Komplementy wywołane Waszym zapachem perfum :) - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-02-23, 16:29   #541
agusskaa2
Zadomowienie

Dot.: Komplementy wywołane Waszym zapachem perfum :)

Cytat:
Napisane przez MeryJane Pokaż wiadomość
zajrzyj sobie do wątku o normie kamali...witaj w klubie- ale dla mnie to komplementy
zaglądałam, czytam na bieżąco
Nie wiem dlaczego, ale jakoś zapamiętałam tę opinię i teraz, jak używam odlewkę, to sama zaczynam czuć w Dzingu jakieś dziwne rzeczy

Cytat:
Napisane przez lady_poison Pokaż wiadomość
Ja słyszę tylko, że pachnę kościołem
A ja usłyszałam dzisiaj, że pachnę mhhrrocznie, a to był.. Passage d'Enfer

A co domniemanym wąchaczom pachnie kościołem? Może BC?

Cytat:
Napisane przez poissonivy Pokaż wiadomość
No ale skoro koleżanka wyczuwa, tzn. że jednak otoczenie Ciebie czuje (może nie do końca jak chciałabyś, no ale nie można mieć wszystkiego ).

Straszenie nie lubię Dzing!
Chociaż tyle. Jakoś nie mam szczęścia ani do komplementów, ani do tego, że ktoś reaguje na mój zapach.
A może za mało wnikliwie analizuję?
Przypomniało mi się właśnie, że zlana Gustawem, usłyszałam, że męskie perfumy nie dodadzą mi męskości.
Stary 2010-02-23, 19:09   #542
Ata77
Zakorzenienie

dziś obdarowana byłam miłą uwagą dwukrotnie za coco mademoiselle edt

Ata77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-23, 22:20   #543
nikita1213
Raczkowanie

Generalnie komplementy za perfumy zliczę na palcach jednej ręki: raz za Happy Heart Clinique ( teściowa: "Dziecko podejdź tu bliżej do mamusi, mamusia powącha. Piękne, no piękne". Szwagierka - w tym samym momencie: "No bratowa, joł, aleś się wyperfumiła")

Dzisiaj w pracy zawisła nad moją szyją koleżanka i dokonała głębokiej inhalacji: "Hmm, sam seks, niech skonam, sam seks"- a to tylko ckIN2U

I kilka razy zauważyłam dziwną reakcję panów na London Burberry - ilekroć jestem na zakupach i mam go na sobie, stojąc w kolejce do kasy panowie jakoś niebezpiecznie blisko mnie podchodzą Bo kobiety zwykle wymownie kręcą nosem i się odsuwają

Za to mój mąż tylko raz powiedział: "O, to pachnie interesująco", co możnaby w jego ustach uznać za komplement ( Brit Red to było ).
nikita1213 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-23, 22:41   #544
free123
Raczkowanie

Po użyciu Romance Laurena: Ale tu pachnie świeżością.
Chyba to był komplement...
free123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-23, 23:12   #545
Madzikon85
Zakorzenienie

Dziś w pracy zachwyty koleżanki a wieczorem od TŻta " mmm ładnie pachniesz" za AoD
Madzikon85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-23, 23:21   #546
DiTu77
Zakorzenienie

pomyłka
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-03, 05:09   #547
Małgosia791
spin doctor

Wczoraj po raz pierwszy wypachniłam się Michaelem Korsem i rano w pracy dwie koleżanki i sekretarka mnie skomplementowaly Około południa szef stwierdził, że :"Bardzo ładne perfumy pani Małgosiu, takie kobiece, bardzo do pani pasują" Potem jechałam do sklepu typu AGD obejrzeć pralki i sprzedawca, ktory pokazywał mi je i omawiał ich funkcje w pewnym momencie stwierdził: "przepraszam, ale czym Pani tak pięknie pachnie, naprawdę super" Potem jeszcze pani fryzjerka, ktora farbowała mi wlosy powiedziała: "jak pani weszła tak pięknie zapachniało, co to za perfumy"

Ale najbardziej się cieszę z komplementu mojej 3 letniej córeczki, która powąchała i stwierdziła:"pseslicnie pachnies mamusiu" a mąż potwierdził"no, ładnie"-z jego ust to prawdziwy komplement

Normalnie od wczoraj nie mogę wyjść z szoku
Stary 2010-03-03, 09:07   #548
kaiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Małgosia791 Pokaż wiadomość
Wczoraj po raz pierwszy wypachniłam się Michaelem Korsem i rano w pracy dwie koleżanki i sekretarka mnie skomplementowaly Około południa szef stwierdził, że :"Bardzo ładne perfumy pani Małgosiu, takie kobiece, bardzo do pani pasują" Potem jechałam do sklepu typu AGD obejrzeć pralki i sprzedawca, ktory pokazywał mi je i omawiał ich funkcje w pewnym momencie stwierdził: "przepraszam, ale czym Pani tak pięknie pachnie, naprawdę super" Potem jeszcze pani fryzjerka, ktora farbowała mi wlosy powiedziała: "jak pani weszła tak pięknie zapachniało, co to za perfumy"

Ale najbardziej się cieszę z komplementu mojej 3 letniej córeczki, która powąchała i stwierdziła:"pseslicnie pachnies mamusiu" a mąż potwierdził"no, ładnie"-z jego ust to prawdziwy komplement

Heh, super - szczególnie, gdy własne dziecko tak stwierdzi. Moja córcia mnie zadziwia, ostatnio przy testach 2 zapachów w perfumerii stwierdziła, że Pure DKNY jej się nie za bardzo podoba, ale Organza bardzo. Natomiast mojemu mężowi - odwrotnie.
W domu - przed wyjściem - wypsikałam się Black Cashmere - córcia stwierdziła, że jest bardzo interesujący. Jeśli chodzi o BC, to nawet mój mąż był pod wrażeniem, a powiem wprost - nie przypuszczałam, że mu się ten zapach spodoba
Mój kolega w pracy - poznał ostatnio jakiś zapach Versace, czyli dla niego jest to krok do przodu, jeśli chodzi o perfumy. Ostatnio, chcąc zabłysnąć w rozmowie przez telefon, mówi "(...)wiesz jak ona ładnie pachnie? Jakimś nowym Versace(...)" Nadmienię, że wówczas pachniałam Pure Poison
kaiska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-03, 09:29   #549
201607040946
Konto usunięte

dostałam wreszcie youth dew i oczywiście od razu psiknęłam się, ale tylko troszkę, wbiegam do autobusu (bo późniłam się), siadam, obserwuję ludzi, nikt nic. ale kiedy wskoczyłam, żeby wysiąść na przystanku, pewien starszy pan, porządny, w garniturze, raptem do mnie: "ładnie PANI pachnie" haha, tylko że ja nie jestem żadna PANI
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-03, 10:33   #550
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaguya Pokaż wiadomość
dostałam wreszcie youth dew i oczywiście od razu psiknęłam się, ale tylko troszkę, wbiegam do autobusu (bo późniłam się), siadam, obserwuję ludzi, nikt nic. ale kiedy wskoczyłam, żeby wysiąść na przystanku, pewien starszy pan, porządny, w garniturze, raptem do mnie: "ładnie PANI pachnie" haha, tylko że ja nie jestem żadna PANI
A kto w takim razie?
Daffodilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-04, 12:07   #551
201607040946
Konto usunięte

na panią jestem za młoda
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-04, 12:19   #552
Feuillet
Raczkowanie

'Pachniesz jak brzoskwinka' od koleżanki, najlepsze jest to, że byłam psiknięta tego dnia I love love I gdzie tu brzoskwinia?
Feuillet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-04, 12:33   #553
Viollet87
Zakorzenienie

"Ale pachniesz jaśminem!" - mama o Organzie

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-06, 21:21   #554
Mimi87
Rozeznanie

Tż skomplementował Sensuous, zszokowało mnie to ciężko, bo byłam już skłonna sądzić, że chłop jest zmysłu węchu pozbawiony; pachnę zawsze i to w zasadzie zapachami z każdej parafii i nigdy nie doczekałam się nawet żadnego banalnego "ładnie pachniesz" a jak przyszłam w Sensuous od razu wyłapał, że nowe, że piękne i niemal inhalował się przez cały wieczór. Niby się cieszę, że coś wzbudziło jakąkolwiek reakcję i dobrze, że pozytywną, ale czuję się teraz tak jakby zobowiązana, żeby ich używać dla niego, skoro tak mu się podobają, nawet jeśli sama mam akurat ochotę na coś innego. Zaczęłam już nawet rozglądać się za flakonem, mimo, że raczej nie jesteśmy sobie przeznaczeni (Sensuous mam na myśli, TŻ jeszcze rokuje). Wiem, że pachnę dla siebie, ale opinia TŻ jest w zasadzie jedyną z którą się liczę, bo spędzamy ze sobą dość dużo czasu i to zazwyczaj w niedużej odległości od siebie, ale nie wiem, czy ja się przypadkiem zapachowo nie poświęcam
Mimi87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-06, 21:47   #555
Madzikon85
Zakorzenienie

Od kolegi z pracy "to ty tak ładnie pachniesz?" za AoD w zeszłym tygodniu
a dziś od innego kolegi "mmm ładnie pachniesz" za Cinemę
Stary 2010-04-07, 14:37   #556
Favkes
Zakorzenienie

GG do Favkes

Wczoraj wysłuchałam najpiękniejszego komplementu na świecie.

Wieczorem , moja córcia tuląc się do mnie przed snem powiedziała : "Mamusiu, ślicznie pachniesz"
Pachniałam Genie de Bois
Favkes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-07, 19:39   #557
agnieszka1970
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mimi87 Pokaż wiadomość
Tż skomplementował Sensuous, zszokowało mnie to ciężko, bo byłam już skłonna sądzić, że chłop jest zmysłu węchu pozbawiony; pachnę zawsze i to w zasadzie zapachami z każdej parafii i nigdy nie doczekałam się nawet żadnego banalnego "ładnie pachniesz" a jak przyszłam w Sensuous od razu wyłapał, że nowe, że piękne i niemal inhalował się przez cały wieczór. Niby się cieszę, że coś wzbudziło jakąkolwiek reakcję i dobrze, że pozytywną, ale czuję się teraz tak jakby zobowiązana, żeby ich używać dla niego, skoro tak mu się podobają, nawet jeśli sama mam akurat ochotę na coś innego. Zaczęłam już nawet rozglądać się za flakonem, mimo, że raczej nie jesteśmy sobie przeznaczeni (Sensuous mam na myśli, TŻ jeszcze rokuje). Wiem, że pachnę dla siebie, ale opinia TŻ jest w zasadzie jedyną z którą się liczę, bo spędzamy ze sobą dość dużo czasu i to zazwyczaj w niedużej odległości od siebie, ale nie wiem, czy ja się przypadkiem zapachowo nie poświęcam
Mój małżonek nieczęsto mnie zapachowo komplementuje, a w zasadzie to prawie wcale. A Sensuous również "zauważył" i ze dwa razy powiedział, ze bardzo ładnie pachnę
agnieszka1970 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-07, 19:49   #558
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Małgosia791 Pokaż wiadomość

O kurczę, to musi być zapach Tyyle komplementów, szczęściaro

Cytat:
Napisane przez kaguya Pokaż wiadomość
na panią jestem za młoda
To pewnie sprawka Youth Dew Bardzo piękny zapach, swoją drogą

Dziś było mi bardzo miło, gdy pani wicedyrektor po raz pierwszy głośno wyraziła uznanie dla moich perfum Najpierw po wejściu węszyła, co tak pieknie pachnie, pytała czy też to czuję, a potem stwierdziła, że to na pewno moje perfumy. Tak jej się spodobały, że zapytała co to za zapach. Angel (likierowy) wzbudził takie uznanie

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-20, 19:14   #559
porannarosa
Wtajemniczenie

Dziś pierwszy raz od niepamiętnych czasów dostałam komplement za perfumy Rano na uczelni znajoma: Ślicznie pachniesz! Tak... smakowicie

Pachniałam Tobacco Vanille Voluspy
porannarosa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-20, 19:18   #560
nefernefer35
Zakorzenienie

GG do nefernefer35

Ostatnio moj kolega zachwycał sie Euphorią, a pani konduktor w pociagu pytała co tak pieknie pachnie- hehe Chanel Chance eau tendre
nefernefer35 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-21, 00:23   #561
xentrix
Raczkowanie

Było to dosyć dawno , bo ok. 10 lat temu kiedy 2 koleżanki zapytały mnie co tak cudnie pachnie ...Stanęły obok mnie na osiedlowej ulicy i obwąchiwały każda z innej strony ..hehehe . Jako facet czułem sie świetnie chociaz troszke to dziwne było , bo to raczej nienormalna sytuacja ...

a zapach ? niedostępny juz od kilku lat Puma Independence . Miałem wtedy okolo 20 lat i zapach ten był moim numerem 1 . Szkoda ze już nie idzie go nigdzie kupić
xentrix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-25, 20:32   #562
weezie
Raczkowanie

'Jaki cudowny zapach!, Mogę Cię obwąchać?' L'instant Guerlain - koleżanka po moim wejściu do pracy.
'Ale zawiało pięknym zapachem' L'instant Guerlain. Za to otrzymuje ostatnio najwięcej komplementów chociaż mi się na początku w ogóle nie podobał ale pokochałam

'Pachniesz i wyglądasz jak wróżka!' a to Feerie Van Cleef and Arpels

'Pachniesz tak jakoś znajomo...tak świątecznie, podoba mi się' moja siostra o Givenchy Pi

'Ale śliczny zapach. Taki świeży.' Kelly Caleche Hermes. Nie wiem czy świeży, dla mnie to zapach kwiatków w skórzanej torebce.

Ale pamiętam jak kilka dobrych lat temu wszyscy faceci obwąchiwali mnie i pytali czego używam. A to była Naomi Campbell Naomagic. Zwracała wyjątkową uwagę.
weezie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-26, 10:57   #563
selya
Zadomowienie

w sobotę Avignon
ponownie wzbudził falę zachwytu i zawieszenie się na mojej szyi

wczoraj, rozmawiałyśmy z koleżanką (nosi raczej delikatne, kwiatowe zapachy) o perfumach
usłyszałam, że zadziwiające dla niej jest, iż zapachy które noszę
- w wersji solo - odbierane przez nią jako trudne, czasem nawet niepokojące i drażniące
i absolutnie przez nią nienoszalne
na mnie leżą jak druga skóra i stają się co najmniej intrygujące
a nawet pociągające

dear darkness

selya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-26, 16:51   #564
studentkaAM
Zakorzenienie

GG do studentkaAM Wyślij wiadomość przez MSN do studentkaAM

"Jak ładnie pachniesz!!! Sorry, że cię tak co chwilę wącham..." koleżanka o Yvresse.

Szukam odlewki N. Ricci Love in Paris. Proszę o PW
studentkaAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-26, 20:38   #565
klotylda14
Zadomowienie

Dziś na kijkach z kolezankami; jedna z nich z pytaniem do mnie - czym tak ładnie pachniesz?
A to tylko poczciwa 5-ta aleja, na kijki idealna, bo nieinwazyjna i wdychaniu świeżego powietrza, tudzież napawania się woniami natury, nie przeszkadza.
klotylda14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-26, 20:40   #566
Madzikon85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klotylda14 Pokaż wiadomość
Dziś na kijkach z kolezankami; jedna z nich z pytaniem do mnie - czym tak ładnie pachniesz?
A to tylko poczciwa 5-ta aleja, na kijki idealna, bo nieinwazyjna i wdychaniu świeżego powietrza, tudzież napawania się woniami natury, nie przeszkadza.
A co to są "kijki" ?
Stary 2010-04-26, 21:58   #567
klotylda14
Zadomowienie

Nordic walking.
klotylda14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-26, 22:16   #568
Madzikon85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klotylda14 Pokaż wiadomość
Nordic walking.
A no tak nie skojarzyłam

A ja ostatnio żadnych komplementów nie zbieram
Stary 2010-04-27, 04:18   #569
Małgosia791
spin doctor

Kolega mijał mnie na korytarzu, przystanął, po czym cofnął się, obwąchał mnie i stwierdził, że nigdy nie czuł tak boskiego zapachu, a to tylko Miss Dior Cherie L'Eau
Stary 2010-04-28, 17:50   #570
evelle
Wtajemniczenie

dawno dawno temu jak miałam na sobie in2U CK ciężarna koleżanka w pracy: ,,moje dziecko uwielbia Twoje perfumy"
evelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości