Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVI - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-19, 09:46   #2191
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVI

Dziewczyny, któraś z Was tutaj, nie pamiętam niestety która, tez miała hiperprolaktynemie?
Stary 2010-02-19, 10:00   #2192
domi7ks
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVI

Justyna klinknelam

SSR dzieki za info

dzieki za glosiki...

ale nabazgralyscie od wczoraj...a ja mam tyle watkow do nadrobienia

Przez wczorajsze cwiczenia nie moge chodzic dzisiaj

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 10:03   #2193
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klion78 Pokaż wiadomość
całe szczęście!!!
niom

aaaaa kasiaher bylam wczoraj u przyjaciolki ktora urodzila core w grudniu wiec mala ma nieduzo ponad 2 miesiace i ma straszne kolki i byla z nia u lekarza i ta - one sa na mleku sztucznym od jakiegos tygodnia bo sie mala nienajadala i byla ciagle glodna i takie maja zalecenia - moze i to pomoze
1. mleko robic rzadsze niz pisza na opakowaniu
2. karmic dziecko co 2.5 godziny (taki rytm karmienia wprowadzic o stalych porach) a w nocty tylko na zadanie
3. masowac brzuszek kolistymi ruchami plus zgnianie nozek do brzuszka
4. do tego leki espumisan, debridat, dicoflor 30 (tyle ze wiesz leki w konsultacji z lekarzem)
5. do tego kazala jej jak bedzie plakac bo niebedzie potrafila zrobic kupki podrazniac odbyt albo termometrem albo szpatulka, a do tego kremowac kremem zeby jelito grube podraznic... (krem byl robiony w aptece)

moze cos wam pomoze
Stary 2010-02-19, 10:16   #2194
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Ja ten weekend będę miała troszku pod napięciem, moja koleżanka ma termin na niedzielę więc czekam razem z nią
z kolei w poniedziałek urodziny brata
Rosette fajny prezent, lubię dostawać coś z czego korzystam i co mnie cieszy to są najbardziej trafione prezenty a życzenia imieninowe będą w poniedziałek

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Misqa...ale super wiadomość !!! Od wczoraj nie zaglądałam na wizaz, dzisiaj rano odpalam, a tu taki news ...Gratulacje !!!

Ja byłam wczoraj u lekarza...okazało się, że po stłuczeniu zrobił się krwiaczek i stan zapalny, więc dostałam maść i skierowanie na fizykoterapię...zaczynam od poniedziałku - mam przepisane 10 zabiegów. Echhhhh...
Agatko dobrze, że tylko na tym się skończyło, a nie na jakimś złamaniu czy coś. Po zabiegach będziesz jak nowo narodzona

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
czesc

Aniu mam nadzieję, ale chyba bez wspomagacza medycznego się nie obejdzie
Aj tam nie myśl zaraz tak pesymistycznie, ja wiem że to ciężkie zważywszy na fakt, że na wątku z dnia na dzień przybywa mamuś i że wiem jak bardzo Wam na tym zależy
Zobaczysz żadna interwencja medyczna nie będzie konieczna
...uda się zobaczycie

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Rzeczywiście, absurdy z kasami pierwszeństwa
Ja to bym chciała sobie po ciąży zostawić z 5 kilogramów Zobaczymy, może wyjdzie tak, że nie będę w stanie zostawic po ciąży mniej niż 10 kilo
Każdy organizm reaguje inaczej, jeden chudnie nadmiernie, innej osobie z kolei ciężko się "zrzuca"
Tak czy siak zostawmy kilogramy i czekajmy na Miłoszka póki co

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
Ania ale ja mam coraz wiekszego lenia obawiam sie ze dzis nieopanuuje reszty zaraz zabieram sie za nauke

dziewczyny mam pytanie w sprawie ZUS
skoro jestem na dluzszym l4 i zus przejmuje mnie po 33 dniu i to np bedzie 20 lutego to 1 marca dostane wyplate od pani dyr z przedszkola za te 20 dni lutego i potem za reszte z zusu i juz kazdy nastepny miesiac placi zus tak?
Martuś dasz radę, ja jak tylko czytałam to myślami i tak byłam gdzie indziej, zero czytania ze zrozumieniem więc u mnie tylko opcja rycie na pamięć, albo swoimi słowami. Czekam na wieści jutro i kciuki 3mam
co do zusu to mamy musiałabym podpytać, na logikę powinno byc tak jak piszesz, aczkolwiek nie znam się więc nie potwierdzę

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:
Napisane przez aniaaa84 Pokaż wiadomość
Ja ten weekend będę miała troszku pod napięciem, moja koleżanka ma termin na niedzielę więc czekam razem z nią
z kolei w poniedziałek urodziny brata
Rosette fajny prezent, lubię dostawać coś z czego korzystam i co mnie cieszy to są najbardziej trafione prezenty a życzenia imieninowe będą w poniedziałek

Agatko dobrze, że tylko na tym się skończyło, a nie na jakimś złamaniu czy coś. Po zabiegach będziesz jak nowo narodzona

Aj tam nie myśl zaraz tak pesymistycznie, ja wiem że to ciężkie zważywszy na fakt, że na wątku z dnia na dzień przybywa mamuś i że wiem jak bardzo Wam na tym zależy
Zobaczysz żadna interwencja medyczna nie będzie konieczna
...uda się zobaczycie

Każdy organizm reaguje inaczej, jeden chudnie nadmiernie, innej osobie z kolei ciężko się "zrzuca"
Tak czy siak zostawmy kilogramy i czekajmy na Miłoszka póki co

Martuś dasz radę, ja jak tylko czytałam to myślami i tak byłam gdzie indziej, zero czytania ze zrozumieniem więc u mnie tylko opcja rycie na pamięć, albo swoimi słowami. Czekam na wieści jutro i kciuki 3mam
co do zusu to mamy musiałabym podpytać, na logikę powinno byc tak jak piszesz, aczkolwiek nie znam się więc nie potwierdzę
AAA Domi i Justyna -klikniete zaakceptowane
Stary 2010-02-19, 10:42   #2195
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość

strippi Malutka slodziutka i jaka malutka

DZIEKUJE ZA GLOSY
jutro tez sie przypomne
a moja kruszynka tak sobie gaworzy z tatusiem
Załącznik 2880187
dzięki

zagłosowałam

cudnie gaworzy sobie

Cytat:
Napisane przez SSR Pokaż wiadomość

Strippi śliczna Julka
dzięki

Cytat:
Napisane przez kolanka Pokaż wiadomość
Strippi -ślicznie wygladacie.
dzięki

Cytat:
Napisane przez aniaaa84 Pokaż wiadomość
Strippi cudnie wyglądacie obie !!!
dziękujemy bardzo
Stary 2010-02-19, 11:17   #2196
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
podzielę sie z Wami moim szczęściem

2 krechy
wow wow wow gratuluje

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
hihi no a ja się ujawnię z malutką
choć nie wyglądam najlepiej po porodzie

Twoja ładniutko śpi
moja tak idzie spac o 21;00 budzi 24:00 zasypia i śpi do 6:00 budzi i później zasypia tak przed 7:00 wstaje ok 10:00
pieknie wygladacie z malutka juz na nk podziwialam

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Wypociłam mój projekt kuchni, Paint rządzi

No i coś takiego będzie...nie pasuje już zgłupiałam

p.s sprzęt agd jest taki dosztukowany w programie, mamy wszystko inne i zapomniałam okap dodac
na tym zdjeciu co pokazywalas wczesniej swietnie to wygladalo, ale ten braz z fioletem to nie najszczesliwsze polaczenie

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Aniu ten fiolet niestety nie pasuje do brązowych blatów i kafelków, jakoś się tak gryzie. Tapeta trochę zbyt pstrokata. Bardziej podobają mi się takie wzory jak pokazała chyba Samba.
ja tapety nie pokazywalam bo nie mam jeszcze czego tapetowac Justynka chyba pokazywala

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość

bo mam czarne mysli
czarne mysli a sioooo
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 11:50   #2197
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
czesc

ale mnie głowa boli wczoraj uderzylam sie o umywalke jak pranie wyjmowalam z pralki. wczoraj nie bolało a dzisiaj boli juz tabletke wzielam. oby pomoglo...

MISQA gratulacje!!!
bidulka

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Kochane to nie takie proste.
Nie pracuję na zmiany, tylko 9:00-17:00 i nie mam możliwości się zamienić, bo jestem sama w punkcie muszę "fatygować" szefową, którą powiedziała mi już, że nie da rady.
Do przedszkola musiałabym chodzić po 2h- od 7:00, tylko dyrektorka... no i co gorsze to taka trochę "znajoma", klientka u mamy w sklepie... a i tak się nie godzi, więc nie chcę chodzić i pytać po innych przedszkolach, bo u mnie w mieście jest raptem kilka przedszkoli i później boję się, że jak będę szukać pracy to będą mieć o mnie wyrobioną opinię, w stylu... "to ta co chce iść na łatwiznę...", "nie ma praktyk". Praca ta jest ważna dla mnie do póki bidulkanie mam innej, ale nie jest AŻ tak ważna, bo jest to praca tymczasowa, na okres studiów, a nie w zawodzie...

Aaa... i mają otwierać w pobliskiej wiosce przedszkole (co ciekawe sa tam pomoce nauzyciela, a w mieście ich nie ma!) i byłam rozmawiać z dyrektorką przedszkola, która ma zamiar tamto tworzyć.... (dla niewtajemniczonych od początku zależy mi na takiej posadzie-doświadczenie w branży! ) pytałam się jakie mam szansę na pomoc, a ona powiedziała, że nic nie obiecuje, bo nie wie czy na pewno powstanie to przedszkole i nie może nic obiecać, ale mogę zostawić CV, odpowiedź kwiecień-maj... JAK MYŚLICIE? jak interpretować jej słowa? a co do posady nauczyciela, to można już zająć po ukończeniu licencjata, ale mówiła, że ma już chętnych magistrów, więc duuupaa... ale może na pomoc by się udało. Jakbym wiedziała, to z tej pracy bym odeszła, tam poszła spokojnie zrobiła praktyki w kwietniu, w maju może w szkole... i wtedy bym mogła zacząć pracę od września... ale kto to wie...??:confus ed:

Ale się rozpisałam, podziwiam jeśli ktoś przeczytał, a jeśli odpisze to już w ogóle ukłony...

Pięknie i kwitnąco... TŻ jest pewnie Tobą oczarowany

O jaaaa gratulacje!!!
byłaś na liście oczekujących?
złóż papiery i czekaj, może akurat

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Dzisiaj jedziemy z mężem naszym autem przewieźć na nowe mieszkanie jeszcze wszystkie drobiazgi typu naczynia i garnki i jeszcze parę ubrań zostało, żeby jutro już tylko tym dostawczym meble. No i jak dobrze pójdzie to w niedzielę załatwimy internet, a jak nie to nie wiem kiedy wpadnę do Was. Mam też troszkę pracy dzisiaj, bo muszę jeszcze to popakować, żeby jak mąż z pracy wróci tylko wpakować do auta.
SSR dziękuję za informację. W poniedziałek mam usg tarczycy i zobaczę co mi powiedzą mam nadzieję, że nic nie wykryją.
bezproblemowaej przeprowadzki i szybkiego powrotu do nas
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-19, 12:28   #2198
iwka28
Wtajemniczenie

Dziewczyny, poklikałam co się dało.
Daysy - jak tam Twoja umowa, dostałaś na cały etat?
anuuula - a może pomaluj ścianę tym kolorem ze wzorku z kafelek? Wydaje mi się, że to coś w stronę czerwieni, tabacco? Wtedy ta tapeta plus ten kolor powinny się zgrać

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
czesc
ale mnie głowa boli wczoraj uderzylam sie o umywalke jak pranie wyjmowalam z pralki. wczoraj nie bolało a dzisiaj boli juz tabletke wzielam. oby pomoglo...
MISQA gratulacje!!!
Jak Cię dalej będzie głowa bolała, jakieś zawroty, kłopoty z widzeniem, to może podjedź wieczorem na pogotowie, bo jak mocno walnęłaś możesz mieć wstrząs mózgu.

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
A u mnie yhn...... nuuuudy.
Jade za tydzien na tydzien do kolobrzegu sama maz mnie puscil samą.
Bede spala u kolezanki, bo rodzice moi w remontach generalnych. ale i tak sie ciesze odpoczne. wygadam sie
A moj maz dzis do mnie, koooochanie dzis jest czwartek. mielismy zaczac starania
Moja mina bezcenna [zwlaszcza ze do plodnych dni jeszcze troche haha ]
Ale Ci fajnie z tym Kołobrzegiem, wypoczywaj, wypoczywaj.

Cytat:
Cześć Kwiatuszki

No to jak Was nadrobiłam to uciekam spać, padnięta jestem a jutro jeszcze tyle chodzenia z tymi papierami sąd, skarbowy, bank, spółdzielnia, gazownia, prąd.
A i kupiliśmy sobie dziś kos zna pranie. Wparwdzie jeszcze łazienka nie zrobiona, ale już wiem jakie kafelki i meble więc skorzystałam z promocji w tesco i wzięłam ogromny brazowy wiklinowy z bawełnianym środkiem podzielonym na jasne i ciemne rzeczy tańszy o 30zł
Jak ja kupowałam kosz w tesco to nie było takich wiklinowych, kupiliśmy plastikowy taki z dziurami - fajna ta Twoja podziałka, ja w praniu najbardziej nie lubię tego segregowania.

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Kochane to nie takie proste.
Nie pracuję na zmiany, tylko 9:00-17:00 i nie mam możliwości się zamienić, bo jestem sama w punkcie muszę "fatygować" szefową, którą powiedziała mi już, że nie da rady.
Do przedszkola musiałabym chodzić po 2h- od 7:00, tylko dyrektorka... no i co gorsze to taka trochę "znajoma", klientka u mamy w sklepie... a i tak się nie godzi, więc nie chcę chodzić i pytać po innych przedszkolach, bo u mnie w mieście jest raptem kilka przedszkoli i później boję się, że jak będę szukać pracy to będą mieć o mnie wyrobioną opinię, w stylu... "to ta co chce iść na łatwiznę...", "nie ma praktyk". Praca ta jest ważna dla mnie do póki nie mam innej, ale nie jest AŻ tak ważna, bo jest to praca tymczasowa, na okres studiów, a nie w zawodzie...

Aaa... i mają otwierać w pobliskiej wiosce przedszkole (co ciekawe sa tam pomoce nauzyciela, a w mieście ich nie ma!) i byłam rozmawiać z dyrektorką przedszkola, która ma zamiar tamto tworzyć.... (dla niewtajemniczonych od początku zależy mi na takiej posadzie-doświadczenie w branży! ) pytałam się jakie mam szansę na pomoc, a ona powiedziała, że nic nie obiecuje, bo nie wie czy na pewno powstanie to przedszkole i nie może nic obiecać, ale mogę zostawić CV, odpowiedź kwiecień-maj... JAK MYŚLICIE? jak interpretować jej słowa? a co do posady nauczyciela, to można już zająć po ukończeniu licencjata, ale mówiła, że ma już chętnych magistrów, więc duuupaa... ale może na pomoc by się udało. Jakbym wiedziała, to z tej pracy bym odeszła, tam poszła spokojnie zrobiła praktyki w kwietniu, w maju może w szkole... i wtedy bym mogła zacząć pracę od września... ale kto to wie...??

Ale się rozpisałam, podziwiam jeśli ktoś przeczytał, a jeśli odpisze to już w ogóle ukłony...
Ja bym specjalnie na tą pracę nie liczyła, tym bardziej że to przedszkole jeszcze nie istnieje i nie wiadomo czy powstanie. I kiedy mieliby je otworzyć?
Cv złóż, nic nie stracisz, a z tą obecną pracą to masz kłopot skoro kobieta taka nieżyciowa jest. Powiedz jej wprost, że albo się jakoś dogadacie albo .... no bo co innego Ci pozostaje, skoro chcesz zrobić te praktyki. Tylko zostaniesz bez pracy i nie ukrywajmy finansowo to się na Tobie odbije.

Cytat:
oj kobitki, jeszcze raz dziękuje wszystkim
kliwia - jeszcze nie wiem jak mu powiem, w pracy coś wymyślę
domi - no tak troszke niespodziewanie, ale moja radosc jak zobaczylam 2 krechy.... nie do opisania, o 4 rano skalalam po lazience i sie smialam
Ana - nie byłam na liście oczekujących.... miałam się wpisać bliżej wakacji
Misqa - co do mówienia o fasolce, to ja widziała taki fajny bukiet z ciuszków i akcesoriów niemowlęcych, ale to chyba lepiej jak się do kogoś idzie

Cytat:
Cześć dziewczyny Dzisiaj jedziemy z mężem naszym autem przewieźć na nowe mieszkanie jeszcze wszystkie drobiazgi typu naczynia i garnki i jeszcze parę ubrań zostało, żeby jutro już tylko tym dostawczym meble. No i jak dobrze pójdzie to w niedzielę załatwimy internet, a jak nie to nie wiem kiedy wpadnę do Was. Mam też troszkę pracy dzisiaj, bo muszę jeszcze to popakować, żeby jak mąż z pracy wróci tylko wpakować do auta.
SSR dziękuję za informację. W poniedziałek mam usg tarczycy i zobaczę co mi powiedzą mam nadzieję, że nic nie wykryją.
Tylko się nie przemęczaj.

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Misqa...ale super wiadomość !!! Od wczoraj nie zaglądałam na wizaz, dzisiaj rano odpalam, a tu taki news ...Gratulacje !!!

Ja byłam wczoraj u lekarza...okazało się, że po stłuczeniu zrobił się krwiaczek i stan zapalny, więc dostałam maść i skierowanie na fizykoterapię...zaczynam od poniedziałku - mam przepisane 10 zabiegów. Echhhhh...
Dobrze że poszłaś, parę zabiegów i można skakać z powrotem

Never regret something that once made you smile
iwka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 12:33   #2199
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Dziękuję dziewczyny Wiem przemęczać się nie mogę, ale coś tam dźwigam lekkiego. Najgorsze jest to wchodzenie na 2 piętro jak już wchodze do mieszkania to dysze jakbym maraton przebiegła hehe mam kiepską kondycję. Dlatego za niedługo chyba zacznę robić lekkie ćwiczenia znalazłam na necie takie dla kobiet w ciąży.
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 12:55   #2200
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość

pieknie wygladacie z malutka juz na nk podziwialam
dziękujemy bardzo
Stary 2010-02-19, 13:34   #2201
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Ale mam boską grupę na studiach teraz... właśnie dostałam testy jednego z nauczycieli... jak wyszedl na przerwe to laski mu przegrzebaly papiery i pocykaly fotki hahaha... nic o tym nie wiedzialam a tu takie zaskoczenie... niestety to zaledwie 1/10 egzaminu ktory czeka nas w kwietniu ale zawsze to cos

A tak w ogole to jade do Poznania w marcu na szkolenie.... az na 1 dzien... nasza kochana pani dyr wymyslila zebysmy jechaly pociagiem o 15, wtedy w poznaniu jestesmy cos kolo 20, nastepny dzien caly szkolenie i powrot o 17 do katowic... bosko ale wymyslilysmy z kumpela ze pojedziemy pociagiem o 7 lub 8 zeby troche tam polazic jeszcze co mam zwiedzic?? rogale marcińskie czy jakie to byly kliwia?? musze skosztowac
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-19, 14:20   #2202
sweet cherry
Raczkowanie

Cześć

Cytat:
hihi no a ja się ujawnię z malutką
choć nie wyglądam najlepiej po porodzie
Masz prześliczną córeczkę Jejku...:love :

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość

a moja kruszynka tak sobie gaworzy z tatusiem
Załącznik 2880187
Kolejna cudna dziewczynka
Aaa głos też oddałam,a co!

Cytat:
Ale mam boską grupę na studiach teraz... właśnie dostałam testy jednego z nauczycieli... jak wyszedl na przerwe to laski mu przegrzebaly papiery i pocykaly fotki hahaha... nic o tym nie wiedzialam a tu takie zaskoczenie... niestety to zaledwie 1/10 egzaminu ktory czeka nas w kwietniu ale zawsze to cos
Odważne masz koleżanki Fajnie,że się podzieliły

Justynka
i Neska głos oddany

MisQa
gratuluje

Słyszałyście,że łatwo wyliczyć termin porodu po pierwszym kopnięciu dziecka??Podobno pierwszy ruch wyczuwa się na 4,5 miesiąca przed porodem.I o dziwo wyszło mi,że mój maluszek urodzi się 20 czerwca...Wg lekarza 19...Czyli blisko Ciekawe

A ja też się pochwale...Zaczynamy remont naszej kuchni... W końcu Na część jadalni mamy już panele a na resztę kafelki.Za to z wyborem całej reszty to będzie problem...Taki wybór,że nie wiem na co się zdecydować Wybór koloru ścian to też będzie problem Ale nic to...Jakoś dam radę Aaa i udało mi się przekonać męża do przesunięcia kaloryfera i tym sposobem będę miała zlewozmywak przy oknie Tak jak mi się marzyło

sweet cherry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 14:52   #2203
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez sweet cherry Pokaż wiadomość
Masz prześliczną córeczkę Jejku...:love :

dziękujemy
Stary 2010-02-19, 15:04   #2204
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

heh... no własnie chciałam kupić takie buciczki dla skarba małego... i tak mu powiedzieć chyba zaraz jade do miasta

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 15:06   #2205
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
Dokładnie Samba lepszy rydz niż nic rzeczywiście masz fajną grupę pozazdrościć

Cytat:
Cześć

(...)

Słyszałyście,że łatwo wyliczyć termin porodu po pierwszym kopnięciu dziecka??Podobno pierwszy ruch wyczuwa się na 4,5 miesiąca przed porodem.I o dziwo wyszło mi,że mój maluszek urodzi się 20 czerwca...Wg lekarza 19...Czyli blisko Ciekawe

A ja też się pochwale...Zaczynamy remont naszej kuchni... W końcu Na część jadalni mamy już panele a na resztę kafelki.Za to z wyborem całej reszty to będzie problem...Taki wybór,że nie wiem na co się zdecydować Wybór koloru ścian to też będzie problem Ale nic to...Jakoś dam radę Aaa i udało mi się przekonać męża do przesunięcia kaloryfera i tym sposobem będę miała zlewozmywak przy oknie Tak jak mi się marzyło
Ciekawa teoria, ciekawe czy Ci się sprawdzi Powodzenia z remontem

dziewczynki ja już posprzątałam także mam weekend

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-19, 15:22   #2206
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cześć Ale się dzisiaj nabiegałam... Rano do castoramy po materiały, potem do sądu i okazało się, że na daremno bo notariusz jeszcze aktu nie przesłał potem do banku w związku z wypłtą premii gwarancyjnej z ksiązeczki pko później do banku, chyba z godzinę wypisywałam jakieś druki o podatkach od czynności kredytowych, pojechałam do skarbówki i okazało się, ze to nie te druki. No niech mnie wszyscy dzisiaj ugryzą, nic już dziś nie załatwiam. Odkładam do poniedziałku.
A i jeszcze dziś byłam zobaczyć projekt mojej kuchni na wymiar i się rozczarowałam, to nie było to co miało być, bo projektant jedno, a dtolarz drugie (powiedział, ze to będzie kłopot, za dużo klejenie i będzie wyglądało beznadziejnie), no ależ kurna to ja jestem klientem i chcę tak jak chcę. Choć małż mnie uspokajał, że mu sie bardziej teraz to podoba, no ale ja już samam nie wiem czego chcę, muszę się z tym przespać.

kwiatuszek88 no to trzyma kcuki za usg. A jak będziesz zdcydowanan na tego endo w tg to ja podjadę i podam Ci co trzea, może nawet jakiś telefon, co?

ania84 no parapetówa to za 20 lat jak już będzie nasze a ni nasze i bankuA tak na poważnie to nie mam pojęcia bo zaczynam czarno ten remont widzieć a raczej brak kasy na niego. Ale co tam na kartonach można też siedziec i %postawić, więc po pośćei będzie No i jak będziesz potrzebowała coś z kredytem sie dowiedzieć to wal

Maja102 ooooo znów nowy avatar

iwka28 no u nas te wiklinowe kosze są od jakiegoś pół roku może trosze więcej w tesco. Są ciemny brąz i takie jasne. A chorowałam już na ten kosz jak jeszcze mieszkania nie miałam (to mówiłam sobie, że taki będę miała). A że teraz byłą promocja o 30zł taniej i wiem jaki kolor będzie w łazience i ścian i mebelków to kupiłam

sweetcherry
to pochwal się jakie macie kafelki i panele do kuchni? No i my wycięliśmy cały kaloryfer z kuchni, bo by mi się lodówka nie otwierała.

Jejku ja to muszę chyba przestać chodzić po sklepach, bo remont w zalążku, wszystko trzeba zrobić, dosłowniei wszystko, a ja chodze i cały czas mebluję. No i w tym tygodniu już trzy razy zakochiwaam się w lampie do salonu i za każdym razem w innej, nie ma jak to zdecydowanie

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
SSR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 15:28   #2207
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
heh... no własnie chciałam kupić takie buciczki dla skarba małego... i tak mu powiedzieć chyba zaraz jade do miasta
słodkie
zawiąż mu oczy jeszcze
Stary 2010-02-19, 15:36   #2208
klion78
Zadomowienie

Cytat:
słodkie
zawiąż mu oczy jeszcze
Super pomysł na spotęgowanie napięcia!!
klion78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 15:48   #2209
mona_ja
Wtajemniczenie

Dziewczyny, właśnie was nadrobiłam, poklikałam w banerki, a teraz sie pochwale-byliśmy z tżem na zakupach, kupiliśmy w końcu aparat, no i ja troche poszalałam, kupiłam buciki, sweter i bluzke
To nasz aparacik:

Nasz Ślub 30.05.2009
mona_ja jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-19, 16:08   #2210
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

hej dziewczynki

tym które głosują- bardzo dziękuję chociaz szanse mam zadne (ale zawsze warto ryzykowac )

głowa juz nie boli- wlasnie tez sie bałam wstrzasnienia mozgu bo przylozyłam w tą umywalkę całą siłą ale jakos ból przeszedł nas szczęście... ale sobie człowiek w głupi sposób we własnm domu moze krzywdę zrobić,..... ;/ (moja kolezanka kiedys jak wymiotowała to zwichnęła sobie rękę o wc...;/)

a w ogóle dziś mi się śniło, ze robiłam test ciążowy i wyszedł pozytywny... skąd się takie sny biorą Muszę mężulkowi opowiedzieć bo zapomnialam
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 16:16   #2211
iwka28
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję dziewczyny Wiem przemęczać się nie mogę, ale coś tam dźwigam lekkiego. Najgorsze jest to wchodzenie na 2 piętro jak już wchodze do mieszkania to dysze jakbym maraton przebiegła hehe mam kiepską kondycję. Dlatego za niedługo chyba zacznę robić lekkie ćwiczenia znalazłam na necie takie dla kobiet w ciąży.
Spytaj się tylko lekarza, czy nie widzi przeciwwskazań do takich ćwiczeń. Fajne są też zajęcia na basenie dla przyszłych mam. Relaksują kręgosłup.

Cytat:
Cześć
Fajnie tak przy oknie - jakieś urozmaicenie przy zmywaniu Ja w kuchni miałam kaloryfer na siłę chyba tam zamontowany i przez parę lat tam mieszkania ani razu go nie użyłam

Cytat:
I jak zakupy?

Cytat:
Cześć Ale się dzisiaj nabiegałam... Rano do castoramy po materiały, potem do sądu i okazało się, że na daremno bo notariusz jeszcze aktu nie przesłał potem do banku w związku z wypłtą premii gwarancyjnej z ksiązeczki pko później do banku, chyba z godzinę wypisywałam jakieś druki o podatkach od czynności kredytowych, pojechałam do skarbówki i okazało się, ze to nie te druki. No niech mnie wszyscy dzisiaj ugryzą, nic już dziś nie załatwiam. Odkładam do poniedziałku.
A i jeszcze dziś byłam zobaczyć projekt mojej kuchni na wymiar i się rozczarowałam, to nie było to co miało być, bo projektant jedno, a dtolarz drugie (powiedział, ze to będzie kłopot, za dużo klejenie i będzie wyglądało beznadziejnie), no ależ kurna to ja jestem klientem i chcę tak jak chcę. Choć małż mnie uspokajał, że mu sie bardziej teraz to podoba, no ale ja już samam nie wiem czego chcę, muszę się z tym przespać.

Jejku ja to muszę chyba przestać chodzić po sklepach, bo remont w zalążku, wszystko trzeba zrobić, dosłowniei wszystko, a ja chodze i cały czas mebluję. No i w tym tygodniu już trzy razy zakochiwaam się w lampie do salonu i za każdym razem w innej, nie ma jak to zdecydowanie
No to miałaś pracowity dzień dziewczyno A z tym projektem to się prześpij, może warto posłuchać stolarza jak ma facet doświadczenie, to pewnie nie jedno już widział. A lampy stojące uwielbiam, czasami jak jestem w elektrycznym to sobie pooglądam, ostatnio spodobała mi się taka w formie drzewa, kuta, na końcach "gałęzi" miała żarówki takie podłóżne. Ale na razie mam dwie i trzeciej nie potrzebuję, hehe.

Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
Dziewczyny, właśnie was nadrobiłam, poklikałam w banerki, a teraz sie pochwale-byliśmy z tżem na zakupach, kupiliśmy w końcu aparat, no i ja troche poszalałam, kupiłam buciki, sweter i bluzke
To nasz aparacik:
I na jaki się w końcu zdecydowaliście? I jak to się mówi - jak szaleć to szaleć!

Never regret something that once made you smile
iwka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 16:26   #2212
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

kupiłam tapeczki malutkie, takie białe ... jej jakie słodkie już sie nie moge doczekac kiedy tz wroci, ale z jednej strony tez boje sie jego reakcji... bo czasem faceci tak maja, ze o dzieciach mowia, ale jak przyjdzie co do czego to sie wytrasza i cos nie halo....

Stary 2010-02-19, 16:30   #2213
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
kupiłam tapeczki malutkie, takie białe ... jej jakie słodkie już sie nie moge doczekac kiedy tz wroci, ale z jednej strony tez boje sie jego reakcji... bo czasem faceci tak maja, ze o dzieciach mowia, ale jak przyjdzie co do czego to sie wytrasza i cos nie halo....
na pewno się ucieszy!!!

ja sobie czasem wyobrazam jak to bedzie jak sie kiedys dowiem, że w ciazy jestem... i jak zareaguje TZ

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-19, 16:33   #2214
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
będzie zachwycony, zobaczysz!!! To marzenie, każdego Faceta, tylko oni mniej o tym mówią, po prostu

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 16:34   #2215
mona_ja
Wtajemniczenie

Misqa, a ja myśle że twój Tż oszaleje z radości
Iwka, kupiliśmy Panasonica dmc-ls85, taki różowy jak na zdjęciu, bo był tańszy od srebrnego o 50 zł, a nam było obojetnie jaki kolor.
a to moje buciki, już na wiosnę

Nasz Ślub 30.05.2009
mona_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 16:37   #2216
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

ech mam nadzieje, bo im blizej tego, to coraz bardziej sie boje

a jeszcze mam takie pytanie - od ktorego tygodnia bije serduszko ? bo chce isc do gina, ale już wtedy raczej

Edytowane przez MisQa
Czas edycji: 2010-02-19 o 16:40
Stary 2010-02-19, 16:40   #2217
kliwia
Zakorzenienie

neska ja juz tez mialam sen o tescie ciazowym

SSR nie zostało nic plastkiku w piekarniku, bo wyskrobalismy i wyszorowalismy wszytsko.

martucha z tym zusem to chyba tak jest

Agatka masz ubezpieczeie na zycie jakies? zglos to stluczenie jeszcze kaisore dostaniesz.

A ja dzis bylam ostatni dzien w pracy.
Jak sie wkurzyllllllllllllam.
Wyslali mnie na przymusowy urlop bezprawnie!!!!!
Ale walka z nimi jak z wiatrakami. nie jest warte lazenie po sadach za zaplate za 5 dni niewykorzystanego urlopu.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 16:47   #2218
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
Moja kolezanka zaprosila swojego TZ do restauracji. Kelner zamiast obiadku podal mu malutkie buciki na talerzu. Chcialabym zobaczyc jego mine.
Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
To nasz aparacik:
Tez musze rozejrzec sie za aparatem, bo chcialabym juz moj brzuszek upamietnic na zdjeciach.
alutka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 16:51   #2219
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
Moja kolezanka zaprosila swojego TZ do restauracji. Kelner zamiast obiadku podal mu malutkie buciki na talerzu. Chcialabym zobaczyc jego mine.
to musiało być rewelacyjne

Stary 2010-02-19, 16:56   #2220
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
to musiało być rewelacyjne
no na pewno takiego "jedzonka" sie nie spodziewał , a swoją drogą to dziewczyna miala świetny pomysł
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości