![]() |
#1261 |
BAN stały
|
Dot.: Przyszle i obecne mamusie z USA
Ja tez aktualnie jestem na utrzymaniu TZ dlatego przy nim staram sie nie narzekac ze ciagle go nie ma w domu, czy robi overtime...niestety cos za cos ;/ mam nadzieje ze szybko uda mi sie wrocic do pracy, musze sie chyba rozejrzec za jakims daycare ....
Co do tego czy TZ bedzie w domu tego jeszcze nie wiemy, caly czas probuje cos zalatwic itp itd ale odpowiedzi ostatecznej jeszcze nie zna ;/ na pewno bedzie przez calutki czas w szpitalu nie zaleznie od tego ile to potrwa a co bedzie po powrocie do domu to sie okaze....boje sie ze zostane sama, 1 dziecko...zero pojecia o czymkolwiek...;/ale jesli nie bede miala wyboru to trudno...moze ten wyslawiany 'instynkt maciezynski' okaze sie choc troszke pomocny ![]() a jak nie to przeciez mam Was ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1262 |
Wtajemniczenie
|
leleth, ja sie na zakupy nie wybieram
![]() ![]() NaTaLaLa, ojjj nie martw sie - napewno swietnie sobie poradzisz!!! Jak ja urodzilam Adasia to mialam 18 lat, nigdy przed tym nawet nie dotknelam dziecka a co dopiero zeby wiedziec cokolwiek na temat dzieci i opieki nad nimi. No ale jakos sobie poradzilam. Zobaczysz, po kilku dniach juz tak sie nauczysz wszystkiego, ze bedziesz mala trzymac jedna reka, a druga bedziesz myc zeby, ubierac sie, trzymac widelec itd. ![]() ![]() No i oczywiscie pytaj smialo, jak bedziesz miala jakiekolwiek pytania. Mamy tu mamy same fajne dziewczyny na watku, wiec napewno kazda Ci podpowie najlepiej jak tylko potrafi ![]() Ja zmykam juz spac. Nie chwalac sie, chyba Evcia zaczela mi przesypiac noce juz na dobre ![]() ![]() Dobranoc ![]()
![]() |
#1263 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Natalala od razu daje Ci pierwsza rade: numer do pediatry przyklej w widocznym miejscu ![]() a reszte juz bedziemy kombinowac na biezaco ![]() ze mna tz byl w domu tydzien... i to zupelnie wystarczylo... ![]()
![]() |
![]() |
#1264 |
BAN stały
|
Wlasnie jeszcze musze przeprowadzic wywaidy wsrod dzieciatych znajomych w okolicy co do pediatry...
mam tu w okolicy jednego doktorka, ale nie wiem jak sprawa wyglada 'od kuchni' a nie chcialabym oddac malej w rece pierwszego lepszego lekarza tylko dlatego ze blisko...moze w szpitalu mi kogos poleca itp... popytam... Mam nadzieje ze TZ cos wymysli zeby dostac te wolne, jesli nie tydzien to chociaz te 2,3 pierwsze dni... albo chociaz niech krocej pracuje przez kilka dni ;/ nie wiem, okaze sie pewnie dopiero jak cos sie rozkreci... A ja ktoras noc z rzedu nie moge zasnac o przyzwoitej godzinie...klade sie 3,4 nawet 5 rano i wstaje o 12 ;/ za duzo mysle, stresuje sie itp...a ja jutro robie sobie spacer do CVS o ile nie bedzie padac jak dzis ![]() O wlasnie natrafilam na Cake Boss wiec lece ogladac ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1265 |
Zakorzenienie
|
hejjj ja troche sie wyspalama o dziwo
leleth ja wlasnie jestem u rodzicow i mala daje w kosc wszystkim, moja mama ma schorowane rece to tak nie chce jej obciazac, ale dzis w nocy to ja zabrala do siebie bo sama widziala ze juz druga noc spac nie bede :/ nie wiem czy to reakcja na brak tatay, zazwyczaj wlasnie bylo na odworot jak tz polecial to ona byla grzeczna jak aniolek a jak wracal znow psocila by zwrocic na siebie uwage ![]() o leleth ja bym z checia skorzystala z tego kuponu!!! ![]() ja wlasnie chce kupic spodnie ciazowe old navy i jak bym miala kupon to bym pizame gapa sobie wziela ale powiedz mi jak ja bym mogla z tego skorzystac ?? tzn tz bo on jest w usa... natala znam ten bol. moj tz tez duzo pracuje ja nie pracuje to ktos jednak musi a w Polsce jeszcze jest tak ze sa wszedzie korki i dojazd do do domu w godzinach szczytu zajmuje mu nawet 2 h ![]() wiesz co nie pij na wlasna reke tego oleju! ja tez o nim slyszalam ale ja bym sie bala to wypic sama... oni w szpitalu robia specjalny koktaj w jakiejs proporcji itp... a tak to wiesz jeszcze roztroju zoldka dostanieszi bedziesz wymiotowac... urodzisz nie martw sie ![]() ![]() a wody moga ci odejsc bez skurczy ja nie mialam skurczy ![]() ![]()
![]() |
#1266 |
Wtajemniczenie
|
Ray podaj mi maila to ci wysle kupon... tz moze go sobie wydrukowac i isc do sklepu albo zamowic przez net uzywajac kodu na dole
![]() my dziswstalismy o 6tej a nawet wczesniej... i zdecydowanie ide dzisiaj do lekarza bo maly jjednak duzo gorzej kaszle... ![]()
![]() |
#1267 |
Zakorzenienie
|
leleth juz pisze na priv super
![]() ![]() teraz pogoda w kratke to malego mogla zawiac...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1268 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() A ja dopiero co wstalam - a jest juz 9:30 ![]() leleth, duzo zdrowka dla Oliego ![]() Daj znac co i jak po wizycie ![]() A co Ty mi sugerujesz? Ze teraz przez przypadek moge znowu zajsc w ciaze? ![]() Nie nie, raczej taka wpadka jest wykluczona ![]() ![]() NaTaLaLa, wlasnie bardzo dobra rade podala Ci leleth - koniecznie znajdz dobrego pediatre!!! Moze wlasnie wykorzystaj ten czas oczekiwania na coreckze na to, zeby kogos dobrego znalezc. Najlepiej to osobiscie sie spotkac z pediatra, bo niestety, ale dobre opinie znajomych to jeszcze nie wszystko. Tutaj tez szukalismy pediatre, wiec maz popytal sie w pracy kogo polecaja, no i chyba z 10 osob powiedzialo, zeby isc do pewnego doktora. Poszlismy tam i myslalam ze wyjde z siebie, jak lekarz polslowkami gadal po angielsku i nie umialam go zrozumiec, mial pelno brudu pod paznokciami i na sile probowal otworzyc paluchami oczy spiacemu dziecku... Nie wiem jak komus mogl taki lekarz podpasowac, ale na bardzo doswiadczonego to mi on nie wygladal ![]() Dziewczyny, mam pytanie. Kilka dni temu poczta dostalam "juror questionnaire" i trzeba wszystko wypelnic i wyslac do Jury Commission ze wszystkimi danymi. Jestem ciekawa jak mnie wogole wybrali - myslalam, ze to tylko jest dla obywateli ![]() No i jest tam takie pytanie "Are you a United States citizen?" - odpowiedz oczywiscie brzmi "no". I jesli odpowiesz "no", to tam pisze "If NO, attach a copy of visa, passport or alien registration card.". I teraz tak - ja przyjechalam tutaj na wizie turystycznej i mam ja wklejona do starego paszportu. Teraz mam juz nowy paszport w ktorym nic nie jest wklejone + mam nowe I-94 oraz status studencki. I teraz tak - co ja mam im wyslac? Tylko I-94 i I-20? Czy kopie paszportu tez? Tylko w sumie po co im kopia paszportu, jak tam i tak nic nie ma. Co mam robic? Bede wdzieczna za wszystkie odpowiedzi i wskazowki ![]()
I treat my patients with compassion, Wearing scrubs is my fashion; I fight sickness with aggression - NURSING is my profession! Edytowane przez schoolcraft Czas edycji: 2010-03-16 o 13:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1269 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A ty nie masz tu zadnej rodziny, co? Albo kolezanek? Jak chcesz to z przyjemnoscia dam ci numer na komorke, w razie paniki czy cos mozesz dzwonic. ![]() Zobaczysz, az sie zdziwisz jak nagle (i to szybko) sama bedziesz wiedziala lepiej od wszystkich dookola, co jest najlepsze dla twojej dzidzi ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1270 |
Wtajemniczenie
|
spicegirl, Julcia fajnie chodzi, no i piszczy tez fajnie
![]() ![]() Widze ze masz wszystko w kuchni poblokowane, zeby Julcia nie mogla otworzyc ![]() ![]()
![]() |
#1271 |
Wtajemniczenie
|
No to widze, ze ja mialam z was chyba najwecej doswiaczenia- bylam niania dwoch chlopcow (3 i 6lat jak zaczynalam) przez 3 lata... w sumie wiadomo, ze dzieci juz byly dosyc duze ale mimo wszystko oswoilam sie z calym systemem opieki zdrowotnej, przedszkolami itp. ... no i w sumie tez chlopcy wiec teraz ogladam te same bajki z malym co kilka lat temu.. no i wiem co sie spodziewac za rok lub dwa
![]() z mniejszymi dziecmi tez mialam troche kontaktu wczesniej wiec nie mialam wiekszych problemow... a jak rzecywiscie cos sie zaczynalo dziac i nie wiedzialam co robic to oznaczalo, ze czas zadzwonic do pediatry.... ![]() w ogole z tym wlasnie mam najwiekszy problem.. z przyzwyczajeniem sie, ze do pediatrysie tak czesto dzwoni i chodzi... tzn ja u swojego lekarza nie bylam od lat (nie licze ginekologa) a pediatre widze co chwile (mimo, ze maly wcale nie jest chorowitym dzieckiem) .... na szczescie lubie ta kobiete wiec nie zaczelo mi to dzialac na nerwy..... dzis jeszcze nie dzwonilam bo Oli i tak bedzie spal do conajmniej 3ciej wiec mam kilka godzin na zorganizowanie popoludnia... a rano zalatwialam cos innego.. moja babcia ma dziwne znamie na twarzy... najpierw to byla tak jakby niebieska kropka a teraz zmienila kolor na czarny... i moja kuzynka wlasnie na to zwrocila uwage w weekend... ja poszperalam troche w necie i znalazlam informacje, ze to prawdopodobnie rak skory..... niestety babcia sie uparla, ze nie idzie do zadnego lekarza ...wiec za jej plecami wyciagalam jej insurance information od jej lekarza i teraz bede ja umawiac do dermatologa... powiem jej w dzien wizyty, ze ja zabieram do sklepu (chciala jechac ostatnio do targetu) i zawioze do lekarza bo inaczej sie nie da......
![]() |
#1272 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A szuflad niestety nie mam poblokowanych, mam nowiutka kuchnie i szkoda mi wiercic... ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieje, ze u babci to nic groznego... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1273 | |
Wtajemniczenie
|
spicegirl super filmik.. obejrzalam tez inne i doslownie na kazdym z nich Julcia jest slicznie ubrana... jeszcze pare takich video i bede meczyc tzta abysmy sprobowali miec dziewczynke
![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1274 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, prosze o odpowiedz na moje pytanie z tym "juror questionnaire"
![]() ![]() spicegirl, a mi sie wydawalo, ze na drzwiach szafek masz cos bialego i wywnioskowalam, ze to sa blokady zeby mala nie otwierala ![]() A i tez zwrocilam uwage, ze Twoja mala na kazdym video jest tak fajnie dziewczeco ubrana i sie zastanawiam, czy Ty ja tak na codzien stroisz? Bo moja smiga w pizamach i tylko jak gdzies idziemy to ja stroje w wyjsciowe ciuszki. leleth, mam nadzieje, ze z babcia bedzie wszystko ok. Dobrze robisz, ze bierzesz ja do lekarza ![]()
![]() |
#1275 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
spicegirl ma blokady na szafkach a nie na szufladach...cdn
![]() |
![]() |
#1276 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A jak ty te links zakladasz? Bo ja mam pelno takich w domu... zahaczasz jedna szuflade o druga? Czy jak? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1277 |
Wtajemniczenie
|
przerwalam pisanie bo maly obudzil sie ze strasznym kaszlem... wlasciwie brzmialo to praiwe jak atak astmy i za godzine maszerujemy do lekarza.....
a co do babci to nie mam wyboru... corka, ktora u niej tymczasowo mieszka nie rozmawia po angielsku w ogole i sie w ogole samodzielnie po okolicy nie porusza...... jej druga corka mieszka w okolicach Hershey Park w PA. Wiec w sumie zawsze ja sie zajmuje jej sprwami - babcia ma prawie 80 lat i przyjechala tu jak miala prawie 50. Byla w sumie sama (pozniej dolaczyla do niej corka) ale znajac tylko podstawy jezyka dorobila sie domu w bardzo dobrej okolicy i sporych oszczednosci w banku... do tego wieku 60 lat nauczyla sie jezdzic samochodem a w wieku 70 lat rowerem..... teraz jezdzi czerwonym sportowym autem .... (kupila go w sumie przez przypadek haha) ..... no i ma przyjaciela.. mlodszego do siebie rozwodnika....... ![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- to zalezy od ustawienia szuflad.... jak sa szuflady jedna po druga to wlasciwie trzeba tez zrobic ejdno polaczenie 'w bok' np z jakas szafka zeby sie w ogole nie dalo otworzyc... musisz poeksperymentowac bo to wszystko zalezy jak masz porozmieszczane drzwiczki... ogolnie to lepiej dziala jak masz szuflade nad szafka. bo wtedy jak je polaczysz to nic sie nie otworzy....
![]() |
#1278 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do szuflad, to sorry... troche sie zagmatwalam w mojej wypowiedzi ![]() ![]() NaTaLaLa, czy Ty juz moze rodzisz czy znowu do pozna spisz? ![]() ![]() Oby to pierwsze ![]()
![]() |
![]() |
#1279 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1280 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Chyba zrobie tak jak piszesz - wysle tylko I-94, a jak beda potrzebowali cos wiecej, to wtedy im moge wyslac. A z tym paszportem, to tam pisze a copy of visa, passport OR alien registration card. Tego ostatniego nie mam (rozumiem ze tu chodzi o green card? ). W kazdym badz razie jeszcze raz dziekuje. Moja mala wlasnie zaczela namietnie sie przewracac na brzuszek!!! ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1281 |
BAN stały
|
schoolcraft ja tez cie wiem co poradzic kochanie tobie, super ze mala sie obraca juz...Olimpia umie sie przerwrocic z brzuszka na plecki jak ma na to ochote bo jak nie ma to bedzie krzyczec zeby jej pomoc
a co do pytania to tak jestem spakowana juz, spakowalam sie w niedziele...i mam pytanko czy brac malej taki typowy zimowy kombinezon na - 15 czy wystarczy taki na wiosne...tak na + 2 + 3 stopnie...bo wiem ze jest tam deszczowo ale plus 7...hmm....bo sobie to zimowej kurtki brac chyba nie bede spicegirl jaka tak julcia smieszna...fajnie piszczy...zabka mala alugien kobieto gdzie jestes? zapomnalas o nas? bedziemy plakac ![]() natala jak juz rodzisz w co wierze bo cos nie slychac ciebie to powodzenia i pytaj nas o wszystko napewno wspolnie cos wymyslimy- mi dziewczyny duzo pomogly i pocieszaly w najgorszych momentach za co je kocham i smunto mi bedzie bez nich w polsce ale jak przyjade to nadrobie chociazby kosztem snu ![]() leleth mam nadzieje ze Oli juz lepiej...ale co sie dziwic ta pogoda taka dziwna raz cieplutko a raz ledwo 2 stopnie na plusie koncze mam nadzieje ze nikogo nie ominelam ray i jak wyszlo z tym zebem? i jak ogonie Julcia sie czuje i ty? ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- a i jeszcze jedno wczoraj mala byla szczepiona i dzsiaj widze ze w miejscu uklucia w obu nozkach jest taki czerwony slad jakby po ukluciu komara...nie boli ja to bo dotykalam tego ale kurcze nie wiem...ostanio tego nie miala....ale nie ma goraczki ani nic wiec mysle ze to tylko od igly jest slad |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1282 |
Wtajemniczenie
|
zuzanna12, spokojna glowa - moja mala tez zawsze ma takie kropeczki w miejscu uklucia. Najwazniejsze, ze mala to nie boli i ze nie ma goraczki. Za kilka dni jej to minie.
Dziewczyny, cos czuje ze NaTaLaLa rodzi ![]() EDIT: Ewa Christiansson, kim jestes? ![]()
![]() |
#1283 |
BAN stały
|
schoolcraft dziekuje wolalam zapytac bo zawsze to lepiej
tez czuje ze Natala rodzi,,,,mam nadzieje ze szybko i bez bolu...moja mala juz 2 godziny spi ale ide je obudzic nakarmic przebrac i idziemy na dwor z moja kuzynka schoolcraft sorry za pytanie ale czemu pytasz kim jest ewa ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- school czyzby znow ktos nam probowal sie wtracac w temat? kurcze z moze by tak private zalozyc bo wkurza mnie ze ktos nas podczytuje |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1284 |
Zakorzenienie
|
Hej Wam
![]() Natalala-mam nadzieje ze rodzisz ![]() Spicegirl-sliczna Twoja cora a Ty wygladasz na b mloda mame ![]() Leleth-trzymam kciuki za babcie-ciagnij ja na sile do tego lekarza ![]() ![]() Schoolcraft-fajnie ze Ewcia juz sie obraca-a masz jakies nowe zdjecia? Ja dzisiaj mam wolne...czytam o dietach wspomagajacych zajscie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1285 |
Zakorzenienie
|
hello
![]() leleth mi dala kuponik kochana i moze uda mi sie plaszczyk kupic dzieki temu w fajnej cenie ![]() zuzanna zab nie boli poki co ale musze cos z nim zrobic koniecznie... wybieram sie do denstysty w przyszlym mc ![]() ![]() a mala dzis o dziwo grzeczna.... i nawet nie tak zle jadla wiec az jestem zdziwiona. W nocy moja mama ja wziela zebym sie troche mogla wyspac wiec troszkie zregenerwowalam sie. Tz juz zapowiedzialam ze to jego ostatnio wyjazd na tak dlugi okres. zuanna wez cieplejszy kombinezon wyboraz sobie ze u nas snieg lezy moze tak mrozno nie jest ale na spacer wciaz w zimowych rzeczach chodzimy bo marzna lapki i strasznie wieje zimny wiatr. slad po szczepieniu moze byc jak cos to rob oklad z sody ![]()
![]() |
#1286 | ||
Zadomowienie
|
Hmmmm.... czyzby Nata poszla rodzic?
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kupilam sobie super aparat wlasnie na urodziny ! O taki Nie moge sie doczekac az go odbiore i sie pobawie. Bo ten moj jest taki kieszonkowy, niby parametry dobre ma, ale chcialam taki wypasiony z burst mode, zebym mogla kilka zdjec w ciagu sekundy jak mi sie Jula wierci. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1287 |
Wtajemniczenie
|
zuzanna12, tak tylko pytam kim jest tamta osoba, bo widzialam ze nas podczytuje i chyba kiedys nawet moj profil odwiedzila
![]() ![]() spicegirl, czuje to w kosciach, ze NaTaLaLa poszla rodzic ![]() ![]() Super aparat kupilas!!! My mamy podobny ale Canon'a - wkurza mnie tylko to, ze wlasnie bardzo wolno robi zdjecia ![]() A kiedy masz urodziny, jesli mozna wiedziec? ![]() Elfiku, super, ze masz wolne! ![]() ![]()
I treat my patients with compassion, Wearing scrubs is my fashion; I fight sickness with aggression - NURSING is my profession! Edytowane przez schoolcraft Czas edycji: 2010-03-16 o 19:02 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1288 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() TRZYMAMY KCIUKI ZA NATALALA !!!!!!! ![]() Urodziny 23 marca, we wtorek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1289 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() To bedziemy swietowac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
I treat my patients with compassion, Wearing scrubs is my fashion; I fight sickness with aggression - NURSING is my profession! Edytowane przez schoolcraft Czas edycji: 2010-03-16 o 19:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1290 |
Wtajemniczenie
|
schoolcraft ale ty jestes spostrzegawcza.... ja mam w sumie gdzies kto mnie podczytuje... jak ktos ma ochote opoczytac o smarkach i kupach to prosze bardzo
![]() choc z drugiej strony to chyba powinnam poczuc sie w jakis sposob niepewnie bo wlasnie prawdzilam i mam 841 odwiedzin na profilu..... to chyba dosyc imponujaca liczba ![]() A Oli juz jest po wizycie u pediatry.. okazalo sie, ze ten jego zeszlotygodniowy wirus juz w sumie przechodzi ale z jakiegos powodu maly ma bardzo duzo flegmy w gardle (oskrzela sa w duzo lepszym stanie niz ostatnio) i sie po prostu nia dusi......dostal jakis syropek na to i powinno byc duzo lepiej... byl juz nawet w parku zeby uczcic pomyslna diagnoze.... ![]() poza tym mysle, ze Natala dalaby znac gdyby poszla rodzic.... chociaz w sumie ja chyba nie zdazylam napisac nic na forum... pamietam ze zaczelam pisac i zachowalam niedokonczony wpis w notatniku z jakiegos powodu....
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:14.