![]() |
#121 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wielbicielki staroci łączcie się!
Paloma Picasso to przebój poczatku lat 90 - zapach piorunująco piękny lecz dziś już kompletnie nie na czasie
![]() Zaczęło się od słuchania zachwytów koleżanek, które wracały z wycieczek zagranicznych i opowiadały o niezwykłej PP. Potem za wielkie pieniądze (tak tak!) kupiłam 5ml miniaturę w komisie. W pracy... faceci po prostu szli za mną pytajac co to za cudowny zapach... lata 90... Paloma to było coś ![]() Kiedy po latach miałam już dwa własne flakony, szwagier na przyjęciu dopytywał co to takiego pięknego. Z przymrużeniem oka powiedziałam że odswieżałam toaletę to pewnie to... wykrzyknął oburzony: Co ty gadasz! To przepiękny wytworny zapach a nie... chlorkiem... ![]() A potem kupił żonie ![]() Ostatnio czułam Palomę na pięknej pani w pracy, eleganckiej 50-latce, dziennikarce. Mimo że pani bardzo przystojna, Paloma drazniła mnie. To zapach sprzed 20 lat, jak Rive Gauche na przykład... Ale w kolekcji u mnie zawsze musi być ![]() A, przypomniało mi się ze ktoś powiedział iz PP robi niesamowite wrazenie na eterycznych blondynkach - przez kontrast. Bowiem to swidrujacy, niemal męski zapach! Bardzo łatwo i niedrogo kupić go w popularnych sklepach internetowych ![]() Edytowane przez kroliczek190 Czas edycji: 2010-02-26 o 10:59 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Olu, Ma Griffe to zielony szypr, w klimacie nieco podobny do Miss Dior i trochę mniej do No 19 (to tylko moje zdanie...).
Otwarcie zielone, z dodatkiem cytrusów i odrobiny aldehydów, takie orzeźwiające, potem ta zieleń robi się kremowa, lekko przykurzona w bazie i nieco docieplona. A Tobie, Porzeczki, za te opisy należy się lańsko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Paloma budzi zainteresowanie ![]() Szyk, mocno zaakcentowana obecność, siła, pewność siebie, charyzma - oto Paloma
![]() |
![]() |
#124 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() I mam nadzieję, że i mi nie spuścisz lańska - bo ja w ubiegłym roku miałam okazję zapoznać się z całą linią Chanel les Exclusifs - ale tam kilka zapachów jest współczesnych, a tylko kilka historycznych. I byłam pod wrażeniem nowatorstwa tych własnie perfum sprzed prawie stu lat - wspomniane już przepiękne Bois des Iles to bądź co bądź pierwszy drzewny zapach dla kobiet - czyli nie byle co! Nie za bardzo podobało mi się Cuir de Russie - bardzo typowy skórzany zapach, ale na tamte czasy to pewnie też był przełomowy, no a Gardenia to Gardenia - też mi się wydała gardenią dość typową, choć pewnie bardzo ładną. Ale tak ogólnie to Chanel miała przebojowy styl, nie ma co!
![]() |
![]() |
#125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
Miłe moje.
Mam pytanie o Bellodgię Carona. Bo Carona coś chcę mieć, co by było używane wymiennie z Boucheronem, tymczasem pośpiesznie i niefrasobliwie pozbyłam się Nocturnes- choć z drugiej strony, nie podobały się Nocturnesy mężowi, woli on (i ja ostatnio)zapachy kwiatowe... Będę wdzięczna za opinie. ![]()
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bellodgia to kwiatek ![]() Ale niedzisiejszy, niezwyczajny. Trochę kremowy, trochę pudrowy, przykurzony, staromodny... mało w nim metaliczności i pazura charakterystycznego dla goździków. Z racji tego, że Bellodgii próbowałam kilka miesięcy temu, detali nie opiszę, ale koncepcja ogólna taka, jak wyżej... Może niech ktoś jeszcze się wypowie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
No, tego najfajniejszego- Bocherona Boucherona.
A to malutkie kwadratowe, co Ci dałam to był stary Rabanne (bardzo stary- ale nie, że zepsuty). Poproszę o jeszcze, jeszcze o Bellodgii! ![]()
Nie jestem przesądna. To przynosi nieszczęście. BRULION MALARSKI. Justyna Neyman. http://justynaneyman.blogspot.com/ Edytowane przez justynaneyman Czas edycji: 2010-02-27 o 19:32 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Rozeznanie
|
Bellodgia jest piękna... Tak jak pisała Pin up girl to zapach goździkowy,powstał dla uczczenia goździkowych ogrodów w Bellagio.Goździk w tym zapachu jest przypudrowany,złagodzony odrobiną piżma,bardzo retro.
Miałam flaszkę,ale się jej pozbyłam-jest bardzo nietrwała,mało intensywna,może dlatego,że to woda toaletowa-marzy mi się ekstrakt lub woda perfumowana.
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
EDIT: Już zauważyłam, że istnieją. Ale te ceny... :/ Justyno ![]() Edytowane przez Pin up girl Czas edycji: 2010-02-27 o 19:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Rozeznanie
|
Tutaj jest woda perfumowana
http://www.aromaniak.pl/shop/dla-pan...y-caron-2.html Ten sklep ma sporo perełek i ceny też ok-ale nie wiem czy godny zaufania.Skuszę się chyba na jakąś drobnostkę i go wypróbuję.A może już ktoś z Was tam kupował?
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie znam perfumerii, ale już mnie urzekła. Tylko, czy w związku z tym, że wysyłka do Polski jest darmowa, paczka będzie nierejestrowana? Jeśli tak, to już mi się to mniej podoba... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mają w ofercie ekstrakt Narcisse Noir-zapach mnie strasznie rozczarował,ale miałam edt,może ekstrakt będzie inny...I ta buteleczka z zatyczką w kształcie czarnego narcyza-w takiej ten zapach był pierwotnie sprzedawany w 1912 roku- byłabym skłonna kupić go chociażby dla samej flaszki ![]()
![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli przesyłka jest rejestrowana (choć szczerze mówiąc, nie bardzo w to wierzę...), to będzie bankructwo jak nic z mojej strony... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zauważyłam też Fleurs de Rocaille- ciekawam, jaka jest różnica? W stos. do Fleur...? Teraz to dopiero mam zagwozdkę ![]() Co dobrać do tuberozy boucheronowej?...Gożdzika z Bellodgii? Czy inną tuberozę...? (tylko nie Ysatis- zmęczył mnie już strasznie!) Ach, ach. Nie napisałam, że Ola VS dała mi do przetestowania 2 cuda- w tym GENIALNĄ tuberozę Sonomy
![]() |
![]() |
#137 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Fleur de Rocaille powstał w latach 90.i wg założenia miał być uwspółczesnioną wersją klasyka-stąd prawie identyczne nazwy-jest bardziej kwiatowy niz klasyk,aldehydy są wiele mniej wyczuwalne.No i wystepuje w innej butelce-takiej kwadratowej.Więcej niestety nie napiszę,bo oba zapachy wachałam jedynie przelotnie ![]()
![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Mam ochote na Ivoire de Balmain, mozna kupic w ciemno czy niekoniecznie?
![]()
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
Fleurs znam i nosiłam, ale- był za mało aldehydowy...
Ciekawe, ile kosztuje przesyłka w tej perfumerii? A, tak zmienię temat- zna ktoś Vanderbilt? Chodzi mi o "na węch"? ![]() Łabądka mam na myśli.
Nie jestem przesądna. To przynosi nieszczęście. BRULION MALARSKI. Justyna Neyman. http://justynaneyman.blogspot.com/ Edytowane przez justynaneyman Czas edycji: 2010-02-27 o 22:03 Powód: skleroza |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
Justyno, na stronie jest napisane, że przesyłka darmowa do Polski.
Tylko boję się, że nierejestrowana... Poczekajmy co odpiszą Lady Vader. LouLou, moim skromnym zdaniem warto, jeśli lubisz zieleń typu Eau du Soir, Cristalle, No 19 etc. Tam jest jej dość sporo... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Cytat:
A Łabądek?
![]() |
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobnie jest z FragranceX, czasem paczki nie docierają, czasem dociarają po 2 tygodniach, czasem po 3 miesiącach... Do mnie szła 1,5 miesiąca i po tylu stresach (niby jedna flaszka, ale jednak) mam spore obawy przed zamawianiem czegokolwiek w tego typu układzie... Łabądka niestety nie znam... Ale sądząc po opisie możnaby zaryzykować, z tego co się orientuję, to chyba nawet cena jest przystępna... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() sprawilam sobie zgrabna 30tke ![]() Justyno czy pasuje Ci sroda ok 16?
sure. fine. whatever. Edytowane przez LouLou25 Czas edycji: 2010-02-27 o 23:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Brawo!
![]() To kiedy dasz się obwąchać? ![]()
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
LouLou, gratuluję
![]() A ja właśnie zastanawiam się co mam cennego w domu, żeby sprzedać, cały czas przeglądając stronę perfumerii podaną przez Lady Vader... Tyle tam cudów na patyku... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja chyba skuszę się na Bellodgię... Może na Glorię- boję się tylko, że będzie tandetna- ale w sumie za 50 zeta- kto bogatemu zabroni ![]() Co do spotkania- środa ok, mnie prawie każdy termin pasuje, byleby nie za wcześnie, bo rano jestem do 11stej zresetowana ![]()
![]() |
![]() |
#147 |
Rozeznanie
|
Niestety,przesyłki sa nie rejestrowane
![]() ![]()
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba napiszę do nich maila z zapytaniem, czy można dopłacić do ceny, żeby przesyłka była rejestrowana... Tylko pewnie w takim przypadku cena będzie dwukrotnie wyższa, brrrr.... Justyno, połowa perfumerii... Guerlain, Prince Matchabelli, Fujiyama, Dana, Aramis, Caron, Aubusson... Ach... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Zadomowienie
|
A co powiecie o Pour Une Femme Carona? Butelka piękna, a zapach?
Edytowane przez MichailK Czas edycji: 2010-02-28 o 17:09 Powód: Było po polskiemu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:28.