Farbownie ciemnobr±zowych w³osów - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury

Notka

Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2006-04-27, 09:35   #1
Maja1970
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 8

Farbownie ciemnobr±zowych w³osów

Proszê o polecenie szamponu/farby do koloryzowania ciemnobr±zowych w³osów.Chodzi mi o uzyskanie koloru jasnobr±zowego/ orzechowobr±zowego/ciemnoblond. Odbarwienie i ufarbowanie na ten kolor nie wchodzi w rachubê ( mam b. cienkie i delikatne w³osy i odbarwianie niszczy je i wysusza do tego stopnia, ¿e zaczynaja siê ³amaæ i kruszyæ).
Maja1970 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-04-27, 10:00   #2
cziki
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 303
Dot.: Farbownie ciemnobr±zowych w³osów

Farbami raczej w³osów nie rozja¶nisz chyba ¿e ten ciemny kolor jest naturalny. Spróbój mo¿e farby Loreala ultrarozja¶niaj±ce tylko dla w³osów ciemnych
cziki jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-04-27, 10:06   #3
Maja1970
Przyczajenie

Chodzi mi o uzyskanie odcienia ca. skorupki orzecha w³oskiego.W³osy mam natruralnei ciemne. Z prób z jasnym/sarnim br±zem wysz³am pokonana- jeszcze bardziej przyciemni³y naturalny kolor. Która¶ f-a produkuje farbe pt. karmelowa czekolada lub karmelowy br±z, ale nie jestem pewna czy ten ton nie wyjdzie z³otawy/¿ó³tawy. Wszelkie rozja¶niania nie wchodz± w grê- zbyt mocno niszcz± mi w³osy.
Stary 2006-04-27, 10:12   #4
cziki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maja1970
Chodzi mi o uzyskanie odcienia ca. skorupki orzecha w³oskiego.W³osy mam natruralnei ciemne. Z prób z jasnym/sarnim br±zem wysz³am pokonana- jeszcze bardziej przyciemni³y naturalny kolor. Która¶ f-a produkuje farbe pt. karmelowa czekolada lub karmelowy br±z, ale nie jestem pewna czy ten ton nie wyjdzie z³otawy/¿ó³tawy. Wszelkie rozja¶niania nie wchodz± w grê- zbyt mocno niszcz± mi w³osy.
Mo¿e spróbuj z jakimi¶ szamponami koloryzuj±cymi albo co¶ jak henna (?) Nie polecam Palette bo niszcz± w³osy no i pamiêtaæ trzeba ¿eby wybieraæ odcieñ jak najja¶niejszy bo efekt jest zazwyczaj du¿o ciemniejszy ni¿ na opakowaniu.
Z farb mo¿esz spróbowaæ t± now± Garbiera 100% kolor - podobno dobra i nie niszczy w³osów
Stary 2006-04-27, 10:19   #5
Maja1970
Przyczajenie

Czyli ew. musia³abym wziaæ ciemny blond- na to wychodzi.
Stary 2006-04-27, 10:35   #6
guia
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 120
GG do guia

Maju, mam podobny problem, wiec jak sobie z nim poradzisz, to powiedz ktora farbka dala Ci jasny braz
guia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-04-27, 10:50   #7
cziki
Zakorzenienie

Ciemny blond albo jaki¶ inny ciekawy, musisz obejrzeæ sobie na opakowaniu jakie efekty daje farba na konkretnym kolorze w³osów.
Ja mam farbowane i ciemny blond wychodzi mi najpierw jak czarny a potem ciemnobr±zowy A Tobie przy naturalnie ciemnych w³osach bêdzie ³atwiej co¶ dobraæ. Podobno z Safiry s± b. dobre farby i jest tam taki jasny.

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2006-04-27, 10:50   #8
Maja1970
Przyczajenie

Dam znaæ, jak tylko wypróbujê. Piêkny po³ysk uzyskiwa³am szamponetkami Palette, ale nie produkuj± juz odcienia pt* czekolada*, który najbardziej mi pasowa³ kolorystycznie, poniewa¿ nie mia³ rudawych lyb z³otawych refleksów. Poszperam zatem na pó³ce" ciemny blond" i dam znaæ o efektach.
Stary 2006-04-27, 10:56   #9
cziki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maja1970
Dam znaæ, jak tylko wypróbujê. Piêkny po³ysk uzyskiwa³am szamponetkami Palette, ale nie produkuj± juz odcienia pt* czekolada*, który najbardziej mi pasowa³ kolorystycznie, poniewa¿ nie mia³ rudawych lyb z³otawych refleksów. Poszperam zatem na pó³ce" ciemny blond" i dam znaæ o efektach.
O w³a¶nie! Ani czekoladki nie ma ani nawet jasnego br±zu! Nie mam sobie czym zafarbowaæ odrostów teraz chlipp
Stary 2006-04-27, 11:03   #10
Mycha
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 418

Ja te¿ mam z natury w³osy ciemnobr±zowe i jesli chodzi o uzyskanie koloru o którym mówisz(sama kiedy¶ o takim marzy³am)to nie jest to takie proste.Próbowa³am ró¿nych farb,br±zy wychodzi³y prawie czarne,a po ciemnych blondach w³osy fakt by³y ja¶niejsze,ale takie troche rudawe.Podobne efekty uzyskiwa³am u fryzjera wiêc ju¿ wogóle zw±tpi³am,¿e to mo¿liwe heh.
Mycha jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-04-27, 11:48   #11
Maja1970
Przyczajenie

Ech, no nie jest to pocieszaj±ce.Spróbujê moze zacz±æ od szamponów- zawsze to mniejsza ingerencja. Z farbowania u fyzjera by³am zawsze niezadowolona, bo zawsze kolor wychodzi³ duzo ciemniejszy od tego, który by³ prezentowny na próbkach w³osów w katalowu.
Stary 2006-04-28, 11:22   #12
Cioccolatto Bianco
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 18

Ja tez mam dosyc ciemne wlosy,bardzo ciemny br±z i marze o tym,zeby znowu wrocic do jasniejszego koloru,np ciemny blad lub bardzo jasny br±z. Probowalam juz wielu farb,i zadna z nich nie pokry³a moich wlosow,a jedynie odrosty (moje naturalne to ciemny blad),wiec nie wygladalam zbyt ciekawie...
Cioccolatto Bianco jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-04-28, 11:29   #13
cziki
Zakorzenienie

Jak widaæ zostaje nam tylko czekaæ a¿ w³osy odrosn±, teraz mo¿emy tylko delikatnie szamponem koloryzuj±cym wyrównywaæ kolor

Pocieszam sie tym, ¿e na s³oñcu w³osy same ja¶niej±
Stary 2006-04-28, 13:43   #14
Ninedin
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 886

Ciê¿ko rozja¶niæ ciemne w³osy ale je¿eli ten ciemny kolor jest naturalny tzn. nie ma na nim farby to my¶lê, ¿e da siê zrobiæ a skoro masz s³abe, ³amliwe w³osy to zamiast kombinowaæ z kolorami w domu( zawsze istnieje ryzyko, ¿e nie wyjdzie tak jak by¶ chcia³a) lepiej wybraæ siê na wziytê do fryzjera masz wtedy gwarancjê,¿e kolor bêdzie taki jak chcesz,a co najwa¿niejsze nie zniszczysz w³osów Pozdrawiam
Ninedin jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-01-08, 16:55   #15
claudina666
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 97
GG do claudina666
farbowanie:((((((

Wczoraj ufarbowalam sobie wlosy ciemnym naturalnym szatynem z garniera i niestety wyszedl mi strasznie czarny kolor, w ktorym nie czuje sie dobrze(a jeszcze w sobote studniowka) i mam pytania co zrobic, aby rozjasnic odrobine wlosy, chodzi mi o domowe sposoby, slyszalam, ze sok z cytryny wywabia kolor czy to prawda??
claudina666 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-01-08, 17:32   #16
untouchable
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 352
Dot.: farbowanie:((((((

jejku farbowalas wlosy dopiero wczoraj. myj codziennie wlosy, kolor sie spierze. mi zawsze jak farbuje br±zem wychodzi prawie czarny ale po kilku myciach kolor sie splukuje i zostaje ladny br±zik. tak wiec sie nie martw

poszukaj, s± podobne tematy
Stary 2010-01-27, 12:49   #17
Kira_
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 2
Lightbulb Farbowanie z ciemnego blondu

Cze¶æ
mniej wiêcej 3 lata temu zaczê³am farbowaæ w³osy, sama. Farb± z Joanny, na czarno. Farbowa³am tak 2 lata, potem zmieni³am kolor na burgund. Teraz mam resztki farby /palona kawa/ na w³osach.
Czy sama mogê przefarbowaæ takie w³osy na blond? Zale¿y mi na odcieniu a la toffi szczególnie.
Jakich od¿ywek, itd. u¿ywaæ, ¿eby w³osy by³y l¶ni±ce, odcieñ nie schodzi³, a w³osy siê nie ³ama³y?
Zmieniæ farbê? Czy udaæ siê do fryzjerki?
Mam blad± skórê i szarozielone oczy.

Edytowane przez Kira_
Czas edycji: 2010-01-27 o 12:50
Kira_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-01-27, 13:14   #18
maartucha
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 590
GG do maartucha
Dot.: Farbowanie z ciemnego blondu

Ja bym proponowa³a udaæ ze do fryzjera i nie przeprowadzaæ samemu eksperymentów schodzenia z koloru. Nie jedna juz zak³ada³a w±tek ¿e w³osy sobie poniszczy³y. Je¶li siê nie ma zielonego pojêcia co z czym siê je to nie radze ryzykowaæ.

" . . D
zisaj uwierzy³am, ¿e do szczê¶cia
Mi wystarczy bym przy Tobie by³a . . . "
(19.05.2006)

[luksjaa]104680[/luksjaa]
maartucha jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-01-27, 13:44   #19
przytulanka87
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 171

No w koñcu sensowna rada..............
Tak jak wy¿ej.....podpisujê siê pod tym nogami i rêkami
Autorko w±tku id¼ do fryzjera

18.08.2012 - 15.00

Blogujê sobie
http://agadidesign.blogspot.com/

Zajrzyj te¿ proszê tutaj
https://www.facebook.com/agaczesze

przytulanka87 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-27, 13:46   #20
kiika
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 099

Wed³ug mnie zdecydowanie powinna¶ skorzystaæ z us³ug fryzjerskich. Mnóstwo by³o w±tków zarówno na temat farbowania w³osów ciemnych na blond jak i o od¿ywkach. Poszperaj w forum, na pewno znajdziesz wiele ciekawych i przydatnych informacji.
kiika jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-22, 19:15   #21
Karolajna1993
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 84
Farbowanie z ciemnego blondu do blondu. Dekoloryzacja itd

Witam. Naturalny mój kolor to ciemny blond. Jednak od kilku lat farbuje na brazy itd. W³osy farbuje co pó³ roku mniej wiecej. W styczniu farbowalam ostatni raz na ciemny br±z. W³osy kiedy¶ czêsto prostowalam od roku prostuje do¶æ rzadko i tylko koñce i w³osy z przodu twarzy dlatego koñce sa troche suche. Mam duzo masek do wlosow. W³osy sa d³ugie, siêgaj± za ³okcie. Miesi±c temu zrobi³am pasemka blond. U góry sa jasne u do³u jak to bywa na farbie ciemniejsze. AKtualnie chce ZOSTAÆ BLONDYNKA. Mysle nad dekoloryzacja. I stad pytanie czy w³osy sie od tego niszcz± i wysuszaja? Po dekoloryzacje chcia³abym na³o¿yæ od razu farbê z jakim¶ odcieniem blondu ¿eby by³y jasne a po miesi±cu znowu pofarbowac farba na jaki¶ jasny ciep³y blond. Nie ma mowy o rozjasniaczu. Chce doj¶æ do tego farbami blond. Dodam ze moje w³osy ³atwo ³api± kolor. Co polecacie? Maci jakie¶ do¶wiadczenia z dekoloryzacja i takim farbowaniem?

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Up
Karolajna1993 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-22, 19:22   #22
201607040946
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 20 500
Dot.: Farbowanie z ciemnego blondu do blondu. Dekoloryzacja itd

Watek o dekoloryzacji, wystarczy poszukac https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=627505
201607040946 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Narzêdzia

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:36.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.