|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 5
Witam
Po drugim dniu fazy uderzeniowej schudłam tylko 0,2 kg Dlaczego tak mało? Stosowałam się do wszystkich zaleceń, 0 grzeszków![]() Dziś 3 dzień. Pierwszy raz zrobiłam sobie jedzenie do pracy
|
#4322 |
|
Raczkowanie
|
Bo ta faza ma pozbyć się zatrzymanej wody w organizmie, więc najwidoczniej Ty tej wody dużo nie miałaś. Dopiero następne fazy gubią tłuszczyk.
|
|
|
|
#4323 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny robimy burze mozgow -
PROPOZYCJE NA SZYBKIE PRZEKASKI DO PRACY w biurze nie ma lodowki, ani mikrofali - chociaz rozgladal sie jakis czas temu za jakas
|
#4324 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kocham husky! Adoptowałam już 2! Edytowane przez Chooo Czas edycji: 2010-03-01 o 12:01 |
|
|
|
|
#4325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
joghurt nalesniki zawsze je mozna na zimno jesc wlasnie doczytalam ze chyba jednak warzywka to moze kolorowa papryka pokrojona juz z jakms jogurtem albo papryka (ten przepis jest w przepisowni) a w srodku wiesniak jakis ogorek i cos jeszcze ten kanapeczki Therci
"Nikt o tobie nie myśli. Wszyscy myślą wyłącznie o sobie, tak samo jak ty" Mężczyzna jest jak sukienka, trzeba go najpierw przymierzyc..... Edytowane przez mav Czas edycji: 2010-03-01 o 12:04 |
|
|
|
|
#4326 |
|
Zakorzenienie
|
nalesniki mu smakowaly wiec moga byc.... tylko on sie szybko nudzi... nie zje nic 2 razy w ciagu miesiaca....
|
#4327 |
|
Zakorzenienie
|
emila wymyslny ten twoj mezczyzna co do jedzenia
Forum Polskiego Stowarzyszenia "Endometrioza" www.endometrioza.aid.pl Forum chorych na endometriozę, porady, grupy wsparcia, spotkania kobiet chorych na endometriozę - wszystko o: endometrioza, laparoskopia, torbiel czekoladowa, zrosty, ca-125, płodność. |
|
|
|
#4328 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może z czasem zmuszę się do jedzenia czegoś więcej.Tak więc wypiłam kawę Espresso z mlekiem 0,5% i jedną tabletką slodzika. Do jajecznicy zaszalałam i wrzuciłam 2 małe plasterki szynki drobiowej (poniżej 4g tłuszczu na 100g produktu) ![]() No i potem będzie gotowana pierś. I nie wyobrażam sobie jakoś jeść więcej jeśli chodzi o moją osobę.. A wd Ciebie ile powinno się jeść w 1 fazie? Daj przykładowe menu, jeśli możesz, bo jesli to faktycznie tak za mało to coś chyba będę musiała pokombinować. I sorka za tego DuNkana - ale wtopa
|
|
#4329 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() wspóczucia
|
|
|
#4330 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No to witam koleżankę niedoli ![]() Zaczęłyśmy dzisiaj razem. 3 mam
|
|
#4331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wybacz ale bym takiego faceta zabila jakby wydziwialmoj Tz potrafi jesc ryz przez caly tydzien no ale co kraj to chyba inne przyzwyczajenia, moj nie zostal nauczony takiego wydziwiania chwala za to jego mamie gorzej z niemcami oni to juz wogole wydziwaja
|
|
#4332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj TŻ grzecznie stosuje sie do zalecen, z tym ze ja sie z nim nie cackam Albo chce schudnac, albo nie - sniadania robi sobie sam, reszte posiłków jemy razem. Czasem costam pojojczy to mu mowie, ze nikt go nie zmusza. Z kolei nasz znajomy robi diete ze wzgledów wlasnie zdrowotnych - robi ją sam, i sam sie pilnuje bo jego dziewczyna dobitnie mu wytłumaczyła ze nie chce zostac wdową za pare lat. |
|
|
|
|
#4333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brawa dla tych facetow
|
|
#4334 |
|
Zakorzenienie
|
noo czasem mam ochote wziasc siekiere i ..... ale to chyba jego jedyna wada..... musze cos mu wykombinowac do zarcia - co ajkis czas moze sie wspomagac jakas knajpą... u nas w miescie sa 2 nadajace sie na diete - kebab - z kurczka z grilla i chinczyk, ktory ma dania na kazda diete.... w zeszlym roku ladnie na tym chudl...
zastanawaiam sie nad patelnia grilowa albo grillem elektrycznym.... macie jakies doswiadczenia z nimi.... chyba patelnia lepsza bedzie - bo tansza i do zmywarki mozna wrzucic, albo chociaz w reku umyc pod bierzacą woda.... z grillem chyba nie ma takiej opcji.... dzisiaj barszcz ukrainski na obiad.... ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- tez musze mojemu przemowic do sluchu.... z 5 takich rozmow i moze bedzie grzeczny...... bo juz z 10 razy z nim gadalam, tlumaczylam, straszylam itp....
|
#4335 |
|
Zakorzenienie
|
hoo- co to znaczy "nie wyobrażam sobie jedzenia więcej". Nie dasz rady? nie lubisz? Boisz się, ze przytyjesz? Jedzenie zbyt mało spowalnia metabolizm i niestety powoduje efekt jojo i tycie.
Przykładowyjadłospis z książki DUkana, zielonej Śniadanie: ciepły napój, serek wiejski light, dwa plastry kurczaka Obiad: Roladki z mięsa Grisons (taka wędlinka) z serkiem light, tatar, jogurt light podwieczorek: Placek z otrąb kolacja: krewetki i małże, kawałki kurczaka w marynacie z cydru, kogel mogel Oczywiście, to francuskie menu, my mamy inne. Przytoczyłam je dla pokazania ilości. Twoje dwa jajka i pierś, to tak jakby jeden posiłek stąd. Menu Dukana to za dużo dla mnie, ja nie dam rady tyle zjeść, ale ta dieta nie polega na głodzeniu się. Moje przykładowe menu na P: Śniadanie: omlet berlinianki, latte z mlekiem 0,5% i słodzikiem II sniadanie : serek wiejski obiad: pałeczki z kurczaka pieczone lub gotowane bez skóry podwieczorek: makrela wędzona kolacja: jakieś mało słone mięso, bo mam skłonności do zatrzymywania wody. Np gotowana pierś z kurczaka.
Nigdy się nie dowiesz jak silna jesteś, dopóki siła nie będzie Twoim jednym wyborem. Edytowane przez elianka Czas edycji: 2010-03-01 o 12:19 |
|
|
|
#4336 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4337 |
|
Zakorzenienie
|
Emilia tak jak dziewczyny mowia, ale skoro nie lubi nabialu, to nie wiem jak sobie wyobrazal ta diete? Czy nie jest na dukanie? Bo juz nie wiem
Moze kurczak wedzony? pakuj mu w pudeleczka z sosem, rozne salatki mozna robic, chlebek dukana z czyms w srodku, kanapeczki therci, nawet jakas slodka przekaske, musi wytrwac i sie zmusic, zadnej z nas nie jest przyjemnie przeciez jesc ciagle mniej wiecej to samo.Dziewczyny teraz mam do Was pytanie, bo mama mowila cioci o dukanie, a ona jej powiedziala, ze u niej w pracy robily panie ta diete i potem mialy jakies problemy z nerkami itp nie wiem dokladnie, myslicie ze cos moze w tym byc?Wiem, ze niektore z was robily sobie badania po diecie, jak wyszly? wszystko ok? bez wiekszych rewolucji? I niestety nie pamietam nicka, ale wizazanka ktora odchudza sie z lekarzem, czy on nic nie mowil na ten temat, ani jakos nie odradzal? juz sama nie wiem wystraszylam sie troche, ale nie wiem czy mam powod.
|
#4338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki temu chyba mam w siostrach oparcie jako takie, rodzice nic nie powiedzieli, tacie przeslalam diete meilem zobaczymy....znaczy nasza pierwsza strone plus ksiaze oczywiscieah i teraz mnie zabijecie ale mam kompletny metlik w glowie.... co z tym chlebem, moge sobie go zrobic na same proteiny? bez szkodliwosci dla wagi czy jednak nie, sie pogubilam drugie pytanie czy maslanke mozna zaliczyc do napoi? wiem ze pytanie z tych durnych ale mnie woda kompletnie nie wchodzi a z cola nie chce przesadzac
"Nikt o tobie nie myśli. Wszyscy myślą wyłącznie o sobie, tak samo jak ty" Mężczyzna jest jak sukienka, trzeba go najpierw przymierzyc..... Edytowane przez mav Czas edycji: 2010-03-01 o 12:30 |
|
|
|
|
#4339 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
powinnas zjesc np na sniadanie : jajowka z szynnka (to dobre co robilas) pozniej 2 sniadanie jakis serek obiad: piersi mozesz z sosem sobie zrobic jogurtowym pozniej np jogurt z otrebami kolacja jakas tez powinna byc np. makrela czy plasterki szynki z twarogiem zawijane . najlepiej tak te 5 posiilkow jednnak miec. bo im wiecej jesz oczywiscie dozwolonych produktow to tym wiecej spalasz tego. no i obowiazkowo picie! 1,5 l plynow. woda kawa herbata. ja pije zwykla kawe rozpuszczalna maxwelhouse czy jak to sie pisze z mlekiem 0,5.
www.motocyklove.pl ..z miłości do motocykli ----------------------------- mój związek z Dukanem : start wrzesień 2009 -> 76 kg faza III-->listopad 2009 - > 67 powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011 cel : 65...64..63..62..60. Edytowane przez _kasiulka_ Czas edycji: 2010-03-01 o 12:34 |
|
|
|
|
#4340 |
|
Zakorzenienie
|
Witam po weekendzie
i od razu bez bicia przyznaje się, ze grzeszyłam![]() wypiłam lampkę winka w sobotę a wczoraj piwo Wiem, że nie powinnam, ale nie mogłam się oprzeć... mogę nie jeść owoców i słodkiego, ale wina przynajmniej odrobinę muuuszę... i prosze mnie nie podejrzewac o alkoholizm od razu ![]() A co do wagi to miałam niezłe zamieszanie, bo w piątek w ostatni dzień uderzeniowy było +1kg nie wiem skąd to się wzięło, ale dziś jest już -0,5 wiec powoli odrabiam zaległości...
|
#4341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do nerek.... mnie w zeszlym roku raz bolaly.... tak strasznie.... ale ja mam zklonnosc do tego.... i wtedy chyba byly upaly, a ja nie nadarzlam z piciem, cale dni poza domem na spacerach z Julka i tak sie to skonczylo, ze sie z jednego spaceru ledwo doczolgalam do domu....
|
|
#4342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a może te panie to jakieś modyfikacje wprowadzały albo już wcześniej miały problemy z nerkami, albo za mało płynów przyjmowały i nerki nie "wyrabiały na zakręcie"??
|
|
#4343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jem ze 4 posilki rano startuje od serka wiekskiego lub twarozka - nic wiecej mi nie wchodzi i do tego kawka (ricorre) lub herbatka pozniej jem lunch pozniej obiad - zazwyczaj placki jakies, dzisiaj bedzie zupka, dokanczam to co mi zostalo ze wczesniejszych posilkow - np, jajka faszerowane... na kolacje - dokanczam placki z obiadu, serek homo, wiesniak.... kazdy dzien jest troche inny... i pewnie to co napisalam nie oddaje tego co jem naprawde.... i do tego wszystkiego 2 l herbatki - glownie owocowej lub rooibos... od czasu do czasu czarna lub w jakims innym kolorze....
|
|
#4344 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja też znam sporo osób, które były na tej diecie, i tylko jedna się trzyma (ma za sobą -16 kg), a reszta dala spokój po zrzuceniu troszkę... Zmotywowywało mnie to, dobrze , że Wy jesteście... |
|
|
|
|
#4345 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4346 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie mysle podobnie jak wy, ze moze po prostu wczesniej mieli problemy, albo nie jedli warzyw w dni warzywne lub wystarczajaco otrebow i wody, bo w internecie wyczytalam, ze wlasnie nerki filtruja te uboczne produkty przemiany bialek czy tam cos i do tego potrzebuja tez blonnika witamin i wody, nawet dukan pisze, ze dlatego wlasnie obowiazkiem jest pic duzo wody, by pomoc nerkom. wiec juz zadzwonilam do mamy, powiedzialam wszystko i jestem spokojna
![]() mama martwi sie tylko o moj poziom zelaza, bo w wakacje mialam dosc niski i mialam tabletki, jeszcze mi ich troche zostalo, razem z kwasem foliowym i innymi B cos tam nie lubie watrobki i czerwonych mies zbytnio, jak jeszcze moge dostarczyc wiecej zelaza?
|
#4347 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4348 |
|
Zakorzenienie
|
Majne dzisiejsze menu:
-pasta jajeczno- rybna z wedzonej rybki+ 2 kubki herbaty -kawa z mlekiem odtłuszczonym -pomidorowa na wczorajszym rosole (tłuszcz wywaliłam ) z jogo naturalnym i łyżeczka skrobi-jogo naturalny z otrebami (to już w pracy) -wieśniak z duużą ilością ogórka i pomidora a jak wrócę do domu to zrobię sobie serek homo z kakao ![]() I dość szaleństw warzywnych od jutra czyste proteiny...
|
#4349 | |
|
Raczkowanie
|
- roladki z wędliny, a do środka np. serek twarogowy, surimi, plaster odtłuszczonego sera, jak PW to kawałek papryki, ogórka
- rozpustne kanapki -placki serowe są fajne z sosem jogurtowym. Pisze to co ja sama biorę. Cytat:
Skąd ja to znam... Jak mój był na diecie to ja wychodziłam z siebie, aby mu dogodzić, a temu po tygodniu wszystko się przejadało... W zyciu nie wymyśliłam tylu potrwa co na jego diecie, bo "to już było, to niedobre, a to zimne, a to za ciepłe"... |
|
|
|
|
#4350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem to te panie odchudzały się według niepełnych zasad, albo bez jakichkolwiek zasad. Koleżanka w pracy napisała kilka zdan na kartce i rozdała to innym dziewczynom i one juz na tyl lecą a nie rozumieją o co chodzi. A tutaj bardzo ważny jest przecież każdy element. Jedno bez drugiego nie zda egzaminu. A i zaszkodzić może...
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:14.

Dlaczego tak mało? Stosowałam się do wszystkich zaleceń, 0 grzeszków

brawa dla tych facetow
Moze kurczak wedzony? pakuj mu w pudeleczka z sosem, rozne salatki mozna robic, chlebek dukana z czyms w srodku, kanapeczki therci, nawet jakas slodka przekaske, musi wytrwac i sie zmusic, zadnej z nas nie jest przyjemnie przeciez jesc ciagle mniej wiecej to samo.