Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 7 - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-07, 10:21   #4081
ezoanna
Przyczajenie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 7

moje drogie-może zadam głupie pytanie:ale!:

CZY OTRĘBY OWSIANE TO TO SAMO CO OWSIANKA...????

Czytam sobie,że wszystkie wcinacie te otręby,a ja ich kompletnie nie ruszyłam..jestem na 3cim dniu uderzeniówki,oczywiście z porcelaną problem..;].
ezoanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 10:26   #4082
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kunfu1987 Pokaż wiadomość
Witam Dukanki! Czy uważacie, że jak teraz zacznę dietę z wagą 62kg, to uda mi się schudnąć do lipca 6kg? Na początku lipca wyjeżdżam na wakacje i chciałabym być już po fazie trzeciej diety... Jaki tryb drugiej fazy diety byście mi poleciły żeby efekt był jak najszybszy? Pozdrawiam
zrob test - pierwszy post
wyliczy ci termin konca diety
a po za tym 6 kg do lipca to z palcem w i jeszcze sporo utrawalisz

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Cytat:
Napisane przez ezoanna Pokaż wiadomość
moje drogie-może zadam głupie pytanie:ale!:

CZY OTRĘBY OWSIANE TO TO SAMO CO OWSIANKA...????

Czytam sobie,że wszystkie wcinacie te otręby,a ja ich kompletnie nie ruszyłam..jestem na 3cim dniu uderzeniówki,oczywiście z porcelaną problem..;].
to nie jest to samo
zajrzyj do przepisowni tam jest pelno pomyslow co mozna z nimi zrobic - ja najbardziej lubie rozpustne kanapki i chleb z mikrofali
po zmieleniu robi sie z mąka - ktora ma dzialanie jak mąką
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 10:29   #4083
lesia27
Zadomowienie

GG do lesia27

Cytat:
Witam Dukanki! Czy uważacie, że jak teraz zacznę dietę z wagą 62kg, to uda mi się schudnąć do lipca 6kg? Na początku lipca wyjeżdżam na wakacje i chciałabym być już po fazie trzeciej diety... Jaki tryb drugiej fazy diety byście mi poleciły żeby efekt był jak najszybszy? Pozdrawiam
Kochana ja schudlam 4,4 kg w niecaly miesiac, wiec Tobie na 6 kg daje 1,5 miesiacadasz radepozdrawiam
-14,4 kg
będzie: 58kg moze 56kg ... zobaczę w "praniu"

"8 sesja" na VACU aktiv
"pierwsze kręcenia Hula Hop Anion"
lesia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 10:32   #4084
Didier
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez senna87 Pokaż wiadomość
a gdzieś poza kauflandem dostane? bo ani w świętokrzyskim gdzie mieszkam, ani w lubelskim gdzie studiuje kauflanda brak.
na pewno sa w Auchan
Didier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 10:36   #4085
Mo_Nika
szamanka

Cytat:
Jeśli będziesz przestrzegać diety i jeśli te minus 6kg to prawidłowa waga dla Ciebie (nie za mało) to tak 3 miesiące to sporo czasu
Stary 2010-04-07, 10:37   #4086
Dzi25
Zadomowienie

GG do Dzi25

Przyszły dzisiaj do mnie paczuszki z suszoną wołowiną Dotarły na czas bo w weekend mam szkołę

"Myślenie nie boli, ryzyko nie gryzie"
Dzi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 10:42   #4087
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

witam )

to ja też dołączam, dziś pierwszy dzień, ważę 52,8kg, chce schudnąć 5-6kg. jestem 5 miesiecy po porodzie, juz nie karmie, wiec startujemy )

Waga przed ciaza - 50kg, przytylam 18kg, zostaly mi niecale 3, ale chce wazyc 47-48kg. Ciekawe w ile czasu mi sie uda
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 10:43   #4088
_wanilka_
Raczkowanie

GG do _wanilka_ Wyślij wiadomość przez MSN do _wanilka_

Cytat:
Napisane przez LyraBea Pokaż wiadomość
Do dziewczyn, które chcą wystartować z Dukanem taka rada ode mnie.
Wiem, że łatwiej radzić, niż samemu zadziałać, ale jestem na tyle krótko na diecie, że jeszcze nie zapomniałam pierwszych dni uderzeniówki i startu w fazę II.
Na początku, żeby naprawdę poczuć, jak ta dieta rewelacyjnie działa, NIE KOMBINUJCIE z gotowymi produktami (żadnych wieśniaków, deserków light, nawet najbardziej odchudzonych kabanosków drobiowych, czy wędlin sklepowych). Dobrze by było, aby przez cały okres diety liczyć tylko na siebie i nie kusić się na gotowce, oferowane przez producentów, ale przez cały okres diety to przecież niemożliwe, bo w końcu będzie
Chociaż przez pierwsze 2 tygodnie warto postawić na proste dania, w których wiadomo, ile czego, ponieważ same sobie je przygotowujecie.
Początki diety, kiedy ma się najwięcej samozaparcia są najlepszym momentem, by jeść może troszeczkę mniej smacznie, ale za to naprawdę książkowo w/g prawideł Dukana.
Ja wystartowałam z michą tatara z wołowinki, jajkami w czystej postaci, kilkoma gatunkami ryb wędzonych (żadnych puszek na tym etapie, bo napisane że w wodzie, a kto ich wie, co tam..i dużo soli), pieczoną przez siebie piersią drobiową zamiast wędliny i kilogramami odchudzonego sera i jogurtu, wspomaganymi aromatycznymi ziołami i przyprawami. Do tego nawet 4 litry wody niskonasyconej CO2 i więcej...
Wierzcie mi, efekt był piorunujący, a chodziłam zapchana po gardło.
Teraz po ponad 2 tygodniach zaczynam kombinować z jedzeniem i już przemycać się zaczęły extra kalorie: (pasty, ciasta dukanowe, dukanowe deserki). Należą mi się i nie żałuję, że waga spada wolniej, za to jestem nadal w euforii, po tych piorunujących spadkach w pierwszych 2 tygodniach.
Życzę Wam Dziewczyny spadków i wytrwałości.
Do zameldowania
Dziekuje za cenne rady Nie ma to jak cos wlasnie z doswiadczenia.
ja dzis wolne wiec jeszcze w lozku. pewnie spala bym dluzej ale moj chlop zadzwonil....zrobil dobry uczynek

Mam dzis mase nieprzyjemnych zadan do zrobienia...musze posprzatac...a wlasciwie odgruzowac swoj pokoj...a uwierzcie jest z czego. do tgo mam 2 pudla do rozpakowania ....wprowadzilam sie tu 2 miesiace temu!! a one tak leza!!!
mowie o tym bo boli mnie to okropnie....bo ksiazka Dukana czeka!!!!!!

Musze was o czyms powiedziec..otoz zrobilam sobie test Dukana...i wyszlo ze na efekty musze czekac az do wrzesnia. !! I jakos zasmucilo mnie to...bo ja bym chciala do wakacji.
Wiem ze to tak sie nie da 'co by sie chcialo' ale ja w sierpnia mam 2 wesela!! z czego jedno t w ogole takie, ze chciala bym dobrze wygladac...przyjaciele mojego chlopa biora slub gdzies pod Rzymem..no i bedzie tez jakas przyjecie z grillem przy basenie....no wiec ja juz mam kompleks bo wszystkie dziewczyny z tej ich grupy to szczuplutkie. a ja sie czuje jak wieloryb!

Tak w ogole zeby dac wam obraz to mam 166 cm wzrostu i waze 85 ....kiedys wazylam 65...ale to bylo kiedys.
Sadzicie ze do wakacji uda mi sie chodz do 70 zejsc??? czy to raczej mile marzenie....??

ehhh..

pozdrawiam was wszystkie i zycze milutkiego dnia!
_wanilka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 10:47   #4089
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _wanilka_ Pokaż wiadomość

Musze was o czyms powiedziec..otoz zrobilam sobie test Dukana...i wyszlo ze na efekty musze czekac az do wrzesnia. !! I jakos zasmucilo mnie to...bo ja bym chciala do wakacji.
Wiem ze to tak sie nie da 'co by sie chcialo' ale ja w sierpnia mam 2 wesela!! z czego jedno t w ogole takie, ze chciala bym dobrze wygladac...przyjaciele mojego chlopa biora slub gdzies pod Rzymem..no i bedzie tez jakas przyjecie z grillem przy basenie....no wiec ja juz mam kompleks bo wszystkie dziewczyny z tej ich grupy to szczuplutkie. a ja sie czuje jak wieloryb!

Tak w ogole zeby dac wam obraz to mam 166 cm wzrostu i waze 85 ....kiedys wazylam 65...ale to bylo kiedys.
Sadzicie ze do wakacji uda mi sie chodz do 70 zejsc??? czy to raczej mile marzenie....??

ehhh..

pozdrawiam was wszystkie i zycze milutkiego dnia!
do sierpmia wiekszosc zrzucisz, najgorsze sa ostatnie kg chyba do zrzucenia
ale wiesz, zero grzechow, bialko do oporu, duzo pic i moze jakies cwiczenia przyspieszajce metabolizm

Edytowane przez Emila3000
Czas edycji: 2010-04-07 o 10:50
Stary 2010-04-07, 10:48   #4090
loletka1986
Raczkowanie

GG do loletka1986

Cytat:
Dukan kilkakrotnie powtarza w obu książkach, jak ważną rolę pełnią otręby owsiane loletko1987 i lesiu27. Jest niezbędnym składnikiem TEJ diety.

Dla potwierdzenia zacytuję może:
"Moja dieta opiera się także na bardzo ważnym skladniku: otrębach owsianych. Uważam, że jest to najlepszy dla zdrowia pokarm na świecie.
Otręby owsiane łagodnie regulują pracę jelit.
(...) Spożywane codziennie otręby owsiane pomogą wam utrzymać smukłą sylwetkę. Ci, którzy źle je tolerują, mogą je zmiękczyć, mocząc otręby pół godziny w mleku.
Otręby owsiane sycą.
Otręby owsiane wspomagają odchudzanie.
Otręby owsiane obniżają poziom cholesterolu.
Otręby owsiane chronią przed cukrzycą.
Otręby owsiane chronią przed rakiem okrężnicy."

A w podsumowaniu II fazy podkreślone:
"W dalszym ciągu spożywacie 1 lub 2 łyżki stołowe otrąb owsianych dziennie."

Potem za każdym razem przypominanie, jak ważną rolę w TEJ konkretnie diecie rolę odgrywają otręby owsiane.
To cytaty z drugiej książki Dukana. W pierwszej było jasno i zdecydowanie podkreślone, że NALEŻY przyjmować 2 łyżki otrębów owsianych przez cały czas trwania diety... do końca życia. Niestety, pierwszą książkę podrzuciłam do torby mężowi, gdy wyjeżdżał do pracy i nieraz mi teraz jej brakuje...
Jeśli masz problemy z wypróżnianiem, to myślę, że przyczyna nie leży po stronie otrębów. A i ważna uwaga. Dużo wody. Nie tylko rybka lubi pływać, otręby też
Pozdrowionka
Piję około 3 butelek 1,5 l wody niegazowanej dziennie więc 4,5l a poza tym około 2-3 szklanek herbatek białych i mam problemy z wypróżnianiem. Może czymś różnią się nasze książki. Nie wiem dokładnie jak moja się nazywa, bo dostałam ksero diety od koleżanki, która też dysponuje samą kserówką.
Otręby jadłam skrupulatnie dzień w dzień i była tragedia. A wczoraj i przedwczoraj nie wzięłam ich i bez problemu
Może znacie jakiś suplement diety, który pomoże w tej diecie z porcelanką???

Pomóżcie proszę

P.S. Wracam do otrębów.

Było 86,6 kg
Dziś jest 65,1 kg (-21,5kg)
Celem jest 63

18 marca - 86,6 kg
18 kwietnia - 80,2 kg(-6,4kg)
18 maja - 74,3 kg(-5,9kg)
18 czerwca - 70,0 kg(-4,3 kg)
18 lipca - 65,4kg(-4,6kg)
loletka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 10:49   #4091
ktsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loletka1986 Pokaż wiadomość
P.S. Wracam do otrębów.
dziewczyny chwalą Colon C
ktsw jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-07, 10:50   #4092
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dzi25 Pokaż wiadomość
Przyszły dzisiaj do mnie paczuszki z suszoną wołowiną Dotarły na czas bo w weekend mam szkołę
dobra ta wołowina??? jaki ma smak
bo jsa chyba zamówię tą skrobie kukur bo nigdzie nie mogę jej dostać...
Była aparatka.. góra i dół fot0: #1559
rozgwiazda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 10:55   #4093
lesia27
Zadomowienie

GG do lesia27

Cytat:
a dobra ta wołowinka suszona? probowalas?
-14,4 kg

"8 sesja" na VACU aktiv
Stary 2010-04-07, 10:55   #4094
mayapl
Przyczajenie

Question Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 7

Witam wszystkich
Święta święta i po świętach a przede mną romans z dietą DUKANA. Jestem tutaj nowa, jednak czytając to co tutaj piszecie nie sposób jest nie "zarazić" się tym. Jestem po lekturce "NIE POTRAFIĘ SCHUDNĄĆ". Mobilizacją dla mnie jest:
1. zdrowie mojego ukochanego, któremu brakuje samozaparcia w dążeniu do spadku kilogramów. We dwoje powinno być łatwiej i jemu i mi. Po 2 mniej kuszących obiektów pod ręka
2. moje zdrówko - zawsze można coś poprawić, a poza tym super okazja do stabilizacji kultury jedzenia
3. jak KAŻDA Z NAS chęć zrzucenia kilogramów

Zaczynamy od soboty - trzymajcie kciuki
Moja jeszcze ogromna prośba - gdyby któraś/yś z Was był w stanie mi podesłać na maila książkę z przepisami DUKANA bylibyśmy zobowiązani.

PozDrOwIoNkA!!!!
mayapl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 10:57   #4095
Didier
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
witam )

to ja też dołączam, dziś pierwszy dzień, ważę 52,8kg, chce schudnąć 5-6kg. jestem 5 miesiecy po porodzie, juz nie karmie, wiec startujemy )

Waga przed ciaza - 50kg, przytylam 18kg, zostaly mi niecale 3, ale chce wazyc 47-48kg. Ciekawe w ile czasu mi sie uda
na 3 kilo to nie wiem czy proteinowa dieta jest wlasciwa
Didier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 11:00   #4096
Berlinianka
Zadomowienie

Cytat:
Piję około 3 butelek 1,5 l wody niegazowanej dziennie więc 4,5l a poza tym około 2-3 szklanek herbatek białych i mam problemy z wypróżnianiem. Może czymś różnią się nasze książki. Nie wiem dokładnie jak moja się nazywa, bo dostałam ksero diety od koleżanki, która też dysponuje samą kserówką.
Otręby jadłam skrupulatnie dzień w dzień i była tragedia. A wczoraj i przedwczoraj nie wzięłam ich i bez problemu
Pomóżcie proszę
P.S. Wracam do otrębów.
Sposobów jest naprawdę dużo, medykamenty polecam Ci na samym końcu, bo jednak organizm do takich rzeczy się przyzwyczaja. Nie jesteś długo na diecie, na początku większość z nas miała z tym problem, potem wszystko się reguluje. Przeszukaj forum, ale na szybko mogę podać: na czczo szklanka ciepłej wody z kilkoma kroplami soku z cytryny, ktoś podawał na czczo wypalić papierocha , kawa na czczo, zielona/czerwona herbata itp. Poza tym tryb 1/1 pomaga szybciej wszystko uregulować, jak ma się długo PP to i mogą pojawiać się zastoje. Otręby są obowiązkowe tak czy siak.

Powiem Wam, że po świętach, po tym całym folgowaniu, to ostatnie 2 dni zaliczałam porcelankę 4-5x dziennie Już się chyba jelita oczyściły, bo się wszystko uspokoiło

Ile to jeszcze dni

Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86
Berlinianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 11:01   #4097
Dzi25
Zadomowienie

GG do Dzi25

Cytat:
Napisane przez lesia27 Pokaż wiadomość
a dobra ta wołowinka suszona? probowalas?
Dobraaa Wcześniej kupiłam 1 opakowanie na spróbowanie i sa super

Stary 2010-04-07, 11:02   #4098
kunfu1987
Przyczajenie

Cytat:
Ja wystartowałam z michą tatara z wołowinki, jajkami w czystej postaci, kilkoma gatunkami ryb wędzonych (żadnych puszek na tym etapie, bo napisane że w wodzie, a kto ich wie, co tam..i dużo soli), pieczoną przez siebie piersią drobiową zamiast wędliny i kilogramami odchudzonego sera i jogurtu, wspomaganymi aromatycznymi ziołami i przyprawami.
LyraBea a czy na tą pieczoną przez siebie pierś drobiową zamiast wędliny masz jakiś szczególny, smaczny przepis?? Ja to wiesz... z pomysłowością w kuchni jestem na bakier
kunfu1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 11:13   #4099
lesia27
Zadomowienie

GG do lesia27

Cytat:
Dobraaa Wcześniej kupiłam 1 opakowanie na spróbowanie i sa super
a drogie to cudo?bo ja znalazlam w necie ze mozna samemu ta wołowinke suszyc...
http://www.goryizerskie.pl/?file=art&art_id=156

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

jak to przeczytalam to chyba latwiej bedzie ta wołowinke kupic hehehehe:P
-14,4 kg

"8 sesja" na VACU aktiv

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-07, 11:19   #4100
pani_zima82
Raczkowanie

GG do pani_zima82

Cytat:

Pomóżcie proszę

P.S. Wracam do otrębów.
Wiesz ja też miałam straszny problem z porcelanką i to nie tylko teraz a przez całe życie, ale od kilku dni chyba wszystko się pozmieniało, problem zniknął, porcelanka 3-4 x dziennie, a wcześniej 1x na 3 tygodnie. Każdy dzień zaczynam od placuszków z otrębami i kminkiem ( zużywam trochę więcej otrebów niź dozwolone 2 łyżki, ale nie mam zastojow przynajmniej teraz i pomaga mi to z porcelanką) i zaczęłam pić kawę. Powodzenia, bo wiem co to za uczucie chodzić z kulką w brzuchu gdu xenna i activia nie pomagają
"dzień bez diety dniem straconym"
pani_zima82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 11:19   #4101
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

Cytat:
Napisane przez Didier Pokaż wiadomość
na 3 kilo to nie wiem czy proteinowa dieta jest wlasciwa
3kg zostaly mi do wagi sprzed ciazy, a chce jakies 5-6 schudnac... a czemu na 3kg (tyle mi ewentualnie wystarczy) nie jest wlasciwa ta dieta??

aaa i jestem straszna gapa, bo nie moge znalezc strony oficjalnej....

mozna jesc danio? ma 3% tłuszczu
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 11:20   #4102
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Akurat wróciłam z zakupów z ponad kilogramowym kawałem mięsa wołowego na pieczeń i zastanawiałam się co z nim zrobić. Już wiem

Edytowane przez Ayu
Czas edycji: 2010-04-07 o 11:23
Ayu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 11:21   #4103
Mo_Nika
szamanka

Cytat:
Napisane przez mara30 Pokaż wiadomość
Witajcie
Cholera jasna, dzisiaj na wadze było pół kg więcej niż po półtora miesięcznym obżarstwie a już tak ładnie szło w dół... mam nadzieję, że to chwilowe bo nawet nie pocieszyło mnie to, żę ubrałam dzisiaj "spódnicę prawdy"
Skoro wchodzisz w "spódnicę prawdy" to nie jest źle

Ja już po ciuchach widzę, że zaliczyłam wzrost
Stary 2010-04-07, 11:21   #4104
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
3kg zostaly mi do wagi sprzed ciazy, a chce jakies 5-6 schudnac... a czemu na 3kg (tyle mi ewentualnie wystarczy) nie jest wlasciwa ta dieta??

aaa i jestem straszna gapa, bo nie moge znalezc strony oficjalnej....

mozna jesc danio? ma 3% tłuszczu
i lyzke stolową cukru

zrob test - pierwszy post - i tam jest do niego tlumaczenie
Stary 2010-04-07, 11:23   #4105
lila2wizaz
Raczkowanie

cześć Dukanki!
nie wiem jak to możliwe ale od wczoraj spadła mi waga o 3kg !!
chyba się zepsuła.. muszę kupić sobie elektroniczną...
i powiedzcie mi jak to jest.. że te przepisy z otrębami są na fazę I a tam się je tylko białko?! coś mi się nie zgadza.. jakoś nie będę robić placuszków otrębowych ani zapiekanego surimi..

Mam nadzieję Chooo że wszystko poszło po Twojej myśli i ten okropny chłop już Ci nie dokucza! mój też mnie zawodzi.. szczególnie jak proszę go o coś banalnego a on przeciąga to w nieskończoność.. i na koniec nie robi.. widać że ten 'gatunek' tak już ma... niestety nawet na ojca nigdy nie mogłam liczyć co nauczyło mnie żeby pasożyta w domu nie trzymać (co też swojemu powiedziałam, i jakoś zmienił nastawienie do prac domowych)! przez to sama potrafie szafke złożyć, listewkę przybić i zasilikonować brodzik
lila2wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 11:24   #4106
lesia27
Zadomowienie

GG do lesia27

Cytat:
Napisane przez Ayu Pokaż wiadomość
Akurat wróciłam z zakupów z ponad kilogramowym kawałem mięsa wołowego na pieczeń i zastanawiałam się co z nim zrobić. Już wiem
ale jak Ci nie wyjdzie to nie bedzie na mnie hehehehhehe:P
-14,4 kg

"8 sesja" na VACU aktiv
Stary 2010-04-07, 11:24   #4107
Dzi25
Zadomowienie

GG do Dzi25

Cytat:
a drogie to cudo?bo ja znalazlam w necie ze mozna samemu ta wołowinke suszyc...

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

O właśnie toto kupiłam

Stary 2010-04-07, 11:27   #4108
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lila2wizaz Pokaż wiadomość
cześć Dukanki!
nie wiem jak to możliwe ale od wczoraj spadła mi waga o 3kg !!
chyba się zepsuła.. muszę kupić sobie elektroniczną...
i powiedzcie mi jak to jest.. że te przepisy z otrębami są na fazę I a tam się je tylko białko?! coś mi się nie zgadza.. jakoś nie będę robić placuszków otrębowych ani zapiekanego surimi..
OTREBY SĄ OBOWIAZKOWE W KAZDEJ FAZIE !!!
nawet pierwszej

PROSZE PRZECZYTAJCIE DOKLADNIE CALA KSIAZKE
Stary 2010-04-07, 11:28   #4109
ktsw
Zakorzenienie

wrocilam na ziemie po swietach rano dwa jajka sadzone na sniadanie, teraz pochlonięty wiesniak z chudą szynka drobiową. A bylo tak pieknie
ktsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 11:36   #4110
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez Berlinianka Pokaż wiadomość
Sposobów jest naprawdę dużo, medykamenty polecam Ci na samym końcu, bo jednak organizm do takich rzeczy się przyzwyczaja. Nie jesteś długo na diecie, na początku większość z nas miała z tym problem, potem wszystko się reguluje. Przeszukaj forum, ale na szybko mogę podać: na czczo szklanka ciepłej wody z kilkoma kroplami soku z cytryny, ktoś podawał na czczo wypalić papierocha , kawa na czczo, zielona/czerwona herbata itp. Poza tym tryb 1/1 pomaga szybciej wszystko uregulować, jak ma się długo PP to i mogą pojawiać się zastoje. Otręby są obowiązkowe tak czy siak.

Powiem Wam, że po świętach, po tym całym folgowaniu, to ostatnie 2 dni zaliczałam porcelankę 4-5x dziennie Już się chyba jelita oczyściły, bo się wszystko uspokoiło
To dziwne z tymi otrębami Bo ja pamiętam jak moja mam była w ciąży z moim bratem to wcinała otręby właśnie po to, zeby nie było problemów, ale z tego co pamiętam to była takie otręby ze śliwkami suszonymi - może to one dawały taki efekt.
A z tym papierosem to niestety prawda, popalam od czasu do czasu i jak zapalę z rana to biegusiem do kibelka, a mój chłop to zawsze z fajką do wychodka chodzi. Ale koniec bo rozstajemy się z tytoniem.

I na koniec pożalę się. Nie jest łatwo. Cały czas myślę o jedzeniu. Jadłabym co chwilę. Idę naparzyć herbatkę
Całe szczęście zapakowałam TZ wszytskie pokusy do pracy. Ogromny pojemnik sałatki i spory kawał ciasta, który został
Jemu dobrze zrobi jak przytyje

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości