|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-)
|
|
|
|
#2912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2913 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurde,a mnie już coraz mniej bolą cycki,mdłości minęły,normalnie jak bym w ciązy nie była...Chyba pójdę dziś wcześniej spac,żeby jutro było szybciej.Już się nie mogę doczekac tej wizyty!!!!
miłego wieczoru |
|
|
|
#2914 |
|
Zakorzenienie
|
Jastinada, Ty za momencik zaczniesz drugi trymestr, więc to normalne, że objawy ustępują
|
#2915 |
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczór
Jak Wam dzionek minął mi trochę na lataniu przez co się trochę zmęczyłam bo po szkoleniu musiałam obchód zrobic po przedszkolach do których zgłaszałam Amandę czy się gdzieś dostała a potem jeszcze zakupy w drodze do domu zrobić![]() No i trochę chyba za bardzo przesadziłam z tym chodzeniem bo brzuch mnie zaczął pobolewać i zrobił się taki twardy a tak to mi się z Ami robiło pod koniec ciąży a nie na początku ale już przestał więc teraz postaram się nie przemęczać
|
|
#2916 |
|
Zadomowienie
|
A ja byłam przekonana jak dziś Weronisia pójdzie do lekarza to już bedzie wiedziała co jej dzidzia ma między nóżkami
i miałam nadzieje że u mnie też coś tam bedzie juz widać ale straciłam nadzieje tym bardziej że ja jestem pulchna a chyba u kobiet przy kości później można rozpoznać płeć... eh trudno zobaczymy jak to bedzie na mojej wizycie no chyba że uda mi sie dostać na usg w sobote heh ale nie wierze w to i moge oficjalnie powiedzieć że brzusio już mi sie powolutku zaczyna delikatnie ale to bardzo nieśmiało ruszać,wczoraj przed 24 mąż 2 razy poczuł jak delikatnie dzidzia musnęła brzusio... w szoku jestem kurcze bo byłam przekonana że tańce zaczną sie dopiero po 20 tygodniu a tu zonk. Dziwne bo czułam w tym miejscu gdzie położyłam dłoń i wtedy czułam na środku dłoni leciutko albo np na którymś opuszku palca Mąż nie chciał mi uwierzyć wcześniej ale wczoraj sam sie przekonał 2 razy heh musiałybyście widzieć jego mine i uśmiech na twarzy. Mam ciocię położną i powiedziała że zdarzają sie takie wczesne cuda heh![]() Zastanawiam się czy mówić lekarzowi o tym jak bede na wizycie mam 20.05 ale pewnie mi nie uwierzy heh
Tomuś ![]() Edytowane przez Ishka Czas edycji: 2010-05-06 o 20:37 |
|
|
|
#2917 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny jak skończyłam 16 tygodni to to już jest II trymestr?
|
|
|
|
#2918 |
|
Zakorzenienie
|
miskowa to juz 2 trymest od 2 tygodni
|
|
|
|
#2919 |
|
Zakorzenienie
|
Laseczki ja na moment pożegnać się,bo jutro na Kretę lecimy (o ile wylecimy). Zamelduję się po powrocie.
Witam nowe mamusie,ale nas już dużo Luna fajnie,że się przyłączyłaś Weronisia świetne masz te fotki,zazdraszczam. Buziaki dla wszystkich i uciekam |
|
|
|
#2920 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
to wychodzi mi że będę mieć dziewuszkę ale jak patrzyłam po koleżankach co maja a mieć powinni w/g tego to wychodzi że nie do końca się sprawdza bo jednej wychodzi że powinna mieć dwie córy a ma dwóch łobuziaków ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Śliczną masz dzidzię w brzusiu ![]() Cytat:
bo szarpana rana nie goi się tak szybko jak ta równa
|
|
|
#2921 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze, niby wszystkie zszywania krocza obowiązkowo robi się pod znieczuleniem, ale praktycznie to tyle dziewczyn miało na żywca.. nie wiem co o tym myśleć..
|
|
|
|
#2922 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczynki, co do płci dzieciaczka to fajnie by bylo teraz urodzć dziewczynkę,bo chlopczyk jest ale do zplodnienia doszlo blisko owulacji wiec pewnie chlopczyk. Oby zdrowy!
Wkrotce konczę 12 tydzien,ale nadal mi mdlo i jestem bardzo slaba a Wiktorek nie daje odpoczać. Co do nacinania...Rodzilam w Irlandii i nie nacinali mnie. Na szczęście nie popękalam wcale, choć i tak dlugo nie krocze bolało i czułam dyskomfort przy współżyciu oj dlugo...
|
|
#2923 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i mi mam nadziję że też![]() Cytat:
a najlepiej o tym nie myśleć bo w nie wszystkich szpitalach szyja na żywca więc po co od razu się tym stresować ![]() A nawiązując do imion to z pośród kilkunastu które mi sie podobały wybrałam po jednym dla córci wybrałam Martynka (mąż kategorycznie nie zgodził się na Blanke ) a dla synka Adaś tylko tż o moim nowym wyborze nie wie bo miesiąc temu inne imiona obstawiałam więc to sie może do końca ciąży zmienić ![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Spokojnej nocki Wam życzę
|
|
|
#2924 |
|
Zakorzenienie
|
wszyscy spią, a ja nie mogę
|
|
|
|
#2925 |
|
Wtajemniczenie
|
Irisin-ja z Tobą
tylko o innej porze,u mnie znów duszności wróciłyno chyba,żetak przeżywam dzisiejsze usg ale to jeszcze 16godzin ![]() życzę wszystkim miłego dnia |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2926 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie mamuśki
![]() Jaką macie dzisiaj pogodę. U mnie świeci piekne słoneczko i jest cieplutko. Wreonisia piękne zdjęcie. Jak ja lubię patrzeć na takie maluszki ![]() Muszę się Wam pochwalić. Wczoraj robiłam badanie genetyczne. Wyszło że mój dzidziolek jest zdrowiutki Będziemy mieć CÓRECZKĘ |
|
|
|
#2927 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to, że u mnie nie było widać płci, nie znaczy, że u Ciebie nie będzie. Moje dzieciątko zasłanialo się nóżkami. Jeśli twoje maleństwo dobrze będzie leżeć to jest szansa, że się dowiesz co ma między nóżkami. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Też się budzę, bo mój nos szwankuje i mam trudność z oddychaniem. Do tego nera mi naparza ostro. Mąż chrapie w niebogłosy. Ale jakoś dzielnie wytrzymałam do rana ![]() Teraz lecę do pracy. A potem wpada sąsiadka na kawę, a potem ja lecę do innej koleżanki... Jest szansa, że wieczorem pojadę do szpitala z tą nerką, bo dziś już boli mnie nie tylko z przodu pod żebrem, al;e też z tyłu ![]() Miłego dzionka
|
||||
|
|
|
#2928 |
|
Raczkowanie
|
Witam porannie!
![]() mamuska003 gratuluje córci!!! Czy rzeczywiście miałaś przeczucie, że to będzie dziewczynka? Mi intuicja podpowiada, że tam w brzuszku siedzi chłopiec, ale oczywiście mogę się mylić. Tak naprawdę, to jest mi to obojętne, byleby było zdrowe!! A co do imion, to ustalone: jesli chłopiec to Staś, jeśli dziewczynka to Marysia. Nie zbyt oklepane? |
|
|
|
#2929 |
|
Zakorzenienie
|
joanna bardzo ladne imiona
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2930 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() u mnie kolejy dzień leje jak z cebra GRATULUJĘ POZNANIA PŁCI złoty medal dla Was.I gratuluję małej ZUZI ![]() Cytat:
oj nie dobrze z tą nerką ![]() Cytat:
Joanna,ja przez całą ciąże mówiłam,że chcę córeczkę,bo zdrowe musi byc-innej opcji nie biorę pod uwagę takie nastawenie daje dobre rezultaty A mi sie oidibają Twoje imiona,jednak mój były mąż ma na imię Stainsław więc u mnie odpa da![]() Ursull miłych wczasów---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- No to BELA możemy wpisac pierwszą dziewczynkę na liście ![]() w rozgrywkach CHŁOPIEC vs DZIEWCZYNKA mamy 0:1 |
|||
|
|
|
#2931 |
|
Zakorzenienie
|
anankee co do nacinania krocza to ja bylam nacinana, nawet o tym nie wiedzialam, dowiedzialam sie dopiero jak mnie polozna naciela bo poczulam leciutkie szarpniecie.....ale podczas porodu sie o tym nie mysli co z nami robia...mysli sie tylko o tym zeby juz urodzic i zeby juz przestalo bolec!! Zszywal mnie lekarz ktory stwierdzil ze znieczulenie juz przestalo dzialac i zszywal na zywca, pytal czy mnie to boli ale szczerze mowiac nie bolalo!! cos tam bylo czuc ale naprawde w tamtym momencie to bylo nieistotne co ze mna robia. To co cholernie bolalo skonczylo sie pare minut wczesniej
Natomiast pozniej jak juz emocje opadna to krocze boli! Oj boli! siedziec źle, lezec źle, chodzic źle ale zapewne po peknieciu bylby ten sam bol....ja juz tam wolalam byc nacinana i urzezac sie z takim bolem niz urzerac sie z bolem po cesarce bo lezalam na sali z samymi dziewczynami po CC i naprawde zal mi ich bylo jak chodzily prawie na czworakach... Szwy mialam rozpuszczalne wiec sie samo zagoilo wszystko....natomiast z sexikiem jakies 3 m-ce mialam problem, nie dalo sie z powodu tej blizny, zreszta do teraz ta blizna podczas sexiku czy podczas podcierania sie w toalecie jednak jest troche odczuwalna, bynajmniej w moim przypadku...wiec nie boj sie nacinania bo naprawde da sie z tym funkcjonowac, najgorsze sa 2-3 pierwsze dni... oczywiscie mozesz wczesniej nie wyrazic zgody na nacinanie ale musisz o tym powiedziec! ale nie wiem czy pekniecie jest lepsze od naciecia roznie mowia....no i zdarzaja sie sytuacje gdzie jednak polozna musi naciac, cwieczenia mozesz wykonywac..a noz ci sie uda
Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-05-07 o 09:39 |
|
|
|
#2932 | |
|
Wtajemniczenie
|
Kurde ale widzę,że kilku z Was nie ma na liście
.dziewczynki napiszcie na PW swóje "dane" do Bela14 to Was wpisze na listę,a potem Wasze dzieciątka![]() Bo tak to chciałam zobaczyc np na kiedy tp ma Mamuska i nie zobaczyłam ![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
i tu bym się trochę pokłuciła Ja miałam po 7 godz porodu naturalnego i ciągłych masaży szyjki piękny poród przez CC ja osobiście na drugie dzień już sama wstawałam z łóżka a na 3 dzień biegałam z 4kg Nadią na rękach po oddziale.Nic mnie nie bolało.Pielęgniarki chciały mi na siłę dawac coś przeciwbólowego do kroplówki a ja nie chciałam.WNIOSEK: ból każdej kobiety po SN i po CC jest różny,niektóre boli mniej,niektóre bardziej.Ja należałam do tych szczęściar,którym udało sie urodzic przez CC i bardzo sobie to chwalą. NIe ma co kogo straszc.Każdy pród to nic przyjemnego i każda kobieta przechodzi inczej połóg.Mam nadzieję,że tym razem też tak pójdzie.
|
|
|
|
|
#2933 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do twoich imion to mi się podobają. Sama chciałam nazwać tak dzieci, tylko TŻ nosem kręcił Wkońcu doszliśmy do porozumienia i będzie Zuzanna Iga (albo na odwrót)![]() Dalej u mnie świeci słoneczko bo ja mieszkam na lubelszczyźnie. Tylko trochę duszno jest więc nie zdziwię się jak będzie lało później.
|
|
|
|
|
#2934 |
|
Zakorzenienie
|
oo mnie nie ma na liscie,
wpisze sie dopiero po wizycie u ginekooga |
|
|
|
#2935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No widzisz ja tam od razu jakies 20 minut po porodzie poszlam sie wysikac i zrobilam to bez problemu i poszlam sama bez pomocy a rodzilam 26 godzin....z kupalkiem tez nie bylo problemu choc trzeba bylo robic to powoli w ciagu tych 9 dni byla ze mna na sali tylko 1 dziewczyna po SN
Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-05-07 o 09:52 |
|
|
|
|
#2936 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mamuśka (30lat) tp 18.11.2010r. Dziewczynka Zuzia Gdzie jest ta lista
|
|
|
|
|
#2937 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie! Na innym forum znalazłam taki teścik- dla nas trochę za wcześnie ale co tam, zrobić można, mi wychodzi 61 % dziewczynka ale niektóre odpowiedzi strzelałam bo nie mam nic z tych rzeczy.
http://www.noworodek.pl/index.php?sm=1&ope=1 |
|
|
|
#2938 |
|
Zakorzenienie
|
eeeeee w te testy to ja nie wierze
![]() ps. Dziewczynyy klikeniecie w banerek? prooosze i dziekuje
|
|
|
|
#2939 |
|
Rozeznanie
|
61% na dziewczynkę
![]() Witam dziewczynki ![]() Wyniki badań ok, gin w końcu pozwolił mi brać luteinę tylko 2 razy dziennie. Polecił prenatal clasic - to taki jaki sama już sobie kupiłam.Mdłości brak
|
|
|
|
#2940 |
|
Zakorzenienie
|
74% na dziewczynke...ale w kilka pytan strzelalam bo nie wiedzialam co zaznaczyc
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:56.

Też już bym chciała takie zdjęcia. Ale pewnie u nas to jeszcze trochę czasu upłynie 

roznie mowia....no i zdarzaja sie sytuacje gdzie jednak polozna musi naciac, cwieczenia mozesz wykonywac..a noz ci sie uda