|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011
Cytat:
Edytowane przez kma1982 Czas edycji: 2010-06-24 o 18:29 |
|
|
|
|
#1382 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja już naprawdę nie mogę doczekać się większego brzuszka, kopiącego w nim maleństwa - dziś śniły mi się pierwsze ruchy dziecka
|
|
|
|
|
#1383 | |
|
Zakorzenienie
|
prawdopodobnie ja
Cytat:
![]() pamiętam jescze jak dyskutowałyście o grupie 0+ , ze niby to też jakieś zagrożenie. nie wiem skąd się to zdanie wzięło, ja mam taką i gin się barodz ucieszyła, bo to najlepsza, niesprawiająca problemów grupa. EDIT: doczytałam, to chodzi o alloprzeciwciała w krwi, mi sprawdzali razem z grupą. jak ich nie ma to nie ma problemu.
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2010-06-24 o 19:00 |
|
|
|
|
#1384 |
|
BAN stały
|
make up a pochwal się wózkiem marzeń- pozwól, że rzucę okiem
kma jak się czujesz? paputka witamy witamy 22 lata i juz dwuletni staz małżeński, nam ostatniego czerwca stuknie pół roku. właśnie jakiś prezent się należy męzowi z tej okazji? jak tak to co?taki kochany jest mój misiu, dziś na mnie nakrzyczał, ale tylko trochę, że mam nie ruszać nic w pokoju gdzie malujemy a później kupił mi zestaw mini- ciążownika (hehe) 3 activie i 2 czekolady z rodzynkami i malinami mmmm pyszności.milego wieczoru dziewczyny |
|
|
|
#1385 |
|
Wtajemniczenie
|
a dziękuję, dobrze, zero plamień, nic mnie nie boli...tylko wieczorem mam ogromne zaparcia i wzdęcia, ale to pewnie jak większośc
da się przeżyc
|
#1386 |
|
BAN stały
|
właśnie co do tych strasznych okropnych zaparc, polecam codziennie jedna activie. jak dla mnie rewelacja. polecam tą ze śliwką suszoną.
|
|
|
|
#1387 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zawsze szybko się wzruszam
|
|
#1388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny są świeżynki to im łatwiej ![]() Ja też liczę na "bozi cud" i powtórkę z pierwszego porodu. 10-20 minut na porodówce a w szpitalu jakieś góra 30 minut Tym razem chyba nie doczekam w domu tak "długo" bo już chyba poznam że to CZAS.
|
|
|
|
|
#1389 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziewczyny nie straszcie z tym porodem...ja jeszcze teraz o tym nie myślę...aż tak boli?? hmmm....ale pewnie później szybko sie o tym zapomina ![]() Czy Was też bolą jajniki? mnie od wczoraj od czasu do czasu kuje w lewym jajniku...
|
|
#1390 |
|
Zadomowienie
|
paputka88 to tak jak my, jak przestalismy sie starac to odrazu zalapalo
![]() kma1982 3mam kciuki zeby wszystko juz bylo ok ![]() a ta activia to naprawde pomaga?? musze sprobowac bo mam straszne problemy
|
|
|
|
#1391 |
|
BAN stały
|
SzAnGaLa to ten wózek trójkołowy tylko może czerwony lub zielony: http://www.allegro.pl/item1080803879...megatanio.html
Ewentualnie, czterokołowy, ale raczej ten wygrywa. Dwie pary znajomych miały i bardzo polecają, na forach ta firma też ma super opinie no i widzieliśmy go w sklepie na żywo - superlekki, bardzo zwrotny, wygodne uchwyty, różne kombinacje ustawień i podobno bardzo wytrzymały ![]() P.S. Też macie ochotę na takie niezdrowe jedzenie? Ślinka mi cieknie na myśl o jedzeniu z McDonald'sa, hot dogach i zapiekankach... mmmm...
Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-06-24 o 20:52 |
|
|
|
#1392 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
x landery sa fajne... tylko w moim modelu dosc szybko pojawiaja sie nowe dziury w oponach... obecnie jezdzimy na flakach, co tez mi specjalnie w niczym nie przeszkadza my mamy xlandera xa
Edytowane przez Stokrotka81 Czas edycji: 2010-06-24 o 21:05 |
|
|
|
|
#1393 |
|
BAN stały
|
x lander dobra solidna firma. tez lubuje sie w trojkolowcach
widzę, że mieszkasz w dużym mieście, a spacer między ludźmi, czy w sklepie wymaga trochę sprytu i właśnie za to kochałam mojego quinny'ego super zwrotność, łatwy w manerwowaniu, po prosru płynął teraz niestety zmieniły nam się warunki w terenie hehe i podniósła wysokość nad poziomem morza ale też już mam dobrego kandydata.uff juz po kapieli, wszelakich zabiegach pielegnacyjnych majacych na celu zachowanie mojej sylwetki takiej jaka jest bez wiekszych zmian ![]() co do porodu, kazda inaczej z nas to przezyje, duzo zalezy od progu bólu, ale chwile po porodzie gdy poloza Ci bobaska na brzuchu dosłownie w sekundzie zapominasz o wszystkim, pozniej jest juz troche gorzej gdy hormony opadana
|
|
|
|
#1394 |
|
Zakorzenienie
|
make up ale to jest wozek do biegania, tzn nmie tylko ale jak nawza wskazuje x-lander run. on jest meeega wielki, zastanow sie czy masz taki pojemny bagaznik w aucie, czy bedziesz w stanie go nosic jesli mieszkasz w bloku (chyba, ze nie boisz sie zostawic na klatce schodowej) czy jest ciezki, czy latwo sie sklada, czy ma duzy kosz pod spodem czy ty sama oradzisz sobie z rozlozeniem i zlozeniemm, czy ma wystarczajaco miejsca w srodku, chodzi mi o spacerowke bo gondole sa standardowo male w x landerach.
ja mam x-1 i jest to typowa kobyła. super sprawdza sie w gory i w "terenie" ale do malego auta problem go wlozyc, a tego co wiem x-run ma jeszcze wieksze kola niz moj. co do wytrzymalosci x laderow to potwierdzam ![]() ![]() co do wady i CC. nie wiem jak jest w przypadku wad, do ilu mozna a do ilu nie, ja mialam w poprzedniej ciazy wskazanie z racji zwyriodnienia na siatkowce w obu oczach. najlepij idz do okulisty i spytaj, niech cie zbada, zobaczysz co powie... tak kogos to nie ma co pytac bo jak zauwazylas, co osoba to inna opinia. Najlepiej poradzic sie lekarza. co do samego porodu to ja na sczescie nie jkaialam okazji sie przekonac czy "boli czy nie" i nie wyobrazam sobie, aby mi tamtedy dziecko wychodzilo i nie daj Boze ktos mialby mi tam cos rozcinac. Podziwiam babki, ktore sie decyduja na porod SN, wiem, ze od wiekow baby rodzly w ten sposob ale mimo to szczerze podziwiam. ja bym sie nie odwazyla.... |
|
|
|
#1395 |
|
BAN stały
|
SzAnGaLa przednie koło da się "przestawić" i jest obrotowe właśnie
(Przynajmniej w tym modelu co w sklepie patrzyłam, ale to chyba właśnie ten)gosiaczek071 samochód mamy niezbyt mały, ze sporym bagażnikiem Co do składania i wnoszenia - bezproblemowo (poza tym mieszkam w domku, a rodzice w bloku na parterze) bo jest właśnie niezwykle lekki! a małą parasolkę bardzo dobrej firmy już mamy po moim kuzynku ![]() Dziekuję za informacje co do CC. Ja nie wiem czemu ale jakoś strasznie boję się właśnie CC i może późniejszego dochodzenia do siebie. A łudzę się, że poród do wody nie będzie tak strasznie bolesny
Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-06-24 o 21:25 |
|
|
|
#1396 |
|
Zakorzenienie
|
make up no to jesli jestes zdecydowana, to dobrze. ja mialam wielki dylemat z wozkiem, kupilam jane carrera pro i musialam sperzdac z racji tego, ze spacerowka byla "waska". ale z gondoli, nosidelka i samego stelaza bylam bardzo zadowolona. potem kupilam landera spacrowkę i uwielbiam go, ale jak mam gdzies jechac swoim autem to juz mniej. maz ma combi wiec luz. poza tym teraz juz nie uzywam wozka, wiec problem z glowy, ale do tesciow bedziemy na pewno czesto jedzic i bedzie problem zapakaowac wozek i manele dladwojki dzieci i dla nas
ide sie kapac. mnie tez kluje w jajnikach. czytalam w mojej madrej ksiazce, ze to normalne aha co do dochodzenia do siebie po cc. z tym tez jest roznie. ja juz na 3 dzien biegalam po oddziale. ale nie pwoeum, zeby bylo lekko, mimo to i tak nie wybralabym porodu SN. teraz wiem, czego sie spodziewac. moze maz bedzie mogl byc przy mnie (nie przysamej operacji bo by zemdlal, ale po...?0 bo wtedy nie mogl ale to dluzsza historia. dobranocka. aha ja nadal nie mam zadnych nietypowych zachcianek... mam parcie na nabial teraz. rano jem platki z mlekiem lub serek. jogurty ze sliwkami mi smierdza. zreszta jak wszytsko. wszedzie i ciagle cos mi smierdzi i zawsze wyczuje jakiegos smroda, dochodzi nawet do "prawie wymiotow" tzn do ruchow wymiotnych i musze uciekac albo sie zaslaniac. uciazliwe to jak nie wiem... |
|
|
|
#1397 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1398 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Kochane, podłączam się jako kolejna mamuśka z fasolką
Moje pierwsze szczęście - Julia - wrzesień 2008 a drugie ma się pojawić na świecie 26 lutego 2011. Dopiero 6tc mi się zaczyna, strasznie to powoli leci ![]() Zdrówka Wam życzę i żeby szybko do końca przeleciało
|
|
|
|
#1399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1400 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() 8mmadziaa8 witamy niby powoli leci, ale w sumie zanim się obejrzałam to z 6. mi się 11. tydzień zrobił ![]() Idę spać dziewczynki, bo jest mi tak niedobrze, że chcę to przespać. Chcę koniec trymestru... |
|
|
|
|
#1401 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() a ja spac nie moge;(
|
||
|
|
|
#1402 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.biomedical.pl/ciaza/fas-z...ndrome-39.html wszystkie piwa bezalkoholowe zawierają alkohol w min. ilości i nigdy nie wiadomo, w którym momencie rozwoju ta kropla alkoholu zaszkodzi. ja planuję jedno dziecko, więc zamierzam stosować się do wszystkich porad z podręczników i znając siebie, wiem, że przez całe życie bym sobie nie darowała tego kieliszka, który mógł zaszkodzić. więc lepiej też sobie daruj te piwka free. przyjdzie czas i po ciąży sobie pofolgujesz. mi brakuje różowego schłodzonego wina i trudno. cierpmy razem ![]() ---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 06:43 ---------- Cytat:
a'propos, na jakie 1 prenatalne idziesz? próby kosmówkowe, czy coś? jestem ciekawa, bo myślałam również o badaniach prenatalnych, ale nieinwazyjnych. Cytat:
- pampersy często uczulają, najlepsze huggies - nie używać zbyt wielu kosmetyków do pielęgnacji, bo to powoduje wszystkie alergie u dzieci, wystarczy oliwka plus sudocrem do pupy, inne produkty wyłącznie na problemy skórne, bez problemów nic nie używać. - najgorsze pod względem alergogennym są produkty Jonhnson &J., najlepsze takie z prostym składem, często bambino i inne tańsze wbrew pozorom. Cytat:
Cytat:
Cytat:
i białe serki z rzodkiewką ![]() powodzenia z przeprowadzką, może Wam trochę znajomi pomogą? ![]() ja jestem zakochana w tych naklejkach z osiołkami. tylko jaki to ma sens urządzanie teraz czegokolwiek, jak nie znam płci? my zreszta musimy zrobić jeszcze zabudowę tarasu, żeby wybudować nowy pokój. myślałam, żeby w sumie zrobić to w przyszłym roku, ale nie wiem, czy to będzie możliwe z dzieckiem. głównym planistą ja jestem, więc chciałabym sama kupić wszystkie materiały budowlane, farby wybrać. hm... dałyście mi do myślenia z tymi remontami. bo mieszkać z małym do 2-3 lat w jednym pokoju? a gdzie życie intymne? Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1403 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny nie sugerujcie się tym co ktoś
moja Kaja jak była noworodkiem pampersów nie znosiła teraz tylko w nich chodzi hugisy są do....... a nie pieluszki inne dziewczyny nie trzymały diety mam karmiących a ja bardzo mocno, nie było z Kaja żadnych problemów jedne dziewczyny kupiły "takie wózki" i piały nad nimi a inne klęły jak szewc sudocrem tez używałam ale kosmetyczki-dermatolodzy odradzają bo to jest bardzo wysuszające lepszy jest niby bepanten prawda jest taka że będziecie musiały na Waszych bobasach wypróbować oliwka jest super ale tak do miesiąca życia potem bardzo często wyłażą po niej krosty bo zatyka pory i skóra maleństwa nie oddycha i wiele mam rezygnuje (ja osobiście również, bo Kajkę mi odparzała oliwka) wszystko zależy jakie bobasy Wam się trafią przekonacie się
|
|
|
|
#1404 |
|
Raczkowanie
|
Jak ja Wam zazdroszczę tego planowania i zakupów
U mnie cała piwnica zastawiona rzeczami po małej, wózki, ubranka, zabawki, wszystko co tylko potrzeba, wiec mam cichą nadzieję, że będzie syn, bo wtedy troszkę poszaleję z zakupami ![]() Co do palenia w ciąży, niestety należę do tych, które nie potrafią rzucić za żadne skarby, w pierwszej paliłam i teraz też mnie nie odrzuciło. Rozmawiałam z lekarzem i też usłyszałam, że dobrze będzie jak się maksymalnie ograniczę i będę palić np. jednego na dzień a że z czasem pewnie i tego jednego nie będzie mi się chciało. Ehhh taka ze mnie wyrodna matka U nas Huggies'y wogóle nie zdały egzaminu, od początku używaliśmy pampersy i tak jest do dziś, dla małej oszczędności używam je na przemian z pieluszkami z Tesco, wg mnie są identyczne, staram się, żeby na noc albo jak gdzieś idziemy na dłużej mała miała pampersa i jest wszystko okej. Z kosmetykami dziecięcymi u nas całkiem inaczej - sudocrem od urodzenia (rodziłam w anglii, tam nic innego nie było), oliwka się nie sprawdziła, od początku używamy oilatum do kapieli i malutka ma po tym skórę natłuszczoną i nie trzeba niczym innym smarować a w kapieli mydelko bambino, najzwyklejsze i najtansze
Edytowane przez 8mmadziaa8 Czas edycji: 2010-06-25 o 08:26 |
|
|
|
#1405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokladnie, ale my jako juz doswiadczone to wiemy. pamietasz jak pewnie sama wierzylas w weikoszsc, co inne pisaly... fakt faktem- trzeba wszystkeigo wyprobowac na wlasnym dziecku.bo nie moge sie w tymmomencie zgodzic z zadna opinia tych mam na polecamy- odradzamy. huggiesy tak mala odparzaly ze musialam masc na zamowienie uzywac, pampersy ok sudocrem u nas sie wogole nie sprawdzal, uzywalam bepanthenu a potem alantanu. oliwki nie uzywalam wogole. jesli dziecko nie ma przesuszonej skory nie trzebna wogole stosowac zadnych kremow. faktycznie im prostszy sklad tym lepsze a tak naprawde jedni wybiora mustele (moj ulubiony) a inni nivea, bambino a ktos inny bedzie musial pozytkowac sie emolientami. co do produktow J&J u nas nic po nich nie bylo. ja uzywalam dla mlodej hipp, potem mustela i nivea. najbardziej polecam mustele jednak jest najdrozszaa z nich wszytskich, ale na allegro mozna trafic na okazje np w aptekach i kupic wiecej na raz po okazyjnej cenie i jeszcz dostac kupe gratisow. aha u nas chusteczki byly ieperfumowane, ale tak naprawde lepiej bedzie przemywac dziecku pupe wodą i takimi duzymi platkmi kosmetycznymi.... ale na to mamy jeszcze kuuuuuuuuuuupe czasu ![]() 8mmadzia88 moze poswiec siee dla dziecka i lepiej rzuc... moze twoje pierwsze dziecko teraz jest zdrowe ale nie wiadomo, czy w przyszlosci nie wyjdą z tego tytulu jakies problemy... nie mozesz sie zmusic dla dobra dziecka??ja tez palilam kupe lat i w pierwszej ciazy rzucilam w dniu zrobienia testu, potem jak odstawilam mala znow palilam do momentu zrobienia tego testu. rzcuilam dokladnie dzien przed zrobieniem testu... palilam mnij wiecej od 16 roku zycia, czyli 9 lat. postaraj sie... Edytowane przez gosiaczek071 Czas edycji: 2010-06-25 o 08:27 |
|
|
|
|
#1406 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ograniczam się już jak tylko mogę, wynajduję różne zajęcia, żeby o tym nie myśleć i jest coraz lepiej. |
|
|
|
|
#1407 |
|
BAN stały
|
nie wierze w to ze rzucenie palenia nie jest proste, to tylko takie szukanie sobie wymówki! sama rzuciłam to wiem,paliłąm kilka lat, nie że się mądruję. dosłownie z dnia na dzień, 1 stycznia tego roku, mąż nie pali więc ja też nie chciałam.
co do zakupów to mamy jeszcze czas, teraz zajmijmy się naszym zdrowiem, samopoczuciem, wizytami u lekarza ![]() ja mimo iż ma już dzidzie to i tak będę musiałą wszystko kupować, bo taka dobra dusza ze mnie, że wszystko rozdałam rozmnażającym się w szybkim tempie koleżankom, hehe a że miałam pełnooo ciuchów to trochę każda coś dostała łącznie z łóżeczkiem,wanienką, przewijakiem, zabawkami, karuzelą miłego dnia dziewczyny p.s. używałam pampersów, bo mój był małym klocuszkiem i wszystko inne mu przeciekało na boczkach, teraz na noc używam z tesco są b.dobre cena też 32 zł za dużą paczkę, rozciągliwe boczki, miękki, cienki wkład, nadruk na wierzchu. cudokrem rewelka jak dla mnie hehe przy jakiś zmianach skórnych dla malego baphantenoliwki zero, tylko oilatum do kapieli bo sucha skórka do smarowania emulsja specjalna emolium proszek jelp do ukończenia roku butelki avent chusteczki z rosmanna baby dream smoczki nuk, canpol babies zabawki fisher price warte swojej ceny layla czy Ty naprawde tyle wiesz czy jak??/ powiem tak nie ucz ojca dzieci robić ![]() poza tym nie FAZ tylko FAS Fetal Alcohol Syndrome hehe napisałam, że było to z wielkiej radości, a na codzień tak się nie cieszę pisałam, że nie jestem zwolenniczką smaku piwa a pytałam z ciekawości. |
|
|
|
#1408 | |||
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczynki
i nowe mamusie![]() U was też taka jesienna pogoda?? zimno strasznie...Ja nie wiem kiedy wy macie czas tyyyle napisać eee ja cały dzień w domu a jakoś nie mam kiedy ![]() Cytat:
Co do remontu to my musimy pokój dziecka zrobić od podstaw bo na razie mam tam składzik i suszarnie i planowaliśmy łazienkę wyremontować ale nie wiem czy kasowo wydolimy![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja na razie nie stosuję nic na ewentualne rozstępy, kupiłam sobie na początku żel pod prysznic babydream dla mamusiek a teraz zastanawiam się nad oliwka ichniejszą bo żel mi bardzo podpasował. A no i powoli mam co smarować i już nie moge sobie wmówić że to od jedzenia bo rano nie znika...![]() Trzymam kciuki za dziewczyny które mają dzisiaj USG My umówiliśmy się na wtorek na sprawdzenie malucha ( przezierność itd.) i szczerze mówiąc staram się nie myśleć o tym za dużo bo się nakręcam że coś jest nie tak
|
|
#1409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
idę na USG prenatalne-przesiewowe. U nas w regionie to norma, mnóstwo ośrodków. Mieszkam na Śląsku,, a tu miasto w miasto więc problemu nie ma. Przesądy są śmieszne jak sie je z przymrużeniem oka traktuje...;-)
|
|
|
#1410 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U nas od razu zakupiłam huggiesy... i były bardzo fajne... potem zmieniłam na tańsze biedronkowe albo rosmanowe lub tescowe i też było ok. Uczuleń zero. Oliwkę odradzali mi już w szpitalu... nawet później położna tez odradzała bo zatyka skórę dziecka. Kąpaliśmy się od 1 dni w J&J Baby jest taki płyn do mycia... jak dla nas bardzo fajny... nie powodował wysuszenia skóry i nie trzeba było go smarować niczym dodatkowo... bo lekko natłuszcza. U nas ta firma się sprawdziła... za to po nivea baby dostał uczulenia.. więc jak widać... nie da się nic przewidzieć ![]() Sudocrem rewelacyjny... mały nie miał ani jeden raz odparzonej pupki... smarowany za każdym razem po kąpieli... Pupa też nie była wysuszona. Świetnie łagodzi wszystkie zaczerwienienia i krostki... Butelki avent ... nie wiem czy to one spowodowały że nie miał kolek i bólów brzuszka czy poprostu tak miało być. Ale dokarmiany był od 2 tyg butlą i było ok. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:17.

i mamy naszą wpadkowo-chcianą fasolkę 

22 lata i juz dwuletni staz małżeński, nam ostatniego czerwca stuknie pół roku. właśnie jakiś prezent się należy męzowi z tej okazji? jak tak to co?
a później kupił mi zestaw mini- ciążownika (hehe) 3 activie i 2 czekolady z rodzynkami i malinami 
zawsze szybko się wzruszam

dokladnie, ale my jako juz doswiadczone to wiemy. pamietasz jak pewnie sama wierzylas w weikoszsc, co inne pisaly... fakt faktem- trzeba wszystkeigo wyprobowac na wlasnym dziecku.
zimno strasznie...Ja nie wiem kiedy wy macie czas tyyyle napisać eee ja cały dzień w domu a jakoś nie mam kiedy
My umówiliśmy się na wtorek na sprawdzenie malucha ( przezierność itd.) i szczerze mówiąc staram się nie myśleć o tym za dużo bo się nakręcam że coś jest nie tak