|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Damiana tak
Czemu pytasz? |
|
|
|
#2672 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Sylko te sukienki to z lumpka
Jak wypiorę to wtedy mogę wkleić, bo leżą już w koszu i nie chcę grzebać ![]() Megi ja nie znam grupy Zuzi. |
|
|
|
#2673 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Ja się już żegnam Do jutra. |
|
|
|
|
#2674 |
|
Wtajemniczenie
|
A pytam bo ja też nie znam
Tak się zastanawiam, są przecież różne sytuacje w życiu, kiedy trzeba znać... Ale nie będę na razie małej męczyć bo już się bidulka tyle nacierpiała w szpitalu jak po raz enty się w nią wkłuwali i kolejna żyłka pękała
|
#2675 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro zamierzam sprzatac, a potem ide do pracy. Maz ma wolne, wiec moze pomoze lub wywiezie malego na spacer. Swieta mam za to prawie cale wolne
, oczywiscie spedzamy je tylko w trojke. Dzis udalo mi sie zrobic porzadek w ubrankach Malutka, wychodzi na to, ze nei musze juz nic kupowac na lato ![]() , tylko jak ja sie powstrzymam? Chyba zaczne kupowac juz na zime![]() ![]() Przyjaznie sie na odleglosc , jedna przyjaciolka w Szwecji, dwie stare przyjaciolki w Polsce, dwie bardzo dobre kolezanki przeprowadzily sie na duza wyspe... Wiem, ze moge im ufac, wiem, ze wystarczy telefon i wespra mnie w potrzebie... Nie chce mi sie juz zaczynac nowych przyjazni... za stara jestem i nieufna... Moge sie pokolezankowac, na wiekszy angaz w cudze zycie lub nasze wlasne nie mam czasu i ochoty, bo maly, bo maz, bo praca, bo nie chce... Zreszta Malutek jest taki absorbujacy, a z powodu pracy i tak nie spedzam z nim tyle czasu ile chcialabym, wiec szkoda mi chwil![]() Miramej, trzymam kciuki za szczepienie! Czeko, Wercia sliczna i jezdzik fajowy , oczywiscie malzonek bardzo sie nim zainteresowal ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Megi b, ja nie znam, ale zrobienie grupy krwi nawet w razie, gdy krew jest potrzebna nie zajmuje duzo czasu.
|
#2676 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hehe mariola moj tez sie zainteresowal.....ba nawet powiedzial, ze po swietach kupujemy!!!!
czeko wszystko przez Ciebie
|
|
#2677 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też chcę ten jeździk
![]() Na all są po niecałe 210 zł
|
|
|
|
#2678 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wydawało mi się, ze wpiszą w książeczkę, ale niestety
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-04-01 o 23:56 |
||
|
|
|
#2679 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
obejrzalam wlasnie 6 odcinek KSD
i po co? teraz siedze i rycze jak bobr ide do lozka jeszcze przygotuje tylko rzeczy Erykowi na jutro pa
|
|
#2680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() , bo tez tak przebakiwal
|
|
#2681 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jeszcze nie mialam potrzeby zeby robic Cytat:
co?, no zdecydowanie Ja w Realu czy podobnym markecie kupiłam siostrzenicy za 37zł, wstawie fotkę.Zwykły jęździk z kierownicą,schowkiem pod siedzonkiem i nakładką, żeby dziecko nie spadło-a na niej kluczyki,grzechotki itp chyba ze to FP, to sie płaci za firme ja znałam chwile po porodzie wpisana mam w ksiazeczke Zaraz spadam z domku.Dzis szafe montują, więć mąż bedzie z nimi a ja sie ulatniam.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#2682 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja się właśnie wtedy kłóciłam z mężem, bo oglądał ten odcinek razem ze mną i na tej akcji stwierdził że jakieś nienormalne pierdoły oglądam i że to niemożliwe.
Za to teraz go zawołałam i pokazałam mu, że to była prawda U mnie zaraz po porodzie pytali czy zrobić wyniki na grupę krwi, bo i tak pobierają noworodkom krew do badań. Tylko, że to było płatne (ale ile to nie pamiętam) Cytat:
Dzień Doberek. Pijemy kawkę? W drodze do pracy zrobiłam zakupy świąteczne w cukierni i przywędrowałam z dwoma babkami, piernikiem, makowcem, krówką i sernikiem. Po te słodkości stałam w kolejce całe 45 min Ale warto było
|
|
|
|
|
#2683 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() bedzie dobrze!Nie znam. Aniu kochana, wybacz, ze sie spoznilam, ale jeszcze raz- serdeczne zyczenia urodzinowe, spelnienia marzen, milosci, zdrowia, radosci z kazdego dnia Moc calusow dla naszych dzisiejszych solenizantek: Martynki i Kingi ![]() Czesc mamusie! Wczoraj nie zdolalam zagladnac, dzien minal mi na zawrotnych obrotach. Rano poszlam z Aneczka na kontrole do przychodni. Wazy juz 7930 g i ma 72cm Rozwija sie prawidlowo, lekarka sprawdzila pluca, wezly chlonne, pachwinki, bioderka, czy Ania potrafi zlapac zabawke, utrzymac w kazdej rece, skontrolowala wzrok, kazde oczko. Wszystko dobrze! Posilki w porzadku, dawac raz w tygodniu zoltko, kawalek chleba, mieso, ryby. Karmic piersia nadal jak dlugo sie da i jak dlugo Ania nie bedzie gryzla . Lekarka byla pod wrazeniem mowy Aneczki, bo corcia sie rozgadala na calego swoim grrr, baba, dada, papa, ble ble i fff!- i tu odpowiedz dla jednej mamusi, ktora martwila sie, ze jej pociecha malo mowi (bardzo przepraszam, nie pamietam, kto to byl )- okolo 9 miesiaca oczekuja, ze dziecko bedzie mowilo aaaa! Tak wiec spokojnie, jeszcze jest czas. Wyszlam od lekarki i z dumy unosilam sie w powietrzu ![]() W nagrode dla samej siebie oczywiscie poszlam do ksiegarni ![]() Potem musialam biegiem leciec kupic tesciom prezent, potem pedem do domu, bo juz mi panowie z firmy przeprowadzkowej zwiezli 70 pudel Musialam zrobic najpierw na nie miejsce. Potem pranie, sprzatanie, maz przyszedl i juz koniec dnia. Dzisiaj wyjezdzamy do tesciow, bedziemy do niedzieli.Kochane, zycze Wam wszystkim pieknych swiat, pierwszych z naszymi pociechami, niech beda cudowne, rodzinne, kolorowe i spokojne. Zycze momentow zatrzymania i radosci z tego, gdzie jestesmy i z kim jestesmy. Caluje mocno, kazda z osobna
Kocham mojego Meza Kocham moja Coreczke ![]() Ania 28.08.2009 Edytowane przez Tulipfever Czas edycji: 2010-04-02 o 07:59 |
|
|
|
|
#2684 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie leje od rana. Więc chyba z dzisiejszego spacerku popołudniowego nici.
---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- Proszę trzymajcie kciuki za moją kuzynkę, która wczoraj pojechała do szpitala, bo wody jej zaczęły odchodzić a jest dopiero w 30 tygodniu ciąży. Narazie wiemy tylko tyle, że położyli ją na patologi, podali antybiotyk i obserwują. |
|
|
|
#2685 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dziendobry
![]() u nas sloneczko za oknem ![]() jak maly pojdzie spac to biore sie za okna Cytat:
ale to jest chicco i ma rozne funkcje my kupimy ten Eryk mial zwykly za 30zl ale wtedy nie bylo takich bajerow moze szalu strasznego nie kreci ale mi sie poddoba i zazdroszcze tej serialowej przyjazni - w zyciu tak nie ma trzymam za kuzynke
|
|
|
#2686 | ||||
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() ja tak na szybko bo musze mala nakarmic -juz wola jesc , nic dzwiwnego jak wczoraj poszla spac bez mleka ![]() ja nie znam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() kupilam go w sklepie u nas jakis swiat zabawek nawet nie wiedzialam ze na all sa tansze Cytat:
![]()
|
|
#2687 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
|
|
|
#2688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
,kluczyk sie kreci i tez wydaje dzwieki, gaz, hamulec, i jeszcze takie 3 melodyjki , mozna ustawic glosnosc
|
|
#2689 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
177.99zl
|
|
|
#2690 |
|
Ola-Unhola
|
Frida, ja witam z inką (bo lubię )Oj biedna kuzynka, trzymam za nią kciuki Tuli, wielkie barwa dla Aneczki. Nie dziwie się, że wyszłaś dumna ![]() Udanego pobytu u Teściów oraz Spokojnych i Rodzinnych Świąt Czeko, fajne zakupy Zaszalałaś kobito ![]() Gorgulku, no w stolicy nie mieszkam. Dokładnie przy jej granicy I niby jest dużo terenów do spacerowania, ale raczej nie samej. Bałabym się sama zapuszczać nad te leżące głębiej stawy i lasy. Z Małzem jak najbardziej chodzimy, spacerując wszędzie, no ale sama Także zostaje mi to "rondo" i troche trawki prze pałacykiem oraz ścieżki przy polach i wspomniany plac zabaw. Ciszę się, ze Cię trochę rozbawiłam ![]() Megi, ja niestety nie znam ani Bartka ani Antosia. Kurcze, ale jeszcze muszę sprawdzić, o przecież Bartek miał już dwie oper. pod narkozą i nie potrzebna im była grupa krwi...hmmm. No nie, nie mam nigdzie wpisane Miramej, trzymam kciuki za dzisiejsze szczepienie . Czekam na info Sylko,brawa dla Bartoszka za "da" ![]() Trzymam kciuki za wyniki Twoich chłopców ![]() Angy, jak nocka Zosi. O której wstała rano ? Drzemka popołudniowa jej nie przeszkodziła? Svinecko, Tatę wypisują dzisiaj, już coś wiesz? Jak tańczyłam w moim klubie (dawno, dawno), to miałam kolegę, który uległ jakiemuś wypadkowi i w jednej nodze miał szyny i śruby. Jej jak On wywijał, wielokrotnie był Mistrzem Polski oraz wygrywał konkurs Billa Haleya A Mariolu, a do Ciebie mam sprawę ![]() Ty masz maclarena, prawda? Jaki model? Możesz mi napisać jakby spisywał się na plaży? Tzn. nie chodzi mi o spacerowanie po wielkich piaskach, ale brzegiem morza. Na piachu to bym go tylko postawiła, żeby np Antoś się przespał. Wiadomo też, że w tej miejscowości nie ma super chodników, bardziej takie płyty i kostka. Czy będzie bardzo męczące taki wózeczek prowadzić? I jeszcze jakiej śr. ma kółeczka? Przepraszam, że tak Ci głowę zawracam, ale nie chciałabym brać za dużej spacerówki, a znowu te małe raczej mają problem z nierównościami. Maclaren jest zachwalany i chcę to skonfrontować z użytkowniczką ![]() Dziękuję Ci bardzo Idę myć naczynia ![]()
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2010-04-02 o 08:55 |
|
|
|
#2691 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
wszystkiego najlepszego dla Kinki i mojej synowej Martynki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() :![]() ![]() ![]() Marci przesyla caluski dla swojej przyszlej zony ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
#2692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale i tak wiecej niz na all
|
|
#2693 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Na jakiś puderek by było
|
|
#2694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co bylo takiego wzruszającego ? ![]() konczę śniadanko i idę na kawkę i muszę jeszcze listę zakupów zrobić małżowi, bo kilka potraw zadeklarowałam się zrobić... na ich odpowiedzialność
|
|
|
#2695 |
|
Zakorzenienie
|
Caluski dla malych dam
![]() ![]() ![]() no tak ![]() tylko mysmy pojechali z zamiarem kupna jakiejs zabawki i jak zobaczylismy ten jezdzik to bez namyslu go wzielismy ![]() aa i nie wiem czy ulewanie sie skonczylo ale od 3 dni nie ulala ani razu-mam nadzieje ze tak juz zostanie
|
#2696 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ojjj należą mi się ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
yyyy..wszytsko to miałam na dzisiaj w planach i co teraz ![]() nie ma szans, chyba na sygnale byśmy tam dojechały Cytat:
Tulip, to ja o tym guganiu pisałam ![]() Mariolu, widzę że nastrój lepszy Witajcie, mam na dzisiaj planów milion ale jak z realizacją będzie to nie wiem, mała od wczorajszego popołudnia jęczy i jęczy To chyba ząbki dają się we znaki bo wczoraj dopiero dentinox i viburcol pomogły, tego oststniego od niepamiętnych czasów kolek nie musiałam jej dawać ![]() Svi, Marcelek super tak się wczoraj na niego zapatrzyłam że w międzyczasie mała ulała na podłogę i rozsmarowała to po całym parkiecie
|
|
#2697 | |||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() czeko to Wercia do tej pory ulewala? Marci nie ulwea juz od paru miesiecy ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
![]() ja dzis pomyje okna i kuchnie a podlogi jutro hehe moj Marci raz tez zrobil numer z rozsmarowankiem
|
|
|
#2698 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W imieniu Martynki wszystkim ślicznie dziękuję za życzenia, Kigusiu, rośnij zdrowo
|
|
#2699 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
czytalam ze nawet do roczku moga dzieci ulewac, mam nadzieje ze wreszcie sie to skonczylo, chociaz juz kiedys tak bylo ze pare dni nic a potem znowu i to bardzo duzo kurcze mala ma znowu cale rece w krostkach ![]() ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
|
|
#2700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój nie ulewa ale za to lubuje się w lizaniu podłogi i któregoś razu patrzę pod słońce a tam taka kałuża jakby wylać cały kubek i mój mały oczywiście w tym się macza
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:05.

Jak wypiorę to wtedy mogę wkleić, bo leżą już w koszu i nie chcę grzebać 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Ale warto było 
bedzie dobrze!