|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1951 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2
Hej, wczoraj miałam usg w 12 tyg. Jestem uspokojona, bo wszystko wyszło dobrze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1952 |
Zakorzenienie
|
a ja sie mojej ginki musze spytac czy moge isc na basen. Niby nie siadam dupka na brzegu etc. ale boje sie infekcji bo nigdy nie mialam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1953 |
Wtajemniczenie
|
dzien dobry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1954 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1955 |
Wtajemniczenie
|
ale mi dziś plecy nawalają
![]()
#1956 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jako że Wy bardziej doświadczone, bo ja styczniowa, to powiedzcie proszę jak u Was było z mdłościami w 8-10 tyg.? Ja od 9 tyg. zaczęłam się robić tak głodna, że jeżeli nie zjem po 3 godzinach, to mam mdłości, a potem wymioty żółcią. Czy to normalne? budzę się też w nocy i albo muszę zjeść herbatnika albo mam wymioty. wymioty generalnie mam rano i wieczorem. nie mam już apetytu, jem na siłę. od tygodnia nic mi nie smakuje. zaczynają mi się fazy, że np. muszę zjeść jabłuszko, bo zwariuję. czy Wy też tak miałyście?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1957 |
Zadomowienie
|
Witam kobietki
![]() Alee mnie od wczoraj brzusio boli tam na dole...eh najbardziej przy schylaniu...nie wiem zupelnie z czego ale nieprzyjemnie mi z tym...dobrze ze maly sie rusza co chwile to mam nadzieje ze wszystko wporzadku... A na basen niestety nie moge na taki normalny z woda chlorowana tylko na taki moge z woda ozonową a u nas raczej takich ni ma ![]() Layla ja niestety wymiotów nie miałam tylko mdłości i to straszne ale w godzinach wieczornych a trwały do srednio 12tc ![]() A smaczki owszem miałam gdzies kolo 8tc non stop bym jadla pomarańcze i piła sok pomaranczowy...potem smaka na jabłka non stop jabłka a potem na biały twarożek ze szczypiorkiem i z żodkiewką bym jadła heh no a tak ok 13tc odrzuciło mnie kompletnie od mięsa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez Ishka Czas edycji: 2010-06-19 o 07:34 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1958 |
Zakorzenienie
|
Layla ja tak mialam,
![]() ![]() W nocy na jedzenie sie nie budzilam, ale rano jak sie napilam za duzo wody na czczo na raz, tez lecialam wymiotowac. A z tym tamponem na basen dobre rozwiazanie, lae mnie nie przekonuje, bo mam wrazenie ze tampon nasiaka ta woda ![]() Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2010-06-19 o 07:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#1959 |
Zakorzenienie
|
Z tamponem???
![]() Moim zdaniem lekarka się myli. W każdym razie ja bym nigdy tak nie zrobiła. ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Poszukałam w necie i widzę, że niektórzy lekarz zdecydowanie tampony odradzają, inni zalecają. Ja bym na pewno nie ryzykowała ![]() Co do basenu to podobno bezpieczniejszy ozonowany rzeczywiście no i warto probiotyki brać, to najlepiej infekcjom zapobiega ![]()
#1960 |
Zadomowienie
|
Heheh no z tym tamponem to niezły bajer
![]() ![]()
#1961 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() czy Wy też jesteście zdania, że jak jest złe samopoczucie w ciąży, to będzie dziewczynka? bo ponoć jak jest dziewczynka, to się wydziela coś tam kontra mama i stąd jest konflikt jakiś i złe samopoczucie. czy to tylko jakiś wymysł? podobnie jak się brzydnie, to też dziewczynka. u moich koleżanek to się sprawdzilo. jak sądzicie? ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- nie no to czad. dlaczego w takim układzie dopuszczają takich lekarzy z takimi pomysłami? skąd ja mam wiedzieć? przeciez ja muszę na kimś polegać, nie byłam nigdy w ciąży. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1962 |
Zadomowienie
|
Layla hmm z tym brzydnięciem w ciązy na dziewczynke to nie byłabym taka pewna
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A co do tego tampona to wiem że ile lekarzy tyle opinii i rad takze sie nie przejmuj ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez Ishka Czas edycji: 2010-06-19 o 08:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#1963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() może jak zobaczę już ten brzuch to poczuję ciążę, narazie czuję tylko wymioty i nie wiem, jak można lubić ten stan ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1964 |
Zadomowienie
|
layla
![]() ![]() ![]() ![]()
#1965 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, macie jakieś linki z przykładami ćwiczeń dla ciężarówek?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1966 |
Rozeznanie
|
Hej jestem.
mam pytanko czy czujecie ruchy dziecka jakos regularnie? czy na tym etapie powinny byc one wyczówalne codziennie czy np.2xdziennie? bo zaczynam schizować. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1967 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1968 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie kwestia tamponów jest oczywista od kiedy w ogóle wiem, na czym polega ich stosowanie. Nie wiem, dlaczego lekarze zalecają takie rzeczy
![]() Nie wierzę w absolutnie żadne przesądy dotyczące wróżenia płci. Ani w kształt brzucha, ani w brzydnięcie, ani w samopoczucie. Ani w chińskie kalendarze ![]() ![]() ![]() Ja ciążę znoszę od początku dobrze, miałam tylko trochę mdłości i wzdęć, i zmęczona się czułam, ale bez przesady. Żadnego rzygania, mdlenia, wstrętu do zapachów, ciągłego spania, zaparć... Za to moim zdaniem brzydnę. Czuję się niezgrabna, cera wariuje (wcześniej miałam pryszcze, teraz się przesusza), włosy wcale nie gęstnieją (a piszą wszędzie, że w drugim trymestrze włosy gęstnieją i pięknieją ![]() ![]() Zawsze bardzo chciałam pierwszą córeczkę, ale... No właśnie, wyczuwam tego chłopaka i tak się czuję, jakbym już wiedziała, że mam synka ![]() ![]()
#1969 |
Rozeznanie
|
a ja juz czuje ruchy i mam biiig brzuszek
|
![]() ![]() |
![]() |
#1970 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1971 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aaa i jeszcze czytałam ze jesli chcesz poczuc ruchy to trzeba zjeść coś słodkiego i położyc sie na lewy bok na 15 min i tak zrobiłam i faktycznie jak cały dzien sie nie ruszał tak po tym słodkim od razu zaczął ![]() a w srode byłam na badaniach i miałam to obciazenie glukozą i maluszek dostał takiego kopa cukrowego że cały dzien i cała noc fikał ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1972 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() Brat mi wczoraj dał grę i tak mnie wciągnęło że siedzę i gram ![]() ![]() Tż własnie umiera na ból oka- ach Ci faceci, szkoda gadać. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1973 |
Zakorzenienie
|
a ja dziś idę na usg genetyczne i lekko schizuję
![]() ![]()
![]() |
#1974 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Fazę na jabłka i sok jabłkowy też miałam ok. 10 tygodnia. Tyle tego soku piłam, że zaczęłam kupować sok bio, który jest bez konserwantów, a przede wszystkim bez cukru, bo inaczej z samego soku przytyłabym chyba z 5 kilo. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1976 | |||
Zakorzenienie
|
kogo przywilao
![]() jak podroz poslubna? jak sie czujesz? ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
![]() fazy miałam i to na rozne rzeczy- wczoraj na afrest zielony, a dzisiaj zdycham bo mnie brzuch boli i jest wielki jak balon. Mialam tez faze na zupki chinskie - ale to na samym poczatku, teraz juz nie jem ![]() Layla, nie przejmuj sie - to norma ![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
![]() mnie strasznie wdymaja nektaryny chociaz je uwielbiam ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
Najgorszy dla mnie jest bol kregoslupa i kosci ogonowej oraz wielkie piersi oraz zawroty glowy. Nie jest to najpiekniejszy okres w moim zyciu ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1977 |
Zadomowienie
|
Jejku, a ja już wciągnęłam prawie pół kg!! świeżej kapusty kiszonej. Będzie rewolucja, oj będzie!!
![]() ![]() ![]() Wiecie co? jest już sobota, a mnie wciąż swędzi tam na dole mimo stosowania od środy maści od doktora... W dzień jest spokój, ale wieczorami... Jeśli przez weekend mi nie przejdzie to chyba znowu będę musiała iśc do lekarza... |
![]() ![]() |
![]() |
#1978 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wczoraj zjadlam pol kilo czeresni, drozdzowke z kapusta, fasolke, zielony agrest i od rana mam brzuch jak balon i do tego boli. Od dzisiaj ograniczam wzdymajace rzeczy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1979 |
Zadomowienie
|
Bela14 ja na początku czułam nieregularne ruchy czasem pare dni przerwy ale od jakiegos tygodnia to non stop w brzuchu mi skacze a czasem tak kopnie że boliiii a juz 3 razy chciał mi wyjsc przez pępek hehe
![]() ![]() ![]() Layla ja jestem mamusia październikową raczej ![]() ![]()
#1980 |
Zakorzenienie
|
A ja nie czuje ruchow regularnie.
Zaczelam czuc wczoraj ![]() A dzisiaj zaczynamy 22 tydzien. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:09.