|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1501 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Skręt na zakręcie - czyli offtopowo o życiu (z falą i lokiem)
Cytat:
Co mi służy to nieczesanie i bawełna zamiast ręcznika. Żel lniany ale tylko jako odżywka,jako stylizator już nie. OMO z Babydream tragedia. Young mi nie pasuje,mrs.Potters lepiej ale bez rewelacji więc od czasu do czasu Barwa. Oleje praktycznie w ogóle mi nie pasują,jedynie migdał jest do zaakceptowania,ale też bez rewelacji. Odżywki d/s używam inne niż tu zapodane jako najpopularniejsze,ale zaakceptowane po analizie. Nawet Joanna z miodem i cytryną b/s mi nie pasuje...lepiej mi się sprawdza jakiś Pantene pro-v wygładzający,który zdaje się ma silikony. Żelu do włosów w stylizacji chyba nie umiem specjalnie używać... to już mi niewiele pomysłów zostaje... szczęśliwi co mogą się tyle olejować ![]() po analizie tego co zrobiła dla mnie Fallen_apple i co ja pilnie przestudiowalam kupię jeszcze dwa oleje.Ostatnie! Edytowane przez polelavendove Czas edycji: 2010-04-04 o 16:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W jakie oleje startujesz teraz? P.S To chyba już się nadaje do pielęgnacyjnego P.S 2 Indios a jeździsz na Ostródę Reggae Festiwal?
![]() |
#1503 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Odżywki d/s używam naprawdę różne sprawdzone składowo więc tu nie ma obaw. Nie lubię raczej odżywek b/s dlatego nie używałam.Teraz kupilam Joanne i średnia dla mnie jest więc kupilam ów Pantene i dla mnie lepszy.Użylam go raptem 2 razy więc nawet nie mialo szans się nic nadbudować. A oleje moja droga to: -z pestek malin,bo ma bardzo niewiele nasyconych kwasów oraz ma odwróconą ilość oleinowego i linolowego w stosunku do migdała -macadamia ze względu na kwas oleopalmitynowy,ktorego w migdale jest malo a chcę go "zapoznać",a poza tym lubię Australię ![]() Chyba,że masz dla mnie jakieś inne typy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1504 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeżeli okazałoby się, że pasuje Ci kwas linolowy (w migdale na drugim miejscu) to spokojnie się znajdą takie z dużą jego zawartością i to nie tylko te co wymieniłam na blogu. Bo co najmniej kilka jeszcze tam nie dodałam (mogę dopisać z nazw jak chcesz ![]() Dobrze by było gdybyś kupiła olej stacjonarnie, nie musiałabyś płacić za przesyłkę i żeby nie był bardzo drogi bo jak się znowu okaże, że klapa to nie dość, że szkoda pieniędzy to i ja się załamię razem z Tobą.
![]() |
#1505 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To co byś zaproponowała zamiast macadamii? Może masz lepszego nosa niż ja ![]() Bić nie będę jakby co... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1506 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ta malina też ciekawa ze względu na odwrócony skład do migdała. ![]() I myślę, że większość z tych kupisz normalnie w sklepie. Ze względu na duże zawartości NNKT jakby coś nie pasowało to zużyjesz w kuchni bo są zdrowe. ![]() P.S Gdzie zamawiasz?
Spicy orange... Edytowane przez fallen_apple Czas edycji: 2010-04-04 o 21:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1507 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() mamy blisko (do siebie i do Łysej), powinnyśmy korzystać, zawsze to jakaś oszczędność ![]() Cytat:
![]() ![]() u mnie ze znajomymi było jeszcze gorzej, bo po drugim rozstaniu odwróciła się ode mnie cała paczka naszych wspólnych przyjaciół ![]() Cytat:
![]() teraz jak jestem w domu to wzięłam tylko trochę Bootsa bo jego niewiele trzeba. Ostatnio też bootsem miziałam. I zauważyłam że o ile na tych dłuższych, równych włosach świetnie się sprawdzał, to teraz po wycieniowaniu już o wiele gorzej ![]() ![]() ale rano reanimowałam je Palomą i, o dziwo, trochę dała radę ... trochę ![]() Cytat:
![]() no ja mam duży namiot, wejdą do niego 4 kręcone (a od biedy nawet kilka drzew ![]() ![]() ![]() ale trochę czasu jeszcze mamy ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1508 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() To co to za namiot, że on taki ciężki? ![]() ![]()
![]() |
#1509 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I tak zrobiłaś tyle,że głowa boli! Poza tym to już nie wygląda na robotę wiedźmy,a prawdziwego naukowego maniaka ![]() To faktycznie kupie jeszcze jakiś co się nada i do czego innego ![]() ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:46 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Ja wychodzę z założenia,że mogę powiedzieć tylko-robil to i to,a jak ktoś chce niech sam ocenia. Poza tym nie należę do ludzi,którzy w imię nie wiem czego depczą przeszłość i zrownują ją z ziemią.Tu i teraz nie znaczy,że nie było tam i wtedy. Cytat:
![]() do tej analizy papierków lakmusowych użyjcie ![]() Edytowane przez polelavendove Czas edycji: 2010-04-05 o 09:14 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1510 |
Zakorzenienie
|
fallen - no szkoda, rzeczywiście
![]() ![]() co do przyjaciół, to w niektórych sytuacjach mądrości ludowe pasują jak znalazł ![]() ![]() hehe, namiot nie jest taki stary ![]() ![]() ![]() fajny jest i zmieściłoby się nas tam sporo, w dodatq można schować plecaki pod daszkiem, ale namiot waży 9 kg, nie wiem czy przytargam go z 3miasta ![]() ![]() polelavendove - jak wrócę do Gdańska to zrobię selekcję wśród moich zbiorów ![]() ![]()
#1511 |
BAN stały
|
Nadrobiłam!!!Uch...
Polelavendowe-z całego serca Ci współczuję z tymi olejami. Fallen-co za dobre serduszko!Poświęcasz się tak dla koleżanki z analizami ![]() Agison-cieszę się,że impra wypaliła!! Indios-ja chyba też śpię z podróbą-wszystkie detale u mnie zauważa(pamięta jak byłam ubrana na 1 randce). Anka-biedactwo.Na szczęscie Ty cała i zdrowa. Co do wspólnego wyjazdu-ja jadę bo to bardzo bliziutko mnie.Mogę zjechać do domu na noc.Znak rozpoznawczy-włosy chyba się nie sprawdzi bo możemy przecież je ukryć przed słoneczkiem,więc może arafatki? W razie potrzeby zapraszam do siebie na nocki.Miejsca sporo albo możemy rozbić namiot na moim podwórku. Ja swoje glany spaliłam w piecu wraz z rozpoczęciem nowego etapu w moim życiu(ślub). Kiedyś były inne klimaty:junaki,zloty itp.A teraz jestem przykładną mamą i żoną choć w głębi tkwi jakaś energia gotowa do rozładowania. Nie wiem jak zachowam się na woodstoku.Powiem szczerze,że wiele razy planowałam a ani razu nie wypaliło. Złagodniałam ale pojadę.Mój TŻ mówi-"jedź".To nie Jego klimaty.On tam widzi samych narkomanów i ***...Taki typ. Pochwalę się Wam,ze jak wczoraj rano umyłam włoski,zastosowałam plunking z ręcznika z mikrofibry,to włosy były śliczne i utrzymały się do...nocy bez poprawiania. W święta tu nie zaglądałam-za dużo obowiązków.Dałam radę. Eloe czeka masa roboty na pielęgnacyjnym.Biedactwo. I pozna nowe podopieczne. Co do wieku-gdzieś mi chyba umknęło.Nie wiem ile macie lat.Wiem,że Fallen ma 23. Edytowane przez msk3 Czas edycji: 2010-04-05 o 11:05 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1512 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Trzeba będzie pomyśleć jak to zorganizować. Przecież nie będziesz sama targać 9 kg namiotu. Chyba, żeby ktoś Cię na dworzec zawiózł z nim i zapakował w pociąg i w Kostrzynie z dworca obie byśmy dźwigały. ![]() A jechałaś pociągiem woodstockowym? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A Twój Tż nie do końca ma rację. Owszem są tam ludzie, którzy piją i palą na umór ale według mnie zdecydowana większość zachowuje się noramlnie. ![]() ![]() Nie wiem jak to wyszło ale chyba w tym upale lepiej wchodziła mi woda. ![]() Cytat:
![]() W Święta wiadomo każdy miał mniej czasu i trochę cisza się zrobiła u nas na pielęgnacyjnym. Tutaj trochę ja i Polelevendove nadrabiałyśmy. A ja niedługo jadę do babci na obiad i pewnie wrócę wieczorem. Oj Eloe rzeczywiście będzie miała do nadrabiania. A dzisiaj poniedziałek i miała już być a tu cisza na razie. Może wieczorem będzie. ![]() No ja to chyba w ogóle jedną z młodszych jestem. Wiem, że Edith3 jest moją rówieśniczką. ![]()
Spicy orange... Edytowane przez fallen_apple Czas edycji: 2010-04-05 o 12:12 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1513 |
Wtajemniczenie
|
Agison
Będzie fajnie ![]() W takim razie ja poza olejami,które masz takie same jak ja więc nie ma sensu się dublować... Mam z proszków: 1.amla 2.spirulina 3.brahmi 4.eclipta 5.mocznik 6.niacynamid w ilości hurtowej więc napisz jak czegoś nie masz ![]() resztę przepatrzę za chwilę... msk3 o kurcze jak już jesteś taka ciekawa to...36 już wam zazdroszczę tej zabawy i cieszę się,że się tak "zmówiłyście" a Ty faktycznie oderwiesz się od codzienności matki i żony ![]() Fallenka to rzeczywiście dobry duszek więc szykuję dla niej niespodziankę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1514 |
Zakorzenienie
|
Fallen- ile razy ja miałam jechać na ten festiwal to się w głowie nie mieści :P Nie udało się ani razu
![]() A co do Woodstocku- możemy mieć ochroniarza...jednego...t eż pokręconego...mój TŻ się nadaje xD Nie wiem jak z nami wytrzyma, ale będziemy mogły czuć się bezpieczniej ![]() Polelavendove- to ja nie mam wielu olejów...masz jakieś na zbyciu? ![]()
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1515 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Czasem chciałabym sie oderwać a zarazem mam wyrzuty sumienia i w rezultacie ciągnę wszędzie moje potomstwo. Polelavedowe-tak sobie siedzę i myślę o Tobie.Ja mam kilka olejów np.lniany,palmowy,sezamow y,z orzechów ziemnych. Co prawda nie wiem jak ze składami ale jeśli Fallen by zerknęła,to ja Ci mogę próbki tych olejów wysłać. Zobaczysz czy Ci pasują i wtedy dopiero złożysz zamówienia na mazidłach? Przesyłka nie będzie droga bo ja mam malutkie buteleczki po 50 ml. i z każdej bym Ci odlała w małe pojemniczki. ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
Dobrze to zniesie? Edytowane przez msk3 Czas edycji: 2010-04-05 o 16:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1516 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A oleje mam takie standardowe jak wy.Na razie ![]() ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
![]() Zobaczymy co na to guru olejowe... w sumie mam też dużo rzeczy na wymianę ![]() co do wieku,moje towarzystwo jest tak zróżnicowane,że nawet nie mam przedziałów wiekowych ![]() każdy jest "ludzikiem",który służy czemu innemu więc nie ma różnic pokoleniowych ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1517 | |
BAN stały
|
Cytat:
Dla mnie także nie istnieje przedział wiekowy. Odnajduję się w każdym towarzystwie jednak nie wszyscy ludzie mnie pasują.Tzn.szanuję ich,wysłucham ale to nie będzie taka czysto z serca rozmowa,klejąca. Co innego z osobami,z którymi rozumiem się bez słów. TŻ jest ode mnie starszy o 8 lat. Koleżanki z liceum np.mnie nie rozumiały.Ja już miałam dziecko a one same jeszcze były dziećmi i te rozmowy się nie kleiły. Ja myślałam co na obiad ugotować,ręcznie wyprać pieluchy,kaftaniki,co może małemu dolegać a one chwaliły się,która to robiła na tylnym siedzeniu samochodu albo po ilu piwach miały zwałę.I tym sposobem znajdowałam towarzystwo starsze ode mnie. Moje rówieśniczki często nie mają jeszcze jednego dziecka,domu dlatego ja myślę nieco innymi kategoriami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1518 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja jeszcze nie byłam i to jest moje marzenie, żeby tam pojechać. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Kobieta oderwana od czasu do czasu od obowiązków to świetna mama, żona i kochanka (ustaw kolejność pod siebie ![]() Guru wróciła i właśnie zerka na to: Cytat:
Palmowy to coś w stylu kokosa tylko opiera się na kwasie stearynowym więc też odradzam. Orzechów ziemnych zaraz spróbuję poszukać. ![]()
![]() |
#1519 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale to chyba nie kwestia wieku,tylko zestawu cech osobowościowych i doświadczeń. Ale między ludzmi musi coś zatrybić,nie każda matka z każdą matką się dogada jak i nie każda imprezowiczka z imprezowiczką. A Ty masz w sumie dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1520 |
Zakorzenienie
|
Olej z orzechów ziemnych (arachidowy) jest podobny do migdała, tzn. niewielka przewaga kwasu jednonienasyconego oleinowego (48%) do nasyconyego linolowego (32%). Możliwe, że działałby podobnie.
![]()
#1521 |
Wtajemniczenie
|
K....dziewczyny muszę się pożalić
![]() Ukradli mi rower... |
![]() ![]() |
![]() |
#1522 |
Zakorzenienie
|
O f*ck.
![]() Stał gdzieś na klatce, przed domem? ![]() Nie wiem czy to nawet warto gdzieś zgłaszać żeby szukali. ![]() Biedna... ![]()
#1523 |
BAN stały
|
I to w biały dzień.Szok!
A na cmentarzu pokradli napisy z nagrobków.Krzyży się chyba bali. Taka polska polityka.Ludzie obkupili się na święta a po chyba nie mają co jesć,to kradną.No nie wiem. Uważam,że powinnaś to zgłosić o ile rower był zabezpieczony. |
![]() ![]() |
![]() |
#1524 |
Wtajemniczenie
|
Rower był na klatce schodowej przypięty do balustrady pod moimi drzwiami...
Zdaje się,że sąsiadce z piętra niżej zrobili to samo,bo jej roweru też nie widzę. Nie wiem,kiedy to się stało,bo moja mama to zauważyła,więc może i wczoraj. Złodzieje wykorzystują,że ludzie mają łeb zawalony świętami. Ma rację ten Drzewiecki,że to dziki kraj. Nie mam po co wołać policji,bo w zeszłym roku okradli nam halę garażową z rowerow i nic nie zrobili. Dlatego ja trzymałam na klatce przypięty. Pół roku na niego zbierałam i jedno lato przejeździłam... Dlatego mój TŻ zawsze mówi,że on nigdy w życiu nic od "złodzieja" nie kupi!Typu wszelkie części z giełdy,kosmetyki bez kwitka itd Na cmentarzu wszystkie kwiaty pokradli.Krzyża nie mamy,bo już 3 ukradli i moja mama zapowiedziała,że już złodziejom krzyża nie będzie kupować więcej. Edytowane przez polelavendove Czas edycji: 2010-04-05 o 19:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#1525 |
Zakorzenienie
|
Polelavandove to jest szok z tymi rowerami. Żeby człowiekowi sprzed drzwi ukraść.
![]() A z tymi cmentarzami. W głowie się nie mieści jak można pokraść kwiatki, które ludzie przynoszą dla zmarłych, albo krzyże. Dla mnie to jest nie do ogarnięcia.
Spicy orange... Edytowane przez fallen_apple Czas edycji: 2010-04-05 o 20:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#1526 |
BAN stały
|
No niestety.Jednostka niczego nie zmieni.
Możemy jedynie ponarzekać. Polelavendowe-co robimy z olejami?Chyba 2 z moich powinny Ci pasować. Dla zainteresowanych-dałam do profilu albumy.Kilka fotek ale są. Edytowane przez msk3 Czas edycji: 2010-04-05 o 20:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#1527 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny prosić,żeby nie mowiły to zawsze wszystko wygadają ![]() W takim razie bardzo poproszę na priva adresik ![]() A Ty w dziób nie chcesz,co? ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
![]() I zastanow się co byś potrzebowała. Jak proszki to są w poście do Agison. Jak odżywki to w zestawach "naszych" kosmetykow,może coś Ci się przyda.Mam nadal wszystkie,bo są w litrowych opakowaniach... ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
![]() A z racji tego,że prawo karne to mój konik to ogarniam znacznie więcej i dużo straszniejszych rzeczy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1528 |
BAN stały
|
Polelavendowe-ja nie chcę nic w zamian.Chcę Ci pomóc w doborze.
A...mam jeszcze amlę olej,olej jaśminowy(raczej dla blondynek choć niekoniecznie),mocznik,al oes.Tym się mogę podzielić.Lnianego mam więcej,to i więcej Ci dam. A powiedz jak by się miało zrobienie oleju czosnkowego? Tzn.jakaś baza olejowa(u Ciebie chyba migdał) z ząbkami czosnku?Tylko nie wiem jak składowo wypada czosnek. A masz bootsa od Agison? Też mogę troszkę oddzielić. To odżywki też Ci nie pasują?Jakie np. Matko-to się masz.Ja na razie nie rozgryzłam nic co mi pasuje a co nie. No tak-taki zawód.Masz do czynienia z różnymi przypadkami. I jeszcze zapomniałam-mam SOJOWY.Ten chyba też powinien Ci pasować. Edytowane przez msk3 Czas edycji: 2010-04-05 o 21:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#1529 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co niby ma mi dać ten czosnek w oleju?Bo po prostu nie wiem ![]() Bootsa mam i almę i mocznik i aloes.Boże mam tyle rzeczy a jeszcze więcej mi nie pasuje. Ja np.w ogole nie jestem zadowolona ze zwyklej Joanny z miodem i mlekiem b/s.To już jest denerwujące. I fotki Twoje widziałam z serii "Wspomnienie po kryzysie" ![]() Edytowane przez polelavendove Czas edycji: 2010-04-05 o 21:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1530 |
Zakorzenienie
|
Przekabacimy Cię.
![]() ![]() Ewentualnie mogę Ci wybudować zamek...z piasku. ![]() ![]() Uśmiałam się. ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:41.