![]() |
#151 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odchudzanie czas zacząć, Marzec.
jak wspominałam wcześniej ja kiedyś byłam na 14 dniu i zrezygnowałam, byłam starsznie zła na siebie bo nie mozna przerwać.
ja również wszystkim dziewcyznom życze wytrwałości i nie podjadajcie słodyczy! a teraz czas do łożka, oczy mi sie same zamykają. dobranoc ![]()
#152 |
Raczkowanie
|
Mierze sie a i owszem tylko nigdy nie jestem pewne czy cos stracilam czy po prostu mocniej centymetr dociagnelam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Raczkowanie
|
Ojej jak wy w takim tempie bedziecie nawijac to nie nadaze z czytaniem!! Wszystkie witam, ale pozapominalam nicki
![]() Ja tylko jeszcze chcialam oglosic, ze dzis jeszcze tak srednio-dietowo ale od jutra juz bedzie wzorowo mam nadzieje!! Dobranoc!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wydaje mi sie ze to troche za mało ![]() a gdzie warzywa i chude mięsko? ![]()
![]() |
#155 |
Raczkowanie
|
hej hej laseczki normalnie tempo wasze jest oszałamiające z tym pisaniem
![]() śniad.omlet z 2 jajek ze szczypiorkiem i troche płatków owsianych tam dodałam ,ogórek kiszony pomidor i ogórasek świeży w pracy jabłko i grachamka z pomidorem serkiem obiad zupka grzybowa czesto jadam zupy kolacja serek wiejski i kabanosik pozdrawiam i miłego dnia dla wszystkich ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edit: słuchajcie może mi ktoś napisać w czym jest białko łatwoprzyswajalne? Wiedziałam, czytałam, ale z głowy mi wyleciało.
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Raczkowanie
|
ale macie tempo
![]() ![]() ![]() a u mnie dietkowo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
![]() Plan na dzisiaj: 1) 2 kromki chleba razowego z serkiem białym i wędliną z kurczaka, actimel. 2) Batonik z serii 'musli'. 3) 2 kromki chleba razowego z serkiem białym i wędliną z kurczaka. 4) Jabłko. 5) Activia. 50 minut ćwiczeń. Woda i zielona herbata. Właśnie jestem po śniadaniu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Zakorzenienie
|
niczka87 Cześć.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Raczkowanie
|
Cześć wszystkim w nowym dniu. Ja jestem po śniadaniu: 3 łyżki otrąb owsianych z 200ml mleka 0,05% , a potem była kawusia z łyżeczką cukru. Coś mnie strasznie korci żeby sobie jakoś dogodzić ale się nie dam. Niedługo 2 śniadanie więc czeka na mnie szklanka maślanki.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#162 |
Zakorzenienie
|
nikus6 Cześć.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Raczkowanie
|
Cześć cześć muszę to napisać NA ŻADNYM forum nie pisało mi się tak dobrze jak tu. Pozdrawiam i tak trzymać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Raczkowanie
|
Oj a ja juz zgrzeszylam Kinder niespodzianka (prezent
![]() Reszta: 7.00: kiwi + chuda activia, szklanka mleka sojowego z 2 batonikami zbozowymi Weetabix ktorych w Polsce chyba nie ma a szkoda, bo pyszne 10.00 Kinder Surprise 12.30 Jablko, 2 Wasy z chuda wedlinka A pozniej to nie wiem bo nie mam juz nic ze soba, a dopiero okolo 23 dotre do domu ![]() niczka87: bialko latwoprzyswajalne to bialko odzwierzece ktore znajduje sie w chudym miesku (np. piers z kurczaka) lub jajkach. A nie w twarogu, serku wiejskim... itd Edytowane przez kate_87 Czas edycji: 2010-03-03 o 09:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Raczkowanie
|
hej! chciałabym się do Was przyłączyć
![]() ostatnio "trochę" przytyłam, przez upojne wieczory z TŻ i różnego rodzaju kalorycznymi smakołykami... ważę obecnie 58,5 kg przy wzroście 161cm. Wymarzona waga - jak jednej z dziewczyn powyżej - 49 kg. Póki co, wyznaczyłam sobie realny cel - chcę osiągnąć 50kg do czerwca. Mam nadzieję, że się uda ![]() i przy okazji mam do Was pytanie, może macie jakieś pomysły... Otóż jak wspominałam, przytyłam, bo mój TŻ jest fanem wszystkich kalorycznych potraw świata, i kiedy zajada się nimi przy mnie i namawia mnie do przyłączenia się... często się zgadzam (zgadzałam!). teraz oczywiście staram się tego nie robić, ale ten mój "bunt" trwa na razie około tygodnia, więc nie jest to szczególne osiągnięcie. Co zrobić, żeby łatwiej mi było się oprzeć pokusie? Oczywiście rozmawiałam z nim o tym, i faktycznie - werbalnie mnie nie namawia, no ale jak je na moich oczach pizzę, to jest to jeszcze bardziej sugestywne :/ eh, faceci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A za tą kinder niespodzianke to ![]() Ja też walczę ze słodyczami, normalnie uzależniona jestem, w dodatku okres się zbliża to w ogóle myśl o czekoladzie miażdży mi mózg i szarpie nerwy! Cytat:
![]() Jeżeli chodzi o słodycze (bo nie wiem dokładnie co miałaś na myśli pisząc "pokusa") to polecam zażywać chrom. Mi bardzo pomagał. Pozatym nie ma innej drogi jak po prostu zaprzeć się w sobie i tego nie zjeść, ćwicz silną wolę, bo kawałek pizzy oddala Cię od schudnięcia kolejnego kg. Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Raczkowanie
|
niczka87, TŻ niby szanuje, że chcę schudnąć, bo to moja decyzja itp itd... a jednocześnie wciąż się kłóci, że nie powinnam się odchudzać itp. a moją decyzję o diecie przyjmuje z nieukrywanym smutkiem ;> ale staram się to olewać i idę dalej przed siebie
![]() a mówiąc "pokusa" mialam na mysli wszystko - i slodycze, i fast-foody, doslownie każdą tuczącą rzecz, bo niestety jestem ich fanką i mój TŻ też... ciężkie to życie ![]() powiem Wam, że mam o tyle komfortową sytuację, że moi rodzice się odchudzają - są na diecie Montignaca, co prawda stosują ją nieco nieudolnie - spożywają wg. mnie za dużo tłustych serów i ogólnie tłuszczów nasyconych, ale tak czy siak - mam w domu ograniczoną ilość pokus, bo w lodówce głownie serki wiejskie, chudy twaróg, warzywa, chleb pełnoziarnisty itp. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem jak cięzko jest zrezygnować z tych pysznych kebabów z sosami, czekolady i innych, no ale nie ma nic za darmo tzn bez pracy i wyrzeczeń nie schudniemy i taka jest prawda.
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Wtajemniczenie
|
Hi
![]() Forum mknie jak opętane ![]() stan obecny 164cm - waga 60 kg . Odkąd zamieszkałam z ukochanym to dobiła moja waga do 64kg :/ a nigdy nie mialam tyle i normalnei czlowiek ledwo się ruszać zaczyna... Od lutego przestałam jeść ziemniaki i chleb i w pierwszym tyg poleciały 3kg, później powoli dobił 1kg, a od 2 tyg stoję w miejscu. Niby koleżanki zauważyły "że coś chyba schudłam" ale wymarzony cel to 54kg (taki realny) Motwacja: w sierpniu będę panną młodą i nie chce wyglądać jak ogromna, wtaczająca się do kościoła beza ![]() Od pon przyszłęgo myśle, żeby wprowadzić diete- South Beach, tylko że tam kawy pić nie można ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#170 |
Zakorzenienie
|
niezabardzo Witaj.
![]() niczka87 Mam 7 activii w lodówce, ktoś to musi zjeść. ![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Tincia Hej. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() IR1988- a tak ogólnie- polecasz tą diete? zadowolona z niej byłaś? |
![]() ![]() |
![]() |
#173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak myślę czy jogurt naturalny może być na kolację, tylko, że w połączeniu z czymś, no właśnie z czym np.? Bo owoce odpadają...
![]() ![]() |
![]() |
#174 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Także możesz spróbować ![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Może z chudym twarogiem i np szczypiorek do smaku? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Zakorzenienie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;17596050]Może z chudym twarogiem i np szczypiorek do smaku?[/QUOTE]
Ze z twarogiem mogę to ja wiem, tylko nie bardzo mi się widzi jedzenie non stop na kolację tego samego tj. twarogu hehe, dlatego spytałam z czym mogę łączyć jogurt naturalny i czy on nadaje się w ogóle na kolacyjkę.
![]() |
#176 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() http://vitalia.pl/index.php/mid/49/f...4/w_id/1051736 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Wtajemniczenie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;17596374]Bardziej na podwieczorek niż na kolację
![]() http://vitalia.pl/index.php/mid/49/f...4/w_id/1051736 ![]() ![]() a co tam jest? :P ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- ja juz dzisiaj jestem po 1,5 godziny siłowni gdzie 30 minut bieżni, 30 minut orbitka, 30 minut siłowych ![]() przedemną jeszcze w domku 30 minut rowerka i 2 dzień a6w ![]() jedzonko : śniadanie: bułka wieloziarnista z sałatą lodową, szyneczką, pomidorkiem i ogórkiem i zielona herbatka drugie śniadanie : dwie parówki drobiowe obiad: kurczak w ziołach z sałatą, papryką i kukurydzą kolacja: mała rybka w galarecie ![]() ![]()
64-63-62-61,1-60-59-58-57-56-55-54 Edytowane przez dirtyy Czas edycji: 2010-03-03 o 12:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Mother of Cat
|
mogę dołączyć?
![]()
![]() |
#179 |
Zakorzenienie
|
Jestem właśnie po ćwiczeniach. 50 minut zaliczone.
![]() Anemone Możesz. Witamy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Wtajemniczenie
|
Dukan pisał też, że białka mięsa mają dłuższe wiązania, więc organizm potrzebuje więcej energii aby je strawić. Używając większej energii do spalenia białka, korzysta z zapasów tłuszczu z organizmu. Białka roślinne mają krótsze wiązania i organizm szybciej je rozkłada nie wkładając w reakcje większego wysiłku.
Oczywiście każdy jada to, co uważa za stosowne, ale poczytaj sobie Dorotko posty, najmniej chudną te osoby które jedzą dużo jogurtów, serków itp. ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.