|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Ania gratulacje
Shinee ale mi chodziło o wypowiedź( juz nie wiem kogo) o składaniu życzeń ciężarnej typu " oby to był chłopak" tak jakby dziewczynka miała byc czymś złym. Takie zwykłe przepowiadanie płci mnie nie rusza, tęscioowa mimo ,że widziała zdjęcie z usg nadal twierdzi że będą bliźniaki a moja mama na dzidzię juz mówi Julka
|
|
|
|
#182 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Oj chyba hormony,bo tak naprawdę nie ma powodów do dołowania,więc to jedyne wytłumaczenie,że wszystko widzę w czarnych kolorach...
Cytat:
![]() ![]() ![]() Hahaha dobre,dobre!! ![]() ![]() ![]() Dziewczyny czy was też swędzi skóra na piersiach?Mnie ostatnio tak i obawiam się,ze to dlatego,ze się skóra rozciąga i będą rozstępy.Czy myślicie,że jak będę je smarować kremem przeciw rozstępom,którym smaruję brzuch to będzie dobrze czy nie bardzo?
|
|
#183 |
|
Rozeznanie
|
No tak ja cały dzien nie miałam okazji wejść na net a wy znów się tak rozpisałyście
![]() Przede wszystkim witam wszystkie nowe mamusie Pomi, Nikuś nie smutać mi się tutaj....chociaż wiem ludzie potrafią być podli, ale najważniejsze są nasze fasolki a wiadomo...szczęśliwa mamusia, to szczęśliwa fasolusia ![]() martucha gratulukę synka ilonko dziewczyny już pisały ale i ja się dopiszę...jak boli mnie gardło to ssam propolki, psikam tymsalem a jak mi się chce to jeszcze płuczę gardziołko mieszanką wody z wodą utlenioną (8 łyżeczek wody i 1 łyżeczka wody utlenionej) a jak ostatnio coś mnie przeziębienie apało to kupiłam sobie syrop prenalen dla kobiet w ciąży...smak paskudny, ale pomaga. Kasienka, mnie też swedzi skóra na piersiach w sumie powiększyły się o dwa rozmiary póki co smaruję je oliwką. Na dodatek zaczyna mnie swędzieć skóra na brzuchu, tak po bokach a nie zauważyłam by był szczególnie większy. A co do preferencji....dla mnie najważniejsze jest aby dzidzia zdrowa była, no ale po cichutku marzy mi się córusia
Niegrzeczna Mamuśka Edytowane przez cellaris Czas edycji: 2010-03-30 o 18:35 |
|
|
|
#184 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#185 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!!! ale lecicie, już tyle stron...Robiłam dzisiaj te omlety ale średnio mi wyszły... Jednak wolę goferki 1000 razy bardziej
u mnie dobrze, brzuszek mam duuuży, jak zrobie zdjęcie i uda mi się dodać to zobaczycie tak zastanawiam się nad imionami, ale nic nie mogę wymyślić... dawniej bardzo chciałam mieć córeczkę Maję i synka Filipka, ale Filipek mi się chyba znudził a Majek ostatnio wszędzie pełno i już sama nie wiem. Co do USG to ja w 13 tc miałam już przez brzuch (to 3 czy 4d), ale za wcześnie było na rozpoznanie płci, zresztą dzidzia nie zabardzo chciała pokazywać teraz będę miała jakoś w kwietniu i jestem bardzo ciekawa czy coś będzie można zobaczyć Co do piersi to mnie też czasami swędzą, teraz już rzadziej a ja staram się codziennie smarować je kremem bo ponoć później nie pękają tak. |
|
|
|
#186 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny,a czy wy umiecie zlokalizować położenie dna macicy dotykając brzucha?Bo wszędzie piszą,że w tym tygodniu ciąży dno jest tyle centymetrów pod pępkiem lub nad spojeniem łonowym a w tym tyle.Ja próbuję coś wymacać w brzuchu i nic mi z tego nie wychodzi
|
|
#187 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja tez mam okropny ból głowy...do tego zatoki i 3 tygodniowy katar... ![]() zakupiłam bo tak poradzono mi w aptece...ale wezme w ostateczności... pandziolka....ale masz malusi brzuszek, mam wrażeie że mój 14-tygodniowy jest wiele większy...ale to moja droga ciąża wiec pewno szybciej rośnie ![]() A ja sie pochwale że moja waga zaczeła znów wracać do normy po 2 kilogramowym spadku...to pewno przez te późne kolacje ... tzn obiadki na kolacje.... a dzis zajadałam sie kapuśniaczkami bo mamcia piekła.mmmmmm jszcze cieplutkie jadłam
Edytowane przez aaneczka1984 Czas edycji: 2010-03-30 o 18:50 |
|
|
|
|
#188 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kasia, bosh.... mam deja vu...my tez jak tesciowa poinformowalismy, że jestem w ciazy to w odpowiedzi uslyszalam "A Wy co, pozazdrosciliscie Paulinie i Kubie" (kuzyn i jego żona o kotrych pisałam w poscie dotyczacym wiligijnych zyczen. Pobierali sie w zeszylym roku 2 mce po nas) No normalnie myslalam, ze wyjde i stane obok... Tesciowa co i raz wyjezdza do mnie z takim tekstami, ze mi szczeka opada do kostek.Na szczescie moi tesciowe mieszkaja stosunkowo daleko (ponad 100km) i widuje ich najczesciej okazjonalnie Co do swedzacych piersi to koniecznie smaruj sie kremem! Nawet pare razy dziennie! Bo jak Ci sie zrobia rozstepy na buscie... to glębokim dekoltom bedzie mogla powiedz "goodbye forever"
|
|
|
|
|
#189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
w 12/13 tyg to plci raczej sie rozpoznac nie da, bo jak dziewczy7ny pisaly narzady sa podobne. Zreszta czy az tak spieszno plec wiedziec?
przeciez predzej czy pozniej sie dowiecie zapewne na usg w 22 tyg ja az takich zdolnosci ginekologicznych nie mam by wiedziec gdzie dno macicy ja nawet nie wiem jak czasem czytam jak kobiety porafia sobie szyjke macicy wybadac ja musze jedynie zapytac gina na wizycie o skorcze macicy, mnie lapie taki skurcz jak w lydce tylko w brzuchu jak sie gwaltownie przekrecam z boku na bok i sie poderwe z lozka. Takie mam wrazenie jak bym naciagala miesien takim ruchem.
|
#191 |
|
Zadomowienie
|
Mnie piersi nie swędzą, ale brzuchol już tak. Nie sądzę, żeby to było od razu związane z powstawaniem rozstępów. Po prostu brzuch rośnie, skóra się rozciąga, ale nie jest powiedziane, że już zaraz trzeba się smarować "bo rozstępy". Ja tam się nie śpieszę. Jak mają być to i tak będą i tak.
Dna macicy też nie potrafię wyczuć, a próbowałam nie raz Macałam się i macałam ale nic nie czułam ![]() Za to co wieczór/noc smyram się po brzuchu i czekam, bo może, może poczuję ruchy Normalnie niecierpliwa strasznie jestem
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#192 |
|
Rozeznanie
|
Witam i melduje sie i ja na "nowych" mamuśkach 09/10
![]() Pandziolka a jak to robisz, że takie pyszności mogą stać tak bezkarnie na ławie? U mnie by to nie przeszło Dziewczynki gratuluje brzuszków i też tym szczęściarom co już płeć znają. Ja musze czekać aż do 26kwietnia... Pozdrowionka i buziaki dla Wszystkich |
|
|
|
#193 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#194 |
|
Zakorzenienie
|
a moj maz wlasnie dzwonil jaki budyn chce
mowie ze juz sklepy pozamykane to sobie jutro kupie nie pali sie, a on ze on kupi kupi bo przeciez moge miec teraz zachcianki
|
#195 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje slicznie
Mnie tez skora na piersiach zaczyna swedziec. Staram sie smarowac kremem na rozstepy ale z systematycznoscia to u mnie ciezko Dobrej nocy dziewczyny
|
|
#196 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#198 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc Dziewczynki, ale jestem dzis szczesliwa
. Wg usg to 15/16 tydzien. Chyba dzis nie zasne .
|
#199 |
|
BAN stały
|
Nie żadne przesądy Dziewczyny. Faceci po prostu chcą zostawić po sobie nazwisko, ród. Wiadomo, że większe prawdopodobieństwo tego utrzymuje się przy synu. Jak to mówią:
zbudować dom, zasadzić drzewo i spłodzić syna- może niekoniecznie w tej kolejności My z reguły i tak zmieniamy nazwisko, więc nam aż tak na tradycjach rodu męża (i teściowej!!!) nie zależy ![]() Mój też był nastawiony na Jagódkę, ale jak usłyszał, że syn, to już szalo Lecha nowy prawie zakupił. Ważne, że zdrowe. Mężuś mój całe życie nie mógł i nadal nie może liczyć na swojego ojca i widzę, że marzyłby też o tym, aby swojemu synkowi zapewnić wszystko to, czego sam nie miał. A Jagódka, no cóż biedna będzie... 30 lat i na wakacje ze starymi :P ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Dzięki Dziewczyny za słowa otuchy, muszę to przeżyć. ania śliczna focia. |
|
|
|
#200 |
|
Raczkowanie
|
dziękuję dziewczynki za te komplementy w kierunku brzuszka
mój tż to się śmieje,że "jakby tu była moja żona to dawno by nie było tych słodyczy" ale jakoś teraz nie przemawiają do mnie.ja cały czas używam oliwki na tego mikrusa żeby w razie nagłego wzrostu nie zrobiły się te wstrętne rozstępy,ale i tak się boję,bo mam tendencję do tego paskudztwa tż już się nie może doczekać kiedy będę miała większy bęben żeby bardziej było widać jego dzieło Edytowane przez pandziolka Czas edycji: 2010-03-31 o 01:03 |
|
|
|
#201 |
|
Rozeznanie
|
witam, witam z rańca
![]() Jeszcze tydzień do usg, nie mogę się doczekać Tak samo jak czekam na pierwsze ruchy Miłego dzionka dziewczynki, witam nowe mamuski
|
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry kobitki
jej ja kolejny dzień zdycham.... w nocy i rano znów wymiotowałam.... też tak macie, że z głodu wymiotujecie....? kurcze bo ja rano zawsze, ale nie sposób też cała noc coś jeść.... chociaż ok 22 strasznie chciało mi się gotowanych ziemniaków z kefirem,a mąż powiedział żebym sobie nie żartowała i że on nie będzie teraz obierać.... szkoda, że nie zwymiotowałam w nocy na niego, wiedziałby wtedy może ![]() a niestety wczoraj po apapie nie przeszła mi głowa... teraz jeszcze tak ćmi... okropne uczucie
|
#203 |
|
Rozeznanie
|
MisQa, a może przy łożku miej zawsze jakieś biszkopty, czy herbatniki i z rana jak tylko otworzysz oczy to coś zjedz, ja tak sie ratowałam w początkach ciąży... strasznie się źle czułam jak nie zjadłam czego zaraz jak się obudziłam
|
|
#204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najgorsze jest to, że od tych kwasów już mnie gardło boli
|
|
#205 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no ale jak bedzie chlopak to co mamy zrobic.... bedzie naszym serduszkiem najdrozszym... i juz...pewnie bedzie chlopak bo zawsze a raczej czesto jest na odwrot niz sie chce ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Cytat:
trzymam kciuki za szybki koniec męczarni ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- Cytat:
|
|
#206 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
z męża rodziny, rodza sie same chłopaki![]() Mi też się wydaje, że będzie chłopak, bo chce dziewczynkę więc będzie na odwrót heheh
|
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
elenka - to spróbuję z tym nie piciem, dobrze , że napisałaś bo właśnie chciałm popić kanapkę herbatą
![]() heh do 14 tygodnia powiadasz.... moja teściówka jak chodziła w ciąży z moim mężem to do 5 miesiąca się męczyła oby mnie nie spotkal taki sam los
|
#208 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
niech sobie oczkiem w glowie bedzie kto chce u moich tesciow najwazniejsze zebysmy My z tż i naszym dzieckiem byli razem i zawsze szczesliwi a tesciwa co to kogo obchodzi
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
Wczoraj cały dzień przełaziłam w szlafroku, ale dziś już się zmobilizowałam, bo muszę wyjść z domku załatwić kilka spraw. Co do piersi to trochę mnie swędziały, ale ostatnio tego nie czuję. Od początku 3 m-ca stosuję oliwkę (na noc) i balsam na rozstępy (na dzień). Na razie z tych tańszych - Rossmann Babydream, ale zakupiłam już Mustelę i Elancyl i zacznę niedługo stosować, ale na noc zostanę przy oliwce lub Fissanie, a Wy co stosujecie?
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
ja stosuję oliwkę Hipp
piersi już od dawna mnie swędza... brzusio mniej
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.

a moja mama na dzidzię juz mówi Julka

Tesciowa co i raz wyjezdza do mnie z takim tekstami, ze mi szczeka opada do kostek.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)