|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Wtajemniczenie
|
Praca magisterska - Losy życiowe wielopokoleniowych rodzin z doświadczeniami migracji
hej,
jestem studentką V roku wydzialu pedagogiki i psychologii, aktualnie piszę swoją pracę magisterską i przyszła pora na badania... temat jest ciekawy jednak wybrany przez moją promotorkę "Losy życiowe wielopokoleniowych rodzin z doświadczeniami migracji". Badania muszą być przeprowadzone za pomocą wywiadu w rodzinach, w których dziadek/babcia był/była za granicą, chodzi mi o zbadanie ich losów oraz losów dwóch kolejnych pokoleń,czy również wyjeżdżały za granicę, czy też nie... czy rodzina/krewni/przyjaciele którzy przebywali za granicą pomogli w wyjeździe.. Dlatego miałabym do Was wielką prośbę, jeśli ktoś miał, ma babcię/ dziadka za granicą czy mógłby odpowiedzieć na poniższe pytania, tzn Kwestionariusz wywiadu 1. Płeć 2. Wiek 3. Wykształcenie 4. Miejsce zamieszkania 5. W jakich latach została podjęta decyzja o wyjeździe? 6. W jakiej fazie życia rodzinnego nastąpiła decyzja o migracji? 7. Czy decyzja o wyjeździe była podejmowana wspólnie z rodziną? 8. Jakie były przyczyny wyjazdu? 9. Ile czasu przebywał Pan/ Pani za granicą? 10. Czy przed wyjazdem mógł Pan/ Pani liczyć na jakiekolwiek sieci wsparcia? Jeśli tak to jakie? 11.Czy sytuacja materialna rodziny w Polsce polepszyła się, dzięki wyjazdowi za granicę? Pytania do dwóch innych pokoleń 1. Płeć 2. Wiek 3. Wykształcenie 4. Miejsce zamieszkania 5. Co było motywem wyjazdu w dalszym pokoleniu? 6.Ile czasu Pan/Pani przebywała za granicą? 7. W jakich latach została podjęta decyzja o wyjeździe? 8.Czy informacje na temat kraju do którego Pan/Pani zamierzał/a wyjechać uzyskane od Pioniera pomogły w podjęciu deczyji o wyjeździe? 9. Czy mógł/mogła Pan/Pani liczyć na jakiekolwiek wsparcie ze strony rodziny/ krewnych/przjaciół po przyjeździe do kraju przyjmującego? 10.Czy rodzina/krewni/przyjaciele pomogli w poszukiwaniu miejsca pracy? 11.Czy rodzina/krewni/przyjaciele pomogli w znalezieniu miejsca zamieszkania? 12. Czy sytuacja materialna rodziny w Polsce polepszyła się, dzięki wyjazdowi za granicę? Pytania do osób, gdzie tradycja migracji nie została zachowana 1. Płeć 2. Wiek 3. Wykształcenie 4. Miejsce zamieszkania 6. Dlaczego Pan/Pani nie zdecydował/zdecydowała się na wyjazd za granicę? 7. Czy Pan/Pani uzyskała jakiekolwiek informacje na temat kraju przyjmującego od Pioniera? Z góry dziękuję za pomocm jeśli coś jest niejasnego to proszę pisać a napewno odpowiem odpowiedzi proszę przesyłać na adres martyna2696@wp.pl
|
|
#2 |
|
... choć nie Westwood
|
Dot.: Praca magisterska - Losy życiowe wielopokoleniowych rodzin z doświadczeniami mi
Hm, nie chcę się czepiać, ale skoro to kwestionariusz wywiadu, to powinnaś przeprowadzić rozmowy na żywo, przeprowadzając wywiad z respondentem...
|
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Praca magisterska - Losy życiowe wielopokoleniowych rodzin z doświadczeniami mi
tak wiem tylko w swoim środowisku nie mam takich rodzin gdzie mogłabym ten wywiad przeprowadzić
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:23.

odpowiedzi proszę przesyłać na adres