Nasze codzienne jadłospisy, część XI - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-18, 10:35   #3181
Sherrie
Rozeznanie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI

P

1. 2 spore racuchy z cukrem pudrem, czekolada do smarowania, orzechami i syropem wisniowym, smazone na masle

- rożek cytrynowy

2. kanapka z maslem, szynka wieprzowa, serem bialym i parmezanem, pomidorem, sosem babrecue(?), 2 lyzki zasmazanej kapusty

- gainer

3. zupa pomidorowa z makaronem, udko smazone z bula tarta, miska kapusty jw; placek serowo-truskawkowy z galaretka

4. kasza manna z truskawkami, cukrem, orzechami, gainer

5. miska salatki (salata, pomidor, parmezan, rzodkiewka, szczypiorek, sos vinegrette), smazona kielbasa, chleba z maslem, keczup i musztarda

-gainer
chyba to za malo bo waga stoi nadal ;/
Sherrie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 12:15   #3182
paszka016
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sherrie Pokaż wiadomość
P

1. 2 spore racuchy z cukrem pudrem, czekolada do smarowania, orzechami i syropem wisniowym, smazone na masle + banan

- rożek cytrynowy ok

2. kanapka z maslem, szynka wieprzowa, serem bialym i parmezanem, pomidorem, sosem babrecue(?), 2 lyzki zasmazanej kapusty + Orzeszki

- gainer

3. zupa pomidorowa z makaronem, udko smazone z bula tarta, miska kapusty jw; placek serowo-truskawkowy z galaretka ok

4. kasza manna z truskawkami, cukrem, orzechami, gainer + hm.. drozdzowka?

5. miska salatki (salata, pomidor, parmezan, rzodkiewka, szczypiorek, sos vinegrette), smazona kielbasa, chleba z maslem, keczup i musztarda + a z 3 kromki ;d

-gainer

j.w

21.06.2009 - Ten jedyny <3

38-39-40-41-42-43-44-45-46-47-48-49-50-51-52
paszka016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 12:32   #3183
znikajac
Zakorzenienie

Cytat:
P

1. 2 spore racuchy z cukrem pudrem, czekolada do smarowania, orzechami i syropem wisniowym, smazone na masle ok, jeżeli porcja na prawdę spora Może jakiś owoc?

- rożek cytrynowy

2. kanapka z maslem, szynka wieprzowa, serem bialym i parmezanem, pomidorem, sosem babrecue(?)barbecue, 2 lyzki zasmazanej kapusty jak kanapka podwójna to ok, i j.w jakis owoc

- gainer

3. zupa pomidorowa z makaronem, udko smazone z bula tarta, miska kapusty jw; a do udka węgle; ziemniaczki, ryż, kasza! placek serowo-truskawkowy z galaretka-to deserek

4. kasza manna z truskawkami, cukrem, orzechami, gainer ok

5. miska salatki (salata, pomidor, parmezan, rzodkiewka, szczypiorek, sos vinegrette), smazona kielbasa, chleba z maslem, keczup i musztarda pyysznie, a chlebka dawaj min.2 kromki

-gainer
no to dajesz pakę orzechów po ^^
chipsy lubisz, wcinaj tez (co tam, że niezdrowo, przecież to P)
kakao pij na tłustym mleczku, zagryzaj biszkoptami/herbatnikami
I owoców więcej

znikajac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 13:05   #3184
Abigal
Raczkowanie

GG do Abigal

Cytat:
Napisane przez znikajac Pokaż wiadomość
no fakt, kilkanaście orzechów to jak nic w sumie XD
kiedyś jadłam orzechy raz na 3 miesiące i wszystko w porządku ze mną było ;P
ale co by nie było, 4 paczki pistacji 200 g niedługo zostaną otwarte ^^
Przepraszam zwracam honor. Fistachy mi umknęły mój błąd. Jeszcze raz przepraszam

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
P

1. 2 spore racuchy z cukrem pudrem, czekolada do smarowania, orzechami i syropem wisniowym, smazone na maslejeżeli na prawdę spore to ładnie, ale mógł wpaść owocek

- rożek cytrynowy

2. kanapka z maslem, szynka wieprzowa, serem bialym i parmezanem, pomidorem, sosem babrecue(?), 2 lyzki zasmazanej kapustyale kanapka podwójna rozumiem

- gainer

3. zupa pomidorowa z makaronem, udko smazone z bula tarta, miska kapusty jw; placek serowo-truskawkowy z galaretkaładnie, ale mogły wpaść węgle do 2 dania, choć rozumiem, była zupa (jak rozumiem duża porządna porcja makaronu w zupce) to w sumie mogłaś już nie zmieścić

4. kasza manna z truskawkami, cukrem, orzechami, gainera orzechów dużo? i porcja full wypas tak?

5. miska salatki (salata, pomidor, parmezan, rzodkiewka, szczypiorek, sos vinegrette), smazona kielbasa, chleba z maslem, keczup i a ile chlebka, przynajmniej 2 kromeczki tak?musztarda

-gainer
No cuż, jeśli porcje są na prawdę wypasione to ok, a co dotego że wciąż nie tyjesz, tomoże więcej orzechów jedz i koniecznie więcej owoców! A jeśli nie będzie przyrostu wagi nadal, to może powinnaś udać się do jakiegoś specjalisty w tej dziedzinie, bo może nie przyswajasz tego co zjadasz.

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Wczorejsze Utrzymanie

Śn: 2 kromki chleba razowego pełnoziarnistego (po 50-60g każda) z masłem, rzodkiewkami i szczypiorem, duży pomidor, 2 jajka na twardo z łyżeczką majonezu i szczypiorkiem, kawa zbożowa

Przekąska: micha (300-400g) truskawek

Obiad: spory mięsny gołąbek (mielone dr., cebula, jajo) gotowany w sosie pomidorowym (pomidory, czosnek, cebula, przyprawy), 1/2 woreczka kaszy gryczanej z chochelką tegóż sosu, sałatka z pęczka splasterkowanych rzodkiewek ze szczypiorkiem, solą, pieprzem i łyżką śmietany 18%

długi spacer

Podwieczorek: serek homogenizowany waniliowy TSM 180g z łyżką orzechów włoskich i pestek dyni + wkrojone czereśnie, 2 morele (świeże), herbatka malinowa

Kolacja: talerzyk sałatki (sałata, feta, oliwki ciemne, pomidorki koktajlowe, bazylia, ogórek, jogurt), 2 kromki razowego pełnoziarnistego (te po 50-60g) z masłem, wędzonym łososiem, musztardą i ogórkiem kiszonym, herbatka zielona z cytryną

i proszę o ocenkę
Abigal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 13:15   #3185
Maliness
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marta_r85 Pokaż wiadomość
R
- kawa - po przebudzeniu (mleko, bez cukru)
- płatki fitness 30g plus mleko - śniadanko brak białka, jedynie odrobina węglowodanów, ale moim zdaniem płatki fitness to ściema. brak warzyw
- 2 kotleciki sojowe + pomidor z jogurtem 1% - obiad za mało białka (kotlet sojowy to niecałe 3g białka), warzyw dałabym więcej, i jakaś kasza albo ryż jako źródło węglowodanów złożonych
- kawa - jako podwieczorek "podwieczorek"? eee... no comment, brak wszystkiego
- do pracy na nockę biorę: 2 kotleciki sojowe + kawałek ogórka, activia do picia. mało białka, mało warzyw, activia na kolację się nie nadaje

Doradzono mi aby napisać w tym wątku bo ponoć mój jadłospis jest tragiczny . Czy mogłybyście coś mi doradzić? Co tu np jest nie tak? Wykreślenie kawy odpada no i na śniadanie jakoś nie bardzo mogę jeść i to chyba też jest mój problem. Proooszę o pomoc
ogólnie to jest TRAGICZNIE, wszędzie brakuje białka, prawie żadnych węglowodanów złożonych, mało warzyw, ani trochę NNKT. Koniecznie to zmień, bo efekt jojo gwarantowany. Poczytaj jadłospisy innych dziewczyn i spróbuj coś wymyślić, potem wklej to na forum
Maliness jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 13:49   #3186
Joelle
Raczkowanie

Utrzymanie (choć prawdopodobnie powinnam troszkę przytyć - 50.5kg/172cm, ale narazie się nie potrafię przełamać )

ŚNIADANIE (7.00) - dwie kromki chleba pełnoziarnistego (takie gdzieś po 30,35g) jedna z sałatą, Turkiem szczypiorkowym i pomidorem, druga z sałatą, plastrem drobiowej szynki i pomidorem + truskawkowa Jogobella (125g) + herbata bc

II ŚNIADANIE (11.30) - kilka, spoorych truskawek wymieszanych z Activią truskawkową (125g)

OBIAD (15:00) - sporo młodych ziemniaków (dokładnie nie liczyłam,ale było ich dużo :P) i pół kostki twarożku <33

KOLACJA (20:00) - dwie kromki chleba jak na śniadanie

I jak? Dobry to jest jadłospis na utrzymanie? Za dużo czegoś? Prosiłabym o ocenkę
Joelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 13:57   #3187
kiitty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Joelle Pokaż wiadomość
Utrzymanie (choć prawdopodobnie powinnam troszkę przytyć - 50.5kg/172cm, ale narazie się nie potrafię przełamać )

ŚNIADANIE (7.00) - dwie kromki chleba pełnoziarnistego (takie gdzieś po 30,35g) jedna z sałatą, Turkiem szczypiorkowym i pomidorem, druga z sałatą, plastrem drobiowej szynki i pomidorem + truskawkowa Jogobella (125g) + herbata bc

II ŚNIADANIE (11.30) - kilka, spoorych truskawek wymieszanych z Activią truskawkową (125g)

OBIAD (15:00) - sporo młodych ziemniaków (dokładnie nie liczyłam,ale było ich dużo :P) i pół kostki twarożku <33

KOLACJA (20:00) - dwie kromki chleba jak na śniadanie

I jak? Dobry to jest jadłospis na utrzymanie? Za dużo czegoś? Prosiłabym o ocenkę
ja bym dorzuciła jakieś mięso i warzywa do obiadu. no i brakuje mi podwieczorka między obiadem a kolacją. reszta ok

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-18, 14:01   #3188
znikajac
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Abigal Pokaż wiadomość
Przepraszam zwracam honor. Fistachy mi umknęły mój błąd. Jeszcze raz przepraszam ok, ok ale i tak nie było ich dużo.

Wczorejsze Utrzymanie

Śn: 2 kromki chleba razowego pełnoziarnistego (po 50-60g każda) z masłem, rzodkiewkami i szczypiorem, duży pomidor, 2 jajka na twardo z łyżeczką majonezu i szczypiorkiem, kawa zbożowa wiosennie

Przekąska: micha (300-400g) truskawek może jakiś jogurcik?

Obiad: spory mięsny gołąbek (mielone dr., cebula, jajo) gotowany w sosie pomidorowym (pomidory, czosnek, cebula, przyprawy), 1/2 woreczka kaszy gryczanej z chochelką tegóż sosu, sałatka z pęczka splasterkowanych rzodkiewek ze szczypiorkiem, solą, pieprzem i łyżką śmietany 18% świetny obiad

długi spacer

Podwieczorek: serek homogenizowany waniliowy TSM 180g z łyżką orzechów włoskich i pestek dyni + wkrojone czereśnie, 2 morele (świeże), herbatka malinowa fajnie

Kolacja: talerzyk sałatki (sałata, feta, oliwki ciemne, pomidorki koktajlowe, bazylia, ogórek, jogurt), 2 kromki razowego pełnoziarnistego (te po 50-60g) z masłem, wędzonym łososiem, musztardą i ogórkiem kiszonym, herbatka zielona z cytryną super chiper wypas

i proszę o ocenkę
strasznie mi się podoba ^^

Stary 2010-06-18, 14:04   #3189
Irish lady 28
Zadomowienie

utrzymanie
  1. jajko na miękko + 2 kromki razowca z pomidorem,serem żółtym,cebulą
  2. gruszka,3 plastry polędwicy sopockiej
  3. śledź w śmietanie ,3 ziemniaczki gotowane
  4. 2 gołąbki w sosie pomidorowym, ziemniak

proszę,oceńcie to...
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 14:06   #3190
znikajac
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiitty Pokaż wiadomość
ja bym dorzuciła jakieś mięso i warzywa do obiadu. no i brakuje mi podwieczorka między obiadem a kolacją. reszta ok
+ masło na kanapki, orzechy do II śniadania

Stary 2010-06-18, 14:15   #3191
Maliness
Raczkowanie

Redukcja

szklanka wody z cytryną

20 minut biegania

I jajecznica z 3 jajek, 3 łyżek płatków owsianych, 2 łyżek otrębów owsianych, do tego pomidor i kawałek ogórka

II sałatka z 60g tuńczyka, paru liści sałaty, pomidora i 3 łyżek jogurtu naturalnego

III 140g pieczonego filetu z dorsza, 2 pomidory, pół czerwonej papryki, pół cebuli, 4 łyżki kaszy gryczanej, jogurt naturalny 180g z 5 łyżeczkami otrębów owsianych, szklanka mleka 1,5%

IV sałatka z 60g tuńczyka, paru liści sałaty, papryki

V 125g twarogu (chudego albo półtłustego), łyżeczka oliwy z oliwek, ogórek

ktoś się pokusi o ocenę?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-18, 16:00   #3192
Marta_r85
Raczkowanie

R
śniadanie - makrela wędzona, pół pomidorka i ogórka
2 śniadanie - serek homogenizowany + banan
obiad - salatka z gotowanego kurczaka i warzyw (pomidor, ogórek, sałata, cebulka)
podwieczorek - galaretka z truskawkami
kolacja - 2 gotowane jajka, druga połowa pomidorka

Mam nadzieję że się poprawiłam i ślicznie proszę o ocenę. Planuję zjeść to jutro. Orzechów nienawidzę
Stary 2010-06-18, 16:10   #3193
znikajac
Zakorzenienie

zakręcone U

woda z cytryną

Ś -
bułka wieloziarnista [wytostowana podczas testowania nowego tostera i pozbawiona części niejadalnych czyt. kawałek przypalonej skórki] z serem Hochland Tost i ketchupem

IIŚ -
lu go kakaowe 50 g, ok. 50 g pistacji,
podczas robienia sałatki: ogórek korniszony, 2 piętki chleba żytniego na naturalnym miodzie
jakieś 0,4 kg czereśni

dość późny i grillowy O -
pół bagietki z pieczarkami, cebulą w sosie by ciocia, który smakował jak ketchup; miseczka gyrosa(gdyby nie ten majonez to by była w miarę--pierwszy raz jadłam) na zagrychę kromka chleba żytniego j.w. z kawałkiem piersi kuraka i sosem j.w.
D - Bambino waniliowe
K - bułka wieloziarnista: 1 z serkiem tost do smarowania, chrzanem, ogórkiem, rzodkiewkami, sałatą; 2 z masłem i pomidorem

jeszcze gdzieś się kiwi przewinęło, nie pamiętam gdzie...
+ zielona herbata, gumy do żucia, duuużo wody
+ okropne mdłości i uczucie "niedobrzości" od kilku dni, nie wiem co jest

Edytowane przez znikajac
Czas edycji: 2010-06-18 o 17:06
Stary 2010-06-18, 16:24   #3194
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
R
śniadanie - makrela wędzona, pół pomidorka i ogórka
2 śniadanie - serek homogenizowany + banan
obiad - salatka z gotowanego kurczaka i warzyw (pomidor, ogórek, sałata, cebulka)
podwieczorek - galaretka z truskawkami
kolacja - 2 gotowane jajka, druga połowa pomidorka

Mam nadzieję że się poprawiłam i ślicznie proszę o ocenę. Planuję zjeść to jutro. Orzechów nienawidzę
przy niektorych jadlospisach to mi witki opadaja
wiesz co to sa WEGLOWODANY ZLOZONE I NNKT?

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Maliness Pokaż wiadomość
Redukcja

szklanka wody z cytryną

20 minut biegania

I jajecznica z 3 jajek, 3 łyżek płatków owsianych, 2 łyżek otrębów owsianych, do tego pomidor i kawałek ogórka

II sałatka z 60g tuńczyka, paru liści sałaty, pomidora i 3 łyżek jogurtu naturalnego

III 140g pieczonego filetu z dorsza, 2 pomidory, pół czerwonej papryki, pół cebuli, 4 łyżki kaszy gryczanej, jogurt naturalny 180g z 5 łyżeczkami otrębów owsianych, szklanka mleka 1,5%

IV sałatka z 60g tuńczyka, paru liści sałaty, papryki

V 125g twarogu (chudego albo półtłustego), łyżeczka oliwy z oliwek, ogórek

ktoś się pokusi o ocenę?
nie biega sie na czczo.
po co to mleko w obiedzie jeszcze?
tylko lyzeczka oliwy? troche malo tych tluszczy
nie jadasz owocow?
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 16:26   #3195
Irish lady 28
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
utrzymanie
  1. jajko na miękko + 2 kromki razowca z pomidorem,serem żółtym,cebulą
  2. gruszka,3 plastry polędwicy sopockiej
  3. śledź w śmietanie ,3 ziemniaczki gotowane
  4. 2 gołąbki w sosie pomidorowym, ziemniak

proszę,oceńcie to...

zaraz się popłaczę
CZY JA JESTEM NIEWIDOCZNA???
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-18, 17:04   #3196
Maliness
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Pokaż wiadomość

nie biega sie na czczo.
po co to mleko w obiedzie jeszcze?
tylko lyzeczka oliwy? troche malo tych tluszczy
nie jadasz owocow?
ale kiedy biegam po jedzeniu, od razu łapie mnie kolka ;/
mleka nie było w planach ale się skusiłam, bo je uwielbiam
nie wiedziałam, że tłuszczy ma być więcej
do IV posiłku dołożyłam jeszcze około 55 truskawek... wiem, że przegięłam ale uwielbiam je!a do V pomidora i 3 kotlety sojowe na sucho...
---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Napisane przez Irish lady 28
utrzymanie

1. jajko na miękko + 2 kromki razowca z pomidorem,serem żółtym,cebulą ja bym zjadła 2 jajka na Twoim miejscu
  2. gruszka,3 plastry polędwicy sopockiej trochę mało ilościowo
  3. śledź w śmietanie ,3 ziemniaczki gotowane mało moim zdaniem
  4. 2 gołąbki w sosie pomidorowym, ziemniak tu chyba ładnie

proszę,oceńcie to...

brakuje mi NNKT, ziemniaki zastąpiłabym kaszą albo ryżem i dałabym więcej warzyw, ale ogólnie nie jest źle

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Cytat:
R
śniadanie - makrela wędzona, pół pomidorka i ogórka daj całego pomidora i całego ogórka, do tego kromkę chleba razowego
2 śniadanie - serek homogenizowany + banan zamiast banana lepiej jakieś jabłko i dodaj jakieś źródło białka, np jajko
obiad - salatka z gotowanego kurczaka i warzyw (pomidor, ogórek, sałata, cebulka) dodaj jakąś kaszę
podwieczorek - galaretka z truskawkami lepsza byłaby surówka z oliwą z oliwek bo brak NNKT
kolacja - 2 gotowane jajka, druga połowa pomidorka za mało warzyw!

j.w.

Edytowane przez Maliness
Czas edycji: 2010-06-18 o 18:21
Stary 2010-06-18, 17:19   #3197
Winky
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Joelle Pokaż wiadomość
I jak? Dobry to jest jadłospis na utrzymanie? Za dużo czegoś?
Jesteś pewna, że jest to dla ciebie UTRZYMANIE? Jeszcze niedawno pisałaś, że ważysz 53kg, potem 52kg, a teraz już 50kg? Na utrzymaniu, jak sam nazwa wskazuje, trzyma się wagę, a nie chudnie. W innym wątku pisałaś, że bardzo dużo schudłaś, a teraz nie potrafisz już normalnie jeść. Może jednak czas pomyśleć o psychologu? Bo z tych 50kg niedługo zrobi się 49kg i tak dalej. Nawet nie zauważysz, kiedy anoreksja złapie cię w swoje sidła, z których naprawdę ciężko będzie się uwolnić. Powiedź komuś, że masz problem.
A co to jadłospis to taki sobie. Śniadanie malutkie, drugiego śniadania w sumie brak, obiad taki dziwny (ziemniaki i twaróg?) i również mały, podwieczorku brak, kolacja jedynie znośna.
Proszę weź się za siebie, nim będzie za późno.
Winky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 18:29   #3198
Sherrie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paszka016 Pokaż wiadomość
j.w
Cytat:
no to dajesz pakę orzechów po ^^
chipsy lubisz, wcinaj tez (co tam, że niezdrowo, przecież to P)
kakao pij na tłustym mleczku, zagryzaj biszkoptami/herbatnikami
I owoców więcej

Cytat:
Napisane przez Abigal Pokaż wiadomość

No cuż, jeśli porcje są na prawdę wypasione to ok, a co dotego że wciąż nie tyjesz, tomoże więcej orzechów jedz i koniecznie więcej owoców! A jeśli nie będzie przyrostu wagi nadal, to może powinnaś udać się do jakiegoś specjalisty w tej dziedzinie, bo może nie przyswajasz tego co zjadasz.

najgorsze jest to ze po sniadaniu jestem tak napchana ze juz bym mogla nic nie jesc;/ 2 kanapki to strasznie duzo, a jeszcze jak pije gainera to juz calkiem ruszac sie nie moge ;/
nie wiem co sie dzieje
Sherrie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 18:55   #3199
znikajac
Zakorzenienie

Cytat:
najgorsze jest to ze po sniadaniu jestem tak napchana ze juz bym mogla nic nie jesc;/ 2 kanapki to strasznie duzo, a jeszcze jak pije gainera to juz calkiem ruszac sie nie moge ;/
nie wiem co sie dzieje
A może nie będziesz piła gainera i w zamian tego będziesz więcej jadła, piła jakieś soki itp.?

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Cytat:
zakręcone U

woda z cytryną

Ś -
bułka wieloziarnista [wytostowana podczas testowania nowego tostera i pozbawiona części niejadalnych czyt. kawałek przypalonej skórki] z serem Hochland Tost i ketchupem

IIŚ -
lu go kakaowe 50 g, ok. 50 g pistacji,
podczas robienia sałatki: ogórek korniszony, 2 piętki chleba żytniego na naturalnym miodzie
jakieś 0,4 kg czereśni

dość późny i grillowy O -
pół bagietki z pieczarkami, cebulą w sosie by ciocia, który smakował jak ketchup; miseczka gyrosa(gdyby nie ten majonez to by była w miarę--pierwszy raz jadłam) na zagrychę kromka chleba żytniego j.w. z kawałkiem piersi kuraka i sosem j.w.
D - Bambino waniliowe
K - bułka wieloziarnista: 1 z serkiem tost do smarowania, chrzanem, ogórkiem, rzodkiewkami, sałatą; 2 z masłem i pomidorem

i po doszła kromka pszennego z grilla

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-18, 19:12   #3200
Amoni
Raczkowanie

GG do Amoni Send a message via Skype™ to Amoni

Moje zakręcone piątkowe U pt. Zaliczanie
Śn. Owsianka: Danio jagodowe 140 g + 5 łych owsianych, kiwi. Herbata

1,5 Wf, na którym mało co robiłam:P

II Śn. Ciabatta 70g z serem żółtym, pomidorem i ogórasem.

Obiad:fuuuura makaronu dweujajecznego + mnóstwo rosołu drobiowego, Big udziec z indyka, 3 ogórki konserwowe.
Deser:pół grejfruta

Podw. ok.75 g żelków, baton fitness czekoladowy ze skórką pomarańczową(o dziwo pyszny), kawa Prima z mlekiem i miodem.

z 10 min rowerem, ok. 2,5 h pielenia i zbierania truskaw

Kol. 2 jajka na miękko, pomidor, ogórek, kajzerka. Herbata zielona.

Dojdzie jeszcze z 0,5 kg truskawek mojej babci

I jak?
Koniec siedzenia w domu!
,,Bo we mnie kwitnie już wiosna..."
Amoni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 19:20   #3201
znikajac
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amoni Pokaż wiadomość
Śn. Owsianka: Danio jagodowe 140 g + 5 łych owsianych, kiwi. Herbata ładne śniadanko

II Śn. Ciabatta 70g z serem żółtym, pomidorem i ogórasem. +masło i będzie wzorowo

Obiad:fuuuura makaronu dweujajecznego + mnóstwo rosołu drobiowego, Big udziec z indyka, 3 ogórki konserwowe. okkk, jeżeli makaronu na prawdę fura
Deser:pół grejfruta cały niech będzie!

Podw. ok.75 g żelków, baton fitness czekoladowy ze skórką pomarańczową(o dziwo pyszny), kawa Prima z mlekiem i miodem. tu by ktoś powiedział, że baton i żelki to nie posiłek, ale ja powiem, że fajnie xD

Kol. 2 jajka na miękko, pomidor, ogórek, kajzerka. Herbata zielona. Ładnie, acz... kajzerka tak na sucho? Dawaj na nią masło, jakieś serki i warzywka.

Dojdzie jeszcze z 0,5 kg truskawek mojej babci a już chciałam pisać, że zbierałaś i nie zjadłaś ! ;p

I jak?
no ale NNKT brakkkk...
czemu nie jesz masła?

a i no. Zaliczyłaś?

Stary 2010-06-18, 19:24   #3202
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

to może ja, żebyś wiedziała o co kaman
Cytat:
R
śniadanie - makrela wędzona, pół pomidorka i ogórka tutaj masz tylko tłuszcze w postaci makreli a z rana potrzeba ci dobrych , dających kopa węglowodanów- pieczywo razowe,żytnie, płatki gryczane, żytnie , owsiane . jest wiele opcji do tego jakieś białeczko np. dwie kromki chleba maźnięte lekko masłem ( żeby się witaminy wchłonęły) do tego sporo wędliny chudej jakiejś polędwicy czy z piersi kurczaka czy indyka i do tego warzywa, teraz jest w czym wybierać a nie tylko pomidor i ogórek- rzodkiewki, szczypior, sałata- korzystaj póki czas
2 śniadanie - serek homogenizowany + banan jaki ten serek?słodki? jak tak to niezbyt. banan może i ujdzie ale uważaj na niego, bo ma dużo cukru. banany jak bardzo lubisz to po jakimś treningu.
obiad - salatka z gotowanego kurczaka i warzyw (pomidor, ogórek, sałata, cebulka) brak węgli/tłuszczy(np. olej lniany, z pestek słonecznika/oliwa z oliwek- łyżeczka lub łyżka i styka, mało
podwieczorek - galaretka z truskawkami tu garść orzechów, albo i dwie
kolacja - 2 gotowane jajka, druga połowa pomidorka na noc podobno wolnowchłanialne czyli np. twaróg czy serek wiejski i warzywa, warzywa błagam

o, nie lubisz orzechów. to w takim razie próbuj z tymiolejami. a pestek jakichs nie lubisz też? banan tylko - spróbuj jabłek , truskawek, czereśni, nektarynek, moreli-teraz sezon. obeznaj się ze zdrowymi węglami.

uchh
nudziło mi się

175, 83/62/89
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 19:32   #3203
warrior_mortal
Rozeznanie

moje U:

I: owsianka- 4ł. płatków górskich na 2 szkl. mleczka 2%, z łyżeczką otrąb pszennych, jabłkiem, cynamonem i łyżeczką rodzynek + herbata zielona

II: kanapka z 2 wielgachnych krom razowego, pełnoziarnistego (każda chyba po ok. 70g. ) z masłem, makrelą wędzoną, rzodkiewką i sałatą lodową

długi spacer po mieście

III: batonik kit-kat

IV: frytki pieczone w piekarniku, jajko sadzone i dużo (ZA) dużo ogórków małosolnych (chyba z 10 ich wpadło ) + herbata zielona

V: ciemna bułka obklejona słonecznikiem z serkiem homo nat. 150g + herbata zielona

i jak? ostatnio chodzę mega przepełniona i sama nie wiem dlaczego
Stary 2010-06-18, 19:40   #3204
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorzkakawa Pokaż wiadomość
to może ja, żebyś wiedziała o co kaman
uchh
nudziło mi się
podziwiam

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Maliness Pokaż wiadomość
ale kiedy biegam po jedzeniu, od razu łapie mnie kolka ;/
mleka nie było w planach ale się skusiłam, bo je uwielbiam
nie wiedziałam, że tłuszczy ma być więcej
do IV posiłku dołożyłam jeszcze około 55 truskawek... wiem, że przegięłam ale uwielbiam je!a do V pomidora i 3 kotlety sojowe na sucho....
to zjedz posilek i odczekaj troche i wtedy idz biegac.
a po trenigu zjedz jakies wegle i bialko.
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 19:42   #3205
malenka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
zaraz się popłaczę
CZY JA JESTEM NIEWIDOCZNA???
nareszcie dotarło?

63-61-59-57-55-53-52-50
malenka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 19:47   #3206
znikajac
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez warrior_mortal Pokaż wiadomość
moje U:

I: owsianka- 4ł. płatków górskich na 2 szkl. mleczka 2%, z łyżeczką otrąb pszennych, jabłkiem, cynamonem i łyżeczką rodzynek + herbata zielona ok, może trochę orzechów?

II: kanapka z 2 wielgachnych krom razowego, pełnoziarnistego (każda chyba po ok. 70g. ) z masłem, makrelą wędzoną, rzodkiewką i sałatą lodową no i co takie zdziwienie super!

długi spacer po mieście

III: batonik kit-kat senses jest lepszy! albo white

IV: frytki pieczone w piekarniku, jajko sadzone i dużo (ZA) dużo ogórków małosolnych (chyba z 10 ich wpadło ) + herbata zielona ogórki to woda i sama pyszotka, to co mówisz, że za dużo ładnie, jeżeli frytek ze 100 g chociaż ;p

V: ciemna bułka obklejona słonecznikiem z serkiem homo nat. 150g + herbata zielona no a warzywa? ser? szynka? dawaj coś na tą bułę oprócz serka!

i jak? ostatnio chodzę mega przepełniona i sama nie wiem dlaczego
j.w. brakuje mi orzechów

Stary 2010-06-18, 20:06   #3207
warrior_mortal
Rozeznanie

Cytat:
j.w. brakuje mi orzechów
wiem, wiem...napisałam "ZA" dużo, bo później męczył mnie okropny ból brzucha i m.in dlatego nie dodawałam już warzywek do kolacji

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Amoni Pokaż wiadomość
Śn. Owsianka: Danio jagodowe 140 g + 5 łych owsianych, kiwi. Herbata no ok. ale może tak jeszcze jakieś nnkt?

II Śn. Ciabatta 70g z serem żółtym, pomidorem i ogórasem. MASeŁO!

Obiad:fuuuura makaronu dweujajecznego + mnóstwo rosołu drobiowego, Big udziec z indyka, 3 ogórki konserwowe.
Deser:pół grejfruta jeżeli rzeczywiście fura no to ładniutko

Podw. ok.75 g żelków, baton fitness czekoladowy ze skórką pomarańczową(o dziwo pyszny), kawa Prima z mlekiem i miodem. hm...w zasadzie może być ale ja bym słodkości proponowała na deserek a na podwieczorek zjadłabym raczej coś treściwszego np. serek/twarożek/budyń z orzeszkami etc

Kol. 2 jajka na miękko, pomidor, ogórek, kajzerka. Herbata zielona. i znowu MASeŁO się kłania a na kajzerke może jakiś serek ew. szyneczka jeżeli nie pościsz w piątki

Dojdzie jeszcze z 0,5 kg truskawek mojej babci

I jak?
jw.

Edytowane przez warrior_mortal
Czas edycji: 2010-06-18 o 19:58
warrior_mortal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 20:10   #3208
znikajac
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez warrior_mortal Pokaż wiadomość
wiem, wiem...napisałam "ZA" dużo, bo później męczył mnie okropny ból brzucha i m.in dlatego nie dodawałam już warzywek do kolacji

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

jw.
aha, rozumiem. Wiem, jak to jest, gdy męczy okropny ból brzucha..ale może to od frytek

Stary 2010-06-18, 20:26   #3209
IWONA8800
Raczkowanie

czy ktoś mi powie jak dużo mam zmienić?
śniadanie : bułeczka ziarnista + 2 plasterki sera żółtego+2 plasterki szynki drobiowej+plasterki pomidora
obiad : mała pojedyncza piers z kurczaka usmażona na małej ilośći masła przyprawiona przyprawą gyros + warzywka na parze
podiwczorek: lody75g czekoladowo-waniliowe,pyszne
kolacja :bułeczka zytnia+ dwa jajka na twardo+plasterek szynki z indyka+plasterki pomidora

proszę bardzo o jakąkolwiek opinie bardzo zależy mi na zdrowym i racjonalnym odżywianiui z góry dziękuję
IWONA8800 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 21:12   #3210
Abigal
Raczkowanie

GG do Abigal

Cytat:
strasznie mi się podoba ^^
cieszę się A do truskawek na przekąskę nie bardzo jogurt pasuje i dziękuję za ocenkę

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Cytat:
zakręcone U

woda z cytryną

Ś - bułka wieloziarnista [wytostowana podczas testowania nowego tostera i pozbawiona części niejadalnych czyt. kawałek przypalonej skórki] z serem Hochland Tost i ketchupemwierzę że nie było to usunięcie 1/2 bułt

IIŚ - lu go kakaowe 50 g, ok. 50 g pistacji,
jakieś 0,4 kg czereśni różnorodnie

dość późny i grillowy O - pół bagietki z pieczarkami, cebulą w sosie by ciocia, który smakował jak ketchup; miseczka gyrosa(gdyby nie ten majonez to by była w miarę--pierwszy raz jadłam) na zagrychę kromka chleba żytniego j.w. z kawałkiem piersi kuraka i sosem j.w.mam nadzieję że porcja przyzwoita
D - Bambino waniliowe
K - bułka wieloziarnista: 1 z serkiem tost do smarowania, chrzanem, ogórkiem, rzodkiewkami, sałatą; 2 z masłem i pomidoremok, ale może byś sobie jajeczniczkę zrobiła czy cuś, bo mało tego białka jadasz, a jajek w ogóle nie widziałam w twoim jadłospisie, nie jadasz?

fajny i luźny jadłospisik reszta j.w.
Abigal jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości