![]() |
#2011 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: wymarzony pierścionek część XVIII i na pewno nie ostatnia ;)
Hej
![]() Chciałam złożyć Wam najserdeczniejsze życzenia świąteczne, wesołych i radosnych Świąt, dużo zdrówka i radości ![]()
#2012 |
Zadomowienie
|
To i ja złożę życzenia, bo wieczorem wyjeżdzamy do teścia, a tam internetu brak.
Kochane, smacznego jaja, pogodnych dni w te Święta i spokoju, relaksu oraz odpoczynku Wam życzę. Abyście spędziły ten czas dokładnie tak jak chcecie, a nie jak musicie lub powinniście (jak ja). Cmok!
#2013 |
Zakorzenienie
|
Najserdeczniejsze życzenia zdrowych,
radosnych i spokojnych Świąt Wielkiej Nocy, smacznego jajka, mokrego dyngusa, a także odpoczynku w rodzinnym gronie. Niech każda z nas wykorzysta ten czas jak najlepiej. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2014 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, radosnych świąt, pełnych słońca, czasu dla siebie, pogody na rowery i spacery
![]() ![]()
#2015 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moje nowe odkrycie: relatywnie taniej wychodzi ubezpieczenie nowego auta. teraz dorzucają, że auto ma ponad 10 lat, że jestem drugim właścicielem itd... ale co i tak kocham jeździć ![]() Cytat:
![]() mnie też się wydaje, że się obżeram, na szczęście jest coraz cieplej i niedługo skończymy oglądanie filmów z winem i czipsami i zaczniemy się ruszać... do pubu na piwo ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2016 | |
Zakorzenienie
|
Wesołych świat dziewczynki
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() --------- Ja już sama jak palec. Od rana z meżem się obijaliśmy..zjedliśmy wypas świteczne śniadanie..on pojechał przed chwila, a przede mna sprzatanie całego mieszkania. - nie chce mi się. Później muszę upiec rogaliki nadziane nutella- specjalnie na zamowienie taty...wieczorem chwile dla polepszenia własnego wygladu ![]() ![]() A tak w ogole to zaniemowiłam...mam wokal jak chlopiec w trakcie mutacji ![]()
![]() |
#2017 |
Zakorzenienie
|
widze, ze piszecie o wadze. No wiec ja ostatnio starsznie dużo jem słodyczy. potrafie wrócic o pierszej nad ranem z pracy i zjesc jakies ciacho
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2018 |
Zadomowienie
|
Muszę się cofnąć do ostatnich dwóch dni, żeby zobaczyć o czym tam pisałyście...
Haniu, Tż wyjeżdza na święta? Szkoda, że nie spędzicie Świąt razem. A jeśli o obżarstwie mowa to i tak żadna z Was mnie nie przebije. Ja jem. Ciągle. I wszędzie. W domu jem. W pracy jem. W nocy jem. Mam atak jedzenia od ostatnich kilku miesięcy. Już naprawdę niewiele mi brakuje, żeby ważyć tyle co w ciąży. Tż też je. W domu nic nie robiąc ciągle - nawet z nudy - zaglądamy do lodówki. Dolna szuflada musi być szczelnie wypełniona słodyczami, bo jak nie to w nocy do nocnego po czekoladę. Jak nie zjem tabliczki truskawkowej - nie zasnę. A w ogóle to nie wiem co się ostatnio ze mną dzieje. Jestem jakaś rozrdażniona, nic mi nie wychodzi, leci z rąk. W rodzinie rozłam - ale o tym nie chcę gadać. Generalnie kiepsko. Do tego ały chyba ząbkuje, bo ciągle biedactwo płacze. Dziś w nocy budził się regularnie co pół godziny - kolejna noc zarwana. Zwariuje. I do tego wieczorek do "ukochanego" teścia i uwaga... jego przyjaciółki, która potrafi człowieka zirytować. Bez urazy, ale normalnie zaraz się zrzygam@!@!!!!!!!!!!
#2019 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz fazę na słodycze bo nie dostarczasz sobie kalorii w normalnym jedzeniu. Ja już to przetestowałam na własnej skórze i wiem ![]() Jak jadłam byle jak i nie dbałam o zjedzenie porzadnych 5 posiłków dziennie to co chwila miałam chęć na coś słodkiego. Szybki zastrzyk energii dla organizmu. Nic dziwnego ze w pracy bez snikersa się nie obeszło skoro na sniadanie jadłam pieczywo chrupkie z serem i to wszystko. Do tego po słodyczach szybko wzrasta poziom insuliny , chwilowo czujemy sie najedzeni i brzusio jest szcześliwy ale za chwilę mamy chęć na coś kolejnego...bo tak szybko jak insulina wzrasta tak tez szybko spada. Dlatego tak waznym jest jedzenie produktów o wysokim IG (indeksie glikemicznym) Wtedy energia powoli jest uwalniana i dłuzej czujemy sie syci. Dlatego też dieta SB jest taka super..uczymy się jesc to co dobre. Twojemu mężowi serdecznie gratuluje...dla faceta schudnięcie i nauka dobrych nawyków jest trudna więc tym bardziej szacun ![]() Cytat:
![]() Strasznie za nim tęsknię ![]() Ale kasę przywiezie- coś za coś. Co do diety...już pisałyśmy o tym nie raz w odniesieniu do Ciebie. Myślałam że po ciazy Ci przejdzie ale widzę że jest jeszcze gorzej ![]() Wszystko ci leci z rak bo jesz syfy...pamiętaj że dieta ma wpływ na ciało i całe życie. Ja to wiem i radzę Ci coś zmienić. Mogłabym napisać w tym temacie eleborat..ale po co przy swiętach marudzić. Jak będziesz chciał coś zmienić pisz..mogę Cię motywować i pomagać ![]() -------- Teściu już znalazł pocieszenie- nieźle ![]() Dzięki temu może chociaż nie truje mężowi ![]()
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2010-04-03 o 13:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2020 |
Zakorzenienie
|
Haniu aby do jutra wieczór , mąż wróci i będziecie dalej razem świetowac. masz rację kasa za coś
![]() co do jedzenia to ja ostatnio jadam tak : sniadanie - 2 kanapki bułka, sałata, ser, (od tygodnia bez wędliny), ogórek lub pomidor. (sniadanie ok. 10) o 13 obiad ![]() ![]() własnie wstawiłam do piekarnika biszkopt do ciasta. dzis robie pierwszy raz bounty http://mojewypieki.blox.pl/2007/04/Bounty.html mam nadzieje, ze wyjdzie ![]() wczoraj byłam w pracy od 15 do 24 a mąz miał wolne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2021 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziwi mnie i denerwuje to, że Tż jest tak bardzo za. Ja rozumiem, że on teraz nie jest sam i na początku było ok. Ale teraz to babsko dzwoni codziennie do Tż jak do syna i wynikiem tego jest m.in. dzisiejszy fakt - jedziemy do nich! Z jej rodziną się zżywać. A ja pierdzielę ją i jej rodzinę. Jak jej córka była w szpitalu to Tż zostawił mnie z małym i do niej poleciał. Co to kurde ma być????? ![]() Haniu, jak przestane karmić piersią to poproszę o moc motywacji o pomocy w tej kwestii. Czuje się gruba, brzydka, obleśna i wszystko co najgorsze ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2022 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może po prostu w stosunku do zapotrzebowania energetycznego jesz za małe porcje..bo ilościowo posiłków jest ok, więc nie powinnaś chudnać i mieć chęć non stop na coś słodkiego. A tak w ogóle to skoro chudniesz to niby czemu masz ograniczyć słodycze - jedz na zdrowie.Od czekolady nic Ci się nie stanie-dopóki normalnego posiłku nie zastępujesz słodyczami - bo to najgorsze co można zrobić. Masz kochanego męża...sam w sumie święta przygotował. Ciacho wyglada mega pysznie. Ja tez muszę się zabrać za pieczenie ![]() Cytat:
tanczy tak jak inni mu zagraj....kurcze ja bym tego nie zniosła- non stop byłyby awantury. ------- Czekoladę jesz karmiac!?!?!? Przecież nie można. Tym bardziej powinnas uwazac na diete - karmisz tez synka. Od tego przetworzonego zarcia i czekolady bedzie mial alergie na wszystko. Dobrze ze chcesz zmienic sposób odzywiania się..ale na twoim miejscu zaczelabym od dzis. Chociaz wyeliminuj te batony i czekolade!!
![]() |
#2023 | |
Zakorzenienie
|
Diano, Hania dobrze pisze. Tez bym się wkurzyła jakby mąz był na każde zawołanie innych.
Cytat:
![]() ![]() A czemu chudnę, sama nie wiem. Moze w pracy mam starsznie duzo ruchu i dlatego? Wczesniej raczej siedziałam na tyłku a teraz?? potrafię sie przez te 8 godzin nabiegac ![]() a co do męża. Zgadzam się. Tak wczoraj w pracy słuchałam jak dziewczyny mówiły, ze cała sobota im w kuchni zejdzie i na sprzataniu mieszkania. Wiec sie pytam a wasi męzowie?? i głownie co słyszałam "aaa oni i tak nie potrafią gotowac" albo "eee jak on sie weźmie za sprzatanie to juz lepiej jak ja to zrobię" skoro to im odpowiada ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2024 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spróbuj zastapić te batoniki i ciacha orzechami..chociaż oczechami w czekoladzie ![]() Będzie zdrowo..bo NNKT sa bardzo ważne w diecie (nienasycone kwasy tłuszczowe)
![]() |
#2025 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2026 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja tylko na sekundę opuściłam kuchnię, żeby Wam życzyć
WESOŁYCH ŚWIĄT pełnych ciepła, radości, miłości i samych cudownych chwil ![]() Haniu, jak domki? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2027 |
Zakorzenienie
|
To ja zapraszam do mnie na ciasto
![]() Muszę przyznac, ze wyszło bardzo smaczne, a biszkopt nasączyłam wodą z whisky ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2028 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pyszności.
![]() |
#2029 |
Zadomowienie
|
Wesołych Świąt Dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2030 |
Zakorzenienie
|
Radosnego świętowania !
![]() |
#2031 |
Zadomowienie
|
Wesołych Świąt dziewczyny
![]() Właśnie się szykuję na żurek do mamy ![]() ![]()
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
![]() ![]() |
![]() |
#2032 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też szykuję sie na żur do mamy..przy okazji wezmę dla meża..a jutro skoczymy do teściowej na kaczuchę i tym sposobem obejdzie sie bez gotowania ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2034 |
Zakorzenienie
|
a my z męzem zjedlismy sniadanko i poszlismy z ciastem do znajomych
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2035 |
Zakorzenienie
|
Cześć!
Dorinko, rabat mam naliczony ![]() W święta dieta poszła trochę na bok, będę musiała sobie zrobić chyba 3 dni białkowe ![]() Moja siostra chwaliła się wczoraj, że schudła 8 kg, szwagier 12, ja prawie 7 kg. TŻ najmniej, chyba 6 kg, bo sobie najbardziej folguje, ostatnio zaczął chleb kupować ![]() W piątek byłam u gina, wszystko ok. Wykupiłam lekarstwa, w tym antybiotyk. Cieszę się, że zdążyłam przed świętami. Miłego dnia! |
![]() ![]() |
![]() |
#2036 |
Zakorzenienie
|
Asiuk coś mi się kojarzy, ze wy sie będziecie / albo i już staracie o dziecko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2038 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
oui ![]() dziękuję ![]() zmykam spać, bo jutro na 7 do pracy ![]()
![]() |
#2039 |
Zakorzenienie
|
Novo: najlepszego!
![]() Dziewczynki: jeśli macie ochotę na ciekawy film wieczorem: Dziś o 20.25 na tvp1 - "przerwana lekcja muzyki" - polecam tym, które jeszcze nie widziały. Dla mnie niezmiennie poruszający, będę oglądać enty raz. Wiecie, trochę przygnębienie mnie dopada, zbliża się rocznica..smierci mojej bardzo bliskiej koleżanki z kliniki właśnie (pisałam wam?) ...kurcze do tej pory to do mnie nie dociera, wciąż np nie wykasowałam jej z gadu gadu, no bo jakoś tak... Ciężko mi uwierzyć, ze to już rok, tym bardziej, że się dowiedziałam po 8 mcach. Przerwana lekcja muzyki zawsze pobudza mnie do refleksji, też nad tamtym czasem, nad sobą...ważny film.
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2040 |
Zakorzenienie
|
cześć
ale mi się nic nie chce |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:39.