Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-20, 23:24   #3961
Basia84
Rozeznanie

Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII

jaszczka jem wszystko tylko teraz czasu mniej wiec jem podstawowe posilki plus ciastka bo ja maniak slodkiego jestem a czekolady nie moge bo karmie wiec zostaly ciastka ogolnie rzecz biorac juz nie ma czasu na podezeranie ale moze to i dobrze..... a po karmieniu znowu jestem wypompowana jakby maly ze mnie cala energie wyssal to mi sie nawet wstac nie chce cos zrobic do jedzenia, ale caly plus tego ze niemowle karmione piersia wyciaga z mamy 500-700 kalorii dziennie moj maz podsumowal ze on by musial 7h jezdzic na rowerku zeby tyle spalic
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 23:44   #3962
niezawsze
Zakorzenienie

Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII

Ja chce byc nastepna, ale moge sobie chciec
Fajnie macie z ta waga, ja mam nadzieje, ze bede mniej wazyla po jakims czasie niz przed ciaza

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 00:04   #3963
kolandra
Raczkowanie

ja mogę wrócić do swojej wagi przed ciążą. Mniej nie muszę. Ja jeszcze nie mogę rodzić bo skończyłam dopiero 36 tydz, a 37 dopiero zacznę, więc za tydzień baardzo chętnie. Basia ale fajnie, będziemy mieć takie małe fat-reductorki

Spadam i ja... moze jakoś zasnę... dobranoc

Edytowane przez kolandra
Czas edycji: 2010-06-21 o 00:07
kolandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 00:04   #3964
niezawsze
Zakorzenienie

Zmierzylam brzuchol i mam 104 cm wiec niewiele zwiekszyl sie

Maciuś
Stary 2010-06-21, 00:24   #3965
bajka1807
Zakorzenienie

masz 104? kurka, ja mam tyle samo, a ciagle mam wrazenie ze mam maly brzuch

ma ktoras z was tak, ze jak mlode ma czkawke, to az w tylku czujecie jak podskakuje?

mialam isc spac,a kurde poemat do meza w formie listownej tworzylam, bo gadac sie z nim nie da, a list chociaz przeczyta w spokoju i sobie przeanalizuje wszystko na spokojnie, bo normalnie nie wiem juz jak mam do tego upraciucha dotrzec

no ale teraz spadam, najwyzsza pora
dobranoc
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 00:29   #3966
niezawsze
Zakorzenienie

No mam tyle mirzylam oprzed chwila mi juz sie wydaje, ze jak na poczatku tak brzuch skoczyl tak teraz stanal w miejscu i jest bardzo zwarty, nic na boki sie nei rozchodzi teraz wszyscy mowia, ze mam maly brzuch a wczesniej mowili, ze duzy

Przy czkawce to tak mam czasami, ze czuje jak glowka mi skacze to tu to tam na dole

Maciuś
Stary 2010-06-21, 01:07   #3967
aniaa22
Zakorzenienie

dzien dobry
a moze dobry wieczor?

---------- Dopisano o 02:07 ---------- Poprzedni post napisano o 02:00 ----------

nie dane mi bylo zasnac. wykorzystalam meza i chwile potem zaczely sie takie skurcze ze hej! kapiel nic nie dala niestety. lezec nie moge. tylko nie wiem czy to juz bo sa strasznie nieregularne. raz co 5 min raz co 3 a potem co 10. no i nie wiem co robic. przyszlam do was bo nie chce sie damianowi w wyrku wiercic. chociaz on i tak nie spi
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-21, 02:02   #3968
Alguien
Zadomowienie

aniaa moze to juz? Jak stana sie bardziej regularne to do szpitala! Dawaj znac na biezaco nam, co sie dzieje
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 06:06   #3969
aniaa22
Zakorzenienie

jestem 2 w 1 odsypiam potem bede
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 06:51   #3970
jaszczka
Zadomowienie

cześć z samego rana!
to mój bardzo pierwszy raz na wizażu o tej porze
spać coś nie mogę... położyłam się o 1 i od 5 koniec spania... poza tym strasznie głodna byłam

Basiu - dzięki za odp w kwestii jedzenia
Aniaa - odsypiaj, a jutro powtóreczka może coś się ruszy

mnie coś od wieczora ćmi tak niby w brzuchu ale bardziej z tyłu w lędźwiach, jak na okres trochę, ale wydaje mi się, że to jednak kręgosłup pobolewa...
Stary 2010-06-21, 07:05   #3971
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
hehe mogliby pomyslec ze nie wytrzymala i sie posikala

fakt faktem nie chcialabym zeby wody odeszly mi w miejscu publicznym, dziwnie tak
niestety my tego nie wybieramy

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
anoxa ty dezerterko !!! , a pomysł Ani z tą przymierzalnią brzmi ciekawie
podsune mezowi ten pomysl wtedy napewno bedzie chcial jechac do tego h&m'u chociaz jak go wczoraj przekonywalam i powiedzial ze zobaczymy to oczywiscie mu przypomnialam ze ciezarnym sie nie odmawia musz to jeszcze powykorzystywac duzo mi nie zostalo

aniaa hmmm az takie skuteczne jest to wykorzystywanie?? to go chyba z dwa razy wykorzystam dla wiekszej skutecznosci na poczatku zakupow i na koniec
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-21, 07:06   #3972
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Zrobił to i powiedział, że mnie kocha (mały drań, teraz to kocha!).
Jestem na Niego zła ale trochę mi przynajmniej ulżyło.
super, że sie ułożyło

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 07:07   #3973
anoxa
Zakorzenienie

ja juz jestem po wizycie w sumie niczego sie nie dowiedzialam jedynie to ze beda sprawdzac te przeplywy dzisiaj znowu ale zapomnialam powiedziec o tym wczorajszym plamieniu wiec na usg powiem
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 07:07   #3974
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Zestawienie z całej ciąży i dzisiejsze, świeżutkie zdjęcia

Podsumowując.. waga startowa 72kg, waga obecna 99kg
36tydz i 3 dni.
Koniec, nie katuję Was więcej swoimi zdjęciami
ale masz fajny pępek

Stary 2010-06-21, 07:07   #3975
papeteria
Zakorzenienie

czesc dziewczyny
jusdan
, ola, olakola któras jeszcze za wizyte
alguien malutka prześliczna
kolandra mój rozłoży łóżeczko jak bedziemy w szpitalu
Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
nie wiem czy sie da. mowi ze nie bo tam dzidek przeciez i wogole... no zobaczymy...
mój to samo
ania twój Damian pewnie nizle sie wystraszyl ze uległ a tu rozwój akcji
siala super brzus i faktycznie nisko a kg nie widac!!! kotek wymiata
anoxa za przepływy i za rozwoj akcji
żabka, bajka
jaszczka ja mam z bierzmowania Patrycja a Patryk tez mi sie zawsze podobało, ale Tż nie a wogóle do nazwiskA nam nie pasuje.Wogóle kazde z nas mialo inne typy a stanelo na Adasiu i teraz sobie nie wyobrazam innego
Cytat:
Jakbym była nieco bardziej gibka to bym stopą otworzyła drzwiczki i jaką kiełbachę wyjęła do pożarcia

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Zazdroszcze aaaaaaaale Ci dobrze z tymi kg i normalnymi spodniami ja tez chce juz swoje ciuchy
ja napewno nie wejde w ciuchy z przed ciazy, bo zatrzymuja sie na wysokosci polowy ud wogole cala sie rozrosłam , w barach też ...rozgladam sie własnie za luznymi kieckami i leginsami na okres pociazowy bo troszke mi zajmie zrzucenie nadprogramowych 10 kg (licze ze te drugie 10kg to ciaza )
Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
kurde wiecie co? moj kot mnie nie odstepuje na krok...lezy teraz przy moich stopach i patrzy na mnie....pytam TZ co mu sie stalo, czy wie,a on na to, ze moze dzis urodze, bo koty czuja takie rzeczy podobno
moze faktycznie cos jest na rzeczy
Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
a po karmieniu znowu jestem wypompowana jakby maly ze mnie cala energie wyssal to mi sie nawet wstac nie chce cos zrobic do jedzenia, ale caly plus tego ze niemowle karmione piersia wyciaga z mamy 500-700 kalorii dziennie moj maz podsumowal ze on by musial 7h jezdzic na rowerku zeby tyle spalic
brat Tż dokarmial szwagierke podczas karmienia bo tej sie az słabo robiło ponoc nawet 1000kcal mozna spalic na dzien

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 07:11   #3976
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
hd ja też sie przyłączam do życzeń! Wszystkiego najlepszego!
dziękuję

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Ja to nie moge sie doczekac az Siala nam opowie o porodzie swoim
ha ha ha na samą myśl się uśmiałam

Stary 2010-06-21, 07:13   #3977
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
mnie coś od wieczora ćmi tak niby w brzuchu ale bardziej z tyłu w lędźwiach, jak na okres trochę, ale wydaje mi się, że to jednak kręgosłup pobolewa...
mnie to samo od kilku dni, ale mam wrazenie jakby nerka i czasami w dole brzucha...
a w dodatku dzis miałam sen z cyklu "tych" snów

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
ja juz jestem po wizycie w sumie niczego sie nie dowiedzialam jedynie to ze beda sprawdzac te przeplywy dzisiaj znowu ale zapomnialam powiedziec o tym wczorajszym plamieniu wiec na usg powiem

Stary 2010-06-21, 07:29   #3978
Alguien
Zadomowienie

wykorzystujcie tz poki mozna, bo po porodzie to naprawde tylko sny zostaja

aniaa to odsypiaj i powiedz, co dzisiaj sie dzieje

Wracam do lozka, mala wlasnie zjadla i juz smacznie chrapie
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 07:38   #3979
jaszczka
Zadomowienie

idę do łóżka, może uda mi się jeszcze zasnąć...
dziś będzie mama, jest już w drodze na lotnisko, to chyba z przejęcia nie mogę spać, nie mogę się jej doczekać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-21, 07:40   #3980
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
wykorzystujcie tz poki mozna, bo po porodzie to naprawde tylko sny zostaja
Wracam do lozka, mala wlasnie zjadla i juz smacznie chrapie
zmobilizowalas mnie
jak słodko wracaj wracaj bo srodek nocy u Ciebie

Stary 2010-06-21, 08:01   #3981
hd2005
Zakorzenienie

Byłyście na wyborach?

Stary 2010-06-21, 08:04   #3982
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cześć dziewczyny.
Ja dzisiaj bez humoru.
Mam ostatnio jakieś kiepskie dni...
Dzisiaj zaczynam naukę do obrony pracy mgr.
Wyszłam z tego założenia, że po prostu zakuję, zdam i zapomnę. Pierwszy raz. Nie mam głowy do tego żeby się w to angażować. Chcę po prostu odpowiedzieć na pytanie i wyjść stamtąd.
Chcę się zająć kompletowaniem reszty wyprawki, spakowaniem torby do szpitala i czekaniem na moją dziecinę. Nic innego mnie teraz nie interesuje, bo wiem, że jak już Mała będzie tak realnie na świecie to całe życie się zmieni.

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Byłyście na wyborach?
Byłam.
Stary 2010-06-21, 08:10   #3983
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Byłyście na wyborach?
si
nie chce schodzic na tematy polityczne ale wynik mnie nie satysfakcjonuje .kropka
zreszta mamy taki wyyyyyyyyyyyyyyyybór

Stary 2010-06-21, 08:16   #3984
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.
Ja dzisiaj bez humoru.
Mam ostatnio jakieś kiepskie dni...
Dzisiaj zaczynam naukę do obrony pracy mgr.
Wyszłam z tego założenia, że po prostu zakuję, zdam i zapomnę. Pierwszy raz. Nie mam głowy do tego żeby się w to angażować. Chcę po prostu odpowiedzieć na pytanie i wyjść stamtąd.
Chcę się zająć kompletowaniem reszty wyprawki, spakowaniem torby do szpitala i czekaniem na moją dziecinę. Nic innego mnie teraz nie interesuje, bo wiem, że jak już Mała będzie tak realnie na świecie to całe życie się zmieni.

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
si
nie chce schodzic na tematy polityczne ale wynik mnie nie satysfakcjonuje .kropka
ha ha ha
dla mnie to wybory na zasadzie kogo nie chcę na prezydenta i na kogo głosować aby ten, którego nie chcę nie wygrał

Stary 2010-06-21, 08:20   #3985
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:

ha ha ha
dla mnie to wybory na zasadzie kogo nie chcę na prezydenta i na kogo głosować aby ten, którego nie chcę nie wygrał
no dokładnie

Stary 2010-06-21, 08:21   #3986
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

aniaa22 słodkich snów ale ja wstaniesz to się zaraz melduj koniecznie co byśmy sie nie martwiły.
anoxa żeby przepływy były dobre i informuj nas na bieżąco
Cytat:
a w dodatku dzis miałam sen z cyklu "tych" snów
Chyba najwyższy czas wykorzystać tż-ta.

Hej mamuśki, pogoda do du.py, a ja mam doła powróciły problemy rodzinne i nic mi się nie chce najchętniej to bym gdzieś uciekła i zaszyła się zdala od tego wszystkiego z moim M, już się nie mogę doczekac kiedy się wyprowadzimy i będę żyła tylko swoim życie a nie wiecznie problemami innych. Ale to dopiero za jakieś 2 lata . M mówi, żebym się nie przejmowała i nie martwiła ale jemu się łatwo mówi, bo to nie dotyczy jego rodziny, poza tym jego nie ma w domu całymi dniami więc nie wie jakie to wszystko jest przybijające mimo, ze mu o tym mówię to on ma jeden tekst, bo ty sobie za bardzo wszystko przybierasz W skróci mogę wam powiedzieć, ze moja mama jest maniaczką kredytów to w jej przypadku uzależnienie, jest typem osoby, która nie ma ale musi sie pokazać, ze ma więc ponabierała kredytów, mało tego namówiła wujka, siostrę żeby jej też kredyty wzieli i się pogrążyła bo nie była w stanie ich spłącać. Od nas też pożyczyła pare ładnych banknocików. I mimo, że cały dom utrzymuję ja z M (płacimy wszystkie rachunki, kupujemy spożywkę, chemię) a jej cała kasa idzie jej raty to i tak jest mało, i jakieś dwa miechy temu pojechała do Włoch do pracy, żeby zarobić na te długi swoje, ale zostawiła mi te wszystkie swoje raty co by jej płacić, ale jej renta plus kasa z włoch nie wystarcza na te wszstkie raty tyle ich ma miesięcznie. Na co ona to pobrała nawet opał na zimę (drewno i węgiel) też my kupujemy. Nie zdawałam sobie sprawy, nawet że ona tak bieże te kredyty. I w związku z tym, że nie starcza kasy na wszystkie jej raty to zaczynają mi przyłaźić z banków widykatorzy nawet w niedzielę a ja już mam dosyc tych wiecznych tłumaczeń, bo jak mam zapłącić jej ratę to wolę zapłącić tą , która wzieła jej siostra i wujek, co by ich nie ścigali , a oni tylko kiedy kasa kiedy kasa co mam im wytrzepać??? (nie wspomnę już, że dwa kredyty z M jej spłąciliśmy z naszej kasy) i co i dalej fitka a najgorsze jest to, ze zanim wyjechała to przyszła do nas co by jej kredyt na 20tyś. wziąć bo z długów nie moze wyjść a jak M powiedział, ze nie to się obraziła. I najbardziej mnie boli, ze wie, ze kupiliśmy działkę i zaczynamy budowę domu, więc nie mozemy sobie pozwolić na żadne kredyty bo potem nie dostaniemy na budowę domu, i się obraża że nie chcemy jej pomóc. A tak naprawdę to sie boi i nie chce żebyśmy sie wyprowadzali, bo kto będzie płącił te wszystkjie rachunki, kupował opał itp. no ale tego już nie widzi. A do tego dochodzi jeszcze moja siostra ale to już dłuższa historia. Uff troszkę mi ulżyło sorki, ze wam tak pomarudział, ale przez to mi troszkę lepiej.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 08:21   #3987
papeteria
Zakorzenienie

lazurowa usmiech
misiulka

Stary 2010-06-21, 08:22   #3988
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kolandra Pokaż wiadomość

PYTANIE: Macie ubrane już łóżeczko? Ja mam wszystko przygotowane, ale nie ubrane i nie włożone do łóżeczka... mam nadzieję, że jak pojadę rodzić to mąż wykona to zadanie... Wielką nadzieję...
u nas tz zrobi jak my juz bedziemy w szpitalu,za pierwszym razem dal jako tako rade a teraz ma sciąge w lozeczku starszego wiec pewnie zrobi to lepiej

Cytat:
Wrzucam swoje 99kilo
ze ile??ja mam 85 ale wygladam gorzej...jakie ty masz chude nogi!!!!

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
ty też?? dziewczyny co wy dzisiaj takie bojownicze? chyba coś w powietrzu wisi...
musze sie przyznac ze u nas tez byla klotnia,i sobie bardzo poplakalam.|Dobrze ze praktycznie sie nigdy nie klocimy

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
M

Narazie karmie wylacznie piersia i laktatora nie uzylam ani razu Mam po prostu tak duzo mleka, ze jakbym odciagnela, to by mi sie jeszcze wiecej naprodukowalo, a tego nie chce. ....
ja musislam sobie zawszw na poczatku minimalnie sciagac bo mialam taki nawal ze by mi sie zastoj zrobil pewnie

Cytat:
Rozstępy są ale przyznaję szczerze, że je wyretuszowałam bo są obrzydliwe, żadna jeszcze tu takich nie prezentowała i nie chcę szpecić sama wątku
Te, które tutaj pokazywano to w porównaniu do moich nie istnieją.
a moje widzialas??chyba gorszych juz nie moze miec nikt

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
jaszczka jem wszystko tylko teraz czasu mniej wiec jem podstawowe posilki plus ciastka bo ja maniak slodkiego jestem a czekolady nie moge bo karmie wiec zostaly ciastka ...
a czemu nie mozesz?? przeciez jak dziecko nie ma zatwardzen to po odrobinie nic mu nie bedzie,ja jadlam normalnie i bylo ok

no i sie rozlozylam,wszystko mnie boli a najbardziej glowa a tz w pracy,maly wstal jak na zlosc juz o 7.30 a teraz wciaz cos chce...nie mam sil nawet sie obracac, a przelkniecie sliny to horror...No pieknie
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 08:23   #3989
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:

ha ha ha
dokladnie, ja zrobilam tak samo
poszłam zagłosować tak, aby moj głos miał znaczenie..

zmykam na spacerek z psem i do miasta pozalatwiać pare spraw, choć taaaak mi się nie chce

Misiulka - strasznie mi przykro, ale TZ ma troche racji.. mama jest dorosła, spłacaj to co pobrali dla niej inni a ze swoim niech sobie radzi...
A jak będą Cię nachodzić, to mów, że jej nie ma i nie wiesz kiedy będzie i do widzenia. Nie wdawaj się z nimi w dyskusje, bo raz - to nie o Ciebie chodzi, dwa - jesteś w ciązy i nie możesz się denerwować!!

Muminek - kuruj się, jakies witaminki, rutinoskorbin tez mozna...

Edytowane przez pilotka f16
Czas edycji: 2010-06-21 o 08:29
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 08:24   #3990
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cytat:
si
zgadzam sie i wyniki tez mnie nie zadowalają

Cytat:
ha ha ha
ja wychodze z tego samego założenia dlatego poszłam zagłosować.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości