|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Perfumy, kolorówka, pilęgnacja...Zapraszam:)
givenchy znam i jest naprawde ładny
ale wyśle dopiero perfumiki w poniedziałek ok bo wyjeżdżam jutro z samego rana i bd dopiero w niedziele wieczorkiem a nie posiadasz innego zapaszku w tej samej objetosci chodziło mi głównie o jakis roslinny na wiosne dobrze sie sprawdzał eternity summer ale się niedawno skończył lubie zapachy typowo roslinne jak Hermes un Jardin Sur Le Nil albo green tea Mam dopiero 19 lat więc mocne zapaszki do mnie nie pasują jak kupiłam Diamonds Intense byłam zmuszona go sprzedać za Grosze gdyż nie nadawał sie dla mnie A E. Arden ma świerzutki zapaszek :P więc może znajdziesz coś w delikatniejszym odorze ![]() |
|
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
oj to ci powiem ze w takim razie Nu moze ci sie nie spodobac- nie wiem ale wydaje mi sie ze to jest taki bardzo dojrzaly zapach i powazny az czasem sama sie czuje do niego za mloda a mam juz 30stke
|
|
#63 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, a smugę zostawia jedynie (przynajmniej mi się tak wydaje) Addict i niektóre Chanelki.No cóż, taki los... Z wysyłką nie ma problemu, postaram się przesyłkę nadać, tak jak pisałam, w poniedziałek lub wtorek (mam trochę pracy, więc zaleć to będzie, czy się wyrobię). Pozdrawiam serdecznie
|
|
|
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez nie potrafie wylapywac no a dzikiej czarnej orchidei to w zyciu warszawy nie wachalam
ale mam ksiazke- kompendium wiedzy o perfumach zawsze lezy w kibelku i moge sobie przy kazdej okazji zajrzec no i tam wlasnie wyczytalam ze Nu jest w ogole dosc prosta kompozycja jesli chodzi o ilosc skladnikow a w nucie glowy to wlasnie ta orchidea dominuje Addict to jest ogoniasty chyba i na umarlym ja sie musialam pozbyc bo mezowi na kilometr smierdzial a chanelki tez chyba wiekszosc jest z tych co buchaja na odlegloscno i ten HP na pewno sie bedzie za toba ciagnal pieknym ogonem
|
|
#65 | ||
|
Wtajemniczenie
|
nisiu 1908
Ja nie używam Elżbietki, lecz chętnie ją przygarnę dla Mamy. Jednakże skoro wolisz lekkie, delikatne zapachy, to lepiej byłoby, gdybyś wypróbowała gdzieś Nu przed wymianą. Dla mnie nie jest ciężki, ale ja generalnie wolę słodsze, mocniejsze perfumy. I pewnie dlatego zawsze mam problem ze znalezieniem zapachu na upalne lato. Z kategorii typowo letnich mam jedynie, a raczej miałam (gdyż już leci do glamourous) Addict 2 i L'eau par Kenzo (cały czas się nad nim jednak zastanawiam, podoba się bardzo moim bliskim, i nie wiem, czy mogłabym go oddać, no ale to takie czcze gadanie...). Calvina Summer też miałam, ale mi nie pasował i powędrował na wizażu. Celem wymianki powinno być obustronne zadowolenie, choć czasami przybierają one charakter eksperymentów i pewnego rodzaju ryzyka .Zawsze jest jednak wyjście awaryjne i nietrafiony przedmiot można znów wystawić w swoim wątku. Ale będę szczera i proponuję poszukać testerków, próbek, gdyż może nie być to(tj. Nu) tym, czego szukasz. No chyba, że należysz do ryzykantek ...i lubisz niespodzianki ![]() Pozdrawiam ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ---------- Cytat:
Może co do Addicta i Chanelków to mamy obie rację, ale HP testuję sobie już od jakiegoś czasu z próbeczek i ogonka ani rusz (no może tuż po psiknięciu); ale wcale mi to nie przeszkadza, ja nie szukam ogona w perfumach, a nawet raczej wolę, jak się już wyciszą i wygodnie rozsiądą na mojej skórze ![]() Pa blue A propos, chyba najwyższy czas by kupić jakąś literaturę o mojej pasji. Mogłabyś coś polecić, bo na razie w księgarniach trafiam raczej na pięknie wydane albumy, a nie rzeczowe teksty. Edytowane przez blueflower Czas edycji: 2010-06-19 o 00:28 |
||
|
|
|
|
#66 | |
|
JESTEM ONA
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#67 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#68 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pozdrawiam serdecznie
|
|
|
|
|
|
#70 |
|
Wtajemniczenie
|
Niestety nie mam tego typu zapachów. Jedynie ten L'eau par, ale jego wymieniłabym jedynie za moje wish.
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
A za ten nie można :1. Boucheron Trouble, edp, 30 ml, przetestowana 3 razy, z kartonikiem; a słyszałam że ten jest delikatniejszy i nie jest taki kadzidlany
|
|
|
|
|
#72 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pozdrawiam serdecznie
|
|
|
|
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
Była bym wdzięczna jakby trafił w moje rączki ja o niego dobrze zadbam
w każdym razie Ardenka jest zarezerwowana na jakiś czas dla Ciebie
Edytowane przez nisia1908 Czas edycji: 2010-06-20 o 22:47 |
|
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
Blueflowerku ja mam 2 fajne ksiazki o perfumach ale po angielsku- jedna z takim jajem napisana ze sie czyta niemal jak powiesc
ale nie wiem czy cie teksty po ang interesuja?
|
|
#76 |
|
JESTEM ONA
|
Droga Blue,
przemyślałam i raczej nie wymienię podkładu CK. Pozdrawiam serdecznie.
|
|
#77 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pozdrawiam serdecznie Aha, byłam na poczcie i kupiłam już kopertę. Teraz i do wieczora, jestem niestety uziemiona przed komputerem, postaram się wysłać paczkę jutro. ![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
![]() Pozdrawiam blue |
||
|
|
|
|
#79 |
|
Wtajemniczenie
|
Nisiu, na razie czekam jeszcze na odpowiedzi wizażanek.
Jak się wyjaśni to się odezwę. Widziałam, że zarezerwowałaś dla mnie Avenue, jednakże jeśli masz inne propozycje to nie czekaj. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
a ja juz wyslalam dzisiaj
wiec mysle ze kolo czwartku-piatku powinno dojsc ![]() no a jeszcze co do HP to ja "zarazilam sie" od kolezanki- ktora jak sie rano wypsikala to do poludnia pol biura intensywnie pachnialo pozazdroscilam jej i sama nabylam- jak dla mnie baaardzo sa ogoniaste
|
|
#81 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niestety ja nie zdążyłam i z rana już inne sprawy pilne na mnie czekają. Może jutro wieczorem, najpóźniej mam nadzieję w środę wyślę przesyłkę. Pozdrawiam serdecznie
|
|
|
|
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
kochana nie stresuj sie ani nie tlumacz, ja i tak mam mniej przekupkow wiec z definicji powinnam pierwsza wyslac
|
|
#83 |
|
Zadomowienie
|
hej, w sumie chętnie wymienę La Perlę na Boucheron, ale ml się nie zgadzają, co sugerujesz?
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post27299400 Edytowane przez kota behemota Czas edycji: 2010-06-22 o 11:34 |
|
|
|
|
#84 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Odpowiedziałam u Ciebie. blue |
|
|
|
|
|
#85 |
|
Zadomowienie
|
w sumie to podoba mi się u Ciebie jeszcze paletka Estee Lauder, ale nie wiem, czy to nie byłoby za dużo.. :/
daj znać, jakie odlewki mogłabyś zrobić, oprócz tego, co jest wyszczególnione w wątku ![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- drogi kwiatuszku, ja w takim razie piszę się na Boucheron Trouble i na paletkę EL, ale pod warunkiem, że wysępisz ode mnie np kilka próbeczek, lubisz niszę? mogę dorzucić nówkę nieśmiganą fabryczną próbkę L'Artisan Dzing!, chętnie dorzucę miniaturkę klasycznej Theoremy EDP Fendi 5ml i jeszcze jakieś próbeczki zapachowe znajdę na pewno. Co Ty na to? ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- ok, ja też już zaklepię dla Ciebie La Perlę! a 4 pory roku chętnie potestuję dorzucę Ci trochę niszowych próbek i zrobię odlewkę kilka ml z moich flakoników. to do wieczora!!!
|
|
#87 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak. Wymieniłam się na zapach, który bardziej mi odpowiada. Przykro mi, ale tak jak pisałam wcześniej, Avenue byłoby dla mamy, i to też jako zapas, bo swojego ma jeszcze sporo.
Może innym razem Pozdrawiam serdecznie
|
|
|
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
Coś u mnie?
Z zapachów z Twojej wish mam tylko próbkę oryginalną Amour i próbkę robioną Hynotic Poison. Ale może znajdziesz coś więcej? 2. YSL, Nu, edt, 29 ml, z kartonikiem; 1. Bioderma Hydrabio Legere (Lekki krem nawilżający do skóry odwodnionej i wrażliwej), 40 ml, z kartonikiem, data ważności - 01.2013;
|
|
#90 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Targowisko: kosmetyki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:46.

ale wyśle dopiero perfumiki w poniedziałek ok
lubie zapachy typowo roslinne