wymarzony pierścionek część XVIII i na pewno nie ostatnia ;) - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-22, 09:49   #541
hania811
Zakorzenienie

Dot.: wymarzony pierścionek część XVIII i na pewno nie ostatnia ;)

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
hej,
dobre z tym stolikiem

Aaaaaa, gratuluję awansu na smacznym. Wstawisz jeszcze parę przepisów i zostaniesz smakmistrzem a z tego co wiem, jakieś nagrody za to dają
Powiem Ci że akcja stolik to akcja normalnie roku
Jak go złożyliśmy i postawiliśmy przed kanapą ja wyszłam do kuchni i przestałam sie odzywać, mąż zapytał o co komon to mu wykręciłam awanturę stulacia...że przez niego nasze mieszkanie wygląda jak graciarnia, że wszystko jest tak jak on chce i tak dalej.

Biedak prawie się poplakał..po czym stwierdził że wynosi stolik na śmietnik albo przerobi go na drewno do kominka dla mojego brata.

Awantura trwała jakąś godzinę..po czym daliśmy sobie buziaka i uznaliśmy że trzeba coś z nim zrobić
I zaczął sie odcienke "Sąsiadów"
Cale mieszkanie przemeblowaliśmy...na koniec ustawiąc wszystko jak było na początku..siedli smy na kanapie i stwierdzilismy że w sumie to chyba nie jest źle i tak wygląda najlepiej

Koniec , konców stwierdziliśmy ze po prostu trzeba kupić nową kanapę bo brązowa do czarnego stolika ni cholery nie pasuje

Dzięki.... ale smakmistrzem nie zostanę pewnie bo za mało mam przepisów i recenzji...a wątpię bym podgoniła w ciągu tygodnia (poza tym nie chce parowaru)
Komisja wybierze pewnie kogoś innego.
..ale i tak fajnie być na pierwszym miejscu choć przez chwilę

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość

O. kurka to nieźle z tym stolikiem, jesteś przekonana że jest taki zły, może pomyśl jeszcze na spokojnie ?

Hania zamówiłam te same buty co Ty, te skórkowo-kremowe, rozmiar 41, bo jak widzę i czytam, to mam wrażenie że te rozmiary są czasem zaniżone, a tu wystający paluch więc zaryzykowałam z 41, śliczne sa te butki tak w ogóle
Te na obcasie zamówiłaś??
No to ładnie ..rozumiem że zamówienie doszło do skutku...czyli kupiłam 5 par butów.
Mąż mnie zabije

Chociaż nie ...on kupił sobie paskudny stolik, to ja sobie kupiłam buty, a co!

Wygląda fatalnie..nawet Igor stwierdził że rzeczywiście dał plamę i nie może na ten stolik patrzeć...ale jak kupimy nową kanapę będzie OK
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 09:54   #542
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Powiem Ci że akcja stolik to akcja normalnie roku

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Te na obcasie zamówiłaś??
No to ładnie ..rozumiem że zamówienie doszło do skutku...czyli kupiłam 5 par butów.
Mąż mnie zabije

Chociaż nie ...on kupił sobie paskudny stolik, to ja sobie kupiłam buty, a co!

Wygląda fatalnie..nawet Igor stwierdził że rzeczywiście dał plamę i nie może na ten stolik patrzeć...ale jak kupimy nową kanapę będzie OK
Tak na obcasie tym niedużym, z klamerkami skórkowymi , u mnie zeszło 2 zamówienia w weekend, czyli z ćwiekami włącznie mam aktualnie 3, a nawet nie wiem jak z rozmiarami, wariatkowo normalnie
Haniu to już macie rozwiązanie ze stolikiem, zakup nowej kanapy
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 10:04   #543
miskowa
Zakorzenienie

a mnie trochę sposób tych zamówień wkurza. Wiadomo, takie są zasady, regulaminy itd. i albo się podporządkujesz albo nie zamawiaj. Ale jednak jeden wielki bałagan tam jest. Tych postów tyle, że nie wiadomo, o co chodzi. W dodatku, jak się chce zamówić, to trzeba chyba czatować non stop przy kompie a to nie dla mnie. U mnie do skutku póki co doszły trzy zamówienia, z czego szpile jeszcze nie przyszły do mnie, nie wiem nawet, co jest grane.
Wpisałam się na jeszcze jedne, ale słuch po nich zaginął

Ta sigma jest w moim mieście, z chęcią bym sobie sama kupiła jakieś buty, ale jeszcze nie wiem, jak się za to zabrać
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 10:13   #544
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Tak na obcasie tym niedużym, z klamerkami skórkowymi , u mnie zeszło 2 zamówienia w weekend, czyli z ćwiekami włącznie mam aktualnie 3, a nawet nie wiem jak z rozmiarami, wariatkowo normalnie
Haniu to już macie rozwiązanie ze stolikiem, zakup nowej kanapy
Kurcze byłam pewna że to zamówienie nie dojdzie do skutku bo wisiało od 2 tygodni i cisz była

Chyba napiszę adres wysyłki do pracy i przechowam je tu do wiosny
Matko Dori zachowuję się jak TY

Ja zamówiłam 5 par, a nie mam pojęcia czy czasem 38 nie będzie za duże

I tak w ogóle to nie mam pojęcia do czego będę nosiła te buty ba obcasie
Może mamie zhandluję
Stary 2010-02-22, 10:22   #545
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
a mnie trochę sposób tych zamówień wkurza. Wiadomo, takie są zasady, regulaminy itd. i albo się podporządkujesz albo nie zamawiaj. Ale jednak jeden wielki bałagan tam jest. Tych postów tyle, że nie wiadomo, o co chodzi. W dodatku, jak się chce zamówić, to trzeba chyba czatować non stop przy kompie a to nie dla mnie. U mnie do skutku póki co doszły trzy zamówienia, z czego szpile jeszcze nie przyszły do mnie, nie wiem nawet, co jest grane.
Wpisałam się na jeszcze jedne, ale słuch po nich zaginął

Ta sigma jest w moim mieście, z chęcią bym sobie sama kupiła jakieś buty, ale jeszcze nie wiem, jak się za to zabrać
No to fakt, coś za coś, trzeba poświęcić tu sporo czasu i jeszcze mieć farta

Co do zamówienia samodzielnego to chyba nie da rady, bo tylko hurtem sprzedaja ale zawsze możesz próbować.
Twoje szpile z blaszką są w trakcie wysyłki z tego co wiem

Mnie najbardziej wkurza loteria z rozmiarami-reszta mi nie przeszkadza, z tego co słyszę to co drugie zamówienie jest zaniżona rozmiarówka

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
Kurcze byłam pewna że to zamówienie nie dojdzie do skutku bo wisiało od 2 tygodni i cisz była

Chyba napiszę adres wysyłki do pracy i przechowam je tu do wiosny
Matko Dori zachowuję się jak TY

Ja zamówiłam 5 par, a nie mam pojęcia czy czasem 38 nie będzie za duże

I tak w ogóle to nie mam pojęcia do czego będę nosiła te buty ba obcasie
Może mamie zhandluję
A nie podobają Ci się już ?, te są akurat extra i do wszystkiego więc będziesz zadowolona, wspomnisz moje słowa

Ja podaję tylko adres do pracy, ale mój mąż już jest zorientowany ile par butów mi przybędzie, jak nie załapałam się na szpile z blaszką - to sam zaoferował mi kupno jakichś porządnych Zarowych- zebym już nie marudziła
Pocieszam się, że w końcu jest tanio wiec grzech nie brać, nawyżej zaczniemy handlować na allegro w razie złych rozmiarów
Co to ma znaczyć, że zachowuejsz sie jak ja , z tego co widziałam Miśkowa też popłynęła z butami i to wcześniej niż my
Stary 2010-02-22, 10:31   #546
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:

Co do zamówienia samodzielnego to chyba nie da rady, bo tylko hurtem sprzedaja ale zawsze możesz próbować.

Mnie najbardziej wkurza loteria z rozmiarami-reszta mi nie przeszkadza, z tego co słyszę to co drugie zamówienie jest zaniżona rozmiarówka
jak blaszki będą zaniżone, to masz szanse chociaż

bo jak będą mi przysyłać za małe 41, to ja już na nic szans nie mam

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

A nie podobają Ci się już ?, te są akurat extra i do wszystkiego więc będziesz zadowolona, wspomnisz moje słowa

Ja podaję tylko adres do pracy, ale mój mąż już jest zorientowany ile par butów mi przybędzie, jak nie załapałam się na szpile z blaszką - to sam zaoferował mi kupno jakichś porządnych Zarowych- zebym już nie marudziła
Pocieszam się, że w końcu jest tanio wiec grzech nie brać, nawyżej zaczniemy handlować na allegro w razie złych rozmiarów
Co to ma znaczyć, że zachowuejsz sie jak ja , z tego co widziałam Miśkowa też popłynęła z butami i to wcześniej niż my
no wypraszam sobie to popłynięcie. Ja korzystam z okazji, bo jak wiadomo ciężko kupić cokolwiek sensownego w moim rozmiarze. Poza tym cenowo wychodzi tu para za 1/4 ceny, więc nic tylko brać

Poza tym skoro liczba organizatorek jest ograniczona, a przecież ile one mogą butów kupować, to myślę, że wcale tak dużo tych butów nie kupię
Stary 2010-02-22, 10:38   #547
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
jak blaszki będą zaniżone, to masz szanse chociaż

bo jak będą mi przysyłać za małe 41, to ja już na nic szans nie mam

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

no wypraszam sobie to popłynięcie. Ja korzystam z okazji, bo jak wiadomo ciężko kupić cokolwiek sensownego w moim rozmiarze. Poza tym cenowo wychodzi tu para za 1/4 ceny, więc nic tylko brać

Poza tym skoro liczba organizatorek jest ograniczona, a przecież ile one mogą butów kupować, to myślę, że wcale tak dużo tych butów nie kupię
No tak, póki co masz juz chyba 2 pary i obie są dobre, więc nie jest źle.
Ja żadnych nie mam więc dalej się martwię o ten rozmiar
Też wychodzę z założenia, że są tanie więc tylko brać i nie marudzić
Przynajmniej będzie wybór, codziennie można przywdziać nowe buty

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-22, 10:46   #548
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
No tak, póki co masz juz chyba 2 pary i obie są dobre, więc nie jest źle.
Ja żadnych nie mam więc dalej się martwię o ten rozmiar
Też wychodzę z założenia, że są tanie więc tylko brać i nie marudzić
Przynajmniej będzie wybór, codziennie można przywdziać nowe buty

otóż to.
No mam dwie pary balerin i obie git, pochodziłam w nich trochę po domu i o dziwo wygodne były.
Ja też jestem zdania, że za tą cenę nie ma co wybrzydzać.
Zwłaszcza, że luknęłam raz jeszcze na te baleriny z blaszką, co są też w Zarze (za nota bene 199zł), z wyglądu niczym się nie różnią
Stary 2010-02-22, 11:31   #549
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chodzi o popłyniecie tylko o chęć zatajenia przed własnym mężem nowych zdobyczy zakupowych

Cytat:
otóż to.
No mam dwie pary balerin i obie git, pochodziłam w nich trochę po domu i o dziwo wygodne były.
Ja też jestem zdania, że za tą cenę nie ma co wybrzydzać.
Zwłaszcza, że luknęłam raz jeszcze na te baleriny z blaszką, co są też w Zarze (za nota bene 199zł), z wyglądu niczym się nie różnią
A przestały śmierdzieć??
Stary 2010-02-22, 11:38   #550
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
A przestały śmierdzieć??
niestety nie. Ale jak śniegi zejdą z balkonu, to je tam postawię, może im przejdzie. Nadaj jak się wchodzi do domu, a one stoją na wierzchu, to czuć
Stary 2010-02-22, 11:39   #551
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
niestety nie. Ale jak śniegi zejdą z balkonu, to je tam postawię, może im przejdzie. Nadaj jak się wchodzi do domu, a one stoją na wierzchu, to czuć
Kurde to niedobrze.
Nie znoszę śmierdzących butów.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-22, 11:43   #552
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde to niedobrze.
Nie znoszę śmierdzących butów.

ja mam jedne buty przegięcie, a tak je lubię i są tak wygodne. Niestety, mają bardzo dziwny zapach i mimo że mam je już ze dwa lata, zapach nie przechodzi, więc rzadko je noszę.
Dodam, że to martensy odkryte - takie półbuty kobiece, niby firma dobra, niby nie są sztuczne w środku a capią jak cholera. Jedyne moje buty. Nie wiem, co jest grane. Nie pomogły ani pachnące wkładki ani specjalny spray do butów. Ale niedawno obczaiłam jakieś urządzenie do dezynfekcji i czyszczenia butów w środku, który znajduje się w sklepie z obuwiem ortopedycznym i zamierzam tam te buty zanieść. Wkłada się je na 10 min do takiego urządzenia, może to pomoże
Stary 2010-02-22, 12:08   #553
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chodzi o popłyniecie tylko o chęć zatajenia przed własnym mężem nowych zdobyczy zakupowych

A przestały śmierdzieć??
Aha teraz skumałam
Cytat:
Ja bym wystawiła je teraz na 2 godzinki i przejdzie im
Cytat:
ja mam jedne buty przegięcie, a tak je lubię i są tak wygodne. Niestety, mają bardzo dziwny zapach i mimo że mam je już ze dwa lata, zapach nie przechodzi, więc rzadko je noszę.
Dodam, że to martensy odkryte - takie półbuty kobiece, niby firma dobra, niby nie są sztuczne w środku a capią jak cholera. Jedyne moje buty. Nie wiem, co jest grane. Nie pomogły ani pachnące wkładki ani specjalny spray do butów. Ale niedawno obczaiłam jakieś urządzenie do dezynfekcji i czyszczenia butów w środku, który znajduje się w sklepie z obuwiem ortopedycznym i zamierzam tam te buty zanieść. Wkłada się je na 10 min do takiego urządzenia, może to pomoże
Nigdy tak nie miałam z żadnymi butami
Stary 2010-02-22, 12:13   #554
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym wystawiła je teraz na 2 godzinki i przejdzie im
Mam nadzieję że dziś dojdą do mnie baleriny z kokardką to wszystko będę wiedziała.
Na szczęście balkon mam zabudowany więc w razie smrodu mogą na nim leżeć do wiosny.
Stary 2010-02-22, 12:18   #555
Niewierna
Raczkowanie

Cytat:
Heloo.

Ja po mega męczącym weekendzie.

Pytanie dnia..nie chcecie może kupić pięknego stolika kawowego??

Wczoraj prawie sie rozwiodłam z meżem o pierdzielony stolik kawowy
Ale tak to jest jak sie robi zakupy na kacu.

Pojechaliśmy do Ikei w Katowicach i mąż nakręcił mnie na kupno stolika za 400 zł który w ogóle mi się nie podoba..do tego ten stolik w ogole nie pasuje do naszego mieszkania i wygląda jak czarne kurna COŚ zagracające nam mieszkanie
Z tego co mi wiadomo można w Ikea oddać nieudany zakup. Przynajmniej kiedyś tak było Warto zapytać.

U mnie też piękna pogoda, a na 15 mam dyżur w pracy!

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200808313538.html

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120602060120.html

PS. zaczynam chudnąć!
Jest: 53,5 kg
Marzę o 48 kg
Niewierna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 12:34   #556
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niewierna Pokaż wiadomość
Z tego co mi wiadomo można w Ikea oddać nieudany zakup. Przynajmniej kiedyś tak było Warto zapytać.

U mnie też piękna pogoda, a na 15 mam dyżur w pracy!
dzięki za radę...już się dowiadywałam co i jak...czytałam na stronie że można i owszem ale w oryginalnym opakowaniu i bez widocznych śladów demontażu
Pudełko jest już pewnie na wysypisku, a miejsca po śrubach i tak byłby widoczne
Stary 2010-02-22, 12:56   #557
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

a Wy dalej o butach?

miskowa jesli chcialabyc kupic sama buty w hurtowni i odebrac je osobiscie to moglabys wziac 6 par a nie 12 - ostatnio jak bylam w hurtowni to wlasnie mnie pan o tym poinformowal np po jednym rozmiarze

dorinka - a ja tez bede miec karmelowe kokardki

pozdrawiam
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 12:59   #558
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
a Wy dalej o butach?

miskowa jesli chcialabyc kupic sama buty w hurtowni i odebrac je osobiscie to moglabys wziac 6 par a nie 12 - ostatnio jak bylam w hurtowni to wlasnie mnie pan o tym poinformowal np po jednym rozmiarze

pozdrawiam
czyli 6 - każdy z innego rozmiaru w danym modelu?
Stary 2010-02-22, 13:17   #559
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
czyli 6 - każdy z innego rozmiaru w danym modelu?
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-22, 13:34   #560
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:

dobrze wiedzieć. Dzięki za info

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

dziewczyny, ratujcie.
Robicie coś z cykorii?
Jakoś nie znam żadnego zastosowania do tego, a kupiłam, bo znalazłam jeden ciekawy przepis do wypróbowania a w paczce mam ze 4 sztuki. Co z tej reszty?
Stary 2010-02-22, 13:52   #561
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
a Wy dalej o butach?

pozdrawiam
Hehe, przez te buty nam się inne tematy pokończyły

Tak wiem Svinecko, że będziesz miała też karmelki
Stary 2010-02-22, 14:06   #562
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe, przez te buty nam się inne tematy pokończyły

Tak wiem Svinecko, że będziesz miała też karmelki

Dori, ty chciałaś te kolorowe, coś się właśnie zamawia
Stary 2010-02-22, 14:11   #563
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
dobrze wiedzieć. Dzięki za info

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

dziewczyny, ratujcie.
Robicie coś z cykorii?
Jakoś nie znam żadnego zastosowania do tego, a kupiłam, bo znalazłam jeden ciekawy przepis do wypróbowania a w paczce mam ze 4 sztuki. Co z tej reszty?
Ja dodaję tylko do zielonej sałaty.
Generalnie to nie lubię bo jest gorzka i nie wiem co zrobić by tak nie było.

Moja teściowa kiedyś owijała cykorię w szynkę parmeńską, posypywała serem i zapiekała w piekarniku- ale nie polecam bo ohyda,
Stary 2010-02-22, 14:12   #564
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dodaję tylko do zielonej sałaty.
Generalnie to nie lubię bo jest gorzka i nie wiem co zrobić by tak nie było.

Moja teściowa kiedyś owijała cykorię w szynkę parmeńską, posypywała serem i zapiekała w piekarniku- ale nie polecam bo ohyda,

tam niby jest jakiś głąb do wycięcia, on jest taki gorzki,no nic, wypróbuję albo wywalę resztę
Stary 2010-02-22, 14:19   #565
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
tam niby jest jakiś głąb do wycięcia, on jest taki gorzki,no nic, wypróbuję albo wywalę resztę
Głąb mówisz..czyli tak jak w przypadku brukselki np.
Może kiedyś spróbuję i przekonam się do cykorii.
Stary 2010-02-22, 14:20   #566
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Dori, ty chciałaś te kolorowe, coś się właśnie zamawia
JUż nic nie chcę, niech jakieś dotrą wtedy sprawdzę rozmiar

Weźcie dziewczyny zapodajcie jutro jakiś fajny temat, aby nas wyrwać ze szponów butów , bo nam wątek upada przez to wszystko

Ja dzisiaj już zaraz do domu, ale jestem wkurzona, każdy się opiernicza a ja robię za asystentkę, handlowca, kupca i cholera wie kogo jeszcze, az się zbuntowałam dzisiaj i powiedziałam co myślę o tym !

Edytowane przez dorinka30
Czas edycji: 2010-02-22 o 15:12
Stary 2010-02-22, 16:02   #567
asiuk
Zakorzenienie

Dori, ważę się codziennie, o tej samej porze Waga pokazuje prawie 4 kg mniej.

Z cykorii robię surówki. Mi ta goryczka nie przeszkadza. Są przepisy na sałatkę z cykorii z dodatkiem pomarańczy - jej słodki sok trochę zabija gorzkość cykorii.

Zmykam do domu, trochę mi się spieprzył humor w pracy.
Jutro jadę na szkolenie do Krakowa, będę musiała wstać o 5 albo i lepiej

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 17:10   #568
ButterBear
Zakorzenienie

Hej
A ja dalej na urlopie, a co za tym idzie, brak dostępu do netu w ciągu dnia

Faktycznie temat butów zdominował wątek

Haniu, pokaż stolik, może nie jest wcale taki zły... i pomyśleć, że ikea doszła do skutku głównie przez stłuczoną szklankę

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 19:50   #569
goosia207
Zakorzenienie

Cześć

Miśkowa ja też chcę SPA

Hania taki mały stolik, a jaka duża kłótnia przez niego

Wróciłam z aerobiku i czuję się lepiej.Kolejny w środę mogłabym jeszcze poćwiczyć w domu w piątek, ale mi się nie chce
Czekam z utęsknieniem na piątkową wypłatę i omijam szerokim łukiem wątek z butami

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

A i nie pochwaliłam się Dostałam mandat 200zł za prędkość Ile by za to było par butów
Stary 2010-02-22, 21:51   #570
Poemi
Zakorzenienie

Dzisiaj na nk napisał do mnie jakiś koleś . Jak się zapytałam czy się znamy to mi napisał, że to prawie jakbyśmy się znali bo zna mojego TŻ-a (nie wiedział, że to mój TŻ) . Nawet wdał się ze mną w dyskusję na temat Twórczości TŻ-a . Śmiechowa sytuacja
Poemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości