|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kupę czasu się już znamy, ciągle siebie dość nie mamy- PM 2008 :)
Hej, my już po prześwietleniu.
Na szczęście obyło się bez narkozy, chociaż gimnastyki było sporo, żeby naszego wiercipiętka odpowiednio ułożyć Wygląda to jednak na zapalenie kości, dzisiaj Shiro znowu dostał zastrzyk, żeby mu ból złagodzić a w poniedziałek mam iść po jakieś tabletki najnowszej generacji, bardzo skuteczne i bezpieczne dla psa (jeśli po nich psu nie przejdzie to znaczy, że to co innego, ale pan doktor jest prawie pewny, że to zapalenie). Troszkę mi ulżyło. Koszt tego leku co prawda nie jest najmniejszy, ale za to jednorazowy i na półtora miesiąca od razu on starcza (potem już się nie leczy) a przy innych schorzeniach wydalibyśmy o wiele więcej.Dzięki za kciuki
|
#3332 |
|
Zadomowienie
|
Aguniu w sumie masz dobre wiesci
potrzymamy jeszcze Grunt to dobry wet ( sami sie przekonalismy) ![]() A jak Twoj nastroj? |
|
|
|
#3333 |
|
Zadomowienie
|
soffka przepraszam byłam głodna i zjadłam jedną literę - linea detox
http://www.fabrykazdrowia.pl/info/li...tek-33789.html Zrobiłam sobie przerwę bo się zmęczyłam lataniem na odkurzaczu ![]() Dzisiaj idziemy ze znajomymi na "piffko" pierwszy raz od X tygodni gdzieś wychodzę ..... przez te nadprogramowe kilogramy zamknęłam się w domu i nigdzie nie wychodziłam ..... jest mi wstyd że tak wygladam
|
|
|
|
#3334 |
|
Rozeznanie
|
czesc dziewczynki
![]() ale Was zaniedbałam! ale to przez ten kurs i jeszcze inne sprawy..wracałam do domu i po prostu padałam spac.. duchota straszna wykańcza chyba każdego..nasz psiak to ledwo zipie..wróciłam przed chwilą z nim z egzaminu bo skończylismy szkolenie...i normalnie cud że dotarlismy tam bo ja ledwo oddycham a pies do tego grafitowy to już w ogóle ma przechlapane..ale pochwalę się, że dostaliśmy bardzo mocną 5 (byłaby doskonała ocena,ale Arson nie miał nastroju na bieganie za aportem,zreszta to nie jest pies na aport on raczej tropiący ) i dużo pochwał bo to jednak trudne psy i swoje zachcianki i widizimisie mają..powiedzial nam pan trener, że widac dużo cięzkiej pracy włożonej pękam z dumy ![]() teraz lezy biedny i dyszy -prawie jak stan przedzawalowy... a jutro na wystawie pewnie nie będzie lepiej..maaaasaakraaa! ok dziewczynki chyba mykam do sprzątania...
...obmyśliłam dla nas dobry plan, razem zestarzejmy się, wciąż tak mało jest dobranych par. Nie ma sensu szukać już, z nikim wcześniej nam nie było tak. Szansę mógł nam dać sam Bóg... 16.08.2008 http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png |
|
|
|
#3335 |
|
Zakorzenienie
|
Witanko
![]() Piję kawusię, może któraś się dołączy?? Muszę pomalować pazurki i chyba frenczyk wybiorę, chociaż jeszcze nie wiem co ubiorę na wieczór ![]() Kasica super teraz będziesz miała więcej kasy na shopping ![]() a w pasiaku lasencja że ho ho Gosia biedna siostra, ale sytuacja śmiechowa Miłego pobytu na wsi i udanych baletów ![]() Mili mi się kolor ściany płaczu bardzo podoba - lubię takie odcienie te zasłonki i rolety co wstawiła Sofka śliczne Anusia to udanego zjazdu i smacznej kiełbachy Dagetku bosonoga kobiecinko świeczki widocznie też padły wymęczone upałem Czekotubko super, że cellulit znika ![]() a butki to pumki ostatnio kupiłam i przy okazji sandały małżowi o takie http://www.allegro.pl/item1062563647..._kurierem.html http://www.allegro.pl/item1062532443..._kurierem.html z utęsknieniem czekam jednak na moje 2 pary, które wcześniej tu wklejałam będą za tydzień...I nie przesadzaj wyglądasz atrakcyjnie Agunia oczywiście dalej trzymam kciuki za Shiro ![]() Katey Brawo dla Arsona i kciuki za jutrzejszą wystawę ![]() Izazusia sukienka jak najbardziej na wesele - pokaż nam się w niej Asiuk udanej zabawy świadkowo |
|
|
|
#3336 |
|
Zakorzenienie
|
Sofciu
Nastrój, hmmm dalej taki nijaki, ale to dlatego, że raz - jest gorąco jak cholera! dwa - dostałam @, 3 - buty (tak tak, liczba mnoga) mnie tak poobcierały że mam całe stopy obolałe, poobklejane plastrami Niestety, letnie i wiosenne buty po przerwie w noszeniu ZAWSZE mnie muszą najpierw porządnie obetrzeć, a potem już spokój Co do weta - zgadzam się w 100%, myśmy jak Shiro był mały trafili na takiego konowała. Jakich ja się bzdur od niego nasłuchałam, między innymi na temat żywienia zwierząt, to szok! I koniecznie chciał nam suplementy wciskać, które absolutnie nam nie były potrzebne i których przy dobrym żywieniu psom dawać się nie powinno. Nawet zastrzyku nie potrafił psu zrobić jak trzeba, jakieś trzymanie psa za uszy wymyślał, co już samo w sobie psa stresowało, a do tego strasznie bolało Shiro jak go kuł. W tej klinice miał zastrzyk robiony dwa razy, plus wcześniej szczepionki i jakoś nikt mi nie kazał psa trzymać siłą! Wet się schylił, pogłaskał psa, lekko objął i zanim pies się zorientował było po wszystkim, nawet nie drgnął. Shiro tak polubił tą klinikę (chociaż był tam dopiero 4 raz), że dzisiaj jak tam podjechaliśmy to ledwie wyszedł z autka to już ciągnął prosto do drzwi kliniki Wet mam nadzieję, że dobry, z tego co piszą na stronie, to dużo się szkolił zagranicą, jeździ często na sympozja no i specjalizuje się właśnie w diagnostyce obrazkowej, chirurgii i ortopedii. A do tego jest bardzo sympatyczny i konkretny, i nie próbuje zdzierać (raz nawet za wizytę nic nam nie policzył, a byliśmy łapki skontrolować jak Shiro był malutki) A tak poza tym to w końcu sobie kupiliśmy zasłony do dużego pokoju, bo już mieliśmy dość tego, jak nam słońce mieszkanie nagrzewa. Ciekawe kiedy dorobimy się porządnych firanek ![]() Kasienko gratuluję i bardzo się cieszę Czeko no w końcu widzę zaczynasz dbać o to swoje ciałko i duszę Dobrze, że sobie w końcu przypomniałaś, że nie samą pracą, nauką i urządzaniem mieszkania człowiek żyje Katey dla Was, jestem pełna podziwu!
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2010-06-12 o 17:50 |
|
|
|
#3337 |
|
Zakorzenienie
|
Witam niedzielnie
Co tam dziewczynki porabiacie??? Ja się lenię w domu cały dzień i nawet obiadu nie robię ![]() Wybawiłam się wczoraj że ho ho! Trochę źle się czułam rano ale na szczęście obeszło się bez ![]() Zaraz będę oglądała finał TzG... typowo telewizyjno-kanapowy dzień ![]() Agunia współczuję obtartych stópek ja też niestety każde buty muszę przecierpieć i adki też mnie kiedyś nieźle obtarły...Super, że masz dobrego weta i że Shiro go bardzo polubił
|
|
|
|
#3338 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Trzeba być dobrej mysli Moja kolezanka miała guza na płucach wielkości pomarańćzy. Okazał się nie byc złożlsiwy i etraz nawet jest mamaCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dobrze,że teraz technika dentystyczna na wysokim poziomie:ehe: BO byś miała siostrę na sumieniu....Czy my sie nie znamy z wątku "Wymarzony pierścionek..." ?Cytat:
Oj nie chciałabyś byc takim czudzielcem jak ja ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3339 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
witam z wieczora mocno spocona i uciekam pod prysznic bo juz nie wyrabiam te upaly i ta duchota mnie wykonczy a stopy mam tak spuchniete ze nie moge chodzic ![]() Lemoorka wlasciwie to ja z Sosnowca jestem ale najdalej to do Katowic moge dojechac ![]() okii lece pod letni prysznic ![]() ps. kochane podpowiedzcie mi prosze co mozna kupic 7-miesiecznej dziewczynce jutro przylatuja nasi znajomi z Anglii z coreczka i nie mam pojecia co mozemy malej kupic z ubrankiem to bedzie problem bo nie wiem jaka malutka jest duza no i jestem w kropce bo wiem ze oni przywioza nam pol walizki z ciuszkami pliiissss hellppppp Edytowane przez kotekk81 Czas edycji: 2010-06-13 o 23:18 |
|
|
|
#3340 |
|
Zakorzenienie
|
Kotekk tak mi coś jakoś pasowało,że to Ty, tylko jakiś inny av wtedy był
Zjechałaś juz do kraju na stałe? Gratuluje bobaska w drodze Dla Ciebie moge i nawet do Sosnowca jechac |
|
|
|
#3341 | ||
|
Wtajemniczenie
|
cześć
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- kottek może jakieś klocki - niedługo się tym zacznie bawić pewnie, więc będzie miała na zapas myśmy kupili Agatce takie klocki aktywne co się otwieraJĄ , dużo hałasują (obowiązkowe dla tego wieku) i są kolorowe i jak na razie to jest ukochana zabawka
|
|
|
#3342 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
Ale mielismy weekend nie ma co..... W sobote sie popstrykalismy z tesciowa, zaczelo sie od pier.doly a doszlo do tego ze powiedzielismy jej w koncu ze droga wiedzie w obie strony a nie tylko do nich. I ze cholernie zabolalo mnie to, ze kiedy najbardziej potrzebowalismy rodziny jak G. siedzial sam w L-wie i kiedy ja bylam na l4 juz w domu to nie mieli czasu aby do nas zajrzec. A wypadaloby. Takze atmosfera stala sie grzmiaca... Zobaczymy czy cos do nich dotarlo A od wczoraj, nasz pies jest na antybiotyku. Poszlismy do weta bo wyczailam u niej ropne chrostki..... I sie okazalo ze to znak poglebiajacej sie nietolerancji pokarmowej i zdiagnozowanego zapalenia mieszkow wlosowych. W zwiazku z powyzszym najpierw leczymy to a potem robimy testy alergenowe i wykluczamy kolejno bialka. I zmobilizowalam sie i zamowilam mezowi na all lniane spodnie, bo mialam mu uszyc ale nie moglam sie zabrac heheh Kotek u nas wczoraj bylo niby 20 stopni na termometrze ale odczuwalam z 10 na dworze ... bryyyy Paulinko my tez w koncu niedziele przelezelismy jak sie nalezy hihiAgus pochwal sie zaslonkami, wiesz ze ja mam fila w tym temacie ![]() Sofka to czekam na wiekszy ![]() Katey jak tam po wystawie? Lemoorka widze, ze znasz kilka z nas z wczesniejszych watkow Czekotubulcu ciekawam jestem co ty zes tam upolowala ciekawego ze przerabiasz? A pozatym skoro odwiedzamy podobne sklepy, czy moge miec do Ciebei prosbe? Poszukuje przescieradla bordowego z falbana na materac 120x200 , jakby Ci wpadl w oczka to prosze bardzo o mnie pamietac . Edytowane przez daget Czas edycji: 2010-06-14 o 11:26 |
|
|
|
#3343 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kochane
dziękuje za wszystkie kciuki i modlitwy jednak okazało się, że to nic groźnego, podobno jakieś znamię czy coś, tylko tyle się dowiedziałam z krótkiej rozmowy, jutro będziemy się widzieć bo przyjeżdża na tą operację oka do Krk to może coś więcej się dowiem. Ale powiem Wam, że aż mi ulżyło, bo przez cały weekend nie myślałam o niczym innym... a przyznam że bardzo się wystraszyliśmy w pierwszej chwili, bo jej mama zmarła na raka... i wiem, że niekoniecznie musiało oznaczać u niej to samo, ale same wiecie jak to jest, myśli same nachodzą.... Kasienko gratuluje pracy Gosia ale miałyście przygodę pewnie też bym się nieźle wystraszyła ![]() Daget ale mieliście weekend, mam nadzieję że teście w końcu zrozumieją ![]() biedna Czika, oby jej szybko przeszło ciekawy widok zastaliście w domu, świeczki też nie wytrzymały upału Izazusia super kieca, na wesele w sam raz Anusia jak po weekendowym zlocie? wiecie co - pieski z linka są już wszystkie nakarmione idę naszykować jakiś obiad, chociaż zupełnie nie mam pomysłu żadnego
|
#3344 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Od rana zapracowana jestem... teraz dopiero usiadłam z kawusią przed wizażem ![]() Maszyna się przyjmuje i coraz więcej babek mam na nią tym samym więcej pracy, ale dobrze to właśnie chodzi żeby się kręciło w środę może pojadę ze znajomą na zakupki, mooożżżeee???? podobno już trochę wyprzedaży jest największe będą pewnie na przełomie lipca/sierpnia.. Jakaś nowa bluzałka by się przydała na sobotę...Dageciku mam nadzieję, że teściowie zrozumieją ![]() biedna Czikula Mooniś cieszę się, że z koleżanką to nic poważnego to teraz kciuki za jej operację ![]() super, że pieski nakarmione |
|
|
|
#3345 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Dziewczynki ![]() Przylazła @ i to 5 dni przed czasem ![]() Oczywiście wpadliśmy na pomysł wyjazdu wczoraj i ciężko tak na ostatnią chwilę coś załatwić. Marzy nam się Karpacz Może znacie jakieś fajne lokum ?Chciałam dziś farbować me włosięta ale podobno przy @ nie powinno się ![]() Na zlocie z forum klubu omegi mojego tż było suuuuper poza tym, że byłam jedyną kobietą agunia - mam nadzieje, że teraz z psiurkiem będzie już coraz lepiej ja na początku letniego sezonu też zawsze stopy poobcieram i to w każdych butach ![]() dagunia - rzeczywiście nie za bardzo mieliście ten weekend Ale dobrze, że wygarnęłaś teściowej - może sobie coś przemyśli. Biedna Czika ![]() soffi - no oczywiście, że chodziło mi o lakierek miętowy A co do placków z cukinii - zrobiłam takie wczoraj na obiadek tzn pół na pół ziemniaki z cukinią, duży placek na całą patelnię i na to sosik mięsno - paprykowy - pycha katey - fajnie, że zajrzałaś ![]() Straciłam wątek, co chciałam jeszcze napisać Idę po delicję - któraś chce ?
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojej jak to zleciało - przed nami już @ rocznice pamiętam jak niedawno sobie składałyśmy życzenia z okazji pierwszych ![]() Co do lokum nie pomogę - nie moje rejony sama bym tam z chęcią pojechała...![]() odważna jesteś - ja bym się sama wstydziła rozebrać przy samych facetach no ale z Twoją figurka to może bym się odważyła ja to bym zjadła coś konkretnego
|
|
|
|
|
#3347 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ano czeka nas zmiana diety, a zeby bylo gorzej okazuje sie ze wszystkie te karmy suche hypoalergiczne sa robione na bazie ludzkich alergenow, i zadna karma nie daje 100% pewnosci, gdyz w przypadku psow aleria jest troche inna. Cytat:
Cytat:
![]() A co do wlosiat dobrze slyszlas, moja fryzjerka zawsze mnie goni z @ pomimo tego ze moge miec zaklepany termin z 2 tyg wczesniej. I nawet gdybym kleknela przed nia to i tak by mi farby nie polozyla. Jak sie zbierzesz to zdazysz na czas a ja bede sie cieszyc . A za delicje dziekuje..... nie lubie bleee... Ide konczyc kartke slubna |
|||
|
|
|
#3348 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Z psiakiem coraz lepiej, dzisiaj już nas zamęczał żeby się z nim bawić Do tego kupilśmy mu ten lek i powinno już być ok. Wielkie ufffDaguś biedna Czika A mogę zapytać jaką karmę jej dawaliście do tej pory? (chodzi mi głównie o to, czy ma w składzie kurczaka i zboża, bo to najczęstsze przyczyny alergii u psów, my starannie karmę dobieraliśmy, żeby kurczaka nie było, bo ponoć białe są wyjątkowo predysponowane do alergii pokarmowych).Zasłonki pokaże jak je skrócimy, co prawda wiszą już, bo jak były upały to chcieliśmy chociaż tak schłodzić mieszkanie, ale na dniach pojedziemy do teściowej je uciachać. Miłego wieczora
|
#3349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) a na przyklad kurczaka moze hehhe. To czekam na zaslonki po skroceniu. . Moze masz jakies sposoby? Bo jeszcze troche i moj pies mnie znienawidzi przez wpychanie mu tabletek na sile. Przeciez ona nie chce juz pyska otwierac jak sie do niej zblizam, a tabletki z miski wybiera....
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3350 |
|
Zakorzenienie
|
Daguś, jak psiur nie chce karmy gryźć to można spróbować w letniej wodzie rozmoczyć, zazwyczaj działa (chyba że takiej też nie chce jeść).
Co do alergenów, to wiadomo, najlepiej chuchać na zimne, nasz dostaje karmę z jagnięciną i ryżem, ale kurczaczka też czasem dostaje nieco (tak na smaka) i nic mu nie jest. Jednak w większej ilości już nie wiadomo, czy by nie uczulił... Co do podawania tabletek - raz miałam z tym problem, jak mi wypluwał tabletkę na odrobaczenie, na siłę mu wpychałam niemalże, bo wtedy powiedział nie i już! Może spróbuj pociąć je na małe kawałeczki (takie w sam raz do połknięcia bez gryzienia), zawinąć w kawałeczki szynki lub coś, co Czika lubi i tak podawać? Shiro w ten sposób ostatnie tabletki na odrobaczanie połknął w mig
|
#3351 |
|
Zakorzenienie
|
hej Gwiazdki
a cóż to za "psie" kłopoty zdrówka dla Psiaczków dzięki słonka za gratulacje dzis pierwszy dzien pracy- minal spoko ![]() jakie stanowisko? pracownik biurowy chyba jeszcze sobie umowy nie napisałam dzieki rowniez za wszelkie słowa na temat moich kreacyji ![]() Podobnie jak Sofka uważam, że ta bluzałka z kwiatkiem sie fajnie z kwiatkowa spodniczka komponuje wiele osob mi powiedziało, że to wyglada jak komplet hehehe ale wiem, ze w takiej zabudowanej jasnej bluzce wyglądam jakbym miała rozmiar biustu 75J ![]() Moonik- bardzo sie ciesze, że z kolezanka nic powaznego Paulinko kochana moja- kuzynka mi juz kupiła tę torbę w primarku, wiec zwalniam Cię z prośby o nią Anusiak- Ty kusicielko grillowa ![]() Daguś- nie denerwuj się a świeczki --> Sofeusz- nie rozumiem szału na miętowy lakier kolor fe i do niewielu rzeczy pasuje- paluchy w nim wyglądają jak u umarlaka Czeko- babciu 70-letnia ![]() i Ty z tym dołem nie przesadzaj ![]() jak po pifeczku? ![]() kobitki my bylismy wczoraj w Zoo Safari w Czechach ![]() Kilka źwierzątek 4U aaaa i znów byłam na zakupach
|
#3352 | |||
|
Rozeznanie
|
Bry
wyszly 3 Cytat:
Cudaśnie choc nie ukrywam ze po takim dlugim czasie mojego niebycia obejrze se foteczki brzuchatek a tu NIC... jestem rozczarowana ![]() Cytat:
chichra sie bez przerwy (no na zabki przerwy robi)Cytat:
pięknotka ![]() a u nas: @ mi sie spoznia... nio ale zrobilam test... wyszedl.... dum dum dum dum... negatywnie wiec pojechalismy z malzem do gina dzisiaj faktycznie fasolki nie ma. Dal mi leki na wywolanie antybiotyki na gronkowca zlocistego (borykam sie z gadem juz baaaardzo dlugo) dla mnie i malza i tablety anty choc malz byl mega przeciwny bo LIBIDO poza tym za miesiec mamy roczek kiedy to zlecialo mala ma sie dobrze choc juz ja dolne 2 smyraja zdrowiusienka jak talala tyle ze raczkowanie chce sobie odpuscic i trza ja prowadzac za lapki bo polizac chce wyszystko generalnie jest malym leniuchem... sama nie usiadze z plaskiego np w lozeczku, butli sobie nie potrzyma choc potrafi... coz dojdzie do tego... dobra lecem kochan doktor G ogladac ![]()
|
|
|
#3353 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór kotki wszystkie moje
![]() Moonik-ciesze się przeogromnie, że jest dobrze. A będzie jeszcze lepiej ![]() Agatka hehe- czekamy zatem na Twoją @ Skoro nie chcesz narazie następnej pociechy...Kasieńka pracę dostała to już wydaje wypłatę, która dopiero nadejdzie Daget paskudnico mała-toś dała teściowej do myślenia. oby poskutkowało Anusia- hmm już sobie wyobrażam męskie spotkanie i wgapianie się w twoje wdzięki ![]() Ja na weekend w szkole byłam. I poszło super wszystko do przodu Mąż podobnie
|
|
#3354 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. Jeszcze raz gratuluje pracki. Cytat:
za @ i za zdroweczko. Ale Wam maly leniuszek rosnie ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3355 |
|
Zadomowienie
|
Na szybko bom fest zajęta:
Daguś co do Cziki proponuje pasztet, tabletke obtoczyc w pasztecie i podac, jak wypluje to jeszcze raz az do skutku. My jestesmy wprawieni w podawaniu tabletek po ostatniej chorobie Arisski. U nas dzialaly: przede wszystkim pasztet, potem szynka, kielbaska. A jak nie zjadła to kolejna proba itd. Buziaki dla wszystkich
|
|
|
|
#3356 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam słonka w piękny dzionek
![]() Daget-dziękuję-widziałam : jest super ![]() Kochane nie zazdroszczę kłopotów z psiakami Powiem ,że mnie własnie to przeraża-bo podobnie jak noworodek psiak nie powie co go boli i trzeba sie domyślać. Ale przyznam że to trochę dziwne że teraz te psy mają takie wymaganka. Czy to oznacza,że kundelki sa mniej wrażliwe??? Czyli mieszanie ras ma jakies uzasadnienie? Poprawcie mnie jesli sie mylę.Robię herbatkę-czy któraś ma ochotę?? I do tego torcik śmietanowo wiśniowy -pychota
|
#3357 |
|
Wtajemniczenie
|
No Dzień Dobry
Nie było mnie kilka dni, a tu prawie 6 stron do nadrobienia miałam wypadałoby się trochę usprawiedliwić, no nie a, więc:- w czwartek dostałam @, ale tak mi dała w kość, że masakra pomogły mi 2 ibupromy i 3 nospy - w piątek byłam z mężem na zakupkach i zaopatrzył się w 2 polówki, t-shirta i bermudy - w sobotę byliśmy z synkiem na Dniach Morza, ubawiłam się na karuzelach lepiej niż synek ![]() - w niedzielę byliśmy z mężem na imprezie firmowej, było super ![]() - od wczoraj mam tydzień urlopu, moi rodzice wyjechali na 5 dni do mojej babci, więc z małym jesteśmy sami, dał nam wczoraj popis swoich możliwości Mooonik się pytasz czy chcę, pewnie że tak i za kuzynkęIzka za prackęAgunia za Shiro, a dla Was ![]() Izuś ja się smarowałam kremem na rozstępy z firmy Perfecta Mama, dobra podobno jest też zwykła oliwka dla dzieci Dzasta pewnie, że będą. A te chrzciny to u kogoś z rodziny? my jak byliśmy na chrzcinach u męża brata to daliśmy pamiątkę i kasę Lemoorka witamy z powrotem Czeko dla Werci Kasia gratuluję pracy Gosia współczuję siostrze Kotecku jakaś zabawka interaktywna będzie ok Daget biedna Czika Agatka gratuluję ząbków
|
|
#3358 |
|
Zakorzenienie
|
Izuś to nie jest dokładnie tak jak piszesz z tymi kundelkami, chociaż ziarnko prawdy w tym powiedzeniu jest
Kundelki mają bardziej zróżnicowany materiał genetyczny i z tego powodu są mniej narażone na schorzenia o podłożu genetycznym i ich dziedziczenie. Niektóre rasy mają swoje typowe choroby o podłożu genetycznym, są bardziej narażone na nie, dlatego w przypadku psów rasowych tak ważny jest odpowiedni dobór hodowlany, jak największa domieszka "nowych" genów, u kundelków ta sprawa załatwiana jest automatycznie.Nie znaczy to jednak, że kundelki na te choroby narażone nie są, jedynie w mniejszmym stopniu, ale jest też i druga strona medalu - nie da się sprawdzić, czy istnieje możliwość obciążenia jakąś wadą genetyczną. Duży kundelek może mieć problem ze stawami, może się rozwinąć dysplazja, tak samo jak i u rasowego owczarka niemieckiego czy bernardyna. Może cierpieć na zapalenie kości i inne przypadłości ras dużych. To, że jest kundelkiem tego nie wyklucza. Kundelki z dużą ilością fałdek skórnych mogą się męczyć z zapaleniem skóry. Jednym słowem - kundelki mogą łapać wszystkie choróbska i schorzenia od A do Z w równym stopniu co psy rasowe. Zmniejsza się TYLKO I WYŁĄCZNIE ryzyko chorób genetycznych, nic więcej. Cała reszta to już sprawy osobnicze. Oczywiście nie biorę tu pod uwagę skrajnych przypadków. Nieprzemyślany chów wsobny u psów kończy się takimi samymi problemami jak u dzieci ludzi zbyt blisko ze sobą spokrewnionych. Nieświadomie można też czasem skojarzyć kundelki blisko ze sobą spokrewnione ![]() Tak samo jeśli suczka (nieważne czy rasowa czy kundelek) będzie rodziła co cieczkę, to małe będą coraz słabsze i bardziej chorowite.
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2010-06-15 o 11:59 |
|
|
|
#3359 |
|
Zakorzenienie
|
hej gwiazdy
pisze do Was z pracki ![]() trochu mam roboty więc sie nie rozpisuje, ale juz sie wdrozyłam i jest gitarka wnerwił mnie mój slubny wczoraj ![]() utłuke go dziś chyba ![]() Sofka- co tam robisz, żes taka zajeta wieczorem?? ![]() Malutka- buziak dla Synusia i widze ze z mezem duzo lepiej? ![]() Zuśka- co nie odpisujesz jak pisam na gygy do Cię? mendozo?? kiedy do DTR przyjezdzasz na kawke?
|
#3360 | |||
|
Zakorzenienie
|
Heka
![]() Ja też piszę z pracki - jak zawsze zresztą ![]() Pogoda nam się poprawiła Cytat:
![]() Cytat:
współczuję bolącej @ widać, że fajnie się bawiłaś To miłego urlopiku Malutka Cytat:
co tam się stanęło??? hmm... wydaje mi się, że może Ci się ta bestyjka jeszcze przydać Agatka to za @Jutro ja jadę na zakupki mam nadzieję, że znajdę coś fajnego
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:33.

Wygląda to jednak na zapalenie kości, dzisiaj Shiro znowu dostał zastrzyk, żeby mu ból złagodzić a w poniedziałek mam iść po jakieś tabletki najnowszej generacji, bardzo skuteczne i bezpieczne dla psa (jeśli po nich psu nie przejdzie to znaczy, że to co innego, ale pan doktor jest prawie pewny, że to zapalenie). Troszkę mi ulżyło. Koszt tego leku co prawda nie jest najmniejszy, ale za to jednorazowy i na półtora miesiąca od razu on starcza (potem już się nie leczy) a przy innych schorzeniach wydalibyśmy o wiele więcej.

potrzymamy jeszcze
Grunt to dobry wet ( sami sie przekonalismy) 

i kciuki za jutrzejszą wystawę 

ja też niestety każde buty muszę przecierpieć i adki też mnie kiedyś nieźle obtarły...

Jest w moim wieku, ma synka 8 letniego a tu coś takiego. Aż się popłakałam przed chwilą 
Dobrze,że teraz technika dentystyczna na wysokim poziomie:ehe: BO byś miała siostrę na sumieniu....
To ty będzinianka
jutro przylatuja nasi znajomi z Anglii z coreczka i nie mam pojecia co mozemy malej kupic

pomogły mi 2 ibupromy i 3 nospy