![]() |
#2461 |
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek część XVIII i na pewno nie ostatnia ;)
dziadek zmarł o 5 rano. o 7 dostalismy telefon z wiadomości. Do tego czasu myslelismy co robic. TZ w pierwszej chwili powiedział, ze wracamy juz dziś (pogrzeb jest w sobotę), co się liczy z tym, że juz tu nie wracamy, bo jesli nagle porzucamy pracę to trudno...
Ale jego mama, siostry bardzo go prosiły by nie wracał, ze dziadek specjalnie nie kazał dzwonic (TZ prosił o to swoją mamę bo chciał jeszcze z nim pogadac) aby TZ nie zostawiał pracy. W koncu TZ zrozumiał , ze i tak z nim nie porozmawia i jedziemy na ten pogrzeb ![]() Myślę, ze to dobra decyzja. |
![]() ![]() |
![]() |
#2462 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jedynie ratują mnie placuszki z otrąb owsianych i pszennych - jem je zamiast pieczywa. Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2463 |
Zakorzenienie
|
Madziu, współczuję
Co do diet, ja się staram zdrowo odżywiać w ogóle, ale nie jestem na żadnej stricte, bo nie dałabym rady. Dziś mam pycha śniadanko na przykład - kilka truskawek, pół banana, płatki owsiane, otręby żytnie i jogurt naturalny. Właśnie wciągam |
![]() ![]() |
![]() |
#2464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem czy tu cokolwiek może pomóc ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2465 |
Zakorzenienie
|
Arbuzy juz sa
![]() ![]() Haniu no wlasnie wcisnelam w siebie wiesniaka ze szczypiorkiem bo wiem ze ten arbuz to tak jakbym wode zjadla tylko mi na pecherz strasznie cisnie aa no i chetke zaspokoilam ![]() Madzia bardzo mi przykro ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2466 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to na pewno dobre jest nauczenie sie jedzenia zdrowych węgli..i unikanie przetworzonych tzn wyrobów cukierniczych, białej mąki...i połączenia węgli z tłuszczem..bo to jest najgorsze ![]() Mi to smakuje jak smecta ![]() Cytat:
Butter jak Twoje zdrowie?? Ja wlasnie wczoraj zawiozłam mamę do szpitala z dwustronnym zapaleniem płuc ![]()
![]() |
#2467 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja wiem myślisz ![]() ![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki za męża, jak da radę to będę w szoku, bo wiadomo jakie mają faceci podejście do diety.....Ja mam swoją teorię bardziej oszukują dla nas, ze są na diecie, a jak my nie widzimy- to hulaj dusza... ![]() _________________________ ____________________ Butter, Haniu czyli rozumiem, że jesteście za tym aby każdego prezydenta RP po śmierci pochować na Wawelu ? ![]() Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2010-04-15 o 11:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz siedzę sama w domu. Mąz wyszedł umyc samochód, bo nie mógł siedziec bezczynnie i musiał się czymś zająć. na 15 jedziemy do pracy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2469 |
Zakorzenienie
|
A myślałam żeby spróbować... Ale skoro tak to na pewno tego nie ruszę! Już nawet moja mama zrozumiała, że nawet jeśli umieram to nie jestem aż tak zdesperowana żeby wypić smecte
![]() Teoretycznie TŻ już wie co z wyjazdem. Teraz powinien właśnie składać wniosek o stypendium... Ale nie dzwoni! No i ja też nie zadzwonię bo nie chcę mu się poryczeć przez telefon, nie musi wiedzieć jak to przeżywam. Nienawidzę się za te emocje. |
![]() ![]() |
![]() |
#2470 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie że razem będziecie walczyć z kg..zawsze to łatwiej i raźniej ![]() ![]() Fajnie ze wiosna nadeszła...z synkiem możesz na spacerki częściej chodzić a to tez forma ruchu. Kciukasy oczywiście trzymam ![]() ![]() fajnie że chociaż Cię rozbawiłam moimi wywodami ![]() Cytat:
Ja mam nadzieję zwalczyć celulit l karnityną i ciekawa jestem czy mam na to szansę..bo już wiem że samymi ćwiczeniami nic nie wskóram ![]() A dlaczego niby kazdego ![]() Ten zginął śmiercią tragiczni , w wyjątkowych okolicznościach..podczas odbywania służby jakby nie było (nie leciał na wczasy do Egiptu).
![]() |
#2471 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() wiem że konieczny jest ruch i dążę do tego żeby wrócić do ćwiczeń w moim klubie, a niedługo otwierają nowy klub zaraz koło mnie, ma być bardziej ekskluzywny - indywidualne podejście do każdego, ciekawe zajęcia. Zobaczymy. Ma ruszyć dopiero w lipcu. Przymierzam się też do sobotnich zajęć w moim starym klubie - ćwiczenia dla mam z dziećmi ![]() ![]() co do jego diety - zapłacił za ten program więc nie sądzę żeby się poddał. Ma dokładnie rozpisaną dietę i się jej trzyma (dziś dopiero drugi dzień ![]() ![]() stwierdziłam że to dobry moment żebym sama wróciła do starań o lepszą figurę ![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
do tego zero ruchu i efekt gotowy. I tak udało mi się go odzwyczaić od ciężkich tłustych mięs. Ale np. żarło z Maca mu po prostu smakuje ![]() będę go wspierać ze wszystkich sił żeby się teraz nie poddał, ![]() edit: ale te jego żywieniowe przyzwyczajenia to też skutki tuczenia przez babcię m.in. pączusiami od najmłodszych lat a potem przez mamę której wygodniej było zrobić michę tłustych mięs dla swoich chłopów niż b. wyszukane i zdrowe dania ![]()
![]() Edytowane przez zuzaneczka Czas edycji: 2010-04-15 o 11:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wspieraj go mocno - bo skoro to nadwaga, a nie lekki brzuszek to musi o siebie zadbać..dla zdrowia ![]() Najgorsze co można zrobić to tuczenie dzieci od niemowlaka..problemy z otyłością murowane ![]()
![]() |
#2473 |
Zakorzenienie
|
Ja mam taką słabość właśnie, że uwielbiam jedzenie z Maca.. tzn wybrane produkty (mój Tż to już w ogóle) i czasem jak wracamy do domu, godzina 21, nie ma kiedy zrobić zakupów...to ulegamy. Wysiadając z tramwaju, mamy dokładnie za plecami Maca...wystarczy przez ulicę przejść..nawet zapach czuć...
To zgubne. Ale postanowiłam, że skoro już zdarza mi się tam jeść to może chociaż zmienię menu. I zamiast zestawu z frytkami i colą - colę zmieniam na herbatę ( w ogóle nie przepadam za colą, tylko latem z pokruszonym lodem, w domu mogłaby stać tydzień i zostać wylana, wolę wodę lub soki (a one z kolei słodkie w większości, ale chyba lepsze od coli), a zamiast frytek (tak, uwielbiam je, przyznaję się) biorę sobie sałatkę. Sałatki tam są małe i mało składników, ale jednak to sałaty i ten pomidor, surowe warzywo a nie tłuste fryty. No i odkryłam nową rzecz - owocogurt. Kolejny składnik do wymiany zamiast frytek czy czegoś tłustego. Wtedy jak już zjem tą sałatkę, jogurt i biorę się za kanapkę to mi się wydaje, że popełniam mniejszy grzech... ![]() ![]() ![]() Miskowa: śniadanie masz wyborne, pożarłabym całe ![]()
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2474 |
Zakorzenienie
|
a ja nie przepadam za jedzeniem z maka. Wole sama coś zrobić. zawsze się po nim źle czuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2475 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jako doświadczona maniaczka stwierdzam, że na cellulit działa niesamowicie- INNEOV cellulit ale drogie jest cholerstwo Cytat:
![]() I jak Ty mu będziesz szykowała posiłki ? Podaj jadłospis jakiś przykładowy jego ? Jakbym miała wszystko z rozpiską szykować zwariowałabym, ale dla faceta to idealne wyjście ![]() _________________________ ____________________ Odnośnie pochówku liczy się całe życie człowieka a nie tylko to jak umarł, poczekajmy na odczyty czarnych skrzynek, bo skąd wiadomo, że to wszystko nie będzie miało innego wymiaru niż teraz to widzimy. Zginął Prezydent z żoną jak i wiele wybitnych osób, w tym załoga samolotu- wszystkim należy się pamięć i szacunek. Wobec powyższej decyzji uważam, że oczywiśtym jest, że L.Wałęsa ma na Wawelu bezsprzecznie zagwarantowane miejsce pośmiertnie - czego mu oczywiście teraz nie życzę, ale jeśli nie on to kto ? ![]() _________________________ ______________________ _________________________ _________________________ __ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2476 |
Zakorzenienie
|
ja też nie lubię tego żarełka, smakuje plastikowo, jedynie frytki lubię, ale nie jadam
![]() właśnie piję ostatnią kawę z pianką na mleku 7,5% ![]()
![]() |
#2477 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze po pracy muszę pojechać kupić prezent dla przyjaciółki, potem mam korepetycje, a potem przyjeżdżają dać zaproszenie na wesele...Dżizas, nie wyleżę się dziś.. Dori, ja uważam, że skoro była tradycja chowania głów państwa na Wawelu, to czemu nie wrócić do tego? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też jem sałatki w Mc (wersja normalna) albo owocogurt (wersja rozupstna) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2479 |
Zakorzenienie
|
Ja jak juz mam wybierac to wolę iśc do KFC niż do maka. Choć nic by sie nie stało, jakby i jedno i drugie nie istniało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2481 |
Zakorzenienie
|
Za to w Polsce w moim mieście nie ma ani maka ani KFC i jest spokój
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2482 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() EDIT: Zuza robię dziś sałatkę z kurczakiem gyros wg przepisu zamieszczonego przez Ciebie na smacznym a na obiad kurczak a'la KFC.
Edytowane przez twin--maid Czas edycji: 2010-04-15 o 12:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2483 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Np. wczoraj i dziś ma na obiad kuleczki z mięsa drobiowego w sosie pomidorowym.(plus 2 ziemniaczki i sałata). Dla niego zrobiłam ściśle z podanych proporcji, a sobie dodałam np. więcej przypraw i wszystko robiłam na oko. Generalnie ma zjadać 5 posiłków, pić dużo wody. - Śniadanie to np. twarożek ze szczypiorkiem, chleb razowy (oczywiście ilości niewielkie i bardzo konkretnie podane), pomidor, - potem przekąska - tu ma listę do wyboru, - kolejny posiłek to np. jakaś sałatka - kolejna przekąska -obiad ( np. spaghetti z tuńczykiem). Ma to rozpisane na 2 tygodnie, potem kontrola itd. Najważniejsze, że mówi że nie odczuwa głodu i ma zapał. Też bym oszalała szykując normalnie wszystko z taką dokładnością, ale to ma w sumie sens. Bo wiadomo jak to jest, a to jeszcze zjem jedną łyżeczkę, a to dosypie więcej tego i z dnia na dzień dieta zaniknie. I nie musi też sam kombinować co by tu naszykować tylko ma napisane czarno na białym i się nie zastanawia tylko robi i je. a co do INNEOV to gdzieś na jakimś forum ktoś rozpisywał co należy brać żeby spożywać ten sam skład a dużo taniej, niestety zgubiłam linka ![]()
![]() Edytowane przez zuzaneczka Czas edycji: 2010-04-15 o 12:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie dogadamy sie bo ja nie patrzę na decyzję pochówku na Wawelu tylko przez pryzmat dokonań i smierci jednego czlwoieka. Ja parzę na to bardziej symbolicznie i bardziej...ogolnie. Wszyscy sie skupiają na tym ze Kaczyński nie zasługuje....a ja na tym że wydarzenie jest tak tragiczne, tak symboliczne i tak wstrząsające (całym światem) ...że głowę państwa nalezy pochowac na Wawelu. (no i wg mnie jako człowiek też zsługuje) BTW rozmawianie teraz o tym czy zasługuje czy nie dla mnie zdecydowanym foux pas. Może o pochowku zyjacego Wałęsy nie bedę pisać..ale też nie miałabym nic przeciwko.
![]() |
#2485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajne menu, w sumie takie normalne, dietetyczne . O! widzisz to by było istotne jeśli dałoby radę zastąpić skład inneov, nie wiedziałam o tym ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.zumi.pl/1539285,Restaurac...kow,firma.html przy dworcu, w sąsiedztwie ma Lidla. Ja mieszkam stamtąd rzut beretem. Jakbyś wysiadając z tramwaju nie poszła w stronę Maca tylko w ta drugą to byś bardzo szybko doszła do mnie do domu:P O tak: http://www.zumi.pl/trasa.html?xs=19....ska%2057&utf=1 Więc jak widać daleko nie mam...
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() podobnie w innych przepisach jak czytaliśmy - stwierdził, że będzie zjadał wszystkie składniki jednego posiłku osobno, a nie bawił się w ich mieszanie/ przyrządzanie eh ci faceci! ![]() dlatego jako dobra żona zamierzam mu jednak pomagać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sama sie dziwię jak sie uchowałam tyle czasu. ![]() Jakiś rok temu miałam nieodparta ochotę na tortille z kurczakiem z Maca...zjadłam i mam dość na następnych kilka lat ![]() Mój żołądek nie jest przyzwyczajony do jedzenia fastów...teraz to nawet na restauracyjne żarcie źle reaguje ![]()
![]() |
#2489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najwyżej wrócimy do tematu kiedyś . Dla mnie rozmawianie o tym czy Wawel jest dobrym miejscem nie jest niczym nietaktownym ale już się zamykam w tym temacie, bo wiadomo nic już sie nie zmieni, decyzja została podjęta. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2490 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja to mam problem bo ja jestem na redukcji a mąż na masie ![]() Wiec on sobie dogadzać może a nawet powinnien co na mnie dobrze nie wpływa ![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() Tak czy tak fajnie jest wymienić poglądy ![]() Ja rozumiem Twój tok rozumowania i wszystkich przeciwnych..ale jednak z nim się nie zgadzam.
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2010-04-15 o 12:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:17.