|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe prawie Dwulatki :)
Cytat:
Więc ja biedronkowych chusteczek używam od dawna i też bardzooo sobie chwalę Co do zakupków to jutro pocykam focisze ![]() Teraz spadamy na 40-stkę szwagra |
|
|
|
|
#3092 |
|
Zakorzenienie
|
Andape Słonko, Piter był u fryzjera z tatem
![]() jako ze fryzjer sam posiada takie małe dziecko to doskonale wie jak takie orzeszki strzyc ![]() było trochę łez, bo bzyczała maszynka, ale później nie chciał stamtąd wychodzić. Musieliśmy go ostrzyc, bo włosiaki wchodziły mu już do oczu ![]() poza tym w takich krótkich wygląda słodziutko i łobuzersko
|
#3093 |
|
Zakorzenienie
|
ale ruch
![]() ja lecę oglądać nowego W.Allena wrócę później choć na wiele zmian tu nie liczę ![]() |
|
|
|
#3094 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie tak
|
#3095 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ja tu dawno nie byłam
. Ale mam fajny podpis Antek ma już rok widzicie jak mnie tu dawno nie byłoEdytowane przez nowaken Czas edycji: 2010-05-08 o 23:10 |
|
|
|
#3096 |
|
Zakorzenienie
|
kolejna zaginiona dusza
witaj nowaken ![]() film obejrzałam, świetny ("co nas kręci, co nas podnieca")małż już chrapie,a ja sączę winko. aaa, jutro robię muffinki szoko z przepisu afro. |
|
|
|
#3097 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj Nowaken
![]() ![]() U nas postępy w nocnikowaniu. Tymek nie woła, ale trzyma i jak go wysadzę to się wysika łądnie. Ostatnio przez cały dzień posikał się raz i to tylko temu że tz sobie zapomniał o wysadzaniu... kupa jednak jeszcze nocnika nie zobaczyla![]() pozatym pogoda jak wiecie okropna. tz jezdzi po gieldacvh i szuka stilo dla nas-już mi doniósł że nic nie ma
|
|
|
|
#3098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Nie wiem co ten nocnik ma w sobie że tak go nie lubi. Ale idzie wiosna i lato to mam nadzieje że teraz się uda.
|
|
|
|
|
#3099 |
|
Zakorzenienie
|
czy muffinki powinny sporo wyrosnąć ?
bo moje właściwie nie urosły teraz stygną, nie wiem czy są jadalne |
|
|
|
#3101 |
|
Zakorzenienie
|
3 sztuki jeszcze w piekarniku. mam te małe, pojedyncze foremki z Jyska.
|
|
|
|
#3102 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki Aniu, znaczy że nie wyszły
|
|
|
|
#3104 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3105 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj ponownie Nowaken!
A ja przychodzę z hiobową wieścią, usłyszałam bowiem, że niektórzy magicy od pogody wróżą deszczowe i pochmurne lato (z powodu dymiącego komina na Islandii) ,a, nadzieję, ze to tylko głupie gadanie... bo jak nie Powiedzcie mi - co myślicie o literaturze nocnikowej ??? bo kiedyś wydawały mi się strasznie głupie takie książeczki dla dzieci, ale teraz widzę, że ten nocnik to nie takie hop-siup (zwłaszcza jeśli dziecko w ogóle nie lubi siedzieć w jednym miejscu |
|
|
|
#3106 |
|
Zakorzenienie
|
Sosno toś mnie pocieszyła z pogodą, może w takim razie we wrześniu podskoczę nad morze , może wtedy skończy się wpływ Eyjafjallajokull
![]() nocnik to nie taka prosta sprawa, Miki zwiewa, albo siedzi chwilkę i nic tam nie wysiedzi, książeczki na kolanach , rozrywka , ale efekt mizerny myślę że trzeba nałożyć w ciepłe dni majtasy i próbować bez pieluchy, ot co , czytanie i poradnictwo może być wskazówką, może są tam jakieś myki pozwalające na szybsze uziemienie i sikanie ponoć dziecko się szybciej nauczy jak już w nocy nie sika w pieluszkę, ale Miki ma co rano pełnego pampka, więc koszmarnie to widzę , z drugiej strony nie wzięłam się za tę sprawę intensywnie
|
|
|
|
#3107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój synuś bardzo lubi "czytać" rożnego rodzaju gazety siedziąc na nocniku ale niestety to nic nie daje. Chyba nocnik mnie pokona
|
|
|
|
|
#3108 |
|
Zakorzenienie
|
Magda ja jak robiłam z normalnego przepisu od afro (nie z połowy porcji) to wyrosły mi ponad foremkę-a mam te same z jyska.
Ważne żeby dobrze smakowały ![]() My po obiadku, ciasto w piekarniku, deszcz leje (ale to już jest norma), dziecię śpi, formuła w tle... ![]() Co do nocnika to też myślałam, że sprawa będzie łatwiejsza ![]() Dzisiaj dwa razy Tymkowi się usikało tak że majtki były trochę mokre, przyszedł powiedział "siku" więc posadziłam na nocnik i reszta już tam wylądowała. No ale spodziewam się kupy w majtkach po obiedzie ![]() Zawsze sadzam go jak spodziewam się klocka, siedzi, siedzi i nic a zaraz w majtkach lub pieluszcze kasztan
|
|
|
|
#3109 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć babeczki
Andape dziękuję doskonale Cię rozumiem co do drugiego brzuszka, bo ja też bym nie dała rady, (tzn. może i bym dała) ale nie wyobrażam sobie, zajechałabym się na pewno Moja Ola chora od wczoraj kochane... po kąpieli tak mi padła jak kawka, od razu zmierzyłam jej temperaturę i wyszło 36,9... pomyślałam że może nic się nie wykluje i zmęczona była ale za chwilę jak ja wzięłam prysznic dotknęłam jej czoła i już wiedziałam że temperatura rośnie. Było 38. Dziś rano 39,4... kurujemy się nurofenem i siedzimy w domu. Teraz śpi mam nadzieję że choróbsko szybko przejdzie. Ola ma mini katar, nie płacze tylko ta tempka... wlasnie sie obudzila i juz 38 na liczniku, jutro pojedziemy do lekarki Nowaken witaj Jowiszku mnie wyszły takie same te muffinki moj malz na moje nie narzekal za to nie posmakowaly mojemu bratu ![]() Na koniec macie Kleofase bo dawno jej nie pokazywalam... ciemnieje jak w morde strzelil
|
#3110 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiula- biedna Ola, żeby jej szybko przeszło
Poczytam dom nad rozlewiskiem Książka wciągnęła mnie bardzo, ale zmęczenie nie pozwala dokończyć wciąż przysypiam gdy tylko zaczynam czytać hehe
|
|
|
|
#3111 |
|
Zakorzenienie
|
hej baby
jaki mam posrany weekend co za koszmar od rana-rzyganie niczym, biegunka,dyńka napitalała ostro więc leżałam nieżywa do 20.30 na koniec to już po ścianie do kibla szłam tz miał iść do pracy ale musiał zająć się małą - karmienie, przewijanie, spacer, zakupy itp. - wszystko na jego głowie. ale w końcu zobaczył, że to nie żadne bahama-mama Anisia - ale boskie fotki Kasiulka - twoje kobietki jakie damy fajnie, że Oli już znika ta krostka - dobrze, że wzięłaś ją w swoje ręce a Kleosia jak pozuje! łapki razem jak prawdziwa panienka z dobrego domu zdróweczka dla Oli ooo, Nowaken nas w końcu odnalazła witaj |
|
|
|
#3112 |
|
Wtajemniczenie
|
Znowu nie nadrobilam....
![]() Moj noworodek spi w dzien, za to w nocy trzeba sie nim zajmowac. Od tygodnia nie spie.... ![]() Jak za pol roku zaczne wam pisac, ze chce trzecie dziecko, to prosze, wybijcie mi to z glowy. Po co mi to bylo ???? ![]()
|
|
|
|
#3113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyśpię się dziś za ciebie jak u was z zębami? bo u nas 5tek jeszcze nie widać,a tylko ich brakuje
|
|
|
|
|
#3114 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dawalas malemu na to lekarstwo jakies ? I czyli nie przeszlo mu jak przeszlas na butelke ? Ja na razie mam zamair karmic chociaz do 4 miesiaca zycia, potem wracam do pracy, wiec zobaczymy jak to bedzie, bo jako, ze jestem na pol etatatu moze sie uda karmic dalej. Ale i tak w sumie od 4 miesiaca zaczne go butla dokarmiac, a na piersi nie bedzie dluzej niz do 6 miesiaca i tak. O, doczytalam troche. Witaj Andape ! Dluggo sie zastanawialysmy co sie z Toba stalo. ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat:
U nas tez tylko piatek brak i to od dawna, ale nie ma i nie ma.... |
||
|
|
|
#3115 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję kochane za życzenia zdrówka dla Oli, zasypia mi właśnie
u nas zębowa gorączka była na pewno dwa razy Zaraz popylam na All sprzedawać rowerek, ciekawe czy ktoś się skusi ze względu na odbiór osobisty ![]() MAluśna siostro kochana współczuję Ci bardzo ja miałam teraz "tylko katar" a tak mnie osłabił, że coś niesamowitego... wczoraj to była makabra, dziś ciut lepiej i mam nadzieję że już tylko z górki będzie Poulette kochana współczuję niewyspania
|
#3116 |
|
Zakorzenienie
|
No mały śpi tatuś musiał go uśpić bo on tak lubi grupowo zasypiać
tzn. i ja i tż musimy razem z nim leżeć w naszym łóżku i tam sobie zaśnie a potem do swojego pokoju go przenosimy. Antek w sumie ma dwadzieścia zębów więc chyba na jego wiek to już ma wszystkie ząbki . Ale ja nie odczułam ząbkowania bo ostatnie wyszły i dopiero nie dawno je zauważyłam że są jak płakał.A to mój kawaler do wzięcia Edytowane przez nowaken Czas edycji: 2010-05-09 o 21:05 |
|
|
|
#3117 |
|
Zakorzenienie
|
literatura nocnikowa - chodziło mi o książeczki o dzieciach i nocnikach... no typu, ze Jaś poznaje nocnik... widziałam taką "O pierwszym sukcesie na sedesie"
![]() Mojej małej wreszcie się pierwsza trójka wykluła.... Witamy Antka ![]() Poulette, kochana, dasz radę Anka no aż się bałam tej nazwy Ejajfiolki napisać Edytowane przez Sosnowa Czas edycji: 2010-05-09 o 21:16 |
|
|
|
#3118 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiulko, jaka Kleo superaśna, aż mnie korci taki kociak w domu, ale nie , w tym mieszkaniu go nie będzie , bo przyzwyczajona jestem do dachowców samoobsługowych
![]() Andape, Nowaken, nie wiecie chyba że mamy tu już pary pokojarzone, więc tak dumam czy któraś laska jeszcze wolna ? Matyldy nie oddamy , my , znaczy ja z Mikołajkiem co do zębiszczy, Jowiszku , Mikiemu brakuje 5, ale nie widzę nic co by się miało wkrótce przebić
|
|
|
|
#3119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3120 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu powiem Ci, że Kleofasa to hrabina
nawet jak wyjdzie przed dom - biega po działce... to potrzeb nie załatwi. Ma być kuweta... czasem przychodzi z zadościskiem i drapie w podłogę pokazując mi że mam ją wpuścić do kuwety ![]() Nowaken synuś boski!
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:43.

nie zawsze wiem kiedy takie okazje się trafiają, a że bardzo lubie Carry to chętnie się wybiorę.

. Ale mam fajny podpis Antek ma już rok widzicie jak mnie tu dawno nie było

,a, nadzieję, ze to tylko głupie gadanie... bo jak nie
(zwłaszcza jeśli dziecko w ogóle nie lubi siedzieć w jednym miejscu
moj malz na moje nie narzekal za to nie posmakowaly mojemu bratu
co za koszmar od rana-rzyganie niczym, biegunka,dyńka napitalała ostro więc leżałam nieżywa do 20.30
na koniec to już po ścianie do kibla szłam
u nas zębowa gorączka była na pewno dwa razy
. Ale ja nie odczułam ząbkowania bo ostatnie wyszły i dopiero nie dawno je zauważyłam że są jak płakał.