Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-23, 09:59   #4801
aniaa22
Zakorzenienie

Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Nie zazdroszcze Wam tych bolow choc pewnie i mnie to czeka.
Poki co moge przespac cala noc na plecach...tak jakbym w ciazy nie byla. I nawet jezeli uloze sie przed zasnieciem na boku to rano budze sie na plecach. Mam nadzieje, ze organizm wie co robi, bo nie mam zamiaru z tym walczyc.
ja tez tak spalam caly czas na plecac. dopiero tak od tygodnia mam problem ze spaniem, a na plecach to nawet nie dlatego ze mi duszno itp tylk maly zaczyna sie wiercic i mnie to boli. chyba jemu jest niewygodnie jak na plecach spie.
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 10:00   #4802
Siala_Bala
Zakorzenienie

Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Calkiem przyzwoicie, momentami tylko bylam za bardzo przyklejona glowa do wezglowia, ale poza tym to oki. Maz tez pewnie odczul zbawienny wplyw na szyjke bo dzis do pracy sie spoznil.
Ty się nie rozwierasz to i mąż nie rozwarł.. oczu do pracy wstawać
Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny
dziś o 13:30 mam wizyte , ciekawe co tam słychać
dziś 37tc3d do tp 18 dni!!!
za wizytę
Ścigamy się ? Która pierwsza się sypnie? :P
Cytat:
Napisane przez sylviasol Pokaż wiadomość
cholerkaa ja to mam nadzieję że się nie skraca i nie rozwiera((( bo to czs jeszcze
Eee.. takie kłucie to ja miewam, i miewałam już wcześniej ale wywnioskowałam (udział biorąc w dyskusji majówek) że to dzidek się głową tam gniecie i dlatego nas kłuje

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 10:00   #4803
mini 12
Raczkowanie

GG do mini 12

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
lacze sie z toba w bolu. ja mam dokladnie to samo. odkrylam ze pachwiny bola jak spie z poduszka miedzy nogami, no a na boku inaczej nie dam rady na plecach jest ok tylko musze poduche pod kolana podlozyc i chwile daje rade, chyba ze syncio sie zacznie krecic bo wtedy mi dupke wypycha na gorze ze boli jak cholera... wiec znow na bok... i tak cala noc. a dzisiaj to juz wogole byla masakra, nie wiem jak dlugo jeszcze to wytrzymam

ciesze sie ze po wizycie ok
ja juz od dawna nie moge miec poduszki miedzy nogami jak leze na boku bo mnie pachwinki bolały na plecach nie daje rady bo źle mi sie oddycha

DAMY RADE MUSIMY DLA NASZYCH DZIDZIUSIÓW
mini 12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 10:02   #4804
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie tak raczej w pochwie kurka chyba się jutro wybiorę do ginki może wyjdę na panikarę ale cóż

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

a poszłam tylko do kuchni po cukier(((
ja takie klucia mialam ale to tak w polowie ciazy bylo. gin powiedziala ze to nic zlego, no ale nie wiem jak to sie ma na twoim etapie ciazy

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

wczoraj obejzalam "slubne wojny" nawet fajny ten film, a teraz zaczynam "walentynki" wiec sie zmywam od was na jakis czas
Stary 2010-06-23, 10:05   #4805
Siala_Bala
Zakorzenienie

Zostały mi 22 dni
A ja cały czas mam w głowie to, że sama się urodziłam 18 dni przed terminem.. tż się urodził w 36 tygodniu.. i taką mam trochę strachę

Stary 2010-06-23, 10:05   #4806
olakola
Zadomowienie

idę kupić te kaftaniki i pampersy, żeby potem Siala nie pisała, że :

"Wyrodna matka to ta co ubiera noworodka w body, bo na kaftaniki poskąpiła
Wyrodna matka to ta co daje dziecku pieluchy Dada, bo na Pampersy szkoda było kasy"
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 10:09   #4807
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Widzisz moj tz sie na SR nasluchal, ze jak brzuch twardy to skurcz a jak miekki to nie skurcz wiec teraz podchodzi i mi sprawdza i ocenil, ze jesli nie mam skurczy to, ze na razie nie bede rodzic ot cala jego filozofia
To ja mam jeden wielki skurcz
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 10:10   #4808
kassate1203
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Zostały mi 22 dni
A ja cały czas mam w głowie to, że sama się urodziłam 18 dni przed terminem.. tż się urodził w 36 tygodniu.. i taką mam trochę strachę
No to cię pocieszę bo ostatnio ginek mi powiedział że jeżeli matka i ojciec byli wcześniakami to jest duże prawdopodobieństwo że i dzieciaczek urodzi się wcześniej

kassate1203 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 10:12   #4809
agravka
Wtajemniczenie

dziewczyny wpadlam na pomysl przegladajac watek mamus majowo-czerwcowych i przyszlo mi do glowy, zeby fajnie bylo wiedziec, ile porodow zaczelo sie skurczami a ile odejsciem wod. co Wy na to?
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 10:13   #4810
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
aaa odnośnie imienia już mi się nie podoba Mateusz
może Artur, Kamil... ale chyba najbardziej mi się teraz Robert podoba...
Roberta mam kuzyna- pijak, Kamila mam kumpla- bardzo zabawny chłopak, Artur mi się bardzo podoba...

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
dzidzia tak ja pytałam o bodziaki a teraz zas maja byc jakies ale juz chyba lepsze gatunkowo bo i drozsze
Zaś czyli kiedy? I za ile? Bo mi się gazetka reala nie chce załadować :<.

Cytat:
Napisane przez kolandra Pokaż wiadomość

Zachciało mi się iść na basen, ale jak pomyślałam, że jak ratownik zobaczy taką wielką fokę na akwenie to zechce wodę spuścić, żeby się nie wylało i będzie cały czas mnie obserwował, żeby nie musiał mnie ratować gdybym zaczęła rodzic....
Też mi się chce pływać. Już od kilku miesięcy. Ale boję się skurczy brzuszka.

Cytat:
...i jak wybierzesz wszystkie, na które odpisujesz to dajesz "odpowiedz" - to co jest na górze strony - lewy górny róg i gotowe
Albo lewy dolny :P

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
słyszałyście może o tym żołnierzu, co mu tydzień temu 2 ręce przyszyli i że to była pierwsza operacja w Polsce przyszycia na raz 2 rąk (no i że się udała i chłopak może ruszać palcami) ?
To w moim szpitalu w Trzebnicy
Taak, aż się pobeczałam. Dali mu nowe życie. Ech...
Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
Czemu blokuja Wam Nasza Klase? Mi wczoraj wyskoczylo polecenie, zeby zaakceptowac ich regulamin i potwierdzic email i juz.
A przeczytałaś ten regulamin? Zaakceptowałaś zgodę na wykorzystanie Twojego wizerunku do kampanii reklamowych i udostępnianie danych osobowych do tego samego celu. Między innymi oczywiście.

Ja odrzuciłam, ale nk mi się w końcu nie zalogowało. Chętnie sama usunę to konto.
Na razie nie umiem się poruszać zbytnio na facebooku, ale to z czasem minie .

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Ano młody, co poradzisz... Lekarz mu wkręcał, że to od tego, że nie ćwiczył na wf, a on brał udział we wszystkich możliwych zawodach, biegał rekreacyjnie, grał w piłkę nożną w jakiejś tam niższej lidze i dupa. A lekarz mu nie wierzył
Ja też mam rwę. To chyba ten rocznik .

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
a wydaje mi sie czy jaszczka sie nie odzywala dawno? od poniedzialku miala dzialac to moze juz ma bejbika przy sobie???
Pisała, że jak mama przyjedzie, to będzie się odzywać raz na jakiś czas z opowieścią co u Niej i Malucha

Cytat:

wtarałam się zastosować do rad siali i wielocytatować efekt marny jakwidać
Bo ona nakręciła. Wielocytowanie- za każdym razem, kiedy chcesz się odnieść do danej wypowiedzi (a jest ich kilka), to klikasz środkowy obrazek- tą zacytowaną kartkę.
Potem odpowiedz na dole lub górze strony. Wchodzi Ci wówczas do okna pisania wiadomości. Po każdym "[/QUOTE]" możesz odnieść się do kolejnych pojedynczych wiadomości danego autora .

Vette współczuję kłopotów, uważaj na siebie.
Lazurka, cieszę się, że wszystko gra. A ten pessar się jakoś czyści? Bo on jednak się chyba w tej szyjce brudzi i może powodować jakieś namnażanie bakterii?

Papeteria, trzymam kciuki!

Jak tak czytam o Tych Waszych 35/37/38 tygodniach to mi smutno. Zostanę tu prawie sama na koniec. I choć dla dobra Mojej Małej nie chcę, żeby już wychodziła, to jednak jakoś mi tak...odlegle...i samotnie.

Dziś robię obiadek, piekę ciacho, sprzątam wiewiórowi, zmieniam pościel, wstawiam pranie...a jak się po tym wszystkim nie skicham ze zmęczenia to będzie sukces .

Jakiego używałyście proszku do ciuszków dzidźkowych?

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 10:17   #4811
sylviasol
Rozeznanie

Eee.. takie kłucie to ja miewam, i miewałam już wcześniej ale wywnioskowałam (udział biorąc w dyskusji majówek) że to dzidek się głową tam gniecie i dlatego nas kłuje [/QUOTE]

to mnie pocieszyłyście)

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

dzidziadziumdzia

dzięki staram się imoże kiedyś sie naucze :P
sylviasol jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-23, 10:20   #4812
agravka
Wtajemniczenie

caly czas mam smaka na tonik mniam na szczescie mamide po gula
Stary 2010-06-23, 10:21   #4813
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Nie usuwaj tego [quote] na początku- żeby zacytować musi być początek i koniec cytatu . Odpisujesz tak jak zrobiłaś- dopiero po tym: /quote]Tyle, że w odpowiedzi zostać muszą oba, bo ten pierwszy otwiera cytat, a ten drugi go zamyka

. Witaj Kochanie

Edytowane przez dzidziadziumdzia
Czas edycji: 2010-06-23 o 10:24
Stary 2010-06-23, 10:22   #4814
justynacz80
Rozeznanie

hej, hej,

Ania22 wszystkiego naj naj

Sylviasol- ja też mam leżeć i też niestety czasem kłuje mnie mocno w środku. Nie wiem, co to może być, ale obawiam się, że to szyjka...

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Jak tak czytam o Tych Waszych 35/37/38 tygodniach to mi smutno. Zostanę tu prawie sama na koniec. I choć dla dobra Mojej Małej nie chcę, żeby już wychodziła, to jednak jakoś mi tak...odlegle...i samotnie.

Dzidzia, nie martw się, jeszcze nas tu trochę zostanie. Poza tym rozpakowane mamuśki będą dla nas kopalnią wiedzy
Ja używałam Lovelli do białego i do kolorów.

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
dziewczyny wpadlam na pomysl przegladajac watek mamus majowo-czerwcowych i przyszlo mi do glowy, zeby fajnie bylo wiedziec, ile porodow zaczelo sie skurczami a ile odejsciem wod. co Wy na to?
Fajny pomysł
Jeśli dane mi będzie donosic to wolała chyba odejście wód (o ile będą potem skurcze), ale będzie co ma być...
justynacz80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 10:22   #4815
agravka
Wtajemniczenie

[QUOTE=dzidziadziumdzia;20 196761]Nie usuwaj tego
Cytat:
na początku- żeby zacytować musi być początek i koniec cytatu
tak jak cudzysłów
Stary 2010-06-23, 10:26   #4816
vette
Zadomowienie

Cytat:
Ty się nie rozwierasz to i mąż nie rozwarł.. oczu do pracy wstawać
Moze to dziwne ale mam wrazenie, ze to lozko dziala
Sila nocnej grawitacji odwiodla malenstwo od pomyslu wczesniejszego wyjscia na spacer.

Cytat:

Jak to siala napisala, bedziemy tu sprzatac i gasic swiatlo w sierpniu dzidzia.

Ja mam zapas loveli
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 10:31   #4817
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
idę kupić te kaftaniki i pampersy, żeby potem Siala nie pisała, że :

"Wyrodna matka to ta co ubiera noworodka w body, bo na kaftaniki poskąpiła
Wyrodna matka to ta co daje dziecku pieluchy Dada, bo na Pampersy szkoda było kasy"
To ja jestem wyrodna
Bo mam Dada pieluchy, mimo że mogłabym kupić pampersy..ale po co przepłacać
Cytat:
Napisane przez kassate1203 Pokaż wiadomość
No to cię pocieszę bo ostatnio ginek mi powiedział że jeżeli matka i ojciec byli wcześniakami to jest duże prawdopodobieństwo że i dzieciaczek urodzi się wcześniej
Bardzo kurde zabawne

Stary 2010-06-23, 10:35   #4818
sylviasol
Rozeznanie

[QUOTE=dzidziadziumdzia;20 196761]Nie usuwaj tego
Cytat:
na początku- żeby zacytować musi być początek i koniec cytatu . Odpisujesz tak jak zrobiłaś- dopiero po tym: /quote]Tyle, że w odpowiedzi zostać muszą oba, bo ten pierwszy otwiera cytat, a ten drugi go zamyka

Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
Sylviasol- ja też mam leżeć i też niestety czasem kłuje mnie mocno w środku. Nie wiem, co to może być, ale obawiam się, że to szyjka...

.
hmmm my to mamy((( żeby tak był już 22 lipiec((

[QUOTE=agravka;20196799]
Cytat:
Nie usuwaj tego
tak jak cudzysłów
dziewczyny i jak mi wyszło?

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
To ja jestem wyrodna
Bo mam Dada pieluchy, mimo że mogłabym kupić pampersy..ale po co przepłacać
a ja jestem jeszcze bardziej wyrodna bo mam z rossmana za 11 zł - promocja była)
Stary 2010-06-23, 10:37   #4819
vette
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny i jak mi wyszło?
coraz lepiej
oprocz [QUOTE] pilnuj tez osob, ktore cytujesz...
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 10:39   #4820
żabka19
Raczkowanie

Dzien dobry!

agravka moim zdaniem to sredni pomysl bo ta lista bedzie bardziej nieczytelna ,tak jak majowo-czerwcowych. Ja to bym tylko chciala zeby pod lista byly pierwsze zdjecia dzieciaczkow ,ale wiadomo to duzo wiecej roboty dla osoby prowadzacej liste. Mi sie najbardziej podobala lista mamus marcowo-kwietniowych ,podstwawowe informacje ,zdjecia dzieci i wszystko ladnie i przejrzyscie.
dzidziadziumdzia ja uzywam Jelpa ,jest bezzapachowych . Dzis jeszcze musze poprac reszte pieluch i kocyki.
Alguien jak wy zaplanowaliscie ta podroz z malutka do Polski? Bo my tez bedziemy musieli jechac ,ale ja bym chciala jak najpozniej ,zaraz po urodzeniu musimy jechac sami albo z malym ( jeszcze nie wiem) do Oslo zeby zlozyc podanie o paszport ,podroz 2 godz. w jedna strone samolotem.

Bardzo sie ciesze bo za jakies 3 tygodnie przyjezdza moja mama na 1,5 miesiaca

żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 10:39   #4821
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Lepiej lepiej. Ale nadal coś kręcisz jak odpisujesz. Jak chcesz odpisać TYLKO na moją wypowiedź to klikasz na to po lewej. "Cytuj"

A jak wiesz, że chcesz odpowiedzieć kilku osobom, to klikasz na ten przycisk środkowy . tą cytowaną karteczkę.
Chyba Ci zrobię instrukcję obrazkową

. Witaj Kochanie

Stary 2010-06-23, 10:42   #4822
sylviasol
Rozeznanie

Cytat:
Lepiej lepiej. Ale nadal coś kręcisz jak odpisujesz. Jak chcesz odpisać TYLKO na moją wypowiedź to klikasz na to po lewej. "Cytuj"

A jak wiesz, że chcesz odpowiedzieć kilku osobom, to klikasz na ten przycisk środkowy . tą cytowaną karteczkę.
Chyba Ci zrobię instrukcję obrazkową
pojedynczo to potrafię
Stary 2010-06-23, 10:46   #4823
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam plyny do bialego i koloru z Lovelli

Cytat:
Ania22 wszystkiego naj naj

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

dzidzia wyslalam zaproszenie na fb

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-23, 10:46   #4824
justynacz80
Rozeznanie

Cytat:
hmmm my to mamy((( żeby tak był już 22 lipiec((
Czemu wyczekujesz 22 lipca? Dla mnie to jest wyczekiwany dzień bo właśnie 22 lipca kończę 36 tc i kończę z leżeniem.
justynacz80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 10:46   #4825
bajka1807
Zakorzenienie

masakra... nie dadza sie czlowiekowi w tym domu wyspac :/ najpierw tesciowa tv na caly regulator.. ja nie wiem czy ona jakas glucha jest ? wstalam powiedzialam zeby troche sciszyla. nie minelo pol godziny jakis pajac w bloku postanowil urzadzic dyskoteke i wlaczyl cos ala manieczki :| jak juz nie moglam tego sluchac to wstalam, a ten pajac po 5 minutach wylaczyl... no jaka tu sprawiedliwosc? nie dosc ze w nocy nie spie to jeszcze rano mi spac nie daja

tez wczoraj chcialam tz wykorzystac, bo sie tak zapowiadalo milo nawet pierwsza poszlam sie kapac zeby mi nie zasnal :P a wyszlo tak ze sie troche powyglupialismy, pare buziakow poszlo i koniec, kima...
ale za to rano sie z niego smialam bo biedny wstal z namiotem i jeszcze strzelil do mnie ze corka go teroryzuje hehe a taka mial mine przy tym ze az mi sie go szkoda zrobilo, no ale to on sie nie daje wykorzystac wiec niech cierpi jakos od 10 lipca zaczniemy harce, zeby mlode do wyjscia przygotowywac tym bardziej ze mnie mamuska wczoraj uswiadomila ze przenosila mnie 8 dni

aniu spoznione sto lat!!!
papeteria trzymam kciuki za wizyte

ja tez ide sie powoli ogarniac, bo na 14 usg, ciekawe ile sie naczekam w kolejce
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 10:47   #4826
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
pojedynczo to potrafię
No to przy dwóch kolejnych wypowiedziach po prostu zamiast lewego, kliknij środkowy przycisk i po tych 2 kliknij odpowiedz na dole lub u góry strony

. Witaj Kochanie

Stary 2010-06-23, 10:50   #4827
sylviasol
Rozeznanie

Cytat:
Czemu wyczekujesz 22 lipca? Dla mnie to jest wyczekiwany dzień bo właśnie 22 lipca kończę 36 tc i kończę z leżeniem.
22 lipca dzidziak będzie bezpieczny będzie miał 38 tygodni i będę mogła skończyć z leżeniem)) no i przeskoczy z raka na lwa ))

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-23, 10:54   #4828
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

aniu spoznione sto lat!!!
papeteria trzymam kciuki za wizyte

ja tez ide sie powoli ogarniac, bo na 14 usg, ciekawe ile sie naczekam w kolejce

daj znac jak tam po usg
no i wspolczuje poranka
Stary 2010-06-23, 10:54   #4829
sylviasol
Rozeznanie

Cytat:
No to przy dwóch kolejnych wypowiedziach po prostu zamiast lewego, kliknij środkowy przycisk i po tych 2 kliknij odpowiedz na dole lub u góry strony
ok dzięki
Stary 2010-06-23, 10:55   #4830
Zuziunia
BAN stały

aniaa najlepszego

za obrony...

mnie trochę mdli... ogólnie nic mi się nie chce... mam zamiar dzisiaj wyjść na chwilę się przewietrzyć, doła można złapać tak leżąc
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości