|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przyjaciółka- szukam, bo warto! :) part III
Cytat:
Twoja współlokatorka to Gośka S.? Chodziła do tego samego lo co ja ![]() I doskonale wiem co to znaczy chcieć chudną i nie móc. :przytulam: ale pamietaj ze jesteś za****** laską |
|
|
|
|
#1622 | |
|
Rozeznanie
|
244 powiem ci ze ja myslalam o dietetyku , ja bardzo lubię owoce
i zawsze coś z tż kupujemy tylko problem taki ze ja nieregularnie jem. Bo mam taki plan zajęć że choćbym chciała nie da rady.. np. w pon. siedze od 8- 19 z 15 minutowymi przerwami bez okienek. A w diecie chodzi o regulne spozywanie posiłków. Lubię fitnes ..![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1623 |
|
Zadomowienie
|
Ale ja nie mówię, że fitness to coś złego - przeciwnie, pierwszy krok już za Tobą
![]() A co do planu zajęć. Możesz przecież w domu zrobić sobie jakaś zaj.ebiaszczą sałakę czy lekki posiłek (cycek z kurczaka gotowany na parze + warzywka) zrobić w domu dzień wcześniej i zabrać ze sobą w pojemniczku i zjeść na tej przerwie 15 minutowej? Nawet jak się spóźnisz 5 min na następne zajęcia to świat się nie zawali. A to powiedz mi jak wygląda Twój dzień np ten poniedziałek? Od rana do wieczora? Co, kiedy i ile jesz..
złe wolą bawić się z nami, pod sukienkami nie noszą majtek zdobią swe ciało tatuażami. Grzeczne dziewczyny słuchają radia kochają słodką muzykę, złe wolą słuchać starych winyli rock&roll zmarnował im życie. |
|
|
|
#1624 |
|
Rozeznanie
|
hmm.. to tak.. wstaje rano 6.30 pije kawe ale wiecie taka 2 w 1 typu nescaffe. ide do szkoły... mam zajęcia jak mi się zachce jeść tak ok. 10-11 to kupuję bułkę alboo mam z domu taka z wedlina ogórkiem pomidorem itp. następnie jem w domu o 19.20 obiado kolacje tj. na ogól rybę + sałatkę albo miecho + sałatkę i finito.
|
|
|
|
#1625 |
|
Zadomowienie
|
Standardowe błędy:P Ja tez takie robiłam
![]() 1. Po przebudzeniu MUSISZ coś zjeść. To jest najbardziej podstawowa podstawa. Jeśli masz problemy ze wstawaniem to zrób sobie śniadanie wieczorem. Najlepiej żeby to było pieczywo razowe lub jakaś bułeczka z ziarnami (np. kukurydziana) do tego chuda szynka, warzywko, serek żółty lub twaróg. Może być szklanka mleka. Jogurt odradzam ponieważ wber opinii że to jest dobre na diecie - kuknij ile ma kalorii. Sam cukier. Niewiele tam jest białka. Potem oczywiście może być kawka ![]() 2. Nie możesz czekać, aż zachce Ci się jeść. Wtedy jest już za późno. masz jeść co 2-3 godziny, małe porcje. Zapobiegniesz w ten sposób właśnie uczucia głodu. Jak robisz się głodna to wtedy podświadomie kupujesz i jesz więcej. I już są dodatkowe kalorie. A jak już dopuścisz do uczucia głodu to zrób sobie taka porcję jaką jesz normalnie. Jeśli jesz jedna kanapkę to zrób jedna i ja zjedz, poczekaj 20 minut. Jeśli dalej jesteś głodna jedz drugą. Być może się okaże że już po 1 przeszedł głód a 2 jest niepotrzebna. A jeśli na raz zjadłabyś dwie to może zrobiłaś to niepotrzebnie. 3. Tak jak mówiłam: rób w domu dietetyczne przekąski i bierz w pojemniku do szkoły. Będziesz wiedziała co jesz, będziesz jadła dietetycznie i założę się że smaczniej. Poza tym zaoszczędzisz bo nie będziesz kupowała na mieście czy na uczelni ![]() 4. O fast foodach, słodyczach już nie wspominam - jest to oczywiste. Możesz zrobić tak (jeśli nie możesz życ bez słodkiego) że postanowisz sobie, że cały tydzień nie jesz słodyczy a w niedziele wcinasz czekoladę z tż lub jakiegoś pysznego batonika. To pomaga Nie wyeliminujesz całkowicie słodyczy z życia ale znacznie ograniczysz. %. Ostatni posiłek 2 - 3 godz przed snem a nie po 18 ![]() Jeśli czegoś jeszcze nie wiesz - pytaj
złe wolą bawić się z nami, pod sukienkami nie noszą majtek zdobią swe ciało tatuażami. Grzeczne dziewczyny słuchają radia kochają słodką muzykę, złe wolą słuchać starych winyli rock&roll zmarnował im życie. |
|
|
|
#1626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Choćby jogurt z płatkami. Nawet jeśli będziesz musiała się zmusić. Każdy dietetyk Ci to powie |
|
|
|
|
#1627 |
|
Rozeznanie
|
) dziękuje wiesz co ja miałam tak robić tylko leń się wkrada za moje plecy co do jogurtów to najbardziej lubie tyko te z ziarnami takie danone naturalne to takie jadam. Hm.. powiem ci że to nie głupie ja czytałam np. o diecie diamondów czy jakiejś takiej i włąśnie tam było napisane to co ty mówisz. I właśnie od tamtej pory jadam rybka/ mięsko + surówka bez ziemniaków. i tam również było napisane że w diecie nie chodzi o to żeby nie jeść tylko odżywiać się prawidłowo i też wlaśnie było ile czasu organizm potrzebuję na spalenie czegoś. i o owockach .. i przepisach na pysznościowe ciastka owsiane które kooocham... i do tego mam przepisy tam na dania które jemy normalnie tylko w wersji dla osób dbających o linie kurde muszę się wziąść za siebie..Ja mam tylko problem ze słotkościami.. brak przyjaciół właśnie powoduje u mnie efekty smutku i do tego mifek pochłania słodkości ale gł. batoniki bo np. czekolada leży już 2 miesiąc.. :/ nie umiem wyzbyć się słodyczy .. eh..
|
|
|
|
#1628 |
|
Zadomowienie
|
No widzisz - Ty leniu patentowany jeden!
![]() Ty wiesz wszytko tylko Ci się nic chce. Masz się od poniedziałku zabrać do roboty i tyle. A co do słodkości - zastosuj mój patent. Od poniedziałku. Pocieszaj się tym, że w niedziele będzie słodko. Musi Ci się udać, Ja trzymam kciuki ![]()
|
|
|
#1629 |
|
Rozeznanie
|
244 moim guru jest
wiecie to się bierze też z tego że ja jako dziecko nie jadłam wielu rzeczy alergik pokarmówka i mnie napychali tymi sztucznymi mlekami i podnobno lekarz kiedyś pow. że mogę mieć problemy z wagą .. ![]() Wiecie skąd się bierze to wszysko bo mój tata zawsze jak coś jest nie tak .. to mówi że nie dbam o siebie.. bo się nie maluję jak inne dziewczyny ( cienie) i że nie ubieram się inaczej.. bo nie rozumie że nie mam na to kasy bo on mi nie daje aż tyle.. i że jak ja wyglądam ze gruba jestem a on by chciał żeby jego córka była piękna.. ale mój tata to wspaniały człowiek.. po za tym mankamentem.. |
|
|
|
#1630 |
|
Zadomowienie
|
Moja mama tez czasem potrafi mi dogryźć. Mimo, że wyglądam całkiem ok
![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- jak to tato daje Ci kasę na Twoje utrzymanie i Ci mówi, że czemu nie wyglądasz jak laski co wydaja na jeden zestaw ubrań 500 zł - zabierz go na zakupy. Pokaż co mile kosztuje. Dobry puder, cień, maskara, lakier.. O ciuchach nie wspomnę. Może wtedy zrozumie.
|
|
|
#1631 |
|
Rozeznanie
|
hyhy no ja zdecydowanie do taty podobna :P mój tata za młodu wyglądał troszkę jak scio mąż. :P
a wiesz mój tatuś chodzi w butach z wojasa, siorka ubiera się w croppie i hausie ostatnio na nią wydali 600 zl ... a jak ja coś chce to problem.. ze dom stawia teraz itp. no coz taki jest ale radze sobie ;p |
|
|
|
#1632 |
|
Zakorzenienie
|
Eee... to zależy. Jak Ci się uda ze mną nawiązać dobry kontakt to w sensie:
![]() A jak Ci się nie uda to w sensie nie wiem jakim. Mifka, kobieto. Tobie to by się porządny kop w dupę przydał. Nie tłumacz się tym, że marudzisz bo masz kompleksy! Po pierwsze: inni mają zdecydowanie gorzej. Po drugie: ja też przytyłam po lekach bo brałam sterydy i przytyłam sporo. Co prawda to zrzuciłam ale ja mam taki a nie inny tryb życia, tak więc nie było mi trudno. Po trzecie: jeśli nie możesz pożegnać słodyczy to wcale nie musisz... zresztą to okropne jest. Po czwarte: sam fitness nic nie da. Moja koleżanka z pracy chodzi regularnie, waga jej stoi na miejscu. Troszkę zgubiła w cm ale waga nie drgnęła. Dlaczego? A no dlatego, ze tłuszczyk przerobił się na mięśnie. Musisz jeść zdrowiej, jeśli masz problemy z kupą to jedz dużo jogurtów czy mleka. Trawienie się poprawi. ![]() Poza tym zamiast korzystać z komunikacji miejskiej, wykorzystaj swoje nogi. Moja znajoma schudła gdzieś z 4 kg przez ok. tydzień (!) bo przerzuciła się na spacery. Na przystanek ma 3 - 4 km. Możesz jeść słodycze, oczywiście w jakichś normalnych ilościach, zrezygnuj z czipsów, fast foodów. Kawę 3w1 zmień na normalną - jest zdrowsza i nie zawiera tej całej chemii. I jak dziewczyny napisały jedz śniadanie. Polecam miskę musli. I nie jedz bułek tylko chleb. Moim zdaniem drobne zmiany, niezbyt męczące ale dające efekty. Edytowane przez Alexandraa Czas edycji: 2010-03-20 o 14:52 |
|
|
|
#1633 |
|
Zadomowienie
|
Więc zrób tak jak mówiłam: następnym razem jak Ci powie że czemu wyglądasz tak a ie tak, powiedz chodź ze mną i idziecie na zakupy. Powiedz mu ile Ci daje i niech sobie kuknie ile co kosztuje. Może zrozumie.
|
|
|
#1634 |
|
Rozeznanie
|
nie no kosmetyki to wie bo ja używa tylko tych markowych.. i hipoalergicznych
najlepiej meybyline mój tata ma weza w kieszeni :P nie lubi chodzic na zakupy i czasu wiecznie nie ma ale wiesz i tak nie narzekam :d
|
|
|
|
#1635 |
|
Zakorzenienie
|
A jeśli chodzi o teksty i zachowanie Twojego taty to nie wpadaj w kompleksy.
Pamiętaj, że dostawanie po dupie kształtuje o wiele lepiej. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1636 |
|
Rozeznanie
|
Alex wiem.. no bo biceps to ja mam
.. wiem ja lubię ciemne pieczywo... no właśnie będę się mobilizować ... ![]() juz np. nie jem miecha + ziemniaki + surówka tylko samo miecho + surówka i się najadam tym ![]() Czasem dobrze jest żeby ktoś przemówił Ci tj, Mi do rozsądku bo tak to na ogół siedzi wsiooo w mojej głupiej głowie i się zamęczam... a potem nie śpię nocami.. A taka normalna tj. może być rozpuszczalna bo sypana mnie nie smakuje.. cukru nie używam w ogóle praktycznie bo ani kawy ani herbaty nie słodzę ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Alex dzięki pewnym sytuacją w moim życiu wiem ze wali się i pali i w życiu sobie poradzę . Macie rację koniec smęcenia, czas się wziąść za dietkę i za siebie zrobić mózgowi restart i myśleć pozytywnie.. Mi czasem pomaga oglądanie zdjęć w magazynach wtedy nie kupię sobie nic słodkiego bo sobie gadam ze ja też tak chcę wyglądać .. No ja pewnych rzeczy w swoim wyglądzie nie zmienię ale najbardziej to bym chciała brzuch i ręce i by było miooodzio.. biodra same zejdą bo się ciepło robi
|
|
|
|
#1637 |
|
BAN stały
|
hehe Mifka ja tez chce brzuszek zgubic :P ale cos sie zmoywowac nie moge
|
|
|
|
#1638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ach, i zasada numer jeden: więcej seksu! |
|
|
|
|
#1639 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1640 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1641 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobra grubaski ja uciekam. Idę porozrabiać czy coś... |
|
|
|
|
#1643 |
|
Rozeznanie
|
alex no o grzecznie tam
ja idę się edukować ciaooo
|
|
|
|
#1644 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Gorzej Ci? Sobota dzisiaj.
|
|
|
|
#1645 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() ![]() tylle stron chcecie mnie wykonczyc ?? ale przeczytalam wszytko
|
|
#1646 |
|
Zakorzenienie
|
cześć Madzia
|
|
#1647 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pokłóciłam się tak strasznie z TŻ że aż przez niego się rozchorowałam
|
|
|
#1648 |
|
Rozeznanie
|
Alexandroo mam 2 kolokwia w poniedziałek muszę sie edukować
|
|
|
|
#1649 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() nie kazda szczupła dziewczyna się odchudza, PRZYPOMINAM! A WOGÓLE CZEŚC WSZYSTKIM Edytowane przez nikolla87 Czas edycji: 2010-03-20 o 16:37 |
|
|
|
|
#1650 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny pomóżcie ...
Ma problem współlokatorka właśnie przed chwilą oświeciła nas że jutr wprowadza się do nas jej koleżanka która nie dołoży się do czynszu i ma zapłacić dwa rachunki w kwocie 30 zł i będzie super.. Dziewczyny mówią zadzwoń do właścicielki - nie da rady bo to znajoma współokatorki i to my byśmy musieli się przeprowadzić... musimy wytrzymać jeszcze 3 miesiące ... wrr A chodzi o to że one będą w kółko pić browary palic fajki :-(( których ja nie cierpię nwet kurtek nie trzymamy w szafie bo śmierdzą fajkami potem :/ ... możę wy coś poradzicie.. nie stać nas na wynajem kawalerki.. za drogo 1000zł ... a mieszkania nie możemy znaleźć narazie .. :/Akademiki u nas to syf nie ma drzwi do łazienek np. Nawet nikt nas nie zapytał o zdanie tylko postawiono nas przed faktem dokonanym.... Edytowane przez mifka Czas edycji: 2010-03-20 o 17:20 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.

i zawsze coś z tż kupujemy
tylko problem taki ze ja nieregularnie jem. Bo mam taki plan zajęć że choćbym chciała nie da rady.. np. w pon. siedze od 8- 19 z 15 minutowymi przerwami bez okienek. A w diecie chodzi o regulne spozywanie posiłków. Lubię fitnes ..
i do tego mam przepisy tam na dania które jemy normalnie tylko w wersji dla osób dbających o linie
brak przyjaciół właśnie powoduje u mnie efekty smutku i do tego mifek pochłania słodkości ale gł. batoniki bo np. czekolada leży już 2 miesiąc.. :/ nie umiem wyzbyć się słodyczy .. eh..

chcecie mnie wykonczyc ??