![]() |
#1711 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Polecamy - odradzamy :)
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ważne żeby dokładnie wycierać skórę w tych wszystkich fałdeczkach, a takim najmniejszym maluszkom czasem wietrzyć pupcie, a nie trzymać na okrągło w zasikanym pampersie ![]() I synek nie miał odparzeń - dopadło go dopiero przy biegunce ale bephanten raz dwa się z tym uporał ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1712 |
Przyczajenie
|
![]()
POLECAM - mamom karmiacym staniczek Anita (ja mam model 5035, ale oczywiście jest ich więcej, jest w czym wybierać).
![]() Stanik nosi sie super, dopasowuja do biustu i w przeciwienstwie do niektorych nie robi mi z piersi plackow. Pod biustem trzyma sie swietnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1713 |
Konto usunięte
|
U nas kompletnie się nie sprawdził smoczek TT ten najmniejszy - raz, że za twardy, dwa - nie ma kółeczka przy nim i trudno go dziecku podawać. Ale córa i tak go wypluwała.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1714 | |
Zakorzenienie
|
U nas kolejne nietrafione zakupy:
- smoczki TT 0+, twarde, proste, mały zupełnie nie wiedział jak to ciamkać; - kocyki polarowe - przy zwierzakach w domu kompletna porażka, łapie to każdy, najmniejszy nawet włos, trzeba skubać, żeby wyczyścić, koszmar; no i wcale nie są takie miłe, nie utulają dziecka tak miękko jak by to było wskazane; - body na guziki przy szyi... dużo lepiej nam się ubiera te z zakładkami na ramionkach; nie podobały mi się i nie kupowałam, ale obdarowano mnie takimi i teraz bardzo je sobie chwalę; te guzikowe często mają ciasno przy szyjce i potem w ogóle guzika nie zapinam... - ręczniczki BabyOno takie specjalne dla dzieci - krótkie niesamowicie, nie da się w to dziecka zawinąć, a po praniu są twarde; - herbatki z kopru - młody nie chciał tego pić w ogóle, a gdy ja zaczęłam to tylko nasiliły się jego bóle i problemy z kupaniem; Trafione zakupy: - smoczek Nuk 0+ - kocyki z mikrofibry (poliester), miluchne, proste w obsłudze (można wytrzepać), lekkie, ciepłe - butelki Avent - nie byłam zachwycona, bo cena, ale są świetne; ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
![]() Zapraszam do mnie. Zobaczysz takiego. Odkrywa się w kilkanaście sekund po tym jak go przykryję. ![]() ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-06-14 o 14:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do smoczków tych 0+ z TT hmmmm wiecie co miska tez go wypluwa i żeby ja uspokoic na spacerze musze chwilke go przytrzymac.. i nie uwazam aby był to nieduany zakup bo przynajmiej moje dziecko nie płacze za smoczkiem
![]() ![]() |
![]() |
#1716 | ||
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19978995]U nas kompletnie się nie sprawdził smoczek TT ten najmniejszy - raz, że za twardy, dwa - nie ma kółeczka przy nim i trudno go dziecku podawać. Ale córa i tak go wypluwała.[/QUOTE]
Cytat:
Cytat:
o ja też zakupiłam te smoczki i mały od razu je wypluwał ![]() potem próbowałam z Nuk`iem ale też nie podchodziły i ostatecznie w ogóle nie używaliśmy smoków ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1717 |
Przyczajenie
|
Ponieważ sama nie raz szukałam porad w tym portalu.... i nigdy się nie zawiodłam na waszych opiniach, teraz sama postanowiłam służyć pomocą. Jestem po fazie eksperymentowania z różnymi pieluchami jednorazowymi dla 20 m-ce synka.
Oto moje spostrzeżenia, może którejś z was pomoże to w wyborze ![]() Od zawsze stosowałam pampersy, ale im większy rozmiar, tym cena robiła się bardziej kosmiczna. ![]() Teraz jesteśmy na etapie oswajania się z nocnikiem, wiec stwierdziłam że tańsza pielucha (mniej komfortowa) może szybciej zmotywuje mojego synka do załatwiania się na nocnik. Pampers Active rozmiar 4+ -u nas spisały się rewelacyjnie -chłonna, wkład żeluje wilgoć, przez co się nie rozdwaja -cieńka, przewiewne (fajne na lato bo dupka w tej pielusi jest niezabudowana wkładem chłonnym) -boczki rozciągliwe dzięki czemu pielucha nie zsuwała się mu z tyłeczka -jedyna wada- CENA ![]() Pampers Sleep&Play rozmiar 5 -trochę mniej chłonne niż activ, ale w zasadzie jakość porównywalna -wadą jest brak rozciągliwych boczków, przez co mojemu synkowi często zsuwają się z tyleczka podczas zabawy i lekko obcierają w pachwinach Huggies rozmiar 4+ -całkiem fajnie zrobione -rewelacyjny ściągacz z tyłu pielusi dzięki czemu przy największych ewolucjach synka trzymają się tak jak powinny -wkład chyba ligninowy, twardszy niż w Pampersie, ale nie dechowaty jak w niektórych pieluchach - wkład jak namoknie zbija się, czasem rozdziela się -trochę szeleszczą Dada rozmiar 5 (kupione w Biedronce) -porównywalne z huggies, właściwie jeśli chodzi o wkład nie widzę różnicy - rozciągliwe boczki - też troszkę szeleszczą Toujours rozmiar 5 (kupione w Lidlu) - właściwie nie widzę różnicy między nimi a dadą -wkład trochę szerszy -rozciągliwe boczki WNIOSKI: Będę używać wszystkich tych pieluch, ale do różnych zadań... Latem w upalne dni na pewno pozostanę wierna Pampers activ - ale tylko na spacery. W domu potrzymam synka w tańszej wersji Pampers Sleep&Play W chłodniejsze dni DADA do użytku w domu (biedronkę mam akurat bliżej domu niż lidla ![]() Pozdrawiam wszystkie wizażystki |
![]() ![]() |
![]() |
#1718 |
Raczkowanie
|
Czy dajecie swoim maluchom (poniżej roczku) wafle ryżowe? Czy tylko takie małe Milutkie, czy normalne też?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1719 |
Konto usunięte
|
Polecam laktator elektryczny BabyOno. Prosty w obsłudze, regulowana siła ssania lub ssanie automatyczne, cena przystępna - i naprawdę odciąga. Buteleczka 125ml w zestawie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1720 |
Zakorzenienie
|
Dawałam i daję normalne z Kupca od jak synek skończył jakieś 7 m-cy. Teraz ma 17 m-cy i bardzo lubi, biszkopty i herbatniki czasem zje ale wafelek jest najsmaczniejszy.
#1721 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1722 |
Zakorzenienie
|
Witam!
![]() Dziewczyny, mam prośbę do doświadczonych mam o radę. ja dopiero w 12 tc, więc jestem zupełnie zielona ![]() mam dwa pomysły: jeden dotyczy łóżeczka - znalazłam takie z funkcją kołyski, potem szczebelki zdejmowane i robi za tapczanik, wymiary 120/60 i pytanie na ile wystarczy takie łóżeczko i czy rzeczywiście kołyska się sprawdza, czy nie? czy mogłybyście podesłać linka do łóżeczka, które Waszym zdaniem jest super? drugi pomysł: przez 1 rok nie będę miała oddzielnego pokoiku dla maleństwa, dopiero musimy zrobić zabudowę. stąd łóżeczko będzie stało w naszej sypialni. i teraz zastanawiam się, czy wygodniej będzie kupić komodę do przewijania i w pokoju przewijać z kup oraz przebierać. czy lepiej, bo mam dużą łazienkę kupic taki stojak do przewijania i w łazience po kupie myć pupę, od razu przewijać i trzymac tam ubranka. w łazience mam miejsce i na komodę i na stojak. tylko nie wiem, czy po kupie myje się pupę, czy tylko przeciera chusteczkami, czy myje się dziecko rano. ja w ogóle nie wiem, jak to wszystko wygląda. gdybyście miały chwilę, będę bardzo wdzięczna za porady, co z tym przewijakiem i komodą. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1723 |
Zadomowienie
|
Layla - ja mam normalne łóżeczko 120/60, bez kołyski, bez szuflady, z wyjmowanymi szczebelkami. Córa ma 1,5 roku i dalej śpi w łóżeczku. NIe wiem się sprawują łożeczka ze zdejmowanym bokiem, ale wydaje mi się że to zbędny wydaatek. Z perspektywy czasu wydaje mi się ze szuflada by sie przydała (nawet zeby trzymać zapasowe kocyki, pampersy itd - tak musiałam poświecić jedną z moich półek).
Kołyska - to moim zdaniem kiepski pomysł bo nauczysz dziecko zasypiać przy bujaniu i będziesz musiała wstawać w kilka razy w nocy i bujać. CO do przewijania itd. Ja przewijam w pokoju. Jakoś nie wyobrażam sobie w środku nocy, albo z samego rana leciec do łazienki z małą i tam jej zmieniac pieluchę. Edytowane przez Salomea1 Czas edycji: 2010-06-25 o 08:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#1724 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeżeli masz sporo kasy to możesz postawić przewijak w łazience ale nie zawsze bedziesz tam biegać z dzieckiem. polecam taki zwykły przenosny który możesz połozyć na łóżku, na stoliku czy gdzie tam chcesz. my po kąpieli kładlismy go na pralce i i też świetnie sie sprawdzał. wszystko zależy od tego jakie macie fundusze - jak macie sporo to wszelkie takie udogodnienia - czemu nie ale jak musićie sie trochę liczyć z pieniedzmi to radzę sie dobrze zastanowić. poczytać cały wątek bo jest tu wiele fajnych i przydatnych rad.
![]() |
#1725 | |
Zakorzenienie
|
ale dzieci czasem lubią bujanie, więc pomyślałam, że łatwiej zaśnie.
szuflady jestem pewna, że się przyda na pościel. zdejmowane szczebelki będą dobre, czyli conajmniej do 2 lat się przyda takie łożko, ale z tym bujaniem, to nie wiem. bujania może też nie byc , w sensie nie trzeba z niego korzystać. a z tym przewijakiem to właśnie nie wiem, czekam może ktoś ma przewijak w łazience i da znać ![]() a może rzeczywiście komoda z przedłużeniem vox - czytałam tutaj o takiej, nie wiem coprawda jeszcze co to, aole może ktoś ma jeszcze jakieś pomysły na udogodnienia ![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
![]() czyli nie ma co, trzeba kupić komodę z przewijakiem. jestem ciekawa co to za cudo VOX - czy nada się zwykła komoda plus podręczny przewijak za 40 zł? czy Wam się bardziej sprawdza komoda czy szafa dla dziecka? a z łóżkiem, to widziałam, że właściwie najtańsze są za 300 zł, więc pomyslałam, że takie bujane, rozkładane za 500 zł to dobry plan. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1726 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a łóżeczko z szufladą to juz za 200-230 zł kupisz. Edytowane przez Salomea1 Czas edycji: 2010-06-25 o 09:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam taka komode, ktora ma przedluzenie na blacie i mozna je zdjac i wtedy jest normalna szafka ![]() I mamy szafe na rzeczy dla malucha ![]() Lozeczka z funkcja bujania nie polecam...jesli chcesz czasami pobujac maluszka to kup lezaczek-bujaczek - moj maly spal w lezaczku bardzo dobrze przy bujaniu, ale w lozeczku wiedzial, ze spi sie normalnie i nie bylo problemu ![]()
![]() |
#1728 |
Zakorzenienie
|
też mam komodę z przewijakiem, akurat z Ikei i polecam, mnóstwo miejsca obok przewijaka na pampersy, kosmetyki, witaminki, chustki itd
![]() ![]() EDIT: co do mycia - ja myję w wanience wieczorem, a doraźnie w ciągu dnia/nocy po kupie nad zlewem. Chociaż takie małe kleksiki to przecieram chustkami z lenistwa ![]() Edytowane przez oolong Czas edycji: 2010-06-25 o 10:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#1729 |
Konto usunięte
|
Layla, ja mam zwykłe łóżeczko i na to przewijak - to naprawdę najporęczniejsze jest, trudno latać z każdym przewijaniem do łazienki (a już nocą to w ogóle masakra
![]() ![]() Pisałam tu kiedyś, że nam się butelki AVENTu nie sprawdziły - a teraz donoszę, że córka się przekonała do nich ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1730 |
Zakorzenienie
|
znalazłam taki komplet łóżko z szufladą drewex plus komoda za 800 zł
http://www.allegro.pl/item1094231632...is_drewex.html samo łóżko - 375 zł sama komoda - 425 zł /a'propos komody, to wydaje mi się mała, czy Wy macie małe dziecięce komody, czy wykorzystujecie normalne?) sam przewijak - 47 zł ł.óżeczko - tapczanik do 140 cm długości z szufladą/bez materaca/ - 714 zł http://www.allegro.pl/item1092090973...9_kolorow.html to mi się bardzo podoba, ale najdroższe. Edytowane przez Layla79 Czas edycji: 2010-06-25 o 11:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#1731 |
Zakorzenienie
|
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S19847862
ja polecam coś takiego, bo mam i się sprawdza ![]() szerokość taka jak podana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1732 | |
Zakorzenienie
|
http://www.allegro.pl/item1089884606...nek_atest.html
to mi się jeszcze podoba tapczanik Delfinek - 490 zł plus bujaki 70 zł, razem 560 zł. wymiary 120x70. to łóżko za 714 zł ma jednak wymiary 140x70, więc posłuży do 7 lat. ale Delfinek ma kolor wenge, ładne jest ![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- chyba znalazłam ideał: ![]() http://www.90n.pl/sklep/product/p/16...ps,bartek.html# co Wy na to? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1733 |
Zadomowienie
|
Layla79 - a jesteś pewna,ze chcesz takie łóżeczko na zaś? Mi się wydaje,ze lepiej teraz zwykłe łózeczko (tak do 2 lat) a potem sobie nowe mebelki kupisz takie jak Ci się bedą podobać. Ale to moje zdanie.
Ja młodej rzeczy na poczatku miałam w jednej szufladzie w komodzie i dostała 2 półki w szafce. |
![]() ![]() |
![]() |
#1734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit: a co do tego Klupsia, to też nad nim myślałam ![]() ja mam łóżeczko 140x70, przerabiane ew na tapczanik, ale nie tej firmy ![]() Edytowane przez oolong Czas edycji: 2010-06-25 o 12:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1736 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam zwykła komodę z Ikei i tam trzymam ubranka i pieluchy (kilka szt, ta,żeby mieć pod ręką). Przewijaka nie kupowałam, bo młoda była z nami w pokoju, a ja w sypialni mam wielkie łóżko i tak sobie wymyśliłam i na nim rozkładam papierowo-foliowe podkłady, tam przewijam. A zawsze można przecież przewijak na łóżeczku trzymać alebo nawet na takiej zwykłej komodzie. Pamiętaj,że każdemu pasuje co innego. Ja np. jestem strasznym przeciwnikiem koszy na pieluchy, a znam mamy które sa nimi zachwycone. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1737 |
Zakorzenienie
|
a czemu jesteś przeciwnikiem koszy na pieluchy? wszyscy nasi znajomi mają takie kosze, co to pieluchę zawijają w pakunek i im pasuje. przynajmniej nie smierdzą te pieluchy.
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1738 |
Konto usunięte
|
normalnie zawinięte w zwykłym koszu tez nie śmierdzą
![]() POLECAM: ubranka z Biedronki firmy CODE ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1739 |
Zadomowienie
|
Według mnie kosz na 30 pieluch w żaden sposób nie jest higieniczny. Taki kosz wyrzuca sie co 5-7 dni? Moim zdaniem lepiej jest codziennie wynosić smieci i tyle. Siuśki dziecka nie śmierdzą wiec spokojnie można wyrzucac je do normalnego kosza. A jak zrobik kupkę to są np Paclanki zapachowe i nawet najbardziej śmierdzące kupsko ich nie pokona.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1740 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:47.