|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
który odkład nie podkreśla skórek?
Od jakiegoś czasu moim utrapieniem jest łojotokowe zapalenie skóry i co za tym idzie łuszcząca się skóra na twarzy szczególnie w okolicy nosa. Cery też nie mam idealnej i potrzebuję ukryć to i owo. Czy możecie mi polecić podkład który nie podkreśla suchych skórek?! Dodam że mam cerę mieszaną. Będę wdzięczna za propozycje
|
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: który odkład nie podkreśla skórek?
a moze wymieszaj lub najpierw wysmaruj sie kremem jakims nawilzajacym, ja polecam humektan
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
podkłąd matujący na zmarszczki
Mam pewien problem dziewczyny:/ Mam 25 lat i nigdy nie stosowałam podkładu, jedynie korektor i puder. Ale ostatnio to przestało wystarczać bo pojawiło się więcej naczynek do zatuszowania. Kupiłam Inglot YSM niby fajnie matuje ale podkreśla zmarszczki między brwiami i na czółku, zbiera się w nich poprostu:/ Prosze możecie mi coś polecić? Nie mam doświadczenia w podkładami, a nie chce wydawać pieniędzy w ciemno
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
dobry podklad co cery mieszanej,co polecacie?
hej Dziewczyny
![]() Od dosc dlugiego czasu szukam dobrego podkladu do twarzy.Przebrnelam juz przez wiele marek: Loreal,Lirene,AA,Inglot,M ax factor itp.itp. Aktualnie uzywal podkladu Sephory,jak dotad ten i Inglot sprawdzaja sie najlepiej,ale nadal szukam swojego idealu. Mam cere mieszana,czolo i nos sie przetluszczaja a policzki mam suche.Na brodzie niestety pojawiaja sie takie bruzdry(nie wiem jak to inaczej nazwac),takie wypryski podskorne i chcialabym to czyms dobrze zatuszowac.Od podkladu oczekuje zmatowienia,ale tez tego,aby cerze nadawal piekny,promienny i zdrowy wyglad no i oczywiscie,aby dlugo sie utrzymywal.Powinien ladnie kryc niedoskonalosci,ale nie tworzyc efekt maski. Co zatem polecanie z podkladow?Czekam na Wasze rady
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: dobry podklad co cery mieszanej,co polecacie?
Ja używam CLARINS do mieszanej, jest na bazie wyciągów roślinnych.
Możesz też spróbować z musem. Podkłady te są lekkie i nie tworzą tłustej warstwy. Kiedyś używałam z AVON mus matujący, byłam bardzo zadowolona. Utrzymywał długo idealny efekt.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Jaki najlepszy podkład ?
Chciałam się zapytać jaki jest najlepszy podkład albo puder lub coś w tym stylu. Chodzi mi o to żęby był delikanty i mało widoczny ( jak go nałoże nie chce żeby moja twarz wyglądała sztucznie i strasznie ''wytapetowana'') chodzi mi o coś naturalnego.
Proszę o porady. |
|
|
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jaki najlepszy podkład ?
Dla każdego jest dobrego co innego. To zależy od wielu czynników, np.: od rodzaju cery, potrzeb skóry, jej stanu...
Delikatny i słabo kryjący jest krem tonujący. |
|
|
|
|
#8 |
|
Konto usunięte
|
Korzystaj z wyszukiwarki. Nie smiec.
|
|
|
|
|
#10 |
|
Konto usunięte
|
Właśnie wszystko zależy od cery i jej potrzeb (i w ogóle to co dla jednej może być super dla innej może być badziewiem). Ale jak dla mnie delikatny, mało widoczny i nawet kryjący jest affinitone z maybelline.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Rozeznanie
|
Jaki podkłąd wybrać?
Moja cera: Tłusta, rozszerzone pory, pojawiają się niespodzianki
szukam podkładu: matujący, beztłuszczowy, lekki, kryjący lekko/średnio Prosze o rade, nie wiem jaki podkład wybrać. Nie chodzi tylko o marke, nie wiem jaka konsystencja będzie najlepsza..fluid, mus, w pudrze. |
|
|
|
|
#12 |
|
Wtajemniczenie
|
mialam kiedys mus mejbelaja,srednio mi pasowal,rolowal sie;/ dlatego do musow jestem lekko uprzedzona.A ten podklad Clarensa to w jakich cenach sie ksztaltuje?I gdzie go mozna dostac?
|
|
#13 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Jaki podkłąd wybrać?
Tutaj masz wszystko, musisz sobie popatrzeć na właściwości i wybrać, co Ci pasuje, są też recenzje użytkowniczek, więc na pewno coś znajdziesz:
https://wizaz.pl/kosmetyki/kategoria...z-podklady.htm |
|
|
|
|
#14 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie ja też słyszałam, że ten podkład Clarins jest świetny i szukałam go w Lublinie ale nigdzie nie znalazłam nawet w Sephorze (mam nadzieje ze dobrze napisałam
|
|
#15 |
|
Konto usunięte
|
polecam Revlon colorstay do mieszanej oraz Shiseido Sun protection
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
waham sie miedzy tym Clarinsem a Teint idole ultra Lancome,ktorego juz uzywalam i bylam zadowolona![]() co do podkladow do mieszanej cery to u mnie jak na razie sprawdzil sie Diorskin Forever i Teint Idole Ultra Lancome polecam
Moje zapachy "One of the things i love the most about you is the fact that you don't need me for anything. And yet, you find yourself needing me." Wymienię : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1277186 |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Mam problem nie wiem jakiego podkładu mam użyć żeby zakrył moje cienie pod oczami ... Może wy mi pomożecie ? |
|
|
|
|
#18 |
|
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
Dot.: dobry podkład
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: dobry podkład
Polecam poszukać w KWC
|
|
#20 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jaki podkłąd wybrać?
Przejrzałam KWC ale każdy ma jakies wady :P. Zdecydowałam się na Astor mattitude ale kolory zupełnie mi nie pasują.Zawsze największy problem miałam z doborem koloru, myśle teraz nad Loeral ideal balance niestsety nigdzie nie mogłam go znaleśc. Nie wiecie w jakim sklepie moge go zdobyc, produkują go w ogóle jeszcze? Wiem że sa na allegro, ale niestety nie wszystkie kolory i najpierw musiałabym zobaczyc kolor na,zywo żeby wybrac.
|
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
Wiem, że o podkładach jest mnóstwo postów, ale chcaiłabym opisać mój problem.
Więc.. Mam skórę raczej noramlną , nie mam żadnych pryszczy ani blizn. Ale za to jestem strasznie blada, wręcz biała, a w miejscach depilacji (wąsiki, brwi) podkład poprostu się nie trzyma... To wygląda okropnie kiedy cała twarz jest pokryta podkładem, a pod nosem i w okolichach brwi skóra jest biała... Poza tym mam sińce pod oczami, (ale ostatnio kupiłam korektor z Inglota i już jest lepiej) ..Po prostu szukam podkładu, który będzie się dobrze trzymał i najlepiej gdyby nie kosztował więcej niż 50-60zł. Dobrze byłoby żeby nie był lejący - może mus? Proszę napiszcie, doradźcie, bo już nie mogę.... Z góry dzięki ![]() |
|
|
|
|
#22 |
|
Przyczajenie
|
kup sobie soraya make-up sceniczny kryjący i na sińce garnier roll-on z korektorem. Napisz o efekcie jak skorzystasz z porady :P
Edytowane przez glamour1 Czas edycji: 2010-07-07 o 18:14 |
|
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dobry podkład dla mnie-doradźcie! :)
Zgadzam się z koleżanką do góry
, ja z Soraya jestem zadowolona no i trzyma się długo a kosztuje cos w granicach 20 iluś złotych
|
|
#24 |
|
Przyczajenie
|
Witam
![]() Chciałabym się dowiedzieć jaki polecają Panie podkłady w miare dobrze kryjące i matujące ale nie drogie? Umówmy się ze do 20 zł ewentualnie trochę powyżej tej kwoty? ![]() Z góry dziękuję za pomoc |
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pytanie o podkład
do 20 zl to bedzie ciezko...
|
|
#26 |
|
Wtajemniczenie
|
...bardzo ciężko.
|
|
#27 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny, chciałam zapytać jak dobrze i czym rozsmarowywać podkład i czy polecacie jakiś krem pod podkład?
i jakie polecacie jasne podkłady?
Miłość jest dawaniem, nie braniem, naprawianiem, nie niszczeniem, zaufaniem, wiarą, nigdy zwodzeniem, cierpliwym znoszeniem i wiernym dzieleniem każdej radości i każdego smutku, dzisiaj i zawsze. Tyle już razem |
|
|
|
|
#28 |
|
Rozeznanie
|
za 20zł nie kupi się dobrego podkładu. Warto zainwestować w podkład.
|
|
|
|
|
#29 |
|
Przyczajenie
|
czyli nic z tego?
|
|
|
|
|
#30 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:36.

waham sie miedzy tym Clarinsem a Teint idole ultra Lancome,ktorego juz uzywalam i bylam zadowolona
To wygląda okropnie kiedy cała twarz jest pokryta podkładem, a pod nosem i w okolichach brwi skóra jest biała... Poza tym mam sińce pod oczami, (ale ostatnio kupiłam korektor z Inglota i już jest lepiej) ..Po prostu szukam podkładu, który będzie się dobrze trzymał i najlepiej gdyby nie kosztował więcej niż 50-60zł.
Dobrze byłoby żeby nie był lejący - może mus? Proszę napiszcie, doradźcie, bo już nie mogę.... Z góry dzięki