ZAZDROŚNICE VIII - majowy sabat Zazdrośnic! - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-21, 17:25   #2401
Rebelious
Zakorzenienie

Dot.: ZAZDROŚNICE VIII - majowy sabat Zazdrośnic!

Cytat:
Napisane przez Cocaine essence Pokaż wiadomość
Cały problem jest zwykle w tym, że my chcemy żeby oni chcieli
I oczywiście rozumiem i Twoje i Paprif zdanie, że faceci często mówią to co powinni, bo oczywiście tak jest , ale jednocześnie wydaje mi się , że z biegiem czasu umiemy odróżnić kiedy przemawiają przez naszych TŻtów szczere chęci a kiedy ,,przymus "? ,,powinność"? nie wiem jak to nazwać
Ja mniej więcej odróżniam chociaż czasem nadinterpretuję.
Przejrzałam ostatnie strony pobieżnie więc nie wiem od czego zaczęła się dyskusja, także się nie wypowiem.
Tzn. powiem tylko tyle, że TŻta o zdanie nie pytałam, ale wiem na pewno, że gdyby był mocno stęskniony to przejechałby te 135km, żeby mnie choćby na chwilę zobaczyć. Chyba, że naprawdę coś by mu wypadło - szef koniecznie każe przyjść do pracy, babcia w szpitalu czy coś w tym stylu, koledzy zapraszają na piwo. Nie no, to ostatnie to żart. Wiele by dla mnie zrobił, wiele robi, sprawia mu to nawet niesamowitą radochę, bo taki ma właśnie sposób na okazywanie uczuć. Woli pobiec po No-spę do apteki niż powiedzieć "kocham cię". Nie szczędzi ani jednego ani drugiego, ale generalnie myślę, że to prawidłowe rozumowanie.
Rebelious jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 17:26   #2402
marcia1003
Zakorzenienie

GG do marcia1003

Cytat:
Napisane przez Lagunaaa Pokaż wiadomość
Teraz już nic nie ćwiczę, ale znowu zamierzam.
Ćwiczyłam abs, talię osy, twister, aerobik, no i dieta
jeśli moge wiedzieć ile Ci to zajęło i z ilu schodziłaś?

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka172 Pokaż wiadomość
Smutno mi.
Moja babcia jest w szpitalu bo ma stan zapalny w nogach, jakieś choróbsko (chyba nawet nie ma nazwy) jej się wdało, same bez niczego otwierają się rany, robią dziury i wrzuty . Dziadek dzwonił, że dzisiaj jeszcze nie wyjdzie. O 13 będzie u mnie na obiadku. Jak gadałam z nim przez telefon, to mówił, że jeśli w sobotę tez nie wyjdzie to w niedziele sprawdzi sobie busy i pojedzie. Ja mu powiedziałam, że TŻ będzie u mnie to podjedziemy do niego samochodem i razem pojedziemy. Słyszałam jak się popłakał...

Cytat:
Napisane przez kamila2006 Pokaż wiadomość
Wszystko zalezy od warunkow na drogach, rodzaju drogi, korkow, warunkow atmosferycznych itd
zgadza się.

Cytat:
Napisane przez E.J. Pokaż wiadomość
Nie, nie będę go zapraszać, nie zamierza wcale przyjeżdżać bo po co ma się męczyć jak może se poczekać na poprawę przejazdu
a nie pomyślałaś , że on może krępuje się zapytać czy może nocować? wiesz to , że Twoja mama mu raz zaproponowała nie znaczy od razu , że on bedzie się pchał z torbą na nockę..
Ja bym mojemu na pewno zaproponowała.
A tak w ogóle to ja np nie lubię spotykać się z tŻ na 2 czy 3h. jest to dla mnie za krótko

Cytat:
Napisane przez kamila2006 Pokaż wiadomość
a co piękne planujecie na weekend?
Coś miłego na n..
nauka
i wieczorem tŻ..

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Aaaaaaaaa obchodzimy dzis z TZtem 16 miesiecy razem
Cytat:
Napisane przez hoppipolla Pokaż wiadomość
gratulacje. my z TŻtem mamy 13 miesięcy dziś.
Gratulacje!

wróciłam po 12 z uczelni, zjadłam obiad i poszłam w kimono.. godzine temu wstałam

marcia1003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 17:28   #2403
Cocaine essence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rebelious Pokaż wiadomość
Ja mniej więcej odróżniam chociaż czasem nadinterpretuję.
Przejrzałam ostatnie strony pobieżnie więc nie wiem od czego zaczęła się dyskusja, także się nie wypowiem.
Tzn. powiem tylko tyle, że TŻta o zdanie nie pytałam, ale wiem na pewno, że gdyby był mocno stęskniony to przejechałby te 135km, żeby mnie choćby na chwilę zobaczyć. Chyba, że naprawdę coś by mu wypadło - szef koniecznie każe przyjść do pracy, babcia w szpitalu czy coś w tym stylu, koledzy zapraszają na piwo. Nie no, to ostatnie to żart. Wiele by dla mnie zrobił, wiele robi, sprawia mu to nawet niesamowitą radochę, bo taki ma właśnie sposób na okazywanie uczuć. Woli pobiec po No-spę do apteki niż powiedzieć "kocham cię". Nie szczędzi ani jednego ani drugiego, ale generalnie myślę, że to prawidłowe rozumowanie.

Też myślę , że to prawidłowe rozumowanie
W końcu miłość to nie tylko słowa ale i czyny

Cocaine essence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 17:29   #2404
Rebelious
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Caroline1920 Pokaż wiadomość
ja tez na to nie chcialam mu pozwolic, powiedzialam zeby zostal w warszawie bo nie ma co sie tluc po nocy, on mi przytaknal, a kolo 1 w nocy dzwoni zebym mu otworzyla bo stoi u mnie przed drzwiami... bylam w szoku... bardzo mile mnie zaskoczyl... a z drugiej strony bylam zla, ze po co tluk sie tyle km, ze ja tego od niego nie wymagam, ale nie powiedzialam mu tego bo nie chcialam mu robic przykrosci...
Kurcze, ja też tak kiedyś miałam. Było mi strasznie głupio gdy TŻ się w jakikolwiek sposób poświęcał dla mnie np. czekał po zajęciach 2h żeby mnie przywieźć do domu, itd.
Kiedy to mówiłam TŻtowi złościł się, czuł się chyba przez to niedoceniany. Teraz wiem, że to mu po prostu sprawia przyjemność, daje się wykazać, dzięki temu czuje się potrzebny, spełniony. Nie wykorzystuję go, ale pozwalam o siebie dbać, troszczyć się, traktować czasem jak księżniczkę.
Stary 2010-05-21, 17:30   #2405
paprif
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcia1003 Pokaż wiadomość

Coś miłego na n..
nauka
i wieczorem tŻ..
Taaa nauka, też to dzisiaj przerabiam.

No to idę bo księgi wzywają ;/

Edytowane przez paprif
Czas edycji: 2010-05-21 o 17:35
paprif jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 17:32   #2406
Lagunaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
jeśli moge wiedzieć ile Ci to zajęło i z ilu schodziłaś?
niecałe 3 miesiące, z 52 kg i 69 cm w talii

..
Podejdź jeśli chcesz,
pokochaj jeśli potrafisz...
Lagunaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 17:33   #2407
Rebelious
Zakorzenienie

Cytat:
Coś miłego na n..
nauka
i wieczorem tŻ..
Przybij piątkę. Ja też nauka. Codziennie siedzę po kilka godzin i tak do 21 czerwca.
Potem chyba będę cały tydzień piła, a cały kolejny spała.
Dziś wieczorem widzę się z TŻtem, jutro pojedziemy na zakupy do galerii (mój sposób na chandrę), wieczorem ewentualnie jakiś klub albo obejrzymy sobie finał Ligi Mistrzów. W niedzielę koncert Kazika na Juwenaliach (o ile wyzdrowieję..).

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-21, 17:37   #2408
Cocaine essence
Zakorzenienie

Co do sprawy E.J to ja nie załapałam tylko jednego, może któraś doczytała więc napiszę , a jak nie Wy , to może sama E.J mi powie jak wróci.

E.J napisała , że idzie na te egzaminy i będzie w domu koło 19-20.
Czyli to wtedy miałby przyjeżdżać TŻ?
I wracać na noc do domu?
Czy jakoś przed egzaminami? Wydaje mi się, że po.

Bo szczerze Wam powiem, że ja sama bym do TŻta nie pojechała na taki układ
Oczywiście, jakby mi zapewnił nocleg to jak najbardziej
Ale wyjeżdżać przed 19 żeby być na 20, a potem o tej północy , żeby być po 1 w domu to trochę bez sensu. Jeszcze siedzieć tą świadomością, że trzeba się tłuc po nocy, nie zasnąć za kierownicą, a ta druga osoba już pewnie będzie smacznie spała Jeszcze przy niewiadomej pogodzie, powodzi w okolicy to już nieciekawie wracać do domu tak późno.

Rozumiem , że E.J jest smutno i ,że ,,Dla chcącego nic trudnego", ale patrząc z dystansu to chłopaka też rozumiem.

Stary 2010-05-21, 17:37   #2409
marcia1003
Zakorzenienie

GG do marcia1003

Cytat:
niecałe 3 miesiące, z 52 kg i 69 cm w talii
ładnie zeszłaś z talii

Cytat:
Napisane przez Rebelious Pokaż wiadomość
Przybij piątkę. Ja też nauka. Codziennie siedzę po kilka godzin i tak do 21 czerwca.
Potem chyba będę cały tydzień piła, a cały kolejny spała.
Dziś wieczorem widzę się z TŻtem, jutro pojedziemy na zakupy do galerii (mój sposób na chandrę), wieczorem ewentualnie jakiś klub albo obejrzymy sobie finał Ligi Mistrzów. W niedzielę koncert Kazika na Juwenaliach (o ile wyzdrowieję..).
ja do 30.06
heh zakupy to każda kobieta lubi a ja mam doła jak nic nie kupię chociaż by jakiejś pierdy ..
Zdrówka życzę

Stary 2010-05-21, 17:39   #2410
paprif
Zakorzenienie

Cytat:
Co do sprawy E.J to ja nie załapałam tylko jednego, może któraś doczytała więc napiszę , a jak nie Wy , to może sama E.J mi powie jak wróci.

E.J napisała , że idzie na te egzaminy i będzie w domu koło 19-20.
Czyli to wtedy miałby przyjeżdżać TŻ?
I wracać na noc do domu?
Czy jakoś przed egzaminami? Wydaje mi się, że po.

Bo szczerze Wam powiem, że ja sama bym do TŻta nie pojechała na taki układ
Oczywiście, jakby mi zapewnił nocleg to jak najbardziej
Ale wyjeżdżać przed 19 żeby być na 20, a potem o tej północy , żeby być po 1 w domu to trochę bez sensu. Jeszcze siedzieć tą świadomością, że trzeba się tłuc po nocy, nie zasnąć za kierownicą, a ta druga osoba już pewnie będzie smacznie spała Jeszcze przy niewiadomej pogodzie, powodzi w okolicy to już nieciekawie wracać do domu tak późno.

Rozumiem , że E.J jest smutno i ,że ,,Dla chcącego nic trudnego", ale patrząc z dystansu to chłopaka też rozumiem.
Koka ja zrozumiałam tyle, że właśnie dzisiaj od 19,20 będzie w domu... ale nie wiem jak to miało być...
Stary 2010-05-21, 17:39   #2411
Caroline1920
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paprif Pokaż wiadomość
Skąd ja znam takie niespodzianki, mój tż uwielbia mi je robić
moj to jest niezly wariat jesli chodzi o robienie niespodzianek

TZ byl za granica i mial byc tam jeszcze dwa nastepne tygodnie... a byl przeddzien dnia w ktorym mijalo poltora roku odkad bylismy razem przyslal mi poczta kwiatowa bukiet z 18 czerwonych roz i martini (ktore uwielbiam) bylam prze szczesliwa jeszcze przepraszal ze nie udalo sie tego zrobic dokladnie w nasza rocznice tylko dzien przed swir
a na nastepny dzien wieczorem (w dniu naszej rocznicy) dostaje od niego smsa "Kochanie otworz prosze mi drzwi bo ja tu marzne na tych schodach" myslalam ze mnie wkreca, bo nie zwrocialm nawet uwagi ze to z polskiego nr byl ten sms wyslany, ale wyszlam do tych drzwi, otwieram... a tam na schodach stoi moj TZ z olbrzymim bukietem roz... to byl najszczesliwszy dzien w moim zyciu poplakalm sie ze szczescia
ale sie wtedy dzialo
Stary 2010-05-21, 17:47   #2412
paprif
Zakorzenienie

Cytat:

TZ byl za granica i mial byc tam jeszcze dwa nastepne tygodnie... a byl przeddzien dnia w ktorym mijalo poltora roku odkad bylismy razem przyslal mi poczta kwiatowa bukiet z 18 czerwonych roz i martini (ktore uwielbiam) bylam prze szczesliwa jeszcze przepraszal ze nie udalo sie tego zrobic dokladnie w nasza rocznice tylko dzien przed swir
a na nastepny dzien wieczorem (w dniu naszej rocznicy) dostaje od niego smsa "Kochanie otworz prosze mi drzwi bo ja tu marzne na tych schodach" myslalam ze mnie wkreca, bo nie zwrocialm nawet uwagi ze to z polskiego nr byl ten sms wyslany, ale wyszlam do tych drzwi, otwieram... a tam na schodach stoi moj TZ z olbrzymim bukietem roz... to byl najszczesliwszy dzien w moim zyciu poplakalm sie ze szczescia
ale sie wtedy dzialo
Wcale się nie dziwię, wspaniale... postarał się nie ma co
Stary 2010-05-21, 18:08   #2413
Lagunaaa
Wtajemniczenie

Jejku dziewczyny jak tak czytam o waszych TZ to aż zazdroszczę i szczerze robi mi się smutno że ja tak nie mam, ale mam nadzieję, że może kiedyś....

..
Podejdź jeśli chcesz,
Stary 2010-05-21, 18:14   #2414
evelineau
Zakorzenienie

witajcie ja dopiero wrocilam do domku
Gwiazdeczka wspolczuje
o i Pur byla na chwile
E.J czyli nie wyjasniliscie sobie?

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Cytat:

ale sie wtedy dzialo
eh scena jak z filmu
evelineau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 18:20   #2415
taila_s
Raczkowanie

eh ratujcie nie umiem sobie poradzić... i zazdrosna jestem o co? O jego prace! Wiem że to jest chore i ciągle sobie to wmawiam ale nie umiem normalnie się zachowywać wiedząc że nie może do mnie przyjechać bo pracuję... W rok szkolny widywaliśmy się codziennie włącznie z niedzielami i czasem sobotami... A teraz znajdzie dla mnie średnio co 2,3 dzień na godzinkę lub 2... Wiem że wielu Waszych TŻ wyjeżdża na kilka miesięcy i dajecie sobie radę a ja nie potrafię wytrzymać jakie znacie rady na poradzenie sobie i uświadomienie 'że tak po prostu musi być'...

(wiem że to jest głupie i nie musicie komentować że jestem rozpieszczona etc. po prostu jak Wy sobie z tym poradziłyście w takich sytuacjach?)
taila_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 18:28   #2416
Cocaine essence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taila_s Pokaż wiadomość
eh ratujcie nie umiem sobie poradzić... i zazdrosna jestem o co? O jego prace! Wiem że to jest chore i ciągle sobie to wmawiam ale nie umiem normalnie się zachowywać wiedząc że nie może do mnie przyjechać bo pracuję... W rok szkolny widywaliśmy się codziennie włącznie z niedzielami i czasem sobotami... A teraz znajdzie dla mnie średnio co 2,3 dzień na godzinkę lub 2... Wiem że wielu Waszych TŻ wyjeżdża na kilka miesięcy i dajecie sobie radę a ja nie potrafię wytrzymać jakie znacie rady na poradzenie sobie i uświadomienie 'że tak po prostu musi być'...

(wiem że to jest głupie i nie musicie komentować że jestem rozpieszczona etc. po prostu jak Wy sobie z tym poradziłyście w takich sytuacjach?)
Po prostu właśnie przyjąć , że tak musi być
Ja ciągle przyzwyczajam się do tego , że mój TŻ pracuje, ale myślałam, że będzie gorzej. Po prostu trzeba to zaakceptować. Ja zauważyłam, że lepiej nam jak mamy więcej czasu dla siebie osobno, po prostu każde robi to co ma robić. On pracuje, ja się uczę. Czasami trzeba zrezygnować z jakiegoś wyjścia, mniej czasu dla siebie, dla znajomych, wszystko ustalać pod jego grafik i mój plan lekcji, ale radzimy sobie.
Czasami mi smutno , jak np nasz kolega miał urodziny, szła cała ekipa, a TŻ akurat pracował więc ja sama nie chciałam iść i tak nie poszło żadne z nas, ale to da się odżałować
On sam mi powiedział, że to ja go motywuje do pracy, bo chce mi coś kupić, zabrać mnie gdzieś, odłożyć trochę, pojechać na wakacje, gdyby był sam, to te wydatki byłyby jednak trochę mniejsze, ale ja wiem , że on to robi dla nas, za takie chęci nie umiem się foszyć gdy mówi, że idzie do pracy, albo odsypia do 16. Sama mu często robie kanapki, czy idę po niego kiedy ma na dzień. Do tego da się przyzwyczaić a nawet trzeba. W końcu większość życia pracujemy gdzieś.

Stary 2010-05-21, 19:09   #2417
szatanica1989
Zakorzenienie

Ja się dowiedziałam, że Mama 31 maja ma być w Niemczech, miała wyjechać na początku wakacji, ale trafiła się jeszcze jedna praca i spędzi w sumie za granicą 3 miesiące... Ech, nie będzie łatwo Tata stwierdził, że mu kalendarza zabraknie to przewracania kartek

Piszę.
szatanica1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 19:22   #2418
marcia1003
Zakorzenienie

GG do marcia1003

Szatanica szybko Wam zlecą te 3msc
ja w tamtym roku nie miałam mamy prawie przez rok , widziałam ją tylko w święta też nam trochę ciężko było zwłaszcza jak zapasy się kończyły

Stary 2010-05-21, 19:32   #2419
szatanica1989
Zakorzenienie

Cytat:
Szatanica szybko Wam zlecą te 3msc
ja w tamtym roku nie miałam mamy prawie przez rok , widziałam ją tylko w święta też nam trochę ciężko było zwłaszcza jak zapasy się kończyły
My sobie jakoś radziliśmy, ale wiadomo, od razu widać brak kobiecej ręki, ja wracam do domu tylko w weekendy, a tu ogród zostaje, dom cały, wiadomo - nie ma to jak Mama w domu

Piszę.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-21, 20:08   #2420
sweetish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szatanica1989 Pokaż wiadomość
My sobie jakoś radziliśmy, ale wiadomo, od razu widać brak kobiecej ręki, ja wracam do domu tylko w weekendy, a tu ogród zostaje, dom cały, wiadomo - nie ma to jak Mama w domu
tęskniłaś?

Dopóki robisz to, co zawsze, będziesz mieć to, co zwykle.
sweetish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 20:09   #2421
paprif
Zakorzenienie

U mnie znów leje
Stary 2010-05-21, 20:10   #2422
Cocaine essence
Zakorzenienie

U mnie na chwile TŻ był i poleciał do pracy

Stary 2010-05-21, 20:10   #2423
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Jejku dziewczyny jak tak czytam o waszych TZ to aż zazdroszczę i szczerze robi mi się smutno że ja tak nie mam, ale mam nadzieję, że może kiedyś....

Może kiedyś, jak przestaniesz się kurczowo trzymać swoich eks, i pozwalać sobie na okazjonalne "wpadki" z nimi.
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-21, 20:15   #2424
szatanica1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sweetish Pokaż wiadomość
tęskniłaś?
Za Mamą? Jestem bardzo przywiązana do rodziny, kocham Rodziców, Brata, Babcię, za każdym tęsknię. Tęsknię za Babcią, której już nie ma z nami, taka ze mnie rodzinna istotka

Za Tobą też tęskniłam, w sumie to chciałam żebyś mi poradziła, jestem bliska zrobienia czegoś głupiego, pewnie wiesz o co chodzi

Piszę.
Stary 2010-05-21, 20:20   #2425
Lagunaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Może kiedyś, jak przestaniesz się kurczowo trzymać swoich eks, i pozwalać sobie na okazjonalne "wpadki" z nimi.
Też tak myślę

..
Podejdź jeśli chcesz,
Stary 2010-05-21, 20:23   #2426
paprif
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie na chwile TŻ był i poleciał do pracy
Ja właśnie skończyłam rozmawiać z moim
Stary 2010-05-21, 20:23   #2427
sweetish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szatanica1989 Pokaż wiadomość
Za Mamą? Jestem bardzo przywiązana do rodziny, kocham Rodziców, Brata, Babcię, za każdym tęsknię. Tęsknię za Babcią, której już nie ma z nami, taka ze mnie rodzinna istotka

Za Tobą też tęskniłam, w sumie to chciałam żebyś mi poradziła, jestem bliska zrobienia czegoś głupiego, pewnie wiesz o co chodzi

Dopóki robisz to, co zawsze, będziesz mieć to, co zwykle.
sweetish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 20:56   #2428
jagaaaaa
Wtajemniczenie

no ja przed chwila umarłam z zazdrości. ale to muszę w klubie napisać
jagaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 21:32   #2429
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.

Hej
Ledwo żyje....4 godz. wracałam do domu w tym 2 godz. szukałam i czekałam na coś co jedzie w moje rejony

E.J. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 21:48   #2430
oh Mandy
Zakorzenienie

My mielismy mieć dzisiaj wolną chatę, ale niestety nie wyszło, bo tata jest w domu.
TŻ zabrał mnie na spacer do parku, siedzieliśmy sobie na ławce tak jak na pierwszych randkach. Potem posiedzieliśmy u mnie.
Jutro z TŻtem jedziemy na cmentarz do jego ojca i do mojej babci na wieś Mam nadzieję, że pogoda dopisze.

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości