![]() |
#631 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Trądzik - cz. 3
Cytat:
zgadzam sie z wami dziewczyny jak czlowiek tylko sobie pomysli ze np jest duszno i pewnie zraaz splynie to tak bedzie..mimo ze do wypowiedzenia tych słow bylo wszystko ok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#632 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#633 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() jednak do tej pory nie pije napojow gazowanych zauwazylam ze jak wypije to mi sie jaka krostka robi ale nie jestem pewna czy to od tego;D musze sie wybrac do pani dermatolog za tydzien na kontrole jak narazie jestem bardzo zadowolona zero krostek! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#634 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() żel Babydream i jeszcze kremu Babydream z nagietkiem Też kiedyś używałam Iwostinu przez dobrych parę lat , ale moim zdaniem Babydream bije go na głowę ![]()
![]() |
#635 |
Raczkowanie
|
moglabys mi podac linka do tego cetaphil ktorego uzywasz ?
![]() tu podaje ci stronke z tym cetaphilem http://torebka.kafeteria.pl/katalog....=view&id=10728 moj ma wieksza pojemnosc 250 ml i dlatego jest w innym opakowaniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#636 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...-do-twarzy.htm bo dzis widzialam tam tyle tyhc opakowan roznych w rossmanie, ze sie pogubilam ![]() tu podaje ci stronke z tym cetaphilem http://torebka.kafeteria.pl/katalog....=view&id=10728 moj ma wieksza pojemnosc 250 ml i dlatego jest w innym opakowaniu ![]() dziekuje, wlasnie go kupilam ![]() Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2010-04-20 o 17:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#637 |
Raczkowanie
|
dziekuje, wlasnie go kupilam
![]() mam nadzieje ze sie bedzie dobrze u Ciebie sprawowal ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#638 |
Wtajemniczenie
|
ja jestem zalamana, ryczec mi sie chce
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#639 |
Przyczajenie
|
ja brałam yasminel hormony po kuracji izotekiem jakos przez 1,5 roku i w sumie to jakies rewelacji nie widziałam ...ale kiedy juz je brałam to miałam praktycznie wyleczoną cerę . i moj organizm tez je ładnie tolerował
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#640 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() nooo wlasnie moze bierz ta yasmine.. boo wlasnie to ze nagle silne odstwisz tez moze byc powodem jakiegos zaburzenia.. z reszta chyba lekarz wie co robi... przeciez poszlas do niego z tradzikiem i on ci przepisal diane wlasnie na too... ehhh pozostaje nam kochana wierzyc ze nadeja lepsze czasy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#641 |
Wtajemniczenie
|
dziekie dziewczyny za pocieszenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#642 |
Rozeznanie
|
do Dziewczyn mających styczność z atredermem (0.025% stężenie)
stosowałam dwa dni- nic się nie działo... od wczoraj natomiast skóra jest mocno podrażniona, piecze, po każdym umyciu- czymkolwiek: dermogalem, babydream... nawet nałożenie humaktanu wywołuje pieczenie.. co teraz mam zrobić? miałyście taką reakcję? przeczekać czy jakiś nawilżacz? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#643 |
Raczkowanie
|
Wie ktoś może, gdzie można zrobić wymaz bakteriologiczny z pryszcza w Nowym Sączu? Byłam pewna, że w Medikorze, bo jest napisane na ich stronie, że robią wymaz bakteriologiczny, a okazuje się, że nie.
To jest ich strona http://www.medikor.pl/index.php?d=analityka |
![]() ![]() |
![]() |
#644 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#645 |
Raczkowanie
|
A ma któras z Was porównanie atrederm - isotrex? Uzywam isotrexu i ciekawi mnie co mocniejsze, co słabsze, jaka roznica w działaniu.
A dzisiaj tak mnie naszło na przemyslenia.. Jako ze wątek na intymnych, czyli tez sfera psychiki sie liczy, troche się Wam uzewnetrzne, o ile komus bedzie chciało sie czytac :P Niedawno uswiadomiłam sobie jak bardzo ten cholerny trądzik i te całe problemy z cerą wryły, wgryzły się w moją psychike, świadomosc i postrzeganie swiata. NIBY po tylu latach juz jako-tako siebie akceptuje, w sensie nie rycze przez tydzien(jak to sie kiedys zdarzało. rózne przewlekłe doły juz przerabiałam, jeden ogarniety ciagnie sie od zeszłego roku. Moja siostra leczy sie na depresje - wiem ze nie chce w to wpadac po prostu..), NIBY juz mnie to tak nie obchodzi bo wiem, ze niewiele moge zrobic. Ale czasem tak bardzo zazdroszcze ludziom którzy po prostu bez strachu mogą spojrzec w lustro rano... Naszło mnie tak na rozmyslania pod wpływem wyjazdu, który mnie czeka. Normalny człowiek po prostu by sie cieszył z tego ze jedzie w nowe miejsce, do nowych ludzi, ze beda wakacje słonce, ciepło. Ja ucieszyłam się przez moment, bo to krok w przód i sama bardzo chce tego wyjazdu, zreszta sama go sobie załatwiłam. Ale zaraz pojawiły sie te mysli, które towarzysza mi od wielu lat i od których chce mi sie juz rzygac jak tylko pojawia sie w głowie. 'A co jesli nie bedzie czasu/warunków na chociaz lekki makijaz rano?' nie mówiac juz o tym ze po przemyciu twarzy musze nałozyc krem, chwile poczekac, korektor, chwile poczekac, puder. A i tak szału nie ma. Nie robie sobie tapety, ale jednak minimalny makijaz jest dla mnie konieczny do egzystowania w ogole.. Normalni ludzie takich problemów nie maja, nie ma warunków, czy nie ma potrzeby to po prostu sie nie maluja, nie ceregiela z kremami, badziewiami. Znam mnóstwo takich dziewczyn. Zdecydowana wiekszosc. I wygladaja normalnie. A dla mnie sytuacja ze miałabym np chodzic wsrod ludzi cały dzien bez zadnego 'ogarniecia sie' wydaje sie nie do wyobrazenia. 'A co jesli zacznie mi sie pogarszac?' (co jest bardzo prawdopodobne, bo zazwyczaj tak jest jesli nie mam wzorowej pielegnacji i wzorowej diety). A jade na długo... Tego typu mysli mnie dręcza. Czasem patrze za okno, ciepły letni dzien (no moze akurat nie dzisiaj ^^) i jest mi zwyczajnie przykro. Ze robie wszystko a g** to daje.. Ze wszystko musze miec zaplanowane, a nienawidze planowania. Lubie chaos, chciałabym byc caly dzien poza domem, wieczorem ochlapac sie wodą i zwyczajnie o tym nie myslec. Jest wystarczajaco duzo innych problemów. Do tego mam wrazenie ze staje sie jakas pusta. Zamiast czytac sobie jakies nie wiem, ciekawostki na necie, rozwijac sie intelektualnie czy cos w tym stylu to ciagle siedze i wymyslam i czytam co jeszcze moze mi pomóc. Problem masakrycznie siedzi w głowie ![]() No bo ile mozna? Cera zaczeła sie psuc ok 8 lat temu, ok 20stu lekarzy odwiedziłam (regularnie, wiekszosc prywatnie), mialam wszystkie mozliwe typy leczenia z wyjatkiem hormonów (w które nie chce ingerowac), wydałam tyle pieniedzy ze mogłabym spełnic sporo swoich marzen, zaoszczędzic, nie obciązac finansowo rodziców. Prócz dermatologów- ok 5ciu lekarzy naturalnych. A wszystko po to zeby w efekcie miec jeszcze gorszą twarz. Nie mam ropnych wielkich cyst. W makijazu jest niezle. Ale bez makijazu praktycznie nie mam twarzy... A nie mozna ciagle ukrywac sie pod maska ![]() Tak samo nie wyobrazam sobie mieszkania z facetem. Ogolnie to moja skóra mnie przerasta, od paru dni jest tak tłusta (nie ze jakas tam strefa T o nieee, CAŁA) ze mogłabym kotlety dla rodziny usmazyc ![]() Sorry za te płaczliwe teksty powyzej, musiałam gdzies ![]() Buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
#646 |
Wtajemniczenie
|
Ewuśka dobrze, ze sie wyżaliłaś to zawsze pomaga
![]() ![]() a nie robilas sobie nigdy badan hormonalnych? wiesz, ja wiem ze hormony to masakra, ale jezeli leczenie dermatologiczne nie pomaga, to mozna by sie bylo zastanowic ,ze przyczyny moga byc hormony ![]() ![]() ale zwrocilo moja szczegolna wage to co napisalac , ze nie zamieszkalabys nigdy z facetem... masz na mysli to ze wstydzilabys sie pokazac bez makijazu ? ja tez tak myslam przez dlugi czas, na jakikichkolwiek wycieczkach szkolnych spalam zawsze w makijazu bo no strach jak cie ktos zobaczy tak rano... no i kilka miesiecy temu jak z moja cera byl w miare ok poznalam facet, i tez z poczatku wstydzilam, balam sie ze ucieknie gdzie pieprz rosnie jka mnie zobaczy bez make up, ale dla niego glupsze bylo to ze ja moglabym spac przy nim w makijazu. jakos sie przelamala, i teraz z moja cera jest gorzej, lapie mnie dól od ostatnich paru dni , ale on mnie pociesza, mowie ze i tak jestem piekna i ze kocha mnie taka jaka jestem, pomimo ze no ja wciaz sie boje , bo czuje sie paskuda z tym tradzikiem. w kazdym razie jezeli poznasz faceta ktory bedzie cie naprawde kochal, to dla neigo nie ebdzie mialo znaczenia czy masz tradzik czy nie ![]() ![]() a tak btw to jaki masz rodzaj tradzika? blizny? ja bym ci radzila odwiedzic ginekologa lub endokrynologa, nic nie tracisz, a jezeli to hormony to uwazam ze warto zaryzykowac. co do wyjazdu, jak masz okazje wyrwac sie z tego srodowiska, ponzac nowych ludzi to nie czekaj tylko jedz!!! ja kilka miesiecy temu zlozylam na erasmusa, byl by sie wyrac stad, od ludzi co widza tylko tradzik na mojej twarzy itd... ostatecznie zrezygnowalam bo pojawil sie TŻ. a gdzie jest ten wyjazd? zwiazany z praca ? ze piszesz ze mozesz nie miec czasu na make up ![]() a tak w ogole dziewczyny to ten krem z babydream to ma byc ten ; https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...-do-twarzy.htm czy ten; https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...nagietkiem.htm i mam jeszcze takie pytanie co do Peelingu przeciwtrądzikowego z St. Ives . moja wspolokatorka go uzywa, ale nie ma tradziku. czytalam chyba kiedys z Olka go uzywa, ale moze sie myle. zastanawialam sie czy go nie kupic, no ale przeciez on jest enzymatyczny ![]() ![]() Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2010-04-22 o 17:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#647 |
Raczkowanie
|
Ewuśka mam dokładnie tak samo jak Ty. Tyle, że ja mam problemy z trądzikiem dopiero od roku, ale kiepsko to znoszę bo ciągle wspominam jak to było ten rok temu kiedy mogłam się pokazywać ludziom bez makijażu i mogłam nie używać żadnego kremu przez tydzień i nic mi się złego na buzi nie działo i za każdym razem jak o tym pomyśle chce mi się ryczeć. Męczy mnie strasznie to, że pierwszą rzeczą o jakiej myslę po przebudzeniu i ostatnią przed snem jest ten cholerny trądzik. Codziennie kładę się spać i modlę się żeby nic nowego mi nie wyskoczyło, a rano z przestrachem patrze w lusterko. Do tego kiedy poznaje jakaś nową osobę, zawsze wydaje mi się, że pierwszą rzeczą na jaką zwraca ona uwagę są moje pryszcze, przez to stałam się strasznie zamknięta w sobie, prawie nie wychodzę na żadne imprezy, bo zawsze myślę sobie, że gdzie z taka twarzą będę szła...O jakikolwiek wyjeździe też myślę ze strachem, bo nie chciałabym żeby ktokolwiek zobaczył mnie bez makijażu, nawet znajomi bo większość z nich pamięta mnie jeszcze z ładną buźka i zwyczajnie się wstydzę przed nimi tego jak teraz wyglądam, ostatnio spotkałam w autobusie koleżankę z liceum, widziałyśmy się ostatnio jak nie miałam jeszcze trądziku i było mi tak wstyd, że widzi mnie w takim stanie stałam ze spuszczoną głową i modliłam się żeby już był mój przystanek ...I też kompletnie nie wyobrażam sobie mieszkania z facetem, nawet nie wyobrażam sobie wyjechać gdzieś z facetem chociażby nawet na weekend i pokazać mu się bez makijażu bo by chyba uciekł z krzykiem...chyba musiałabym w tym makijażu spać, jedną noc to się jeszcze da, no ale więcej..smutne to wszystko strasznie....W ogóle to nie fair jest, że niektórzy mogą nic nie robić z twarzą, umyć tylko wieczorem zwykłym mydłem i wodą i mieć piękna cerę, a ja od tego roku naprawdę strasznie dbam o buzię i nic wciąż się tylko cera pogarsza
![]() kasiam187 Wydaje mi się, że chodzi o ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-29852-opis-Rossmann-Babydream-Natural-Calendulacreme-Krem-pielegnacyjny-z-nagietkiem.htm Ja go mam ale nie używam na całą twarz tylko punktowo, ładnie przysusza krostki, łagodzi wszelkie podraznienia i fantastycznie się sprawuje jeśli coś wycisnę, zaczerwienienie znika szybciej i ładnie się wszystko goi ![]() W ogóle to naprawdę zazdroszczę Ci faceta, też bym chciała znależc takiego przy którym nie wstydziłabym sie swojego trądziku i który mówiłby mi, że nawet bez makijażu wyglądam pięknie ![]() ![]() Mam jeszcze pytanie do Ciebie: Po jakim czasie brania Diany zobaczyłaś poprawę? i czy nie było na początku pogorszenia? Bo ja się zawsze tak bałam tabletek antykoncepcyjnych , ale ostatnio się zaczynam poważnie zastanawiać czy by ich jednak nie brać, bo z moja buzią coraz gorzej jest ![]() Edytowane przez Madelaine Czas edycji: 2010-04-22 o 19:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#648 |
Raczkowanie
|
Dzieki za odzew
![]() ![]() Czasem tak mnie łapie po prostu... Co do hormonów - badałam conajmniej z 5x. Najczesciej te dwa rodzaje testosteronu, progesteron i prolaktyne. Z raz czy dwa badałam jeszcze inne androgeny, hormony nadnercza, ostatnio tarczyca (co dziwne tarczyca wyszła mi tak ze niby wskazuje na bardzo leciutka niedoczynnosc ![]() W kazdym razie hormony płciowe za kazdym razem idealne ![]() Szczerze mówiac troche szkoda, bo byłoby sie czego uczepic przynajmniej. Mam objawy PCO, troche niepeknietych pecherzyków na obrazie usg, objawy wszystkie pasujace do PCO, ale lekarz stwierdził ze jak hormony wielokrotnie w porzadku to raczej sie wyklucza. Zreszta mysle ze te pecherzyki mogly sie zachowac z czasu jak mialam 14-15 lat i baardzo nieregularne cykle (raz pol roku nie mialam). Teraz mam ok cykle i po prostu hormonów nie chce ruszac, tymbardziej ze moj organzm jest wyniszczony po Aknenorminie. A co do tego potencjalnego faceta ![]() U mnie jest tak, ze na prawde jest DUZA róznica pomiedzy ja w makijazu a ja bez... "W" zdarza mi sie wygladac na prawde jak człowiek, w kazdym razie z jakiejs tam odległosci- nie strasze. A bez... no cera jest koszmarnie umeczona po prostu. Zauwazylam ze jest kilka typów tradzików.. Np moja kol na uczelni pomykała z duzymi cystami na policzkach, totalnie bez zadnego make-upu.I wygladała ładnie, uroczo a pryszcze jej urody nie odbierały. Skóre gdzie nie miała cyst miała zdrową, gładką jasną i matową. A ja mimo ze nie mam ropni to mam całą skóre zniszczoną, ze wyglada jak pole minowe. Takie cos jest dla mnie o wiele gorsze bo wygladam jakby byla chora na jakas mega dziwna chorobe.. Wiadomo, patrze ze swojego punktu widzenia. I nie twierdze ze ludzie z innym typem trądziku maja lepiej. Wszyscy mamy zle... A, mialam pisac o facetach ![]() ![]() Tez mnie wspierał jak mógł, zreszta to widac było po spojrzeniu, zachowaniach, gestach ze mu sie na prawde podobałam (nie rozumiałam goscia w tej kwestii w ogole). Ogolnie kiedys raczej narzekałam na brak powodzenia, (kiedy byłam jeszcze bardziej zakompleksioną nastolatką), teraz niekoniecznie ![]() Wyjazd to taka pół-praca (nie chce mi sie tlumaczyc :P), do koni, zawsze moje wymarzone wakacje to jezdzenie konno do oporu az padam na cycki wieczorem ![]() ![]() ![]() No, napisalam, wyzalilam sie, skórze to nie pomoze ale masz racje - mi troche pomogło! ![]() Peeling st. Ives mam z tym ze gruboziarnisty, uzywam go bardzo zadko, mieszam z zelem zeby mało podrazniał i tylko wtedy jak mam juz duza potrzebe i jak nie mam stanów zapalnych na twarzy ani otwartych zaskórników, zeby nie rozsiac.. EDIT: Madelaine - teraz twój post zauwazylam. Cóz- łącze się kochana w bólu (dosłownie), mam centralnie takie same odczucia. Ciezko jest sie przełamac i zaakceptowac, bo jest po prostu wstyd, chociaz nie powinno ![]() Edytowane przez Ewuska_90 Czas edycji: 2010-04-22 o 19:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#649 |
Wtajemniczenie
|
Madelaine ja poprawe po dianie zuwazylam od razu, nie mialam jakiegos wysypu , zaczelam brac i nagle rpzestaly mi wyskakiwac nowe
![]() ![]() ![]() ![]() od miesiaca smaruje sie epiduo i hmm nie wiem czy to przez niego ale ostatnio mialam wiecej takich gul na buzi, czego nie mialam przez 9 miesiecy. wiec w sumie chyba nie polecam epiduo. u mnie problemem sa nie tyle blizny bo one akurat mi sie wybieala, ale dziurki ehh mam ich mnustwo, szczeglnie na prawym policzku i niestety tego make up chocby nie wiem jakim nie przykeyje :/ za tych jade do wloch na 10 dni, i modle sie zebym jakos wygladala po ludzku :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#650 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do epiduo to smarowałam się nim w wakacje prze 1,5 miesiąca i on chyba tak działa, że wyciąga wszystko na wierzch bo mi na początku z wszystkich małych pryszczyków sie ropne porobiły, potem szybko poznikały ale cały czas wyskakiwały inne w coraz to nowszych miejscach a do tego skóra była masakryczne przesuszona chociaż nawilżałam ile sie dało, z podkładem wyglądałam strasznie, bez jeszcze gorzej, a że zbliżał się rok akademicki i chciałam jako tako wyglądać a po tym 1,5 miesiąca nie widziałam poprawy to odstawiłam. Więc ogólnie chyba tez go nie polecam, chociaż wiadomo na każdego co innego działa np. na mnie dobrze działa brevoxyl, a też ma nadtlenek benzoilu jak epiduo ale nie ma adapalenu i po nim krostki mi się szybciej goją ![]() Ewuśka ja właśnie tak samo myślę, że chyba nie byłabym teraz w stanie być z kimkolwiek jeśli sama siebie kompletnie nie akceptuje... A co do wyżalania to mi zawsze chcoiaż trochę pomaga. W ogóle dobrze jest mieć poczucie, że nie jest się samemu ze swoim problemem, że są ludzie którzy Cie rozumieją i są w podobnej sytuacji, mogą coś poradzić, pocieszyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#651 |
Zakorzenienie
|
Ehhh...
Mogę jedynie podpisać się pod większością waszych wypowiedzi. Obecnie mam niby tylko 3 wypryski + 1 ranę. Ale co z tego, skoro skóra po prawie 7 latach męczenia się z trądzikiem jest okrrropnie poharatana? Przebarwienia i blizny usiane jedne na drugich ![]() Muszę też dobrać nowy kolor podkładu edm, bo golden fair ostatnio dziwnie wygląda. W maju mam okazję jechać do Barcelony na kilka dni, ale jak pomyślę sobie o wszystkich utrudnieniach związanych z dbaniem o twarz, to mi się odechciewa ![]() Nie jestem w stanie wyobrazić sobie jak to jest mieć gładką skórę. Przecież to... nienormalne ![]()
![]() |
#652 |
Zadomowienie
|
A ja nadal jestem zadwolona z kremo-żelu punktowego Ziaja Med, który normalizuje prace gruczołów łojowych...
![]() Normalnie moje pryszcze znikają, bo już w nocy nic ich nie zapycha... nakładam go na całą buźke na noc i rano też po umyciu... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez n-nika Czas edycji: 2010-04-23 o 10:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#653 |
Rozeznanie
|
ehh, dziewczyny praktyczie z każdą z was się zgadzam w 100% i pod każdą waszą wypowiedzia mogłabym sie podpisac, szczególnie Madelaine. Ja podobnie jak ty do 21 roku zycia miałam fantastyczna twarz, fakt zawsze o nia dbałam tzn myłam 2 razy dziennie, tonizowałam, kremowałam ale jak czasami tego nie robiłam to i tak nic mi sie nie pojawialo. praktycznie caly czas chodziłam bez makijażu, może jakis róż na policzkach ale podkład, puder używłam tylko jak szłam na imprezy czy jakieś ważne wydarzenia. a to co się dzieje od 1,5 roku to masakra, podobnie jak częśc z was najchetniej siedziałabym w domu i nikomu się nie pokazywała a jak mam doła to tak po prostu robie- udaje że jestem chora i z nikim się nie spotykam. A bez makijażu to nawet do sklepu nie wyjde, który mam pod moim domem i do którego można chodzic w kapciach bo jest tak blisko. Każdy najmniejszy wyjazd jes dla mnie udręką, mam ataki paniki, straszne bóle brzucha z nerwów i w ogole jest nieciekawie.
jedynie co w tym wszystkim jest dobrego to mój Tż, który wspiera mnie całkowicie i tak jak jedna z was pisała, za każdym razem powtarza mi że jestem najpiekniejsza na świecie. Poznałam go dokładnie 1,5 roku temu kiedy zaczęły sie moje problemy z cerą i tak na prawdę nie ma porównania ze stanem wcześniejszym ale zawsze jak mu się żale, że kiedys byłam zupelnie inna, o wiele ładniejsza to on mi odpowiada, że nie jest sobie w stanie wyobrazic mnie jeszcze ładniejszej niż jestem teraz, a jak mu pokazuje jakies stare zdjęcia to twierdzi że nie widzi różnicy. Oczywiście ja mu nigdy nie wierze ale i tak jest mi strasznie milo i wydaje mi się że gdyby nie on to popadłabym w całkowitą depresję. jeżeli chodzi o pokazywanie mu się bez makijażu na początku mialam straszne opory, jednak jak zauważyłam że chyba naprawde mnie kocha i moje pryszcze mu nie przeszkadzają a nawet uważa że lepiej wyglądam jak nie mam nic na buzi tzn podladu to już nie czuję takiego skrępowania. Jedyne co robię do dnia dzisiejszego jak u niego śpie to zawsze budzę się pierwsza i lece do łazienki zobaczyc jak wyglądam, czy pojawilo się cos nowego i jeżeli nie to wracam do spania i juz nie przejmuje sie tym, że on obudzi się wcześniej i będzie mógl mi sie przyglądac z bliska a ja nie będę mogła się ukryc a jeżeli cos jest to już nie klade sie spac, tylko biore prysznic i nakladam sobie korektor. on oczywiście uważa to za idiotyzm no ale inaczej nie umiem. także dziewczyny, jezeli spotkacie kogos wyjątkowego to same zobaczycie że strach i skrepowanie mija (oczywiście nie twierdzę że od razu ale z biegiem czasu na pewno) a taka osoba jest stanie wyleczyc was z kompleksów. także dzisiaj mamy piatek i każda z nas powinna gdzieś wyjśc zabawic się ze swoim tż a jeżeli nikogo nie macie to może akurat uda wam sie kogoś poznac, czego z całego serca wam życzę! KASIAM187: a co do tabletek Yasminella to brałam je w wieku 18-20 lat i tak jak pisałam wcześniej nigdy nie mialam problemow z trądziekiem więc nie jestem w stanie powiedziec ci czy są one dobre dla osob z trądzikiem ale wydaje mi się że przez ich odstawienie pojawily mi sie problemy z cerą. tzn to jest dosc skomplikowane bo po ok.3 miesiącach od ich odstawienia zanikł mi okres i okazalo się że mam Pco, okres miałam wywolywany duphastonem, po ktorym miałam MEEEEGA wysyp i od tamtego czasu męczę sie z trądzikiem i dlatego nie jest wstanie stwierdzic czy to wina odstawienia czy duphastonu czy Pco. jednak w związku z tym że mam tż i nie planuję ciąży w najbliższym czasie to wróciłam do tabletek. probowałam różnych Yaz, Qlaire po których mnie strasznie wypryszczało a odkąd wrócilam do Yasminelli to moja twarz się trochę unormowała, więc nie martw sie na zapas imoże na ciebie tak jak i na mnie podziałają antytrądzikowo ![]() Edytowane przez ewka1987 Czas edycji: 2010-04-23 o 12:42 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#654 |
Raczkowanie
|
A ja się dzisiaj obudziłam z 3 nowymi pryszczami + jedną wielką boląca gulą na brodzie...To wszystko przez ten głupi okres, jeszcze mnie brzuch tak strasznie boli i ogólnie mam nastrój fatalny
![]() ![]() Mnie też właśnie najbardziej martwi to, że nawet jeśli pozbede sie pryszczy moja buzia już nigdy chyba nie będzie wyglądać tak jak kiedyś, mam tradzik dopiero od roku, a skóra już jest strasznie wymęczona, mnóstwo przebarwień, nierówny koloryt, rozszerzone pory, ogólnie wygląda strasznie niezdrowo i nawet gdybym nie miała żadnych krostek bez makijażu wstyd by mi było komukolwiek się pokazać.... Dziewczyny mam pytanie: Możecie mi polecić jakiś dobry w miarę tani, bezalkoholowy tonik? Do tej pory uzywałam hydrolatu oczarowego, ale juz mi się powoli kończy, a na razie nie mam funduszy na nowe zakupy z BU. Zastanawiałam się nad tym: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-15833-opis-Agropharm-Oeparol-UMT-Lagodny-tonik-bezalkoholowy.htm Myślicie, że byłby ok? Bo w sumie ma bardzo dobre opinie. Może któraś z was go używała? Ewka987 też jak mam wiekszy wysyp to udaję przed znajomymi, że jestem chora i nigdzie nie wychodzę i też nawet do osiedlowego sklepu bez makijażu nie wyjdę i wiem, że to głupie, że ludzie mają większe problemy, ale często patrząc na swoje stare zdjęcia zadaje sobie pytanie dlaczego akurat mi sie to musiało przydarzyć i to w wieku kiedy wszystkie moje koleżanki powyrastały z problemów z cerą i nawet te które miały spore problemy teraz mają ładne buzię, a ja wyglądam koszmarnie... A Tżeta zazdroszczę strasznie, dobrze że masz kogoś kto Cie wspiera ![]() Edytowane przez Madelaine Czas edycji: 2010-04-23 o 12:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#655 |
Raczkowanie
|
Ja też jestem w takim wieku, w którym wszystkie moje koleżanki powyrastały z problemów z cerą. Też mi smutno jak oglądam moje stare zdjęcia, gdzie miałam gładką buzię, dlatego doskonale Was rozumiem. Mój problem zaczął się tuż po maturze, a teraz jestem na drugim roku studiów. W dodatku cały czas mam wrażenie, że jest coraz gorzej. Boję się użyć czegokolwiek nowego na buzię, bo boję się, że mnie zapcha. Od dziś mam zamiar używać Effaclaru Duo, ciekawe, co to będzie. Za dwa miesiące mam wesele kuzynki i przez stan mojej buzi w ogóle nie chce mi się iść. Jak spotykam się ze znajomymi to zawsze czuję się najbrzydsza. Zaczynam wątpić, że kiedykolwiek moja twarz będzie dobrze wyglądać.
Jeśli chodzi o pokazywanie się bez makijażu, to staram się tego unikac jak tylko mogę. Natomiast jak wracam do domu to od razu zmywam wszystko, więc mój TŻ zawsze jak jest u mnie widzi mnie zupełnie bez niczego na twarzy, czasem z jakimś tłustym kremem, czy maścią i nie ucieka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#656 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dlatego każdej z was życze żeby w koncu kogoś poznała i poczuła sie księżniczką niezależnie jak się wygląda i co ma na twarzy. ![]() Edytowane przez ewka1987 Czas edycji: 2010-04-23 o 13:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#657 |
Raczkowanie
|
jak ja wam zazdroszcze tych waszych Tż naprawde cudowni mezczyzni mam nadzieje ze i ja takiego znajde choc w ta watpie niestety
![]() ja mam przez ten tradzik taka blokade w stosunku do chlopakow teraz juz mam ladna twarz ale ta blokada ciagle jest mam wrazenie ze mnie obgadaja za plecami albo wysmieja;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#658 |
Raczkowanie
|
Ja też takich Tżetów zazdroszczę
![]() ![]() W ogóle to ja jestem jakaś dziwna bo nawet kiedy zdarzają się (rzadko) takie okresy, że cera jest w miarę ok to ja zamiast się cieszyć i być dobrej myśli to cały czas się zadręczam, że zaraz nastapi pogorszenie i pewnie właśnie przez te moje pesymistyczne mysli zawsze nastepuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#659 |
Raczkowanie
|
Haj
![]() ![]() ![]() rano żel Ziaja HCL lub olejek myjący z BU (zmywam go dokładnie ale może to on mnie zapycha), hydrolat oczarowy macerat z zielonej herbaty + HA + opcjonalnie 2-4krople olejku z drzewa herbacianego popołudniu/wieczorem zmywam makijaż micelem Ziaji i płynem rival de loop z rossmana wieczorem żel Ziaja HCL/ olejek BU, hydrolat oczarowy olejek avokado (również podejrzany o zapychanie) + HA + opcjonalnie 2-4krople olejku z drzewa herbacianego, miejscowo robiona maść na wypryski ale nie wiem co w niej siedzi co 4-5 dni peeling enzymatyczny z bromelina BU + maseczka ze spiruliny, 1-2 w miesiącu glinka zielona lub biała Wyglądam tragicznie, krosty wyskakują mi głównie w okolicach ust, na brodzie, czasem coś na czole nad brwiami (wcześniej tylko od czas do czasu między brwiami ale to rzadko), na skroniach, też na policzkach. Mam wągry na nosie i brodzie, zaskórniki w okolicach ust, rozszerzone pory na policzkach, bolące gule na skroniach i ropne krosty przy ustach. Jak jestem bez makijażu (używam dermablendu, zawsze czystym pędzlem) i spotykam ciocie/ babcie to mówi: boże ale Cie wysypało. Łał, też mi nowość ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez klaudia_13 Czas edycji: 2010-04-23 o 18:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#660 |
Wtajemniczenie
|
oh ewka1987 dzieki ze to napisalas o yasminelli, zawsze cos podnosi na duchu
![]() ![]() klaudia, moim zdaniem troche przesadzasz, jak dla mnie za duzo tych oklejkow :P i to z tz...ze boisz sie czegokolwiek dotknac, dziewczyno nie wpadajmy w paranoje ![]() ![]() ![]() btw jak masz mozliwosc zbadac hormony to zrob to moze to jest przyczyna ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.