|
|||||||
| Notka |
|
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: storczyk (orchidea) cz.III
Cytat:
---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
|
|
#1472 |
|
Zakorzenienie
|
to widać przegapiłam te strony. Trafiałam tylko jak zwalczyć szkodniki atakujące kwiaty
No nic. Jesli to tak często wałkowany temat, to poczekam ![]() Swoją drogą... rozkochałam się w hibiskusach
|
#1473 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1474 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1475 | |
|
Zakorzenienie
|
z dżdżownic mam nawóz do paproci
![]() ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
|
|
#1476 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Maju pozbawiłaś mnie nadziei ![]() Jak pędzik zaczął się puszczać to byłam wniebowzięta! Teraz przeżywam lekki zawód, ale faktem jest, że nie dokładam kwiatkowi mocy, nie nawożę go. Jedynie podlewam. Kwiatek stoi na parapecie, słońce z tej strony pojawia się popołudniami. Podlewam ok. 1 raz na tydzień, od dołu, i to wszystko ![]() Od kwietnia obok postawiłam otrzymanego w prezencie nowego storka kwitnącego i właśnie wtedy ten mój dotychczasowy się ruszył ![]() edit: zapomniałam dodać, jak oglądam Wasze storczyki to mnie skręca z zazdrości :P piękne są
Edytowane przez marmutita Czas edycji: 2010-06-14 o 20:21 Powód: dopisek |
||
|
|
|
#1477 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1479 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1480 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1481 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() one to jakby w lisciu sa u mnie, takie bruzdy ale jak sie blizej przyjzec to przypominaja to co wyslalas ze zdjecia ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- a, no chyba ze tak
|
|
#1482 |
|
Rozeznanie
|
dużo pięknych nowości pojawiło się na forum
|
|
|
|
#1483 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1484 |
|
Zakorzenienie
|
Hmmm...
Załącznik 3184221 Załącznik 3184222
|
#1485 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1486 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
doriskap piękna miniaturka zazdroszcze Edytowane przez lusia288 Czas edycji: 2010-06-14 o 21:18 |
|
|
|
|
#1487 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1488 |
|
Raczkowanie
|
Śliczne macie storczyki.
Mój pół roku temu stracił oba pędy, przez to że oba zdrewniały nie wiem dlaczego postanowiłam obciąć. Niedawno wyrósł jeden nowy a na nim pokazały się pączki. A straciłam już nadzieję że odzyska kwiatki.
|
|
|
|
#1489 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na pączki na starych pędach czekam prawie rok
Tak gdzie łodyga usychała, obcięłam ją i nic. Zobaczę co zaplanowały storczyki
|
#1490 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem od czego to zależy. To mój drugi storczyk. Jednego wykończyłam z niewiedzy przesadzając do złej doniczki. Tego drugiego pilnuję jak oczka w głowie, mam nadzieję że nie padnie.Pączki już trochę się rozwinęły, zdjęcie pochodzi sprzed paru dobrych dni.
|
|
|
|
#1491 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1492 |
|
Raczkowanie
|
Hejo
Widze ze pięknie Większość naszych Kwiatków kwitnie albo szykuje się do kwitnienia U mnie pojawiło się kilka nowych nabytków Wszystkie z Elementem fioletowego bo moja siostra zapragnęła w pokoju też mieć storczykibiały z różowym środkiem jest bardzo zmarniały niestety miał zgniłe korzenie ale za 8 zł w agrocentrum zal go było nie wziąć. Moja Cambria z jednym rozkwitniętym pączkiem na razie (pęd urósł w niecały miesiąc )Dalej Dwie fioletowe miniaturki, i najdziwniejsze dziwactwo jakie do tej pory kupiłam. Niby zwykły falek. Przeszłam obok niego kilka razy. I juz w rekach trzymałam różowo żółtą miniaturkę gdy... mój TŻ zauważył ze ten ma jakieś dziwne kwiatki. Może na zdjeciu tego nie widać za bardzo ale kwiatek od dołu ma 9 cm a ten na samej górze niecałe 3 a wszystkie są w pełnym rozkwicie ![]() poza Tym kwitnie mi jeszcze 4 ale wcześniej je pokazywałam pięknie i kolorowo mam w domu Teraz się tylko zastanawiam jak mama sobie poradzi jak wyjadę na 3 miesiące ;p i szczerze mówiąc trochę się boję że któryś biedak może tego nie przeżyć :P :P
Edytowane przez deotymka Czas edycji: 2010-06-15 o 00:21 |
|
|
|
#1493 |
|
Raczkowanie
|
deotymka
Piękne kwiatuchy szczególnie cambria Dzisiaj zauważyłam ze wypuszcza mi ciapek pędzika Zamówiłam sobie w kwiaciarni storka właśnie żółtego w ciapki takiego jak mini chociaż miejsca nie mam ale szlag mnie trafił jak go zobaczyłam. Muszę takiego mieć. Edytowane przez lusia288 Czas edycji: 2010-06-15 o 07:53 |
|
|
|
#1494 |
|
Zakorzenienie
|
Przesadziłam mojego 3 pędowca łososia. Popatrzcie ile miał korzeni. Przesadziłam do ciut większej doniczki i myślałam że dostanę szału, strasznie ciężko było je upchnąć w doniczce.
W ogóle wypuścił nowe kwiatki, które są dużo ciemniejsze niż poprzednie. ![]() Na kolejnych zdjęciach fiolecik w pełnym rozkwicie. Też się za niego dziś zabiorę, bo jakaś zgnilizna przy stożku się wtargnęła.
|
#1495 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1496 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1497 |
|
Zakorzenienie
|
Same piękności tu pokazujecie
Ja ostatnio nabyłam cambrię za całe 5 zł [wyprzedaż w OBI] - ciekawa jestem, czy poradzę sobie z jej pielęgnacją
|
#1498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zauważyłam, ze jeśli między starymi a nowymi kwiatami jest duża różnica czasu rozkwitnięcia, to młode zawsze są ciemniejsze. kwiaty chyba po prostu bledną z czasem. Na niektórych storczyckach u mnie, bardzo dobrze widać, że konkretny kwiat za dzień , dwa zwiędnie i opadnie, bo mimo ż ejeszcze jędrny i nie pomarszczony, to robi się wyraźnie bledszy i odstaje koorem od reszty na tej samej gałązce.
|
|
#1499 |
|
Przyczajenie
|
DOriskap ale masz piekne stroczyki jeden taki sam jak moj z zoltym na wieszku rozem w srodku
Deotymka a ten twój 2 na zdjeicu za***ioza... skad go masz i za ile sliczniuski tez chcem taki |
|
|
|
#1500 |
|
Raczkowanie
|
hej
Ja to naprawde mam juz obsesje. U siebie nie mam miejsca na zadnego nowego to zaczelam opanowywac pokoj mojego TZ. Pierwszy storek w jego zyciu stoi juz na parapecie. Ale nie mam aparatu zeby pstryknac fotke. Poki co jest zafascynowany moim pokojem pelnym storkow wiec jest szansa ze nie pozbedzie sie go
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:10.

No nic. Jesli to tak często wałkowany temat, to poczekam 

i naucz sie cierpliwosci..i zostaw roslinki w spokoju..im jest najlepiej jak sie o nich na troche zapomni 

chyba, że siłą wyrwiesz
W ogóle wypuścił nowe kwiatki, które są dużo ciemniejsze niż poprzednie. 
stoi juz na parapecie. Ale nie mam aparatu zeby pstryknac fotke. Poki co jest zafascynowany moim pokojem pelnym storkow wiec jest szansa ze nie pozbedzie sie go