|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe prawie Dwulatki :)
Cytat:
![]() Tyle ze mnie TZ przywiezie z mlodym rano i to by bylo kolo 8mej rano
|
|
#4262 |
|
Zakorzenienie
|
Judi Mario ma rozmiar stopy 27
. Ale Tymek tez goni wow![]() Mala z ta kupa to jak sie pytalam lekarzy to podobno normlane po refluksie, a tutaj jesli nie ustabilizuje sie w ciagu tygodnia to polecaja zrobic badania krwi na gluten, bo podobno u dzieci w ten sposob moze sie manifestowac alergia na gluten - oby nie. U mnei dzis 42°.. zar z nieba
|
|
|
|
#4263 |
|
Zakorzenienie
|
Marti o kurcze
42 to ja już sobie nie wyobrażam, chociaż jestem ciepłolubna osoba Idziemy zaraz na drugi spacerek, może teraz nie będzie już takiego żaru. Tylko przebiorę dziecku 4 kloca Jowiszkowa muszę poszukać tej karuzelki dla kucyków pony bo mnie zaintrygowałaś
|
#4264 |
|
Zakorzenienie
|
Anisia jesli to na powaznie to cóż
wstanę, bo my zwykle jeszcze o 8 spimy, no ale czego sie nie robi dla dzieci ![]() Wiki dzis szalała w basenie, oj szalała to mało powiedziane wskakiawała do basenu, wychodziła i wskakiwała i miala tyle frajdy , a ja spokój ![]() przed chwila wrocilismy do domu bo sie nie da wytrzymac z komarami
|
#4265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wykąpałam się, ale ukrop... zaraz będę się kleić
|
|
#4266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem spimy do 10
|
|
#4267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje, ze bedzie pogodnie ![]() On mnie zawozi, bo ma fotelik w sluzbowce, stad jestem uzalezniona deko ![]() zreszta tak mi wygodnie
|
|
#4268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4269 |
|
Zakorzenienie
|
Hello,
moje dziecko chodzi spać między 19 a 21 i 21 to już jest wyczyn . Teraz sobie pada jak dla mnie super.
|
|
|
|
#4270 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu ja też dzień w dzień po 8 wstaję
i budzę dziecko 8.30 bo rzadko się przede mną budzi ![]() to ta karuzela: http://allegro.pl/item1075833414_my_...ela_93586.html ewentualnie nad tym myślę: http://allegro.pl/item1062931957_my_...ik_kurier.html i się zdecydować nie mogę z M1 zwieźliśmy pizzę ; sandałki dla Igi, klapki dla małża, japonki dla mnie śliczne
|
|
|
|
#4271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasiulka moja po południu czasem i 3 godziny spi, np dzis ja razem z nią bo na nocke idę wiec mi to pasi. Teraz pewnie do 23 bankowo wytrzyma, ale cos za cos, wole jak dłuzej rano spi bo ja do rannych ptaszków nigdy nie nalezałam[COLOR="Silver"]Jowisz poka ![]() u mnie tez pada,burza nadciąga, mój pies dyszy , tak sie boi biedaczka
|
|
#4272 |
|
Zakorzenienie
|
Hello,
moje dziecko chodzi spać między 19 a 21 i 21 to już jest wyczyn . Teraz sobie pada jak dla mnie super.
|
|
|
|
#4273 |
|
Zakorzenienie
|
moje mają delikatny srebrny kolor, Igi są szmaciane, rozmiar 24 i bez szału z zapasem
u nas w sumie żadnego upału dziś nie było, cały czas chmury i wiaterek,no i padało od 18stej. jutro ma być 20stopni i podobnie więc mniemam że sweter młodej się przyda. |
|
|
|
#4274 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę Jowiszku że zakupy w M1 się udały. Klapeczki fajne ale ja w takich butach nie umiem chodzić
|
|
|
|
#4275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja dotąd na lato bardzo lubiłam klapki z firmy Wojas - przy upałach tylko skórzane butki się sprawdzają. Ale że 2 ubiegłe sezony biegałam w japonkach Wojasa (nawet przy upałach w Turcji nie obcierały mi stóp) to teraz sprawdzę inną polską firmą Atut ![]() z wojasa tego typu kupowałam: http://www.sklep.wojas.pl/product/42...fa9f3be79.aspx i mogę polecić
Edytowane przez jowisz Czas edycji: 2010-06-12 o 21:31 |
|
|
|
|
#4276 |
|
Zakorzenienie
|
I w japonkach i tak niskich. Do pracy do 6,5 cm szpilka a japonki to kupuję takie co trzymają duży palec
ten typ tak ma.Idę spać bo padam na twarz. Miłego wieczoru. Edytowane przez nowaken Czas edycji: 2010-06-12 o 21:32 |
|
|
|
#4277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a chodzenia w japonkach się trzeba raz nauczyć, jak jazdy na rowerze |
|
|
|
|
#4278 |
|
Zakorzenienie
|
ja jakies am buty na obcasach mam ale to zazwyczaj tylko na wieksze wyjscia, ogolnie rzadko. Na codzien płaskie, tym bardziej przy dziecku
jedynie kozaki mam tylko na obcasie bo lubie takie kowbojkowate na szerokim, szpilka odpada. Na lato japonki, sandałki
|
#4279 |
|
Zakorzenienie
|
ale pustki
i ja znikam.na poniedziałek już na 100% zapowiedziała się teściowa jutro małż mój ma służbę więc same siedzimy, wróci rano w pon. i będzie mógł swoją mamę z pksu odebrać.w związku z tym głośno dziś myślałam co zrobić na obiad po weekendzie..a moje dziecko na to głośno i dobitnie (wtrącając się w dialog rodziców): KUJCIAKA! tak więc chyba kupię i uduszę zaglądnijcie jutro wieczorem bo sama będę siedziała do późna w nocy ( i pewnie przy zapalonym świetle spała )
|
|
|
|
#4280 |
|
Zakorzenienie
|
Mam za soba 6 prysznicow i znowu pot si eleje, ale kimy nie chce wlaczac, bo bol gardla znowu murowany. Mlody jakos to znosi, choc biedny usnal dopiero o 23, krecil sie i glowka tez cala spocona.. No nic, jutro podobno troche chlodniej
![]() Bylam na zakupkach, ulzylo mi, zaszalalam, kosmetykow sobei nakupilam, kremy i inne badziewie, ale najbardzije zadowolona jestem z kremu Versace Bright Cristal, zamiast perfum, pieknie sie utrzymuje na ciele przez caly dzien. TZowi tez w koncu prezent na imieniny kupilam nei pytajcie ile wydalam![]() Kasiu, ale Olcia wczesnie wstaje! Jowisz, ladne klapeczki |
|
|
|
#4281 |
|
Zakorzenienie
|
Magda na mrówki polecam to http://www.bros.pl/?s=products&lang=1&brand=1&t=10
posyp przed wejściem do domu, na parapetach zewnętrznych. a do domu polecam to http://www.nokaut.pl/srodki-na-szkod...na-mrowki.html położyłam te płytki tam gdzie chodziły i mrowy zniknęły w dwa dni ![]() A na komary polecam [IMG]http://www.*************pl/data/gfx/pictures/medium/5/3/1335_1.jpg[/IMG] OFF Family Care Żel Przeciw Komarom 100 ml wypróbowany i sprawdzony siadają ale od razu odlatują. Tymka dzisiaj tym wysmarowałam plus wypsikałam ubranie offem w areozolu i ani jedna sztuka go nie ugryzła, a siedział w ogródku do 20 w spodenkach i bluzeczce![]() u nas burza, ale trwa już 3 godziny normalnie co chwilę jasno za oknem boję się burzy![]() Byli u nas sąsiedzi na grilu ale tylko chwilę siedzieliśmy w ogródku, trzeba było się jednak zmyć do domu taki wiatr się zerwał. Córeczkę (roczną) zostawili śpiącą w domu, podłączyli nianię i mogli grilować zresztą mieszkają nad nami pod skosem więc bliziutkoNo i tyle ![]() objadłam się jak bąk kiełbaski, kurczaczka z grila itd ![]() ---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- hehe Iga dobra jest z tym gadaniem Tymek też nas rozwala coraz częściej np. w odpowiedniej sytuacji powie "ja cię kręce" albo dzisiaj włożył wycieraczkę do basenu a jak tz zapytał coś ty zrobił Tymek to on na to "koniec świata" Edytowane przez Judi21_84 Czas edycji: 2010-06-13 o 14:06 |
|
|
|
#4282 |
|
Zakorzenienie
|
heloł
![]() bolą mnie zęby ![]() brak mi sił i chęci na wszytsko, bo tylko o nich myślę w nagrodę za 2 tyg. pójdę sobie na zabiegi na twarz Zocha też czasem coś walnie. wczoraj usiadła na tośkę i krzyczy: mam konia. oooo koń lobi bąka u nas na komary od kilku lat kupujemy w sklepie wędkarskim preparat mugga w kulce - nawet na syberii działał na chłopaków |
|
|
|
#4283 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w to przyjemnie chłodne popołudnie
![]() Rany, co ja czytam... rozmiar buta 26/27 A ja myślałam, że Matylda ma dużą stopę bo nosi 24 Leję z tekstów dzieciaków ![]() Wczoraj byliśmy u dziadka TŻta, sprzątaliśmy i kosiliśmy mu ogródek, komary nas tak pożarły, że szok Odzwyczaiłam się od tego dzidostwa bo u nas nie ma, a tam po prostu zrobiły sobie na nas ucztę. Cała jestem w bąblach... Fenistil nie pomaga Judi, napisz nazwy tych specyfików bo linki wygwiazdkowało ![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Aaaaa Jowiszowa, myślisz że Igę już zainteresuje taka karuzelka? Śliczne te zabawki, choć czajnik jak dla mnie fajniejszy i chyba z większymi możliwościami
|
|
|
|
#4284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak kupię za wcześnie to pieniądze wyrzucone w błoto, zabawka się opatrzy i zanim dorośnie to się znudzi ![]() chyba kliknę karuzelę ![]() jeszcze jest jedna taka karuzela: http://allegro.pl/item1072340366_my_..._karuzela.html Edytowane przez jowisz Czas edycji: 2010-06-13 o 13:23 |
|
|
|
|
#4285 |
|
Zakorzenienie
|
No też prawda z tym czajnikiem
Więc raczej mam już z głowy wymyślanie. Trzeba jeszcze podrzucić jakieś pomysły dziadkom, ale nad tym jeszcze muszę pomyśleć
|
|
|
|
#4286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ta jest fajna bo niedroga,a ma podstawowe wyposażenie w komplecie
|
|
|
|
|
#4287 |
|
Zakorzenienie
|
Smieszne sa te Wasze szkraby, moj ejsczez tak nie rozmawia, miesza jezyki i mowi pojedyncze slowa, choc widze, ze chlonie wszystko i pewnego dnia na pewno sie rozgada. Wczoraj podlapal piosenke "Volare" i chodzi i od rana spiewa "volale ooo, cantale oooo"
. Przesmiesznie,a ten slodki glosik![]() Jest kupa! zrobilam gruszke, a potem sam zaczal robic, po raz pierwszy od 3 tyg. Wiec to na pewno zmiana klimatu i podroz byla rpzyczyna zatwardzenia Wertsa wspolczuje zebow, nei ma nic gorszego. A aparat kiedy zakladasz? Judi ja nie sledzilam watku od jakiegos czasu, ale chcialam sie spytac czy podczas powodzi Wasz domek ucierpial? |
|
|
|
#4288 |
|
Zakorzenienie
|
Marti Wersta ma już aparat id dlatego cierpi
będzie cierpiała średnio co miesiąc po wizycie.a u Joli ok, nie zalało na szczęście. za to Werście podmyło trochę piwnicę
|
|
|
|
#4289 | |
|
Zakorzenienie
|
no my też nie jesteśmy zaawansowane w odpieluchowaniu - na razie ma taką atrakcję z robienia do ubikacji czy na nocnik. Może w tym tygodniu zabiorę jej pieluchę
![]() Cytat:
Wczoraj mąż przywlókł z lasu dwa kleszcze cholera, co za obrzydliwe stwory..
|
|
|
|
|
#4290 |
|
Zakorzenienie
|
joł
baby, dziś to normalnie syberia-tak zimno 2 dni temu 33st. a dziś only 14,5 w kurtkach byłyśmy na spacerze, wózka nie brałam bo by mi dziecko zamarzło...a tak to się wylatała chociaż. do kitu z taką zmienną pogodą ![]() wczoraj też byłam na zakupach Jowiszowa - w M1 znów się nie spotkałyśmy dla mnie 3 bluzki, spódnica, sukienka i szorty dla tz koszula, t-shirt, gacie. dla dziecka bluzka, szorty, kapelusz, sandałki, okulary. jestem zadowolona ale zakup butów dla Majki to nam się nie udał |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.

moze tak byc juz zawsze 
. Ale Tymek tez goni wow
42 to ja już sobie nie wyobrażam, chociaż jestem ciepłolubna osoba

ten typ tak ma.

w nagrodę za 2 tyg. pójdę sobie na zabiegi na twarz
A ja myślałam, że Matylda ma dużą stopę bo nosi 24 
2 dni temu 33st. a dziś only 14,5