|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Dziewczyny właśnie wróciłam od lekarza i mam podejrzenie cukrzycy
![]() ![]() ![]() Dostałam skierowanie na patologię ![]() Możecie mi jeszcze raz napisać jakie są normy tych wyników krzywej glukozy? Bo nie mogę znaleźć ... |
![]() ![]() |
![]() |
#4832 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
bordowa
![]() a co do ciuszków- jeśli chodzi o dzinsy- zgadzam się w zupełności ![]() ![]() ![]() a jeśli chodzi o dresiki- jak dla mnie od 3,4 miesiąca- jak najbardziej, na orginalne mnie nie będzie stać, ale sama uwielbiam chodzić w welurowych dresach, czuję się w nich super, dlatego myslę, że będę starszego synka właśnie w dresiki ubierac ![]()
#4833 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() jak oczywiscie cos jeszcze zostalo ![]() Cytat:
![]() gratuluje!!!!!!!!!!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() wspolczuje.. trzymam kciuki zeby wszytko bylo dobrze....
![]() ![]() |
![]() |
#4834 |
Zadomowienie
|
a robiłaś 75 g? u mnie na wynikach było napisane że norma to od 65 do 105 (nie pamietam jednostek), ja mialam jeden wynik 119, ale pani doktor nie kazała się przejmowac, bo po 2 godz był już 96. cukrzyca jest podobno od 140 w górę, a ile ty masz??
#4835 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
bidulko ![]()
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4836 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja gin uznała ostatnio, że mały ma tendencję do ułożenia pośladkowego i zaproponowała zmianę pozycji do spania na prawy bok, żeby główka przeciążyła.. Nie sądziłam, że już teraz nasze maluchy powinny układać się główką w dół, myślałam, że do ostatnich tygodni mogą sobie swobodnie fikać ![]() Czy Wasi lekarze też już zwracają na to uwagę? Pisałyście kilka dni temu, jak denerwuje Was dotykanie brzuszka przez innych- ja muszę się przyznać, że mam ochotę dawać go do głaskania wszystkim znajomym! Czasem wręcz zachęcam, kiedy widzę że ktoś się krępuje ![]() Pozdrawiam i życzę Wam miłego słonecznego (wreszcie!) dnia ![]() bordowa trzymaj się ciepło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4837 |
Wtajemniczenie
|
Ja robiłam tylko 50g, w poniedziałek na patologii będę miała m.in. 75g robione. Na czczo mam 83, a p 50g mam 144.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4838 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4839 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
[QUOTE=Ewcia811211;1963365 9 co do kurzajek-moj tz ma wiedcznie z nimi problem, chodzi na wypalanie, ale slyszalam ze smarowanie sokiem z jaskołczego ziela, ktore teraz wlasnie kwitnie i jest pelno na poboczach, w okolichach dzialek, sie bierze i smaruje jego sokiem-zoltym, on wlasnie wypala.[/QUOTE] Tak to prawda. Nie wierzyłam w działanie jaskółczego ziela, bo nic nie działało na moje brodawki oprócz wypalania u dermatologa. Raz na wiosnę spróbowałam tego zielska i rzeczywiście brodawka znikała. W ten sam sposób zlikwidowałam brodawkę u mojego synka ![]() Łatwo je rozpoznać po żółtych kwiatkach, a jak się złamie łodygę, to leci żółty sok i tym sobiek trzeba dotknąć brodawkę (ale samą brodawkę, a nie skórę wokół). Tylko uważajcie na ten sok, bo zostawia czarne plamy! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4840 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Aaaaale mi się chce spać- niby przespałam całą noc, ale wcześniejszą miałam zarwaną przez ból brzucha- dobrze, że jeszcze tylko godzinka i jadę do domu- tylko muszę uważać, żeby nie zasnąć w kolejce w drodze powrotnej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4841 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4842 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4843 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4844 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Idę w poniedziałek, na szczęście tylko na jeden dzień, ale nawet nie wiem co za badania będą mi robić poza tą glukozą ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4845 |
Przyczajenie
|
bordowa głowa do góry trzeba byc dobrej mysli , i na pewno wszystko sie ułoży na wielki plus , trzymamy kciuki
![]() swoja droga ja tez dostalam od swojego gina skierowanie na ogtt i mam od razu napisane ze 75g glukoza bo po co tyle razy sie kuc i dodatkowy stres tak mi gin powiedział no i chyba w sumie miał rację |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4846 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4847 | |||
Raczkowanie
|
Witajcie Mamuski!
Dziekuje za wasze opinie na temat wozka. Niech ktos za mnie wybierze!!! Tu w UK jest wybor duzy takich "kosmicznych" (b. nowoczesne) wozkow, ale nie maja pompowanych kolek, tylko jakies dziwne... a na dodatek ceny tez z kosmosu. Za taki zestaw 3w1 £690, 590, 490. Zalamka. Zastanawiam sie nad zakupem w PL, ale nie wiem czy jeszcze bedziemy w kraju samochodem. Podobaja mi sie te, ktore tu wklejacie, jakies takie bardziej ludzkie, mniej "mechaniczne". falbala My tez to imie bierzemy pod uwage, zwlaszcza TZ sie podoba. Mam tylko dylemat, bo moja kuzynka (dalsza) tak synkowi dala na imie... Super fajnie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
margolcia Gdzie Ty takiego meza dorwalas ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4848 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Ja jeszcze nosze normalne buty, ale tylko płaskie. Niedługo idę na wesele i chyba nie zostanie mi nic innego jak balerinki, o sandałkach na obcasie to mogę od razu zapomnieć...
![]() |
#4849 |
Zakorzenienie
|
bordowa nie ma się co bać na przód. Cukrzyca ciążowa nie jest taka straszna jak o niej mówią
![]() ![]() ![]() A do szpitala biorą na obserwację. Będą sprawdzać jak twoja cukrzyca zachowuje się po zjedzeniu czegoś a jak na czczo. Nic poza tym nie robią. Wytłumaczą ci co masz jeść, a czego unikać, jak często itp. Tak więc główka do góry ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4850 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4851 |
Zakorzenienie
|
mszu kto mowi o chodzeniu w dresie caly dzien???
![]() wybacz ale mysle ze nie bardzo wiesz o co chodzi z tym dresem ![]() kazdy ubiera jak uwaza, jak bedzie zimno co bedziesz zakladac? 3 pary spiochow ? ![]() a co do firmowych ciuchow ja nie mam nic przeciwko, jak kogos stac to czemu ma nie kupic?? moja corka tez ma prawe wszystko markowe nie dlatego ze mam jakas fobie markowych ubran ale dlatego ze moj maz przywozi jej ze stanow te ciuchy gdzie ceny sa te same jak u nas "zwyklych" ciuchow a jakosciowo mam sprawdzone firmy ktore sa nie do zdarcia wrecz. Wiec ja osobiscie np wole kupic te leposze gatunkowo rzeczy bo wiem ze beda jeszcze sluzyc dla drugiego dziecka niz dwa razy kupowac. Oktawia jest takie imie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- bordowa patologia to nie koniec swiata ![]() ![]() da sie przezyc ![]() dobrze ze cie wysylaja sprawdza co trzeba, a w domu nigdy nic nie wiadomo
#4852 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam być na oddziale od 7:30 do 13, więc jakaś krótka ta obserwacja, bo 2 godziny zajmie mi ten test na glukozę. A przy okazji - jak się idzie na jeden dzień do szpitala to trzeba coś zabierać? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4853 |
Zakorzenienie
|
A po co ci piżama? Przecież spać tam nie będziesz. Idziesz tylko na badanie. Pobiorą ci krew, a potem będą tłumaczyć co i jak i to wszystko.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4854 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4855 |
Zakorzenienie
|
bordowa ja leżałam tydzien na patologii, to jest normalny oddział, tylko tak strasznie nazwa brzmi
|
![]() ![]() |
![]() |
#4856 | |||||||
Raczkowanie
|
No to świetnie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie martw się ![]() ![]() ![]() Cytat:
Ray,ty się uwijaj,bo do porodu z wyborem nie zdążysz ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No mi też cytaty wcięło ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4857 |
Zadomowienie
|
Daje sobie ręce uciąć ze się znamy w zeszły weekend jeszcze tam byłam u rodziców. A Opoczno jest takie małe że hoho ja kończyłam tam liceum Żeroma. Który Ty jesteś rocznik?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4858 |
Wtajemniczenie
|
To ja Was pobije
![]()
#4859 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Domikowi kupuje takie najtańsze na naszym ryneczku.. Jak mam jakieś firmówki z urzywanych paczek zakupionych na allegro ![]() oj tak, no i z tym mierzeniem po porodzie też.. położne nie są w stanie dokładnie zmierzyć niemowlaka i czasem mu dodają, czasem odejmują nawet kilka cm ![]() Cytat:
![]() Teraz mam jedna na palcu i mnie troche nerwuje.... Musze poszukać tego kwiatka..... ![]() Heh a mi właśnie przyszedł materacyk dla Domisiowego łóżeczka... Troche od tyłu wszystko dostane, bo pierw materac, później szafy a na końcu za ok 4 tyg łóżko ![]() A i znerwowała mnie babka z allegro... Kupiłam paczuszke dla Dominisia.. zapłaciłam kozystając z funkcji "płace z allegro" a ta stwierdziła że powinnam jej na konto zapłacić bo ona se płące z allegro nie skonfigurowała.. ![]() Szkoda że mnie wcześniej nie poinformowałą o tym. Jakoś każdemu tak płaciłam i było oki ![]() Miała coś z tym zrobić, pisałam jej emeil i nie raczy mi nawet odpisać... ![]() ![]() Kurna 200zł zapłaciłam!!!!!!
![]() |
#4860 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:30.