|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
haj,
Simpatica, zaharia i Pietrusia - śliczne te wasze córusie ![]() Cytat:
![]() ten Diclo tylko tak zapobiegawczo? Mozna 1-2 kapsulki dziennie Super ze wynik dobre ![]() Tobie zdrowka życzę. Cytat:
![]() A za determinację taką teraz przy małym dziecku - podziwiam. Cytat:
![]() Cytat:
![]() zaczelam sie ostro zastanawiac nad chociaz jakimis 3 m-cami bezplatnego urlopu... tylko na razie sie zastanawiam i nie wiem czy juz im w firmie mowic...(ktoras, chyba Bella pisała zebny lepiej najpierw wybrac swoj urlop zalegly, a dopiero potem rozmawiac co dalej... Normalnie juz mi się śni to ostatnio... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No co Ty...Przeciez jest kryzys laktacyjny 3 m-ca, a moze po prostu masz gorszy dzien. Napij się wody i idź spać, jutro będzie lepiej ![]() A poza tym, to ze maa dlugo je - nic nie znaczy! Może dostosowuje sobie ilośc mleka do swoich rosnących potrzeb? My bylismy dziś prywatnie u neurologa. I chociaz jestem zajechana dzisiaj totalnie to ta wizyta strasznie mi humor poprawiła i uspokoila. U nas wszystko w porządku. Nawet lepiej niz dobrze, lekarka Stasiem zachwycona i pytała co my tu u niej w ogole robimy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Spadam kochane bo oczy już zaklejone, słodkich senków!
...najmniejsze państwo świata Obok biegnie czas, lecz nas to nie dotyczy... ![]() ![]() Syzyf była kobietą ![]() Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2010-03-12 o 21:54 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4412 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Konspi wybrac zalegly urlop musisz i tak a nie mow w pracy jesli chcesz wybrac urlp nalezny na 2010 i potem zwiac na wychowawczy
![]() i buziole dla Tygrysa ![]() a dziecinki na zdjeciach slodkie. Pietrusiu mala jest naprawde sliczna Simpatica twoja Ola tez piekna a jaka wesolutka Zahario oblednie wyglada w tych kitkach
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2010-03-12 o 22:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#4413 |
Zakorzenienie
|
W tamtym poscie mialo byc: karmilam Mala dwie godziny
nie płacze, ale czesto jest tak, ze nakarmie, nie minie pol godziny i juz wola jesc i rzuca sie na cyca ![]() ![]() zreszta widze, ze jest go mniej, cyce sa miekkie, nie przeciekam juz... zreszta dzis i wczoraj juz nie chcialam nic odciagac, bo zawsze po nocy odciagalam z jednej a z drugiej karmilam... zreszta mam ostatnio humor nieteges i dola i mam nadzieje, ze bardziej to sie nie odbije na karmieniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4414 |
Wtajemniczenie
|
czesc mamusie
![]() chyba juz mnie nie pamietacie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() po tych przejsciach z choroba bardzo wspolczuje rodzicom dzieci przewlekle chorych, to naprawde jest bardzo ciezkie patrzyc jak sie meczy dziecko ( moja nie mogla jesc bo miala katar i nosek zapchany i strasznie plakala no i na wadze tez troszke spadla, chociaz ostatnio wrucila do wagi sprzed choroby i tyje dalej ale na sterydach to chyba tak juz bedzie ![]() nie mam szans zeby was nadrobic ale przelecialam kilka stron wsteczi wszystkie dzieciaczki sa cudowne ![]() no i wyczytalam ze na problemy kupkowe podajecie dicoflor, my go dostalismy jako oslone do antybiotyku ale sie nie sprawdzil niestety bo biegunki mala dostala, pediatra mowi ze jest dosladzany aspartamem i to jest u nas nietolerancja cukru, za to acidolac dardzo dobrze sie sprawdzil ![]() no i pokaze wam moja corunie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4415 | ||||
Zakorzenienie
|
jaka uśmiechnięta
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Moja mama niestety traciła cierpliwość przy mojej przypadłości skórnej i nie rozumiała, że jej zdenerwowanie, że się ciągle drapałam, wpływało na mnie i ta moja nerwowość powodowała zaognianie się zmian, i ja się znów drapałam, a ona znowu się denerwowała na mnie i tak w kółko ![]() Nic to mamuśki. Zmykam już spać i do zobaczenia w poniedziałek, bo jutro zaczynam moją szkółkę ![]()
![]() |
#4416 |
Rozeznanie
|
Dobry wieczór
![]() ![]() Zamiast iść spać, bo pewnie mały znowu obudzi się o 3 w nocy to się wzięłam za nadrabianie... ![]() ![]() Pietrusia, Simpatica, Zaharia, Mamrotka laseczki jak się patrzy ![]() Agusia jak tam tata? Mam nadzieję, że już lepiej. Dzisiaj piątek więc masz już Tż przy sobie to przynajmniej będzie cię wspierał ![]() Zebra jednak bez zabiegu się nie obędzie? Oby te wszystkie cierpienia Piotrusia jak najszybciej się zakończyły ![]() Domi Przystawiaj Małą jak najczęściej nawet jak ci się wydaje że nic nie masz. Ja też karmię już 3 miesiące i wydaje mi się że te cycki coraz bardziej puste się robią ![]() ![]() ![]() A tak poza tym to byliśmy dzisiaj na szczepieniu. Mój mały twardziel nawet nie zapłakał ![]() Poza tym jest zdrowy i wszystko gra, waży 8 kg. Wzięłam skierowanie na usg bioderek, bo nie byliśmy jeszcze, a wolę sprawdzić, że wszystko gra. |
![]() ![]() |
![]() |
#4417 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My się dzisiaj zmywamy na 2 dni do moich rodziców ![]() wreszcie pójdę na jakiś shopping ![]() Cytat:
ja dopiero dzisiaj rano (po 4 czy 5dniach) stwierdzam, że kryzys laktacyjny pokonany i znowu "rzeka pełna mleka" ![]() piłam litry wody, ze 3 albo 4 karmi i herbatki laktacyjne. Cytat:
![]() już się z tym pogodziłam, że karmię tak często matko, kiedy ta zima się skończy ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4418 | |||
Raczkowanie
|
Znowu superanckie zdjęcia sie pojawiły
![]() ![]() Następnym razem będę sobie zapisywać w notatniku ![]() Cytat:
![]() Częste przystawianie i tak już dziewczyny pisły dużo płynów no i może herbatka na laktacje pomogą. Ja mogę polecić herbatkę Bocianek w saszetkach i Herbatkę Fix dla kobiety karmiącej firmy Herbapol. Nie sprawdziły się za to herbatki Hippa. Może spróbuj przystawiać podczas jednego karmienia do obydwu piersi. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4419 | ||
Rozeznanie
|
witam
![]() dziekuje z imieniu miriam za komplementy ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() domi- glowa do gory, prawie kazda z nas przeszla kryzys laktacyjny, pocieszajace jest to, ze mleczko wraca i to ze zdwojana sila - walcz a zabaczysz efekty ![]() dziewczyny ja sie zaczynam martwic bo moja miriam wyglada na "puculke"przez ten slodki okragly dziubek, ale ona jeszcze nie podwoila swojej wagi urodzeniowej a przypomne, ze skonczyla 4 miesiace i wazy niecale 5,900g, w dniu porodu miala 3160g. ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- uciekam na miasto ![]() u nas juz wiosna w pelni kazdego dnia jakies 20 do 25 stopni, wiec czas na wiosenne zakupy ![]() po powrocie postaram sie cofnac i nadrobic troszeczke.
![]() ![]() |
![]() |
#4420 |
Rozeznanie
|
Ale cisza... Chyba wszystkie na spacer poszły, że tu takie pustki
![]() Ja tez się wybieram, bo słońce pięknie świeci, tylko czekam aż Mały się obudzi ![]() ![]() Zaharia 20-25 stopni?!?! ![]() ![]() Tarasia podobno między 3 a 4 miesiącem dzieci zaczynają sobie wydłużać przerwę między karmieniami z 3 do 4 godz. U mnie jest odwrotnie, bo ta przerwa zamiast się wydłużać to skraca się do 2 godzin i też już powoli zaczynam się przyzwyczajać do takiego karmienia. Dobrze, że chociaż w nocy jeść nie woła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4421 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jejciu 20-25 stopni!! Mi się maży chociaż 10 ![]()
![]() |
#4422 |
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny
![]() O ladnym spaniu w nocy to moge pomarzyc ![]() Mysle, ze przyczyna jest stres. Od czwartku nie odzywam sie z Tz, jest fatalnie miedzy nami ![]() ![]() ![]() dobra juz nie smece ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4423 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja też mam chyba kryzys laktacyjny, odciągnelam rano tylko 100ml mleka i to po 5 godzinach, a zwykle miałam ok 160 po nocy ![]() Cytat:
![]() ![]() A waży Miriam tyle co moja Blanka, urodziła sie 3000g, a teraz 5940g. Więc może nie ma sie czym martwic ![]() Jednak tż znalazł wczoraj "Plotkare" w media markt ![]() ![]() A Blanka mimo,że leżała tylem do tv to ciągle głowke przekrecala zeby coś widziec ![]() Uciekam na siłownie, zjadłam śniadanie warte (!!!!) 1000kcal.... kanapeczki, twarożek, pączek i dan mleko... No ale od poniedziałku wracamy z tż na nasza diete białkową i koniec tego szaleństwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no nei wiem zobaczymy jak to dalej bedzie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4425 |
Zakorzenienie
|
Domi przykro mi
![]() Mamrotka kciuki za wizytę!!! i oby maleństwo już nie cierpiało! Kamilla na to wygląda choć ja nadal sie boję czy dobrze robię... Ale mam dość tej ruletki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4426 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widzisz Kropciu, ale ja bym sie z nimi chciala dogadac, a nie wystawić ich i spalić mosty. Dlatego się waham jak ta akcję przeprowadzić... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Milej szkołki, to ta zielarska o której kiedyś pisałaś? Cytat:
![]() Cytat:
Przystawiaj Pole, wyluzuj, na pewno niedługo sie pogodzicie, a Twoj spokój teraz bardzo ważny ![]()
![]() |
#4427 |
Zakorzenienie
|
Konspi wiec tak: zalegly urlop musisz albo wziasc albo beda ci musieli wyplacic ekwiwalent. pewnie beda woleli abys wziela urlop. jesli chcesz to dodatkowo mozesz zlozyc wniosek o urlop za 2010 ale jesli im powiesz ze po urlopie idziesz na wychowawczy to przyznaja ci tylko 1/4 urlopu od stycznia do kwietnia. tak bedzie regulaminowo. Jesli chcesz aby wszystko bylo jasne to poprostu powiedz w personalnym o planowanym wych
![]()
#4428 |
Zadomowienie
|
olalicious, ja tak samo plotkarę oglądam (chociaż czasem czuję się za stara juz na takie seriale) hehe głównie dla ciuchów, szkoda że nie mam czasu wybrać sie na sklepy tylko ciągle internetowo :/
![]() |
#4429 |
Zadomowienie
|
Mamuśki!! co z Wami się dziś dzieje? Przez 4 godziny żadnego posta?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
oo Ola dobrze ze jestes ![]() mialam pytac:ile Ty masz wzrostu?Bo ja sie przedwczoraj wzylam i juz spadlam z wagi ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4431 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam 165cm ![]() ![]() ale masz fajnie! ja tez jem slodycze, ale dlatego, że nie moge sie opanowac... tak samo z pizza... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to dobrze wazysz ![]() ![]() ![]() mi boczki spadly juz po ciazy, nawet nie wiem kiedy:/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4433 |
Zadomowienie
|
a jak brzuszek? taki jak przed ciążą? moj jak stoje to tak, jak usiade to juz ciut gorzej...
a z boczkami to ciężka walka u mnie, giną jak jestem juz naprawde chuda, to ostatnie miejsce, z ktorego chudne ![]() ale piersi juz do C mi się zmniejszyły ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4434 |
Zakorzenienie
|
U mnie juz brzuch opadł, nawet jak siedze...ale przed ciąża miałam wklęsły wiec taki moze zostać. A biust narazie mam male D. Moze mi spaść do C, bo w ciazy kupilam sobie staniki o rozmiarze C, to tamte stare dalabym kuzynkom
![]() a czemu Ty chcesz tak bardzo schudnac?ja sie chudosci boje...moze dlatego, ze kiedys bylam baardzo szczupla i wcale to w moim przypadku korzystnie nie wyglądało ![]() ale napisalas i pizzy i zrobilas mi mega smaka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4435 | |||
Zadomowienie
|
heloł
![]() ale tu dziś cisza ![]() wszystkie dzieciaczki cudne, a kitki Miriam o takie ![]() ![]() dziś na basanie było suuuuuuuuuuper, pierwszy raz ja się pluskałam z Olką i było extra!! już nie mogęsię doczekać kolejnej soboty ![]() Cytat:
![]() ja też bym chciała troche dłużej pobyć w domu z Olką, no ale niestety nie moge sobie na to pozwolić. Kolega który mnie zastępuje już mnie błaga o powrót ![]() ![]() ja tez tego nie rozumiem z tym karmieniem ![]() super, ze u neurologa wszystko git!! ![]() mamrotka- a właśnie, że pamietamy ![]() Cytat:
moja Olka standardowo kupka 2 razy albo 3 Cytat:
![]() ![]() a dziecko do pół roku dobija do wagi urodzeniowej więc spokojnie ![]() Miriam jest bosssssskkka!!!! A my dziś na 30-tkę do koleżanki idziemy i juz sie karmi chłodzi ![]() miłego wieczorka Mamusie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4436 | |||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z determinacją bez przesady, ja po prostu chce w końcu do mamy jeździć i do moich psiapsiuł sama z Alusią, być w końcu niezależna mobilnie od TŻ-ta ![]() Cytat:
Nam dzisiaj się Ala przewróciła z plecków na brzuszek, zobaczymy czy to przypadek był czy załapie już ![]() ![]()
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4437 |
Zakorzenienie
|
Ravenne
![]() Elalank zazdroszcze u mnie nie ma takiego czegoś jak basen z niemowlakiem ![]() I to tyle ide odpocząć przed tv po po wczorajszym szczepieniu miałam dzień maakra, noc tragedia i dzisiejszy dzień też niezbyt, bo młodyspać nie chciał i teraz tykająca bomba nie do uśpienia... Ale od wczoraj jak mu się pokazuje język to on swój pokazuje bardzo chętnie i tak się cieszy z tego, że aż nie mogę z niego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4438 |
Zadomowienie
|
dodałam dopiero zaharie i kamile na nk
![]() ![]() no cisza na forum, już nie idzie nam tak szybko jak na poczekalni ![]() a ja w weekendy jestem mało na komputerze bo tż mi go przechwyca no i nauka do obrony magisterki bo jeszcze tylko 2,5 tygodnia AAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaa nie pamiętam czy pisałam osiągi mojej Laurki - naumiała się przewracać z plecków na brzuszek, coraz lepiej trzyma różne rzeczy w rączkach i oczywiście wpycha wszystko do buzi
![]() |
#4439 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Kochane moge prosic o kliki?jestem juz na 10 tym miejscu ![]() ![]() a ja tak wpadłam i nie napisałam co u mnie:P Otóz nocka należała do udanych. Jak po kapieli Polcia zasnela przed 21 to obudzila sie 5.45 ![]() ![]() ![]() ![]() Poza tym moja mama dzis wraca i ma kilka rzeczy dla wnusi. Jak ja jej napisalam, ze mi mleko szwankuje to mi odpisala, ze musze podac butelke ![]() jakbym Was nie miała to pewnie bym tak zrobiła ![]() Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2010-03-14 o 07:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#4440 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Taką radę jak Ty od swojej mamy ja usłyszałam od teściowej w trzeciej dobie życia Zosi, kiedy miałyśmy problem z przystawianiem. Ja walcze z przystawianiem, dokarmiam z kubeczka a ona mi wyjechała z tekstem: ale ty wiesz, że bedziesz musiała karmić z butelki. Myślałam, że ją z mieszkania wyrzucę tak mnie wkurzyła ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:55.