|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#751 |
Raczkowanie
|
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III
|
![]() ![]() |
![]() |
#752 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 344
|
tsh mam 2.49 niby norma ale uznaje siê to ju¿ jako niedoczynno¶æ je¶li s± objawy a ja takie objawy mam. np nie jem du¿o a tyjê, no i w³osy wypadaj± skóra jest przesuszona i spadek energii. T3 2.94 (2.02-4.43 norma) T4 1.05 (0,932-1.71 norma) czyli wszystko niby w normie ale jednak. a posz³am do endokrynologa w zwi±zku z nadmiernym ow³osieniem a wykryto mi guza
|
![]() ![]() |
![]() |
#753 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 272
|
Czy która¶ z was siêga³a po szampony delikatne_delikatne? a ma ³ojotok? dosta³am w aptece próbkê emolium, i tak w sumie nie wiem, odczuæ nie mam ¿adnych...nie wiem czy lepiej czy gorzej. Ale dosta³am te¿ Physiogel...i diabelstwo nie chcia³o siê pieniæ. Jutro muszê który¶ z nich wybraæ, i nie wiem!Szamponów dla dzieci siê bojê, w sumie nie wiem dlaczego, ¿ele pod prysznic dzieciêce nie do konca mi s³u¿±, bojê siê ¿e nabawiê sie jakiego¶ ³upie¿u po takim szamponie. Wiem, ¿ê wiêkszo¶æ z was wybiera szampony typowo skierowane na wypadanie w³osów, ja ju¿ siê podda³am, próbujê drog± na oko³o
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#754 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 444
|
Cytat:
![]() ![]() a gdzie wyczuli Ci tego guza dok³adnie? ![]() moje wyniki: |
|
![]() ![]() |
![]() |
#755 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 640
|
Przez ostatni miesi±c trochê zaniedba³am w³osy i niestety zauwa¿y³am, ¿e znów zaczê³y bardziej wypadaæ, wiêc nie zastanawiam siê i dzi¶ zakupiê ampu³ki radical.
- od marca 2009 roku nie susze, i nie prostuje w³osów; - od 2006 roku ich nie farbuje ![]() - zapuszczam w³oski - ostatnie podciêcie w³osów 10 pa¼dziernik 2011 rok. - obecna d³ugo¶æ to w³osy do ramion. CEL: W£OSY DO £OPATEK LUB D£U¯SZE. Gosi@ |
![]() ![]() |
![]() |
#756 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 444
|
Ostatnio mi kolezanka mowila, ze jakas jej znajoma miala robione badania na tarczyce. Bo wlasnie bardzo jej wlosy wypadaly. Badania okazaly sie dobre. A wszystko wyszlo dopiero na usg tarczycy . Wiec same badania poziomu tsh i ft4 to chyba nie wszystko.
Ja sama niebawem wybieram sie do endokrynologa. Bo nikt mi nigdy niczego nie zdiagnozowal, a leki to potrafia przepisywac "na oko".
#757 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#758 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 773
|
Cytat:
Nie wiecie ile mniej wiêcej kosztuje usg tarczycy? P.S.Mastiff, ja my¶lê, ¿e nie masz siê co martwiæ, je¶li nie odczuwasz tych objawów.Wiadomo, ¿e na si³ê mo¿esz je u siebie znale¼æ, ale je¶li Ci one wcze¶niej nie przeszkadza³y to pewnie wszystko jest ok. Ja np. od pewnego czasu szuka³am przyczyny moich objawów, nie wiedzia³am, ¿e to mo¿e byæ tarczyca. No ale pewna jeszcze nie jestem czy to to. Edytowane przez MalaArielka Czas edycji: 2010-03-11 o 16:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#759 |
Rozeznanie
|
Ampu³ki zakupione, kuracja rozpoczêta.Czekam na efekty.
- od marca 2009 roku nie susze, i nie prostuje w³osów; - od 2006 roku ich nie farbuje ![]() - zapuszczam w³oski - ostatnie podciêcie w³osów 10 pa¼dziernik 2011 rok. - obecna d³ugo¶æ to w³osy do ramion. CEL: W£OSY DO £OPATEK LUB D£U¯SZE. Gosi@ |
![]() ![]() |
![]() |
#760 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 52
|
hej dziewczyny, mam jedno pytanie, -orientujecie sie moze czy Inneov jest suplementem czy lekiem ? s±jakies przeciwskazania do jego stosowania?
|
![]() ![]() |
![]() |
#761 |
Wtajemniczenie
|
Do tej pory wnioskowa³am, ¿e mam dobr± ilo¶æ ¿elaza po tym, ¿e mam dobr± ilo¶æ hemoglobiny we krwi( co siê ze sob± ³±czy).
Dziewczyny, je¶li bada³y¶cie odobno ¿elazo to czy przy jego niedoborze mia³y¶cie mniejsz± ilo¶æ hemoglobiny czy nie zawsze? Inneov to chyba suplement, ale nie interesowa³am siê nim. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#762 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#763 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 498
|
Muszê siê pochwaliæ, ¿e uda³o mi siê zahamowaæ wypadanie w³osów prawie do minimum - to znaczy ok.50-70 dziennie (to chyba niedu¿o?)
U¿ywam szamponu Joanna Rzepa do w³osów delikatnych i cienkich (mam do¶æ grube, przet³uszczaj±ce siê), Seboradin Niger lotion do przet³uszczaj±cych siê i od ¶rodka Humavit, ten z dro¿d¿ami, pokrzyw± i skrzypem ![]() Podciê³am te¿ koñcówki i u¿ywam oleju kokosowego i waxa i naprawdê coraz lepiej z moimi w³osami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#764 |
Wtajemniczenie
|
Mastiff, pewnie bêdê musia³a zatem zbadaæ jeszcze ¿elazo. Chyba nie kosztuje to du¿o?
Fajnie Gda, ¿e poradzi³a¶ sobie z problemem ![]() P.S. Chocia¿ na razie poczekam z badaniem ¿elaza, my¶lê, ¿e najwa¿niejszy jest poziom hemoglobiny, bo po to jest potrzebne ¿elazo ¿eby mog³o transportowaæ tlen w postaci hemoglobiny. Edytowane przez MalaArielka Czas edycji: 2010-03-14 o 09:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#765 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 584
|
Wypadaj±ce w³osy- co robiæ?
Ostatnio zauwa¿y³am ¿e wypada mi bardzo du¿o w³osów( ponad normê). Nie wiem co mam zrobiæ, ¿eby zahamowaæ ten proces? Jakich preparatów mam u¿ywaæ? Mo¿e jakie¶ domowe sposoby?
S³ysza³am, ¿e skrzy polny oraz pokrzyw wzmacniaj± w³osy i hamuj± ich wypadanie- czy to prawda? proszê bardzo o pomoc. Pozdrawiam cieplutko ![]()
Edytowane przez ErnestyLda Czas edycji: 2010-03-14 o 11:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#766 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
Dot.: Wypadaj±ce w³osy- co robiæ?
tak to prawda, ale ja jak umyje w³osy szamponem z pokrzywy lub skrzypu to mam bardzo suche i wygladaja jakby by³y starsznie zniszczone, nie mi³e w dotyku wiec odstawi³am to
|
![]() ![]() |
![]() |
#767 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 584
|
No a jakie¶ preparaty wzmacniaj±ce w³osy od ¶rodka?
#768 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 52
|
ja uzywa³am Doppel Herzx na w³osy oi paznokcie, ale zastanawiam sie cz nie przerzucic sie na INNeov gestosc w³osów
|
![]() ![]() |
![]() |
#769 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 54
|
Fiaa te leki pomogly na krotko. Wrocilam do londynu, znowu sie powkurzalam na kilka osob, ale tak porzadnie i... wlosow zaczynam wyciagac po kilka, kiedy przeczesuje placami. Nie mowiac juz o myciu, czy czesaniu. Zauwazylam ze mam na przedzialku malutkie biale miejsca, to niestety brak wlosow, wypadaja punktowo, albo robia taka cieniutka sciezke. Nie wiem juz co robic, bo przeciez nie moge brac w nieskonczonosc tych sterydow. Wiem, ze stres u mnie jest glownym czynnikiem lysienia, on podwyzsza tez prolaktyne i miesza w hormonach. Wkurza mnie to, ze moja prl skacze, bralam ja przez kilka miesiecy, spadla troche, jak przestalam brac bromergon to spadla znacznie nizej, bylo prawie dobrze, a potem znowu skok. Biore juz 5 miesiecy, najpierw cwiartke bromergonu, ale to nic nie dzialalo,a teraz polowke, ale mleko nadal jest. Najwieksza dla mnie zagadka jest to, ze ja mam big prl a to niby nieaktywna. No jak chol....a to jest nieaktywna jak jestem mleczna bezdzietna. Wlosy mialam zawsze geste, estrogenow duzo, choc w 3 dniu poziom nizszy, ale w normie, w okresie okoloowulacyjnym jestem slimak, a wlosy leeeeeeeeca. Mojej mamie tez okropnie sie przerzedzily i po okresie spokoju znowu ma problem, ale kobieta ma 60 lat i wiele operacji za soba, lacznie z ta piepszona prl przez.........cale zycie, mimo brania bromergonu, parlodelu i innego swinstwa.
Ehhhhhhh zycie, ide zjesc czekolade a co tam ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#770 |
Rozeznanie
|
Powoli znika u mnie wypadanie w³osów, z czego siê bardzo cieszê. Jednak ampu³ki radical dzia³aj±.
![]() ![]() |
![]() |
#771 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#772 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 444
|
A ja 28 kwietnia ide do endokrynologa. To moja ostatnia deska ratunku.
#773 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 16 740
|
A ja zuzylam pierwsze opakowanie Radicala, minal tydzien i wlosy znow zaczynaja leciec. Zamowilam drugie opakowanie. Jesli to juz nie pomoze na zawsze, to nie wiem, co zrobie
![]()
#774 |
Wtajemniczenie
|
To ciekawe... Czyli starasz siê dostarczaæ wiêcej ¿elaza w po¿ywieniu? Chyba pisa³a¶ wcze¶niej, ¿e poprawi³ Ci siê wynik...?
|
![]() ![]() |
![]() |
#775 |
Zadomowienie
|
Ale czy zawsze? No bo skoro jedno wynika z drugiego, to wychodzi na to, ¿e przy niskiej hemoglobinie powinnam mieæ niski poziom ¿elaza, a nie mam. Czy ¼le mówiê?
du¿o ¿elaza w w±tróbeczce jest zdaje siê (fuj fuj) Edytowane przez mastiff Czas edycji: 2010-03-15 o 22:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#776 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() i w ci±gu miesi±ca ¿elazo poprawi³o mi siê z 40 na 86 ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() i np: w 19 stycznia mia³am HGB 13.9 g/dl (86%) a ¿elazo 40 a 1 marca HGB 14.1 g/dl (88%) a ¿elazo 86 norma HGB 12-17 najdziwniejsze jest to, ¿e s³abe ¿elazo mia³am mimo ³ykania suplementu z ¿elazem (biofer) a teraz nic nie biorê tylko dostarczam go naturalnie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#777 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 17 358
|
Witam. Je¶li pozwolicie to siê przy³±cze. mi tak¿e wlosy wypadaj± gar¶ciami. Zawsze by³y mocne, grube, a teraz ju¿ widac skórê przy czole. jestem za³amana mam 21 lat a ju¿ ³ysieje, nied³ugo stracê wszystkie wlosy. w³osy zaczê³y mi wypadac po gwa³townym schudniêciu. pewnie straci³am wszystkie wa¿ne witaminy, sama ju¿ niewiem co robic
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#778 |
Zakorzenienie
|
[1=57c4259f21315203964a8ed 20878b337431f4de9_625f3ef 28e370;17914200]w³osy zaczê³y mi wypadac po gwa³townym schudniêciu. pewnie straci³am wszystkie wa¿ne witaminy, sama ju¿ niewiem co robic
![]() zadbaj o dobr± dietê a w³osy z czasem Ci odrosn± ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#779 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 17 358
|
w³a¶nie siê bêdê starac. oby podzia³a³o
|
![]() ![]() |
![]() |
#780 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
Narzêdzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:06.