Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz. VI - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-28, 13:37   #211
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Nie jest już Kubie za ciasno? Bo Maciuś bardzo się denerwowł, bo nogami nie mógł swobodnie poruszać.
(...)
Daję, nawet od kilku dni 2 razy dziennie i dalej męczy bobki
Powoli zaczyna się robić na styk, ale Kuba nie denerwuje się, bo nie fika nogami w czasie jazdy

Kuba też robi takie "dorosłe" koopki, stęka, wyciska, ale nie płacze. A Maciusia boli?

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
ja nie wiem, ja powiem prost: jestem totalnie zagubiona w temacie...z dobrych wieści mamy taka ze dziadek postanowił zafundować wnuczce fotelik
Fajnie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Zuzia też ładnie nockę przespała a rano obudziło nas Jej świergotanie Buźka Jej się nie zamykała. Chyba opowiadała nam co Jej się śniło

Jak słodko . Wiecie już co Jej się śniło?

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Sto lat dla naszych maluszków: Kubusia i Aneczki.Rośnijcie zdrowo dzieciaczki

Cześć
Wstałam z okropnym bólem głowy ranozażyłam Apap przed chwilką,mam nadzieję,że przejdzie.Z deka poczytałam,ale już nie pocytuję jakoś tak nic mi się nie chce
Mąż w nocy pojechał do Warszawy,a ja z dziećmi no i z Wami

Miłego dnia

, mam nadzieję, że już jest lepiej.

Cytat:
od nadmiaru snu może
Myślisz?

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 13:37   #212
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
No właśnie wygląda na to, że chyba nie.
Ja też miałam ten 0-13 za siedzeniem kierowcy, a teraz się wyedukowałam (zainspirowało mnie to, że jak sobie spacerowałam i obserwowałam z nudów to właśnie przeróżnie widziałam montowane w samochodach) i najbezpieczniej jest na środkowym - ale ja tam nie mam trzypunktowych pasów, a drugie z kolei to za pasażerem i nasz większy zamontowaliśmy tam właśnie.

"9. Na którym miejscu w samochodzie najbezpieczniej? Bezpieczniej z przodu czy z tyłu? Z boku czy pośrodku?

Najbezpieczniejsze miejsce w samochodzie, jeśli chodzi o montaż fotelika samochodowego dla dziecka, to miejsce pośrodku tylnej kanapy, o ile jest ono wyposażone w 3-punktowy pas bezpieczeństwa lub mocowanie ISOFIX. Zapewnia ono najlepszą ochronę dla dziecka podczas zderzenia bocznego poprzez oddalenie od strefy uderzenia. Jeśli miejsce środkowe nie posiada 3-punktowego pasa lub ISOFIX, to wybierz miejsce na tylnej kanapie za pasażerem. Przy awaryjnym zatrzymywaniu samochodu na ruchliwej ulicy możliwi to dziecku bezpiecznie wsiadać i wysiadać lub nam bezpiecznie wyjmować fotelik z niemowlęciem. Informacje o rzekomej znaczącej przewadze siedzenia za kierowcą są MITEM - są nieuzasadnioną wiedzą ze statystyk wypadków."

I podobno tak już też uczą na kursach prawa jazdy. Sama już nie wiem...
Teraz to zgłupiałam . Rzeczywiście czytałam o tym miejscu na środkowej kanapie, ale też nie mamy trzypunktowych pasów, więc zapomniałam. Ale jestem/byłam przekonana, że czytałam, że drugim bezpiecznym miejscem jest miejsce za kierowcą. I czytałam to na tej stronie, którą Ty cytujesz

Skleroza? Przywidzenie?

Cytat:
no gapa ze mnie, wszystkiego dobrego bąbelki

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Odemnie rowniez slodkie calusy dla Kubusia i Aneczki

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Tak, dokładnie taką.
Moczę w wodzie

Wielkie Dla Kubusia
(...)
My też mamy 0-13, ale Antoś już wyrasta. Czekam tylko na US i kupuję nowy.
U nas będzie pewnie zamontowany za pasażerem, bo Bartek siedzi za kierowca, a coś czuję, że nie będzie chciał, żeby się zamienili

Super, że nocka udana

Żeby oczka nie bolały
(...)
U nas nocka jak zwykle , no ale cóż....
Jestem śpiąca i teraz próbuję się kłaść w czasie pierwszej drzemki Antosia, ale wiecie - 30 min max....

Co do zasypiania jak nie ma Tz. Ja nie rozumiem tego problemu
Jest czy nie ma, idę i zasypiam w 30 sekund. Na serio.
Małż się ze mnie śmieje, że biję rekordy. A najbardziej się ze mnie śmieje jak zasypiam - obowiązkowo muszę mieć uszko przykryte, inaczej nic z tego . Upał nie upał, Ola się tak przykrywa, ze tylko nosek widać
Nawet ostatnio sam tak próbował (ma problemy z zasypianiem). Mówi do mnie tak:
Leże tak leżę i nie mogę zasnąć, wpadłem na pomysł, że zakryję się tak jak ty i może jakoś się uda, może to jakaś nieopatentowana metoda, ale doopa - nic nie pomogło

Mama dzisiaj do mnie wpada (wczoraj brzydka pogoda), będzie ok. 11-12 i pewnie posiedzi do powrotu Małża, także dzisiaj mnie będzie maaało

Buziaki, miłego dnia
Dzięki za odpowiedź

My też już się przymierzamy, ale ten jeszcze przez chwilę może być . No i będzie pewnie zamontowany za siedzeniem pasażera.

, ale przytulasek z Antka

Zazdroszczę umiejętności szybkiego zasypiania , ja też ucho przykrywam, nawet jak reszta odkryta

H. MacLeod

.
Stary 2010-04-28, 13:38   #213
Miramej
Zakorzenienie

Thumbs up Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Oczywiście Sto lat dla Kubusia i Aneczki. Zdrówka i pociechy z rodziców

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
No ze mnie jak zwykle gapa

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO dzieciaczki od ciotki angy

Cytat:
Panie Kubo, Panno Anno dużo zdrówka i słodyczy ciocia magi Wam życzy

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
A jak kąpiecie Kube? Razem z TŻ-tem? Masz na tyle dobrze, ze Twoj małz jest w domu podczas kąpieli, mojego czesto wieczorem nie ma i musze kąpac sama ale juz doszłam do wyprawy i robie to bardzo zwinnie
Razem , Małż trzyma na leżąco, kiedy myję główkę, pachwinki i siusiaka, potem Kuba siada, kończę Go myć, a Oni potem się bawią

H. MacLeod

.
Stary 2010-04-28, 13:38   #214
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
A ta laktuloza to są kropelki, syropek? Kubus miał zaparcia? Dlugo trwały? Lekarz zalecił?
Syrop , po wprowadzeniu stałych pokarmów zaczęły się zaparcia, jak nie robił kupki 3-4 dni i widziałam, że się męczy zaczął dostawać Laktulozę - najpierw dałam bez konsultacji z pediatrą, ale skonsultowałam to później

Cytat:
Aniu, Kubasku rośnijcie zdrowo
Duzo zdrowka Wam życze i wielu uśmiechów

Cytat:
Ja tez mam sporo filmów ale nie kupuje orginalnych płyt tylko sciagam I mam taka swoja filmotekę (takie moje małe hobby).
Przecież to kradzież

Cytat:
Aniu, Kubusiu! Wszystkiego co najlepsze. Aby serduszka Wasze

gorące były zawsze jak słońce A uśmiech Wasz radosny
przypominał zapach wiosny

Specjalny całusek dla Kubusia od Zuzi i teściowej

Załącznik 3065498

Och, dziękujemy , urocza ta moja Synowa

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Ja również życzę wszystkiego najlepszego Solenizantom i dużoooo zdrówka

Miramej bo własnie najpierw opryszczka była tylko na ustach , a teraz rozniosła się na brodę

Zdziwiłam się, bo myślałam, że tylko na brodzie miał.

H. MacLeod

.
Stary 2010-04-28, 13:38   #215
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny słyszałyscie w wiadomosciach o tym małym dziecku pozostawionym w wozku? W glowie mi sie nie miesci jak mozna byc tak złym człowiekiem. Nie wiem nawet jak to opisac słowami
Dzisiaj doczytałam na jednej ze stron, ze matka tego dziecka, 22-latka nie interesowała sie synkiem i poprostu go zostawiła
TUTAJ mozna poczytac...
Straszne to

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Kubusiu, rosnij zdrowo i radosnie, niech Ci sie buzia zawsze usmiecha

Witajcie w nowej czesci, az sie wzruszylam
U nas juz lepiej. Ania od wczoraj 15 nie miala biegunki, wiec chyba mozna uznac, ze zwalczylysmy . Co prawda, dzisiaj wstala z zupelnie zakatarzonym nosem. Rano akcja- biore Anie do lozka, aby Ja nakarmic, mowie do meza- trzeba Jej wyczyscic nos. Maz po chwili wraca... z chusteczka do nosa. Mowie- no tak, teraz popros, zeby ladnie wysiakala nosek . Musialam isc, wyciagnac Fride, zakroplic, dopiero pomoglo.
Ze mna juz ok, przez 2 dni wymiotowania schudlam 2 kilo. Przyda mi sie

A my w piatek nie pracujemy, bo sa oficjalne urodziny krolowej

Cieszę się, że dochodzicie do siebie

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
Amelka załapała jak brawo bić i mówi ostatnio gaga albo koko. i zauważyliśmy z mężem że ostatnio jak mówi to zaczyna intonować. mówi raz wyżej raz niżej jakby. raz ciszej raz głośniej. i jeszcze lili lili mówi

Cytat:
Boziu, co za spacer miałam Z przygodami.
Na początek zgubiłam czapkę Maćka (wziełam grubszą do torby), ok.200m od bloku zobaczyłam, że Maciej nie ma w wózku jasia-przytulasia (to taki mała podusia bez której synek nie zaśnie za nic na świecie). Na szczęście leżeł pod klatką. Ok. Dalej Maciek wyrzucił dwa razy gryzaka, na szczęście szybko się zorientowałam Zdjął buta i już chciał nim rzucać. Idziemy sobie, idziemy, patrzę a tu znowu jasia brak Masakra. Przebiegłam (z wózkiem) trasę 3x i nic. Już byłam gotowa usiąść i płakać bo to ukochana rzecz syneczka. Na szczęście za 4. razem znalazłam - ktoś położył na ławce. Dodam, że Maciek zamiast spać jojczył cały czas (a stoperów nie wzięłam ), więc stwierdziłam, że wracamy do domu. Wracając Maciek zdjął i wyrzucił buta, czego nie zauwarzyłam. Na szczęście jakiś Pan mi go podał. Z tych wrażeń zachciało mi się do łazienki i myślałam, że nie zdąże W klatce to już byłam pewna, że nie dojdę na trzecie piętro. Ufff... zdążyłam
Jestem padnięta
Jedno trzeba przyznać - nie masz z Maćkiem nudnego zycia

H. MacLeod

.
Stary 2010-04-28, 13:50   #216
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
a to ci Macius maly lobuzek
ale pewnie chcial zeby mamusia pocwiczyla kondycje
Podziękuje z takie ćwiczenia

Cytat:
o jacie rzeczywiście ciekawie miałaś ja też zaraz idę
Obyś miała spacer bez przygód

muszko

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Powoli zaczyna się robić na styk, ale Kuba nie denerwuje się, bo nie fika nogami w czasie jazdy

Kuba też robi takie "dorosłe" koopki, stęka, wyciska, ale nie płacze. A Maciusia boli?
...
Maciek nie był już w stanie wytrzymać dłużej niż godzinę jazdy (głównie dalej jeździliśmy do szpitala), a teraz może siedzieć i siedzieć

Wczoraj się mordował i bolało Go (zrobił dwa spieczone bobki). Dzisiaj lepiej, zrobił 3 koopki, ale juz nie takie spieczone, tylko, jak to nazwałaś, "dorosłe" . Mam pytanie, czy koopka Kuby jest różnego koloru czy jednokolorowa? Bo Maciek wydala paletę barw i to mnie trochę niepokoi

Cytat:
...Jedno trzeba przyznać - nie masz z Maćkiem nudnego zycia
Już

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 13:55   #217
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muszka66 Pokaż wiadomość
melduje sie na 7 stronie, ale lepiej pozno niz wcale ostatnio rzadko bywam na necie, pogoda dopisuje, wiec spedzamy spora czesc dnia na dworze. Natalcia ma sie dobrze, wychodzi jej 7 zabek . troche cos gardzi mlekiem, ale tlumacze sobie, ze to wina zabkow. poprostu bola ja dziaselka jak pije z butelki, bo lyzeczka ladnie je. teraz ma drzemke, mama korzysta
Witaj
7 ząbek? Fiu, fiu... Gratulacje

Ja też mam dzień z przygodami . Wróciliśmy ze spaceru, podgrzałam Kubusiowi obiadek, nałożyłam do miseczki i usiadłam, żeby Go nakarmić. Moje dziecię tak wierzgało nóżkami, że w chwili mojej nieuwagi kopnęło w miseczkę i sru... wszystko wyleciało . Na mnie, na podłogę, na krzesełko. Tylko Kubuś czyściutki . Słuchając ogromnego płaczu spowodowanego głodem podgrzałam inny słoiczek, w międzyczasie próbując posprzątać

Potem jadłam sobie i słyszę, jak Kuba zaczyna się denerwować. Idę, a ten wlazł do pudełka z zabawkami i nie może wyjść

No to dzisiaj zasłużyłam na spokojną kawę jak nigdy

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Cytat:
Maciek nie był już w stanie wytrzymać dłużej niż godzinę jazdy (głównie dalej jeździliśmy do szpitala), a teraz może siedzieć i siedzieć

Wczoraj się mordował i bolało Go (zrobił dwa spieczone bobki). Dzisiaj lepiej, zrobił 3 koopki, ale juz nie takie spieczone, tylko, jak to nazwałaś, "dorosłe" . Mam pytanie, czy koopka Kuby jest różnego koloru czy jednokolorowa? Bo Maciek wydala paletę barw i to mnie trochę niepokoi

Już
W końcu Rodzice zajarzyli o co chodzi

, czasem kupka jest jednokolorowa, czasem są dwa kolory (to Ci temat do dokładnej analizy )

To takie preludium

H. MacLeod

.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-28, 14:03   #218
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
...Ja też mam dzień z przygodami . Wróciliśmy ze spaceru, podgrzałam Kubusiowi obiadek, nałożyłam do miseczki i usiadłam, żeby Go nakarmić. Moje dziecię tak wierzgało nóżkami, że w chwili mojej nieuwagi kopnęło w miseczkę i sru... wszystko wyleciało . Na mnie, na podłogę, na krzesełko. Tylko Kubuś czyściutki . Słuchając ogromnego płaczu spowodowanego głodem podgrzałam inny słoiczek, w międzyczasie próbując posprzątać

Potem jadłam sobie i słyszę, jak Kuba zaczyna się denerwować. Idę, a ten wlazł do pudełka z zabawkami i nie może wyjść

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

W końcu Rodzice zajarzyli o co chodzi

, czasem kupka jest jednokolorowa, czasem są dwa kolory (to Ci temat do dokładnej analizy )

To takie preludium
Ha i Ty też będziesz miała wesoło
Uśmiałam się z tego pudła

Ja też, chociaż może ja to sobie meliskę strzelę

Oj tam, nie ma jak sobie rozłożyć koopkę na czynniki pierwsze w porze obiadowej

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-04-28, 14:08   #219
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Ha i Ty też będziesz miała wesoło
Uśmiałam się z tego pudła

Ja też, chociaż może ja to sobie meliskę strzelę

Oj tam, nie ma jak sobie rozłożyć koopkę na czynniki pierwsze w porze obiadowej
Niom

Melisę potem, najpierw kawę

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Małż złożył PIT-a w końcu

H. MacLeod

.
Stary 2010-04-28, 14:20   #220
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Niom

Melisę potem, najpierw kawę

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Może i masz rację

dla Małża.

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-04-28, 14:22   #221
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
dla Małża.
Tia, jasne - oklaski

H. MacLeod

.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-28, 14:34   #222
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Tia, jasne - oklaski
Oklaski za to, że wyrobił się przed 30-stym

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-04-28, 14:39   #223
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Oklaski za to, że wyrobił się przed 30-stym
No w sumie z roku na rok idzie Mu coraz lepiej, zważywszy, że w ubiegłym roku zaniósł 29. kwietnia

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

A Maciek dalej nie przepada za spacerami?

H. MacLeod

.
Stary 2010-04-28, 15:07   #224
skierka1981
BAN stały

miramej dla Kubusia z okazji jego święta dziś
i dla Ani
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 15:07   #225
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie w nowej czesci, az sie wzruszylam
U nas juz lepiej. Ania od wczoraj 15 nie miala biegunki, wiec chyba mozna uznac, ze zwalczylysmy . Co prawda, dzisiaj wstala z zupelnie zakatarzonym nosem. Rano akcja- biore Anie do lozka, aby Ja nakarmic, mowie do meza- trzeba Jej wyczyscic nos. Maz po chwili wraca... z chusteczka do nosa. Mowie- no tak, teraz popros, zeby ladnie wysiakala nosek . Musialam isc, wyciagnac Fride, zakroplic, dopiero pomoglo.
Ze mna juz ok, przez 2 dni wymiotowania schudlam 2 kilo. Przyda mi sie

A my w piatek nie pracujemy, bo sa oficjalne urodziny krolowej
Cieszę się, że czujecie się lepiej

Cytat:
Na początek zgubiłam czapkę Maćka (wziełam grubszą do torby), ok.200m od bloku zobaczyłam, że Maciej nie ma w wózku jasia-przytulasia (to taki mała podusia bez której synek nie zaśnie za nic na świecie). Na szczęście leżeł pod klatką. Ok. Dalej Maciek wyrzucił dwa razy gryzaka, na szczęście szybko się zorientowałam Zdjął buta i już chciał nim rzucać. Idziemy sobie, idziemy, patrzę a tu znowu jasia brak Masakra. Przebiegłam (z wózkiem) trasę 3x i nic. Już byłam gotowa usiąść i płakać bo to ukochana rzecz syneczka. Na szczęście za 4. razem znalazłam - ktoś położył na ławce. Dodam, że Maciek zamiast spać jojczył cały czas (a stoperów nie wzięłam ), więc stwierdziłam, że wracamy do domu. Wracając Maciek zdjął i wyrzucił buta, czego nie zauwarzyłam. Na szczęście jakiś Pan mi go podał. Z tych wrażeń zachciało mi się do łazienki i myślałam, że nie zdąże W klatce to już byłam pewna, że nie dojdę na trzecie piętro. Ufff... zdążyłam
Jestem padnięta

Ale dostarczył Ci synuś atrakcji

Cytat:
Jak słodko . Wiecie już co Jej się śniło?

No niestety nie

Cytat:
Och, dziękujemy , urocza ta moja Synowa

Cytat:
Ja też mam dzień z przygodami . Wróciliśmy ze spaceru, podgrzałam Kubusiowi obiadek, nałożyłam do miseczki i usiadłam, żeby Go nakarmić. Moje dziecię tak wierzgało nóżkami, że w chwili mojej nieuwagi kopnęło w miseczkę i sru... wszystko wyleciało . Na mnie, na podłogę, na krzesełko. Tylko Kubuś czyściutki . Słuchając ogromnego płaczu spowodowanego głodem podgrzałam inny słoiczek, w międzyczasie próbując posprzątać

Cytat:

Wyrobił się
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 15:19   #226
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
miramej dla Kubusia z okazji jego święta dziś

Cytat:
Wyrobił się
I stał w kolejce 5 minut tylko

Nie śmiej się z zięcia

My z Kubaskiem składamy Aneczce serdeczne życzenia, dużo zdrówka, radości i pociechy z Rodziców

H. MacLeod

.
Stary 2010-04-28, 15:32   #227
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
I stał w kolejce 5 minut tylko

Nie śmiej się z zięcia
No widzisz

Ja tylko tak troszeczkę

Był listonosz z paczką właśnie i do mnie z pretensją, że ciężko mnie zastać . Nie myśli chyba, że będę cały dzień siedziała Dla mnie mogą zostawiać awizo, ja sobie sama odbiorę.

Olu paczuszka doszła, dziękuję bardzo za szybką przesyłkę i poświęcony czas . Małża nie ma to nawet nie wiem czy trafiłam z rozmiarem, okaże się wieczorkiem.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 15:36   #228
p4w
Zakorzenienie

ale było przyjemnie na spacerku
teraz czytam Was z doskoku, bo szykuję się dentysty do fryzjera nadal się nie zapisałam

z nowin - moje dziecko dobiera sie do palników z gazem
jakieś pomysły na zabezpieczenie

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 16:08   #229
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

Witam popoludniowo, ja znów na popoludniówce 3 dzień z rzędu już sil mi brak..........

tak dlugo mnie nie bylo, bo z moim malym szkrabem to nie da rady znaleźć czasu na wizaż w oóle nawet poczt nie sprawdzalam od tygodnia, jak wracam z pracy to ubieram myszkę i na podwórko i tak do wieczora siedzimy potem kąpiel, usypianie kolacja i chaśku, jakoś ciągle zmęczona chodze i nic mi się nie chce, pobolewa mnie w klatce piersiowej wydaje mi się że to wiossene przesilenie i juz wieczorami nie mam sily wl kompa. a w pracy wir bo to koniec miesiąca, sama jestem bo kol. na urlopie i nie bylo czasu wejść na wizaż a taka ciekawa jestem co u was slychać. dziś dopiero co troszkę luzu i źle się czuje to się polenie i z wami posidzę

Martynia jest kochaniutka, grzeczniutka buziaki daje i się strasznie lubi przytulać najbardziej z rana to taksię tuli że aż cieplutko na serduchu się robi uwielbia chodzić na dwór, ciągle przy drzwiach siedzi i macha rączką dadada .

Gratuluję ząbków które przegapilam i pierwszych kroczków

Sto latek i buziaki dla solenizantów
: cmok:

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

A i moja szwagierka w końcu zaszla w ciążę i mam nadzieję, że w końcu zmądrzeje i da sie z nią jakoś żyć....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-28, 16:24   #230
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Był listonosz z paczką właśnie i do mnie z pretensją, że ciężko mnie zastać . Nie myśli chyba, że będę cały dzień siedziała Dla mnie mogą zostawiać awizo, ja sobie sama odbiorę.
Jak mnie wkurza coś takiego

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
Ale co? Odkręca? Nie ma jakiś zabezpieczeń na pokrętła?

Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
Witam popoludniowo, ja znów na popoludniówce 3 dzień z rzędu już sil mi brak..........

tak dlugo mnie nie bylo, bo z moim malym szkrabem to nie da rady znaleźć czasu na wizaż w oóle nawet poczt nie sprawdzalam od tygodnia, jak wracam z pracy to ubieram myszkę i na podwórko i tak do wieczora siedzimy potem kąpiel, usypianie kolacja i chaśku, jakoś ciągle zmęczona chodze i nic mi się nie chce, pobolewa mnie w klatce piersiowej wydaje mi się że to wiossene przesilenie i juz wieczorami nie mam sily wl kompa. a w pracy wir bo to koniec miesiąca, sama jestem bo kol. na urlopie i nie bylo czasu wejść na wizaż a taka ciekawa jestem co u was slychać. dziś dopiero co troszkę luzu i źle się czuje to się polenie i z wami posidzę

Martynia jest kochaniutka, grzeczniutka buziaki daje i się strasznie lubi przytulać najbardziej z rana to taksię tuli że aż cieplutko na serduchu się robi uwielbia chodzić na dwór, ciągle przy drzwiach siedzi i macha rączką dadada .

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

A i moja szwagierka w końcu zaszla w ciążę i mam nadzieję, że w końcu zmądrzeje i da sie z nią jakoś żyć....

, mam nadzieję, że te bóle w klatce to nic groźnego.

Buziaki dla Martynki

Gratulacje da szwagierki

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2010-04-28 o 16:59
Stary 2010-04-28, 16:40   #231
Tulipfever
Rozeznanie

Cytat:
Jestem padnięta
alez mialas dzien! Moze w jasiu przytulasiu zrobic tasiemke, przewlec sznurek i przywiazac na czas spaceru?

Cytat:

Piekne

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
Znalazlam cos takiego- pokrywki na pokretla:

http://www0.epinions.com/review/Safe...t_413138390660

Cytat:

Dobrze, ze jestes Gratulacje dla szwagierki. Na kiedy ma termin?

Ania zrobila wlasnie pierwsza normalna kupke po tych biegunkach. Wybaczcie, musialam sie pochwalic. Mala rzecz, a cieszy

A poza tym moja corenka chyba przechodzi jakis skok. Juz sama nie wie, czy chce sie smiac czy plakac, tak mi jest Jej zal, tak sie sama ze soba meczy. Jutro idzie do zlobka, zamiast wtorku, bo wtedy Jej nie puscilam przez temperature. A ja do pracy, trza platnosci od ludzi sciagnac

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

P4W znalazlam cos polskiego:

http://www.bezpiecznyurwis.pl/p/pl/f...iekarnika.html

Albo takie cos:

http://www.bezpiecznyurwis.pl/p/pl/b...kuchennej.html
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 17:01   #232
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Piekne
(...)
Ania zrobila wlasnie pierwsza normalna kupke po tych biegunkach. Wybaczcie, musialam sie pochwalic. Mala rzecz, a cieszy

[COLOR=black]A poza tym moja corenka chyba przechodzi jakis skok. Juz sama nie wie, czy chce sie smiac czy plakac, tak mi jest Jej zal, tak sie sama ze soba meczy. Jutro idzie do zlobka, zamiast wtorku, bo wtedy Jej nie puscilam przez temperature. A ja do pracy, trza platnosci od ludzi sciagnac
Mnie było średnio do śmiechu wtedy

, mam nadzieję, ża Ania jest już całkiem zdrowa

H. MacLeod

.
Stary 2010-04-28, 17:05   #233
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

Mayaha, widzialam, ze u nas Graco duzo jezdzi i mamy sa zadowolone. Ja mam sporo rzeczy z Graco, dzialaja bezawaryjnie, ale wozka akurat nie mam.
Zdecydowalam, ze nowa spacerowke kupimy Malutkowi dopiero na urodziny, czyli za miesiac . Maclaren starczy na wyjazd do PL, a tam na miejscu poogladam sobie x-landera XA
ja akurat z graco jeszcze nic nie miałam mam nadzieje ze sie bedzie dobrze prowadził. Jutro małz ma kupic
a fotelik juz ma, kurier przywiózł małzowi do pracy, wiec niedługo oblukam
Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość

ja z reguły staram sie przemilczec takie sprawy, przytakuje ale czasem aż mnie nosi zeby coś powiedzieć....

najgorsze jest, jak jedziemy do znajomych i oni dają Oliwce czekoladke, tzn, próbują, ale nie pozwalam, dziwią się strasznie
ja przemilczam tylko wtedy jak tego kogos naprawde lubie ale jak mnie mozno drażni, to juz nie milcze

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Chcialam wam dopisac ze kilka razy mala protestowala podczas jazdy samochodem, a tyle ze mna najezdzila i nigy nie bylo hałasu.Pomyslalam ze pewnie sie denerwuje ze nic nie widzi i ze musi byc na pół leżąco jak ona przeciez siedziec chce i dzis kupilismy jej fotelik.
Mąż chcial z alle romera kinga, ale wybilam mu to z makówki i odesłałam do lektury.
Wole miec nowy i pewny mimo ze nie a tak bezpieczny niz niby super extra a z nieznana przeszloscia.
Od razu jej zamontowalismy i nie bylo zadnego protestu mimo ze jeszcze w kilka miejsc musielismy podskoczyc.
Nie wiem jaki model, ale chyba coneco.Blekitno-czarno-biały.
niesamowita jestes, my tu sie zastanawiamy jaki wybrac, porównujemy a ty po prostu jedziesz i kupujesz
a coneco maja fajne wzornictwo

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Melduję się w nowym wątku

W poniedziałek oglądałam program "Uwaga" o fotelikach i jestem w szoku. Właśnie jestem na etapie wyboru fotelika dla Kingi i nie mam pojęcia jaki wybrać. Cenowo chciałabym się zmieścić do 500-600 zł, ale chyba w takim przedziale nie ma bezpiecznych fotelików (chyba że używane). Jestem w kropce.
a co tam własciwie bylo? w uwadze?
polecali jakis?
jak chcesz ok. 500 to moze ten jak małz przywiezie to napisze czy fajny

Cytat:
a widzialas fim "Jestem legenda"? mi bardzi sie podobal
ja ogladałam, świetny film

a propo umiejscowienia fotelika, mam pytanie
bo mój małz ostatnio przewiózł siostrzenice (5 lat) z przodu na siedzisku (nie wiem jjak to sie fachowo nazywa) ale mi sie wydawało ze do 12 lat nie wolno z przodu. On twierdzi ze wolno
ja nie mam zamiaru Zuzi z przodu wozic ale chce mu jakos udowodnic ze sie nie powinno, patzryłam w przepisy ale tam pisze ze mozna z przodu w specjalnym foteliku. Co to znaczy specjany? no i w koncu wolno czy nie wolno?

--------
acha gorgulku Zuzia sliczna i jakie ma juz fajne włoski
Stary 2010-04-28, 17:40   #234
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

Cytat:
J

, mam nadzieję, że te bóle w klatce to nic groźnego.

Buziaki dla Martynki

Gratulacje da szwagierki
No ja też mam nadzieję, że to tylko to przesilenie ale to aż tak na wylot mnie przeszywa i najgorzej wieczorami, poczekam jeszcze troszkę i zobacze jak po tym dugim weekendzie będzie

Cytat:
Dobrze, ze jestes Gratulacje dla szwagierki. Na kiedy ma termin?

A poza tym moja corenka chyba przechodzi jakis skok. Juz sama nie wie, czy chce sie smiac czy plakac, tak mi jest Jej zal, tak sie sama ze soba meczy. Jutro idzie do zlobka, zamiast wtorku, bo wtedy Jej nie puscilam przez temperature. A ja do pracy, trza platnosci od ludzi sciagnac
l
jeszcze nie bya u lekarza ale chyba coś koniec roku będzie, cieszę bardzo bo między naszymi maluszkami tylko rok różnicy będzie a to najbliższa rodzinka, byle tylko minly jej czaderskie humorki i żeby dobrze blo. ja mam brata ale on dop 19 lat i za dziew raczej tak nalogowo nie lata więc troszkę martynia musi poczekać na kuzynostwo, pewnie szybciej będzie miala braciszka lub siostrzyczkę

super że kupka juz ok

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
ja akurat z graco jeszcze nic nie miałam mam nadzieje ze sie bedzie dobrze prowadził. Jutro małz ma kupic
a fotelik juz ma, kurier przywiózł małzowi do pracy, wiec niedługo oblukam

ja przemilczam tylko wtedy jak tego kogos naprawde lubie ale jak mnie mozno drażni, to juz nie milcze

niesamowita jestes, my tu sie zastanawiamy jaki wybrac, porównujemy a ty po prostu jedziesz i kupujesz
a coneco maja fajne wzornictwo

a co tam własciwie bylo? w uwadze?
polecali jakis?
jak chcesz ok. 500 to moze ten jak małz przywiezie to napisze czy fajny

ja ogladałam, świetny film

a propo umiejscowienia fotelika, mam pytanie
bo mój małz ostatnio przewiózł siostrzenice (5 lat) z przodu na siedzisku (nie wiem jjak to sie fachowo nazywa) ale mi sie wydawało ze do 12 lat nie wolno z przodu. On twierdzi ze wolno
ja nie mam zamiaru Zuzi z przodu wozic ale chce mu jakos udowodnic ze sie nie powinno, patzryłam w przepisy ale tam pisze ze mozna z przodu w specjalnym foteliku. Co to znaczy specjany? no i w koncu wolno czy nie wolno?

--------
acha gorgulku Zuzia sliczna i jakie ma juz fajne włoski
ja czytaam że z przodu tylko gdy nie ma poduchy a jak są w aucie to z tylu tylko można dzieck wozić w foteliku.
Stary 2010-04-28, 17:44   #235
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

ale poduszke mozna wyłaczyc
Stary 2010-04-28, 17:48   #236
Ania0104
Zakorzenienie

cześć

Bartosz śpi ... ciekawe o której pójdzie spać - tak na dobre

hmmm i chciałam coś napisać, i nie wiem co .... to może pójde poczytać co naskrobałyście

aaaaaaaaa Aniu, Kubusiu - rosnijcie zdrowo i zawsze sie uśmiechajcie!

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 17:49   #237
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
cześć

aaaaaaaaa Aniu, Kubusiu - rosnijcie zdrowo i zawsze sie uśmiechajcie!
no i widzisz znowu zapomniałam

oczywiscie dołaczam sie do życzen
Stary 2010-04-28, 17:51   #238
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

O to tego to nie wiem, my na szczęście nie mamy, w samochodzie z boku powinna być taka naklejka jak można fotelik ustawić na przednim siedzeniu, ostatnio jak u ojca w sam. siedzialam to widzialam

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

o znalazlam cos takiego "Sposób przewożenia dzieci w pojeździe samochodowym uregulowane zostało w Ustawie z dnia 20.06.1997r. prawo o ruchu drogowym (Dz. U. Nr 108 z 2005r., poz. 908 - tekst jednolity z późniejszymi zmianami):
  • Art. 39. ust. 3. w pojeździe samochodowym wyposażonym w pasy bezpieczeństwa dziecko w wieku do 12 lat, nieprzekraczające 150 cm wzrostu, przewozi się w foteliku ochronnym lub innym urządzeniu do przewożenia dzieci, odpowiadającym wadze i wzrostowi dziecka oraz właściwym warunkom technicznym.
  • Przepis ust. 3 nie dotyczy przewozu dziecka taksówką osobową, pojazdem pogotowia ratunkowego lub Policji.
  • Art. 45. 2. Kierującemu pojazdem zabrania się:
    1. przewożenia pasażera w sposób niezgodny z art. 39, 40 lub 63 ust. 1;
    2. przewożenia w foteliku ochronnym dziecka siedzącego tyłem do kierunku jazdy na przednim siedzeniu pojazdu samochodowego wyposażonego w poduszkę powietrzną dla pasażera;
    3. przewożenia, poza specjalnym fotelikiem ochronnym, dziecka w wieku do 12 lat na przednim siedzeniu pojazdu samochodowego.
Jak wynika z powyższych przepisów prawidłowym jest przewożenie 10 miesięcznego dziecka w foteliku ochronnym na przednim siedzeniu zarówno przodem jak i tyłem do kierunku jazdy. Natomiast jeżeli pojazd wyposażony jest w poduszkę powietrzną pasażera to przewożenie dziecka może odbywać się tylko przodem do kierunku jazdy."
Stary 2010-04-28, 17:55   #239
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
O to tego to nie wiem, my na szczęście nie mamy, w samochodzie z boku powinna być taka naklejka jak można fotelik ustawić na przednim siedzeniu, ostatnio jak u ojca w sam. siedzialam to widzialam

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

o znalazlam cos takiego "Sposób przewożenia dzieci w pojeździe samochodowym uregulowane zostało w Ustawie z dnia 20.06.1997r. prawo o ruchu drogowym (Dz. U. Nr 108 z 2005r., poz. 908 - tekst jednolity z późniejszymi zmianami):
  • Art. 39. ust. 3. w pojeździe samochodowym wyposażonym w pasy bezpieczeństwa dziecko w wieku do 12 lat, nieprzekraczające 150 cm wzrostu, przewozi się w foteliku ochronnym lub innym urządzeniu do przewożenia dzieci, odpowiadającym wadze i wzrostowi dziecka oraz właściwym warunkom technicznym.
  • Przepis ust. 3 nie dotyczy przewozu dziecka taksówką osobową, pojazdem pogotowia ratunkowego lub Policji.
  • Art. 45. 2. Kierującemu pojazdem zabrania się:
    1. przewożenia pasażera w sposób niezgodny z art. 39, 40 lub 63 ust. 1;
    2. przewożenia w foteliku ochronnym dziecka siedzącego tyłem do kierunku jazdy na przednim siedzeniu pojazdu samochodowego wyposażonego w poduszkę powietrzną dla pasażera;
    3. przewożenia, poza specjalnym fotelikiem ochronnym, dziecka w wieku do 12 lat na przednim siedzeniu pojazdu samochodowego.
Jak wynika z powyższych przepisów prawidłowym jest przewożenie 10 miesięcznego dziecka w foteliku ochronnym na przednim siedzeniu zarówno przodem jak i tyłem do kierunku jazdy. Natomiast jeżeli pojazd wyposażony jest w poduszkę powietrzną pasażera to przewożenie dziecka może odbywać się tylko przodem do kierunku jazdy."
to własnie czytałam i teraz sama niewiem
bo dałabym sobie głowe uciac ze nie wolno z przodu
Stary 2010-04-28, 18:14   #240
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Hej dziewczyny

Nowy wątek super

Zaczęłam czytać wątek od początku ale tak źle się czuję że po 3 stronie odpadłam... Przepraszam. W ogóle Was zaniedbuje ostatnio... za to też przepraszam.

Ja jestem totalnie nie do życia... Po prostu czuję się totalnie wypompowana z energii do wszystkiego... Mega zmęczona i w ogóle... MASAKRA.
Do tego dzisiaj głowa mi pęka no i @ dostałam...
Żyć nie umierać normalnie.

Przemysław też już potrafi sam tak się wygramolić że siada... Na pełzanie też go bierze już na serio no i oczywiście stawanie na nogach już jest na porządku dziennym... Stoi wszędzie tam gdzie jest w stanie się czegoś chwycić żeby móc samodnielnie się podnieść... Oczywiście chwieje się przy tym staniu niemiłosiernie więc muszę go asekurować... Tak więc całe dnie spędzam przy moim synku i nie mam czasu na nic innego.

Do tego w maju na bank bede na finansowym minusie...

Sviniecka - przeczytałam co się dzieje z kojcem który masz... a taki sam chciałam zakupić

Gratuluję wszystkim dzieciakom postępów.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości