|
|
#2221 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek część XVIII i na pewno nie ostatnia ;)
Cytat:
Moja koleżanka zaszła w ciążę w drugim cyklu starań, a dwie sobie wpadły, małżeńsko Więc reguł nie ma.
|
|
|
|
|
#2222 |
|
Zakorzenienie
|
MIśku to jest to winko, ale nie wiem skąd wzieli tą cenę
![]() http://www.smaczajama.pl/sklep//Wino..._02l-1379.html Ja kupiłam w promocji za 22 zł. butla- a wczoraj widziałam w innym sklepie za 28,99 zł. JUż wiem skąd cena - pojemność tu 0,2 l Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2010-04-09 o 10:20 |
|
|
|
#2223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki, będzie mi smakować. Lubię wina z Kaliforni i lubię wytrawne cabernet savignion, rozejrzę się |
|
|
|
|
#2224 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2226 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety dziecko nie tak łatwo zmajstrować .
macie rację, kiedyś było łatwiej. Moja mama np. urodziła mnie jak miała 23 lata. zostałam poczeta w ich pierwszą rocznice slubu. i wiecie. mama poszła poszła wtedy do gina i powiedziała, ze ejst w ciązy od.. wczoraj. lekarz takie oczy na nią, skąd ona to wie, a ona "bo wiem" . ale kazał jej przyjsc za kilka tyg bo co on miał zobaczyc niby potem był mój brat. Moje pierwsze ferie zimowe, miałam wtedy 9 lat i nie było mnie w domu 2 tyg, a za 9 miesięcy miałam brata ![]() jak widac, moim rodzicom baaardzo ładnie to poszło, ale niestety teraz jak jak niuniunia napisała, nie jest juz tak prosto. |
|
|
|
#2227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To dobra wiadomość, że za mniej niż 20 zł. mozna kupić dobre jakościowo wino a nie jakiś bełt
|
|
|
|
|
#2228 |
|
Zakorzenienie
|
tez lubię wino. Nie za słodkie, bez zbytniej goryczy
![]() Kurcze własnie do mnie doszło, ze dzis piatek, jeszcze 8 godz pracy i... o 24 mam weekend |
|
|
|
#2229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, dobre Spora różnica wieku u Was 9 lat ? jak się traktuje takie rodzeństwo tyle młodsze ?
|
|
|
|
|
#2230 | ||
|
Zakorzenienie
|
Heloo
Ale sie rozgadałyście od rana ![]() bardzo mnie to cieszy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pijemy mnóstwo wina..zapisujemy w kajecie, dajemy gwiazdki i zgodzę się z tym że spokojnie można kupić dobre wino za nieduże pieniądze. Ja bardzo polecam południowo afrykańskie, chilijskie, argentyńskie i austriackie. I moje ukochane ostatnio- hiszpańskie z Rioji. Pijemy tyle że nazw z głowy nie pamiętam ![]() Wezmę swoj kajecik kiedyś i wypiszę Wam te tańsze a pysznościowe. Z tym że ja pijam tylko wytrawne...bardzo lubię o jeżynowym, porzeczkowym i truskawkowych aromacie. Mąż natomiast pija siekiery w smaku przypominające wodę z ogórów kiszonych ![]() Jak nie mamy weny na szukanie czegoś nowego a w portfelu mamy dziesiątki a nie setki kupujemy w Tesco Quare http://www.tim-wina.com.pl/artykuly.php?idg=12&id=313 Pyszna i czerwona i biała. Fuzion http://gornapolka.pl/Catalogue/exeConcrete/?bid=22
|
|
#2231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() powiem ci,z e jak go jak synka traktuje. Zawsze sie nima zajmowałam, uczyłam go. Uwielbiałam to. jak był malutki to spał ze mna w łózku. pamiętam jak sie kiedys pokłócilismy, on miał ze 3 latka i go wygoniłam z pokoju, to wziął podusię, kołderkę i spał pod moimi drzwiami., Rano rodzice wychodza z pokoju a tu taki maluszek spi pod drzwiami zawinięty w kłębek teraz brat ma prawie 16 lat i powiem ci, ze czasami jak mam jakis problem, to on tak mi doradzi, albo tak mnie na nogi postawi, jakby miał o wiele więcej lat. |
|
|
|
|
#2232 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Darowałam sobie zjazd.
Wczoraj się nacytowałam jak głupia, pisałam referaty i wszystko mi wcięło! Butter, świetna jest ta Twoja fryzurka ![]() Cytat:
. Jak sobie pomyślę, że też się miałabym tak toczyć to już w ogóle nie chcę! Ale chyba nie wszystkie kobiety w ciąży się toczą... Tak mi się wydaje ![]() I chciałam się pochwalić . Pojechałam wczoraj z TŻ-em nad staw bo chciał mi coś powiedzieć... I nie zgadniecie! Zaproponował mi bym z nim pracowała! Jego kumpel jest najlepszym grafikiem w kraju, a on mi proponuje! . No to teraz muszę się tylko wszystkiego nauczyć . W sumie to i tak muszę bo staram się o pracę w której muszę to umieć .Dziewczyny, mam pewien problem... I chciałam się Was poradzić... Ale się chyba wstydzę .
|
|
|
|
|
#2233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki Haniu , już zapisałam a to FuZion piłam- świetne |
|
|
|
|
#2234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Moja siostra jest ode mnie 11 lat starsza, a brat 6 lat
|
|
#2235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pisz smiało |
|
|
|
|
#2236 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
, także nie ma co panikować na zapas Jaki masz problem dawaj
|
||
|
|
|
#2237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak się czujesz, jako ta najmłodsza?? |
|
|
|
|
#2238 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama jak była w ciązy i stanęła tyłem to wcale nie było widac po niej, że w tej ciązy jest (oby to było dziedziczne) za to miała tylko sliczny brzuszek jak piłeczka (o którym ja bardzo marzę |
|
|
|
|
#2240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój Tżet miał 3 lata młodszą siostrę i wcale tak nie było ...nigdzie jej nie zabierał bo kablowała, nigdy nie mieli dobrego kontaktu |
|
|
|
|
#2241 | ||
|
Zakorzenienie
|
A właśnie, Butter bo zapomniałam.
Świetna fryzurka- bardzo pasuje do sukni Cytat:
![]() Nie wszystkie kobiety sie toczą. Mam koleżanki które przytyły praktycznie tylko tyle co ważyło dziecko i wody płodowe. Jak tylko urodziły i zaczęły karmić okazało sie ze są chudsze jak przed ciążą. ![]() Nie wstydź się Cytat:
Ma jedo ulubione - starszy wykręt kwasicowy ..kumpel je przywozi ze Słowenii jak tylko ma okazję.Starszne jest ![]() Mi wchodzi tylko wtedy gdy zagryzam serem i gruszkami
|
|
#2242 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Mam do opanowania obsługę 3 programów, 2 mnie nauczy TŻ (te mi są potrzebne do pracy), trzeciego będziemy się uczyć wspólnie (ten jest mi najbardziej potrzebny do pracy z TŻ-em). Jakby co to moja mama ma je wszystkie opanowane więc do niej też mogę zgłaszać się na korki . Tylko trochę się boję, że nie dam sobie rady . A ten mój problem to... Hmm... Chyba powinnam poczekać do 22... Jeszcze się nie kochałam z TŻ-em. I mam wrażenie, że TŻ sam nie wyjdzie z inicjatywą. I nie wiem co z tym zrobić, wolałabym z nim o tym nie gadać tylko żeby się po prostu stało. Ale mi głupio teraz... ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
Moja mama w ogóle nie przytyła w ciąży. Wbijałam się jej w żołądek i jeść nie mogła |
||
|
|
|
#2243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Siostra mnie praktycznie wychowywała. Jak sie urodziłam była na tyle duża że zmieniała mi pieluchy, zostawała ze mną jak mama chodziła do szkoły czy do pracy. Później zawsze stawała w mojej obronie jak coś przeskrobałam, zabierała na wycieczki, kupowała prezenty i była i jest najlepszą kumpelą. Brat miał ze mną przekichane bo zawsze na niego wszystko zganiałam...i umiałam płakac na zawołanie..oczywiście jemu zawsze sie dostawało .Później traktował mnie bardzej po ojcowsku niż po bratersku. Pilnował, pouczał itd. Zawsze byłam Młodą..dla niego i dla jego kumpli. Dopiero jak ja dojrzałam zaczęliśmy mieć świetne kontakty...właśnie bardziej kumpelskie. Teraz mamy jedną paczkę, jeździmy razem na narty, imprezujemy i żyć bez siebie nie potrafimy. ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Poemi a macie warunki by do tego doszło? Znaczy wolną chatę? Mój TŻ też długo zwlekał z "tym'. Z tym ze ja szybko czułam się z nim bardzo luźno i pewnie, więc zaczęłam po prostu o tym gadać. I wyszło na to że sie biedaczek boi że coś będzie nie tak , ze ten seks wszystko popsuje..znaczy to wyjątkowe porozumienie miedzy nami...ten mistycyzm. Ja zreszta miałam to samo...bo wszystkie fatalne związki zaczynałam od seksu i czułam ze tym razem powinno być inaczej
|
|
#2244 |
|
Zakorzenienie
|
Poemi, Haniu, cieszę, że uważacie, że fryzura fajna
![]() Pójdę jeszcze raz na próbną, ale wezmę kwiatek, żeby zobaczyć jak to razem wygląda. A po ślubie...obcinam włosy!! Już się nie mogę doczekać... Poemi,co do Twojego 'problemu'...nie można czegoś po prostu zaaranżować? Chyba za duża już z Ciebie dziewczynka żeby robić jakieś plany, wymyślać, obgadywać to z TŻ...
|
|
|
|
#2245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poemi ja inaczej miałam niż Hania, tzn. inicjacja nastąpiła u nas dosyć szybko, w porównaniu z innymi moimi związkami ( 3 tygodnie spotykania - do długo czy krótko? ) Nigdy nie żałowałam, że tak się stało, nie gadaliśmy, nie planowaliśmy, ale czuliśmy że to się stanieMy mieliśmy takie silne przyciąganie, że nie dało rady dłużej czekać. Po tym wszystkim jeszcze bardziej nas wzięło, dalej mamy taki mocno sexualny jakby nie patrzył związek . Nie wiem co poradzić, nie ma co rozmyślać, co ma być to będzie, musi być sprzyjająca sytuacja, jakaś fajna na ten pierwszy raz . |
|
|
|
|
#2246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w poniedziałek po slubie miałam plener a we wtorek z samego rana juz scinałam włosy
|
|
|
|
|
#2247 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi przyjaciel powiedział jakiś czas temu, że jeśli zależy mi na TŻ-cie to mam czekać z tym jak najdłużej. No to czekałam (nie było to trudne)... I jakoś ostatnio znawu z tym przyjacielem zeszło na ten temat i on mi powiedział, że super, że tyle czekamy i że teraz to już muszę zadziałać... No i np. wczoraj byłam u TŻ-a, byliśmy sami, w pewnym momencie byłam bez stanika, ale nic! Mam wrażenie, że jeśli nie powiem "zróbmy to" to TŻ sam nic nie będzie działał. A po tym jak tak długo czekałam to boję się. I właśnie trochę się boję, że to może wszystko popsuć (z poprzednimi to w ogóle nie czekałam). Cytat:
![]() Eh... Obawiam się, że na chwilę obecną sytuacja mnie przerasta... ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2248 |
|
Zakorzenienie
|
Poemi ja nie zgadzam sie z teorią przyjaciela
Chociażby dla mojego ego i dobrego samopoczucia na przyszłość, dla mnie miało to znaczenie z czyjej inicjatywy to się stało...Może to głupie ale dla mnie ważne
|
|
|
|
#2249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.

Nawet dziewczyny w wieku 20-22 lat czasem mają problem z zajściem w ciążę a jeśli nie problem to zabiera im to więcej czasu niż kobietom 20 lat temu. Uroki zmian cywilizacyjnych
Trzeba się nastawić na starania przynajmniej półroczne. My staraliśmy się ponad rok, tyle że u nas sytuacja była utrudniona przez bywanie męża tylko w weekendy.
Więc reguł nie ma.

. No to teraz muszę się tylko wszystkiego nauczyć
.