|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
"zmiana operacji płci" Czoornoo biedactwo ![]() a do mnie dzisiaj przyjdzie aparat
|
#152 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
Alina to moja ostatnia deska ratunku, niech się mój cieszy że do 90 zł bo jak nie pomoże to na mikrodermabrazję z 2000tyś będzie musiał dać
|
#153 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziewczyny co z Wami dzisiaj? ![]() na obudzenie robimy pajacyki Alkamor nie obijaj się ja wszystko widzę![]()
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają, jak latać. Antoine de Saint-Exupéry Edytowane przez e.m.i.l.k.a Czas edycji: 2010-03-10 o 12:17 |
|
|
|
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
przeczytałam dwie pierwsze strony, dalej nie mam czasu
![]() SPICE się nie martw masz 22 gości w domu a ja 17 w mieszkaniu!!! nie wiem jak to będzie a najgorsze że żadnego dziecka poza jednym 10latkiem , kichowata ta moja rodzina. Dzieic nie mają- bo ja samą rodzinę zaprosiłam Moja Kaja mówi mama jak płacze i chce do mnie, gada tata od tak bez powodu, ale jak chce jeść to od razu woła "ammmmm" albo "mniaaaam" zależy czy głodna czy chce tylko coś pociumkać. dziś dałam jej sztuczne mleko bebilon, jak i to ją uczuli to będzie dostawać krowie do spania i cześć, bo wg planu karmienia zostało mi na dwa tygodnie jeszcze tylko
|
|
|
|
#155 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#156 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
Nocka do Szykuje sie powtórka z ostatnich tygodni Cytat:
![]() Zanka klikam, 2 x dziennie Zgodnie z instrukcją ![]() A Ola sobie włączy melodyjkę z książeczki i do niej jęczy i sie giba na czworakach ![]() A ile Cie ten krem kosztował? Mati u nas jak nie ma ząbkowania to myje chętnie i nie da sobie wyjąć szczoteczki. A jak bolą dziąsła to nic sobie nie da do buzi włożyć, nawet jedzenia Czorno Cassi jak Ci coś padnie na wyspie to daj znać to Ci wskrzeszę, bo mam taką moc Emilka ja po pajacuje, jeżeli Ty w pracy też popajacujesz
|
|
|
|
|
#158 |
|
Wtajemniczenie
|
Przepraszam, idę umyć okulary
|
|
|
|
#159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sorki, wczułam się za bardzo
|
|
#160 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
U nas już po chorobie Ja mam tylko jeszcze brzuch strasznie obolały ale i tak jest OK. Czornoo a może u Igorka też zaczyna się jelitówka bo nam Nikoś najpierw miał właśnie bardzo wysoką gorączkę, później 2dni wymiotował a zaraz po tym biegunka na całego. Jak byłam prywatnie u pediatry to też mówiła że ma Nikoś troszkę czerwone gardełko ale to jest jelitówka. Ps. chcę suwaczka ![]() Nikoś ząbki myje chętnie. Nawet bez pasty. Co ja miałam jeszcze odpisać ![]() Odgruzowałam już pokoje bo kurzu miałam 2tony teraz jeszcze kuchnia łazienka i prania pełno. Jak baba chora to mało dom się nie zawalił ![]() Zaraz spróbuję upiec ciasto Cassie bo już dawno nic nie upiekłam
|
#161 |
|
Zakorzenienie
|
sandra - po tej jelitówce to pewnie ładnych kilka kg Ci spadło co ??
chociaż Ty i tak patyczak jesteś
|
|
|
|
#162 |
|
Raczkowanie
|
Alinko spadło tylko 2kg ale jak mnie dzisiaj kolega zobaczył to powiedział że mi pies z budą pomiędzy nogami przeleciał
![]() Ale bardzo widać jak Nikoś schudł, on też 2kg, kiedyś jak siedział na golaska to mu jajek nie było widać a teraz jak się wyciągnie po coś na stojąco to aż żeberka widać
|
#163 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Szybko nadrobi jak zacznie jeść normalne porcje za kilka dni. Najważniejsze, że już nie cierpicie. |
|
|
|
|
#164 |
|
Zakorzenienie
|
a wiecie to Wam powiem
normalnie wiecie jaki Kubuś pulpet był zawsze nie...odkąd chodzi zdecydowanie zrzucił trochę i normalnie ostatnio aż się zdziwiłam bo jak szedł się kąpać i wyciągnął do mnie ręce to mu żebra bylo widać i brzuch mi się "zapadł"... u mojego dziecka to dziwne zjawisko
|
|
|
|
#165 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no najwidoczniej ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
no to my po wizycie.to jelitówka ale już przechodzi bo dzisiaj zero wymiotów i kupek
wróciło do mnie grzeczne i niemarudzące dziecko
|
#168 |
|
Raczkowanie
|
Tun1a na Oli anatomii mówisz że się można uczyć
Ciasto w piekarniku, miałam tylko 2 banany to wkroiłam jeszcze spore jabłko i gruszkę i dorzuciłam trochę orzechów włoskich. Alinka a ty z czym robiłaś wczoraj?
|
#169 |
|
Zakorzenienie
|
z samym bananami
---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- czoornoo - super |
|
|
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
Sandra suwaczek gotowy
jeszcze któraś chcę? ile ja się namęczyłam żeby wyglądał tak jak pozostałe ale odpuściłam z szukaniem czcionki
|
#171 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() lepiej? Cytat:
Cytat:
|
|
#173 |
|
Raczkowanie
|
Łooo matkooo gdzie Was wywiało
![]() Moje dziecko właśnie buja się w huśtawce i jak tylko próbuję go złapać to się śmieje i piszczy ![]() Byli u nas moi rodzice kupili Nikosiowi TAKĄ zabawkę. Nauczył się już wsadzać niebieski klocuszek w odpowiednią dziurkę ![]() Zaraz kąpanie i usypianie. Nikoś zaraz po kąpaniu albo odpada przy cycu albo go kładę do łóżeczka i zasypia
|
|
#174 |
|
Wtajemniczenie
|
Czorno super, że już po chorobie
Sandra fajna taka zabawka! Mam gości zaraz! Nie okradać! |
|
|
|
#175 |
|
Raczkowanie
|
Tunc1a no ale jak te Twoje papryczki tak smakowicie wyglądają
|
#176 |
|
Zadomowienie
|
Zlodziejki
Choc przyznam szczerze, ze moja pierwsza mysl byla 'o, to dobrze, bo nie wydoilam wieczorem i moglyby zapalenia wymion dostac' Mialam wam na rozne tematy poodpisywac, ale zrestartowalam komputer i cytowanie szlag trafil. Wczoraj urodziny Juli minely sympatycznie. Bylam ja, maz, tesciowa i moja Mama. Zjedlismy ciasto, pobawilismy sie. Jula dostala od tesciowej i od prababci medalik zloty z Bozia. Prawie identyczny jak od matki chrzestnej (mojej bratowej) na chrzest. I maz od razu, ze 'o, ubierze do komunii' a ja mowie, ze ten od chrztu chyba... Eh, mamy jeszcze 7 lat zeby zadecydowac, ktory wazniejszy... Tesciowa sie zdziwila, nie wiedziala, ze Jula juz ma (skad ma wiedziec, przeciez mala nie nosi na co dzien ). Od mojej mamy Jula dostala super taka duza zabawke 'wejscie do domu', byla zachwycona, dzisiaj jak wychodzilam to mi pomachala nie patrzac na mnie tylko sie bawiac Tu jest link .naprawde polecam, domyslam sie, ze w Polsce tez jest, to fisher price. Edytowane przez spicegirl Czas edycji: 2010-03-10 o 20:27 |
|
|
|
#177 |
|
Zakorzenienie
|
spice - fajna ta zabawka ale u nas nie widziałam czegoś takiego
|
|
|
|
#178 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak tylko pomyslalam, ze wam napisze, jakbyscie myslaly nad zabawkami, ktore dziecko zajma na dlugo
|
|
|
|
|
#180 |
|
Zadomowienie
|
gdzie jestescie wszystkie? pewnie poszly krasc na moja wyspe
![]() aha, zapomnialam napisac, ze Jula uwielbia myc zeby |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:35.

mój też by mnie 

Alkamor nie obijaj się
, kichowata ta moja rodzina. Dzieic nie mają- bo ja samą rodzinę zaprosiłam
doszlo do tego, ze obudzilo mnie moje dziecko jak po mnie chodzilo. Niby wszystko ok, ale jak ja ostatni raz widzialam to byla u siebie w lozeczku
Zgodnie z instrukcją
zanka pisała, że 90 zł 

bo nam Nikoś najpierw miał właśnie bardzo wysoką gorączkę, później 2dni wymiotował a zaraz po tym biegunka na całego. Jak byłam prywatnie u pediatry to też mówiła że ma Nikoś troszkę czerwone gardełko ale to jest jelitówka.

).