|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zabieg Cosmelan-Pamietnik- Część VI
Hej laseczki..zrobilismy sobie wypad do Świeradowa z rodzinką..Szatanka czy wiesiolek lub biogal moze zapychac??łykam tez Nouvelle bo tam w skladzie extrakt z pomidora.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4772 |
Zakorzenienie
|
Doberek weekendowo
![]() Michell , pewnie jakas Meridie lub Zelixe lykasz albo cos w tych klimatach ![]() musze na warzywach zyc bez zadnych cudownych wspomagaczy ![]() jakos daje rade poki co - kg leca w dol ![]() ![]() ![]() no nic, kawka wypita, trza pocwiczyc ![]() milego dnia , odpoczywajcie laseczki Edytowane przez LAPIEL Czas edycji: 2010-03-06 o 08:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#4773 |
Zakorzenienie
|
nie,nie te
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4774 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny, odnośnie naczynek, bo to też moja zmora, to zapobiegawczo trzeba brać 2 tabletki 3 razy dziennie rutinoscorbinu, cerutinu itp, byle w składzie była wit. C i rutyna. Całe życie tak łykać mówi moja dermatolog, ale to głównie by nie powstały nowe, bo na stare to już nie zadziała niestety.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4775 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4776 |
Zakorzenienie
|
Beata2906
Nie mogę się zdecydować ![]() ![]() ...................... Guerlain Parure Extreme - POLECAM ![]() ![]() ![]() Edytowane przez LAPIEL Czas edycji: 2010-03-06 o 15:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#4777 |
Zakorzenienie
|
Beti z clinique tez nawilzajacy fajny jest SUPERMOISTURE ale i tak chanel lepszy,tylko musisz moze 20 cameo przetestowac lub 30 shell..Wziełam wczoraj z sephory probki even bater-clinique,diora i Bourjois, Healthy Mix...Stawiam na nawilzajace podklady bo primo zadnych baz nie trzeba stosowac,sekundo-jakos rozswietlaja lico i odejmuja lat... Guerlain jest fajowy!! mialam 23 kolor ale dla Ciebie Beti bedzie za ciemny..rozcierałam go z bazą co dawało efekt cery musnietej słońcem
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4778 |
Raczkowanie
|
dziekuje Wam wszystkie kobietki za odpowiedzi na moje posty
![]() mam jeszcze takie pytanie, w tym zestawie z allegro jest takie cos "krem łagodzący Hydra-Vital Factor K - 50 ml" kiedy sie trzeba tym smarowac i co to daje? w tym zestawie jest instrukcja? bede wiedziala, kiedy i ile razy sie smarowac tymi kremami? ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- pocachontas ma w zestawie jeszcze taki krem "krem z filtrem FPS 50+ pantalla total dermatologica- 50 ml" ktos tego uzywal? warto to kupic? czy lepiej kupic ten zestaw o 100 tanszy i poprostu kupic soobie jakies filtry z aven np?
#4779 |
Zakorzenienie
|
sensual od Pohacontas mozesz smialo kupic - ja od niej tez kupowalam i wszycho ok ,
hydravital factor K to krem lagodzoco-nawilzajacy , ktory lagodzi skutki sciagania i pieczenia skory przez cos2 , bo cos 2 to krem drazniacy! instrukcja jest w kilku jezykach ale po polsku nie ma o ile pamietam ale to juz tu bylo wielokrotnie pisane jak kremu uzywac , znajdziesz sobie .... ten krem spf50 co ma pocahontas ma lekki jasny kolorek ,jest tonujacy , mi nie pasil bo podkresal skorki sterczace ale jak uwazasz .... milej niedzielki zycze szystkim |
![]() ![]() |
![]() |
#4780 |
Zakorzenienie
|
Miszka wiem co to za tablety
![]() ![]() ![]() Biogal może Cię zapychać co do wiesiołka nigdy nie stosowałam.Ostaw na troche i zobaczysz bo i tak nie masz jak inaczej sprawdzić co Cie zapycha ![]()
#4781 |
Raczkowanie
|
a co znaczy 'cos zapycha' ze jak uzywamy jakiegos kosmetyku to np sie robia pryszcze?
#4782 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Witam Laseczki dokładnie ![]() Jestem po 3 fraxel-u i powiem że buzia zaogniona, była cała w ministrupeczkach (zabieg czwartek wieczorem) miałam też lipolizę na pewne miejsce w którym schuść nie umiem (tuż pod kolanami na wewnętrznej stronie nogi) bez względu na wagę ilość i rodzaj ćwiczeń to miejsce miałam zawsze zatłuszczone hihi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Podkłady jakie ostatnio zakupiłam to : Kanebo UV Whitecare Liquid Fundation SPF 28PA++ kolorek BE-C raczej jasny rozprowadza się super taki dość półpłynny i lekki a jednocześnie dość kryjący i bez efektu maski (bezlitosny za to dla skórek) Estee Lauder (jestem fanką ) Re-Nutriv Ultimate Radiance Makeup SPF 15 kolor 2N1 Ivory Beige jasny dość naturalny - ten fluid jest dobry nawet może ciut więcej ale zdecydowanie wolę w kremie (bogatszy i lepiej kryje mam shell beige 05 - już 3 słoiczek ale to kolor mocno opalony na lato jak sobie opalę resztę ciała - twarz wiadomo dlaczego blada ![]() i mam próbki Estee Lauder (jak pisałam wyżej jestem fanką)Resilience Lift Extreme kolor 3C1 Pale Almond 02 (jeszcze nie testowałam bo mam papencję zmasakrowaną nieco ![]() A chudnące Panie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4783 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Modlitwa na 8 marca : kobieta Ojcze nasz, który jesteś w niebie Mam taką prośbę wielką dziś do Ciebie Daj mi faceta i ma być bogaty Ma mieć Ferrari - za cash nie na raty Duże mieszkanie, a najlepiej willę Ma mnie wciąż słuchać, nie tylko przez w chwilę Ma mnie zadowalać kiedy mam ochotę Śniadanie mi robić - nie tylko w sobotę Oglądać romansy, biżuterię kupić W życiu mym nie będzie mógł się nigdy upić Nie chcę nigdy widzieć jego własnej matki Ja wydaję kasę - on płaci podatki On nie ma kolegów - ja mam koleżanki Kont ma mieć on wiele - okoliczne banki Złotych kart bez liku, czeków co nie miara Jak mi to załatwisz - wzrośnie moja wiara Modlitwa na 8 marca : facet Panie mój, daj mi głuchoniemą nimfomankę z dużym kontem w banku. Ma być właścicielką sklepu monopolowego i mieć własny jacht i napalone koleżanki nimfomanki. Wiem że to się nie rymuje - ale tu nie o rym chodzi …
Edytowane przez SzatAnka71 Czas edycji: 2010-03-08 o 07:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#4784 |
Zakorzenienie
|
Kobitki gora
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tak wiec to musi byc mily dzien , zrobmy sobie dzis przyjemnosc ![]() kada wie co lubi... zatem milszego dnia niz zwykle ja ide do kosmetyczki ![]() Edytowane przez LAPIEL Czas edycji: 2010-03-08 o 07:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#4785 |
Raczkowanie
|
hihihi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lapiel ja swoje kwiatuchy (ukochane goździki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Byłam w siłowni ![]() ![]() ![]() ![]() Życzę miłej reszty dzisiejszego świątecznego dzionka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4786 |
Rozeznanie
|
Hej Lachonki Kochane
Szymuś życzy Wam wszystkiego dobrego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4787 |
Zakorzenienie
|
od moich facetow dostalam wielki bukiet zoltych tulipanow
![]() ![]() ![]() ...moje ulubione kwiaty ![]() ![]() i babski wieczor w knajpie z kolezankami ![]() ![]() zyc nie umierac ![]() dziekuje Szymusiowi Cati - buziolka Mu daj odemnie ![]() ![]() Edytowane przez LAPIEL Czas edycji: 2010-03-08 o 15:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#4788 |
Zakorzenienie
|
Catiś
![]() ![]()
#4789 |
Raczkowanie
|
dziewczyny to ja juz wiem jak z tym cosmelanem. maska na te ok 9 h, potem zmywam i smaruje sie 3 razy przez tydzien cosm2, potem w drugim tyg rano i wieczorem a potem juz tylko wieczorem przez kilka miesiecy,tak? i powiedzcie ten krem łagodzący Hydra-Vital Factor K on sie nadaje na rano pod make up? posiada jakies filtry i na ile on starcza?
---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- i jeszcze mam pytanie czy cosm1 mozna sobie nalozyc na noc?
#4790 |
Raczkowanie
|
Hej hej
Nie wiem na ile wystarcza hydra bo go nie miałam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do maski to hmm... ![]() ![]() ![]() ![]() Buziaki dla małego przystojniaka Szymka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4791 |
Przyczajenie
|
witam serdecznie wszystkie użytkowniczki
![]() dołączyłam do Was bo chcialabym podpytać o cosmelan. Jestem w przededniu tego zabiegu. Zestaw kupiłam na allegro, maskę będzie mi nakladała w domu zaprzyjaźniona kosmetyczka, która na codzień wspólpracuje z dermatologiem. Nie ukrywam że strasznie sie boje momentu jak zmyję tą maskę. Na tą chwilę trudno mi sobie wyobrazić moją twarz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4792 |
Raczkowanie
|
Witaj
Raczej niczego nadzwyczajnego ![]() ![]() A tak zupełnie poważnie to różnie, ja po zmyciu byłam lekko zaróżowiona jak po ekspozycji słonecznej ale nie jak spalona a raczej delikatnie różowa i mocno ściągnięta , następnego dnia zaróżowienie się nasiliło, trzeciego dnia byłam już buraczana ![]() Nie masz się czego obawiać, to nic strasznego, na pewno zdarzyło ci się przesadzić ze słoneczkiem kiedyś więc efekt początkowy (podrażnienie) jest zbliżony, potem jest już tylko gorzej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4793 |
Zakorzenienie
|
Kobieta: Kiedy ma 5 lat: Ogląda się w lustrze i widzi księżniczkę.
Kiedy ma 10 lat: Ogląda się w lustrze i widzi Kopciuszka. Kiedy ma 15 lat: Ogląda się w lustrze i widzi obrzydliwą siostrę przyrodnią Kopciuszka: "Mamo, przecież tak nie mogę pójść do szkoły!" Kiedy ma 20 lat: Ogląda się w lustrze i widzi się "za gruba, za chuda, za niska, za wysoka, włosy za bardzo kręcone albo za proste", ale mimo wszystko wychodzi z domu. Kiedy ma 30 lat: Ogląda się w lustrze i widzi się "za gruba, za chuda, za niska, za wysoka, włosy za bardzo kręcone albo za proste", ale uważa, że teraz nie ma czasu, żeby się o to troszczyć i mimo wszystko wychodzi z domu. Kiedy ma 40 lat: Ogląda się w lustrze i widzi się "za gruba, za chuda, za niska, za wysoka, włosy za bardzo kręcone albo za proste", ale mówi, że jest przynajmniej czysta i mimo wszystko wychodzi z domu. Kiedy ma 50 lat: Ogląda się w lustrze i mówi: "Jestem sobą" i idzie wszędzie. Kiedy ma 60 lat: Patrzy na siebie i wspomina wszystkich ludzi, którzy już nie mogą na siebie spoglądać w lustrze. Wychodzi z domu i zdobywa świat. Kiedy ma 70 lat: Patrzy na siebie i widzi mądrość, radość i umiejętności. Wychodzi z domu i cieszy się życiem. Kiedy ma 80 lat: Nie troszczy się o patrzenie w lustro. Po prostu zakłada liliowy kapelusz i wychodzi z domu, żeby czerpać radość i przyjemność ze świata. Może wszystkie powinnyśmy dużo wcześniej założyć taki liliowy kapelusz... Wyślij ten tekst do pięciu fenomenalnych kobiet, które znasz i świętuj z nimi "Miesiąc Pięknych Kobiet". Nie traktuję tego jako łańcuszka, po prostu uważam WAS za fenomenalne kobiety ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Czy ten Smurf sie rusza ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4794 |
Rozeznanie
|
Laseczki kupowałyście od "FuenteAlta" cosmelan na allegro?
Pewne źródło? Widze że ma za 420 i w tym przesyłka gratis. Już się napaliłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4795 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Michell72;17760509]Kobieta: Kiedy ma 5 lat: Ogląda się w lustrze i widzi księżniczkę.
Kiedy ma 10 lat: Ogląda się w lustrze i widzi Kopciuszka. Kiedy ma 15 lat: Ogląda się w lustrze i widzi obrzydliwą siostrę przyrodnią Kopciuszka: "Mamo, przecież tak nie mogę pójść do szkoły!" Kiedy ma 20 lat: Ogląda się w lustrze i widzi się "za gruba, za chuda, za niska, za wysoka, włosy za bardzo kręcone albo za proste", ale mimo wszystko wychodzi z domu. Kiedy ma 30 lat: Ogląda się w lustrze i widzi się "za gruba, za chuda, za niska, za wysoka, włosy za bardzo kręcone albo za proste", ale uważa, że teraz nie ma czasu, żeby się o to troszczyć i mimo wszystko wychodzi z domu. Kiedy ma 40 lat: Ogląda się w lustrze i widzi się "za gruba, za chuda, za niska, za wysoka, włosy za bardzo kręcone albo za proste", ale mówi, że jest przynajmniej czysta i mimo wszystko wychodzi z domu. Kiedy ma 50 lat: Ogląda się w lustrze i mówi: "Jestem sobą" i idzie wszędzie. Kiedy ma 60 lat: Patrzy na siebie i wspomina wszystkich ludzi, którzy już nie mogą na siebie spoglądać w lustrze. Wychodzi z domu i zdobywa świat. Kiedy ma 70 lat: Patrzy na siebie i widzi mądrość, radość i umiejętności. Wychodzi z domu i cieszy się życiem. Kiedy ma 80 lat: Nie troszczy się o patrzenie w lustro. Po prostu zakłada liliowy kapelusz i wychodzi z domu, żeby czerpać radość i przyjemność ze świata. Może wszystkie powinnyśmy dużo wcześniej założyć taki liliowy kapelusz... Bardzo, bardzo pozytywne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4796 |
Zakorzenienie
|
nio
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Sensual sam cosmelan ma filtry wiec Cie chroni ale dodatkowa ochrona jak najbardziej wskazana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4797 |
Zakorzenienie
|
Michell72
nio ![]() Lapi Ty z tego vichy balsamu do twarzy bylas zadowolona??serum tak ??? ....................... a witam ![]() ![]() ![]() ![]() oczywiscie cwicze niemal codziennie a od przyszlego tyg chce chodzic na endermologie - taki mam plan w kazdym razie ![]() taaak serum aqualia vichy - dobrze nawilza - mialam je kilka razy , nawet moj maz uzywal ![]() od dzis uzywam z vichy celludestock - nowosc na cellulit i zbedny tluszczyk ![]() ![]() pozdrowionka |
![]() ![]() |
![]() |
#4798 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
no ja dzis zamowilam od niej ten caly zestaw cosmelan za 1050, wiec mam nadzieje ze pewne zrodlo... bo bym padla!!! przelew poszedl!!! ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- a co do vichy aqualia to ja mialam ten kremik, uzywalam go ze 2 lata i jest dla mnie narazie nr 1... lepszego nie mialam. Dobrze mi nawilzal skore, zawsze mialam tak, ze sie posmarowalam czyms i bylo ok, zmylam, to znowu skora naciagnieta skora, a po tym tak nie bylo, czy bylam nim posamrowana czy nie skora byla nawizlona. Mi przypadl do gustu wiec polecam !! ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Michell72 mowisz o tym kremie ? http://www.allegro.pl/item952178819_...ek_slonca.html ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- po tej calej kuracji cosmelanem to pewnie przyda sie czyms przyopalic :p ale wlasnie po wszystkich samoopalaczach wychodza mi syfy, grodki, wagry i skora sie wysusza. Daj znac jak ten dziala ![]()
![]() |
#4799 |
Zakorzenienie
|
Noo spiochy ! dziendybry
![]() aaa i Michell ja mialam ta Farmone probki - fajny , przyjemny kremik ale nie sadze by cos podzialal rozjasniajaco ![]() Edytowane przez LAPIEL Czas edycji: 2010-03-11 o 06:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4800 |
Zakorzenienie
|
Po pigma zostala mi plama
![]() ![]() ![]() Lapi gdzieś czytałam że jak się przez jakiś czas nie je słodkiego to potem ochota na nie przechodzi ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:42.