, Agape no ja mam podawać tylko wodę, wcześniej podawałam herbatkę dla oszukania głodu ale zawiera cukier, wiec mogę tylko wodę. Kurcze, dieta odchudzajaca dla takiego Maluszka....
Lila może porozmawiaj z innym lekarzem. Olafek w pierwszym miesiącu przybrał mi 1,4kg na samej piersi i lekarka twierdziła, że nie jest przekarmiony jak jest na samym cycu. Milenka teraz w 2 tygodnie przybrała 650g, wiec w miesiąc może mieć taki wynik jak Bartuś. Pediatra dalej mówi, że jest oki, że mam się cieszyć, że ładnie przybiera i że nie jest przekarmiona. Karmię ją na żądanie je w ciągu dnia różnie czasem co 1,5 - 2h czasem co 3h. W nocy przerwy to 2,5 - 3,5h. Absolutnie zabroniła mi dopajać, tylko dalej karmić piersią. Słucham jej, bo to najlepszy pediatra u mnie w okolicy. Przy Olafku nigdy się nie pomyliła. Moim zdaniem przestań się stresować i słuchaj swojej intuicji i nie dopajaj wodą. Jesteś super mamą i nie stresuj się. ![]() Za chwilę doczytam resztę.
![]() ![]() ![]() ![]() - 7,7 kg Edytowane przez malinka118 Czas edycji: 2010-02-07 o 18:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4073 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Yoy you GRATULACJE wielkie.... Ponad 20h porodu ![]() ![]() ___________________ Ps przepecaiałam posty.......... Dzieki dziewczynki że o mnie nie zapomniałyscie i trzymałyście kciukaski ![]() Ale jednak rozczarowałam ....bo jednak nie rodzę ![]() Czekania ciąg dalszyyyyyy ![]() Brzoskwinko ....na liście jest że youyou urodziła 07.02 ???? A ja z wiesci napisanych przez Kancię zrozumiałam że dostała wieczorem smsa- wczoraj to chyba Urodziła 06.02 ??????
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-02-07 o 17:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4074 |
Zakorzenienie
|
Lila moja Lu tez przytyje wiecej niz 800 przepisowe.Ale ona sie urodzila malutka i na pewno nie bede jej cyca ograniczac.Zreszta u mnie polozne i pediatra sa zgodne, ze dziecka karmionego piersia nie da sie przekarmic.Ja sie obawialam, ze mala je za duzo,ale mi lekarka wytlumaczyla, ze ona sobie sama dawkuje i wie ile jedzenia jej potrzeba.Wiec bardzo mnie dziwi podejscie twojego pediatry...moze zasiegnij opinii innego ?!
Addicted,Lila thx ![]() PatkaM to jak masz siedziec ? na pollezaco ? |
![]() ![]() |
![]() |
#4075 |
Zakorzenienie
|
no wiec pojechalam do szpitala z skurczami co 4 min trwajacymi 60 sekund podpieli mnie pod KTG i znowu zero rozwarcia a skurcze coraz mocniejsze kazali mi isc na tzw poczekalnie gdzie byly lozka i tam czekalo sie na silniejsze i na rozwarcie wiec chodzilam tak do 2 w nocy sprawdzili rozwarcie znowu i znowu zero skurcze staly sie nie do wytrzymania ledwo dawalam rade w koncu polozna powiedzila do TZ a ze moze jechac do domu bo do rana rozwarcia nie bedzie i nie urodze wiec pojechal ja juz ledwo dawalam rade do tego bylam noc bez snu oczy mi sie zamykaly same ale przez skurcze nie moglam spac w koncu mi zaproponowala zastrzyk przeciwbolowy jak zobaczyla ze przy skurczach az sie trzese i nie moglam tego powstrzymac i chyba dostalam glupiego jasia bo czulam sie blogo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4076 |
Zakorzenienie
|
Mam siedzieć na lewym półdupku - tak na boku, ale najlepiej to mam leżeć.
![]() |
#4077 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale ten podgrzewacz z linku to wg mnie bardzo fajnyTylko cena mnie zastnawia,bo zbyt niska chyba. Cytat:
![]() ![]() ![]() Hehe,to dzisiaj dla odmiany napisze....wyciągnijcie go już ze mnie bo zwariuję ![]() ![]() ![]() Teraz mi nie dobrze i wolę się nie ruszać bo mam wrażenie,że będzie paw ![]() Cytat:
Może dlatego,że jestem tak cięta na moją teściową. Wyobraź sobie,że ostatnio jak z teściami byłam zmuszona rozmawiać w Dzień Babci ![]() ![]() Będzie Dennis na 100%,ale im powiedzieliśmy,że forma robocza to Klemesik ![]() Cytat:
![]() Cytat:
************************* ******** Co do "przekarmienia" dziecka na piersi.Nie sądziłam,że w ogóle jest to możliwe ![]() ![]() Ale się fatalnie czuję dzisiaj.....maskra ![]()
![]() |
#4078 |
Zakorzenienie
|
Addicted fajne art. o wodzie
![]() ![]() Elcia opis porodu, szczegolnie koncowka (dotykanie glowki) ![]() Sensuel moze to zapowiedz porodu.Szczegolnie te mdlosci ![]() Edytowane przez aldii Czas edycji: 2010-02-07 o 18:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#4079 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A napisz jak możesz,czy po epidurolu musiałaś leżeć plackiem czy mogłaś się poruszać?Muszę sprawdzić w necie co to takiego jest.I czy miałaś jakieś skutki uboczne po nim:wymioty,ból głowy itp ?? ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Hehehe...dobrze by było,ale nie liczę na cud.Poza tym nie mogę tego Pysi zrobić i urodzić przed nią ![]() ![]()
![]() |
#4080 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Heh, ja też siedziałam prosto i pewnie też dlatego mi ten szew poszedł bo jakoś nie dawałam rady siedzieć cały czas na lewym posladzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:40.