|
|
#271 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lumpeksy, ciuchlandy- nasze łowy i zdobycze- cz. X
Cytat:
|
|
|
|
|
#272 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję, dziewczyny! Mam więcej tych ubrań, ale raczej zwyczajnych, takich na co dzień, na uczelnię, więc nie wklejałam. Nie mogę się doczekać kiedy będę mogła połazić po polskich lumpkach
.Chyba już pozostanę na tym wątku. I przyznam się Wam szczerze, ze niektóre z Waszych lumpkowych łowów służą mi jako inspiracja.
Śmieciowata telewizja, śmieciowate reklamy, śmieciowate sklepy, śmieciowate sławy, śmieciowate jedzenie, śmieciowata cywilizacja, śmieciowate umowy, śmieciowata sytuacja w kraju, śmieciowate umysły. A ja tak lubię porządek. |
|
|
|
#273 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czy wy też macie wrażenie że do większości lumpeksów warto chodzić tylko w dzień wystawy bo później nie ma już nic ładnego? Ew w dzień wyprzedaży bo może zostało coś ładnego? Pod moim blokiem jest taki lumpeks gdzie nie ma zachwycających rzeczy, ale ostatnio przyszłam rano w dzień dostawy i wyszłam z siatą ciuchów i portfelem lżejszym o X zł. Jak znajdę czas to sfotografuję i zamieszczę. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#274 |
|
Zakorzenienie
|
trupiegi- w paski i koronkowa bokserka
![]() Carpathia- na wage wole chodzic w dzien dostawy pozniej faktycznie mozna znalezc cos fajnego, ale zazwyczaj tylko w duzym rozmiarze...a na wycene w ostatni dzien, gdy wszysko jest 50% tansze
|
|
|
|
#275 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To jest mniej wiecej średnia cena. Najmniej jest w poniedzialek - 8zl/kg. Wydaje mi sie, ze jest tam bardzo tanio w porownaniu do innych lumpkow w moim miescie, wiec pozostaja mu wierna:P
|
|
#276 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczynki ja swoich zdobyczy nigdy tu nie wrzucalam bo nie wiedzialam ze istnieje taki wątek i dzielilam sie inf i zdjeciami tylko u wroclawianek. Zalaczam tylko najciekawsze
|
|
#277 |
|
Raczkowanie
|
Kolejne fotki
, nie robie juz zdjęć swoich apaszek bo mam ich zatrzesienie (ponad 50) i piżamek... niestety nigdy nie upolowalam ani butow ani torebki ://
|
|
#278 |
|
ex Moderator
|
Nyguska13 ,bardzo ładne zakupy
![]() mam identyczną sukienkę z atmo jak ta na ostatnim zdjęciu- bardzo ją lubię, szczególnie te "ukryte" kieszonki
|
|
|
|
#279 |
|
Rozeznanie
|
czesc, pisalam niedawno ze zagladam na ten wątek od niedawna i jestem zauroczona waszymi łupami
![]() naprawde macie duzo talentu, ktoremu trudno dorownac to pare rzeczy z ostatnich dni, nie sa imponujace ale dopiero zaczynam ![]() bluzeczka firmy QED ale po prostu mi sie podoba 6 złtunika H&M 5 zł kamizelka, nieznana firma, nie pamietam ceny bluzka z rekawem 3/4 DEMIN CO 9 żł takiej szukalam ![]() i ostatnie cuda dresik welurowy H&M nowka sztuka 10 zł body H&M hello kitty 3 zł Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-06-13 o 15:12 |
|
|
|
#281 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#282 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hehe dokladnie tak kieszonki sa rewelacyjne niestety ta sukienka padla lupem mojej siostry i juz jej nie nosze tak jak sportowe koszulki z uwagi na to ze ona jest 16latka nosi je czesciej niz ja wiec oddalam jej )
|
|
|
#283 |
|
Raczkowanie
|
witam, od jakiegoś czasu też chodzę po ciuchach
ostatnie moje zakupione rzeczy to:hm... nie mogę dodać fotek
Edytowane przez luuucynka Czas edycji: 2010-06-13 o 16:56 |
|
|
|
#284 |
|
Raczkowanie
|
może teraz...
|
|
|
|
#285 |
|
Raczkowanie
|
wszystkie ciuszki po 1 zł
|
|
|
|
#286 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakie ceny jeżeli mogę wiedzieć? Cytat:
![]() w niemieckich sieciówkach mają fajne ceny, zwłaszcza na wyprzedażach, np. fajne koszulki za 3 Euro
|
||
|
|
|
#287 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziwi mnie, dlaczego w tak biednym kraju jak Polska wszystko jest takie drogie. Skoro w Niemczech bluzka kosztuje 5 euro, to u nas powinna kosztować 5 zł (oni zarabiają 4 razy więcej). Ale cóż, ceny w sieciówkach są umiędzynarodowione i przeliczane, tj. 19.90 euro = 79.90 zł. Cieszę się, że za 1,5 miesiąca wracam do Polski, ale jednak boję się powrotu do wyliczania moich studenckich psich groszy...
Śmieciowata telewizja, śmieciowate reklamy, śmieciowate sklepy, śmieciowate sławy, śmieciowate jedzenie, śmieciowata cywilizacja, śmieciowate umowy, śmieciowata sytuacja w kraju, śmieciowate umysły. A ja tak lubię porządek. |
|
|
|
|
#288 |
|
Raczkowanie
|
ceny różne, przykładowo za tą fuksję zapłaciłam 18zl ale byla nowa i z zapasowym guziczkiem z krysztalkiem i nie potrafilam odmowic sobie;d natomiast zwykle koszulowe tak do 15 zl max placilam
![]() za bokserki 6 zl
|
|
#289 |
|
Raczkowanie
|
moje nabytki z tego tygodnia (koszula i bluzka atmo)i ukochana sukienka new look
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#290 |
|
Raczkowanie
|
Ja ostatnio tracę wiarę w lumpki, wydaje mi się że ciągle te same ciuchy i wszystkie takie bezpłciowe ;/
Może znacie jakieś fajne na terenie śląska lub zagłębia? |
|
|
|
#291 |
|
Wtajemniczenie
|
Ostatnie łowy siostry (niestety takich w moim stylu ostatnio mało, a jak są ładne to rozmiar 40
)1. Jeansy Miss Sixty 2. Torba no name 3. Sukienka Hennes for H&M 4. Koronkowa H&M 5. Szorty Active
|
#292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez tak mam - ostatnio w moim ulubionym wystawili bluzki z ubieglego lata - chodzilam wtedy często i zapamietalam co niektóre w dodatku jest drogo - zwykle bluzki na ramiączkach 10 zŁ a spodnie 20 , zakiety 25 wiec aby sie obkupic trzeba nie maŁe pieniądze wydać i rozsądek zachowac ale do innych sklepów mam daleko
|
|
#293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w dodatku jeden mój sh podrożał znowu i przestał być interesujący pod względem asortymentu, więc chyba trzeba się będzie wybrać na poszukiwanie nowej miejscówki
|
|
#294 |
|
Raczkowanie
|
Oto moje 3 zwykle bluzki do smigania w upały. Całość 10.64zł
Edytowane przez cherrylka Czas edycji: 2010-12-29 o 16:52 |
|
|
|
#295 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Carpathia;19951048]Jest temat o Warszawskich lumpeksach (a nawet dwa). Sprawdź w wyszukiwarce i tam jest cała wiedza gdzie wizażanki polecają chodzić.
to prawda sama jestem z bydgoszczy i kojarze jak dziewczyny nieraz pisaly gdzie warto isc wystarczy przeszukac watek. u mnie otworzyli nowy o dziwo otwarty do 20 i mozna placic kartami,czego mi brakowalo,duzy, ceny przyzwoite,jak znajde czas to wkleje co nie co |
|
|
|
#296 |
|
Raczkowanie
|
u mnie dziś rudy sweterek i pasiak po 1zł.
|
|
|
|
#297 |
|
Rozeznanie
|
a to moje dzisiejsze, strasznie dzisiaj poszalałam....
|
#298 |
|
Rozeznanie
|
i jeszcze
|
#299 |
|
Zakorzenienie
|
super spodnica, jaki rozmiar?
|
#300 |
|
Raczkowanie
|
Cyss:
1. sweter ze złotymi guzikami, George 8 zł 2. rozpinana narzutka z bufiastymi ramionami, George 4 zł 6. sukienka bombka, Atmosphere 8 zł 9. bluzka, New Look 7 zł 10. białe legginsy, noname 7 zł Mandragona: buty w krateczkę 92martynka922: 1.Marynarska sukieneczka H&M 3.Pasek z kokardką , New look 4.Beżowe rurki Warehouse 5.Szare rurki , denim co Marks spencer - 9 zł Panikulka nike terminator- super Trupiegi: bluzeczka w paski - piękności ![]() JumaicaP: kamizelka dresik welurowy H&M nowka sztuka 10 zł body H&M hello kitty 3 zł Moje dzisiejsze i z przed tygodnia zdobycze to: 1. Niebieska tunika z dużą kokardą na biuście- New look- 8zł 2. Bluzke koszulowa - Dunnes <dla mamy>- 7 zł. 3. Czarna spódniczka ołówkowa - Zara- 7 zł. 4. Czarna spódniczka z przodu z zakładkami i kieszeniami <na egzaminy się przyda, bo mam do niej z identycznego materiału marynarkę > H&M- 7.5 zł5. Spodenki w krateczke do spania dla TŻ - Tom Tailor- 4.5 zł 6. Majteczki spodenkowe Primarkowe, stringi St Bernard <świąteczne>- najlepsze jest to, że z tyłu <na kolejnym zdjęciu> gdy naciśnie się w odpowiednim miejscu gra świąteczna melodia hehe 7. Tył majteczek
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.

Wklejam kilka zdjęć rzeczy upolowanych w niemieckim lumpeksie, niektóre z fotek zamieszczałam już na wątku zakupowym. Jednak tam sa trochę za wysokie progi finansowe jak dla mnie. :P Na co dzień nie stać mnie na Zarę i sukienki z H&M, dlatego kocham lumpeksy i w ogóle - antyki, starocie, antykwariaty. Coś, co nie kojarzy się z ciężką pracą małego Chińczyka.
.

ale po prostu mi sie podoba
tak jak sportowe koszulki z uwagi na to ze ona jest 16latka nosi je czesciej niz ja wiec oddalam jej
)
wiec aby sie obkupic trzeba nie maŁe pieniądze wydać i rozsądek zachowac