|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 |
Raczkowanie
|
Dot.: Przedluzanie wlosów-czesc IV wątek zbiorczy.
Hej wszystkim zrobiłam wreszcie zdjęcia,
Dobrewłosy kolor 22 - niestety robiłam wieczorem i na zdjęciach wyszły żółte. W rzeczywistości to fajny dość zimny blond. Dziewczyny proszę o szczere opinie. Czy ja tak mogę chodzić po ulicy?? Czy to się aby nie za bardzo rzuca w oczy. Widać dokąd są moje włosy. Może to mi się tak wydaje? A może trzeba je pocieniować? 1 i 2 zdjęcie po przeczesaniu no ale nie będę się non stop czesać ![]() 3 normalnie Edytowane przez 8joja8 Czas edycji: 2010-05-14 o 20:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#1202 |
Zakorzenienie
|
Z przodu bardzo ładnie to wygląda, jednak na 3 zdjęciu widać różnice pomiędzy twoimi a doczepionymi. Tzn kolor bardzo ładnie dobrany,ale brakuje mi tu jeszcze rzędu doczepionych pasm aby róznicę zniwelować. Ale niech się wypowiedzą inne wizażanki
![]()
#1203 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem kolor jest swietny
![]() ![]() ![]()
#1204 |
Przyczajenie
|
Łał kolor świetnie dobrany i wyglądają na bardzo gęste. A co do różnicy to wydaje mi się, że na żywo tego tak bardzo nie widać, zdjęcia co innego i na żywo też. Super!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1205 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za odpowiedź- można na was polegać
![]() Jest to kolor 22. Nic nie rozjaśniałam, niektóre pasma są wypłukane w płukance fioletowej . W dzień wygląda tak. A jednak tak jak myślałam- coś tu trzeba pocieniować. Szkoda mi moich włosów , czy mogę pocieniować te doczepiane? A może tą górną taśmę dać jeszcze wyżej? A jak wy zakładacie swoje włoski? Gdzie macie najwyżej, bo ja na poziomie oczu. Carmen84, myślę że jak kupisz 613 to będzie ok- zresztą nie ma jaśniejszych, JAk będą za żółte to - płukanka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1206 |
Zakorzenienie
|
To może faktycznie najpierw daj taśmę wyżej i oceń efekt. Jeśli nadal będzie widać róznicę pocieniować będzie trzeba włoski doczepiane do wysokości twoich wlosów i powynno być ok
![]()
#1207 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jeeezu kochana są śliczne! ;**** to Ja zamówię 613 kolor.. tylko,że jak bd miały trochę takiego żóltego odcienia to muszę jaką dokładnie kupić PŁUKANKĘ ? ;oo bo Ja się teraz już nie orientuje ; p niby te tasmy wyglądają na innych zdjęciach (przed włożeniem) bardzo ubogo .. jakby było ich bardzo mało , ale po włozeniu z tego co widzę to jest ich dużo . ile taśm wkładasz i po ile cm ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1208 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() iizzaa4 Dzięki. Rzeczywiście wydaje się ich być mało ale jak się założy to są super gęste. MAm 5 taśm- 2 krótkie( 12 i 16 cm) na dół i 3 długie okalające całą głowę( 26, 29,26) + 2 te doczepki 3cm. Ale to nie można tak patrzeć no bo każdy ma inne wymiary ![]() Jeżeli chodzi o płukankę to moiżesz kupić zwykłą: Delie ( w rossmanie) ja używam akurat fioletynu gencjanowego z apteki. Do zlewu napuszczam wodę , daję 3-4 kropelki, płukam i już. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1209 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
hmm bo Ja kupię : 4 taśmy po 15 cm , dwie po 10 cm .. to wystarczy mi ? długość : 55 cm ![]() dziękuję za radę. to też kupię taką płukaneczkę. i ile trzymać to w zlewie ? ![]() ![]() ale właśnie ogólnie one mają same schnąć i później można je wyprostować czy jak ? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1210 |
Raczkowanie
|
kupiłam clipy od long hair na wesele ale kolor sie rozni..
musze je zafarbowac ale nie wiem jaka farbe kupic.. czy Casting chwyci na takie wloski czy trzeba jakas mocniejsza farbę użyc?
#1211 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Każdy włos inaczej chłonie płukankę więc sprawdź najpierw na pasemku. Zanurz potrzymaj z 5 sekund i wyjmij, jak zobaczysz że kolor się ochłodził to znaczy że starczy bo jak wyschną będzie fajny blond. Zresztą lepiej potem płukać jeszcze raz niż myć włosy( jeżeli będą lekko fioletowe). Ja je wszystkie wypłukałam , przyczepiłam spineczkami do kartonu i dałam na balkon do wyschnięcia. Potem nałożyłam troszkę jedwabiu i wyprostowałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1212 |
Wieczne Kutango
|
To teraz ja zaprezentuje swoje włosy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1213 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Okej to tak zrobię. Trochę się boję,że będą fioletowe haha. dam dosłownie na pare sekund ![]() i później na balkon dam. a ogólnie to czym mogę jeszcze je odżywiać ? oprócz jedwabiu? ![]() jakaś odżywka normalna do spłukiwania może być ? ![]() to myślisz ,że tyle pasm mi styknie,tak ? będę zapewne musiała zrobić tak , że po 15 cm dwie koło siebie, wyżej tak samo.. a resztę to się zobaczy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1214 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
NeverGoodEnough18 fajny ten kolorek i dobrany idealnie a włoski fajnie się prezentują. Dokąd masz swoje? tak lekko za ramiona? Jaką farbką robisz swoje włosy, czy to może rozjaśniacz??albo fryzjer ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1215 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ahmm no okej to coś wykombinuje bo muszę ;* Myslę,że mi tyle wystarczy z tej strony dobrewlosy ;D ciekawe czy mi zagęści troszkę.. hm ; D bo wydłuży to raczej tak bo 55 cm zobaczymy ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1216 | |
Wieczne Kutango
|
Cytat:
![]() Tak, swoje włosy mam lekko za ramiona. A włosy to robilam kiedys rozjasniaczem, teraz tylko odrosty maluje bo są praktycznie białe ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1217 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mój kolorek w dzień jest inny bardziej zimny. Tamte zdjęcia robione wieczorem. Jak będę miała chwilkę zrobie w dzień. Od dziś już zapuszczam włosy bo jednak jak są za ramiona o wiele lepiej to wygląda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1219 | |
Wieczne Kutango
|
Cytat:
kupilam rozjasniacz i troche zolte byly wiec polecialam do spozywczaka po farbe, wzielam londe platynowy blond bo nic inengo nie bylo ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1220 |
Raczkowanie
|
KOCHANE .. a mam jeszcze jedno pytanie do tych dziewczyn , które zamawiały na stronie dobrewlosy.pl ; D
Ile Wam paczuszka szła ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1221 |
Raczkowanie
|
1985SiWA dzięki, napewno tak popróbuje.
NeverGoodEnough18 acha ![]() ![]() iizzaa4 ja zamówiłam w czwartek wieczorem , o 13 w piątek wysłali. a paczka doszła do mnie w poniedziałek po południu. Wiem wiem, już nie możesz się doczekać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1222 |
Raczkowanie
|
noo troszkę tak . ;D
boję się ogólnie tego koloru .. i tego , że będę żółte ; o i wiecie co ? jak coś to spróbuję z tą płukanką.. ale również się boję oto ,że zostaje mi jakiś kolor na nich hahah masakra z tym jest ;\ ... aa i jeszcze jedno MODLĘ SIĘ , aby te włosy mi przynajmniej rok wytrzymały. piszą , że niby nawet dwa .. ;o |
![]() ![]() |
![]() |
#1223 |
Raczkowanie
|
Hello dziewczyny dodaję obiecane zdjęcia włosów z dobrewlosy.pl, na mnie, jest to polowa kompletu nie mialam juz miejsca na pozostale
![]() aha... nie są idealne, ale za to udalo mi sie dopasowac kolorek. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1224 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam wszystkich przymierzam się do kupienia włosków clip in dużo czytałam o tej metodzie ale na 2 tematy jest mało informacji mianowicie :
Czy można te włoski nosić dzień w dzień a jeśli tak to przez jaki czas takie włoski będą się nadawać do użytku ( mam na myśli naturalne ) Chciałabym się dowiedzieć również jakie kosmetyki (o przyzwoitej cenie) polecacie do pielęgnacji takich włosków. A także: Chce zamówić włoski na allegro interesuje mnie różnica cen są włosy naturalne o stróktórze europejskiej za 100 zl i za 130, 180 o takiej samej długości i z taką samą ilością taśm wszędzie pisze to samo. Ma ktoś włoski za 100 zł ? jak one się sprawują ? Bo po co wydawać 180 jak za 100 można kupić i bd dobre. A może macie jakiegoś sprzedawce godnego polecenia była bym wdzięczna po zakupie włosków napewno podzielę się spostrzeżeniami ![]() Edytowane przez galanonim111989 Czas edycji: 2010-05-17 o 17:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#1225 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ojj kochana są takie jakie własnie chcę ! o taki odcień mi chodzi hm ; *** to co dokładnie robiłaś żeby takie były ? I ile jeszcze raz cm zamawiałaś długości ? I jakie tasmy w zestawie? ![]() Ja będę miała 4x 15 cm , 2x 10 cm.. nie wiem czy tyle mi starczy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1226 |
Raczkowanie
|
4 x taśma o szer. 15cm
2 x taśma o szer. 10cm 4 x taśma o szer. 5cm dlugosc 55cm pewnie takie jak Ty... mi w zupelnosci wystarcza, miedzy innymi dlatego ze glowa ludzka nie jest w stanie pomiescic nie wiadomo ile tasm ![]() no a jesli chodzi o uzyskanie koloru... rozjasniacz-jako jedyny srodek podzialal i rozjasnil ale potem jeszcze plukanka i dopiero jest taki efekt, kolor. |
![]() ![]() |
![]() |
#1227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to wogole zazdroszcze czasami blondynkom ze im te blond wlosy pasuja bo bym sie chciała choc na jakis czas zmienic w rasową blondi, niestety nie da rady z moim tylem urody ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1228 |
Raczkowanie
|
a ja chcialabym choc raz zmienic sie w czarnulę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1230 |
Przyczajenie
|
Witam was kochane
![]() ![]() Za 2 tygodnie jadę na wesele ![]() ![]() ![]() Niby pisze ze wyglądają naturalnie ;p ale mam obawy co do tego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:52.