|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
U Nas też pogoda do bani, wczoraj ślicznie, ciepło. Dobrze że wczoraj całe pranie od dzieci wyprałam
![]() ![]() Mam tak sucho w nosie że aż mi krew leci i nos w środku mnie boli, nie mam pojęcia od czego. |
![]() ![]() |
![]() |
#2252 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
Cytat:
po pierwsze pomimo wszystko GRATULUJĘ ![]() a teście ![]() ![]() Cytat:
![]() Lody na patyku Galentelli ![]() Cytat:
Ciasto się piecze ![]() dzień dobry ![]() jestem tak śpiąca, że nie wiem czy z młodym się nie położę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2253 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Mati ogromne gratulacje ![]() ![]() Nikoś śpi, zaraz się pewnie obudzi. Mąż jedzie dzisiaj do Warszawy po mojego tatę ze szpitala odebrać trzeba bo miał operację, próbę przywrócenia słuchu. A ja dzisiaj jadę spać do mamy i pewnie będzie maraton filmowy i gadanie przez całą noc, a jeszcze moja siostra mi włoski trochę skróci ![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- U nas tak wieje że głowę chce urwać, a przed chwilą grad padał masakra
#2254 |
Zakorzenienie
|
no i jak z tą operacją?? a u mamy to tylko "ot tak" będziesz spać czy z jakiegoś powodu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2255 |
Raczkowanie
|
Na razie tata ma zoperowane jedno ucho bo od razu dwóch nie robią bo za duże obciążenia dla organizmu, teraz jest zaklejone i ma się wygoić żeby go nie nadwyrężać.
A u mamy będę spała żeby nie być sama w domu bo mąż jedzie gdzieś o 13tej i będzie spał u mojego wujka w Warszawie tam już jest mój tata i wyjadą dopiero rano. ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Siostra właśnie dzwoniła że jak już u nich będę to czy ugotuję jej makaron penne z kurczakiem bo ona lubi jak ja go robię ![]()
#2256 |
Rozeznanie
|
Ale mi sie nudzi w tej pracy. A poza tym spac mi sie chce. Umieram
![]() 100 !!! latek dla Igorka Edytowane przez mati393 Czas edycji: 2010-04-21 o 10:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#2257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Młody kimnął, G. śpi po nocce i zaraz też idę lulu. Doby mi nie starcza, żeby wszystko na wyspie pogotować. A Bartuś ma dzis imieniny 100 lat dla Igorka!!!
![]() |
#2258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 100 lat dla Prezesa! ![]()
![]() |
#2259 |
Zadomowienie
|
100 lat dla Igorka!!!
100 lat dla Bartusia!!! Czy to wina tych pyłów to też się zastanawiałam wkońcu ostrzegają że alergicy mogą mieć problemy z oczami i oddychaniem a prawdę mówiąc pojęcia nie mam czy mam jakieś alergie czy też nie. Jutro jadę naprawiać zęba ![]() I tak właśnie jakoś pusto na niebie bo ani jednego samolotu od kilku dni nie widziałam (mieszkamy blisko Pyrzowic). No ale wiadomo pyły wulkaniczne. |
![]() ![]() |
![]() |
#2260 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Zdrówka i dużo uśmiechu dla Zieńcia! Buziaczki dla Bartusia! Cytat:
![]() Cytat:
A o jakim problemie mówią teściowie? Toż to nowy wnuk do kochania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Ciekawe gdzie sie Spice podziewa ![]() Edytowane przez Tun1a Czas edycji: 2010-04-21 o 11:30 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2261 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#2262 |
Zakorzenienie
|
hej
Igorku sto lat prezesiku kochany ![]() Alkamor co u Mamy?jak sie czuje? Mati przejdzie szok i pozniej juz bedzie ok!Jestem wręcz pewna, że świetnie dacie rade!i z perspektywy czasu powiedzie, że dobrze się stało ![]() o co chodzi z Bartusiem?i o którego Bartusia chodzi? ![]() ![]()
[COLOR="Navy"][B] cel I 59 - 5.08.2013 ![]() cel II 55 ![]() Edytowane przez monix0 Czas edycji: 2010-04-21 o 12:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#2263 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2264 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2265 |
Zakorzenienie
|
podoba mi się ta reklama pepsi "gdzie boisko biega za piłką"
![]() najlepszego Igorku ![]() zdrówka i kasiorki ![]() Bartuś ![]() buziaki i zdrówka ![]() ps. moja Kajka ma jutro swoje imieninki |
![]() ![]() |
![]() |
#2266 |
Zakorzenienie
|
#2267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Live long and prosper Edytowane przez anya_krk Czas edycji: 2010-04-21 o 13:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2268 | |
Zadomowienie
|
Tunia
![]() monix nie widziałam tej reklamy ![]() Idziemy jeść żurek ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no właśnie ![]() a dziękuję dobrze ![]() mnie też ![]() też mam żurek ![]() Prezesik wszystkiego NAJ! ![]() Bartuś wszystkiego naj ![]() P.S dawno nie miałam takiego nerwa na swoje dziecko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2270 |
Zakorzenienie
|
to Wam powiem, że ja też miałam żurek
![]()
#2271 |
Zakorzenienie
|
No ja to od wczoraj mam żurek.Bo ugotowałam cały garnek...zjadł Kuba,ja a mąż wrócił po 20-tej to już tylko kolację zjadł
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2272 |
Zakorzenienie
|
100 lat dla Igora ![]() Mati gratulacje ![]() ![]() ![]() Jestem strasznie rozdrazniona, dzis zaliczylam ![]() Dawid obudzil sie wczoraj o 21:30 i do 23 wyl, wyl i jeszcze raz wyl! Zreszta wycie to jest malo powiedziane bo on sie darl tak strasznie ze nie wiedzielismy co robic (pierwszy raz tak panicznie plakal) ![]() Przyszla mi dzis paczuszka ze spodniami i spodnica i pasem ciazowym i co? i ![]() Chcialam zebyscie mi wkleily jeszcze raz przepis na babanowca i zadna mi go nie wkleila ![]() A mnie dzis w sklepie wzielo na zurek albo na barszcz bialy ![]() ![]() Pogoda okropna! Wczoraj sloneczko i 20 stopni a dzis 7 stopni, leje, wieje i ciemno, mama poszla napalic w piecu bo strasznie zimno w domu
Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-04-21 o 13:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#2273 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() dziękujemy wszystkim ciociom wizazowym za zyczenia. zapraszam na torcik i wóde ![]() ![]() ![]() torcik autko juz zrobiony. bedziemy go niedlugo jesc. ogolnie roczku nie wyprawiamy. ale bez torcika obejsc sie nie moze. zdjecie torcika wkleje pozniej zeby Alinka focha nie walnela ![]() mati ogromne gratulacje ![]()
#2274 |
Zakorzenienie
|
i tak ma być ![]() ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- buziak - jak poczekasz to gdzieś za 20 min Ci napiszę ten przepis |
![]() ![]() |
![]() |
#2275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Juz nie musisz pisac ![]() Ps. a jaki przepis mi chcesz napisac? bo jesli na barszcz bialy to pisz ![]() ![]() Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-04-21 o 14:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to nie to samo? nas wlasnie deszcz na spacerze zlapal ![]() niech zyje ja! po pol roku uzytkowania wozka sie skapnelam ze buda ma daszek przeciwsloneczny ![]()
![]() |
#2277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ze niby co? zurek i barszcz bialy? ![]() ![]() Wlasnie zjadlam 5 plackow ziemniaczanych z sosem meksykanskim chilli ![]() ![]() ![]() Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-04-21 o 15:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() znalazlam na wiki: Istnieją niejasności czy żurek jest tożsamy z barszczem białym, gdyż np. wedle jednej z tradycji nazwy żurek i barszcz biały stosuje sie wymiennie. W innych zaś tradycjach żurek jest zupą przyrządzaną na bazie mąki żytniej, zaś barszcz biały na bazie mąki pszennej. Z kolei inne zwyczaje nakazują żurkiem nazywać zakwaszaną zupę postną podawaną z jajkiem lub ziemniakami zaś barszcz biały miałby być zupą zakwaszaną przyrządzaną na bazie wywaru z boczku i kiełbasy. Kwestia ta do dziś nie jest wyjaśniona. dla mnie to to samo. edit. no wlasnie nie pisalo ![]()
![]() |
#2279 |
Zakorzenienie
|
właśnie piekę sero-makowiec
na jutro dla gości Kajkowych oby wyszedł ![]() bo innego ciasta nie będę miała jak zrobić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2280 |
Zadomowienie
|
A ja mam doła
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:29.