![]() |
#2581 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-)
Cytat:
ciekawe czy moj mi bedzie kazał robić ... narazie czekam na USG ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2582 |
Raczkowanie
|
Teoretycznie toxo sie robi w kazdym trymestrze czy jakos tak , ale tylko igm zeby w razie swiezego zachorowania szybko wdrożyć leczenie, jest wtedy szansa dla dzidzi, bo nie leczona toxo źle się kończy..
Mi nie wyszło tak drogo, bo oddawałam krew 2 miesiące przed ciążą i miałam wyniki na hiv, vdrl i grupę krwi za darmo, wiec tylko przeciwciała na toxo i różyczkę płaciłam, więc od początku ciąży wydałam 60 zł+200zł usg genetyczne, gina mam na nfz za darmo, więc +witaminki, w sumie od początku ciąży wydałam 300zł, więc się nie łamię ![]() Aha, też źle spałamw nocy, a jak już zaasnęłam to mnie 0 5 rano burza obudziła, ale to akurat uwielbiam, burza nad ranem, deszcz się tłucze, grzmoty, a ty można sobie poleżeć w ciepłym łóżeczku ile wlezie i wstawać nie trzeba ![]() ![]() Spałam potem do 11 ![]() Ja dzisiaj miałam grila rodzinnego, była trójka dzieci od roku do trzech lat..masakra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2584 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Też oddawałam krew przed ciążą, muszę o tym lekarzowi powiedzieć, może zaoszczędzi mi to ściągania krwi :P Ja jak zwykle o 5 rano szykuje się do roboty, noc była spokojna tylko za krótka :P Mdłości nadal brak ![]() ![]() Co też mnie pokusiło wczoraj wszystkie ubrania do pracy prać, teraz zamiast śmigać po wizażu muszę je prasować. Miłego dnia życzę. PS. Nie mam siły i nerwów pisać co dalej z teściową i tż. Napiszę tylko tyle, że nie ma źle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2585 |
Raczkowanie
|
Dzein dobry dziewczyny, Jak dzisiaj samopoczucie dopisuje? Ja fizycznie sie dobrze czuje ale jakos dusza cierpi. Wczoraj mialam placzliwy dzien i dzisiaj obudzilam sie z paskudnym humorem
![]() Tak wiec dzisiaj od rana wzielam sie za gruntowne sprzatanie, prasowanie itp. po czym przypomnialam sobie ze dzisiaj niedziela wiec nie wypada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2586 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, ze już nastrój masz lepszy i może lepiej w przyszłości porozmawiać z TŻ niz z mamą. U nas leje, pogoda szarobura, nic tylko najlepiej byłoby się gdzieś zaszyć z ksiażką i czymś pysznym do podjadania. Nie da rady przy moim małym trzylatku, może wieczorem ![]()
![]() |
#2587 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Szkoda ze pogoda w Polsce nie dopisala na dlugi weekend. Chociaz w tej chwili to nawet za deszczowa polska pogoda mi teskno. Po deszczu przyjdzie slonce i ciepelko a wraz znim wszystko przepieknie rozkwitnie i prawdziwa wiosna bedzie w pelni ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2588 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja za bardzo nie umie sie doczytac co tam pisze, doczytalam tylko ze toxo, hiv, chyba te hcv, vdrl tez chyba choc nei jestem pewna tych gryzmolow i mocz, grupe krwi mam z poprzedniej ciazy a morfologi teraz nie musze robic bo robilam ostatnio...mysle ze okolo 100 zl mnie to wyjdzie...ale przejde sie do mojej przychodni zeby mi wycenili ile zaplace a potem pojade do szpitala zrobic badania i przynajmniej w szoku nie bede a zaplace mniej niz w przychodni Jastinada Dawid wczoraj zaczal sam chodzic ![]() ![]() ![]() Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-05-02 o 12:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2589 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
monana to świetnie, ze lepiej. ![]() Zazdraszczam słoneczka i dopisuję, że my aktualnie mieszkamy w UK. Oby faktycznie wiosna szybko przyszła. Co do badań na toxo hiv itd. To ja robię podstawowe, które tutaj są w pakiecie, na hiv jest na pewno, na toxo niestety nie. (chyba, że coś mi się pomyliło).
![]() |
#2590 |
Zakorzenienie
|
czesc
![]() my powiedzieliśmy juz mamsie tz i nie spdziewałam sie tak miłej reakcji ![]() no i niedługo jedziemy do mnie do mamy i też chyba powiemy ![]() wiec mnie nie bedzie do jutra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2591 |
Zakorzenienie
|
U mnie fizycznie wprost swietnie! Powiem Wam ze od poczatku ciazy generalnie nie czuje jakbym byla w ciazy. Mdlosci mialam tylko jeden dzien i trwaly 10 minut góra.. na poczatku bylam troszke senna, ale wszystko minelo. Co prawda w pracy jestem zmeczona, ale inaczej sie czuje jak intensywnie spedze dzien na powietrzu. Dzis jezdzilam na rowerze 4h az mnie deszcz zlapal
![]() Fajnie bylo a czuje sie wysmienicie. W piatek chce isc do lekarza, takze pojutrze ide sie zarejestrowac. Ciekawe czy on zalozy mi karte ciazy czy ta w rejestracji.. babka jest strasznie niemila i nie odpowiada na pytania ![]()
#2592 |
Rozeznanie
|
Jaki tu spokój dzisiaj ...
Co robicie jak taka beznadziejna pogoda jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2593 |
Raczkowanie
|
A ja mam dzisiaj okropny humorek, pogoda do dupy, z TŻ się nie zdzwoniłam, bo już kasy nie mam na te telefony, wszystko mnie dzisiaj wku...wia. Siedzęi beczę i chyba zaraz pojade do sklepu bo cos smacznego, truskawki czy cos. Masakra, sama siebie nie lubie jak mam taki humor:[
|
![]() ![]() |
![]() |
#2594 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spokojne tempo ![]() I tak nam powoli mija ten deszczowy dzień, bo leje non stop. ![]() A nastrój rozhuśtany mam. ![]() miskowa oby co pysznego poprawiło nastrój.
![]() |
#2595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak pada.. gram w farmville / na kurniku / w bingo na wp ![]()
![]() |
#2596 |
Rozeznanie
|
Ja na kurniku szaleje na literakach
![]() Wczoraj było małe spięcie z pracodawcą. Zależy mi na tej pracy jak na żadnej innej, bo pracuje 80 godzin miesięcznie, a zarabiam jak każdy normalny pracownik na etacie, praca bez stresów, siedząca i wiem, że mogę pracować nawet jeśli urodzi się dzidziuś. Ale .... zawsze musi być jakieś ale. Nie potrafiłam wczoraj usiedzieć, jak siedziałam bolała mnie macica, plecy i wogóle wszystko, ciągle wydawało mi się że muszę do wc na coś dłuższego, jak już docierałam do wc to nic z tego nie było. Jak chodziłam to zgięta w pół. Pomagało mi tylko leżenie. I dzwonie wieczorem do szefa czy może ktoś za mnie przyjść następnego dnia, a on mi na to, że albo Ty, albo nikt inny. Poczułam się jak by mi powiedział, albo praca, albo życie dziecka. W sumie te bóle to mogło nie być nic poważnego, ale trochę się przestraszyłam, tym bardziej, że wolałabym jeden dzieć polezeć w domu niż potem trafić do szpitala. Ale szef tego nie kapuje :/ Muszę z nim poważnie porozmawiać. Zorumię jego złość, rozumię dlaczego chce żebym to ja pracowała a nie nikt inny, rozumię że sie boi iż nawalę podczas ważnego dnia. Ale on też by mógł mnie zrozumieć. Najważniejsze jest to żeby utrzymać dzieciątko przez pierwsze 3 miesiące, potem będzie łatwiej i będę mogła pracować bez obciązenia psychicznego że szkodzę dziecku. Pojadę dzisiaj do niego porozmawiać, może przetłumaczę mu. |
![]() ![]() |
![]() |
#2597 |
Zakorzenienie
|
Trzymam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2598 |
Rozeznanie
|
Dzięki.
Mam nadzieję że się nie wścieknie, to zalezy od jego humoru :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2599 |
Zakorzenienie
|
Biejatka ja juz nic nie kumam z tego twojego zatrudnienia
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-05-03 o 10:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#2600 |
Zadomowienie
|
Cześć wszystkim
![]() U nas tez pogoda do ![]() ![]() W sobote zamówiliśmy na allegro fotelik/nosidełko dla dzidziusia mam nadzieje że dojdzie w całości heh ![]() Ciekawe co reszta dziewczyn porabia i czy mają lepszą pogode ![]() Pozdrawiam gorąco ![]()
![]() ![]() Edytowane przez Ishka Czas edycji: 2010-05-03 o 10:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#2601 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko kurde nie wiem bo niektóre foteliki są z jakąś bazą a inne bez i przyznam szczerze, że nie mam pojęcia o co chodzi ![]() Pomoże ktoś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2602 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupowalam wozek 3w1 czyli gleboki, spacerowka i do tego byl fotelik samochodowy 0-11 kg Baza powoduje ze dziecko siedzi wyzej....na rowno z nami (fotelik dla starszego dziecka) , nasz fotelik ten pierwszy 0-11 kg byl bez bazy a teraz dla starszego dziecka mamy fotelik z baza... Baza niby powoduje tez ze jest bezpieczniej ale tez nie do konca....znalazlam cos takiego 22. Czy fotelik z bazą montażową jest bardziej bezpieczny? 33. Fotelik 0-13 kg - bezpieczniej z bazą czy bez? Ostatnie wyniki crashtestów pokazują jednak, że jakość baz montażowych uległa znacznej poprawie. Ale uwaga!!! Czasem ten sam fotelik bez bazy osiąga znacznie lepsze wyniki niż z użyciem bazy. Nie ma generalnej reguły. Wyniki dla konkretnego modelu sprawdzaj w testach. UWAGA: Dotyczy to również baz montowanych za pomocą ISOFIX. Wyniki ostatnich testów pokazują, że era “ślepego” zaufania do ISOFIX już się skończyła. Nawet foteliki montowane z bazami ISOFIX mogą być niebezpieczne. Należy to zawsze sprawdzać w niezależnych testach. Link do testów: http://fotelik.info/pl/testy/ Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-05-03 o 11:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli z tego co piszesz to nie ma dużej różnicy w tych fotelikach więc chyba zdecyduję się na wózek wielofunkcyjny będzie wygodniejsze w razie wyjazdu - fotelik się zamontuje na podstawę i będzie ok a tak to trzeba by jeszcze gondolę brać... A co do tych testów to oglądałam ostatnio jak wyglądają testy fotelików - przy zderzeniu czołowym z prędkością 50km/h. Masakra ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2604 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo mi chodzilo o fotelik z baza montowany do auta, ja mam obecnie TAKI i ten plastik gruby na dole i z tylu to jest baza, a sa foteliki bez tego plastiku.....np TAKI A jesli chodzi o wozek bez gondoli (ze sciagana gondola) do ktorych sie da zamontowac fotelik do ramy wozka czyli ze jadac gdzies zabierasz tylko fotelik samochodowy z dzieckiem i sama rame z wozka bez gondoli to owszem sa takie i mysle ze nawet praktyczne to jest ale ja kupujac wozek o tym nie wiedzialam ![]() Co do tych testow ze wyrywalo pasy to akurat wczoraj na tvn turbo byl program o tym, wyrywalo pasy w foteliku Chicco (nie wiem jaki model) a drugi jakiejs nieznanej firmy Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-05-03 o 11:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2605 |
Zadomowienie
|
Z tymi testami fotelików to masakra jakaś...;/ podobał mi sie fotelik z firmy chicco ale w tych testach wyszedł jako jeden z najgorszych tak wiec kupilismy z innej tanszej firmy. Bo niestety niestać nas na fotelik za jakieś 1000zł lub wiecej.
#2606 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2607 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() http://kotyperskie.eu/ U mnie dzis pierwszy dzien bez rzyganka ![]() Bylismy z tesciami w Krakowie i jeszcze niegdy nie doprowadzili mnie tak do placzu jak tam. Choc wiedza, ze jestem w ciazy. Czegos takiego nigdy sie nie spodziewalam. Materialisci jedni ![]() Ogolnie u mnie ostatnio deprecha... Sluchajcie, mam pytanko. Jestem w 9 tygodniu ciazy, czy takie zajecia jak:mycie podlog, odkurzanie,ogolnie pucowanie chalupy moze mi zaszkodzic?Pomagam komus w domu po pare godzin i zastanawiam sie, kiedy przestac, by dzidzi nie zaszkodzic. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-05-03 o 13:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2608 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No właśnie zastanawiałam się nad różnicą między nimi, bo te które są montowane na ramę wózka są bez bazy (przynajmniej ja tylko takie oglądałam) a te które są osobno są albo z bazą albo bez. No i ja wolałabym taki który da się zamontować na ramę wózka tylko nie wiedziałam o co chodzi z tą bazą ![]() Cholera chyba znowu trochę namieszałam ![]() Cytat:
![]() No oczywiście musisz uważać, żeby się za bardzo nie nawdychać oparów z wszelakich detergentów. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2609 |
Zakorzenienie
|
De, sprzątać możesz, byle się nie forsować za bardzo. No i oprócz wdychania oparów zakazane są czynności takie jak mycie okien i wieszanie firanek
![]() U mnie dobrze, mdłości powoli ustają, jestem też ogólnie mniej zmęczona. Jeszcze bolą mnie piersi, ale mniej, niż powiedzmy tydzień temu. Więcej też siusiam, ale co ciekawe - tylko w nocy póki co ![]() ![]() ![]() ![]() Tak się zastanawiam - na toxo chcę iść jutro, ale może cytomegalię jest sens odłożyć na moment jak już będę na zwolnieniu na dobre (czyli za 2 tygodnie), bo będę jeszcze 2 razy mieć bliską styczność z dziećmi... Więc może badanie zostawić na jakiś czas potem - jak już będzie po nim mała szansa zarażenia się... Z tym, że to będzie już początek II trymestru... Jak myślicie?
#2610 |
Zakorzenienie
|
sa wozki 3w1 z fotelikiem montowanym do wozka bez gondoli na zasadzie klik'klak. do tego jest baza ktora sie montuje 'na stale do smaochodu' i wystarczy na kklik klak wsadzic potem fotelik do samochodu bez kniecznosci przypinania ciagle pasami samochodowymi. Jesli jest baza to jest plus dla fotelika
![]() a jak ktos jedzie z dzueckiem to chyba jezdzi bezpiecznie, no chyba ze ktos w niego wjedzie ![]() ja ciagle polamana nie wiem co mi jest, a ze teraz majowka to wszytsko zamkniete. Nie mam jeszcze zaswiadczenia z PUPu ze jestem ubzepieczona, no a pieczatka w rodzinnej ksiazecce raczej tez juz stracila waznosc wiec nawet na pogotowie jechac z tymi plecami nie moglam. Nawet dzis nospa nie pomogla, bo myslalam ze jesli to rwa kulszowa to troche pomoze, ale nic. troche popsulam tesciowi imieniny. ale wszyscy rozumieli. jutro leze caly dzin w wygodnej pozycji i wstaje tylko na siku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:06.