Wypadanie w³osów, ³ysienie- W¡TEK G£ÓWNY - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesuj± siê dermatologi± lub maj± problemy ze skór±. Masz tr±dzik lub atopowe zapalenie skóry? Do³±cz do nas, pomó¿ sobie i innym.

Poka¿ wyniki sondy: Który waszym zdaniem kosmetyk jest najlepszy, da³ najlepsze efekty podczas kuracji?
Nutricap 4 1,35%
Silice 14 4,71%
Inneov gêsto¶æ w³osów 19 6,40%
Wax 52 17,51%
Skrzyp polny 49 16,50%
Rycyna (do wcierania) 14 4,71%
Vitapil 27 9,09%
Merz 25 8,42%
Inne 93 31,31%
G³osuj±cy: 297. Nie mo¿esz g³osowaæ w tej sondzie

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2009-02-01, 19:16   #181
rasberka
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 9
Dot.: wypadanie w³osów

Nie bada³am. Ale w tym tygodniu chce zrobiæ badanie krwi, jak bêdzie wszystko w porz±dku to sprawdze te hormony.. dziêki za odp.

Edytowane przez rasberka
Czas edycji: 2009-02-01 o 19:18
rasberka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-08-27, 15:56   #182
aga24zuzia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 971

hej
i ja musze sie przylaczyc do watku..no niestety
leca mi wlosy na potege..chlip chlip
robilam juz morfologie wyszlo ok
cukrzyce -wyszlo ok
poziom tarczycy-wysoki ale w normie
oczywiscie poszlam dzis do ginekologa z prosba o badania hormonalne-th testosteron..a ten do mnie ze przeciez jestem taka piekna..kobieca..ze sie osmieszam prosba o skierowanie na badanie testosteronu...
jutro ide prywatnie
acha robil ktos badanie poziomu magnezu???? bo to tez ma ogromny wplyw na wypadanie kude³kow...
pomó¿ mi.
aga24zuzia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-09-08, 17:37   #183
patyczki8
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 67

S³uchajcie mi wypadaj± w³osy od 2,5 roku dok³adnie od mementu kiedy urodzi³am dziecko. Wypadaja mi niemi³osiernie, badania mam o.k. Wszystko o.k. Dermatolog te¿ mówi, ¿e wszystko o.k. a mi w³osy jak wypada³y tak wypadaj±. Mowi siê, ¿e norma to 100 w³osów dziennie. U mnie rano po przeczesaniu wypada z 200 .
Nie wiem, jedynym wyt³umaczeniem by³by silny stres, który prze¿ywam od momentu zaj¶cia w ci±¿e a¿ do teraz ale ¿eby to jako¶ nie odzwierciedla³o siê na badaniach? hm.. dziwne...
patyczki8 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-09-09, 07:36   #184
suszarka
Buc

Wiadomo¶ci: 9 914

mi w³osy zaczê³y wypadaæ strasznie, bo odstawieniu tabletek anty. Powoli zaczynam zbieraæ na perukê.

Robi³am morfologiê, która wysz³a ok, Z hormonów wyszed³ mi podwy¿szony testosteron, ale lekarka powiedzia³a, ¿e robi³am w z³ym dniu cyklu. W tym miesi±cu powtórzê badanie, o ile dostanê okresu.
Stary 2009-09-11, 16:33   #185
aga24zuzia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez suszarka Poka¿ wiadomo¶æ
mi w³osy zaczê³y wypadaæ strasznie, bo odstawieniu tabletek anty. Powoli zaczynam zbieraæ na perukê.

Robi³am morfologiê, która wysz³a ok, Z hormonów wyszed³ mi podwy¿szony testosteron, ale lekarka powiedzia³a, ¿e robi³am w z³ym dniu cyklu. W tym miesi±cu powtórzê badanie, o ile dostanê okresu.
a w ktorym dniu powinno sie robic badanie poziomu testosteronu?
pomó¿ mi.
Stary 2009-09-24, 11:20   #186
martyna1236
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 1

Od oko³o 2 lat mam straszny problem z wypadaj±cymi w³osami Prawda jest taka, ¿e co 2 miesi±ce farbujê, myjê co 2 dni, codziennie prostujê, przez pó³ roku nosi³am przed³u¿one, ale staram siê równie¿ o nie dbaæ (biorê belissê, nak³adam od¿ywkê podczas mycia, po myciu bez sp³ukiwania, serum na zniszczone koñcówki i spray chroni±cy w³osy podczas prostowania). Od 4 lat próbujê zapu¶ciæ w³osy( nie s± ani d³ugie ani krótkie, takie trochê dlu¿sze ni¿ do ramion), jednak bezskutecznie, bo koñcówki mi siê wykruszaj± i jak czeszê w³osy to na dywanie le¿y mnóstwo koñcówek co wygl±da jakbym codziennie obcina³a w³osy. Ma³o tego, w³osy s± strasznie suche. Ju¿ nie wiem co robiæ, bardzo siê tym martwiê. W ca³ym domu pe³no wszêdzie moich w³osów (i to nie dlatego, ¿e nie sprz±tam bo jestem maniaczk± je¶li chodzi o sprz±tanie) Pod³ogi w domu s± usiane moimi w³osami, nie wspomnê ju¿ jak wygl±da wanna po ich myciu. One po prostu wychodz± gar¶ciami! Jestem przera¿ona. B³agam pomó¿cie!
martyna1236 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-09-24, 14:39   #187
aga24zuzia
Rozeznanie

Dot.: wypadaj±ce w³osy... :(

polecam wszystkim cynk w tabletkach
pomó¿ mi.

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2009-09-25, 09:42   #188
pakunia83
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 287

Cytat:
Napisane przez neitka Poka¿ wiadomo¶æ
Tak, jak w tytule w±tku - wypadaj± mi w³osy... nie wiem od czego, d³ugie jakie¶ strasznie nie s±, poza tym cieniowa³am je, ¿eby by³y l¿ejsze. Chemikalia ograniczy³am do szamponu z czarnej rzepy - ¿adnego ¿elu, ani nic. Witaminy ³ykam ca³y czas. A one nadal wypadaj±! Dzi¶ dermatolog powiedzia³a mi, ¿e najlepiej myæ w³osy raz na tydzieñ, ale przecie¿ to herezja!! Ja myjê raz na dwa dni i i tak wieczorem dnia drugiego, nie s± one fajne... Jak je odzwyczaiæ od czêstego mycia? chodziæ z t³ystymi?? Co tu zrobiæ, ¿eby nie wypada³y? Pomocy dziewczynki...

Beznadziejny lekarz.Ja z wypadaniem w³osów mecze si od 17 roku zycia...a mam terz 26

szampon jaki jest dla mnie najlepszy to DERMENA do codziennego mycia w³osów.
Kto¶ napisa³ ze w³asy ktore sie przet³uszczaja to chore w³osy..tak w³asnie jest.Ja swoje musze myc codziennie..i to zawsze rano przed wyjsciem do pracy bo gdy umyje je wioeczorem rono juz sa jakies dziwne..t³uste troche.
Tabletki tez ³ykam ca³y czas..ale zmieniam je co trzy miesiace na inne.Tak mi doradzili lekarze.A uwierz mi by³am u wielu...
Niestety ja z tym nie wygram poniewa¿ jest to dzidziczne
ale staram sie zapobiegac temu jak tylko moge..poprzez wlasnie szampony witaminy i smrówki ktore s± przeznaczone do wcierania raz dzinnie w skóre g³owy...

mêczace troche..
pakunia83 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-01-21, 10:28   #189
Morik
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 22

Od 3 lat boryka³am siê z wypadaj±cymi w³osami...W miejscu grzywki zacz±³ robiæ siê ³ysy placek. Ma³o tego w³osy wychodzi³y mi gar¶ciami. W³a¶nie obserwujê swoje malutkie kie³kuj±ce w³oski
Je¶li mogê co¶ poleciæ to polecê Ha-Pantoten (w zielonym opakowaniu!) i cynk. Tylko proszê pamiêtaæ, ze dawka cynku musi byæ max do 25 mg. W pantotenie jest 7,5, a cynk który zakupi³am ma 15 wiêc ³±cznie wynosi 22,5. Powiem tak...w³osy nadal wypadaj±, ale to wynik wypychania nowych w³osków. Jednak te, które nie wypadaj± s± o wiele mocniejsze Na to trzeba czasu i cierpliwo¶ci. Teraz zaczynam szósty listek Pantotenu.
Na wszelki wypadek posz³am jeszcze do dermatologa, który przepisa³ mi Alpicort E (tylko na receptê, koszt oko³o 60-70z³.). Wcieram to od tygodnia w g³owê i zobaczymy jakie bêd± efekty. Jak na razie jestem zadowolona W³osy przesta³y siê przet³uszczaæ. Jest on z hormonem wiêc w³osków powinno byæ jeszcze wiêcej, ale to za jakie¶ dwa tygodnie je¶li ju¿

Morik jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-01-23, 00:42   #190
Koem
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 54

Cze¶æ dziewczyny,
Je¶li które¶ z Was s± z Wroc³awia i maj± problem z w³osami i naprawdê zale¿y Wam na ich uratowaniu (mówiê tutaj o androgenowym, bo wypadanie spowodowane niedoborem pierewiastków lub stresem jest przej¶ciowe), proszê napisaæ do mnie PM Nie jest to ¿adna reklama..sama jestem jeszcze w fazie pocz±tkowej, ale widzê efekty i dlatego te¿ piszê.
Niestety, tylko Wroc³aw.
pzdr
Koem jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-01-23, 10:06   #191
@Agulka@
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 194

Cytat:
Napisane przez Morik Poka¿ wiadomo¶æ
Od 3 lat boryka³am siê z wypadaj±cymi w³osami...W miejscu grzywki zacz±³ robiæ siê ³ysy placek. Ma³o tego w³osy wychodzi³y mi gar¶ciami. W³a¶nie obserwujê swoje malutkie kie³kuj±ce w³oski
Je¶li mogê co¶ poleciæ to polecê Ha-Pantoten (w zielonym opakowaniu!) i cynk. Tylko proszê pamiêtaæ, ze dawka cynku musi byæ max do 25 mg. W pantotenie jest 7,5, a cynk który zakupi³am ma 15 wiêc ³±cznie wynosi 22,5. Powiem tak...w³osy nadal wypadaj±, ale to wynik wypychania nowych w³osków. Jednak te, które nie wypadaj± s± o wiele mocniejsze Na to trzeba czasu i cierpliwo¶ci. Teraz zaczynam szósty listek Pantotenu.
Na wszelki wypadek posz³am jeszcze do dermatologa, który przepisa³ mi Alpicort E (tylko na receptê, koszt oko³o 60-70z³.). Wcieram to od tygodnia w g³owê i zobaczymy jakie bêd± efekty. Jak na razie jestem zadowolona W³osy przesta³y siê przet³uszczaæ. Jest on z hormonem wiêc w³osków powinno byæ jeszcze wiêcej, ale to za jakie¶ dwa tygodnie je¶li ju¿

no i jak Twoja walka z wlosami?pomogl ten drogi specyfik do wsmarowywania?juz troszke czasu minelo odkad wcierasz wiec moze sa jakies rezultaty?
@Agulka@ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-02-02, 19:00   #192
marika95472
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 7

mam pytanie, ile mniej wiêcej kosztuj±: szampon Garnier Neril i odzywka Seboradin?
marika95472 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-02-02, 19:06   #193
komicznie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 361

Cytat:
Napisane przez marika95472 Poka¿ wiadomo¶æ
mam pytanie, ile mniej wiêcej kosztuj±: szampon Garnier Neril i odzywka Seboradin?

klik ;]
Stary 2010-02-02, 19:19   #194
marika95472
Przyczajenie

dziêki
marika95472 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-02-04, 13:12   #195
Morik
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 22

Cytat:
Napisane przez @Agulka@ Poka¿ wiadomo¶æ
no i jak Twoja walka z wlosami?pomogl ten drogi specyfik do wsmarowywania?juz troszke czasu minelo odkad wcierasz wiec moze sa jakies rezultaty?

Jasne, ¿e s±! W³osy przesta³y prawie ca³kowicie wypadaæ
Mam ju¿ niez³e odrosty, ale jeszcze wstrzymujê siê z farbowaniem
Smarowanko mam do 20 lutego sporo w³osków odrasta
Morik jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-10, 19:07   #196
Auretia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 42

Masakra, nie moglam sie polapac w tych daatch przez chwile no ale juz znalazlam 'najaktualniejszy' post, musze poczytac, bo zaczelam od poczatku a mysle, ze od zalozenia tematu do teraz to pojawilo sie troche nowosci, ktore dzialaja p/wypadaniu i lepiej wzmacniaja wlosy
Auretia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-03-17, 20:05   #197
Haniula
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 818

a uzywal ktos z was tabletki "novita day"? bo mi moja dermatolog taki suplement polecila, ale zazywam za krotko zeby ocenic.
Pozatym na moje wypadajace wlosy dostalam jakis lek do wcierania w skore g³owy ktorego nie moge nigdzie otrzymac, bo jest on robiony specjalnie w aptece a nie maja nigdzie witaminy B iles tam w hurtowniach
Dodatkowo mam zaparzac siemie lniane w ziarenkach po czym ziarenka zjesc a ten kisiel wcierac we wlosy. Jestem pod wrazeniem bo kisiel dziala na wlosy super! sa miekkie i lsniace ale tych ziarenek nie odwazylam sie zjesc, zapach mnie odstrasza
Haniula jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-03-19, 23:27   #198
sol4ever
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 562

Ojej ja te¿ mam od jakiego¶ czasu problem z wypadaniem...ju¿ tyle od¿ywek wypróbowa³am i skrzypu i wszystkiego nic nie pomaga
Stary 2010-03-20, 20:05   #199
Auretia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez akrzesak Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny co znaczy ¿e wypadaj±?
Bo mówi± ¿ê do 100 dziennie to normalne ale ja nie jestem w stanie tego policzyæ.
Napiszcie mi czy jak przejedziecie rêk± po w³osach to ile wam w gar¶ci zostaje i czy przy myciu jest ich du¿o.
Bo ja nie wiem czy siê powa¿nie niepokoiæ.
A i czy te upa³y i ta pogoda czy moze pora roku maj± wp³yw na wypadanie w³osów?
To zalezy, najlepiej porownywac w jakims dluzszym odcinku czasu. Jesli kiedys sie podczas czesania/mycia/przejezdzania reka nie zauwazyles duzej ilosci wypadajacych wlosow, a teraz ich ilosc wzrosla znaczaco, wlosy zostaja na umywalce, w wannie, to jest powod do zmarwienia.
Stary 2010-03-21, 08:51   #200
sol4ever
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 562

U mnie to jest dziwne...bo w³osy nie wypadaj± mi gar¶ciami...W ogóle nie du¿o mi ich wypada...mo¿e trochê wiêcej podczas mycia...ale jeszcze nie tak ¿ebym by³a przera¿ona- bo mia³am tak kilka razy ¿e wylatywa³y gar¶ciami...Ale...;( tak czy inaczej robi± mi siê zakola!!! Powiedzcie mi dlaczego.
Bo TO MNIE PRZERA¯A!;( I to ju¿ od 2 lat zauwa¿y³am tak ¿e teraz muszê siê ca³y czas pilnowaæ ¿eby mieæ grzywkê na swoim miejscu zawsze... Pomó¿cie Dodam ¿e robi³am badania na tarczycê ostatnio-hormony-i wszystko w normie... mo¿e trzeba co¶ bardziej szczegó³owego zrobiæ?
Stary 2010-03-24, 19:46   #201
agnieszka_f
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez neitka Poka¿ wiadomo¶æ
Stieprox to szampon, który ma za zadanie "odt³uszczaæ" w³osy i skórê g³owy - ¿eby ich nie przesuszaæ, a ¿eby siê nie przet³uszcza³y (bo przet³uszczanie to podobno min. przyczyna wypadania). Z tego co pamiêtam jest na receptê i buteleczka 100ml 30 parê z³otych, ale bardzo dobrze siê pieni, wiêc jest do¶æ wydajny.
To jest szampon "robiony" w aptece? Co ile trzeba tak plus minus myc wlosy jak sie stosuje ten szampon?

Ekspert ds. urody i zdrowia - Femin
Byæ Kobiet± - FEMIN
www.femin.pl
agnieszka_f jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-03-24, 19:52   #202
Auretia
Raczkowanie

Z ankiety Wax by sie zgadzal, jest rzeczywiscie dobry. Tylko zastanawia mnie czy skrzyp jest taki dobry, bo na mnie nie dzialal :/
Stary 2010-03-26, 07:42   #203
angerika
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 3
Exclamation Dot.: wypadanie w³osów

WYPADANIE W£OSÓW NA 90% SPOWODOWANE JEST BRAKIEM ¯ELAZA W ORGANIZMIE !!

Ja mam ten problem od mniej wiecej 14 roku zycia. Wlosy do tej pory wypadaja mi garsciami nie przesadzam "garsciami".
Posz³am do lekarza, zrobi³am batania i wyszlo ze prawie w ogole nie mam zelaza. Zaczelam brac leki "samo zelazo" przez jakis tam okres i by³ spokoj na jakis czas. wlosy w ogole nie wypadaly, odrosly, zrobilo sie ich duzo wiecej

pierwsze sprawdzcie zelazo przy pobieraniu krwi i bedziecie znali odpowiedz czy po prostu brac leki czy stosowac inne szampony

pozdrawiam
angerika jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-03-28, 09:32   #204
Auretia
Raczkowanie

Zelaza jako takiego we krwi sie nie sprawdza, wychodzi posrednio w badaniu- liczba krwinek czerwonych, ich wielkosc i objetosc, hemoglobina. Anemia z niedoboru zelaza rzeczywiscie jest jedna z najpowszechniejszych przyczyn wypadania wlosow, sama kiedys tego doswiadczylam
Stary 2010-05-03, 16:41   #205
georgio8
Przyczajenie

Witam widzê ¿e nie jestem sama z problemem wypadaj±cych w³osów,stosowa³am ju¿ ró¿ne ¶rodki i preparaty na wypadanie w³osów i nic ,jestem ju¿ bezradna.Chcia³am zaznaczyæ ¿e mój ch³opak mia³ problem wypadaj±cych w³osów zastosowa³ szampon NERIL GARNIER pomog³o przesta³y wypadaæ ,wiêc stwierdzi³am ¿e i ja mogê spróbowaæ -no i nie pomog³o ,by³ te¿ DROMIN(poprawi³a siê cera,skóra i paznokcie ale nie w³osy)SILICA -nic!!!SKRZYPOWITA-NIC!!szampon DROMENA -nie pomóg³ Zastanawiam siê w³a¶nie nad zakupem VITAPIL-nie zaszkodzi spróbowaæ mam nadziejê ¿e pomo¿e pozdrawiam
georgio8 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-05-14, 15:35   #206
mariuszysko1
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Aga3012 Poka¿ wiadomo¶æ
mnie ogromniast duzo w³osów wypada tylko podczas mycia, a ze myjê wlosy co 2 dzieñ to siê duzo tego robi. ostatnio zastanawiam siênad kupnem preparatów z lini radical (do kupna w aptece) zainteresowa³a mnie linia przeciw wypadaniu do w³osów farbowanych. bojê siê,ze mój ppiêkny i intensywny br±zowy odcieñ wyblaknie po stosowaniu ¶rodków typu szampon przeciw wypadaniu w³osów.
Witam!!!
Zanim siê spostrzeg³em,to zauwa¿y³em przerzedzenia na czubku g³owy i zakola.
Postanowi³em ostro "zaprotestowaæ"i wzi±³em siê za leczenie:skrzyp plus pokrzywa,¿ó³tko plus cytryna i szampon Alpecin C1 i o dziwo w³osy przesta³ywypadaæ i s± b³yszcz±ce czekam-mo¿e odro¶nie mi to,co wypad³o.Nie czekajcie jak ja,bo lepiej zapobiegaæ ni¿ p³akaæ.Oczywi¶cie wcze¶niej-morfologia,odczyn Biernackiego,biochemia i wizyta u dermatologa(nie mam z tym problemu-pracujê w Szpitalu)...a jeszcze raz zastosowa³em Loxon5%-koszmar-ci¶nienie zaczê³o mi spadaæ,a têtno rosn±æ-na szczêscie mam w domu"mini szpital"i umiarowi³e ci¶nienie.Nie polecam Loxonu bez konsultacji kardiologa!!!W³osy mam takie jak na zdjêciu.Pozdrawiam.M.
mariuszysko1 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-05-15, 05:51   #207
mariuszysko1
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez czeko Poka¿ wiadomo¶æ
dzis by³am u lekarza dermatologa i przespisa³a mi jakis p³yn loxon 5% jest na recepte a pozniej mam u¿ywaæ loxon 2% ale ten nie jest na recepte.. takze szampon z czarnej rzepy..witaminki ze skrzypu polnego i jakies tabletki z loreala ale nie moge ich w aptece dostac..hmmm moze ktos wie co to za tabletki? wszystko stosowaæ 3 miesiace i powinno pomoc tak mi powiedziano..
Witam!!!
Z tym Loxonem5%,to raczej uwa¿aj!!!!!!!!!!!!!!!
Owszem w³osy przestaj± wypadaæ i odrastaj± nowe,ale trzeba go stosowaæ minimum rok,a jak zaprzestaniesz stosowania,to wypadaj± z podwójn± si³±,a poza tym jest on robiony na bazie srodka na obni¿enie ci¶nienia têtniczego krwi.A,za drugim razem nie ma ju¿ takiego efektu jak za pierwszym.Chyba nie planujesz braæ go do koñca ¿ycia?
Sprawd¼ ulotkê,poszukaj innych wpisów na ten temat.Pozdrawiam i powodzenia!!!Mariuszysko jeden
Stary 2010-06-20, 15:29   #208
funky_girl
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 213

Cytat:
Napisane przez fructissa Poka¿ wiadomo¶æ
pattina- wydaje mi sie ze mozesz pol±czyc vitapil z cynkiem . Ale tylko mi sie wydaje
Nie polecam a nawet odradzam wszsytkim robienie takiej mieszanki wybuchowej !!!
Sama mia³am okazjê siê o tym przekonaæ.
Za¿y³am vitapil, 15 minut pó¼niej cynk. Po pó³ godzinie, zrobi³o mi siê s³abo przed kompem, zala³a mnie falal gor±co, podesz³am do lustra, zobaczylam ze twarz mam czerwon± jak indyk, wiêc wiedzia³am ju¿ ¿e co¶ sie zaczyna dziaæ. Sd±zy³am zbiec tylko na dó³, na ostatnim schodzie myslalam ze fikne.
Wpadlam do pokoju i zd±zy³am tylko wyszeptac do mamy ze sie duszê (bo mówiæ ju¿ nie mog³am normalnie, chcia³am krzykn±æ, a tu kupa) i pad³am na fotel.
Potem mam powiedziala ze mialam sina twarz. Nerwówka. Mama zapomniala numeru na pogotowie. Dzwonila do taty, on na pogotowie. To cholernei nieprzyjemne uczuczie, kiedy chcesz z³apaæ oddech a nie mo¿esz, masz wra¿enie ¿e wszsytkie przewody maj± srednicê 2mm i nie mog± pobrac powietrza.
Przyjechala karetka.

Tak siê koñczy mieszanie tabeletek. Niby nic, suplement diety i zwyk³y cynk a móg³ zabiæ.
Uwa¿ajcie co bierzecie i nigdy nie mieszajcie tego razem, odczekajcie przynajmniej 2-3 godziny.
Ja ju¿ nie mieszam. Nauczkê mia³am.
Pozdrawiam

Chcia³am jeszcze podkre¶liæ, ze nie jestem na nic uczulona, zdrowie mam koñskie i nigdy nawet nie zas³ab³am.

www.missaliciakeys.net

Edytowane przez funky_girl
Czas edycji: 2010-06-20 o 15:31
funky_girl jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-07-17, 20:24   #209
Jaryshka20
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 241

Cytat:
Napisane przez funky_girl Poka¿ wiadomo¶æ
Nie polecam a nawet odradzam wszsytkim robienie takiej mieszanki wybuchowej !!!
Sama mia³am okazjê siê o tym przekonaæ.
Za¿y³am vitapil, 15 minut pó¼niej cynk. Po pó³ godzinie, zrobi³o mi siê s³abo przed kompem, zala³a mnie falal gor±co, podesz³am do lustra, zobaczylam ze twarz mam czerwon± jak indyk, wiêc wiedzia³am ju¿ ¿e co¶ sie zaczyna dziaæ. Sd±zy³am zbiec tylko na dó³, na ostatnim schodzie myslalam ze fikne.
Wpadlam do pokoju i zd±zy³am tylko wyszeptac do mamy ze sie duszê (bo mówiæ ju¿ nie mog³am normalnie, chcia³am krzykn±æ, a tu kupa) i pad³am na fotel.
Potem mam powiedziala ze mialam sina twarz. Nerwówka. Mama zapomniala numeru na pogotowie. Dzwonila do taty, on na pogotowie. To cholernei nieprzyjemne uczuczie, kiedy chcesz z³apaæ oddech a nie mo¿esz, masz wra¿enie ¿e wszsytkie przewody maj± srednicê 2mm i nie mog± pobrac powietrza.
Przyjechala karetka.

Tak siê koñczy mieszanie tabeletek. Niby nic, suplement diety i zwyk³y cynk a móg³ zabiæ.
Uwa¿ajcie co bierzecie i nigdy nie mieszajcie tego razem, odczekajcie przynajmniej 2-3 godziny.
Ja ju¿ nie mieszam. Nauczkê mia³am.
Pozdrawiam

Chcia³am jeszcze podkre¶liæ, ze nie jestem na nic uczulona, zdrowie mam koñskie i nigdy nawet nie zas³ab³am.

.

Edytowane przez Jaryshka20
Czas edycji: 2012-10-24 o 18:08
Jaryshka20 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-07-18, 06:30   #210
mariuszysko1
Przyczajenie

Humavit jest rewelacyjny,tani i skuteczny oraz wydajny.Ja pijê jeszcze pokrzywê i nowe w³osy ca³y czas mi odrastaj±.Stosujê ok.3 miesi±ce.POLECAM!!!
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Dermatologia

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Narzêdzia

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2024-10-13 20:07:13

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.