|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Najlepsze farby BLOND
Cytat:
) to na odroście potrzymaj 25-30 min i później jeszcze ok 25 min na całości. Ja bym tak zrobiła, ale oczywiście wszystko zależy od tego jak rozjaśnia się Twój naturalny odrost i jak bardzo żółte/rude masz długości..Może wstaw foto będzie łatwiej doradzić A co do grzebyczka to indywidualna sprawa Ja osobiście używam takowego jedynie do odrostówCytat:
Muszę przyznać, że nigdy nie robiłam takich testów skórnych..Ale też nigdy nie podrażniła mnie żadna farba (a używałam też m.in garniere naturals 111). A co do 113 to myślę, że nie jest znowu taka ciemna
Edytowane przez snowhitee Czas edycji: 2010-02-23 o 22:33 |
||
|
|
|
#3062 |
|
Raczkowanie
|
ale ogólnie farby rozjasniające włosy szczypia trochę podczas farbowania, prawda? tyle że nigdy nie sprawdzałam czy szczypie bez wody... czyli tak jak się test robi
też 1 raz robiłam ten test i się zdziwiłam bo zawsze kupowalam i robiłam i już z tym że ostatnio mam chopla na punkcie alergii dlatego tak mnie coś podkusiło żeby zrobić.
|
|
|
|
#3063 |
|
Rozeznanie
|
dziewczynki jestem po...nałożyłam wellaton 12,1 trzymałam na odroście 20 min potem przeczesałam na całość i w sumie 50 min mysle niech sie dzieje co chce wkońcu świat do odważych nalezy i...... a kolor jasny blond między ciepłym a popielatym nie siwy fajny blondzik!fotki będe jutro! |
|
|
|
#3064 | |||
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=EwCiA000;17395219]
Cytat:
---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://zwyczajnienic.blogspot.com o włosach, kosmetykach i takich tam ![]() Aby mi się tak chciało jak mi się nie chce... ![]() Edytowane przez Kachula82 Czas edycji: 2010-02-24 o 09:13 |
|
|
|
|
#3066 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=superedzia;17408013][QUOTE=EwCiA000;17395219]
na rozjaśnione (takie jak teraz) i mimo to nie zrobiły się szare ale widzisz nigdy nic nie wiadomo każdy ma inne kłaki ja ufam no widzisz ty kładłaś na takie jasne, dlatego sie zastanawiam co z tymi moimi najciemniejszymi, czy je złapie ![]() a co myślisz o tym wellatonie 12/1?? ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
bo zastanawiam się nad nim ale nie wiem czy chwyci moje włoski... |
|
|
|
|
#3067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3068 |
|
Raczkowanie
|
też taka była moja pierwsza myśl, ale przewertowałam instrukcję prosalonu(bo Kachuli pewnie o jej fragment chodziło) i stwierdziłam, że chodzi jednak o to, że superblondy powinny być stosowane od ciemnego blondu do jasnego. O ile poziomów rozjaśnisz to zasługa głownie oxydantu-przynajmniej tak jest napisane w tym podręczniku.
|
|
|
|
#3069 |
|
Zakorzenienie
|
Znowu cały wątek przeglądałam i... Albo teraz kupię wellaton 12/0 lub 12/1 albo palete c10 lub c12. Nie wiem co mi te rudości rozjaśni. Prosalon zostawię na później jak już uzyskam jakikolwiek jasny blond.
HopeMagda czekam na foteczki!!!
|
#3070 |
|
Rozeznanie
|
to moje zdjęcia ja jestem zadowolona pozbyłam sie rudego może nie jest do końca super ale cudów nie mozna oczekiwac miałam rozjaśniane tylko farbami z ciemnego koloru wiec jak dla mnie moze być,pierwsze dwa zdjęcia w domku kolejne dwa na dworze...myśle ze jak nałoże za jakiś czas ponownie ten sam odcień to sie juz napewno wyrówna.
|
|
|
|
#3071 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3072 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3073 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3074 |
|
Zakorzenienie
|
No elegancko! Ale ja chyba wybrałabym 12/0 na początek bo jednak o te pasemka (a mam ich duużo) trochę bym się obawiała. Kurde... Palette czy wellaton.... palette czy wellaton...
A ile w welatonie woda ma bo palette to 12% i się trochę boję. Aha i jak z wydajnością farby? Tzn jedno opakowanie zużyłaś czy dwa?
|
#3075 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3076 |
|
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj wybieram się na zakupy z zamiarem kupienia farby, ale już sama nie wiem czy Wellaton czy Palette
co lepiej pokryje te złoto rude włosy..
|
#3077 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też miałam jechać ale nadal jestem w kropce.
---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- i ten sam problem...
|
#3078 |
|
Raczkowanie
|
Kachula82 gdybym ja miała już takie włosy jak Ty to bym ich teraz nawet nie ruszała
ja się tylko martwię żeby nie wyszło gorzej.. :/
|
#3079 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
HopeMAGDA no super ładny kolorek jak na pierwszyraz farbowania... Kachula82 teraz mam ten sam dylemat... palette lub wellaton ![]() pamietacie jeszcze to? elunia_r rozjasniała własnie tymi odcieniami włosy...miała pasemka i swoje ciemne ale pomimo to wyszły jej żółte(po szamponie podobno wpadły w chłodny).. link do stronki z jej fotkami, ja chciałabym uzyskać jednolity w miare kolor. Wiem że to nie ten sam przypadek i różnie to wychodzi, ale... http://www.wizaz.pl/forum/showthread...226083&page=57
![]() Gubię kilogramy: Edytowane przez Jowitka061987 Czas edycji: 2010-02-24 o 16:57 |
|
|
|
|
#3080 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny też mam ten sam problem co Wy;*
palette czy wellaton, tylko nie wiem czy wellaton sobie poradzi z moimi włoskami;( a palette czysty blond nie mogę nigdzie dostąc jak na razie
|
|
|
|
#3081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3082 |
|
Raczkowanie
|
swoją drogą ciekawe jakie elunia_r teraz ma włoski i jak jej idzie dalej z rozjasnianiem..(str.57) robiła własnie wellatonem 12.1 i palette c10
![]() Gubię kilogramy: Edytowane przez Jowitka061987 Czas edycji: 2010-02-24 o 17:00 |
|
|
|
#3083 |
|
Rozeznanie
|
ja polecam naprawde wellaton 12,1 .....pozdrawiam
---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- ja polecam wellaton ale wybór należy do ciebie ja też miałam rudawe i ładnie rozjaśniła co do pallet nie ufam czytając forum dużo osobom zniszczyła włosy,jakoś nie mam do niej przekonania a wellaton wczoraj wypróbowałam i zadowolona jestem...i nawet odrost sie nie odróżnia od pozostałych. |
|
|
|
#3084 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3085 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ze względu na fotki właśnie ![]() Kuuuurcze zaraz wychodzę a się jeszcze nie zdecydowałam ale to nic najwyżej wrócę z pustymi rękoma
|
|
#3086 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=superedzia;17408013]
Cytat:
Za chwilkę postaram się wstawić foto ale niestety nie udało mi się zrobić w świetle dziennym z braku czasu.HOPEmagda super bardzo ładnie, teraz jeszcze raz położysz i będziesz śliczną blondyneczką
Edytowane przez snowhitee Czas edycji: 2010-02-24 o 18:18 |
|
|
|
|
#3087 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
...tylko wiesz większość dziewczyn tutaj ma mniej wiecej rowny kolor, chyba że odrost się wyróżnia, a ja mam kilka kolorów na głowie, dlatego aż tak mi zależy na tym abyście zerknęły na zdjęcia moich włosów i napisały która farba będzie dla mnie najlepsza![]() to nie dla tego że mi się nie chce przeszukiwać wątku;* |
|
|
|
|
#3088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz decyzja należy do Ciebie
|
|
#3089 |
|
Zakorzenienie
|
Ładny kolorek, mozesz powiedziec ktory to odcien
A jak wyglada w swietle dziennym?
|
|
|
|
#3090 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.

) to na odroście potrzymaj 25-30 min i później jeszcze ok 25 min na całości. Ja bym tak zrobiła, ale oczywiście wszystko zależy od tego jak rozjaśnia się Twój naturalny odrost i jak bardzo żółte/rude masz długości..Może wstaw foto będzie łatwiej doradzić
Muszę przyznać, że nigdy nie robiłam takich testów skórnych..Ale też nigdy nie podrażniła mnie żadna farba (a używałam też m.in garniere naturals 111). A co do 113 to myślę, że nie jest znowu taka ciemna

Teraz się waham (mam drugą tubkę) bo nie wiem czy to oxydant poszczypał mi całą głowę i narobił strupków czy to efekt złej proporcji oxydantu z farbą bo jak już doczytałam jest to farba rozjaśniająca...
Już dawno kupiłam farbkę natural&easy 522 srebrzysty jasny blond, miałam ją użyć ale nie było o niej zbyt wielu komentarzy, wahałam się no i tak wybrałam jednak tego l'oreala 10.21..I teraz żeby odrost jeszcze mniej rzucał się w oczy, zrobiłam sobie u góry wzdłuż samego przedziałka, i jeszcze jedną warstwę pod nim, taki mini baleyage właśnie tym natural&easy